AD květen univerzal Alza Dny květen

Google Pixel 7 Pro (TESZT): az amerikai gyártó ismét felülmúlta önmagát

Termékkatalógus

Google Pixel 7 Pro teszt

Google Pixel 7 Pro (TESZT):
az amerikai gyártó ismét felülmúlta önmagát

A Google Pixel 7 Pro, ahogy arról a neve is árulkodik, a népszerű mobilsorozat hetedik iterációja. A Google a tavalyi dizájnra épített, de kiegészítette például egy csinos fém fotómodullal. A Google Pixel 7 Pro természetesen nem okoz csalódást a specifikációkat illetően sem. A készülék az exkluzív Google Tensor G2 processzorral és hármas kamerarendszerrel lett felszerelve. Hogyan teljesített a teszt során?Teszt

Szerző: Matěj Toul

Google Pixel 7 Pro (TESZT) – TARTALOM

 1. A Google Pixel 7 Pro csomagolása csak az illusztráció tekintetében újult meg
 2. A Google Pixel 7 Pro dizájnja az elődjére épült, de annál érettebb lett
 3. A Google Pixel 7 Pro kijelzője valóban kivételes
 4. A Google Tensor G2 a teljesítményen túlmutató újításokat mutat fel
 5. A Google Pixel 7 Pro kamerafelszereltsége ott van a legjobbak között
 6. Fényképek szerkesztése egyetlen érintéssel? A Pixel 7 Pro-val lehetséges
 7. A Google Pixel 7 Pro 5000 mAh-s akkumulátorral rendelkezik
 8. A kezelőfelület természetesen egy tiszta Android 13
 9. Hogyan néz ki a Google Pixel 7 Pro kezelőfelülete?
 10. A Google Pixel 7 Pro egyes változatai
 11. Google Pixel 7 Pro teszt – összegző értékelés

A Google Pixel 7 Pro csomagolása csak az illusztráció tekintetében újult meg

A Google már a legutóbbi széria esetében is a minimalista csomagolás mellett döntött. Az idei és a tavalyi csomagolás között tulajdonképpen csak annyi a különbség, hogy más rajta a telefon megnevezése és az illusztráció. A Google-nek nincs is rá szüksége, hogy túlgondolja az ilyesmit. A dobozban egy USB-C kábel, egy USB-A → USB-C adapter és a használati útmutató található. Tehát ha nem rendelkezel töltőtéglával, akkor vásárolnod kell hozzá egyet. A Pixel 7 Pro a 30 W-os gyorstöltést is képes kezelni, feltéve, hogy az adapter elegendő teljesítménnyel rendelkezik és támogatja a Power Delivery 3.0 szabványt. Vezeték nélkül is töltheted - 23 W-ot a hivatalos Google töltő, 12 W-ot pedig bármelyik vezeték nélküli telefontöltő is tud.

Google Pixel 7 Pro, doboz Google Pixel 7 Pro, csomagolás
A Google Pixel 7 Pro csomagolása minimalista és kissé szerény.

A Google Pixel 7 Pro dizájnja az elődjére épült, de annál érettebb lett

A megjelenés tekintetében véleményem szerint a Google Pixel 7 Pro sokat javult. A gyártó ezúttal is egyedi kialakítású fotómodult mutat fel, de még egy fokkal feljebb lép. Ez a lépés az anyagfelhasználásban mutatkozik meg - a fotómodul, akárcsak a telefon kerete, polírozott alumíniumból készült. Ezáltal a Pixel 7 Pro egy kicsit karcsúbbnak tűnik, a fényes fém gyönyörűen mutat az egyébként üveg hátlapon.

Google Pixel 7 Pro, keret Google Pixel 7 Pro, fotómodul
A Google Pixel 7 Pro minőségi anyagai az elődjéhez hasonlóan IP68-as minősítést biztosítanak.

Kisebb csalódásként ért, hogy visszatért a sima, fényes üveg hátlap, amely pontosan ugyanazzal a problémával küzd, mint a Google Pixel 6. Túl sima. Csúszik a kézben, így a legjobb, amit tehetsz, ha a telefont a kezedben tartva "felakasztod" az ujjaidra a kissé kiálló fotómodullal. A Pixel 7 Pro döntött felületen is elég könnyen csúszik, ezért mindig győződjön meg róla, hogy sík felületű asztalra helyezed.

A Google Pixel 7 Pro kijelzője valóban kivételes

A Google Pixel 7 Pro kijelzője változatlan a 6 Pro-hoz képest. Tulajdonképpen egyáltalán nincs is rá szükség, hogy megváltozzon. Ez az egyik leglenyűgözőbb kijelző, amelyet eddig volt szerencsém használni. Az LTPO AMOLED technológián alapul, a Google csúcskategóriás telefonjainál pedig nem meglepő a 120 Hz-es képfrissítési frekvencia sem. Már ez is elég lenne, de a Google még tovább fokozza a kijelző tulajdonságait a Quad HD felbontással (3120×1440 px).

Google Pixel 7 Pro, kijelző Google Pixel 7 Pro, hátlap
A kijelző lenyűgözően néz ki, de a telefont a sima hátlap miatt nem túl jó a kézben tartani.

Ez a felbontás a 6,7"-es kijelzőn nagyjából 512 ppi finomságot jelent, ami használat közben is jól megmutatkozik. A kijelzőn minden részlet látható, a kezelőfelület animációi pontosak, simák, egyszóval szép látványt nyújtanak. A HDR10+ támogatás már csak a hab a tortán, amikor fényképeket vagy videókat nézel.

A Google Tensor G2 a teljesítményen túlmutató újításokat mutat fel

A Google Tensor G2 chipje a bejelentés után enyhe kritikák célpontjává vált. Mindenki azt várta, hogy a Google áttér a modern 4 nm-es gyártási technológiára, így jelentősen javít a chip teljesítményén. A konkurens 4 nm-es lapkakészletek azonban problémákkal küszködtek, így a Tensor G2 végül maradt 5 nm-es. A magfrekvencia tized GHz-es nagyságrendű növekedése szintén viszonylag jelentéktelen. Mit kínál akkor az új Tensor?

i iPhone 14 (TESZT): decens újdonságok a már megszokott köntösben

Röviden, a Google Tensor G2 érti a dolgát. A neve alapján a mesterséges intelligenciában széles körben használt tenzorszámítás felé orientált chipsetnek kell lennie. A TPU (Tensor Processing Unit) a G2 esetében akár 60%-kal erősebb, mint az elődjénél. És mint tudjuk, a Google Pixel telefonok tele vannak mesterséges intelligenciával és összetett szoftverekkel. A továbbfejlesztett chipset többek között olyan képszerkesztési funkciókat is működtet, mint a jó fogadtatásban részesült "Focus" és a "Magic Eraser". Ezekre később még kitérünk.

A Google Pixel 7 Pro kamerafelszereltsége ott van a legjobbak között

Első ránézésre a Google Pixel 7 Pro kamerái nem sokat változtak tavaly óta, de jobban megnézve kiderül, hogy csak az érzékelők felbontása maradt a régi. A hetedik Pixel nagyon tisztességes új objektíveket kapott a teleobjektív és a nagylátószögű érzékelőkhöz. A főkamera azonban tényleg változatlan. Ez egy 50 Mpx-es érzékelő, f/1.9-es objektívvel és optikai stabilizátorral, de már az elődje esetében is sok dicséretet kapott, miért is változtatnának rajta?

Google Pixel 7 Pro, felvétel a főkamerával Google Pixel 7 Pro, felvétel a széleslátóval Google Pixel 7 Pro, felvétel a teleobjektívvel
A Google a Pixel 7 Pro-val bebizonyítja, hogy ott van a helye a legjobbak között. Balról: fő, nagylátószögű, 5x zoom.

A teleobjektív hosszabb gyújtótávolságot és ezzel együtt 5x optikai zoomot kapott. Nagyon érdekes felvételeket készíthetsz vele, és nagyon jól is működik, ha megfelelőek a fényviszonyok. Az f/3,5 rekesz miatt azonban elég egy kis homály, és máris megjelenik a zaj.

Észrevettem egy érdekes dolgot a tesztelés során. 5×-es zoomnál a Pixel maga értékeli ki, hogy a telefotó felvétel "ér-e valamit", és ha nem, akkor a főkamera digitális zoomjára vált. Az így készült felvételek aztán vagy jól néznek ki, vagy nem, én személy szerint nem találtam módot a funkció kikapcsolására vagy az objektívek közötti manuális váltásra.

Google Pixel 7 Pro, night vision Google Pixel 7 Pro, éjszakai felvétel Google Pixel 7 Pro, night vision
A Night Vision üzemmód is a Google Tensor G2 új TPU-jából merít. A középső kép éjszakai üzemmód nélkül készült, a többi Night Vision-nel.

A nagylátószögű objektív is komoly frissítést kapott. Míg tavaly 114°-os fókusszal kellett beérnünk, a Pixel 7 Pro akár 126°-os látómezőt is kínál. A nagy látószögű kamera az egyetlen, amelyikből hiányzik az optikai stabilizálás.

i Ezeket és még több képet teljes minőségben a Google Drive-on érhetsz el.

Érdemes részletesebben visszatérni a mesterséges intelligencia és az automatikus felvételkészítés funkcióira. A Google Pixel 7 Pro sok mindent elvégez helyetted. Ha nincs elég fény, magától bekapcsolja az éjszakai üzemmódot. Ha a főobjektív nem tud fókuszálni, a telefon makró üzemmódba kapcsol. A telefon még egy "Legjobb felvétel" funkcióval is rendelkezik, amely az Apple Live Photos funkciójához hasonlóan működik. Fénykép helyett egy rövid videó készül, majd a telefon bemutatja a legjobb/legrosszabb felvételt. Ráadásul a fent említett automatikus objektívváltást még értesítés sem kíséri.

Tisztában vagyok vele, hogy rengeteg olyan ember van, akinek nincs is igazán szüksége ezekre a finomításokra. Ugyanakkor a Pixel 7 Pro tele van okos funkciókkal és automatikus folyamatokkal, amelyek közül bár nem mindegyiknek örültem, ezeknek a funkcióknak a túlnyomó többsége kikapcsolható vagy manuálisan vezérelhető. Ha esetleg eddig még nem győztek volna meg a mesterséges intelligenciával való fotózásban rejlő lehetőségek, nem árt tudnod, hogy a Google Pixel 7 Pro a második helyet szerezte meg a DxOMark globális fotómobil-rangsorában.

Fényképek szerkesztése egyetlen érintéssel? A Pixel 7 Pro-val lehetséges

A Google Pixel 7 esetében a fotók elkészítésével még egyáltalán nem ér véged a dolog. A szerkesztési lehetőségek óriásiak. A telefon a szokásos szerkesztés mellett például HDR-szimulációt, zajtisztítást vagy számos előre elkészített szűrőt kínál. A legérdekesebbek azonban a mesterséges intelligenciával működő eszközök - a Magic Eraser és a Focus.

Google Pixel 7 Pro, mágikus radír, előtte Google Pixel 7 Pro, kmágikus radír, utána
A Pixel 7 Pro a varázslatos radír eszközzel eltávolítja a fényképéről a zavaró elemeket, például a villanyvezetékeket.

A radír eszközzel könnyedén eltávolíthatod a zavaró elemeket a fotóról. A villanyvezetékeket, oszlopokat vagy autókat sok esetben maga a telefon távolítja el, egyébiránt egyetlen érintéssel eltűnnek a fotóról. Az eltávolítás általában szépen működik. Nem javasolnám, hogy ránagyíts a fotókra, mivel a retusált területek gyakran kissé furcsán néznek ki, de általában első ránézésre nem lehet észrevenni a kiigazítást.

Az élesítés eszköz ezután pontosan azt teszi, amit a neve is sugall, vagyis élesíti az elmosódott képeket. Érdekes módon a funkciót olyan régi képekre is alkalmazhatod, amelyeket nem a Pixel 7 Pro-val készítettél.

Google Pixel 7 Pro, fókusz, előtte Google Pixel 7 Pro, fókusz, utána
Nem sikerült a fotó? Az élesítés eszközzel talán még megmenthető.

A Google Pixel 7 Pro 5000 mAh-s akkumulátorral rendelkezik

Ami az akkumulátort illeti, a Google Pixel 7 Pro ugyanolyan kapacitással rendelkezik, mint a 6 Pro. A tavalyi Pro változattal nincs tapasztalatom, így nem tudom közvetlenül összehasonlítani. Egyes kritikusok azonban az üzemidő érzékelhető romlására panaszkodnak. A magam részéről azt mondhatom, hogy a Pixel 7 Pro akkumulátorának üzemideje nem túl rossz. Hozzászoktam, hogy minden nap végén feltöltöm a saját telefonomat, de a hetedik Pixelt sokszor nem is kellett. Egy napi tesztelés után általában 40% körül volt, ami azt jelenti, hogy egy takarékosabb felhasználónak két napot ki kell, hogy bírjon. Egy 22 W-os adapterrel (a Pixel 7 Pro akár 30 W-ot is megenged) körülbelül egy óra 20 percig töltöttem.

A kezelőfelület természetesen egy tiszta Android 13

A Google Pixel 7 Pro felülete természetesen tiszta Android 13, beleértve az új funkciókat, a prioritást élvező frissítéseket és mindenféle optimalizációt a Google Tensor G2 számára. Ezáltal a telefon simábbá válik, összességében véve jobban teljesít (hacsak nem szigorúan a játszásra összpontosítasz), még akkor is, ha a Tensor G2 papíron rosszabb specifikációkkal rendelkezik, mint mondjuk a Qualcomm Snapdragon chipek. Én személy szerint szeretem a tiszta Android kezelőfelületet, így ezen a téren nincs okom panaszra. Egyszerűen csak a Google-alkalmazások és egy világos, színes kezelőfelület tárul elénk.

Hogyan néz ki a Google Pixel 7 Pro kezelőfelülete?

Google Pixel 7 Pro, zárolt képernyő Google Pixel 7 Pro, homescreen Google Pixel 7 Pro, app tray
A Google Pixel 7 Pro a tiszta Android 13 klasszikus megjelenését kínálja.
Google Pixel 7 Pro, beállítások Google Pixel 7 Pro, személyre szabás
A telefon számos beállítási lehetőséget biztosít.
Google Pixel 7 Pro, értesítések Google Pixel 7 Pro, gyorsbeállítás
Az értesítések és a gyorsbeállítások egyszerűek és egyértelműek.
Google Pixel 7 Pro, alkalmazásablakok Google Pixel 7 Pro, keresés
Az összes alapértelmezett alkalmazás közvetlenül a Google-től származik.
Google Pixel 7 Pro, naptár Google Pixel 7 Pro, üzenetek Google Pixel 7 Pro, böngésző
Természetesen az egész felület szinkronban van a Google-fiókoddal.
Google Pixel 7 Pro, fotózás Google Pixel 7 Pro, szerkesztés
Rengeteg lehetőség áll rendelkezésre a fotózáshoz és a fotók szerkesztéséhez is.

A Google Pixel 7 Pro egyes változatai

A Google Pixel 7 Pro két memóriaváltozatban került forgalomba, azonos RAM-kapacitással, azaz 12 GB RAM-mal. Három színben - fekete, fehér és zöld - is kapható. Ez utóbbi színváltozat állt rendelkezésünkre a felülvizsgálat elkészítéséhez.

Google Pixel 7 Pro teszt – összegző értékelés

Google Pixel 7 Pro - értékelés

Google Pixel 7 Pro

Mobiltelefonok

A Google Pixel 7 Pro rendkívüli sikereket hozott az amerikai gyártó számára. Elődjéhez képest fejlettebb dizájnt, valamint vadonatúj egyedi funkciókat kínál, amelyek a Google Tensor G2 chipnek és a kissé továbbfejlesztett kameráknak köszönhetőek. Ha egy valóban különleges Android telefont keresel, vagy már van tapasztalatod a Pixellel, akkor a Google Pixel 7 Pro lehet számodra a tökéletes választás.

Előnyök

 • Még jobb dizájn alumínium felhasználásával
 • Hihetetlenül sima 120 Hz-es AMOLED panel
 • Exkluzív Google Tensor G2 lapkakészlet
 • Jelenleg az egyik legjobb fotómobil
 • Ötszörös optikai zoom
 • Mesterséges intelligenciára támaszkodó egyedülálló funkciók
 • Tiszta Android 13 elsőbbségi frissítésekkel
 • Nagy frissítések 3 évig, javítócsomagok 5 évig

Hátrányok

 • Bizonyos automatikus funkciók nem módosíthatók
 • A sima hátlap az ívelt felületeken csúszik a kézben
i Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

A Google Pixel 7 Pro kétségtelenül toronymagasan kategóriájának egyik legjobb képviselője, bár nem tökéletes. Erősségei egyértelműek - például a kamera képességei, a nagyszerű kijelző, a megbízható teljesítmény, az új dizájn és természetesen a tiszta Android. Ha a legjobb Androidot szeretnéd grafikai módosítások nélkül, válaszd ezt a modellt.

iPhone 14 Pro 128 GB, fekete - Mobiltelefon Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,9 490×
iPhone 14 Pro 128 GB, fekete
Mobiltelefon - 6,1"-es OLED kijelző 2556 × 1179 felbontással (120Hz), 6 GB RAM, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A16 Bionic processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,78) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 12Mpx teleobjektív, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, Lightning port csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 20W, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2022, iOS operációs rendszer
427 590 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: RI043b1
4,8 377×
iPhone 14 128 GB - kék
Mobiltelefon - 6,1"-es OLED kijelző 2532 × 1170 felbontással, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A15 Bionic processzor, kameramodul: 12Mpx (f/1,5) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, Lightning port csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 15W, vezeték nélküli töltés, megjelenés éve 2022, iOS operációs rendszer
298 690 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI041b3
4,7 151×
Nothing Phone (1) 8 + 256 GB fekete
Mobiltelefon - 6,55"-es OLED kijelző 2400 × 1080 felbontással (120Hz), 8 GB RAM, 256 GB belső tárhely, dual SIM, Qualcomm Snapdragon 778G+ 5G processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,88) fő kamera + 50Mpx széles látószögű, 16Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, gyorstöltés 33W, vezeték nélküli töltés, 4500 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2022, Android operációs rendszer
161 100 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NOTHa03C2
4,5 71×
Motorola EDGE 30 Ultra 12GB/256GB szürke
Mobiltelefon - 6,7"-es P-OLED kijelző 2400 × 1080 felbontással (144Hz), 12 GB RAM, 256 GB belső tárhely, dual SIM, Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 processzor, kameramodul: 200Mpx (f/1,9) fő kamera + 50Mpx széles látószögű + 12Mpx teleobjektív, 60Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, gyorstöltés 125W, vezeték nélküli töltés, 4610 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2022, Android operációs rendszer
Leárazás -10 %
179 990 Ft 199 990 Ft
Raktáron
Termékkód: SMTR514b1
Nyomtatás
P-DC1-WEB10
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ