Válaszd ki azt az elemet az oldalon, amelyet a hiba érint
Obrovský výprodej Autós nyaralás

Hogyan válasszunk professzionális laptopot

Termékkatalógus

A professzionális laptopok olyan erőteljes gépek, amelyek professzionális grafikus szoftverekhez készültek. Legtöbb esetben Intel Core i7 processzorokat és nagy teljesítményű grafikus kártyát tartalmaznak, minimum Full HD kijelzővel és kiváló minőségű fémszerkezettel vannak felszerelve.

Hogyan válasszunk professzionális laptopot
Előnyök és hátrányok
  • Erőteljes processzorok (minimum Intel Core i3)
  • Erőteljes videokártyák
  • Min. 15,6" kijelző
  • Kiterjesztett gyártói garancia
  • Masszív belső fémváz
  • Ujjlenyomatolvasó
  • Viszonylag magas árfekvés

Főbb szempontok a professzionális laptopok kiválasztásánál

Processzor

A processzor (vagy CPU - Central Processing Unit) a laptop agya, ahol a legtöbb számítás zajlik. Professzionális használatra legalább Intel Core i5 vagy i7 ajánlott.

Architektúra

Intel

Atom, Celeron és Pentium
Komolyabb szoftverekhez gyengék, inkább egyszerű irodai felhasználásra alkalmasak.

Core M
Némely ultrabook típusban új, energiatakarékos processzorokat használnak. Ezek amellett, hogy jóval nagyobb teljesítményűek a Celeron és Pentium processzoroknál, passzív hűtést is lehető tesznek, amelynek segítségével teljesen hangtalanok is lehetnek.

Core i3, Core i5, Core i7
Ezen kategória nagy teljesítményre lett kihegyezve. A Core i3 processzor elegedendő teljesítményt nyújt a mindennapi és közepesen intenzív feladatok során, míg a Core i5 és Core i7 processzorok erőteljes, játékra is alkalmas alapot nyújtanak.


AMD

A4, A6, A8 és A10 sorozat

Ezen sorozat az Intel Core kategóriájának felel meg. Irodai programcsomagokkal való munkákhoz az A4 és A6 változatok megfelelőek.

Az E sorozat az alap notebookok jellemzői, játékok futtatására nem javasolt.

Processzorok számozása

Az i3, i5 és i7 sorozatot egy négyjegyű szám és egy betű jelöli. Az első szám a generációról tájékoztat. A jövőre való tekintettel, a legkésőbbi generációt érdemes választani.

1. generáció - Nehalem

2. generáció - Sandy Bridge
3. generáció - Ivy Bridge
4. generáció - Haswell
5
. generáció - Broadwell
6
. generáció - Skylake


A kód végén lévő betű jelzi a processzor teljesítményét:

H - High performance graphics - nagy teljesítményű
HK - High performance graphics, unlocked - nagy teljesítményű, korlátozás nélküli
HQ - High performance graphics, quad core - nagy teljesítményű, négymagos
MX - Mobile Extreme Edition - nagy teljesítményű mobil változat
MQ - Quad-core mobile - négymagos mobil
M - Mobile - mobilokhoz
U - Ultra-low power - alacsony fogyasztású
Y - Extremely low power - extra alacsony fogyasztású

Nagyobb igénybevételhez a H, HK és HQ, MX, MQ ill M változatok ajánlhatók.

Frekvencia

A frekvencia GHz-ben van megadva és a processzor másodpercenkénti órajelét adja meg. A nagyobb szám nagyobb teljesítményt takar.

Különböző alkalmazások minimális követelményei:

AutoCAD LT 2017 –  1 GHz
Adobe Photoshop CC 2015 – 2 GHz
Illustrator CS4 – 2 GHz

Intel Turbo Boost

Olyan technológia, amely szükséges helyzetekben lehetővé teszi a processzor magjainak az alapfrekvenciánál gyorsabb futását.

Magok

A processzor legfontosabb része, amely felelős az összes számítástechnikai műveletért. Minél több processzorral rendelkezik, annál több feladatot képes feldolgozni. Napjaink Core i5 processzorai 2 vagy 4 magot tartalmaznak, míg a Core i7 minden esetben négymagos

Videokártyák

A Videokártya (GPU) a professzionális gépek egyik legfontosabb összetevője, mivel meghatározza grafikus teljesítményüket. A zökkenőmentes munkához javasoljuk NVIDIA és az AMD videokártyákat. 

Típusok


Dedikált videokártyák

Különálló, saját memóriával rendelkező videokártyák erős grafikai teljesítményt igénylő feladatokhoz.

Integrált videokártyák

A processzorral egy egységben van és a rendszermemóriát használja. Irodai rutinfeladatokhoz ajánlott.


A mindennapi használatra készült laptopok nem igényelnek dedikált grafikus kártyát; Azonban az igényesebb feladatokhoz, például 3D-filmek készítéséhez, ajánlott egy dedikált grafikus kártya.

Memória

Minél nagyobb a kapacitás, annál könnyebben futtathatunk több alkalmazást. Az olcsóbb videokártyák 1 GB-mal rendelkeznek, míg a nagy teljesítményű modellek 8 GB-ot vagy annál is többet tartalmazhatnak. Az átlag 4 GB.


NVIDIA

A leginkább keresett márka.

Nvidia Quadro - Professzionális gépekben való használatra

GeForce GTX - Optimalizálva a grafikus feladatok maximális teljesítményéhez

GeForce GT - gyengébb változat kevésbé részletes megjelenítéshez


AMD

Népszerű videokártya gyártó, amely nagy teljesítményű modelleket kínál megfizethető áron.

AMD FirePro - Professzionális gépekhez tervezve

Radeon R9 - a legerősebb sorozat, kihívást jelentő mulitimédiás alkalmazásokhoz
Radeon R8 - kevésbé nehéz feladatokhoz
Radeon R7, R6, R5 - egyszerű feladatokhoz

Rendszermemória (RAM)

A rendszermemória a laptopok kulcsfontosságú része. Ez szolgál átmeneti tárhelyként és felelős a programok futásáért is. Minél több a memória, annál kevesebb erőlködés nélkül tudja elvégezni a feladatokat. A minimum mennyiség a Windows számára kb 4GB, de néhány igényesebb játékért szükség lehet 8GB, 16GB vagy akár 32GB-ra is. A legerőteljesebb professzionális és gaming laptopok akár 64GB RAM-mal is rendelkezhetnek.

Kijelző

Kijelzőméret

Ha gyakran utazol a laptopoddal, 15,4" vagy 15,6" ajánlott. Amennyiben legtöbbet otthon használnád, valami nagyobbat érdemes választani.

Felbontás

A felbontás a képen megjelenített képpontok számát jelzi. Minél több a képpont, annál nagyobb a felbontás, így élesebb lesz a kép. Grafikai szoftverekhez legalább Full HD felbontás (1920 x 1080 pixel) ajánlott.

The most widely used resolutions:

Felbontás

Pixelek száma

720p

1280 x 720 pixel

HD Ready1366 x 768 pixel
HD +1600 x 900 pixel
Full HD1920 x 1080 pixel
WQHD2560 x 1440 pixel

WQXGA

2560 x 1600 pixel

3K

2880 x 1620 pixel

WQXGA +

3200 x 1800 pixel
4K3840 × 2160 pixel

Kijelző technológia

Laptopok, mobiltelefonok és televíziók által használt LCD (folyadékkristályos kijelző) technológiát alkalmaznak, amely tovább osztható TFT (Thin-Film Transistor) és STN (Super Twisted Nematic) kijelzőkre. A mai laptopok kizárólag TFT kijelzőkkel vannak felszerelve, amelyek a következő típusokra oszthatók:


TN (Twisted Nematic)

Régebbi, még mindig széles körben használt LCD-technológia. Az IPS-hez képest a TN kijelzők olcsóbbak, nagyobb fényerővel, gyorsabb válaszidőkkel és kissé alacsonyabb energiafogyaztással rendelkeznek. A hátrány azonban a rosszabb látószög.

IPS (In-Plane Switching)

A legmodernebb technológia, amely élethű színeket és széles 178°-os látószöget kínál. Az IPS-kijelzők drágábbak, így inkább a magasabb árfekvésű laptopokban találhatók meg. A TN kijelzőkkel összehasonlítva alacsonyabb kontraszt és lassabb válaszidő jellemző..

VA (Vertical Alignment)

A VA kijelzők kombinálják a TN és az IPS technológia előnyeit. Nagy kontrasztú, széles látószögű (bár nem olyan jó, mint az IPS), és élethű színvisszaadást biztosítanak.

Felület

Fényes

A fényes kijelzők szembetűnőbb színeket kínálnak a matt kijelzőkhöz képest, de kevésbé alkalmasak utazásra és közvetlen napsütésben történő munkavégzésre, ahol szinte használhatatlanok. Egy megfelelően megvilágított szobában azonban gazdag színeket és élénk képeket biztosítanak. A fényes képernyők gyakoriak az érintőképernyős laptopokon.


Matt és tükröződésmentes

Ha gyakran utazol, vagy esetleg kültéren dolgozol, válassz matt (vagy tükröződésmentes) képernyőt. Bár a színvisszaadásban nem tudnak versenyezni a fényes kijelzőkkel, a napfényben történő használatkor ezekkel még mindig tudunk dolgozni.

Háttértárolók (HDD, SSD)

Típusok

A háttértároló típusa nagy hatással van a laptop teljes sebességére. A tárhelyeknek két típusa létezik: HDD (merevlemezes meghajtó) és SSD (Solid State Drive). A sebességre optimalizált rendszer érdekében SSD-ket ajánlunk, mivel gyors adatelérést, csendes működést és nagyobb tartósságot kínálnak. Az SSD-vel rendelkező rendszerek sokkal gyorsabban reagálnak és gyorsabban futnak a programok.

HDD

A merevlemezek forgó lemezeken tárolják az adatokat, amelyeket az olvasófej olvas. Az SSD-kkel összehasonlítva több helyet kínálnak ugyanazon az áron.


SSD

Mozgó részek nélkül az SSD-k sokszor gyorsabbak, mint a merevlemezek. Nagyobb ütésállóságot is kínálnak. Ennek eredményeként tökéletesek hordozható laptopokhoz és gyors indításhoz.


HDD + SSD

Az egység két tárhelytípust tartalmaz egyben, így mindkét világból a legjobbat nyújtja - A merevlemez nagy kapacitását és az SSD sebességét.


SSHD

Egy szabványos merevlemez-meghajtó kombinációja SSD memóriával. A kisebb NAND flash memóriát (SSD) használják a leggyakrabban használt programokhoz, például az operációs rendszerhez, míg az adatok tárolására a HDD szolgál.

Kapacitás

Minél nagyobb a kapacitás, annál több programot, fotót, videót és egyéb adatot tárolhatunk. A tipikus merevlemez kapacitás 500 GB, 1000 GB (1 TB) vagy 2000 GB.

Csatlakozók

USB

Az egér, a külső billentyűzet, a pendrive-ok, a külső meghajtók, az optikai meghajtók stb. csatlakoztatására szolgál. A kényelem érdekében legalább két USB 3.0 csatlakozóval rendelkező laptopot válasszunk.

HDMI

A legszélesebb körben használt digitális csatlakozó a nagyfelbontású videó és a hang egyidejű átviteléhez. Használható például egy laptop televízióhoz csatlakoztatásához, külső monitorhoz vagy projektorhoz.

DisplayPort

Digitális csatlakozó nagyfelbontású video és audio átviteléhez. Elterjedt a professzionális és irodai gépeken.

VGA

Analóg csatlakozó képátvitelhez.

Ethernet (LAN)

A laptop csatlakoztatása vezetékes hálózathoz (helyi és internetes). Javasoljuk a gyors, gigabites LAN-t (1000 Mbit/s).

WiFi

Vezetéknélküli technológia, amely minden laptopon elérhető.

Bluetooth

Vezeték nélkül csatlakozik más eszközökhöz, pl. fejhallgatóhoz vagy hangszóróhoz.

3.5 mm audio jack (jack)

Fejhallgató, hangszóró vagy mikrofon csatlakoztatásához.

Memóriakártya olvasó

Lehetővé teszi, hogy nagy mennyiségű fotót könnyedén átmásolhassunk a fényképezőgépről vagy a mobileszközről.

Dokkoló

A laptop alján található csatlakozó, amellyel egyszerűen egy dokkolóra lehet tenni. Ez lehetővé teszi a laptop csatlakoztatását számos eszközhöz, például billentyűzethez, nyomtatóhoz, hangrendszerhez, internet modemhez, kiegészítő monitorhoz, stb.

Felépítés

Tömeg

A tömeg fontos tényező lehet, ha gyakran utazol a laptopoddal. A laptopok 2 kg alatt kényelmesen cipelhetőek utazásokra.

Anyagfelhasználás

Az olcsó és közepes árkategóriájú laptopok nagyrészt műanyagból készültek, a drágább modellek szilárd fémszerkezettel rendelkeznek.

A fedél nyitási szöge

Néhány modell akár 180 fokig is kinyílik, a legtöbb azonban ennél kevesebb.

Mire figyeljek vásárlás előtt?

Alacsony felbontású kijelző

1366x768-as felbontás elégséges lehet egy 11"-os laptopon, de gyalázatosan kevés egy 15,6"-os kijelzőn.

Fényes kijelző

Míg a fényes kijelzők kiváló minőségű színvisszaadást biztosítanak, szinte használhatatlanok közvetlen napfényben.

Csatlakozók elhelyezése

Hasznos, ha legalább egy USB csatlakozó van a jobb oldalon, különösen akkor, ha vezetékes egeret szeretnénk csatlakoztatni.

Rosszul megoldott hűtés

Fontos, hogy a ventilátor ne fújjon közvetlenül a kézre, mivel ez hosszú távon egészségügyi problémákhoz vezethet.

Notebook tartozékok

Különböző kiegészítők széles választéka elérhető, A szoftvereketől és vírusírtóktól kezdve , az olyan hasznos eszközökig, mint az egerek, fejhallgatók, hangszórók és külső tárolók.

Professzionális laptopok

  • Grafikusoknak, mérnököknek, fotósoknak
  • Nagy felbontású, kitűnő minőségű kijelző
professional notebooks

Gyakran feltett kérdések a laptop kiválasztásakor

Matt vagy fényes kijelző

Matt vagy fényes kijelző?

A fényes kijelzők feltűnő színeket kínálnak, de szinte használhatatlanok közvetlen napfényben. Ennek eredményeképpen a legjobb megoldás ezek elkerülése, utazás esetére vagy szabadban történő használatkor.

A Matt és tükröződésmentes (alias Antiglare) kijelzők kevésbé élénk színeket kínálnak, de közvetlen napfényben is jól láthatók.

HDD, vagy SSD?

HDD vagy SSD?

Mindkét típusnak vannak előnyei - a HDD nagyobb kapacitást kínál ugyanazon az áron, de az SSD-k sokkal gyorsabbak.

Ha nagy mennyiségű zenét és filmeket szeretnél tárolni, akkor válassz HDD-t. Ha a prioritás a sebesség és a gyors válaszidő, válassz SDD-t

Szükségem lehet optikai meghajtóra?

Szükségem lehet optikai meghajtóra?

Manapság nincs szükség optikai meghajtóra, mivel a CD-k már nem túl népszerű tárolóeszköz fájlok és programok számára. Ha van DVD-filmed, még mindig beszerezhetsz egy külső DVD-meghajtót, amelyet USB porton keresztül csatlakoztathatsz a laptophoz.

Klasszikus, vagy 2 az 1 ben?

Klasszikus, vagy 2 az 1 ben?

Miközben a klasszikus laptop kialakítás a legtöbb ember igényeinek megfelel, az átfordítható, vagy leválasztható kijelzővel rendelkező készülékek azok számára készültek, akik nagyobb rugalmasságot igényelnek..

Felhasználási módok:

Laptopként - munkához, szövegszerkesztéshez, stb.
Álló - videotelefonáláshoz, filmnézéshez
Sátor - hasonló az álló pozícióhoz. Videotelefonáláshoz, filmnézéshez, stb.
Tabletként - kényelmes internetezéshez bárhol, bármikor

Tartalomjegyzék - Laptopok

2 az 1-ben laptopok

A 2 az 1-ben laptopok az átfordítható, vagy leválasztható kijelzővel rendelkező készülékek. Rugalmasabban felhasználhatók és könnyebbek, mint hagyományos kialakítású változataik.

Laptopként - munkához, szövegszerkesztéshez, stb
Álló - videotelefonáláshoz, filmnézéshez
Sátor - hasonló az álló pozícióhoz. Videotelefonáláshoz, filmnézéshez, stb.
Tabletként - kényelmes internetezéshez bárhol, bármikor

HDMI

A HDMI a High-Definition Multimedia Interface kifejezés rövidítése. Digitális kimenetet kínál beépített hanggal (vagy hálózati átvitellel), gyakran használják a laptopokat más eszközökkel, például televíziókkal való összekötésre. Lehetővé teszi a többcsatornás hangzást és akár 4K felbontást is (HDMI 2.0).

Képernyőméret

A képernyő bal alsó és jobb felső sarka közötti távolság, hüvelykben kifejezve (1" = 2.54 cm). A nagyobb képernyős modellek több munkaterületet biztosítanak, míg a kisebb képernyőjű laptopok jobban megfelelnek az útközben végzett munkáknak.

Tartalomjegyzék
0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
WEB0
25 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérõ
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket