Nagy elégedettség. Egy osztályonként jobb kést váltottunk (japán KAI), amit lusta vagyunk gondozni. Elég sok időt töltöttünk a kiválasztással. Ezek a bizonyos Siguro kések élesek, eddig elég keménynek tűnnek. Nagyon jól megmunkáltak, masszívak, ésszerű súlyuk van (így tudod, hogy tartanak valamit, de ismét nem fáj a kezed) és egyensúlyban vannak. A nyél ergonómiája megfelel az általunk támasztott követelményeknek - így a kezünk nem ütközik az asztallaphoz (ha a nyél túl nagy), és a nyél és a penge között nincs olyan kiemelkedés, amely megakadályozza a vízszintes szeletelést. A késállvány alján lyukak vannak, így szellőzik, és remélhetőleg nem fog túlságosan megpenészedni. Ugyanakkor az állvány helytakarékos, és tartalmaz egy élezőt, amely könnyen használható (eddig csak régebbi késeken próbáltuk ki, és jobban bevált, mint a Fiskars késélezője).
Panaszunk van a süteményes késsel kapcsolatban. Amellett, hogy (a mi szempontunkból szükségtelenül) jobbkezes, inkább tépi a tésztát, mint vágja. Ez azért van, mert a fogak túl mélyek és nagyok. A kenyérhez a pengék élességének köszönhetően normál kést is használhatsz, az ott lévő az extra ropogós bagetthez való, de eléggé romboló hatású. Az IKEA cukrászkés minden szempontból jobb, mint az ottani. Talán csak nem tudjuk, hogyan kell használni - ha ez a helyzet, szeretném, ha valaki elmagyarázná nekem: - Calling Card,
Néhány pengeimádó talán felhúzza az orrát a késeken, de ha a kések szeletelésre és nem bemutatásra szolgálnak, akkor szerintem ezek igazán nagyszerűek, még ezen az áron is. De persze nem házi főzéshez vannak, nem vagyunk profik.