VIP BOOST LEGO VIP BOOST LEGO

Vertcoin (Minden, amit tudni szeretnél)

Termékkatalógus

Cikk

Aktualizováno

A zöld logó mögött rejtőző kriptovaluta már 2014 óta a piacon van, ám a közvéleményt csupán a 2017-es év végén sikerült meghódítania, elsősorban a Ledger hardveres pénztárcának köszönhetően. Miben különbözik, illetve mi az, amiben egyezik az olyan híresebb kriptovalutákkal, mint a Bitcoin vagy a Litecoin? Miért is éri meg jobban azoknak, akik kicsiben szeretnének bányászni?

Mi mindent tudhatsz meg ebből Vertcoinról szóló cikkből?

  1. ASIC rezisztencia avagy a Vertcoin a kicsiben bányászók számára
  2. A Vertcoin bányászata
  3. A Vertcoin tulajdonságai
  4. A Vertcoin ökoszisztémája
  5. A Vertcoin fejlesztése és roadmapje
  6. Vertbase + Lightning Network = Moon?
  7. VTC és HUF – milyen a Vertcoin ára és árfolyama?
  8. A Vertcoin közössége

ASIC rezisztencia avagy a Vertcoin a kicsiben bányászók számára

A Vertcoin már a kezdetektől fogva ún. ASIC rezisztens valutának számított, ami azt jelenti, hogy nem bányászható a kizárólag kriptovalutabányászatra tervezett gépeken (ASIC = Application-Specific Integrated Circuit). Az ASIC berendezéseken manapság a top 10 kriptovalutát szokták bányászni, mint például a Bitcoint, Litecoint, Dasht stb. A berendezések hatékonyságát senki sem vonja kétségbe, ám érdemes megjegyezni, hogy gyártása csupán egyetlen vállalat kezében van, mégpedig a Bitmainében. A gyártó praktikáiról a hírek gyakorta szárnyra kapnak (backdoor AntbleedBitcoin Cash támogatás), nem beszélve arról, hogy az ASIC gépek egy kicsiben bányászni óhajtó személy számára gyakorlatilag elérhetetlenek.

? A Vertcoin neve a francia „vert“ szóból ered, ami „zöldet“ jelent. 

A Vertcoinnál a fő mozgatórugó az ASIC rezisztencia irányába elsősorban az volt, hogy az otthoni körülmények között úgymond kicsiben bányászók számára is elérhető legyen a lehetőség. Elvégre már maga a projekt neve is „The people’s coin“, azaz a nép kriptovalutája. És éppen ezért a fejlesztők az utóbbi években keményen dolgoztak azon, hogy rögtön két forkot is kezdeményeztek, amelyekkel megerősítették, hogy ők márpedig ASIC rezisztensnek szeretnék megtartani a valutát. A Vertcoin hashelő funkciója eleinte megegyezett a Litecoinéval – Scrypt. A 2014-es évben erre a funkcióra már ASIC mindereket is kifejlesztettek, így í Vertcoin átforkolt a Lyra2RE-re. A 2015-ös évben pedig egy újabb fork érkezett a Lyra2REv2-re azzal a célzattal, hogy decentralizálhassák a bányászatot (abban az időben egyetlen bányász felügyelte a hashrate 50%-át).

A Vertcoin bányászata

Összességében a Vertcoin bányászata jóval felhasználóbarátabb, mint a többi kriptovaluta esetében. A Vertcoin fejlesztői egy úgynevezett One-Click-Minert készítettek azok számára, akik nem az IT, HW és SW szakértői. Másszóval a VTC rendkívül könnyen és egyszerűen bányászható, csupán egyetlen gombnyomás által. Ha például a gamerek közé tartozol, és szeretnél egy kis pénzt csinálni a hardware-dből, akkor ez a változat éppen Neked lett kitalálva!

A következő fejezetekben közelebbről megnézzük nemcsak a One-Click-Miner általi bányászatot, de még a Simplemining szolgáltatást is bemutatjuk, amely alkalmasabb megoldás akkor, ha több videokártyával, mining riggel vagy éppen egész mining farmokkal szeretnél bányászni.

A Vertcoin bányászata One-Click-Miner által

Vercoin; mining; VTC; One click miner
A Vertcoin bányászata jóval felhasználóbarátabb, mint a többi kriptovaluta esetében. A One-Click-Miner által még azok is játszva megbirkóznak a bányászattal, akik nem az információs technológiák mesterei.

One Click Miner (OCM) telepítőfájlja megtalálható a Vertcoin hivatalos GitHub-ján. Az egész telepítési folyamat teljesen intuitív, és bárkinek menni fog. Ügyelj majd arra, hogy mindig a program legújabb verzióját töltsd le!

A telepítés után megnyílik az OCM zöldes-szürke ablaka. Itt két alapadatot kell majd beállítani. Az első a pénztárcád VTC címe, ahova a fizetséged lesz majd elküldve azalapján, amit kibányászol. Ajánlott a legjobb és legbiztonságosabb megoldást választani, amely kétségtelenül a hardveres pénztárca. A Vertcoin a Ledger Nano S hardveres pénztárcában már integrált, és feltételezhető, hogy a közeljövőben a cseh gyártó Trezor T hardveres pénztárcájának az új modelljében is integrált lesz, amely éppen piacra készül dobódni. Ha még nincs hardveres pénztárcád, akkor ajánlott a Electrum VTC-t használni. Ezek után már csupán elég kiválasztani a mining poolt a zöld Find P2P Pool Nodes által, kiválasztani a minert (a bányászó eszköz a videokártyád alapján), és rákattintani a START gombra.

Feljebb már minden le lett írva, amit a bányászat előtt be kéne állítani, ám ha picit jobban be szeretnéd állítani a teljesítményt, a ventilátor zaját, a videokártya hőmérsékletét, illetve a számítógéped fogyasztását, akkor ajánlott az MSI Afterburner overclockingot segítő segédeszköz telepítése, amelynek segítségével beállíthatod a videokártyád magjának és memóriájának az ütemét, de legfőképp a power limitet és a ventilátor(ok) fordulatszámát. A fenti képen láthatod, hogy hogyan is néz ki a Vertcoin bányászata az NVIDIA GTX 1080 Ti videokártya által, amely a fogyasztás szempontjából viszonylag igényesnek mondható, ráadásul le is szokott néha fulladni, ha úgy adódik. Ám ha az MSI Afterburner-t használod, és lejjebb veszed a power limitet 80%-ra, akkor lehet, hogy elbuksz egy kis MH/s-nyi teljesítményt, ám legalább 100W-tal csökkented a fogyasztást, ami már jelentősen megdobja a ROI-d (befektetés megtérülése).

A Vertcoin bányászata Simplemining.net által

Az összefüggések átfogóbb megértése végett ajánlott megismerkedni a Hogyan bányásszunk a Simplemining.net-tel c. útmutatóval. Erre a cikkre építve fogjuk bemutatni Neked, hogy hogyan is kell beállítani a programot a Vertcoin bányászatára egy hat darab GTX 1060-at tartalmazó riggel.

Hogyan bányásszunk a Simplemining.net-tel? Használhatsz Windows vagy Linux operációs rendszert, a VTC bányászatához a tupruvot verziójú ccminert fog kellened használni.

Ha már a Simplemining alapjait sikerült elsajátítanod, akkor már csak egy dolog marad hátra – melyik minert használd és hogyan állítsd azt be. A Vertcoin bányászatához, legyen szó Windows vagy Linux operációs rendszerről, ccminerre lesz szükséged annak a tupruvot verziójában. Ebben az esetben a Simplemining adminisztrációjában megtalálhatod a 2.1-es verziót. Mivel a ccminer több algoritmust is képes futtatni, ezért szükséges azt általad használt miner beállítása.

A "-a lyra2v2" parancs esetében, ami a képen is látható, már csak a mining pool tcp címét és a portot a workerrel (mining rig) beleértve kell specifikálni. Ugorjunk is tovább, és nézzünk bele a Vertcoin Miningpoolhub beállításaira!

VTC mining pool

Hogyan is történik a MiningPoolHub utáni regisztráció utáni alapbeállítások elvégzése a Vertcoin részére? Elsősorban a mining pool tcp címét kell specifikálni, illetve a hozzá tartozó portét a worker vagy a mining riget is beleértve.

A Miningpoolhubra történő regisztráció után be kell állítani a workert, amely a poolhoz tartozó loginodból, magából a workered kiterjesztéseiből és az egyszerű jelszavadból áll. A jelszó a poolra történő csatlakozást szolgálja, semmiféle jelentős biztonsági tényezőről nincs itt szó. Vegyük csak azt, hogy Michal Mikle, a mi főoverclockerünk egy egyszerű "x"-et használ. Például az „elkimek“ login kiválasztása és a rig „NV“-re nevezése esetén a worker neve „elkimek.NV“ lesz. A ccminer-tpruvot 2.1. egész konfigurációja a következőképpen fog kinézni:

 "-a lyra2v2 -o stratum+tcp://hub.miningpoolhub.com:20507 -u elkimek.NV -p x"

Vertcoin mining

A legjobb módszer arra, hogy hogyan bizonyosodj meg a Simplemining.net általi bányászat megfelelőségéről, az SSH kapcsolat általi ellenőrzés mindenféle SSH kapcsolatot engedélyező alkalmazás által.

Arról, hogy minden működik, illetve megfelelően bányászik vagy a Simplemining.net adminisztrációjában kell megbizonyosodnod a RigList-nél, vagy közvetlenül a mining rigre csatlakoztatott monitoron keresztül. A másik megoldás, amiről merjük állítani, hogy a legjobb is egyben, az ellenőrzés az SSH kapcsolat által bármiféle SSH kapcsolatot engedélyező alkalmazáson keresztül. Michal Mikle például a MobaXterm-et használja. Az SMOS-be alapértelmezetten a „miner“ felhasználónévvel és a „miner“ jelszóval lehet bejelentkezni. A „screen -x miner“ parancs segítségével eljuthatsz a bányászprogram főképernyőjére, ahol megtekintheted a bányászat eredményét – hash érték valós időben.

Ahogy a fenti képen is szerepel, egy overclockolt GTX 1060 nagyjából 25.5 MH/s (25 500 kh/s) teljesítményt nyújt. Ezek olyan értékek, amelyekkel már az ismert Whattomine.com kalkulátoron is számolhatsz. Az választ fog adni minden gyakran feltett kérdésre, mint például mit bányászni, min bányászni, mekkora a megtérülés stb.

A Vertcoin nem mindig a legprofitabilisabb a bányászható valuták közül, tehát két lehetőség áll rendelkezésedre: egy másik valuta bányászata, mint például a ZenCash (ZEN) vagy bármi másé, amely dollárban vagy BTC-ben jobban jön ki, majd az exchangen átválthatod VTC-re, ha azt szeretnél, illetve ott van még a HODL (a szó értelme és kialakulása, amely már az egész világon ismert, megtalálható a Bitcointalk fórumán) lehetősége is.

i

A Vertcoin bányászata, ahogy azt Michal Mikle látja

Igazából egyetértek azzal, amit Josef Tětek kolléga ír, illetve magam is tisztességesen befektettem a Vertcoinba. Nemrég olvastam egy VTC rajongó ütős kijelentését: "A Vertcoin az, amivé a kriptovaluták válni akarnak" - amivel én csakis egyetérteni tudok. A 2018-as év érdekes lesz, és nemcsak a Vertcoin szemszögéből, hanem a többi exchange-éből is, a Vertbase megnyitása miatt, illetve a Lightning Network és az Atomic Swaps oldal még a holdra is eljuttathat bennünket. Személyesen megkérdeztem a Vertcoin főfejlesztőjét, James Lovejoyt és Gert-Jaap Glasbergent arról, hogy hogyan is látják a Vertcoin jövőjét, és mi a víziójuk. A válaszuk megtalálható a cikkben.

Ami a bányászatot illeti, a Vertcoinnál nagyon kedvező a One-Click-Miner általi egyszerű megoldás. Vegyük azt, hogy egy lelkes gamer vagyok, és egy olyan videokártyám van, mint például az NVIDIA GTX 1080 Ti, de nem tudok 24/7/365-ben játszani, például néha aludnom is kell, elmenni iskolába vagy munkába. Ha a videokártyát nem használom, akkor már elvégre bekapcsolhatom az OCM-t, és bányászhatom is a VTC-t. Ezen kártya haszhrate-je mellet kb. napi 1,1 VTC-t tudok kibányászni, ami a mai árfolyamon számítva 4,15 USD-nek felel meg egyetlen Vertcoinért. Személyesen abban bízok, hogy már csak idő kérdése, hogy mikor éri el a Vertcoin a 100 USD értéket, és nyugodtan számoljunk azzal, hogy addigra kibányászol mondjuk 100 VTC-t. Abban a pillanatban, amikor eléri a 100 USD értéket (és bizony el fogja érni), a Vertcoinjaid értéke 10 000 USD-t fog érni. Abban a pillanatban megtérül nemcsak a videokártyád és az elhasznált áram, de még egy ultra gamer masinát is beszerezhetsz magadnak, amely a 4K felbontást is bírja két high-end videokártyával és számos monitorral. Természetesen mindez csupán találgatás bizonyos mértékben, de számomra ez egy teljesen valósághű forgatókönyvnek ígérkezik. És mi a helyzet veled? Még mindig csak úgy hagyod a géped porosodni ahelyett, hogy bányásztatnád?

Michal Mikle

Michal Mikle

Overclocker, bányász, blockchain-, kriptovaluta- és decentralista mániás vagyok. A számítógépes hardvernél a kihasználatlan teljesítmény nem hagy hidegen, nálam a folyékony nitrogén vagy más extrém hűtési mód sem tabu. Megalapítottam a delid.cz-t, az Intel processszorok optimalizálását célul kitűző szolgáltatást, előadásokat tartok a minigról és igyekszem aktívan részt venni a digitális világ valamennyi innovációjában.

A Vertcoin tulajdonságai

A Vertcoin a maga tulajdonságaival a Litecoin másaként is felfogható: a coinok összes száma 84 millió lesz, az 1 MB nagyságú blokkok átlagosan 2,5 perces intervallummal vannak bányászva. Úgy, ahogy a Litecoin esetében, a vertcoinos hálózatnál is aktiválva lett a SegWit. A kibányászott blokkért a jutalom eleinte 50 VTC-t kóstált, és minden négy évben megfeleződik (az első feleződés 2017 decemberében történt, tehát jelenleg a jutalom 25 VTC/év).

vertcoin, logo

A speciális ASIC chipek segítségével bányászódik a legnépszerűbb kirptovaluták jelentős része (Bitcoin, Litecoin). Ám a Vertcoin már megalakulása óta azon alapszik, hogy ASIC rezisztens, és nem bányászható ASIC chipek által.

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy míg a Bitcoin coinjainak jelenleg 80%-a és a Litecoinnak 65%-a van forgalomban, a Vertcoinnak ezidáig csupán 51%-a lett kibányászva. A befektető szempontjából az elkövetkezendő évek inflációjának mértékével is számolni kell (amely a legtöbb kriptovaluta esetében az ár növekedésével leküzdésre került).

A Vertcoin ökoszisztémája

A Vertcoin 2017 októberétől már támogatott a Ledger hardveres pénztárcáknál – szükség van ugyanis az ugynúgy biztonságos tárolására, mint például a leghíresebb kriptovaluták esetében, mint a BitcoinEthereum vagy Litecoin. Továbbá rendelkezésre áll még a hivatalos desktopos pénztárca is (és egyben a teljesértékű kliens is – full node) Vertcoin Core, amellyel az egész blokchaint (az aktuális 3,16 GB nagyságával) letöltöd, illetve ott van még az Electrum-VTC is, amely egy ún. lightweight pénztárca (a blockchain letöltése nélkül).

i Gert-Jaap Glasbergen az Alza.cz számára
"A Vertcoinnal a decentralizált pénz jövőjét alapozzuk meg. Hiszünk abban, hogy a valuta fejlődése során a döntő szó azok kezében legyen, akik használják is azt. Ezzel nemcsak decentralizáljuk a valutát, de erős közösséget is építünk nyitott fejlesztői folyamat mellett, és a felhasználók kezében hagyjuk a hatalmat."

Gert-Jaap Glasbergen

Gert-Jaap Glasbergen

Gert-Jaap Glasbergen 1998 óta dolgozik a szoftverfejlesztés területén, és 2013 óta aktívan részt vesz a kriptovaluta tranzakciókban. Nemrégiben csatlakozott a Vertcoin fejlesztő csapatához.

2018 januárjában a hálózatban nagyjából 250 aktív csomó található, amelyek a Vertcoin Core teljesértékű kliensét futtatják. A Vertcoin, ahogy minden komoly kriptovaluta projekt, teljesen open source és saját repositoryval rendelkezik a github-on.

A Vertcoin fejlesztése és roadmapje

A Vertcoin fő fejlesztője James Lovejoy, a neves MIT egyetem diákja, aki az MIT Digital Currency Initiative kutatója is egyben. Érdekes összefüggés, hogy Charlie Lee, a Litecoin alapítója szintén ezen egyetemen végzett. Lehet, hogy éppen ezért a Vertcoin az egyetlen, amely 2017-ben megemlítésre került a Litecoin roadmap-jén a Lightning network és az Atomic swamp feljesztésével kapcsolatban (P2P csere a két blockchain között).

vertcoin, diskuze

Loshan, aki többek között a Loafwallett pénztárca fejlesztésén is közreműködött a Litecoin számára, megígérte, hogy a Vertcoin számára is segédkezik majd az iOS-es pénztárcát illetően.

És ez nem csak egy egyszeri eset:az iOS-es Vertcoin pénztárcát Loshan meg is ígérte, aki a Loafwallet fejlesztésén is dolgozott a Litecoin számára. Meglehetősen szimpatikus és rendkívül pozitív dolog, hogy a kevésbé ismert Vertcoin olyan valuták fejlesztőinek támogatását élvezi, amik már hosszabb ideje a Top 10-ben vannak.

vertcoin, litecoin
A Vertcoinról gyakran olvashatunk a manapság egyik Top 10-es kriptovalutával kapcsolatban - a Litecoinnal.

A Vertcoin fejlesztési tervénél nem voltak ún. Radmap-ek. A Trello oldalán ez a terv folyamatosan aktualizálva van,ezáltal mindenki betekintést nyerhet abba, hogy min is dolgoznak éppen a fejlesztők, és mik a terveik a jövőt illetően. A Roadmappel kapcsolatban a közeljövőben elérkezhet a Vertcoinhoz is az ún. Stealth address technológia implementációja, amely biztosítja majd a felhasználók számára a személyes adatok magasabb fokú védelmét. A jövőben még tervben van a Trezor hardveres pénztárca implementációja is (jelenleg a Vertcoin a konkurens Ledger által van támogatva), illetve az is, hogy több kriptovalutával foglalkozó exchange-re is kikerül majd.

Vertbase + Lightning Network = Moon?

Ezen év két legvártabb eseménye a Vertcoinnál kétségtelenül az amerikai Vertbase exchange elindítása és a Lighning Network fizetős csatornáinak az implementációja. A Vertbase projekt nemcsak hogy a nevével inspirálta magát a Coinbase-t: a Vertbase ambíciói arra törekszenek, hogy az egyik olyan kapu lehessen, amely összeköti a fiat pénzeket a kriptovaluták világával. Úgy, ahogy a Coinbase, a Vertbase exchange is az Egyesült Államokban lesz üzemeltetve, és elsősorban az amerikai ügyfélkört fogja megcélozni, és elsőként szeretné bevezetni az első USD/VTC valutapárt is.vertcoin, vertbase

Mindezen felül pedig a Vertcoinnal még a Bittrex exchangen is kereskedve van, amely a Vertbase projekt elindítása után gyorsan megváltozhat.

Ezen exchange sikeres elindítása a Vertcoin felhasználóbázisát tekintve nagyon pozitívnak mondható, ugyanis manapság még nem vásárolható meg a Vertcoin közvetlenül fiat valutákkal, kizárólag Bitcoin segítségével. A legnagyobb likviditása (azaz a legnagyobb üzleti forgalma) a Vertcoinnak a Bittrex exchangen folyik, amely néhány hete nem is engedélyezi az új felhasználói fiókok nyitását, ugyanis a szerverei nem győzik az új kereskedők áramlását.

i James Lovejoy az Alza.cz számára
"A Vertcoin egy kriptovaluta, amely nem törekszik arra, hogy megalapozatlan elvárásoknak feleljen meg. Hiszünk a technológiai fejlődés általi előrelépésben és nincs szükségünk hírességekre és hamis partnerségekre. A 2018-as évben arra fogunk törekedni, hogy a Vertcoin domináns fizetőeszközzé váljon. A Vertcoin hű marad a kriptovaluták alapvíziójához: olyan pénzformának lenni, amely a lehető legtöbb felhasználó által birtokolt és kezelt. A Vertcoin technológiai szempontból gyorsabban is fejlődhet, mint a többi kriptovaluta, ugyanis az ökoszisztémája teljes összhangban áll. A Lighning Network integrációjának segítségével és a fizetési kapukba történő beültetésével a Vertcoin képe slesz elérni a megfelelő tranzakciós kapacitást és gyorsaságot, hogy egy teljesértékű fizetőeszközzé válhasson."

James Lovejoy

James Lovejoy

James a programozás különböző formáival foglalkozik 10 éves kora óta. Jelenleg a Vertcoin fő fejlesztője, továbbá kutató a MIT Digital Currency Initiative részlegén, ahol a decentralizált monetáris szabályokon dolgozik.

Az év folyamán még várható a Lightning Networkra (LN) történő folyamatos tesztelés és az alkalmazások fejlesztése, azaz a blockchainen kívüli fizetőcsatornák megnyitása, amelyek lehetővé tennék az azonnali és olcsó tranzakciókat. Bár az LN elsősorban a Bitcoin esetében szolgál skálázási megoldásul, további coinoknál is be lehet vezetni – elsősorban azoknál, amelyek a bitcoin klónjainak számítanak, és a bitcoinos megoldások kompatibilisek velük. Ezek a coinok ebből kifolyólag már rég aktivált SegWit-tel rendelkeznek, amely az LN-be történő implementáció alapfeltétele. Konkréten a Litecoinról és a Vertcoinról van szó, illetve ebbe a "SegWit családba" beletartozik még a Viacoin és a Groestlcoin is.

Gyakran feltett kérdés még, hogy mire is lesznek jók ezek a coinok, ha a Bitcoinnál bevezetésre kerül az LN. A lehetséges válasz az, hogy az adott coinok az ún. Lighninth network atomic swamp segítségével praktikusan intekrálhatók a bitcoinos hálózatba – ezen coinok segítségével, amelyek manapság nagyságrendekkel alacsonyabb tranzakciós költségekkel járnak, mint a Bitcoin, lehetőség adódik majd ocsó LN csatornák nyitására és a LN keretén belül az atomic swamp futtatására: azonnali P2P adásvétel különböző blockchainek között. Ez elméletben a SegWit coinok fokozatos konvergenciájához is vezethet, amely függ a blokk telítettségétől, a tranzakciós kötségektől és a piaci ártól.

i Hallottál már a Ripple (XRP) digitális valuta vitatott fizetési rendszeréről? Tekintsd meg az informatív cikkünk róla, ahol az Alza.cz fő overclockere elmagyarázza, hogy az XRP miért is nem kriptovaluta.

Az említett kilátások alapfeltétele természetesen az LN alkalmazások megfelelő elterjedése és a kellő mértékű likviditás a P2P atomic swampok esetén. Lehetséges, hogy sor kerül eddig nem vagy alig kutatott technológiák alkalmazására is, mint például a nemrég felvetett channel factories – és a Bitcoin teljesen domináns kriptovalutává válik, amely semmi egyéb coint nem fog szükségeltetni.

VTC és HUF – milyen a Vertcoin ára és árfolyama?

Ugyanúgy, mint ahogy az megszokott a legtöbb kriptovaluta esetében, a Vertcoin is extrém volatilis valutának számít, és az árfolyam jelentősingadozásai napirenden vannak. A jelenlegi árfolyam 784 HUF 1 VTC vásárlása esetén, miközben a Vertcoin a maga piaci értékével még az első száz közé sem tartozik. Az árfolyam alakulását a lentebb található interaktív grafikonon tudod nyomonkövetni.

A Vertcoin közössége

A vertcoint illető teljes informáltság érdekében ajánlott a következő kommunikációs csatornák meglátogatása:

A különböző projekteket illetően támogathatjátok a fejlesztőket a Vertcoin.org oldalon, ezzel is felgyorsítva a folyamatot.

Josef Tělek

Josef Tětek

Josef Tětek a Liberális Intézet igazgatótanácsának tagja. 2015 szeptemberétől aktívan részt vesz a kriptográfiával kapcsolatos csereprogramokban (Finmag.cz, BTCtip.cz). A legnagyobb potenciált a Lightning Network-ben, a határokon átnyúló megoldásokban és a decentralizált tőzsdékben látja. @KryptoJoseph a Twitteren.

4,9
APC Smart-UPS 750VA LCD
Szünetmentes tápegység - biztonsági mentési idő 100%-os terhelés mellett 4,90 perc, biztonsági mentési idő 50%-os terhelésnél 15,69 perc, valóságos/látszólagos teljesítmény 500 W / 750 VA, line interactive, 2×IEC Jumpers, 6×IEC 320 C13, USB, 98% hatékonyság 100%-os leterheltségnél, 97% hatékonyság 50%-os leterheltségnél, méretek 161 × 138 × 363 mm (H×Sz×Mé), tömege 13,18 kg
172 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NZ371l
Nyomtatás
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ