A húsvéti ünnepek alatt (3.29-én, 3.31-én és 4.1-én) üzleteink zárva tartanak. Azonban online még mindig kényelmesen vásárolhatsz.

Shop roku Akvizice ApF HU

Termékkatalógus
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/lgthumb/jak-merit-teplotu-graficke-karty.jpg

Videokártya hőmérséklete (ÚTMUTATÓ)

Túlmelegszik a videokártyád? Vagy netán nem is tudsz róla? A GPU hőmérsékletét nem árt figyelemmel kísérni. Cikkünkben megmutatjuk, hogyan mérheted megfelelően a videokártyád hőmérsékletét, és milyen programokat használhatsz ehhez. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/gigabyte-zakladni-deska.jpg

GIGABYTE Z790 MASTER X (TESZT)

Nemrég kerültek bemutatásra az Intel újonnan frissített 14. generációs processzorai, és mivel ezek nemcsak rendkívül nagy teljesítményűek, hanem elég falánk szilíciumok is, az alaplapgyártók felfrissítették meglévő modelljeiket. Ezek az X utótagot viselik, és mai tesztünkben a GIGABYTE AORUS második legjobb modelljét, a MASTER X modellt vesszük szemügyre. Az alaplap főbb újdonságai közé tartozik a gyorsabb, akár 8 266 MT/s sebességű operatív memóriák támogatása OC üzemmódban, valamint az új Wi-Fi 7 támogatás. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/jak-vymenit-procesor.jpg

Hogyan cseréljünk processzort? (TIPPEK ÉS TRÜKKÖK)

A processzor cseréjének gondolata a legtöbb ember számára fejtörést és bizonytalanságot okoz. Mégis, sokunk előbb vagy utóbb kénytelen lesz szembenézni a feladattal. Rábízhatjuk másra is, de mi magunk is elvégezhetjük. Fontos azonban, hogy tudjuk, mit csinálunk, és mire kell odafigyelnünk. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/jak-zjistit-jakou-mam-zakladni-desku-21.jpg

Milyen alaplapom van? (ÚTMUTATÓ)

Számítógéped alaplapja elérte élettartama végét, és szeretnéd lecserélni? Vagy csak szeretnéd frissíteni a számítógéped konfigurációját, de fogalmad sincs, hogy melyik processzor kompatibilis az alaplapoddal? Akkor ez a cikk neked szól. Eláruljuk benne, hogyan tudod könnyen kideríteni az alaplapod nevét, típusát és paramétereit akár egy teljesen működésképtelen számítógépen is. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/teplovodiva-pasta-jak-vybrat.jpg

Hővezető paszták (ÚTMUTATÓ és TESZT)

A számítógép építése során nem szabad alábecsülni a hővezető paszta fontosságát. A dobozos hűtők általában egy géppel felvitt pasztaréteggel rendelkeznek, az utángyártott hűtők külön kis tubussal érkeznek. Ez azonban nem mindig a legjobb választás. Mai tesztünkben a hővezető pasztákat, azok teljesítményét és alkalmazási lehetőségeit vesszük górcső alá. Egy plexi eszköznek köszönhetően megnézhettük, hogyan viselkedik egy ilyen paszta a processzor és a hűtőborda között, végül pedig megbeszéljük, hogy mire kell figyelni a paszta felhordásakor. Részletek itt »

Milyen processzort vegyek

A processzor kiválasztása a számítógéphez nem könnyű feladat. Mi a különbség egy átlagos processzor, gamer processzor és szerver processzor között? Milyen hűtésre és RAM-ra lehet mellé szükség? Miről árulkodnak az olyan paraméterek, mint a magok száma, a logikai szálak, a memóriacsatornák és a TDP? Mi a CPU overclocking? Ezekre és még sok más kérdésre is választ kaphatsz cikkünkből. Ha vetünk egy pillantást a gamer processzor árakra, könnyen levonhatjuk a következtetést: a CPU kiválasztása során nem érdemes hibázni. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/intel-rocket-lake-recenze.jpg

Intel Rocket Lake (ÁTTEKINTÉS)

Szinte az ajtó mögött várakozik a legújabb dobás - ezúttal az Intel mutatja be Rocket Lake-S processzorait. Ám az új chipekre, amelyek az első nagy változtatásnak számítanak az Intel Skylake óta, nehéz feladat vár, nevezetesen tartani a lépést az AMD Ryzen 5000-rel és, ha lehet, ismét megvédeni vezető szerepüket a játékok és alkalmazások teljesítményében. Szokás szerint várjuk az új 500-as chipet, a PCIe 4.0-t, a nagy ütemet, és valószínűleg nagy felhasználást. A Rocket Lake néhány izgalmas dolgot is tartogat, és mai spekulációs cikkünkben egy kicsit részletesebben is megnézzük ezeket.  Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/amd-ryzen-5000-recenze-test.jpg

AMD Ryzen 5000 (VÉLEMÉNYEK ÉS TESZTEK)

Újra elérkezett a várva várt pillanat, amelyet a gamerek és játékfejlesztők már nagyon vártak! Amikor Lisa Su megígérte, hogy az AMD agresszív piaci fejlődésének leszünk szemtanúi, én személy szerint nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. De az AMD nemrég a Zen 3 architektúrán alapuló Ryzen processzorok következő generációjával áll elő Vermeere kódnéven, és a legutóbbi események fényében el kell ismernem, hogy valószínűleg valóban komolyan gondolta, amit mondott. De elég a beszédből, nézzük az teszteket! Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/bitcoin-cz.jpg

Bitcoin (Minden, amit tudni kell róla)

A Bitcoin ára és népszerűsége folyamatosan növekszik. Nézzük meg nagyvonalakban, hogyan is működik. Ismertetjük, hogy lehet vásárolni, fizetni vele, hogyan tárolható a Bitcoin pénztárcában (wallet). Elmondjuk, melyek a fő kockázatok a Bitcoinnal kapcsolatban.

Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/amd-ryzen-2-recenze-232.jpg

AMD Ryzen 2 Pinnacle Ridge (VÉLEMÉNYEK ÉS TESZTEK)

Az AMD egy évet adott arra, hogy kiörömködjük magunkat az új Ryzen processzoron, és máris tálalja a második generációt. Pinnacle Ridge kódjelzés alatt kerültek kezeink közé a hatmagos AMD Ryzen 5 2600 és 2600X, valamint a nyolcmagos AMD Ryzen 7 2700 és 2700X procik. Milyen teljesítményjavulás vár ránk az első generációhoz képest? Megállják-e a helyüket az Intel konkurenciájával szemben? Tesztünk során reflektorfénybe kerül az AMD Pinnacle Ridge. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/hw-penezenky-update.jpg

Hardveres pénztárcák - Hogyan frissítsd

A hardveres pénztárcák a kriptovaluták tárolásának legbiztonságosabb módja, de ezekre is folyamatos veszélyek leselkednek. Hogyan frissíthető a Ledger Nano S és a Trezor? Megtudhatod cikkünkből.  Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/amd-ryzen-5-2400G-nahled.jpg

AMD Raven Ridge - Ryzen 5 2400G és Ryzen 3 2200G (ÉRTÉKELÉS ÉS TESZTEK)

Képes-e a processzoron integrált grafikákon zökkenőmentesen lejátszani? Ahogy a véleményünk is mutatja, igen. A Raven Ridge APU az AMD-től a Vega grafikus maggal éppen megérkezett. Tehát az AMD Ryzen olyan érdekes interakciókat csábít, amelyek elegáns, olcsóbb költségkeret-megoldást eredményeznek népszerű és újabb játékok, különösen az eSport szegmens számára. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/intel-optane-ssd-nahled.jpg

Intel Optane 900P (ÁTTEKINTÉS ÉS TESZT)

Az Intel Optane 900P SSD a világ leggyorsabb SSD meghajtójának járó címkéjével büszkélkedhet. A siker kulcsa tagadhatatlanul a forradalmian új 3D XPoint memória technológiában rejlik. Hogy teljesít az új Intel SSD tesztünkben? Az Intel Optane 900P-t a Samsung 960 EVO, a Samsung 960 PRO, és a Samsung 850 PRO modellekkel hasonlítottuk össze. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/bitcoin-tezba-cena.jpg

Hogyan bányásszunk kriptovalutát? (Használati útmutató)

Mellékes, hogy mit olvastál, hallotál, az aranyláz folytatódik. A folyamatosan emelkedő árfolyamok azt mutatják, hogy igenis van jövő a kriptovalutákban. Ebben a cikkben végigvezetünk a kezdetek rögösnek gondolt útján. Vágj bele gyorsan, olcsón, fájdalommentesen!

Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Gigabyte-AB350N-Gaming-WiFi-nahled.jpg

Gigabyte AB350N-Gaming WiFi (ÉRTÉKELÉS és TESZTEK)

Mini-ITX tábla az AMD Ryzen számára? Nagyon nehéz megtalálni. Szerencsére a Gigabyte AB350N-Gaming WiFi új modellje itt van. Mi több, 3600 MHz-es memóriával, ez az alaplap 14-13-13-34-1T időzítésen működik, ami az AMD Ryzen számára ideális. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/asus-prime-x299-deluxe-zakladni-deska_1.jpg

ASUS PRIME X299-DELUXE (TESZT ÉS ÉRTÉKELÉS)

Az új X299 Basin Falls kettős platform számos Intel processzorhoz vezetett, beleértve az új Intel Core i9-et is, amely sok magot és nagy teljesítményt hozott magával. Az ASUS PRIME X299-DELUXE alaplap megfelel a Skylake-X és a Kaby Lake-X processzorok elvárásainak? A teszt során kiderül. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/intel-x299-basin-falls-cpu.jpg

Intel Skylake-X és Kaby Lake-X (RÉSZLETES TESZT)

4 vagy 18 mag egy alaplapon? Az új Intel Basin Falls az X299 chipset alapján az álom valósággá válik. A Kaby Lake King of Clocks a Extreme verzióba került, és elődje, a Skylake nagyon jó díjat kapott. Alaposan teszteltük az új CPU-kat a benchmarkok és a PC-játékok terén. Milyennek találtuk a Skylake-X és a Kaby Lake-X processzorokat? Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/amd-vs-intel-nahled.jpg

Intel vs. AMD processzorok a PC játékokban (TESZTEK ÉS EREDMÉNYEK)

AMD vagy Intel? A kérdés, amely szinte már a processzorok létezése óta foglalkoztatja a számítógépek szerelmeseit. Ma azonban ez már nem csupán filozófiai kérdés, hanem egy olyan témakör, amelyet fórumokon és a közösségi hálón vitatnak meg szakemberek mérési adatok alapján. Melyik processzor fog nagyobb teljesítményt, ezáltal minőségibb játékélményt nyújtani? Intel Core i5 11600k vs. Ryzen 5 5600x, AMD Ryzen 9 5900X vs. i9-11900K, i7-11700k vs. Ryzen 7 5800x - járjunk utána.

Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/zakladni-deska-pro-amd-ryzen-5.jpg

ASUS PRIME B350M-A, az elérhető Ryzen 5 kompatibilis alaplap tesztje

Az AMD Ryzen sorozat képviselői nagyszerű processzorok, különösen a Ryzen 5 kínál sokat kevés pénzért. Ha egy kisméretű alaplapot keresel, az ASUS PRIME B350-A lehet a megfelelőbb. Részletes teszteken keresztül vizsgáljuk meg a tulajdonságait. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/AMD-Ryzen-nahled.jpg

AMD Ryzen 5 processzor teszt

AMD Ryzen 5 vs Intel Kaby Lake. Mely CPU-k nyújtanak nagyobb teljesítményt? Van még valódi versenytársa az Intelnek? Olyan játékokat teszteltünk, mint a Wackyard 3, a Battlefield 1, a Crysis 3, a Division és még sok más. Részletek itt »
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ