Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Akvizice ApF HU

Notebookok

https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/usb-srovnani-konektoru.jpg

Mi az USB?

Az USB-csatlakozók világa sokat változik az utóbbi időben, így nem meglepő, hogy a címkék is változnak. Sajnos ez egy kicsit zavaró lehet, ezért szeretnénk elmagyarázni, miről is van szó. Az USB-t (Universal Serial Bus) már szinte mindenhol használják, a számítógépektől kezdve a televíziókon és telefonokon át egészen például a hangszerekig. Ezért jó, ha tisztában vagyunk az alapvető ismeretekkel.
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/typy-displeje.jpg

A kijelző típusa: Fényes vs Matt | TN vs IPS

Minden kijelzőtípus más-más célra alkalmas. A leggyakrabban használt mátrix típusok a TN, IPS, VA, AMOLED és OLED. Ezek tovább oszthatók fényes és matt típusokra.
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/kapacita-baterie-nahled.jpg

Mi az akkumulátorkapacitás?

A laptop, tablet vagy mobiltelefon akkumulátorának kapacitása, valamint a felhasznált alkatrészek hatékonysága és a szoftver optimalizálása határozza meg az akkumulátor üzemidejét. De miért csökken a kapacitás az idő múlásával, és mit takar pontosan a mAh értéke?
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/apple-liquid-displej.jpg

Liquid Retina XDR panel

A Liquid Retina XDR az Apple által használt elnevezés a csúcskategóriás kijelzőkre, amelyek rendkívül nagy felbontást, széles színskálát és magas kontrasztarányt kínálnak. Ez a paneltípus kivételes képminőséget biztosít a legigényesebb feladatokhoz is.
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/thunderbolt-3-nahled.jpg

Mi az a Thunderbolt 3?

Egy modern port, amely lehetővé teszi a laptopok gyors töltését, az adatátvitelt és akár két 4K monitor csatlakoztatását. A Thunderbolt 3 alapja az USB-C, amellyel egyforma alakú csatlakozóval rendelkeznek.
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/bluetooth.jpg

Bluetooth

A Bluetooth egyfajta vezeték nélküli kommunikáció, amely két vagy több elektronikus eszközt, például táblagépet, mobiltelefont, fülhallgatót stb. összekapcsol. Hasznos továbbá hang-, video- és egyéb fájlok átviteléhez.

Processzor frekvenciája

Kifejezi, hogy a processzor milyen gyorsan tudja feldolgozni az utasításokat. A processzor frekvenciájának növekedésével általában a teljesítmény is növekszik. Ez azonban nem szabályszerű, a többmagos processzorok általában alacsonyabb órajellel rendelkeznek, de épp ezért az optimalizált programokban még mindig jobban teljesítenek.
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/spyware.jpg

Mi az a spyware?

A kémprogramok nehéz észlelhető rosszindulatú szoftverek (programok), amelyeket hackerek használnak a felhasználók utáni kémkedésre. Hozzáférést gyűjtenek a személyes adatokról, banki adatokról vagy a böngészési előzényekhez. Hogyan lehet megszabadulni a kémprogramoktól és hogyan védekezzünk ellenük?

Surface Connect

A Surface Connect egy speciálisan kifejlesztett port, amelyen keresztül a Microsoft legújabb Surface eszközeit lehet tölteni. A Surface egy tablet és egy notebook összefonódását hozza el, így elsősorban az igényesebb irodai vagy multimédiás munkára találták ki. Az extra nagy teljesítményű tablet/pc a legújabb, Intel i5-ös és i7-es processzorokkal fut és elérhető Pro és Laptop verziókban is. 

On-site garancia

A NBD (Next Business Day) on-site garancia egy standardon felüli garancia, amely garantálja a bejelentéstől számított legkésőbb második munkanapon való szervizelést az otthonodban, a cégben, ahol dolgozol, de akár üzleti úton vagy nyaraláson is.

WiFi

Manapság szinte már minden WiFi-vel működik. Ez egy széles körben elterjedt, vezeték nélküli technológia, amely lehetővé teszi, hogy még több számítógépet csatlakoztass a hálózatba anélkül, hogy ehhez kábelekre lenne szükséged. Széleskörű használata főként azzal magyarázható, hogy a WIFI szabad sávokat használ. Csak egy vevőre és egy adóra van szükséged a használatához, amely ingyenes.

Intel Iris Graphics

Az Intel Iris Graphics az Intel HD Graphics-hoz képest egy újabb és nagyobb teljesítményű integrált grafikai típus. Az Intel Core i5 és i7 proccesszorokkal rendelkező notebookoknál találkozhatunk vele. Az Iris grafikája egy fajta kompromisszumot képez a dedikált videokártyák és az Intel HD Graphics alapvető grafikája között.  

Intel HD Graphics

Az Intel HD Graphics, ahogy a neve is mutatja, egy Intel processzorokba (2010 óta) épített videokártya. Az ilyen típusú grafika a mindennapos multimédia lejátszására, interneten való böngészéshez vagy az MS Office (Word, Excel, Powerpoint) programjain való munkához alkalmasak.

Windows 10 S

A Windows 10 S a Microsoft Windows 10 operációs rendszer alfaja. A maximális biztonságra és a hosszantartó nagy teljesítményre lett kifejlesztve. Bármilyen eszközre feltelepíthető. A klasszikus Windows 10 minden funkcióját, mint például a Cortanát, a Windows Inket, a Windows Helló-t vagy OneDrive cloud szolgáltatást megtalálhatod. A fő különbség a klasszikus Windows 10-hez képest, hogy az alkalmazásokat csak a hivatalos Windows Store-ból töltheted le.

Windows Hello

A Windows Hello a Windows 10-es operációs rendszer egy funkciója, amely majdnem minden, Surface Pro 4 és Surface Book ujjlenyomat-olvasóval ellátott számítógépen megtalálható. Ennek a biztonsági funkciónak köszönhetően készülékedet gyorsan, jelszó beírása nékül érheted el. Elég az ujjadat az ujjlenyomat-olvasóhoz érintened vagy az arcfelismerőt használni. Arra az esetre, ha a rendszer nem működne, beállításkor beállíthatsz egy vész PIN kódot is.

Intel Authenticate

A statisztikák alapján a lopott adatok az adatvesztés gyakori eszközei. Az Intel mérnökei pont erre gondoltak az Intel Authenticate megalkotásakor, amelynek segítségével két vagy több biztonsági egység védi eszközeidet. A technológiát támogatják az Intel Core vPro 6. és 7. generációi, kezelése nagyon egyszerű. A felhasználó azonosítás ellenőrzésének több módja közül is választhatsz:

In-Cell Touch

Az In-Cell technológia In-Cell 2012-ben került a köztudatba az iPhonem 4S-sel összefonódva. Ez a forradalmi technológia egy kijelzőbe ötvözte a digitalizálót és az érintőképernyőt. Ez indította el a ma ismert okostelefonok éráját, és ennek köszönhetően lettek a telefonok karcsúbbak és könnyebbek mint az ezt megelőző, kétrétegű kijelzős modellek. A technológia további előnye, hogy az érintés jelentősen pontosabb. Így a technológia például a notebookoknál is visszaköszön.

SSD

Az SSD, avagy a Solid-state drive nem tartalmaz mozgó alkatrészeket mint a mágneses merevlemezek (HDD). Így nagyobb olvasási és írási sebesség érhető el, amely pl. a programok elindításánál a sokkal gyorsabb rendszerreakcióban nyilvánul meg. A HDD-vel ellentétben azonban ugyanezért az árért alacsonyabb kapacitást nyújtanak.

HP Brightview

A HP Brightview technológia egy polírozott felületű, fényes LCD képernyő típus, amelyet a gyártó néhány notebookjánál és egyéb készülékeinél használ. A Brightview éles és telt színeket biztosít, növeli a fényerőt, a kontrasztot és a kép olvashatóságát. Hátránya, hogy közvetlen napfényben nagyon rosszul olvasható. A polírozott felületnek köszönhetően a képernyő a tárgyakat tükörként veri vissza, amely egyes használók számára nem megfelelő. 

RAM

A számítógép működéséhez elengedhetetlen memóriaegységet általában a RAM (Random Access Memory) elnevezéssel illetik. Ez a memóriatípus véletlenszerű hozzáférésű. Lehetővé teszi az adatok olvasását a memória bármely részéből, valamint azok beírását is, így rendkívül gyors. A számítógép kikapcsolásakor azonban az összes benne tárolt adat elvész. Ezért csak ideiglenes adattárként szolgál a számítógépes munka során, a laptopok, valamint a mobiltelefonok és a táblagépek számára is.

28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ