Akvizice ApF HU Emise pro AP+ v app - všechny segmenty

Monitorok

https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/p-oled-displej-iphone.jpg

Mi a P-OLED kijelző?

A P-OLED kijelzők műanyag hordozót használnak, amely lehetővé teszi, hogy rugalmasak legyenek. A nem-P-OLED kijelzők azonban szintén műanyag hordozót használnak, de csak egy gyártó használja ezt a megnevezést. Mi is az a P-OLED valójában, és miben különbözik például az AMOLED technológiától?
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/vga-konektor.jpg

Mi az analóg kimenet?

Mi az az analóg kimenet, mire használják, és melyek a fő különbségek az analóg és a digitális kimenet között? Cikkünk egy számítógépes laikus számára is világossá teszi, hogyan működik az analóg kimenet. Kezdjük egy egyszerű kérdéssel. Mit jelent a VGA rövidítés? A VGA a számítógép monitorán történő grafikus megjelenítés szabványa. Először az IBM használta 1987-ben.
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/stineni-kabelu-min.jpg

Árnyékolt kábel

A kábel árnyékolása a nem kívánt zajok szűrőjeként szolgál. A zaj a videó-, hang- vagy adatkimenet minőségének romlásában nyilvánulhat meg. Számos tápkábel is fel van vértezve a zajok ellen (általában egy ferritgyűrűvel a csatlakozónál), de ezek inkább egyfajta biztosítékot jelentenek. A legtöbb végberendezés, például a laptopok közvetlenül a testükben kondenzátorokat is tartalmaznak, amelyek a feszültségszűrésért felelősek.
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/direct-led-podsviceni.jpg

Direct LED: Mi az és hogyan működik?

A Direct LED a LED televíziókban használt háttérvilágítási technológiák egyike. Mi a lényege, mik az előnyei és hátrányai, és miben különbözik az RGB LED-től vagy az Edge LED-től?
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/dvi-nahled-m.jpg

Mi az a DVI?

A DVI (Digital Visual Interface) interfész a monitor számítógéphez való csatlakoztatására szolgál, továbbá analóg és digitális jeleket egyaránt képes továbbítani. A csatlakozó, beleértve a visszafelé kompatibilitást biztosító átalakítókat is, különböző változatokban kapható. A DVI interfész még mindig széles körben elterjedt, bár ez egy régebbi technológia, amely lassan a homályba vész. Mi a DVI? Milyen a DVI jövője? És mi a különbség a DVI-A, a DVI-D és a DVI-I között? A válaszokat a cikkben találod.
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/hdmi-kabel.jpg

Mi az a HDMI?

A HDMI (High Definition Multimedia Interface, azaz nagyfelbontású multimédia interfész) a ma legszélesebb körben használt digitális szabvány a videó-, hang- és internetátvitelhez. Nagyon gyakran használják televíziók, monitorok vagy projektorok multimédiás berendezésekhez való csatlakoztatására. Széleskörű használata és sokoldalúsága miatt különböző változatok és csatlakozóformák léteznek. További részletek a cikkben.

Szellemkép

A szellemkép vagy ghosting egy olyan hatás, ami egyes monitorokon a gyors képváltozások miatt alakulhat ki. Ez különösen olyan képernyőkön fordul elő, amelyeknek lassú a reakcióideje. Ahogy a képernyő frissíti a képet, az emberi szem még mindig észleli a megjelenített előző képet. Ez a kép elmosódását eredményezi.

Bemeneti késleltetés

A bemeneti késleltetés, azaz Input lag a bemeneti és a kimeneti nyílás közötti különbség. Főleg a gyors jelenetekben nyilvánul meg, a grafikus kártyából (vagy általában a számítógépből) kijövő kép és a kimenetnél megjelenő reális kép között.Képzeljen el egy olyan szituációt, amelynél egy számítógéphez két olyan monitor kapcsolódik, amelyiken ugyanannak a képnek kell megjelennie. A számítógépen elindítja a stoppert és a monitorokat lassított módban veszi fel videóra. Amikor a videót elindítja, fogja látni, hogy a bemeneti késleltetésben különböző monitorok más időt mutatnak.

Overdrive

Az Overdrive olyan funkció, amely lerövidíti a monitor válaszidejét, és ezáltal felgyorsítja a képfeldolgozást. A monitorok feszültségváltozás segítségével változtatják a képpontokat, ezért minél nagyobb a feszültségváltozás, annál gyorsabban változnak a színek. Az Overdrive által megnövelt feszültség lerövidült válaszidőt eredményez. Mivel a képernyőn lévő képpont több energiát kap, mint amennyi szükséges a színek megfelelő megjelenítéséhez, enyhe színváltozást tapasztalhatunk.

Backlight bleeding

A backlight bleeding nevű jelenség az LCD-monitoroknál fordul elő és egyenetlen háttérvilágítás képében jelenik meg. Különösen feltűnő sötét jeleneteknél vagy minimális külső megvilágítás mellett. IPS elsősorban a sarkokban vagy élekben fordul elő.

TV tuner

A TV tuner (vagy televíziós tuner) egy olyan alkatrész, amely lehetővé teszi televíziós adások vételét és dekódolását. A TV tuner segítségével tudja beállítani a televízión, monitoron vagy egyéb eszközön az egyes televíziós programokat. A TV tunerek a fogott televíziós adások típusai alapján a következők lehetnek: 1) DVB-T/T2 – a digitális földfelszíni adások vételére (antennán keresztül) alkalmas tuner,2) DVB-S/S2 – a műholdról sugárzott jelek vételére alkalmas tuner,3) DVB-C – a digitális kábeles adások vételére alkalmas tuner.

Betekintési szög

A betekintési szög az a maximális szög, amelyből a monitoron megjelenő kép a színek vagy a kontraszt torzulása nélkül nézhető. Minél nagyobb a betekintési szög, annál jobb. A betekintési szögek mérete a képernyő panel típusától függ. Az IPS és az S-IPS monitorok betekintési szöge a legnagyobb (178 fok), a PVA és az MVA képernyők ezen a téren egy kicsit rosszabbak. A TN monitorok rendelkeznek a legalacsonyabb betekintési szöggel.

Képátló

A monitor két átellenes (felső és alsó) sarka közötti távolságot jelöli. Általában hüvelykben van megadva. Egy hüvelyk 2,54 cm.

Maximális kijelző felbontás

Megadja a képernyő által megjeleníteni képes pixelek (képpontok) számát a vízszintes és függőleges irányban. Általánosságban érvényes, hogy minél nagyobb a monitor maximális felbontása, annál részletesebb képet és annál nagyobb munkaterületet vagy játékterületet nyújt. A Full HD felbontás (1920 × 1080 képpont) a mai monitoroknál teljesen átlagosnak számít.

Színmodell

A színmodell egy olyan színteret jelent, amely az alapszíneket és ezek keverékét használja a végső szín előállításához.

Pivot

A pivot vagy más néven portré mód funkció lehetővé teszi, hogy a képernyőt függőlegesen használjuk. Ez a megoldás elsősorban irodai munkákhoz, vagy hosszú szövegek olvasásához ajánlott.

Low Blue Light

A Low Blue Light vagy BlueLightFilter egy olyan technológia, amely csökkenti a képernyő által kibocsátott káros kék fény mennyiségét. Ezzel védi a szemet a túlzott megterheléstől.
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/antireflexni-displej.jpg

Tükröződésmentes képernyő

Antireflexní displej je displej s povrchovou úpravou, která má zabránit odrazům okolního světla. Jak se ale liší od matného displeje, už nemusí být tak zřejmé. V tomto článku vám to vysvětlíme.

G-Sync és FreeSync

Az egyes gamer monitorok G-Sync vagy FreeSync technológiával rendelkeznek. Mindkettő a monitor képfrissítési frekvenciáját hivatott szinkronba hozni a számítógép grafikus kártyájával, hogy a játék megjelenítése folyamatos legyen. A G-Sync az NVIDIA grafikus kártyáival, a FreeSync pedig az AMD kártyáival kompatibilis. 2019-ben néhány FreeSync monitor megkapta a G-Sync kompatibilis monitor minősítést.

Képfrissítési frekvencia

A monitor azon tulajdonsága, amely azt adja meg, hogy egy másodperc alatt hányszor képes átrajzolni a megjelenített képet. A frekvencia Hz-ben van megadva. Általánosságban érvényes, hogy minél magasabb a monitor képfrissítési frekvenciája, annál simább képet ad. A magasabb frekvenciával rendelkező képernyők kevésbé terhelik meg a szemet. A leggyakoribb képfrissítési frekvencia 60-75 Hz, de a gamer monitoroknál elérheti akár a 200 Hz-et is.


28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ