A húsvéti ünnepek alatt (3.29-én, 3.31-én és 4.1-én) üzleteink zárva tartanak. Azonban online még mindig kényelmesen vásárolhatsz.

AlzaBoxy Q1 30 dnů na vrácení

Fafúvós hangszerek

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Hangszer
Ír fuvola
(3)
Fuvola
(4)
Furulya
(41)
Hangolás
C
(45)
D
(1)
F
(1)
Szín
Bézs
(8)
Fehér
(1)
Fekete
(8)
Piros
(2)
Lila
(3)
Barna
(11)
Kék
(4)
Natural
(4)
Ezüst
(4)
Zöld
(2)
Sárga
(1)

A fafúvós hangszerek valódi varázslatot rejtenek magukban. Ezek az eszközök nemcsak hangot adnak ki, hanem életet is lehelnek a zenébe. Legyen az a fuvola, a klarinét, a szaxofon vagy a trombita, mindegyik egyedülálló hangzásvilágot kínál, amely örömöt és inspirációt hoz mindazoknak, akik megszeretnének megtanulni játszani rajtuk. Olvass tovább és ismerd meg őket.

Tovább

Milyen elven működnek a fafúvós hangszerek?

A fafúvós hangszer, vagy aerofon, a levegő áramlásával állít elő hangokat. Más szóval a játékos a hangszerbe fúj (lélegzik). A fafúvós hangszer típusától függően a lehelet a furat peremére csapódik, mint a fuvola esetében, vagy a rezonátorokon keresztül. A hangszerbe áramló levegő a szájrész felhelyezésekor is mozgásba kerülhet.

A fafúvós hangszerek 3 alapvető csoportja

A fafúvós hangszerek három fő csoportba sorolhatók a felhasznált hangkeltő szerkezet és a fúvóka működési elve alapján: fuvolafélék, klarinétfélék, oboafélék.

Fafúvós hangszer - Fuvola

A fuvola legmozgékonyabb hangú fafúvós hangszer. Hangképzés szempontjából a legegyszerűbb hangszerek egyike, valódi fúvókája nincs is, a hangszert a játékos ajkai által a fejrészen lévő befúvónyílásra irányított levegőáram szólaltatja meg. Hangterjedelme nagy. Széles körben használják különböző zenei stílusokban, és ideális választás kezdőknek is, mivel könnyen tanulható és hordozható.

Fafúvós hangszer - Klarinét

Legtöbbször grenadill fából vagy ébenfából készül. A hangszer megszólaltatásához a levegőt a nád és a fúvóka közötti kis résbe kell belefújni. Hangterjedelme az összes fúvós hangszer között a legnagyobb, közel négy oktáv. Hangja meleg és karakteres, és széles körben használják a klasszikus zenétől a jazzig és a popzenéig. Megszólaltatása nagyon hasonlít a szaxofonhoz, így a későbbre tervezett szaxofon tanulásban is előnyt jelenthet számodra. Hogyan oszthatók fel a klarinétok?

  • A basszusklarinétok leggyakrabban szimfonikus zenekarokban, klarinétegyüttesekben és jazz big bandekben használatosak. Egy oktávval mélyebben szólnak, mint a B-klarinét.
  • A gyermekklarinétok készülhetnek műanyagból vagy fából. A legtöbb esetben Chalumeau átmeneti fúvós hangszerről van szó. Egyszerű billentyűrendszerrel rendelkezik, amely rövid ujjakkal is könnyen játszható.

Fafúvós hangszer - Oboa

Az oboa egy fafúvós hangszer, melyet általában juharfából készítenek. Hangja tiszta és jellegzetes, sokszor meghatározó szerepet játszik a zenekarokban. A hangszer két részből áll: a testből és a fúvókából. A játékos a fúvókára fúj, majd az ujjai segítségével változtatja meg a hangokat. A hangkeltés elve az oboánál az, hogy a levegő a kétlyukú szelepeken áramlik, melyeket a játékos az ajkaival manipulál. Az oboa gyakran megtalálható a szimfonikus zenekarokban, kamarazenekarokban, és a klasszikus zene mellett a barokk és a reneszánsz zenében is fontos szerepet tölt be.

i

A fuvola az egyik legrégebbi fafúvós hangszer. Teljesen kezdők számára egy igazán megfelelő hangszer, mivel a játék rajta nem nehéz, és más hangszerekhez képest olcsó.

Milyen fafúvós hangszerek találhatóak a kínálatunkban?

Ezek a fafúvós hangszerek különlegesek és sokoldalúak, és különféle kultúrákban és zenei stílusokban megtalálhatók. Mindhárom hangszer sajátos hangzásvilággal rendelkezik, és izgalmas lehetőségeket kínál a zenei kifejezőkészség fejlesztésére és a különféle zenei stílusokban való kreatív kifejezésre.

  • A furulya általában rövidebb és egyszerűbb hangszer, amelynek két vagy több hanglyuka van a hangmagasság beállítására. Bár különböző anyagokból készülhet, például fa, bambusz vagy műanyag, a furulyák általában hagyományos zenei kultúrákban használják. Gyakran a hivatásos zenészek első hangszere. Ideális választás kezdő hangszernek minden korosztály számára.
  • A fuvola hosszú cső alakú fafúvós hangszer, melyet oldalra fújnak. Klasszikus zenétől a modern zenei műfajokig sok stílusban megtalálható. A fuvola széles körben elterjedt hangszer a világ minden táján. A legtöbb esetben a játékos kezdetben rekorderen játszik. A fuvolán való játék fejlettebb és más fúvótechnikát igényel. A fuvola a kamara- és szimfonikus zenekar része. Egyedi hangzása számos zenei műfajban felismerhető.
  • Az ír furulya különleges típusú furulya, amely hagyományosan Írországban használatos a kelta zenei hagyományokban. Két kerek hanglyukkal rendelkezik, melyeket az ujjakkal vezérelnek a különböző hangok előállítása érdekében. Az ír furulyán játszani nem nehéz. Többféle hangnemben készülnek. Kezdőknek a D hangnemben lévő ír fuvola megfelelő, mivel a legtöbb ír dal ebben a hangnemben szól.

i

Ha a gyermeked folytatni szeretné a fafúvós hangszerek gyakorlását, akkor a furulya vagy a szaxofon lehet a következő lépés. A szaxofon esetében a Chalumeau előkészítő fúvós hangszer ideális választás a fiatalabb gyermekek számára.

Fafúvós hangszer - Furulya

A furulyák általában a méretük alapján további kategóriákba sorolhatók. A szoprán, alt és gyerekeknek szánt furulyák mindegyike a méretükben és a hangolásukban különbözik.

  • A szoprán furulya az egyik legnépszerűbb, legkönnyebben játszható fafúvós hangszer, alaphangja a kétvonalas C, hangterjedelme két és fél oktáv, a hangszer hossza pedig 28 cm. Igazán sokoldalú hangszer, amely nem csak a klasszikus zenei együttesekben, de a népi zenekarokban és szóló-előadásokban is gyakran hallható.
  • Az alt furulya közepes méretű fafúvós hangszer, alaphangja a szoprán furulyáénál egy kvinttel mélyebb, hangzó egyvonalas F, hangterjedelme pedig kb. két oktáv. Jellemzően dió-vagy juharfából készül és jellegzetes hangjának köszönhetően igazán kifejező, változatos hangvilágot tudsz létrehozni.
  • A gyermek furulya általában kisebb méretű és könnyebb, speciálisan a fiatalabb zenészek számára tervezett. Gyakran színes mintázatokkal vagy figurákkal díszítik, hogy vonzóvá tegyék a gyermekek számára. Hangolása általában a középső C vagy D hangnál van, így könnyen játszható és kezelhető a kisebb kezek számára.

i

Sok fafúvós hangszer különböző kulturális hagyományokban és régiónként alakult ki, és ezek a hangszerek különböző módon járulnak hozzá a zenei kifejezéshez és kultúrák megőrzéséhez.

Különleges fafúvós hangszer után kutatsz? Akkor a fagott remek választás

A fagott, egy különleges fafúvós hangszer a zenei világban. Leggyakrabban jávorfából vagy paliszanderből készül. Az összesen kb. 2,5 méter hosszú, így hangja mély. Csöve jellegzetes módon ketté van hajtva. Ennek az a jelentősége, hogy így a hangszer valóságos mérete nagyjából a fele „zenei” hosszúságának. A modern fagott a többi fafúvós hangszerhez hasonlóan nagy számú (22–24) hanglyukkal, bonyolult billentyűzettel van ellátva. Megszólaltatása két nádlapból készült nádsíppal történik. A fagott a szimfonikus zenekarokban igen fontos, gyakran szólisztikus szerepet tölt be.


fafúvós - fagott
A fagott a zenekari hangszerek között a legmélyebb hangú fafúvós hangszer, mely gazdag és karakteres hangjával egyedülálló hangszíneket hoz létre.

Pénztárcabarát fafúvós hangszer kínálatunk

Kevés a pénzed és olcsó fafúvós hangszer után kutatsz? Az olcsó fafúvós hangszerek oldalon gyakran kaphatók nagyszerű darabok az eredeti ár töredékéért.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Aulos 205A ROBIN Szállításra kész > 5 db
Furulya - szoprán furulya, C hangolás, angol (barokk) fogás, tagok száma 3, anyaga műanyag, tok, hüvelykujj tartó, ujjrend táblázat és törlőkendő a csomag része
5 290 Ft

2.
SMART WRS-26B(BK) Szállításra kész 2 db
Furulya - szoprán furulya, C hangolás, angol (barokk) fogás, tagok száma 3, anyaga műanyag, tok, ujjrend táblázat és törlőkendő a csomag része
2 490 Ft

48 termék
Classic Kategória Olcsó, de kiválóra értékelt
4,7
Aulos 205A ROBIN
Furulya - szoprán furulya, C hangolás, angol (barokk) fogás, tagok száma 3, anyaga műanyag, tok, hüvelykujj tartó, ujjrend táblázat és törlőkendő a csomag része
5 290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AULSa04
Arany középút Kiváló ár/érték arány
HOHNER B9504
Furulya - szoprán furulya, C hangolás, angol (barokk) fogás, tagok száma 2, anyaga fa, kenőanyag és törlőkendő a csomag része
27 390 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: HHRa01
Premium Kategória Minőség kompromisszumok nélkül
Aulos 511B SYMPHONY
Furulya - tenor furulya, C hangolás, angol (barokk) fogás, tagok száma 3, anyaga műanyag, kenőanyag, tok, hüvelykujj tartó, ujjrend táblázat és törlőkendő a csomag része
42 190 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AULSa08
4,7 11×
Aulos 303AI ELITE
Furulya - szoprán furulya, C hangolás, angol (barokk) fogás, tagok száma 3, anyaga műanyag, tok, hüvelykujj tartó, ujjrend táblázat és törlőkendő a csomag része
3 290 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AULSa06
5,0
Hohner B9508
Furulya - szoprán furulya, német fogás, tagok száma 1, anyaga műanyag, tok a csomag része
4 590 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HHRa02
5,0
CASCHA 2173 Brown
Furulya - szoprán furulya, C hangolás, német fogás, tagok száma 3, anyaga műanyag, tok és törlőkendő a csomag része
4 290 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CASCH07c
5,0
Hohner B9509
Furulya - szoprán furulya, C hangolás, angol (barokk) fogás, tagok száma 1, anyaga műanyag, tok és törlőkendő a csomag része
4 090 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HHRa03
4,0
SMART WRI-922X
Ír furulya - D hangolás, anyaga: műanyag
1 990 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SMIc03
SMART WRS-88B - Furulya Típusok
3,6
SMART WRS-88B
Furulya - szoprán furulya, C hangolás, angol (barokk) fogás, tagok száma 3, anyaga műanyag, tok, ujjrend táblázat és törlőkendő a csomag része
3 190 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SMIb09
SMART WRS-88BW - Furulya Típusok
3,6
SMART WRS-88BW
Furulya - szoprán furulya, C hangolás, angol (barokk) fogás, tagok száma 3, anyaga műanyag, tok, ujjrend táblázat és törlőkendő a csomag része
3 490 Ft
Utolsó termék a raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SMIb10
SMART WRS-26B(WH) - Furulya Típusok
5,0
SMART WRS-26B(WH)
Furulya - szoprán furulya, C hangolás, angol (barokk) fogás, tagok száma 3, anyaga műanyag, tok, ujjrend táblázat és törlőkendő a csomag része
1 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SMIb05a
SMART WRS-228BM (BL) - Furulya Típusok
4,5
SMART WRS-228BM (BL)
Furulya - szoprán furulya, C hangolás, angol (barokk) fogás, tagok száma 3, anyaga műanyag, tok, ujjrend táblázat és törlőkendő a csomag része
2 290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SMIb01
SMART WRS-26BM(PU) - Furulya Típusok
5,0
SMART WRS-26BM(PU)
Furulya - szoprán furulya, C hangolás, angol (barokk) fogás, tagok száma 3, anyaga műanyag, tok, ujjrend táblázat és törlőkendő a csomag része
2 490 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SMIb08
Smart WRS-228BM (GR) - Furulya Típusok
4,5
Smart WRS-228BM (GR)
Furulya - szoprán furulya, C hangolás, angol (barokk) fogás, tagok száma 3, anyaga műanyag, tok, ujjrend táblázat és törlőkendő a csomag része
2 690 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SMIb02
Smart WRS-228BM (RE) - Furulya Típusok
4,5
Smart WRS-228BM (RE)
Furulya - szoprán furulya, C hangolás, angol (barokk) fogás, tagok száma 3, anyaga műanyag, tok, ujjrend táblázat és törlőkendő a csomag része
2 690 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SMIb03
3,0
HOHNER B95861
Furulya - szoprán furulya, C hangolás, angol (barokk) fogás, tagok száma 2, anyaga fa / műanyag, tok és törlőkendő a csomag része
14 190 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HHRa15
5,0
Hohner B9565
Furulya - szoprán furulya, C hangolás, német fogás, tagok száma 2, anyaga fa, tok és törlőkendő a csomag része
9 590 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HHRa12
5,0
HOHNER B9517
Furulya - szoprán furulya, C hangolás, angol (barokk) fogás, tagok száma 2, anyaga műanyag, tok és törlőkendő a csomag része
5 600 Ft -tól
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HHRa04
SMART WRS-26B(BK)
Furulya - szoprán furulya, C hangolás, angol (barokk) fogás, tagok száma 3, anyaga műanyag, tok, ujjrend táblázat és törlőkendő a csomag része
2 490 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SMIb13
Hohner B9550
Furulya - szoprán furulya, C hangolás, angol (barokk) fogás, tagok száma 2, anyaga fa, tok és törlőkendő a csomag része
9 890 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HHRa08
5,0
SMART WRS-26B(GR)
Furulya - szoprán furulya, C hangolás, angol (barokk) fogás, tagok száma 3, anyaga műanyag, tok, ujjrend táblázat és törlőkendő a csomag része
Leárazás -8 %
2 190 Ft 2 390 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SMIb14
5,0
SMART WRS-26B(RE)
Furulya - szoprán furulya, C hangolás, angol (barokk) fogás, tagok száma 3, anyaga műanyag, tok, ujjrend táblázat és törlőkendő a csomag része
2 490 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SMIb15
HOHNER B9560
Furulya - szoprán furulya, C hangolás, angol (barokk) fogás, tagok száma 2, anyaga fa, tok és törlőkendő a csomag része
11 290 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HHRa18
SMART WRS-26BM(BL) - Furulya Típusok
5,0
SMART WRS-26BM(BL)
Furulya - szoprán furulya, C hangolás, angol (barokk) fogás, tagok száma 3, anyaga műanyag, tok, ujjrend táblázat és törlőkendő a csomag része
2 490 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SMIb06

Fafúvós hangszerek

Fafúvós hangszerek

A Fafúvós hangszerek kategóriában összesen 48 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó fafúvós hangszerek Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább fafúvós hangszerek A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb fafúvós hangszerek A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: fafúvós hangszerek vélemények
P-DC1-WEB05
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ