AP+ slevy v app 0% splátky mobily, notebooky

Huawei P40 (PREVIEW): fantasztikus kijelzők és kompromisszummentes kamerák

Termékkatalógus

Cikk

• Szerző: Ondřej Chabr

Végre itt van. A Huawei végre teljesen bemutatta idei Huawei P40 sorozatát. Három modellről van szó: a Huawei P40 , P40 Pro és P40 Pro + modellekről. A legkiválóbb felszereltségű telefonokról van szó, amelyek elszántan szállnak versenybe. De vajon a Google támogatás hiánya nem jelent hátrányt?

i

A Huawei P40 Pro napjaink egyik legjobb fotómobilja. Mivel nyűgözte le a DxOMark zsűrijét?

Huawei P40 - TARTALOM

 1. Három kompakt Huawei P40 modell, mégis nagy kijelzőkkel
 2. A Huawei P40 Pro-től mind a négy szélén legömbölyített kijelzőre számíthatunk
 3. A Huawei P40 kamerák paraméterei igazán kiválóak
 4. A Huawei P40 igazi bestia óriási teljesítménnyel és gyors töltéssel
 5. Huawei P40: ár és elérhetőség

Három kompakt Huawei P40 modell, mégis nagy kijelzőkkel

A Huawei cég vezetője, Richard Yu, egy üres csarnok előtti előadásában bemutatta mind a három új Huawei P40 okostelefont. A P40 alapmodellnek várhatóan méretes klasszikus lapos kijelzője lesz minimális keretekkel.

A P40 Pro és a leginkább felszerelt P40 Pro + modellek pontosan azonos méretűek, arányaik pedig nagyon kellemesek a keret nélküli kijelzőknek köszönhetően. A P40-hez képest 1 cm-rel nagyobbak. A Huawei P40 Pro súlya 175 gramm, a csúcsmodell Huawei P40 Pro + súlya 226 gramm.

A Huawei P40 Pro formatervezése
A Huawei telefonokat öt színvariációban mutatták be. Forrás: huawei.com.

Az alapmodell és a középső P40 Pro öt színben kapható: ezüst, arany, kék, fehér és fekete. A legjobban felszerelt Huawei P40 Pro + csak kerámiafehér és fekete színben kapható.

A Huawei P40 Pro-től mind a négy szélén legömbölyített kijelzőre számíthatunk

Az alap P40 modell 6,1"-es képátlójával, 2340 × 1 080 pixel felbontásával és 422 ppi képfinomságával az olyan telefonoknak jelent konkurenciát, mint például az iPhone 11. A P40 Pro és a P40 Pro + 6.58 "-es képátlóval rendelkezik és 90 Hz-es frissítési frekvenciával. Ez nem annyi, mint a versenytárs Samsung Galaxy S20-nál, de mégis szemmel látható a különbség a normál frekvenciákhoz viszonyítva. Felbontásuk 2640 × 1200 pixelre emelkedett, és 441 ppi képfinomságnak örülhetünk. Az összes modell kijelzői 20: 9-es arányú OLED panelek.

A Huawei P40 Pro+ formatervezése
A Huawei P40 Pro és P40 Pro + készülékeken a kijelző mind a négy oldalán le van gömbölyítve. Forrás: huawei.com

Ami azonban nem csak a kijelzőn, hanem az egész készüléken leginkább vonzza a szemet, az a mind a négy szélén legömbölyített kijelző a két drágább modell esetében. Ez nem vonatkozik az alapmodell Huawei P40-re, de a másik két modellnél szépen ívelt kijelzőket élvezhetünk, melyek széle csak a sarkoknál látható. A dupla szelfi kamera meglehetősen feltűnő, és jelentősen zavarja az előlap általános megjelenését.

A Huawei P40 kamerák paraméterei igazán kiválóak

Már az új sorozat bevezetése előtt is a Huawei elsősorban a P40 fényképezési képességeivel próbálta érdeklődésünket felkelteni. A keynote bemutató előadáson is elég sok időt szenteltek a telefonok kameráinak és néhány érdekes kamera funkciót is bemutattak, amelyek ismét a Leica céggel történő együttműködésre utalnak.

Az alapmodell három lencsével rendelkezik, a középső egy negyedikkel bővül, míg a P40 Pro + hátul összesen 5 kamerát rejt. A Huawei nem felejtett el rámutatni, hogy kameráinak területe nagyobb, mint a Samsung Galaxy S20 Ultra 5G esetében. Most pedig következzen az egyes lencsék paramétereinek felsorolása.

Huawei P40:

 • 50 MP széles látószögű érzékelő, f / 1.9
 • 16MP ultraszéles látószögű érzékelő, f / 2.2
 • 8 MP teleobjektív, f / 2.4

Huawei P40 Pro:

 • 50 MP széles látószögű érzékelő, f / 1,9 OIS
 • 40 MP ultraszéles látószögű érzékelő, f / 1,8
 • 12 MP teleobjektív, f / 3.4 OIS
 • 3D mélységérzékelő

Huawei P40 Pro

 • 50 MP széles látószögű érzékelő, f / 1,9 OIS
 • 40 MP ultraszéles látószögű érzékelő, f / 1,8
 • 8 MP Super Zoom kamera (10x optikai zoom), f / 4.4 OIS
 • 8MP teleobjektív (3x optikai zoom), f / 2.4 OIS
 • 3D mélységérzékelő

A zoom opciók valóban gazdagok a Huawei P40 Pro + esetében. A telefon sikeresen felveszi a versenyt a Samsung Galaxy S20 Ultra 5G-vel. Itt is 100-szoros zoomot találunk, ami természetesen digitális. A keynote bemutatón elmondottak alapján a Huawei szintén javított a fényképek felbontásán is. A Samsung viszont 108 Mpx-es érzékelővel rendelkezik, tehát több mint kétszeres felbontással a Huawei-hez képes. Ezen felül a legerősebb modell akár 10-szeres optikai zoomra is képes.

A Huawei P40 Pro+ kamerái
A legerősebb Huawei P40 Pro + készülék kamerái. Forrás: huawei.com.

A paraméterekből láthatjuk, hogy a Huawei  megtartotta a szavát, és a Huawei P40 kameráinál valóban kiváló mutatókat láthatunk. Ez vonatkozik a kamerák azon képességére is, hogy 16 képpontot tudnak egybeolvasztani, így a fénykép jobb minőségű még gyenge fényviszonyok esetén is. A mesterséges intelligencia csodákra képes, mellyel a Huawei büszkélkedett is az előadás során. Például a fotón képes akár 2 személyt is kitörölni, ha például zavarják a fotó hátterét. Emellett képes kiküszöbölni az üvegről és más fényes felületekről visszaverődő fényt, és automatikusan kiválasztja a legjobb fényképet a Golden Snap nevű fotósorozatból.

A Huawei P40 kameratechnológiája
A kamera valódi javítófunkciókat kínál, amelyek gyakran meghaladják a versenytársakat. Forrás: androidpolice.com.

A Huawei P40 telefonok 4K-s minőségű videót képesek rögzíteni 60 képkockával másodpercenként, de a lassított felvétel esetén akár 7680 képkockát is képesek rögzíteni. Az okostelefonok 3 mikrofont kaptak, amelyek okosan részt vesznek a felvételkészítésben, és felismerik, honnan jön a hang. A 32 Mpx-es dupla szelfi kamerák  a mélységérzékelőnek köszönhetően képesek az ún.  bokeh effektus létrehozására, de ugyanez  az érzékelő felel a telefon biztonságos feloldásért és a telefon érintés nélküli kezeléséért.

Frissítés 2020. április 3.: A Huawei P40 Pro a legjobb fotómobil a DxOMark szerint

Röviddel az új Huawei P40 telefonok megjelenése után a jól ismert DxOMark webhely kipróbálta a Huawei P40 Pro készüléket. Tehát nem a csúcsmodell Huawei P40 Pro +-t tesztelték, de a sorozat középső modellje így is első lett a fotómobilok rangsorában.

A DxOMark szerkesztőségét lenyűgözte a telefon, s kiváló eredményeket ért el a teszteken. Különösen a magas színvonalú háttér-elmosódás, az ún. bokeh-effektus szerepelt jól, valamint a pontos és gyors autofókusz, a széles és dinamikus látószög, és a nagyításnál is kiválóan látható részletek, minimális elmosódással.

Huawei P40 Pro, DxOMark
A fotómobilok jelenlegi királya a DxOMark szerint a 128 pontot kapott Huawei P40. Forrás: dxomark.com

A Huawei P40 Pro-t a jelenlegi legkomolyabb konkurenciával hasonlították össze, köztük a Xiaomi Mi 10 Pro 5G , az Oppo Find X2 és a Huawei Mate 30 Pro 5G telefonokkal. A Huawei P40 Pro kamera kategóriában az eddig két vezető telefont győzte le 4 pontos vezetéssel (128 vs. 124). Közben megszerezte az első helyet a szelfi kamera kategóriában is, ahol 103 pontot gyűjtött, a video kategóriában pedig 105 ponttal lett nyertes.

A Huawei P40 igazi bestia óriási teljesítménnyel és gyors töltéssel

Hogy a telefonok megfeleljenek a felhasználók magas igényeinek, a gyártó Kirin 990 processzort választott. A telefonok teljesen 5G kompatibilisek. A chip nyolcmagos, s működését egy Mali-G76 grafikus egység segíti.

Amiben a versenytársak határozottan jobbak, az a memória. Ha egy rendszer tökéletesen van beállítva, nem feltétlenül van szükség óriási memóriakapacitásra. Mindhárom modell 8 GB RAM-ot kapott, és egyiknél sem lesz lehetőség nagyobb teljesítményű telefont vásárolni. A belső memória mérete modell szerint növekszik, a Huawei P40 128 GB, P40 Pro 256 GB és P40 Pro + 512 GB kapacitást kínál. A telefonok kapacitása tovább növelhető memóriakártya használatával.

A Huawei P40 formatervezése
Noha a Huawei P40 nem rendelkezik lekerekített kijelzővel, némelyeknek ez szimpatikusabb lehet. Forrás: huawei.com

A Huawei P40 telefonok EMUI 10.1 operációs rendszert használnak, amely az Android 10-es verzióján alapszik. Természetesen hiányzik a hivatalos Google Play áruház, helyette a Huawei AppGallery-t találjuk. Az ujjlenyomat-olvasó, amelyet egy másik biztonsági funkció, az arcfelismerés egészít ki, a kijelzőbe van építve. Sebessége és pontossága a Huawei P30-hoz képest javult.

i

A Huawei a P40-es telefonokon kívül nemrég mutatta be intelligens óráját, a Huawei Watch GT 2e-t is.

Vezetékmentes kapcsolatot illetően a telefonokból semmi lényeges nem hiányzik. WiFi támogatás minden sávban, valamint a WiFi 6 szabvány támogatása csak természetes. Szintén van Bluetooth 5.1, infraport, NFC és USB-C bemenet. Lehetőség van 2 SIM-kártya és eSIM használatára is.

Huawei P40, AppGallery
A Huawei P40-en az alkalmazásokat az AppGallery-en keresztül töltjük le, mely platformhoz naponta új alkalmazások adódnak. Forrás: frandroid.com

Az új Huawei zászlóshajó használatakor az akkumulátorok kapacitása nem fog munkánkban korlátozni, mert teljesítményük egyáltalán nem rossz. A P40 3800 mAh-s akkumulátort kapott, míg a másik két modell esetében az akkumulátor kapacitása 4200 mAh. A Huawei SuperCharge töltővel pedig most gyorsabban tölthetjük fel őket. Az alapmodell 22,5 W-os, a másik két modell teljesítménye 40 W. Ezen túl vezeték nélküli töltésre is lehetőség van, 27 W-os (P40 Pro) és 40 W-os (P40 Pro +) teljesítménnyel. A P40 alapmodell  IP53-as (porálló) védettségű, míg két erősebb modell vízálló IP68 védettséggel büszkélkedhet.

Huawei P40: ár és elérhetőség

Sajnos a legerősebb modell, a  Huawei P40 Pro + előreláthatóan nem jelenik meg a magyar piacon. Külföldön  körülbelül 450 000 Ft-nak megfelelő összegbe fog kerülni. Ez a jelenlegi csúcskategóriás modellek árszintje, mint például a Samsung Galaxy S20 Ultra 5G , a Xiaomi Mi 10 Pro 5G vagy az iPhone 11 Pro Max. A Huawei P40 és a Huawei P40 Pro már rendelhető.

Paraméter/Modell Huawei P40 Huawei P40 Pro Huawei P40 Pro+
Kijelző 6,1" (20 : 9) 6,58" (20 : 9) 6,58" (20 : 9)
2 340 × 1 080 px, 422 ppi 2 640 × 1 200 px, 441 ppi 2 640 × 1 200 px, 441 ppi
OLED OLED OLED
Hátsó kamerák fő: 50 Mpx, f/1,9, 4K-s videó 60 fps
fő: 50 Mpx, f / 1,9, OIS, 4K-s videó 60 fps
fő: 50 Mpx, f / 1,9, OIS, 4K-s videó 60 fps
Széles látószögű: 16 Mpx, f / 2.2
Széles látószögű: 40 Mpx, f / 1,8
Széles látószögű: 40 Mpx, f / 1,8
Teleobjektív: 8 Mpx, f / 2.4
Teleobjektív: 12 Mpx, f / 3.4, OIS
Teleobjektív: 8 Mpx, f / 2,4, OIS

ToF kamera
ToF kamera


8MP Super Zoom, f / 4.4, OIS
Elülső kamera 32 Mpx, f/2,0
32 Mpx, f / 2,2, mélységérzékelő
32 Mpx, f / 2,2, mélységérzékelő
Processzor Huawei Kirin 990 5G Huawei Kirin 990 5G Huawei Kirin 990 5G
GPU Mali-G76 Mali-G76
Mali-G76
RAM 8 GB 8 GB 8 GB
Belső memória 128 GB, NM card 256 GB, NM card 512 GB, NM card
Operációs rendszer Android 10 (EMUI 10.1) Android 10 (EMUI 10.1)
Android 10 (EMUI 10.1)
5G támogatás
Akkumulátor 3 800 mAh 4 200 mAh 4 200 mAh
quick charge / vezetékmentes töltés: 22,5 W / – quick charge / vezetékmentes töltés: 40 W / 27 W
gyors töltés /vezetékmentes töltés: 40 W / 40 W
USB-C
IP-védettség IP53 IP68 IP68
Méretek 148,9 × 71,06 × 8,5 mm 158,2 × 72,6 × 8,95 mm
158,2 x 72,6 x 9 mm
Tömeg 175 g 209 g 226 g
Fogyasztói ár 287 990 Ft. 394 990 Ft. 1 399 EUR
*Az árak változhatnak
i Szintén érdekelhet

A Huawei kompakt méreteibe mindenből a legjobbat sikerült belezsúfolni, és a Huawei P40 sorozat okostelefonjai biztonsan nem fognak szégyent hozni a cégre. Nagyon kíváncsiak vagyunk a kamerákra, mivel minőségük alapján igazán lenyűgöző képeket várhatunk tőlük. Sajnálatos, hogy a telefonok csak 8 GB RAM-ot kaptak, és persze az is, hogy a legjobban felszerelt P40 Pro+ nálunk nem lesz kapható.

Mit írtunk korábban a Huawei P40-ről?

Már csak pár nap 2020. március 26-ig, amikor az új Huawei P40 telefonok piacra kerülnek nálunk. De még mindig vannak új spekulációk az telefonokkal kapcsolatban, amelyek segítenek nekünk átfogó képet alkotni arról, hogy mire számíthatunk. Mit tudunk róluk eddig? Milyen teljesítményük lesz, milyen kameráik, és mennyibe fognak kerülni?

i Ez a cikk nem hivatalos forrásokon alapul, és megerősítetlen információkat tartalmaz. Elképzelhető, hogy a telefonok végül másképp fognak kinézni és más felszereltségűek lesznek.

Huawei P40 - TARTALOM

 1. Frissítés: 2020. március 21.: Ismerjük a Huawei P40 összes színváltozatát, és a hatalmas waterfall-kijelző túlfolyik majd a telefon szélein
 2. Frissítés 2020. március 13 .: Meghívót kaptunk, a legjobb P40 modell műszaki adatai és a becsült árak
 3. Frissítés 2020. március 9 .: Új színárnyalatok és információk a kamerákról
 4. Frissítés 2020. március 3 .: Részletes képek a Huawei P40 prototípusról, így néz ki hátulról
 5. Frissítés: 2020. 2. 29.: A Huawei P40 Lite már itt van, de nem vadonatúj telefon
 6. Frissítés: 2020. február 25.: Ismerjük a bemutató hivatalos dátumát, és a Huawei gyorsabb WiFi-t kap
 7. Frissítés 2020. február 18 .: Tökéletes felvételek sötétben, fotóképességek és az akkumulátor kapacitás bemutatása
 8. Frissítés 2020. február 5: Új fénykép, becsült árak és modern színvariánsok
 9. Frissítés 2020. január 23 .: Kiszivárgott fénykép, 52 Mpx-es kamera és Premium Edition
 10. Frissítés: 2019. 12. 20.: Érdekesen ívelt kijelző és több modell kerül bemutatásra Párizsban
 11. Elhagyja a Huawei P40 a képernyő feletti kivágást
 12. A Huawei P40 kijelzője talán több pixelt nyújt majd
 13. Kamera - pontosan erről van szó
 14. Az 5G-s támogatású Kirin processzor hajtja a Huawei P40-et
 15. Az Androiddal nem lesz könnyű dolga a Huawei P40-nek
 16. Mikorra várhatjuk a P40 modelleket?

A Huawei P40 telefon funkciói

Paraméter/Modell Huawei P40 Huawei P40 Pro Huawei P30 Huawei P30 Pro
A kijelző átmérője 6,1" 6,5" 6,1" 6,47"
Felbontás és a kijelző típusa 3 040 × 1 440 px, OLED 3 040 × 1 440 px, OLED 2 340 × 1 080 px, OLED 2 340 × 1 080 px, OLED
Oldalarány 19,5 : 9 19,5 : 9 19,5 : 9 19,5 : 9
Kijelző kivágás (csepp) (csepp)
Processzor HiSilicon Kirin 990 HiSilicon Kirin 990 HiSilicon Kirin 980 HiSilicon Kirin 980
RAM 10 GB 10/12 GB 6 GB 6/8 GB
Belső memória 128/256 GB, NM Card (256 GB-ig) 128/256 GB, NM Card (256 GB-ig) 128 GB, NM Card (256 GB-ig) 128/256 GB, NM Card (256 GB-ig)
Operációs rendszer Harmony OS / Android 10 Harmony OS / Android 10 Android 9 Pie Android 9 Pie
Hátsó kamerák 52 Mpx (f/1,6) + 12 Mpx (f/2,2) + 8 Mpx
DepthVision kamera (ToF mélységmérő) + makró lencse
52 Mpx (f/1,6) + 12 Mpx (f/2,2) +  8 Mpx
DepthVision kamera (ToF mélységmérő) + makró lencse
40 Mpx (f/1,8) + 16 Mpx (f/2,2) +
8 Mpx (f/2,4)
40 Mpx (f/1,6) + 20 Mpx (f/2,2) + 8 Mpx (f/3,4) + DepthVision kamera (ToF mélységmérő) + makró lencse
Optikai zoom
Elülső kamera 32 Mpx (f/2,0) 32 Mpx (f/2,0) 32 Mpx (f/2,0) 32 Mpx (f/2,0)
Akkumulátor 4 000 mAh 5 000 mAh 3 650 mAh 4 200 mAh
Gyorstöltés
USB-C
 5G
3,5 mm jack
IP védettség IP68 IP68 IP53 IP68
Fogyasztói ár 267 990 Ft. (becslés) 326 990 Ft. (becslés) 168 690 Ft. 248 890 Ft.

* Az árak 2019. november 22-től érvényesek

               

Frissítés: 2020. március 21.: Ismerjük a Huawei P40 összes színváltozatát, és a hatalmas waterfall-kijelző túlfolyik majd a telefon szélein

A Huawei P40 hátoldalát és annak változatait már többször láttuk. A gsmarena.com webhelyről származó fotók átfogó információkat tartalmaznak a P40, P40 Pro és P40 Premium Edition hátoldaláról, az összes rendelkezésre álló színkombinációval együtt.

A Huawei P40 alapmodell hármas kamerával rendelkezik, periszkóp érzékelő nélkül, míg a középső P40 Pro négyszeres kamerát kapott. Mindkét modell ezüst, szürke, arany, kék, fekete színben, valamint a fotó szerint a népszerű Aurora színben lesz kapható. A legmagasabb Huawei P40 Premium Edition modell összesen 5 kamerát kínál, és csak fekete-fehérben lesz elérhető. Ezen túl kerámia hátlappal, és nem kerámia hátlappal lesz kapható.

A Huawei P40 színváltozatai
Közelebbi vizsgálat során látható a különbség az egyes modellek között, s nem csak a színben. Forrás: gsmarena.com.

A Gsmarena.com az új P40 és P40 Pro előlapjáról is szép felvételeket közöl. Eddig még mindig nem voltunk biztosak a kijelzővel kapcsolatban, különösen a lekerekítést illetően. Az alábbi képek azt mutatják, hogy a P40 Premium Editon mellett a középső Huawei P40 Pro is ívelt kijelzővel lesz felszerelve. Ezenkívül úgy tűnik, hogy a felső és alsó szélek is lekerekítettek lesznek, amit már említettünk a cikkben korábban, még decemberben.

Szintén érdekes a kettős szelfi kamera az alap P40 modellnél. Ezenkívül láthatjuk a P40 és a P40 Pro fekete és szürke színváltozatait is, amelyek megerősítik a fenti spekulációkat.

Huawei P40, a hátlap kialakítása Huawei P40 Pro, a hátlap kialakítása
A felvételek sík kijelzőt mutatnak a Huawei P40-nél és lekerekített kijelzőt a Huawei P40 Pro esetében. Forrás: gsmarena.com.

Végül itt egy hivatalos videó a Huawei-től, amely ismét felfed pár dolgot a zászlóshajó kialakításáról. A kiálló kamerát már korábban láttuk, de a videó most az eszköz széleit és sarkait is mutatja, amelyek lényegében megegyeznek a fenti felvételekkel. A telefon sarka kicsi, és a kijelző felül és alul is lekerekített.

A Hashtag #VisionaryPhotography  azt jelzi, hogy egy igazán magas színvonalú fotómobilra számíthatunk.

Alig egy hét múlva minden lényegeset megtudunk. A Huawei P40 telefonokat március 26-án, csütörtökön mutatják be .

Frissítés 2020. március 13 .: Meghívót kaptunk, a legjobb P40 modell műszaki adatai és a becsült árak

A Huawei hivatalos Twitter oldalán videó meghívót tett közzé a teljes Huawei P40 sorozat közelgő bemutatójára. A kiálló kamera leírása és tényleges ábrázolása szerint a hangsúlyt elsősorban a kamerákra helyezik majd. Megerősítik a március 26-i határidőt is. Tekintettel a jelenlegi koronavírus helyzetre, várható, hogy a konferencia online közvetítés formájában valósul meg.

A hátsó kamera fordított lencséje jól látható.

A gizmochina.com szerver egy dél-koreai viszonteladó weboldalán található információkra hivatkozik a sorozat legizgalmasabb modelljével, a Huawei P40 Pro Premium Edition-nel kapcsolatban. A webhely 6,7"-es OLED kijelzőt említ, egy dupla elülső kamerát, tökéletes 120 Hz-es frissítési frekvenciát és egy 518 ppi-s finomságú kijelzőt.

Természetes a Kirin 990 processzor, 5G hálózat támogatás, 12 GB RAM és a tekintélyes, 512 GB belső memória. Az öt hátsó kameráról már írtunk legutóbb, szelfiket pedig 32 Mpx-es minőségben fogunk tudni készíteni. Az akkumulátor akár 5500 mAh kapacitású is lehet, a gyors 50 W-os töltést pedig 27 W-os vezeték nélküli töltés egészíti ki.

Huawei P40 Pro Premium Edition, műszaki adatok
A telefonok műszaki adatai kiválóak, de nem feltétlenül pontosak. gizmochina.com .

Az új Huawei telefonok állítólagos ára olyan tartományba esik, amelyen nem csodálkozhatunk. A görög techblog.gr weboldal szerint a 256 GB kapacitású Huawei P40 Pro kb. 1 139 eurót fogunk fizetni, mely körülbelül 400 000 Ft. Az alap Huawei P40 128 GB-os modell esetében az ár 849 euró, vagyis nagyjából 300 000 Ft.

Frissítés 2020. március 9 .: Új színárnyalatok és információk a kamerákról

A  @hereYashRaj Twitter-fiók érdekes információkat tett közzé a közelgő Huawei P40 telefonokról. Először is láthatunk egy vizualizációt, amely azonban nem hivatalos megjelenítés, amint azt a felhasználó maga is elismeri, pusztán egy megjelenítés, amely az új Huawei zászlóshajó lehetséges színváltozatait mutatja.

A lehetséges színváltozatok a következők: narancs, kozmikus lila, fehér, zöld menta és fekete. A rajongói reakciókra reagálva a felhasználó azt állítja, hogy 2 vagy 3 új színről van információja. Magát a mintát a korábban bemutatott megjelenítésekből vették kölcsön.

Huawei P40, színváltozatok
Így képzeli el @hereYashRaj a színváltozatokat. Forrás: twitter.com

A vonzó képek mellett a Twitter-fiók a telefonok műszaki adatairól is kínál információt. Konkrétan említi a kamerákat. Yash Raj annyira bízik a Huawei P40-ben, hogy szerinte a sorozat legjobb telefonja (Huawei P40 Premium Edition) a DXOMARK értékelésében akár 130 pontot meghaladó pontszámot is elérhet. Jelenleg a Xiaomi Mi 10 Pro és az Oppo Find X2 Pro osztozik az első helyen 124 ponttal.

A Huawei P40 kamerái
Úgy tűnik, hogy valóban ennyi kamerát fogunk látni. Csak a makró-érzékelő hiányzik. Forrás: gizmochina.com

Az 52 Mpx-es, 1 / 1,28 "-es érzékelő Sony IMX700 Hexadeca Bayer lesz, amely képes 16 képpontot egybeolvasztani. A kapott 3,25 Mpx-es kép azonban elsősorban éjszakai fényképezésre lesz használható. Az ultra széles 1 / 1,5 "-es Sony IMX650  érzékelő 40 Mpx-es. Az optikai zoom 3x-os lesz a telefotónak köszönhetően, a periszkópos kamera pedig 10x-es.

Nem hiányzik a ToF és a zseblámpa sem. @ RODENT950  színhőmérséklet-érzékelőt is említ. Meglátjuk, hogy a 10x-es periszkóp zoom hogyan fog kinézni a gyakorlatban, és hogy a 16 pixel-in-1 technológia segít-e az éjszakai fényképezésben. A telefonok március 26-án, csütörtökön kerülnek piacra.

Forrás: @hereYashRaj , @hereYashRaj , @hereYashRaj , gizmochina.com , @ RODENT950

Frissítés 2020. március 3 .: Részletes képek a Huawei P40 prototípusról, így néz ki hátulról

Hónapokon át tartó bizonytalanság után a Huawei következő zászlóshajójának formatervezésével kapcsolatban, végre megláthatjuk a telefont. A digitaltrends.com szerkesztői megkapták az új Huawei P40-et. Nekik köszönhetően már a hivatalos bemutató előtt megnézhetjük az okostelefon hátulját és oldalát, és láthatunk néhány érdekes részletet. Elmondásuk szerint a telefon Huawei alkalmazottakon keresztül jutott el hozzájuk, akikkel korábban az új Huawei Mate X kapcsán kommunikáltak. A szövegben nem határozzák meg, hogy konkrétan melyik modellt látjuk, az alap Huawei P40-et, esetleg a P40 Pro-t, vagy a P40 Premium Edition-t, de a kamerák alapján az alap P40 modellre tippelünk. Akkor nézzük.

Huawei P40, spekulációk Huawei P40, spekulace
A hátoldalon Polarie és Blink felirat látható, és mindegyik kamera jól látható. Forrás: digitaltrends.com .

A szerkesztőnek nem engedélyezték a telefon elülső oldalának dokumentálását és az operációs rendszer tesztelését, beleértve a kamerát. Ez egy korai prototípus, tehát elképzelhető, hogy a végső modell másabb lesz. A Polarie és Blink felirat az eszköz valódi megnevezését fedik el, ugyanúgy, ahogy a gépjárműgyártók tesztvezetéskor letakarják autóikat. A telefont kellemes tartani, a sarkok lekerekítettek és alakja a szerkesztőt az iPhone 11 Pro-ra emlékeztette. A kijelző görbülete nem annyira hangsúlyos, mint a Huawei Mate 30 Pro esetében, és a másik telefonnal ellentétben fizikai hangerőszabályzó gombok vannak jelen.

Huawei P40, spekulációk
A kék változat nagyon jól néz ki, de nagyon örülnénk a fényvisszaverő verziónak is. Forrás: digitaltrends.com.

Az USB-C bemenet jelen van, amint arra számítottunk. Hiányzik viszont a fejhallgató bemenet. A kameralencsékkel ellátott hátsó oldal a mai trendet követi, így téglalap alakú. A szerkesztőnek a telefon vastagabbnak tűnt, mint a Huawei P30 Pro . Ennek oka lehet egy új, méretesebb és nagyobb kapacitású akkumulátor. Ez azonban nem tükröződik a telefon tömegében, mivel a telefon viszonylag könnyűnek tűnik. Ujjlenyomat-érzékelő nem található a készülék oldalán, így valószínűleg a kijelzőbe lesz építve.

Huawei P40, spekulációk
E fénykép alapján nem egyértelmű, hogy a kijelző a telefon mind a négy szélén lekerekített lesz-e. Forrás: digitaltrends.com.

A lencséket közelebbről megnézve láthatjuk, hogy az alsó érzékelő teleobjektív, amely ugyanúgy néz ki, mint a Huawei P30 Pro esetében. A másik 2 lencse kissé szélesebb, mint a P30 Pro-nál. Mellettük valószínűleg egy fénykibocsátó dióda, ToF érzékelő és mikrofon található. A P40 Pro és a P40 Premium Edition esetében még egy vagy két további kamerára számíthatunk. Úgy tűnik, a Huawei és a Leica közötti együttműködés továbbra is fennáll. Összességében az új Huawei P40 a digitaltrends.com szerkesztőségét a Huawei P30 telefonokra és talán még a régebbi Huawei P20 tervezésére emlékezteti.

Az új Huawei P40 sorozat akkumulátorát maximum 40 W-os töltővel tölthetjük majd. Ez az információ a gsmarena.com által bejelentett adatokból ered. A standard P40-et 22,5 W-os töltővel szállítják, míg a Pro verziót 40 W-os töltőt kap. A prémium kiadás esetében akár még nagyobb teljesítmény is szóba jöhet. És miért is ne, ha a Realme X2 Pro  50 W-os töltőt kapott.

Frissítés: 2020. 2. 29.: A Huawei P40 Lite már itt van, de nem vadonatúj telefon

Itt  a Huawei P40 sorozat első képviselője, a P40 Lite, de ez a modell nem teljesen ismeretlen számunkra. Lényegében csak egy kissé átalakított kínai Huawei nova 6 SE telefonról van szó, esetleg a malajziai nova 7i-ről.

Az okostelefont a Kirin 810 processzor hajtja 6 GB memóriával és 128 GB kapacitással. Tehát valójában egy alacsonyabb  középosztályú telefon. A kijelző átmérője 6,4", és a szokásos módon a bal felső sarokban a szelfi kamera kivágása látható. Ilyen képátmérőhöz a Full HD + felbontás nagyon szép.

Huawei P40 Lite
Európában Huawei P40 Lite, Kínában nova 6 SE. Forrás: menzig.tech .

A telefon fotográfia felszereltsége nem okoz csalódást. Négy kamera van, egy 48 Mpx-es fő lencse, 8 Mpx-es ultraszéles látógszögű lencse, makró lencse és mélységérzékelő. Az elülső szelfi kamera tisztességes 16 Mpx-et nyújt. Az akkumulátor sem rossz. Sőt, a 40 W-os töltővel elég gyorsan akár 4200 mAh-ra is tölthetjük a telefont. A zenerajongóknak fontos 3,5 mm-es fejhallgató-bemenet szintén jelen van. A fogyasztói ár 299 eurótól indul, és a telefon márciustól került piacra Európában. Az operációs rendszer az Android 10, de a telefonnal Google szolgáltatások nélkül kell beérnünk. Az előrendelt telefonok mellé ingyen Huawei Freebuds 3 fülhallgatót adunk ajándékba.

Frissítés: 2020. február 25.: Ismerjük a bemutató hivatalos dátumát, és a Huawei gyorsabb WiFi-t kap

A megszűnt MWC miatt a Huawei új termékei bevezetésére saját rendezvényt szervezett. A P40 sorozatú telefonokat azonban még nem láttuk. De a Huawei nem hagyott minket információ nélkül, mivel Richard Yu, a Huawei igazgatója bejelentette új zászlóshajónak premierjét. A Huawei P40, P40 Pro, és valószínűleg a P40 Premium Edition is 2020. március 26-tól, csütörtöktől lesz kapható. Addig már alig egy hónap van hátra, s még mindig nem tudjuk az eszköz pontos műszaki felépítését. A Huawei nyilvánvalóan nagyon odafigyelt az információszivárgásokra.

Huawei P40, Wi-Fi 6+
A Huawei bevezeti a WiFi 6+ koncepciót, és megkönnyíti telefonjai routerhez való csatlakoztatását. Forrás: huawei.com .

A WiFi 6 szabványt már egy ideje bevezették a technológia világában. Ahhoz, hogy teljes mértékben kihasználhasd ezt a technológiai előrelépést, szükséged van egy WiFi 6 routerre . Rendezvényén a Huawei új routereket is bemutatott, amelyek az új Huawei telefonokkal együtt egyszerű csatlakoztatást, jobb lefedettséget, nagyobb stabilitást és gyorsaságot tesznek lehetővé. A Huawei Share-nak köszönhetően nincs szükség a router jelszavának megadására a telefonban, az okostelefon automatikusan csatlakozik a routerhez.

Ezen felül a Huawei a WiFi 6+ technológiáról is beszélt. A végén lévő pluszjel hangsúlyozza a jobb jelátvitelt a falakon. Természetesen a Huawei P40 okostelefonok teljes mértékben felkészültek a legújabb routerekkel való együttműködésre, és kíváncsiak vagyunk, milyen egyéb érdekességekre számíthatunk.

Frissítés 2020. február 18 .: Tökéletes felvételek sötétben, fotóképességek és az akkumulátor kapacitás bemutatása

A Samsung és a Xiaomi új zászlóshajói bemutatásra kerültek. A Samsung Galaxy S20 Ultra 5G és a Xiaomi Mi 10 Pro kiváló kamerákkal és chipekkel állt elő, 108 Mpx-es felbontással. A legutóbbi spekuláció szerint úgy tűnik, hogy a Huawei nem követi ugyanezokat a lépéseket, de mégis kellően jó kamerát kínál. Elvileg Sony IMX700 CMOS lesz, 52 Mpx felbontással.

i

A Gizchina.com azt is kijelenti, hogy a színprofil RYYB lesz, csakúgy mint a Huawei P30 Pro esetében. A Huawei mégis kiemelkedhet a versenyben, mivel széles látószögű kamerája 1 / 1,33 értékkel 16 pixel (4x4) kombinálására képes. A Samsung 9 pixelre képes , a Xiaomi, pedig 4 pixelre. Ez azt sugallja, hogy a Huawei elméletileg a legjobb eredményt nyújtja gyenge fényviszonyok között történő fényképezéshez. Ezt az érzékelőt valószínűleg kiegészíti egy 40 mpx-es ultraszéles látószögű kamera, egy 10x-es teleobjektív és egy ToF-érzékelő.

Huawei P40, Sony IMX700 érzékelő
Annak ellenére, hogy alacsonyabb felbontású, mint a versenytársak, a Sony érzékelő kiváló teljesítményt képes nyújtani gyenge fényviszonyok között is. Forrás: whooptous.com .

 A Gizchina.com megosztotta @ RODENT950 Twitter bejegyzését az első képről, amelyet állítólagosan egy új Huawei P40 sorozatú telefonnal készítettek. A képen egy madár látható. A képen bokeh hatást is alkalmaztak, és hozzá kell tenni, hogy bár a Twitter bizonyos mértékű tömörítést használ, a képen minden részlet tökéletesen látható, beleértve madár legfinomabb tollait. Tehát annak, ami homályos, feltehetően homályosnak is kell lennie. Pontosan ilyen képre számítottunk egy kiváló minőségű fotómobiltól.

Valóban az új Huawei telefonnal készítették a tweetben látható képet?

Ugyanaz a felhasználó egy másik bejegyzésében felsorolta az új P40 sorozat 3 három modelljének lehetséges akkumulátorkapacitását és töltési teljesítményét. Információi szerint az alap P40 modell 4 200 mAh kapacitású akkumulátort és tisztességes 40 W-os töltési teljesítményt kínál. A Pro és a Premium Editions már jobb, 4500 mAh-os akkumulátort kap, ami a konkurencia számára nem ad aggodalomra okot. Nagyon örülnénk egy 65 W-os töltési teljesítménynek, de ez az információ nagyon ellentmondásos, és a tweet szerzője maga sem biztos a dologban. Biztosra tudjuk majd március végén, amikorra a Huawei P40 telefonok bevezetését tervezik.

Frissítés 2020. február 5: Új fénykép, becsült árak és modern színvariánsok

Itt vannak a legújabb spekulációk a Huawei új P40 modelljével kapcsolatban. Bemutatunk egy újabb valódi fotót, szólunk a modellek becsült árairól és a várható színváltozatokról.

Az alábbi fotó az indiashopps.com- tól származik, és ha ez új Huawei prototípusa, akkor a "keret nélküli" kifejezés új értelmet kap. Az előlap alsó és felső részén látható vékony vonal és az elülső kamera kettős kivágása ellenére a kijelző a telefon előlapjának valóban nagy részét foglalja el. Valószínűleg csak a P40 Pro és a P40 Premium Edition néz majd ki így. A forrás még mindig 4 modellről beszél, e két említett mellett a P40 és a P40 Lite-ról is. Végül talán 4 új okostelefonra számíthatunk.

Huawei P40, majdnem keret nélküli kialakítás
Az új Huawei P40 feltételezett kialakítása, abszolút minimális kerettel felül és alul. Forrás: indiashopps.com .

A Premium Edition-t szintén megemlíti a pocket-lint.com webhely , de pontos árat nem adnak meg. Az árakat csak a tavalyi P30 modell szerint becsülik meg. A Huawei P40 esetében 699 angol fontot említenek (kb. 280 000 Ft.), a P40 Pro-nál pedig 899 GBP-t (360 000 Ft.). A techradar.com arra számít, hogy a P40 árcédulája hasonló lesz a P30-hoz, a P40 Pro pedig valamivel olcsóbb, mint a P30 Pro.

A csúcsmodell 1,015 angol fontnál, vagyis 400 000 Ft. feletti összegnél kezdődhet. Ilyen árral az  iPhone 11 Pro Max-al fog versenyezni. A Techradar megemlíti továbbá, hogy az ár kérdése nagyon érdekes témakör. Ha a telefonoknak Google szolgáltatások nélkül kell majd megállniuk a lábukon, a Huawei több felhasználót érhetne el alacsonyabb árcímkével.

A Huawei P40 színvariánsai
Szép árnyalatú új Huawei telefonok. Mindenki kiválaszthatja a neki megfelelőt. Forrás: 91mobiles.com .

Vásárláskor akár 5 színvariáns közül választhatunk majd. Továbbra is kérdéses viszont, hogy mely színek lesznek kaphatóak az európai  piacon. A fenti képen tippelt színárnyalatokat láthatunk, amelyek szép, finom benyomást keltnek. A 91mobiles.com Black, Blush Gold, Silver Frost, Deep Sea Blue és Ice White színeket ad meg.

A paramétereket illetően feltételezhetően mindegyik modell Kirin 990 processzort fog használni, 5G támogatással, maximum 12 GB memóriával és 512 GB belső memóriával. A fotósok örülhetnek a Pro modellnek, mely 4 kamerát kap majd, 10x-es optikai zoommal.

Frissítés 2020. január 23 .: Kiszivárgott fénykép, 52 Mpx-es kamera és Premium Edition

A Google szolgáltatásokkal fellépett problémák ellenére a Huawei új P40 csúcsmodelljét várhatóan a globális piacon is elérhetővé teszi. A Techradar.com szerint a Huawei vezérigazgatója, Richard Yu olyan információkat adott közre, amelyek szerint korábban nem látott formatervezésre számíthatunk. Ez talán a mind a négy oldalon lekerekített kijelzőre utal. A fotók az előző frissítésben találhatók. Ilyen megoldást még valóban nem láttunk más telefonokon.

Huawei P40, kiszivárgott fotó Huawei P40, kiszivárgott fotó
A tokba csomagolt eszköz nem biztos, hogy a Huawei P40.

A GSMarena kiszivárogtatott fényképeket tett közzé, amelyek eredetileg a Weibo közösségi hálózaton jelentek meg. A képek a Huawei P40 teszt prototípusát mutatják, amelyet egy olyan tokba csomagoltak, amely az eszköz széleit és hátulját is fedi. Láthatunk egy dupla elülső kamerát és a kijelző felső sávját, amely fekete. Talán szándékosan, hogy a prototípus ne vonja túlságosan magára a figyelmet. A hátsó oldal egyáltalán nem látható, így a kamerafelszereltség még mindig nincs megerősítve. A kijelzővel kapcsolatban is további kérdések merülnek fel. A kép alapján úgy tűnik, hogy a kijelzőnek nincs túlságosan legömbölyített széle.

Huawei P40, telefontok
Nem biztos, hogy ez a fotó valóban a Huawei P40-et mutatja.

A tervezésen kívül természetesen a műszaki adatokkal, például a kamera felbontásával kapcsolatban folyik a legnagyobb spekuláció. Itt is változó információt találhatunk, például a Techradar beszámol arról, hogy a fő érzékelő akár 52 Mpx-es is lehet, és képes lehet akár 16 pixelt egybeolvasására. Az eredmény 3,25 Mpx-es képek, amely természetesen nagyon alacsony felbontás, de ezt a funkciót éjszakai fotózáshoz érdemes használni. Ebben az esetben a 16 pixel egybeolvasztása nagyon szép részletgazdagságot eredményezhet minimális elmosódással.

A Techradar szintén megemlíti, hogy például Full HD videó felvételéhez elegendő a 3,25 Mpx felbontás, és az éjszakai videók készítése esetén valószínűleg jobb eredményhez vezet. A klasszikus nappali fényképeknél 4 pixel van csoportosítva, mely így 13 Mpx-es képet eredményez. Az interneten található különféle ábrázolások nem egyeznek meg a hátsó érzékelők számában, és 3-5 kamerát említenek. A Twitter-en @RODENT950 is érdekes hozzászólást tett. Szerinte az új Huawei P40 okostelefonok száma 3 vagy akár 4 lesz. A P40 Lite, a P40 és a P40 Pro mellett a P40 Premium Edition is piacra kerül. Ez utóbbi akár 5 hátsó kamerát is kaphat, és akár a Huawei válasza lehet a nagyon várt Samsung Galaxy S20 Ultra-ra .

Huawei P40 - kék színben elképzelve
A Huawei P40 a Samsung Galaxy S20 és az iPhone 12 telefonokkal fog versenyezni. Forrás: mydrivers.com .

Frissítés: 2019. 12. 20.: Érdekesen ívelt kijelző és több modell kerül bemutatásra Párizsban

Már valamivel jobb elképzelésünk van az új Huawei P40-ről. Az új okostelefonok grafikai tervei már terjednek az interneten egy @OnLeaks nevű felhasználónak köszönhetően, aki a 91mobiles.com portállal együttműködve továbbra is sikeresen nyújt információt a jövő okostelefonjairól. A P40 és P40 Pro megjelenítések azt sugallják, hogy a telefonok kialakítása igazodni fog a jelenlegi trendhez az eszköz hátulján lévő emelt téglalappal. Az összes hátsó kamera a vakuval együtt L-alakot képez. Ezen a megoldáson több más telefonnal osztozik, például a Samsung Galaxy A51-el és a Samsung Galaxy A71-el. Várható, hogy az új Samsung Galaxy S20 szintén ezt a megoldást fogja alkalmazni.
Huawei P40, design Huawei P40, design
A sötét megjelenítések nem árulnak el sokat, de feltételezzük, hogy a telefonok végső kialakítása valóban így néz majd ki.

A P40 kijelzője valószínűleg egyenes lesz, míg a P40 Pro lekerekített szélű képernyőt kap, akár mind a négy oldalán lekerekített. A telefont egy alumínium keret veszi majd körül. A mellékelt kép alapján érdekesnek tűnik, és úgy tűnik, hogy ezzel a tervezéssel a Huawei részben különbözni fog a versenytársaktól.

Huawei P40, design Huawei P40, recenze, design
Látható különbség van a P40 Pro modell lekerekített kijelzőjében.

A Huawei a P40 és a P40 Pro csúcsmodelljét az európai kontinensnek egy párizsi sajtótájékoztatón mutatja be, amelyre március végén kerül sor. Ezt a Huawei vezetője, Richard Yu erősítette meg a francia sajtónak. A pontos dátum még nem ismert.

Elhagyja a Huawei P40 a képernyő feletti kivágást?

Hatalmas kijelző vékony testben, hátul kifinomult kamerákkal. Ily módon foglalhatjuk össze az okostelefonok leggyakrabban alkalmazott tervezési formuláját. Az új Huawei P40 és P40 Pro telefonok valószínűleg finom változásokat hoznak a korábbi Huawei P30-hoz képest. Elképzelhető, hogy a telefonok sarkai már nem kerek, hanem négyzet alakúak lesznek, hasonlóan a Huawei Mate 30 Pro készülékhez. A technológia halad előre, és hamarosan már az ismerős kivágások nélküli telefonokra számíthatunk, melyek a különböző érzékelőket és a szelfi kamerák lencséit rejtik.
A Huawei P40 Pro koncepciója
Így nézhet majd ki az új Huawei a képernyő feletti kivágás nélkül és csaknem teljesen keretek nélkül (forrás Gizchina.it).
A gyártók minden bizonnyal próbálják elkerülni a kivágásokat. Már ismerjük azokat a telefonokat, amelyek ezt kiugró kamerával oldják meg, pl. OnePlus 7 Pro , Samsung Galaxy A80 vagy Asus Zenfone 6. Az legelegánsabb kialakítás azonban az lenne, ha ezeket az elemeket közvetlenül a kijelzőbe, a fedőüveg alá integrálnák. Hogy mennyit foglalkozik a Huawei ezzel a megoldással, talán megtudjuk majd a P40-esetében.

A Huawei P40 kijelzője talán több pixelt nyújt majd

A nagy felbontású kijelzők idején, amelyek szükségtelenül lerövidíthetik a telefon akkumulátorának élettartamát, a Huawei még mindig meglehetősen alacsony értékeket kínál. Ugyanakkor a Huawei P30 Pro 398 PPI finomsággal kiváló. Arra számítunk azonban, hogy a következő modell több, mint 2 340 x 1 080 képpontot kínál majd. Legkitűnőbb 3 040 × 1 440 képpontos felbontás lenne, 19,5: 9 képaránnyal. A kijelző valószínűleg ismét lekerekített lesz, és nagyszerű látószögekkel és színmegjelenítéssel tűnik majd ki.

Huawei Mate 30 Pro
A P40 kialakítását a Mate 30 Pro készülékből (forrás Thestar.com.my) lehet megsejteni.

Kivágás hiányában a kijelző az előlap lehető legnagyobb részét fedi le. Egyesek ezt a rosszabb ergonómia miatt kritizálhatják, mivel a telefon használat közben könnyen kicsúszhat a kézből. Ennek ellenére örülnénk egy ilyen formatervezésnek, mert nagyon szépen néz ki.

Kamera - pontosan erről van szó

Kár lenne, ha az új Huawei P40 Pro nem fejlesztette volna tovább elődje, a Huawei P30 Pro szintén nagyszerű fényképezőgépét, mely a DxOMark díjnyertes fényképezőgép-rangsorában magas helyezést ért el. Ebben a hátulján található 4 kamera és a német Leica optikai céggel való együttműködés segített. A több valóban jobb is, vagy legalábbis úgy tűnik, hogy ez a jelenlegi trend, így a Huawei P40 Pro elviekben több érzékelőt kap majd. Ezt láthattuk a Nokia 9 PureView esetében. Az optikai zoom ismét legalább 5x-ös lesz, ezúttal még alapmodell esetében is. Egyesek még 10x-es optikai zoomról is beszélnek. A digitális zoom még a jelenlegi 50x-től is magasabbra ugorhat. Az új generáció elülső kamerája biztosan megtartja a már meglévő és nagyon szép 32 Mpx-t.

i Az új Huawei P40 Pro versenytársa lesz a Samsung Galaxy S11 is.

Jelenleg a Huawei legerősebb okostelefonja a Mate 30 Pro, amely hivatalosan nem kapható Magyarországon vagy más európai országokban, s amely optika területén még tovább megy, és egyből két 40 Mpx-es kamerát kínál. Ez lehetővé teszi széles látószögű fényképek készítését, különös tekintettel a gyenge fényviszonyok között történő fényképezésre.

A Huawei Mate 30 Pro optikája
Ez a kiváló Huawei Mate 30 Pro kameraszigete, amely valóban nagyszerű képeket készít. Inspirálja vajon a P40 Pro készüléket? (Forrás Pocket-lint.com )

Az 5G-s támogatású Kirin processzor hajtja a Huawei P40-et

A legjobb mobil processzorok versenyében a gyártók jelenleg a már bevált chipekre támaszkodnak. A harcban főleg a Snapdragon, az Exynos, az Apple A-sorozatú processzora és a HiSilicon Kirin vesz részt. Ez utóbbit használják a Huawei telefonok, és nem kétséges, hogy az 990-es generáció nyújtja majd az új Huawei modellek hajtóerejét. A Kirin 990 már a gyakorlatban is bizonyított a Mate 30 Pro telefonnal. Ez egy nyolcmagos processzor, mely támogatja az 5G-s hálózatokat, így nincs szükség további 5G-s modulra a telefonban. A RAM a jelenlegi 6/8 GB-ról 10-re, esetleg akár 12 GB-ra is ugorhat mind a P40, mind a P40 Pro modellek esetén.

Kirin 990 5G
A Kirin 990 processzor beépített 5G támogatással rendelkezik ( Androidauthority.com ).

Az előzőnél nagyobb akkumulátorkapacitás helyénvaló, mivel az 5G-s támogatás befolyásolhatja az akkumulátor élettartamát. Az erősebb Huawei P40 Pro-tól ideális esetben 5000 mAh kapacitásra számíthatunk, míg az alapmodell P40 mintegy 4000 mAh kapacitást kínálhat.

Az Androiddal nem lesz könnyű dolga a Huawei P40-nek

A Huawei jelenleg nehéz helyzetben van, mivel feketelistára került nem csak az Egyesült Államokban azon aggodalmaknak köszönhetően, hogy eszközei kémkedés céljára használhatók. Ez többek között azt jelenti, hogy a kínai piacon kívül a Huawei eszközök Google szolgáltatások nélkül kénytelenek megállni, beleértve az Android szoftverfrissítéseket.

A rendszer, amelyet a Huawei, illetve a mellé társult HiSilicon létrehozott, a Harmony OS. A Huawei vezérigazgatója, Richard Yu szerint az Android alkalmazások kompatibilisek a Harmony OS-szel. A kínai gyártó készen áll a  Google Play nélküli életre, és azt saját, Huawei App Gallery nevű alkalmazásplatformjával helyettesítette.

HarmonyOS
A Huawei nem vár, hogy esetleg betiltsák neki az Android használatát, és inkább megvásárolta saját operációs rendszerét, a HarmonyOS-t (forrás Digital4x.com ).

Mikorra várhatjuk a P40 modelleket?

Az új P40 és P40 Pro 2020 márciusában kerül bemutatásra, pontosan egy évvel az előző generáció bevezetése után. A kiindulási árakat 270 000 Ft-ra becsülik a Huawei P40 esetében, és 330 000 Ft. körüli összegre a P40 Pro-nál, alacsonyabb RAM-mal. Ez nagyon szép árak ilyen bejáratott telefonokért. De továbbra is fennáll a kérdés, vajon meglátjuk-e a telefonokat egyáltalán az európai piacon. Remélhetőleg a Huawei nem azt fogja tenni, amit a kiváló Mate 30 Pro készülékkel, amelyet csak egy nagyon szűk piacon értékesítenek.

i Szintén érdekelhet

A Huawei elszánt arra, hogy telefonjai a közeljövőben  a legnépszerűbb mobiltelefonok közé kerüljenek. A Huawei P40 és P40 Pro a 2020-as évnek megfelelő telefonok lesznek. Az 5G támogatás és a nagyszerű kamerák mellett, nagyszerű teljesítményre és esetleges fejlesztésekre számíthatunk a kijelző területén.

Nyomtatás
P-DC1-WEB15
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ