ApF HU ApF HU

AMD Ryzen 5 processzor teszt

Termékkatalógus
Testy AMD Ryzen 5

A Ryzen 5 sorozat nagyon érdekes processzor modelleket kínál négy- és hatmagos változatban. Miközben a Ryzen 5 1400 és a Ryzen 5 1500 négy magot tartalmaz nyolc szállal, a Ryzen 5 1600 és 1600X pedig hat magot és tizenkét szálat foglal magába. A versenytársakkal való összehasonlítás nehézkes, ugyanis ugyanolyan árszínvonalon van, mint az Intel Core i5, amelynek négy magja azonos számú szálat tartalmaz, de magasabb az IPC teljesítménye (ciklusonkénti utasítások száma) és jobb az IMC-je (memóriavezérlő). A mai cikkünkben először a két AMD Ryzen 5 modellt és két Intel Core i5 modult mérjük össze az alapbeállítások használatával és egyező órajelekkel (azonos processzor- és memória frekvenciával), és kíváncsian várjuk az overclocking teszt eredményeit, mert az AMD új processzorai nincsenek korlátozva, és készen állnak a túlhúzásra.

AMD Ryzen 5

Ryzen 5 vs Core i5 - avagy mit is hasonlítunk össze?

ModelRyzen 5 1400Intel Core i5 6400Ryzen 5 1500XRyzen 5 1600Intel Core i5 7600Ryzen 5 1600XIntel Core i5 7600K
Magok száma4446464
Alapfrekvencia3,2 GHz3,0 GHz3,5 GHz3,2 GHz3,5 GHz3,6 GHz3,8 GHz
Boost frekvencia3,4 GHz3,5 GHz3,7 GHz3,6 GHz4,1 GHz4.0 GHz4,2 GHz
Multi-ThreadingIGENNEMIGENIGENNEMIGENNEM
Integrált videokártyaIGEN-IGEN-ANO
L3 Cache8 MB6 MB16 MB16 MB6 MB16 MB6 MB
Túlhúzható?IGENNEMIGENNEMIGENIGENIGEN
TDP65 W65 W65 W65 W65 W95 W91 W
Vételár49 390 Ft59 290 Ft51 790 Ft59 190 Ft76 090 Ft61 290 Ft76 090 ft

Az összehasonlításra kiválasztott konfigurációk kissé kaotikusnak tűnnek első pillantásra. Az AMD Ryzen 5 processzor kétszer annyi szálat tartalmaz. A versenytárs Intel kínálatában nem áll rendelkezésre hasonló. Az AMD Ryzen 5, ellentétben a Core i5-vel, nem rendelkezik integrált videókártyával, így azt külön kell megvenned. És végül, de nem utolsó sorban, különbség van a specifikus teljesítmény-architektúra tekintetében, amit IPC-nek hívunk (ciklusonként feldolgozott utasítások száma). Jelen esetben nincs más választásunk, mint hogy megnézzük, egységnyi pénzért mit kaphatunk.

i Érdekel, hogy hogyan működnek az asztali gépek processzorai és mit jelentenek a fontos paraméterei? Olvasd el a cikkünket: "Mi az a processzor?".

AMD Ryzen 5 értékelés – tartalomjegyzék

Hogyan teszteljük az AMD Ryzen 5-öt 2D környezetben?

AMD Ryzen 5 vs Intel Kaby Lake - 2D teszt

Ryzen 5 vs Core i5 az Octane 2.0 teszten

AMD Ryzen 5 vs Intel Core i5A Octane 2.0 17 JavaScript alapú mérésből áll. A benchmark a processzor teljesítményét egy modern internetes környezetben teszteli. A túlhúzott AMD Ryzen 5 1600 a 3.9GHz-es processzor-, 2933MHz-es memória frekvenciával és CL14-es időzítéssel közel azonos teljesítményt mutat az Intel Core i5 7600-zal. Erősebb processzor verziók mérésére is sok került, lásd a grafikont.

Ryzen 5 vs Core i5 a JetStream teszten

Ryzen 5 vs Core i5 a JetStream tesztenA második vizsgálat, a JetStream a webes teljesítményt szintén JavaScript alapú tesztekben méri. A benchmark olyan kisebb tesztek kombinációja, amelyek szimulálják mind a szintetikus teljesítményt, mind a valós környezetet, amellyel rendszerint találkozol. Az így kapott pontszám az összes részvizsgálat geometriai átlaga, és amint láthatod, az AMD Ryzen 5-öt ismét legyőzte az Intel Core i5 7600 processzora. Az i5 7600K OC PRETESTED verziója pedig kíméletlenül lezúzta az összes többi változatot.

Ryzen 5 vs Core i5 a Kraken teszten

Ryzen 5 vs Core i5 a Kraken tesztenÉs a harmadik a Kraken benchmark, ismét JavaScript alapon, amely az egyes műveletek sebességét vizsgálja, és az eredményt egy geometriai átlag formájában adja ki. A grafikonon látható, hogy az AMD Ryzen 5 legsikeresebb, 1600-as processzora csak néhány milliszekundummal maradt el az i5 7600K mögött. Az i5 7600K OC PRETESTED változatának továbbra sincs ellenfele, jobb egyszálas teljesítményt sehol nem találunk.

Ryzen 5 vs Core i5 a Cinebench R15 teszteken

Ryzen 5 és Core i5 az Cinebench R15 tesztenA Cinebench R15 egy olyan teszt, amelyen különösen jól teljesítenek az AMD Ryzen processzorok, főleg a többszálasak. Ez a MAXON tesztje, amely a Cinema 4D-vel való munka teljesítményét szimulálja, amikor processzor-intenzív grafikusan renderelt jelenetet használ. Az R15 Multithread tesztjét vetélytárs nélkül nyerte a Ryzen 5 hatmagos változata.

Ryzen 5 vs Core i5 a Cinebench R15 singlethread tesztenA második Cinebench teszt az úgynevezett singlethread teljesítmény összehasonlítása, vagyis azt vizsgáljuk, mi történik, ha csak egy dolgozó szálat használunk. A Ryzent megelőzte az Intel i5 7600, elsősorban a jobb IPC teljesítmény és a magasabb működési frekvencia miatt. De nyilván még jobb a Kaby Lake i5 7600K, és a mi OC PRETESTED változatunk pedig ismét több testhosszal nyerte a versenyt.

Ryzen 5 vs Core i5 a GeekBench 3 teszteken

Ryzen 5 vs Core i5 a GeekBench 3 tesztenGeekA GeekBench 3 szintén valós forgatókönyvekkel dolgozik, olyan feladatokat szimulál, amelyekkel te is találkozhatsz a számítógéped használata során. A győztes egyértelmű, a négy mag-nyolc dolgozó szál magáért beszél. Az AMD Ryzen 5 1600 nyert ebben a népszerű tesztben, legyen szó akár alapbeállításról, akár túlhúzásról. Másrészt a Ryzen 5 1600-at sikerült 16,63%-kal, a Ryzen 5 1400-at pedig 22,81%-kal túlhúzni. Ennyi teljesítmény ingyen? Ide vele...

Ryzen 5 vs Core i5 a GeekBench 3 teszten Jól látható, a benchmark által tesztelt feladatok mennyire testhezállóak az AMD Ryzen 5 új processzorai számára, még akkor is, ha csak egy maggal dolgoznak. Azért az OC PRETESTED CPU jó választásnak tűnik az egyszálas műveletekhez is. Verhetetlen és iszonyatos.

Ryzen 5 vs Core i5 a WinRAR teszten

Ryzen 5 és Core i5 a WinRAR tesztenA klasszikus, amivel nap mint nap találkozunk: WinRAR. Egy egyszerű példa - sok fotónk van a nyaralásról, szeretnénk csökkenteni a méretét, és egy nagy fájlban biztonsági másolatot készítenénk belőle, amit a felhőben vagy egy hálózati adattárolóban tárolhatunk. Melyik lesz gyorsabb, a Ryzen 5 az AMD-től, vagy a Core i5 az Intel-től? A grafikonok megmondják az igazságot.

Ryzen 5 vs Core i5 a HWBOT H265 teszten

Ryzen 5 vs Core i5 a HWBOT H265 tesztekenA HWBOT H265 egy cseh származású benchmark a Havli overclocker műhelytől. A tesztek a H265 kodekkel történő videó kódolási teljesítményt mérik, amely lassan kezd divatba jönni, mivel a H265-vel sokkal robusztusabb videók is kezelhetőek, mint a H264-gyel, és a 4K videók térhódításával a H265 egyre megkerülhetetlenebb. Egyértelmű, hogy az Intel processzorok sokkal erősebbek itt, a négymagos négyszálas Intel modell és a hatmagos tizenkét szálas overclocked AMD közötti különbség nem jelentős. De még így is, árkategóriájában a Ryzen 5 1600 az egyértelmű választás.

Ryzen 5 vs Core i5 a Time Spy Physics teszten

Ryzen 5 vs Core i5 a Time Spy Physics tesztenAz Time Spy Physics a Futuremark 3D benchmark része, amely a DirectX 12-re specializálódott. A Physics részleg csak egy processzort használ a fizikai számításokhoz, és szokás szerint minél magasabb az érték, annál jobb. Az eredmény nagy mértékben függ a késleltetéstől és a memória teljesítményétől. Érdekes, hogy a 8 szálas Ryzen 1400 elmarad a 4 szálas Core i5 7600 mögött, és a gyengébb Core i5 7400-zal is csak fej fej mellett halad. Ez abból fakad, hogy az Intel Core processzoroknak jobb a memóriavezérlője.

Ryzen 5 vs Core i5 az Ashes of Singularity: Escalation CPU teszten

Ryzen 5 vs Core i5 az Ashes of the Singularity Escalation tesztenLassan a 2D tesztek végére érünk, és áttérünk a 3D (játék) tesztekre. Az Ashes of Singularity: Escalation egy különleges CPU tesztet kínál, amely az úgynevezett “draw call”-okat méri, ami egyszerűen azt jelenti, hogy hány objektumot tud a processzor előhívni. Az AOTS: E néhány nappal ezelőtt megkapta azt a patch-et, amely tartalmazza az AMD Ryzen optimalizálását, ami mintegy 30%-kal növelte az új AMD processzorok teljesítményét.

i Megtetszett valamelyik AMD Ryzen 5 processzor? Ha ez az értékelés segített a választásban, itt egy összeállítás arról, hogy hogyan kell összeszerelni egy PC-t. Ez segít a telepítésben, részletezi, mire kell figyelni, és elmagyarázza, hogyan kell áthelyezni vagy kicserélni a processzort az alaplapon.

Hogyan teszteljük az AMD Ryzen 5-öt a játékokban?

Ebben a fejezetben részletesen bemutatjuk az AMD Ryzen 5 és az Intel Core i5-öt processzor teljesítményét a játékkörnyezetben. Fontos megjegyezni, hogy a játékok viselkedésében vannak különbségek. Néhány játék processzorfüggő, mások a videókártyát veszik jobban igénybe, a harmadik csoport a RAM-ra tart igényt. Processzorfüggő játékokat választottam, ahol a CPU teljesítménye és  viselkedése a legjobban mérhető. Ezeken belül is olyan játékrészeket kerestem, ahol a processzor igénybevétele a legnagyobb. 

AMD Ryzen 5 vs Intel Kaby Lake - részletes játékteszt

Ryzen 5 vs Core i5 az Ashes of the Singularity: Escalation játékban

Beállítások a Singularity Ashes-ban

Ryzen 5 az Ashes of Singularity Escalation tesztenOtt folytatjuk, ahol abbahagytuk. Az Ashes of the Singularity: Escalation valószínűleg a legigényesebb és legkorszerűbb processzorjáték. Mint korábban említettem, nemrég a játék kapott egy optimalizálási patch-et az AMD Ryzen-hez, így ezen a teszten az AMD legvadabb teljesítményét hasonlíthatjuk össze, mivel a többi javítás még várat magára, és nem vagyok biztos benne, hogy elkészülnek. Full HD felbontásban egy olyan erőteljes grafikus kártyához, mint például a GTX 1080, a processzor elég nagy, és a grafika jól muzsikál. Az ár-teljesítmény arány tekintetében a Ryzen 5 1600 viszi a pálmát, és az overclocking miatt is mindenképpen jó választás. Persze, csak ha az OC PRETESTED verziót nem vesszük figyelembe, mert az i5 7600K 5,3 GHz-en pörög!

QHD Ryzen 5 - Ashes of the Singularity EscalationAnnak ellenére, hogy a 3,9 GHz-es, túlhúzott Ryzen 5 1600 előkelő helyen végzett, még a QHD felbontásban is van bőven kihasználatlan teljesítmény, és a grafikus kártya sincs túlságosan elfoglalva. A diagramok üzenete világos.

Ryzen 5 vs Core i5 a Fallout 4 játékban

Fallout 4 FHD Ryzen 5Nagyobb felbontásban, amikor a processzor nincs olyan nagy igénybevételnek kitéve, megváltozott a túlhúzott AMD Ryzen 5 1600-as helyzete. De az alapmodellek szintén gyengébbek. Megismétlem, a Ryzent gondolkodás nélkül túl kell húzni. A Fallout 4 a kedvenc példám az IPC teljesítmény és a magas frekvencia fontosságára, kár is több szót vesztegetni rá.

Fallout 4 QHD Ryzen 5

Néhányan azt várják, hogy a helyzet stabilizálódik 2K felbontásban. Sajnos nem, viszont a Fallout 4-ben az Intel Core i5 7600K OC PRETESTED változata nagyon elhúzott.

AMD Ryzen 5 vs Core i5 a Witcher 3 játékban

Ryzen 5 - FHD - Witcher 3A Ryzen 5 1600 láthatóan jól teljesített a népszerű Witcher játékban. Ha rajongója vagy ennek a kultusznak, akkor nem fogsz hibázni ezzel az AMD CPU-val. Az OC PRETESTED i5 7600K bevétele az összehasonlításba nem teljesen tisztességes, de a győzelem az győzelem.

Ryzen 5 és Core i5 - 2560x1440 felbontásonMint várható volt, a 2560x1440-es felbontásban a processzorok teljesítménye stabilizálódott, a mérési eredmények nagyon hasonlóak, csak az AMD Ryzen 5 1400 maradt le kissé.

Ryzen 5 vs Core i5 a Crysis 3 játékban

Ryzen 5 és Core i5 - a Crysis 3 tesztenA Crysis 3-ban egy másik jelenetet mértem, mint a grafikus kártyák összehasonlításakor. Ez a rész sokkal nagyobb igénybevételt jelent a processzornak. A Cryengine-re, amelyen a játék fut, ráragadt az időtlen jelző, a Ryzen 5 1600 pedig gyönyörűen teljesített itt. 

Ryzen 5 vs Core i5 a Crysis 3 játékban 2560x1440 felbontásonNagyobb felbontás esetén a játék nem függ annyira a processzortól, és az eredmények a grafikus kártya teljesítményét tükrözik. A Core i5 7400 kicsit lemaradt, főleg a gyenge válaszidő miatt, az AMD Ryzen 5 1600 győzelme viszont egyértelmű.

Ryzen 5 vs Core i5 a Tom Clancy's: The Division játékban

Ryzen 5 vs Core i5 a Tom Clancy's: The Division játékban

Ryzen 5 vs Core i5 a Tom Clancy's: The Division tesztjénA The Division nem annyira függ a processzortól, és első ránézésre az eredmények szinte megegyeznek.

Ryzen 5 vs Core i5 - eredményekTalán már tudod, hogy a játékban elért teljesítmény esetében nem csak a maximális FPS-ről van szó, sokkal lényegesebb a gördülékenység. Az AMD Ryzen 5 processzorok bizonyos időközönként akadtak, még túlhúzás után is. A frametimes grafikon rendellenességei bosszantó akadásokat jelentenek játék közben. A Core i5 7400 és 7600 processzorok simább működésre képesek. 

Ryzen 5 vs Core i5 - a Division DX12 teszten 2560x1440 felbontásban a teljesítmények nagyon hasonlóak. De mi a helyzet a gördülékenységgel?

Ryzen 5 vs Core i5 - 2560x1440 felbontás

A frametimes grafikonon látható, hogy az AMD Ryzen 5 processzorok valamivel alacsonyabb képsebességgel rendelkeznek, mint a Core i5. A Division esetében az Intel processzorai jelentik a jobb választást..

Ryzen 5 vs Core i5 a Battlefield 1 játékban

Ryzen 5 vs Core i5 - Battlefield beállításokRyzen 5 vs Core i5 - Battlefield beállítások

Meg kell jegyezni, Battlefield 1 eléggé furcsa játék az utóbbi időben. Az EA különböző javításokat tesz közzé, és a játék kevésbé működik, mint a kiadás kezdetén. De még mindig nagyon sokat játszott játék, ezért bevettem a vizsgálatokba. Meglepő, mennyire jól teljesített az Intel Core i5 7400 és 7600.

Ryzen 5 vs Core i5 - FPS eredmények A helyzet hasonló a 2560x1440-es felbontásban is. A Battlefield 1 jobban illik az Intel Core i5-höz. Az idő majd megmutatja, hogy az AMD Ryzen 5 processzoroknak segítenek-e majd az optimalizálási javítások. Természetesen elsöprő erő jellemzi az Intel Core i5 7600K-t a frekvencia és az IPC tekintetében.

Ryzen 5 vs Core i5 - FPS eredményekMég 2K felbontásban is erősebb a Core i5 7600K. A Battlefield 1 túlzottan technikai játék, de ha ezzel szeretnél játszani, a Kaby Lake i5 a megfelelő választás. 

Ryzen 5 vs Core i5 a Rise of the Tomb Raider játékban

Ryzen 5 vs Core i5 - Tomb Raider közbenRise of the Tomb Raider

Ryzen 5 vs Core i5 - FPS teszt a Rise of the Tomb Raider játékonAhogy a Crysis 3-nál, a Rise of the Tomb Raider esetében is a CPU mérésére más játékhelyszínt választottunk, mint a videókártya részére. A Geothermal Valley színhely nagyon igénybe veszi a processzort. A grafikon világosan beszél, de meg kell jegyeznem, hogy a Ryzen 5 1400 processzor még a túlhúzás után is akadozott. Időnként felmerülhet benned a kérdés, hogy érdemes-e foglalkozni az órajellel, és a kegyetlen, tiszta és igaz választ megtalálod a táblázatban.

Ryzen 5 vs Core i5 - FPS teszt a Rise of the Tomb Raider játékonNagyobb felbontással hasonló eredményeket kapunk. Az AMD Ryzen 5 1600-nak elegendő teljesítménye van a túlhúzás után, de a Ryzen 5 1400 a QHD felbontással is akadozik.

Az AMD Ryzen 5 működési tulajdonságai

Fogyasztás

Az áramfogyasztást megmértük a tápegységen és a teljes konfiguráción is.

Ryzen 5 fogyasztási értékek Core i5 processzorral üresjáratbanFogyasztás terhelés nélküli rendszer esetén, amikor a számítógép üresjáraton és munka nélkül van.

AMD Ryzen 5 vs Intel Core i5 teljesítményÉs a teljes áramfelvétel Prime95-ben. 

Hőmérséklet

AMD Ryzen 5 vs Core i5 hőmérséklet

Itt minden rendben van, de azért megmutatjuk a terhelés nélküli hőmérsékleteket. Az overclocking után az AMD Ryzen 5 hőmérséklete alig pár fokkal emelkedett.

Ryzen 5 vs Core i5 - hőmérsékletÉs végül a processzorok összehasonlítása megfelelő terheléssel a Prime95 alatt. A Noctua NHD-15 egy kicsit túlzás, de így legalább csend van, és alacsony a hőmérséklet. Az Intel Core i5 7600K-nak szüksége van a Thermal Grizzly Conductonaut-os DELID-re, pedig csak a gyári alapértéken teszteltük.

A teszt összegzése – AMD Ryzen 5 vs Intel Kaby Lake

A mai értékelés összegzésének kezdete valószínűleg ugyanaz lesz, mint az AMD Ryzen 7 esetében. Bár a Ryzen 5 1600 eredményei nem tűnnek teljesen rossznak, az objektivitás azt követeli, hogy adjunk még időt az új AM4 platformnak. Az új processzorok működéséhez szinte semmi sem optimális. Mind az Intel Core, mind pedig az AMD Ryzen saját alkalmazáskód-elérési utat igényel minden alkalmazáshoz és játékhoz. Egyszerűen mindkét processzornak más munkamódszerekre van szüksége, és ez különösen is igaz az Intelre. Időbe fog telni az alaplapok BIOS-ának kidolgozása, és azt kell mondjam, az AM4 alaplapok kissé álmosak, vagyis az AMD Ryzen még fejlesztés alatt áll.

i Hogyan teljesítettek az új Intel Basin Falls processzorok az X299 platformon a benchmarkok és a PC-játékok alapján? Megtudhatod az Intel Skylake-X és Kabylake-X tesztekből.

A benchmarkokon és a PC-játékok használata során nyújtott teljesítménye alapján az AMD Ryzen 5 1600 valóban izgalmas választás, amely viszonylag kevés pénzért jelentős teljesítőképességgel szolgál, és egész jól lehet vele játszani. A Ryzen 5 1400 egy alacsony kategóriás modell, és a legolcsóbb ebben a tartományban. Sok szempontból hiányos. Az Intel Core i5-nek nagy előnye van az AMD Ryzen 5-szel szemben. Nem kell semmit sem beállítanod, nem kell hibakereséssel foglalkoznod a BIOS-ban. Vagyis ez a kisebb ellenállás irányába történő elmozdulás. Az Intelt csak be kell dugni, és működik. Mi a Ryzen válasza az új Intel Basin Falls processzorokra az X299 platformon? Ezt megtudhatod az Intel Skylake-X és a Kabylake-X tesztből. Ha azt szeretnéd, hogy a készülék ideálisan működjön, a memóriával kell játszanod, vagy legalább be kell kapcsolnod egy előre beállított profilt, amihez drágább memóriát kell vásárolnod. Az Intel Core i5-nek csak egy teljesen közönséges 2133 MHz-es DDR4 készletre van szüksége. Az AMD Ryzen 5-nél olyan memóriát kell venned, amely legalább 2666MHz-re képes, ideális esetben viszont inkább egy 2933-3200 MHz-es modellt - ésszerű időzítéssel.

Az rajtad múlik, a felhasználón, hogy melyik irányba akarsz menni: szeretnél játszani a hardverrel, vagy szereted az egyszerűséget és a garantált funkcionalitást, ami már bizonyított. A valóság az, hogy a Ryzen 7 és 5 processzorok teljesítménye gyorsabban javul, mint az időjárás, mivel az optimalizálás finom és jól működik, és az új játékok és alkalmazások megjelenésével az AM4 platform natív és felkészült támogatása várható. A másik dolog az, hogy nagyon valószínű, hogy javul a túlhúzási lehetőség a jövőben, ahogy a gyártást finomhangolják.

Végül hadd osszak meg egy személyes és kissé negatív tapasztalatot, amelyre a tesztek során tettem szert. A munkám leegyszerűsítve abból áll, hogy a kiválasztott játékrészeken mérem a processzorok teljesítményét a Fraps és az MSI Afterburner segítségével. Ezek minden fontos információt rögzítenek, például figyelik a CPU-t, a GPU-t, a képfrissítéseket, a frekvenciákat, a hőmérsékleteket és néhány további valós idejű adatot. Az AMD Ryzen-nel gyakran hiányosak voltak az Afterburner naplójában szereplő adatok, így a log nem volt használható. Bármit is akartam csinálni, nagyon bonyolultnak bizonyult, és ötször meg kellett ismételnem a játékrészeket. Az AMD Ryzen 5 nekem sok problémát okozott, amelyek előfordulási gyakoriságát a túlhúzás enyhítette, de nem szüntette meg teljesen. Az Intel Core i5 processzorokkal egyszer sem volt gondom.

Értékelés 80 % Alza.hu

Fő paraméterek

Hatmagos teljesítmény

85 %

Négymagos teljesítmény

60 %

Ár

90 %

Processzor Ryzen 5

Előnyök

  • A Ryzen 5 1600 ár/teljesítmény aránya szuper
  • Multithreading
  • Működési tulajdonságok
  • Teljesítmény
  • Ár

Hátrányok

  • Alacsony frekvencia
  • Overclocking-igényes
  • Gyenge teljesítmény (akadás) a játékokban
  • A Ryzen 5 1400 teljesítménye gyenge
  • Nagy memória-késleltetés
Michal Mikle

A nevem Michal Mikle, overclocker vagyok és élvezem a teljesítményt. Ha van lehetőség arra, hogy a hardverből kipréseljem a maximumot, nem szalasztom el. Szeretem az adrenalint, és feszegetni a magam és a komponensek korlátait. Ehhez a tevékenységhez főként folyékony nitrogén hűtést és kompresszoros módszereket használok, de szeretek játszani a vízzel (néha túlhűtve), és nem vetem meg a minőségi levegőhűtést sem.

AMD Ryzen 5 1600

A nagyszerű ár/teljesítmény arányért az AMD Ryzen 5 1600-nak ezüstérmet adunk!

Nyomtatás
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ