A húsvéti ünnepek alatt (3.29-én, 3.31-én és 4.1-én) üzleteink zárva tartanak. Azonban online még mindig kényelmesen vásárolhatsz.

AlzaBoxy Q1 30 dnů na vrácení

Autós hangszórók

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Típus
Komponens
(7)
Közös tengelyű
(21)
Triaxiális
(1)
Subwoofer
(9)
Maximális teljesítmény (Peak)
40 W
1400 W
-
Hatékony teljesítmény (RMS)
10 W
400 W
-
Impedancia
1 Ohm
4 Ohm
-
Hangszóró átmérője
10 cm
30 cm
-

Az új autós hangszórókkal növelheted gépkocsidban a zenelejátszás minőségét, vagy kicserélheted a régi, sérült vagy torzító hangszórókat. Kiválasztásakor összpontosíts a hangszóró kialakítására és méreteire. Fontos az autórádió teljesítménye is.

Tovább

Hangszóró típusa (kialakítása)

  • Koaxiális – A magassugárzó közvetlenül a középső basszusba van szerelve. Ezeknek a hangszóróknak az előnye az alacsony költség és a nagyon egyszerű összeszerelés.
  • Komponenses – a magas és a középsõ frekvenciák különállóak (a magassugárzók, a középsõ és a mélyhangok három utas rendszere). A magassugárzók a visszapillantó tükrökhöz, az A oszlophoz, a műszerfalhoz vagy a kárpithoz vannak bekötve. Az eredmény egy sokkal jobb hangzás lesz. A koaxiális hangszórókhoz képest azonban magasabb költségre és bonyolultabb beszerelésre számíts.

A hangszóró méretei

A gépkocsikban a leggyakrabban használt hangszóróknak körkörös membránja van, amely egy kosárban helyezkedik el. Ennek a külső átmérőjét szokták megadni. Egyes modellek ovális membránnal vannak ellátva, ott a méretek magasságban és hosszúságban vannak megadva.

  • A műszerfalon – a körhangszóró kosarának külső külső átmérője 87 mm (3,5") és 100 mm (4") között van.
  • Az ajtóban – a kosár legáltalánosabb külső átmérője 130 mm (5") és 165 mm (6,5") között van.

Mire figyelj még az autós hangszóró kiválasztásakor?

  • Érzékenység (dB/W/m) – hangerő egy méterrel a hangszórótól az erősítő egy wattos bemeneténél. Ha nagyobb érzékenységű hangszórókat használsz, az erősítő kimenettel összehasonlítva hangosabb lesz.
  • Terhelhetőség (W) – ha a gyártó megadja a maximális hosszú távú hangszóró teljesítményt (RMS), ideális esetben magasabbnak kell lennie, mint az autórádió vagy az erősítő azonos teljesítményszintje. Ebben az esetben a 2x50 W max. teljesítményű autórádió kb. 2×20 W-os RMS-t képes szállítani.
  • Ellenállás (ohm) – Az autó sztereó kimenetei képesek 4 ohm vagy nagyobb ellenállású hangszórókat kezelni. Ha 4 ohm alatti ellenállású mélysugárzókat és hangszórókat vásárolsz, egy megfelelő erősítőt is kell mellé venned.
  • Frekvenciatartomány – gyakran csak általánosságban és csillapítás nélkül adható meg, így nincs értelme használni ezt az értéket.
A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
38 termék

Autós hangszórók

Autós hangszórók

A Autós hangszórók kategóriában összesen 38 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó autós hangszórók Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább autós hangszórók A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb autós hangszórók A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: autós hangszórók vélemények
P-DC1-WEB05
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ