ApF HU AP+ plus nový vizuál

Hangszer és live mikrofonok

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Működési elv
Dinamikus
(49)
Elektret
(76)
Irányjellemző
Gömb
(10)
Kardioid
(80)
Szuperkardioid
(17)
Hiperkardioid
(19)
Puskamikrofon
(3)
Csatlakozás
3,5 mm Jack
(1)
6,3mm Jack
(7)
Mini XLR
(4)
USB-C
(3)
XLR
(119)

A hangszer mikrofonok élő hangosításra szánt mikrofonok és a profi mikrofonok egy kategóriáját képezik. Közös jellemzőjük az XLR csatlakozó használata, amit például a keverőpultokon is megtalálhatunk. Olvass tovább, és tudj meg többet arról, hogy mire is jó egy hangszer mikrofon.

Tovább

Milyen hangszer mikrofon és live mikrofon típusokat különböztetünk meg?

A mikrofonokat az akusztikus jel elektromos jellé alakításának elve szerint osztályozzuk.

Dinamikus hangszer mikrofon

A dinamikus hangszer mikrofon a hangjel elektromos jellé alakításához egy tekercset használ, amely a mikrofon membránjához van kapcsolva. A membrán közepén található egy mágnes. Amikor az emberi hang rezegteti a membránt, a tekercs is mozogni kezd a mágneses mezőben. A tekercsen indukált feszültséget egy hangkártya előerősítője rögzíti.

Ugyanezt az elvet használják a hangszórók is, csak fordított irányban.

A dinamikus hangszer mikrofonok alacsonyabb érzékenységgel rendelkeznek, így kevesebb környezeti zajt rögzítenek. Közeli hangfelvételhez ajánlottak.

Kondenzátoros hangszer mikrofon

A kondenzátoros hangszer mikrofon működésének alapelve az, hogy a kondenzátor kapacitása változik a lemezei közötti távolság függvényében. Az egyik lemeze statikus, a másikat a hangszer mikrofon membránja alkotja. A membrán mozgása változtatja a lemezek közötti távolságot, ami kapacitás változást eredményez. Ennek érzékelésével rögzíti a hangot.

Az elektret mikrofon egyszerűen fogalmazva egy olcsóbb kondenzátoros hangszer mikrofon.

A kondenzátoros hangszer mikrofonok érzékenyek és természetes hangzásúak. Képesek távolabbi hangforrások felvételére is. Ez hátrányos lehet rossz akusztikájú helyiségekben.

i

Professzionális felvételt USB mikrofonnal is rögzíthetsz. Azonban ne feled, hogy az USB mikrofonban már beépített hangkártya található. A hangszer mikrofon vásárlásakor meg kell fizetni a hangkártya árát is. Ezért az azonos minőségű USB mikrofon drágább, mint az XLR hangszer mikrofon.

Melyik hangszer mikrofon mire és mikor használatos?

Tedd fel a kérdést magadnak! Mit szeretnél a hangszer mikrofon segítségével felvenni. Éneket, elektromos hangszerek hangját, netán akusztikus dobfelszerelés hangzását rögzítenéd? Az éneklés profi vagy zajos színpadon történik?

Ének rögzítéséhez alkalmas live mikrofon

A leggyakoribb énekléshez használt mikrofonok a dinamikus kézi mikrofonok.

  • Kézi mikrofonok: ezekhez tartozik egy bilincs, amit az állványra lehet csavarozni.
  • Dinamikus mikrofonok: a legjobb választás élő előadásokhoz.
  • Énekléshez alkalmas dinamikus mikrofonok: a leguniverzálisabb mikrofonok. Ezekkel tökéletesen rögzíthető bármilyen hangzás.
Dinamikus énekmikrofon Shure SM58LCE

Dinamikus énekmikrofon

Ha a hang színe is fontos számodra és nem zavar a nagyobb érzékenység, válassz kondenzátoros mikrofont. Kiválóan alkalmas például ének és zongora vagy ének és gitár duettjéhez.

  • A menetes mikrofonok kifejezetten az állványra rögzíthetőségük miatt kedveltek.
  • A kondenzátoros mikrofonok érzékenyebbek és valósághűbb hangzást biztosítanak, de óvatosabb kezelést igényelnek.
  • A kézi kondenzátoros mikrofonok sokkal drágábbak, hogy a konstrukciójukkal kiküszöböljék az úgynevezett kezelési zajt.
Kondenzátoros énekmikrofon Audix VX-10

Kondenzátoros kézi énekmikrofon

Hangszer mikrofonok

A hangszerek hangját dinamikus és kondenzátoros hangszer mikrofonok segítségével is rögzítheted. Itt is igaz, hogy közelről praktikusabb a dinamikus hangszer mikrofon használata, távolról pedig a kondenzátoros hangszer mikrofon biztosít jobb minőségű felvételt.

  • Dinamikus hangszer mikrofonok: elsősorban hangos hangforrások, mint például dobok vagy gitárerősítők hangjának rögzítésére használatosak.
  • Dobmikrofonok: gyakran készletekben kaphatók. A dinamikus hangszer mikrofonok a dobok hangjának rögzítésére, a kis membránú kondenzátoros hangszer mikrofonok a cintányérok hangjának rögzítésére alkalmasak.
Dinamikus hangszermikrofon Shure SM57 LCE

Dinamikus hangszer mikrofon

A hangszer hangzásának valósághű rögzítéséhez, különösen akusztikus és halk hangszerek esetén, a kondenzátoros kis membránú ceruza hangszer mikrofonok alkalmasak.

  • Kondenzátoros ceruza hangszer mikrofonok: gyakran sztereó párosban használatosak.
  • Kondenzátoros klasszikus hangszer mikrofonok: alkalmasak több hangszer csoportjának rögzítésére is, például egy zenekar hangzását egy mikrofonnal rögzítheted szekciónként.
  • Egy jól működő sztereó ceruza hangszer mikrofon pár ma már olcsón is beszerezhető. Két, egy készletben vásárolt hangszer mikrofon ráadásul gyárilag egymáshoz van hangolva.
Sztereó ceruzamikrofonok Beyerdynamic TG I53

Sztereó ceruza hangszer mikrofon pár

Paraméterek, avagy egy kis fizika

A kondenzátoros és a dinamikus mikrofont már ismerjük. De mi a helyzet a többi paraméterrel?

Iránykarakterisztika, irányított mikrofon

Minden mikrofonnak van valamilyen iránykarakterisztikája. Ez határozza meg, hogy a mikrofon milyen érzékeny a tengelyéhez képest adott szögben.

  • Omnidirekcionális mikrofonok: minden irányból egyformán rögzítik a hangot.
  • Figura-8 mikrofonok: elölről és hátulról rögzítik a hangot, oldalról süketek.
  • Kardioid, azaz vesemikrofonok: a leggyakoribb irányított mikrofonok. Széles szögben elölről rögzítik a hangot.
  • Hyperkardioid mikrofonok: szűkebb szögben rögzítik a hangot elölről. Jobb mikrofontechnikát igényelnek, de jobban kizárják a környezeti zajokat. Hátrányuk, hogy kis mértékben rögzítik a hátulról érkező hangokat is.
  • Superkardioid mikrofonok: még szűkebbek, mint a hyperkardioidok.
  • Shotgun vagy puska mikrofonok: a legszűkebb irányított mikrofonok. Szinte egyenes vonalban rögzítik a hangot. Filmforgatáshoz a legjobbak, amikor közvetlenül a színészre irányítják a mikrofont, így a környezeti zajok minimális befolyással vannak a teljesítményre.
Shotgun mikrofon Synco Mic-D2

Nagyon szűk irányú shotgun mikrofon

Mikrofontípusok

A mikrofonok sokféle felhasználása létezik, ezért különböző formákban és kivitelben kaphatóak.

  • A kézben tartott (állványba illeszthető) mikrofonok kézben tartásra tervezettek, de általában bilinccsel kaphatóak, amit az állványra lehet csavarozni.
  • Az állványra szerelhető (menetes) mikrofonok nem kézbe valók, csak állványon használhatók.

Impedancia, érzékenység, frekvencia

Ezek a fizikai értékek bár pontos és objektív leírást adnak a mikrofonról, néhány gyártó nagy toleranciát ad meg a mérési eredményekkel szemben. Jobb, ha az értékeket inkább tájékoztató jellegűnek tekintjük.

  • Az impedancia az az ellenállás, amit a mikrofon az előerősítőnek szab. Egy standard live mikrofon impedanciája 50 és 600 ohm között mozog.
  • Az érzékenység meghatározza, mennyire részletesen veszi fel a mikrofon a hangokat. Kevésbé érzékeny mikrofon esetén az érzékenység -60 és -48 dB között lehet, míg egy érzékenyebbé -42 és -30 dB között.
  • A frekvenciatartomány a frekvenciaspektrum szélességét jelöli, amit a mikrofon adott csillapítással (általában -3 dB) képes rögzíteni. Ne gondold, hogy ezen tartomány alatt és felett a mikrofon nem veszi fel a hangot, csak halkabb lesz. Ha egy pontos mikrofont keresel, nézd meg inkább a frekvenciaválasz görbéjének formáját. Egy mikrofon lefedheti az egész hallható spektrumot, de például érzékenyebben veheti fel a középtartományokat, mint a magasakat.
A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Shure SM7B Szállításra kész > 5 db
Mikrofon - állványhoz, XLR csatlakozás, dinamikus, kardiodid, frekvenciatartomány 50 - 20000 Hz, impedancia 150 Ohm, szélfogó a csomag része, alkalmas énekhez
164 890 Ft

2.
RODE M5 Matched Pair Szállításra kész 1 db
Mikrofon - kézi, XLR csatlakozás, kondenzátor mikrofon, kardiodid, frekvenciatartomány 20 - 20000 Hz, impedancia 200 Ohm, fantomtáp szükséges (+48 V), szélfogó és állvány a csomag része
64 890 Ft

3.
RODE NT1 5th Generation Black Szállításra kész > 5 db
Mikrofon - állványhoz, USB-C és XLR csatlakozás, kondenzátor mikrofon, kardiodid, frekvenciatartomány 20 - 20000 Hz, impedancia 100 Ohm, rugós tartó és pop filter a csomag része, alkalmas beszédhez, énekhez, dobokhoz
121 590 Ft

Még több
125 termék
Classic Kategória Olcsó, de kiválóra értékelt
5,0
Shure SM58SE
Mikrofon - kézi, XLR csatlakozás, dinamikus, kardiodid, frekvenciatartomány 50 - 15000 Hz, impedancia 300 Ohm, mute gomb, alkalmas énekhez
48 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SHU0Ra6
Arany középút Kiváló ár/érték arány
5,0
RODE M5 Matched Pair
Mikrofon - kézi, XLR csatlakozás, kondenzátor mikrofon, kardiodid, frekvenciatartomány 20 - 20000 Hz, impedancia 200 Ohm, fantomtáp szükséges (+48 V), szélfogó és állvány a csomag része
64 890 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: ROD002b
Arany középút Kiváló ár/érték arány
AKG C7
Mikrofon - kézi, XLR csatlakozás, kondenzátor mikrofon, szuperkardiodid, frekvenciatartomány 20 - 20000 Hz, impedancia 600 Ohm, tok a csomag része, alkalmas énekhez
84 590 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AKG080d
Premium Kategória Minőség kompromisszumok nélkül
4,9 15×
Shure SM7B
Mikrofon - állványhoz, XLR csatlakozás, dinamikus, kardiodid, frekvenciatartomány 50 - 20000 Hz, impedancia 150 Ohm, szélfogó a csomag része, alkalmas énekhez
164 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SHU0Ra4
5,0
Shure SM58-LCE
Mikrofon - kézi, XLR csatlakozás, dinamikus, kardiodid, frekvenciatartomány 50 - 15000 Hz, impedancia 300 Ohm, alkalmas énekhez
45 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SHU0Ra9
4,0
MACKIE EM-89D
Mikrofon - kézi, XLR csatlakozás, dinamikus, kardiodid, frekvenciatartomány 50 - 16000 Hz, impedancia 600 Ohm, tok a csomag része, alkalmas beszédhez, énekhez
17 790 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MCK004a
RODE NT1 5th Generation Black - Mikrofon Típusok
5,0
RODE NT1 5th Generation Black
Mikrofon - állványhoz, USB-C és XLR csatlakozás, kondenzátor mikrofon, kardiodid, frekvenciatartomány 20 - 20000 Hz, impedancia 100 Ohm, rugós tartó és pop filter a csomag része, alkalmas beszédhez, énekhez, dobokhoz
121 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ROD006c5b
5,0
Shure SM57-LCE
Mikrofon - kézi, XLR csatlakozás, dinamikus, kardiodid, frekvenciatartomány 40 - 15000 Hz, impedancia 310 Ohm, alkalmas énekhez, dobokhoz
45 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SHU0Ra5
4,0
MAONO AU-K04
Mikrofon - kézi, 6,3mm Jack és XLR csatlakozás, dinamikus, frekvenciatartomány 50 - 15000 Hz, impedancia 600 Ohm, mute gomb, alkalmas beszédhez, énekhez
6 590 Ft
Utolsó termék a raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MAON0021
5,0
Shure PGA58-QTR-E
Mikrofon - kézi, 6,3mm Jack és XLR csatlakozás, kábel hossza 7,6 m, dinamikus, kardiodid, frekvenciatartomány 50 - 16000 Hz, impedancia 150 Ohm, tok a csomag része, alkalmas énekhez
31 790 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SHU105e7
3,5
SOUNDSATION VOCAL 100
Mikrofon - kézi, 6,3mm Jack és XLR csatlakozás, dinamikus, kardiodid, frekvenciatartomány 70 - 16000 Hz, impedancia 300 Ohm, mute gomb, alkalmas énekhez
4 790 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SSN003e
5,0
Shure BETA 91A
Mikrofon - asztali, XLR csatlakozás, kondenzátor mikrofon, kardiodid, frekvenciatartomány 20 - 20000 Hz, impedancia 146 Ohm, fantomtáp szükséges (+48 V), tok a csomag része, alkalmas
130 490 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SHU0Ra12
4,5
Shure SV200
Mikrofon - kézi, XLR csatlakozás, dinamikus, kardiodid, frekvenciatartomány 50 - 15000 Hz, impedancia 600 Ohm, mute gomb, alkalmas énekhez
18 890 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SHU0Ra8
RODE NT1 5th Generation Silver - Mikrofon Típusok
5,0
RODE NT1 5th Generation Silver
Mikrofon - állványhoz, USB-C és XLR csatlakozás, kondenzátor mikrofon, kardiodid, frekvenciatartomány 20 - 20000 Hz, impedancia 100 Ohm, rugós tartó és pop filter a csomag része, alkalmas beszédhez, énekhez, dobokhoz
121 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ROD006c5a
3,0
Shure PGA48-XLR-E
Mikrofon - kézi, XLR csatlakozás, dinamikus, kardiodid, frekvenciatartomány 70 - 15000 Hz, impedancia 600 Ohm, mute gomb, alkalmas beszédhez, énekhez
21 790 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SHU0Ra2
4,5
Shure SV100
Mikrofon - kézi, XLR csatlakozás, dinamikus, kardiodid, frekvenciatartomány 50 - 12000 Hz, impedancia 600 Ohm, mute gomb, alkalmas énekhez
18 690 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SHU0Ra7
4,0
Shure PGA57-XLR
Mikrofon - kézi, XLR csatlakozás, kábel hossza 4,6 m, dinamikus, kardiodid, frekvenciatartomány 70 - 15000 Hz, impedancia 150 Ohm, tok a csomag része, alkalmas
32 590 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SHU105e6
3,3
SUPERLUX D103/01P
Mikrofon - kézi, 6,3mm Jack és XLR csatlakozás, dinamikus, kardiodid, frekvenciatartomány 50 - 15000 Hz, impedancia 500 Ohm, mute gomb, tok a csomag része, alkalmas beszédhez, énekhez
9 690 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPL004a
Shure SM7dB
Mikrofon - állványhoz, XLR csatlakozás, dinamikus, kardiodid, frekvenciatartomány 50 - 20000 Hz, impedancia 150 Ohm, gain szabályozó, fantomtáp szükséges (+48 V), tok és szélfogó a csomag része, alkalmas beszédhez, énekhez
232 990 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: SHU0Ra4a1
AKG D5
Mikrofon - kézi, XLR csatlakozás, dinamikus, szuperkardiodid, frekvenciatartomány 70 - 20000 Hz, impedancia 600 Ohm, tok a csomag része, alkalmas énekhez
35 890 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AKG081
AKG Perception 170
Mikrofon - kézi, XLR csatlakozás, kondenzátor mikrofon, kardiodid, frekvenciatartomány 20 - 20000 Hz, impedancia 200 Ohm, alkalmas fúvós hangszerekhez, dobokhoz
38 190 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: AKG070c
Shure WH20TQG
Mikrofon - headset, Mini XLR csatlakozás, kábel hossza 1,2 m, dinamikus, kardiodid, frekvenciatartomány 50 - 15000 Hz, impedancia 150 Ohm, szélfogó a csomag része, alkalmas beszédhez, énekhez
51 190 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SHU105e19
4,9 15×
Shure SM7B
Mikrofon - állványhoz, XLR csatlakozás, dinamikus, kardiodid, frekvenciatartomány 50 - 20000 Hz, impedancia 150 Ohm, szélfogó a csomag része, alkalmas énekhez
156 590 Ft
Felbontott raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SHU0Ra4
5,0
RODE M5 Matched Pair
Mikrofon - kézi, XLR csatlakozás, kondenzátor mikrofon, kardiodid, frekvenciatartomány 20 - 20000 Hz, impedancia 200 Ohm, fantomtáp szükséges (+48 V), szélfogó és állvány a csomag része
61 590 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: ROD002b

Hangszer és live mikrofonok

4K tvDirect LED: Mi az és hogyan működik? A Direct LED a LED televíziókban használt háttérvilágítási technológiák egyike. Mi a lényege, mik az előnyei és hátrányai, és miben különbözik az RGB LED-től vagy az Edge LED-től?

Hangszer és live mikrofonok

A Hangszer és live mikrofonok kategóriában összesen 125 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó hangszer és live mikrofonok Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább hangszer és live mikrofonok A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb hangszer és live mikrofonok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: hangszer és live mikrofonok vélemények
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ