Fali lámpák

A fali lámpák általában a másodlagos világításhoz tartoznak és a fő mennyezeti lámpa kiegészítésére szolgálnak. Leggyakrabban folyosókon, előszobákban, de hálószobákban vagy gyerekszobákban is használják. Azon gondolkozol, vajon melyik fali lámpa lesz a legjobb a te otthonodba? Segítünk a választásban.

Tovább

A fali lámpa helye

A fali lámpák mind beltéren, mind kültéren jó szolgálatot tehetnek. Miben különböznek és hogyan lehet csoportosítani őket?

Beltéri fali lámpa

A beltéri fali lámpák általában csak por elleni védelemmel rendelkeznek, és számos felhasználási területük lehet:

 • A gyerek fali lámpák fénye általában elég halvány, így elsősorban a kisebb gyermekek altatásánál jelenthet segítséget.
 • A hálószobai fali lámpák gyengéd, romantikus vagy erősebb fényt biztosítanak olvasáshoz.
 • A folyosó fali lámpák elsősorban kiegészítő dekorációs világításként szolgálnak. Gyakran mozgásérzékelővel rendelkeznek az energiatakarékosság és a könnyebb használat érdekében.

Kültéri falikar lámpa

A kültéri falikar lámpákat leggyakrabban ajtók vagy esetleg járdák és kocsibejárók megvilágítására használják. Általában rendelkeznek az IP szabványoknak megfelelő védelemmel víz és kisebb szilárd tárgyak behatolása ellen. Minél magasabb az IP-védelem értéke, annál ellenállóbb a kültéri falikar lámpa.

A fali lámpa kiválasztása

A fali lámpa kiválasztásakor javasoljuk, hogy néhány paraméterre mindenféleképpen figyelj oda. Lépésről lépésre végignézzük veled a kiválasztás folyamatát.

Falikar lámpa - LED vs. izzós

Míg egyes falikarok nem tartalmaznak fényforrást, a legtöbb a fent említett kettő valamelyikét tartalmazza. Miben különböznek?

 1. A LED falikar lámpa fénye erősebb, emellett hatékonyabb, kevésbé energiaigényes és tartósabb. Hátránya a magasabb beszerzési ár.
 2. A hagyományos izzós falikar lámpa sokkal olcsóbb, de hajlamos a túlmelegedésre, és közel sem olyan hatékony, mint a LED fali lámpák.

A fényforrásokról és azok technológiai megoldásairól Izzók: hogyan ismerjük meg őket? című cikkünkből tájékozódhatsz.

Fali lámpa - fényáram

A fényáramot lumenben (lm) mérik, és a falikar lámpa fényerősségét mutatja meg. A kiválasztási folyamat során útmutatást adhat arra nézve, hogy az adott fali lámpa milyen célra vagy tevékenységhez lesz alkalmas.

 • A fali olvasólámpa leggyakrabban a hálószobában vagy a nappaliban kap helyet, és legalább 350 lm-re van szükség.
 • A designos modern fali lámpa elsősorban dekorációs szerepet tölt be a folyosón vagy az előszobában, ezért ennél 70-100 lm elegendő.

Modern falikar lámpa

A fali lámpa kiválasztásakor fontos szerepet játszik a színhőmérséklet is. A meleg fehér (∼ 3000 K) meghitt és nyugtató fényt biztosít, míg a hideg fehér (∼ 6000 K) modern hangulatot teremt.

A fali lámpa tápellátása

A falikar lámpa kétféleképpen telepíthető a tápellátástól függően. Melyiknek milyen előnyei és hátrányai vannak?

 1. A vezeték nélküli fali lámpa különösen hasznos kültéren, de akkor is, ha nem szeretnéd a vezetékekkel rontani az összeképet vagy éppen vezetéket bekötni. Hátránya, hogy az elemeket időről időre ki kell cserélni.
 2. A konnektoros fali lámpa egy elterjedtebb lehetőség. A hálózatra konnektoron keresztül, vagy a falban lévő vezetéken keresztül csatlakozik. Az elemek cseréje természetesen egyik esetben sem szükséges.

Fali lámpa - klasszikus vagy modern? Válaszd ki az otthonodhoz leginkább illőt

A választás során ne feledkezz meg a designról sem; a fali lámpa megjelenésének a lehető legjobban illeszkednie kell a belső tér többi részéhez. Ezért a választásnál fontos szerepet kell, hogy játsszon az alak, a stílus, az anyag és a méret is. Például egy kovácsoltvas falikar lámpa tökéletesen illeszkedhet egy klasszikus otthonba, de valószínűleg nem illene egy modern belső térbe, ahova inkább a modern falikar lámpák kínálatából ajánlott választani.

Hagyományos, kapcsolóval ellátott falikar lámpa vagy modern fali lámpa korszerű vezérléssel?

A fali lámpa többféleképpen vezérelhető, döntsd el, neked mi a legkényelmesebb.

 • A kapcsolóval ellátott fali lámpa egy igazi klasszikus. A lámpa be- és kikapcsolása egy zsinór vagy a vezetéken lévő kapcsoló segítségével történik.
 • A mozgásérzékelős fali lámpa automatikusan világítani kezd, ha mozgást érzékel. Ez egy nagyon kényelmes vezérlési mód, ami a kisebb gyerekek számára hasznos lehet, sőt energiát is megtakarít, mivel magától kikapcsol.
 • A távirányító lehetővé teszi a falikar lámpa távoli vezérlését, bárhol is legyél a szobában. A távirányító a TV távirányítójához hasonló.
 • Az érintésvezérlő a normál kapcsolót egy speciális érintésérzékelővel helyettesíti. Csak érintsd meg a fali lámpát a megfelelő helyen, és az magától be- vagy kikapcsol.
 • Az okos fali lámpa egy modern megoldás, amelyet az okostelefonos alkalmazáson keresztül vagy egy okos hangsegéd, például Google Assistant vagy Amazon Alexa segítségével vezérelhetsz.

i

A falikarok gyakran a fény intenzitásának, színének vagy színhőmérsékletének beállítását is lehetővé teszik, így a szoba hangulatát tetszés szerint alakíthatod.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Kerti világítás - fali, kerti oszlop és leszúrható, okos, LED, szabályozható, 8 W teljesítmény, 1770 lm fényáram, vezérlés cseh nyelvű alkalmazás segítségével, kompatibilitás: Apple HomeKit, Google Assistant és Amazon Alexa, bridge szükséges az összes funkció használatához, 19,4 cm magas, 7 cm széles, anyaga: fém és műanyag, IP44, hálózati tápellátás
134 190 Ft

2.
EMOS LED-es fénycső 300mm, 5W Szállításra kész > 10 db és 2 átvevőhelyen
LED lámpa - 5 W teljesítménnyel, 380 lm fényáram, semleges fényű (4000 K) anyaga: fém és műanyag, max. magassága 3 cm, 2,2 cm széles, IP20 védelem
több darab vásárlása esetén 3 420 Ft-tól

3.
LED lámpa - okos, szabályozható, 14 W teljesítménnyel, 100 lm fényáram, távirányítóval vezérelhető, kompatibilitás: Apple HomeKit, Google Assistant, Amazon Alexa és Samsung SmartThings, bridge szükséges az összes funkció használatához, anyaga: fa és műanyag, max. magassága 20 cm, 23 cm széles
86 590 Ft

Még több
62 termék
Classic Kategória
EMOS LED-es fénycső 300mm, 5W
LED lámpa - 5 W teljesítménnyel, 380 lm fényáram, semleges fényű (4000 K) anyaga: fém és műanyag, max. magassága 3 cm, 2,2 cm széles, IP20 védelem

több darab vásárlása esetén 3 420 Ft-tól áfa nélkül 2 690 Ft
Átvehető: azonnal 2 átvevőhelyen
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: EMS17091
Arany középút
Philips Hue White és Color Ambiance Fedezze fel a 17435/30 / P7 készüléket
LED reflektor - IP44 védettség, G energiahatékonysági osztály,

61 690 Ft áfa nélkül 48 570 Ft
Átvehető: azonnal a Budapest Zugló átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: PHL19013
Premium Kategória
Nanoleaf alakú hatszögű kezdőkészlet 15 panellel
LED lámpa - okos, 100 lm fényáram, állítható fényhőmérséklet, (1200-6500K) vezérlés angol nyelvű alkalmazás segítségével, kompatibilitás: Apple HomeKit, Google Assistant és Amazon Alexa, bridge szükséges az összes funkció használatához, max. magassága 0,5 cm, 20 cm széles, IP20 védelem

117 390 Ft áfa nélkül 92 430 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész 4 db
Termékkód: NANO19006
Philips Hue White Turaco 16472/93 / P0 - Fali lámpa Típusok
Philips Hue White Turaco 16472/93 / P0
Fali lámpa - okos, LED-es, szabályozható, 806 lm fényáram, meleg fényű (2700 K), vezérlés cseh nyelvű alkalmazás segítségével, kompatibilitás: Apple HomeKit, Google Assistant és Amazon Alexa, bridge szükséges az összes funkció használatához, 21,2 cm magas, 11,8 cm széles, anyaga: fém és műanyag, IP44 védelem

30 290 Ft áfa nélkül 23 850 Ft
Átvehető: azonnal 2 átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: PHL18020
Philips Hue White and Color Ambiance Lily single spot 17428/30/P7 - Kerti világítás Típusok
Philips Hue White and Color Ambiance Lily single spot 17428/30/P7
Kerti világítás - fali és leszúrható, okos, LED, szabályozható, 8 W teljesítmény, 590 lm fényáram, vezérlés cseh nyelvű alkalmazás segítségével, kompatibilitás: Apple HomeKit, Google Assistant és Amazon Alexa, bridge szükséges az összes funkció használatához, 19,4 cm magas, 7 cm széles, anyaga: fém és műanyag, IP44, hálózati tápellátás

62 990 Ft áfa nélkül 49 600 Ft
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: PHL18028
Cololight MIX
LED lámpa - okos, csatlakozás: WiFi és Bluetooth, kompatibilitás: Google Assistant és Amazon Alexa, bridge szükséges az összes funkció használatához, anyaga: műanyag, max. magassága 3,06 cm, 12,8 cm széles

9 790 Ft áfa nélkül 7 710 Ft
Átvehető: azonnal a Budapest Zugló átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: CLLghTC019
Philips Hue White and Color Ambiance Lily extention 17415/30/P7 - Kerti világítás Típusok
Philips Hue White and Color Ambiance Lily extention 17415/30/P7
Kerti világítás - fali és leszúrható, okos, LED, szabályozható, 8 W teljesítmény, 590 lm fényáram, vezérlés cseh nyelvű alkalmazás segítségével, kompatibilitás: Apple HomeKit, Google Assistant és Amazon Alexa, bridge szükséges az összes funkció használatához, 19,4 cm magas, 7 cm széles, anyaga: fém és műanyag, IP44, hálózati tápellátás

31 290 Ft áfa nélkül 24 640 Ft
Átvehető: azonnal 2 átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: PHL18027
Nanoleaf Shapes Triangles Starter Kit 9 Pack
LED lámpa - okos, 1,5 W teljesítménnyel, 80 lm fényáram, állítható fényhőmérséklet, (1200-6500K) kompatibilitás: Apple HomeKit, Google Assistant és Amazon Alexa, bridge szükséges az összes funkció használatához, max. magassága 0,6 cm, 20 cm széles, IP20 védelem

81 190 Ft áfa nélkül 63 930 Ft
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: NANO19010
OPTY Sensy L1
Éjszakai fény - LED anyaga: alumínium, IP20

4 590 Ft áfa nélkül 3 610 Ft
Átvehető: azonnal 2 átvevőhelyen
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: OPT002a3
Philips Hue White and Color Ambiance Lily base kit 17414/30/P7 - Kerti világítás Típusok
Philips Hue White and Color Ambiance Lily base kit 17414/30/P7
Kerti világítás - fali, kerti oszlop és leszúrható, okos, LED, szabályozható, 8 W teljesítmény, 1770 lm fényáram, vezérlés cseh nyelvű alkalmazás segítségével, kompatibilitás: Apple HomeKit, Google Assistant és Amazon Alexa, bridge szükséges az összes funkció használatához, 19,4 cm magas, 7 cm széles, anyaga: fém és műanyag, IP44, hálózati tápellátás

134 190 Ft áfa nélkül 105 660 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: PHL18026
Yeelight sensor nighlight
LED lámpa - okos, szabályozható, 0,25 W teljesítménnyel, 3 lm fényáram, meleg fényű mozgásérzékelővel, vezérlés angol nyelvű alkalmazás segítségével, bridge szükséges az összes funkció használatához, anyaga: műanyag, max. magassága 5,6 cm, 8 cm széles, IP20 védelem

7 090 Ft áfa nélkül 5 580 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: YeeLa03
Nanoleaf Elements Hexagons Starter Kit 7 csomag
LED lámpa - okos, szabályozható, 14 W teljesítménnyel, 100 lm fényáram, távirányítóval vezérelhető, kompatibilitás: Apple HomeKit, Google Assistant, Amazon Alexa és Samsung SmartThings, bridge szükséges az összes funkció használatához, anyaga: fa és műanyag, max. magassága 20 cm, 23 cm széles

86 590 Ft áfa nélkül 68 180 Ft
Átvehető: holnap 15:00-tól
Szállításra kész 2 db
Termékkód: NAN21LF02
EMOS COB LED éjjeli fény P3311
Éjszakai fény - LED 3 W teljesítmény, 90 lm fényáram, hideg fényű, 112 cm magas, 95 cm hosszú, 82 cm széles, anyaga: műanyag,

több darab vásárlása esetén 2 660 Ft-tól áfa nélkül 2 090 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: emos19001
Nanoleaf Canvas Panels Smarter Kit 17 Pack
LED lámpa - okos, szabályozható, 17 W teljesítménnyel, érintésvezérlés, kompatibilitás: Apple HomeKit, Google Assistant és Amazon Alexa, bridge szükséges az összes funkció használatához, anyaga: műanyag, max. magassága 15 cm, 15 cm széles, IP20 védelem

124 090 Ft áfa nélkül 97 710 Ft
Átvehető: holnap 15:00-tól
Szállításra kész 3 db
Termékkód: NAN201a
Nanoleaf Shapes Triangles Mini Exp. Pack 10 Pack
LED lámpa - okos, 42 W teljesítménnyel, 20 lm fényáram, kompatibilitás: Apple HomeKit, Google Assistant és Amazon Alexa, bridge szükséges az összes funkció használatához, max. magassága 0,6 cm, 10 cm széles, IP20 védelem

40 590 Ft áfa nélkül 31 960 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: NANO19013
Nanoleaf Shapes Hexagons Starter Kit 9 Panels
LED lámpa - okos, 100 lm fényáram, állítható fényhőmérséklet, (1200-6500K) vezérlés angol nyelvű alkalmazás segítségével, kompatibilitás: Apple HomeKit, Google Assistant és Amazon Alexa, bridge szükséges az összes funkció használatához, max. magassága 0,5 cm, 20 cm széles, IP20 védelem

77 790 Ft áfa nélkül 61 250 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész 4 db
Termékkód: NANO19004
Nanoleaf hatszögű alakú Starter Kit Mini 5 panellel
LED lámpa - okos, 42 W teljesítménnyel, 100 lm fényáram, vezérlés angol nyelvű alkalmazás segítségével, kompatibilitás: Apple HomeKit, Google Assistant és Amazon Alexa, bridge szükséges az összes funkció használatához, max. magassága 0,5 cm, 20 cm széles, IP20 védelem

46 390 Ft áfa nélkül 36 530 Ft
Átvehető: holnap 15:00-tól
Szállításra kész 2 db
Termékkód: NANO19005
Marvel - Deadpool Face - fali lámpa
Fali lámpa - LED-es, 10 cm magas, 16 cm széles

13 090 Ft áfa nélkül 10 310 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész 2 db
Termékkód: GMERCHc0335
Yeelight Motion Sensor Closet Light A60-silver
LED lámpa - okos, szabályozható, 3,6 W teljesítménnyel, 100 lm fényáram, meleg fényű (2700 K) mozgásérzékelővel, bridge szükséges az összes funkció használatához, anyaga: fém és műanyag, max. magassága 0,9 cm, 4 cm széles, IP20 védelem

több darab vásárlása esetén 8 370 Ft-tól áfa nélkül 6 590 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész 2 db
Termékkód: YeeLI21_18
Nanoleaf Canvas Panels Expansion Pack
LED lámpa - okos, szabályozható, 4 W teljesítménnyel, vezérlés angol nyelvű alkalmazás segítségével, kompatibilitás: Apple HomeKit és Amazon Alexa, bridge szükséges az összes funkció használatához, anyaga: fém és műanyag, max. magassága 15 cm, 15 cm széles

27 090 Ft áfa nélkül 21 330 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: NAN200e
Nanoleaf Lines Starter Kit 15PK
LED lámpa - 20 lm fényáram, állítható fényhőmérséklet, (1200-6000K) vezérlés angol nyelvű alkalmazás segítségével, kompatibilitás: Google Assistant és Amazon Alexa, 28 cm széles

130 390 Ft áfa nélkül 102 670 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: nanol21_03
Rábalux Silas 5727
LED lámpa - 1700 lm fényáram, semleges fényű (4000 K) anyaga: fém és műanyag, max. magassága 8 cm, 10 cm széles, IP44 védelem

21 190 Ft áfa nélkül 16 690 Ft
Átvehető: holnap 15:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: RBLUX017
Rabalux Andrew 5782
Fali lámpa - LED-es, 6,5 cm magas, 9,5 cm széles, anyaga: fém és műanyag, IP44 védelem

19 790 Ft áfa nélkül 15 580 Ft
Átvehető: holnap 18:00-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: RBLUX016
Animal Crossing - dekoratív lámpa
Asztali lámpa -, anyaga: műanyag

6 590 Ft áfa nélkül 5 190 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: GMERCHc0506

Fali lámpák

Philips HueMilyen lámpát vegyek a hálószobába? Inspirálódj cikkünkből a megfelelő hálószoba lámpa kiválasztása előtt, amely kiemeli a helyiség általános...

Fali lámpák

A Fali lámpák kategóriában összesen 77 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

Termék neve:

Megjegyzés (link, PartNumber, stb.):

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó fali lámpák Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább fali lámpák A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb fali lámpák A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: fali lámpák vélemények

Azonnal elérhető termékek gyors kiszállítással

Kedvezőbb árú termékek és prémium szolgáltatások cégek számára

Felbontott, újszerű és használt termékek

Ajándékutalványok minden alkalomra


28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
P-DC1-WEB05
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és az Ön beleegyezésével weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadja a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési hálózatokon.
További információ Kevesebb információ