Termékkatalógus
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/lgthumb/prenosna-pc-compaq-portable-nahled.jpg

Hordozható PC-k: Compaq Portable és továbbiak | Mobil forradalom

Hihetetlen, de a számítógépek, ahogy ma ismerjük őket, 1981-ből származnak, amikor az IBM bemutatta a 5150-es modelljét. Logikusnak tűnik, hogy az IBM egy hordozható változatot is bevezetett volna ebből a számítógépből, de ahogy a cím is mutatja, a Compaq Portable megelőzte őket. A következő cikkben megtudhatod, milyen előnyei és hátrányai voltak az IBM és a Compaq termékeinek, és hogyan reagált a piac ezekre a hordozható számítógépekre. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/epson-hx-20-nahled.jpg

Epson HX-20: Japán meghökkenti a világot | Mobil forradalom

Fedezd fel, hogyan alakította át az Epson HX-20 a hordozható számítógépek fogalmát, és hozott létre olyan elemeket, amelyek a mai napig megtalálhatók a laptopokban. Ez a cikk bemutatja, hogyan tért el az Epson az 1980-as években a tömegtől, és összpontosított azokra az innovációkra, amelyek a mobil technológiák jövőjét formálták. Olvasd el, miért volt ez a megközelítés forradalmi, és hogyan befolyásolta a hordozható eszközök jelenlegi fogalmát. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/technologicke-limity-prenosnych-pocitacu-nahled.jpg

A laptopok technológiai korlátai | Mobil forradalom

Biztos vagyok benne, hogy még emlékszel a régi dobozos monitorokra, amelyek az íróasztal felét elfoglalták, nehezek voltak, és annyit fogyasztottak, mint egy egész számítógép. Egy ilyen típusú panellel ellátott laptop tervezése elképzelhetetlen volt, ezért más lehetőségeket kezdtek keresni a kép megjelenítésére. A következő cikkben elolvashatod, hogyan jutottunk el a sárgarépától a mai lapos képernyőkig. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/commodore-sx64-nahled.jpg

A Commodore SX64 és a megkísérelt otthoni mobilforradalom | Mobil forradalom

Ebben a cikkben a Commodore SX64-et, az első hordozható színes képernyős számítógépet vesszük szemügyre, amely az 1980-as években megpróbálta megváltoztatni a játékszabályokat. Megtudhatod, hogy mi lett a készülék sorsa, és hogy követték-e a koncepciót és továbbfejlesztették-e. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/osborne-1-nahled.jpg

Osborne 1: A számítógépek útra kelnek | Mobil forradalom

A következő cikkből megtudhatod, hogy hogyan sikerült rövid idő alatt drasztikusan csökkenteni a tömeget, ezáltal növelni a hordozhatóságot. De ami a legfontosabb, hogy a készülékek olyan árszintre kerültek, hogy a kevésbé tehetős szakemberek is megvásárolhatták őket. Bár ezek még mindig nem hasonlítottak a mai értelemben használt hordozható vevőeszközökre, a cégek rájöttek, hogy erre a szegmensre van kereslet, és érdemes befektetni. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/mikropocitace-prichazeji-nahled.jpg

Az első mikroszámítógépek | Mobil forradalom

Az 1971-es év mérföldkő volt a számítástechnikában: az Intel bemutatta az első mikroprocesszort, és megnyitotta az utat az íróasztalon elférő számítógépek előtt. Ez a cikk bemutatja, hogyan jutottunk el a nehéz számítógépektől a mai könnyű tabletekig és ultrabookokig. Visszaemlékezünk az első IBM hordozható számítógépre, az Apple garázsbeli kezdeteire és a Dynabook vízióra, amely megelőlegezte a mai tableteket. Olvasd el a Mobil forradalom sorozat következő cikkét. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/jak-jsme-prestali-chodit-za-pocitaci-nahled.jpg

Hogyan cseréltük le az asztali számítógépet mobil eszközökre? | Mobil forradalom

Ez a cikk a számítástechnika fejlődését követi nyomon a szobányi méretű nagyszámítógépektől a mai mobileszközökig és felhőszolgáltatásokig. Feltárjuk, hogyan változott a számítógépek mérete, hozzáférhetősége és biztonsága a társadalom digitalizációjának hatására, valamint bemutatjuk a technológiai jövőnket alakító legfontosabb innovációkat. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/jak-upgradovat-kdyz-musite.jpg

Hogyan frissítsd a PC-det vagy laptopodat, ha arra kerül a sor?

Mint minden gépnek, a számítógépnek is szüksége van időről időre karbantartásra. Ha biztonságosan szeretnél hozzáférni a banki szolgáltatásokhoz, elvégezni a munkafeladatokat vagy játszani a modern játékokkal, akkor gondoskodnod kell a rendszeres frissítésről. Mikor érdemes ezt megtenni? És mely esetben jobb egy vadonatúj gépet venni? Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/stary-pocitac.jpg

Hogyan ne frissítsd a számítógépedet, avagy mire kell figyelni?

Furcsán hangozhat, de vannak olyan esetek, amikor úgy döntünk, hogy nem frissítjük a meglévő rendszert – vagy megtartjuk, és csak részben frissítjük. Egy ilyen számítógép megfelelő lehet régi játékokhoz, egy ipari rendszer kezelésére, amely már hosszú ideje nem támogatott és nem könnyű lecserélni, esetleg az is előfordulhat, hogy az adott számítógép kivételes érzelmi vagy gyakorlati értékkel bír. Cikkünkből megtudhatod, hogyan áll neki. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/cpu.jpg

Mikor érdemes frissíteni és mely esetben jobb lecserélni az egész gépet?

A legtöbb ember nem szeretné lecserélni a teljes számítógépét, mondván: Nézd csak meg, hogy mennyire jön ki egy új építésű számítógép összértéke. Továbbá a legtöbb ember így vélekedik: A számítógépem elég jó, csak ezt és ezt kell jobbat venni bele. Sok esetben ez igaz is, néha azonban nem - és ez nemcsak attól függ, hogyan használod a számítógéped, hanem attól is, hogyan változik a hardvergeneráció. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/nas-nastaveni-raid.jpg

Synology NAS beállítása – RAID módok összehasonlítása

Az adatmentés fontos, és a (NAS) modern megoldást nyújt mindenkinek, aki otthon legalább egy kis hálózattal rendelkezik, mint tulajdonképpen ma mindenki. Az internetkapcsolat mely összeköt minket a világgal még a legegyszerűbb esetben is legalább egy vezeték nélküli kapcsolaton keresztül érkezik a routerből. Ez a saját belső hálózatunk számos fantasztikus lehetőségeket biztosít, a számítógépek közötti adatmegosztástól kezdve a videók streamelésén és a közös hálózati nyomtatáson át, egészen a „hálózati adattárolókra” vagyis a NAS-ra történő mentésig. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/sir-clive-sinclair.jpg

Sir Clive Sinclair - feltaláló, újító, bonviván

2021. szeptember 16-án Sir Clive Sinclair hosszú betegség után eltávozott közülünk. Ez a brit számítógépes úttörő, feltaláló és innovátor hozta el a megfizethető számítógépeket az otthonokba - és a felhasználók, fejlesztők és játékosok több, mint egy generációjára volt hatással. Részletek itt »
P-DC1-WEB05
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ