Shop roku Akvizice ApF HU

Nyomtatók

Virtual Reality Modeling Language

Az ún. VRML a háromdimenziós vektorgrafikák szabványos fájlformátuma, amelyet webgrafikához, de színes modellek 3D nyomtatásához is használnak.

FDM vs. SLA

Két különböző nyomtatási technológiáról van szó. Az SLA fúvókák helyett lézert használ, de jelenleg visszaszorulóban van az FDM-hez képest, amely fúvókákkal működik.

Fúvóka

Ez egy 3D nyomtató eszköz, amely a 3D nyomtatást a szál megolvasztásával és a kívánt vastagságra történő beállításával végzi. A fúvóka hőmérséklete leggyakrabban 250–260 °C körül mozog. A legtöbb fogyasztói modell csak egy fúvókával rendelkezik. A magasabb szintű modellek két fúvókája a kétszínű nyomtatást teszi lehetővé.
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/vse-o-tiskarnech-tipy-a-triky.jpg

Mindent a nyomtatásról | TIPPEK és TRÜKKÖK | ÚTMUTATÓK

Új nyomtatóra van szükséged, de nem tudod, hogyan válaszd ki a megfelelőt? Vagy már van nyomtatód, de nem tudod, hogyan üzemeld be? Esetleg már használod, de szeretnél többet tudni a tonerekről, nyomtatópatronokról és a papírméretekről? Vagy tudni akarod, hogy tudsz közvetlenül a mobilodról nyomtatni? Akármilyen információra is legyen szükséged, ezen az oldalon megtalálod a nyomtatókkal és nyomtatással kapcsolatos legfontosabb cikkeinket.

Nyomtatópatron

Cserélhető nyomtatópatronok tintát tartalmaznak. A patronokat tintasugaras nyomtatókhoz használják, míg a tonereket lézernyomtatókhoz használják.

Toner

A fekete vagy színes porokat (CMYK: Cián, bíbor, sárga, fekete) lézernyomtatókban és fénymásolókban használják. A toner gyártás különböző polimereket használ.

Patron

Cserélhető tintapatron tintasugaras nyomtatókhoz.

DPI

A Dots per inch (DPI) érték a hüvelyenként kinyomtatott pontok számát jelöli.

Nyomtatófej

A nyomtatófej a nyomtatási elemeket tartalmazó tintasugaras nyomtató egyik fő eleme, amely lehetővé teszi a nyomtató számára, hogy tintát helyezzen papírra. A patron lehet a nyomtatófej része. A nyomtatófej általában a három leggyakoribb színt használja.

Nyomtató interfész

A kapcsolat típusa (a csatlakozó típusa), amellyel a nyomtató a számítógéphez vagy hálózathoz csatlakozik. A legelterjedtebb interfész az USB, míg a vállalati szektorban a LAN-csatlakozó dominál. Számos nyomtatónak van WiFi interfésze a vezeték nélküli kapcsolathoz.

Maximális nyomtatási felbontás

A nyomtató által a megadott területre nyomtatott képpontok száma, leggyakrabban DPI (Dot Per Inch) értékben megjelölve, ami azt jelzi, hogy hány képpont (pixel) férhet egy hüvelyk hosszúságú felületre. Minél nagyobb a felbontás, annál finomabb és részletesebb a kép (más paraméterek függvényében).

Első oldal nyomtatási ideje

A nyomtatási feladat fogadását végző számítógépnek szükséges idő, ami a dokumentum első oldalának kinyomtatásához szükséges. Ez az az idő amely során a nyomtató előkészítése megtörténik (vezérlés, felmelegedés stb.).

28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ