ApF HU MPLA306808

Illatgyertyák

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Illat típusa
Üde
(282)
Virágos
(235)
Gyümölcsös
(227)
Fás
(131)
Fűszeres
(100)
Tömeg
22 g
822 g
-
Űrtartalom
20 ml
623 ml
-

Az illatgyertya bárhol a nyugalom tökéletes oázisát teremtheti meg. A megfelelően kiválasztott illatok megnyugtatják az elmét és a testet, és segíthetnek megoldani a fejfájással, stresszel vagy rossz alvással kapcsolatos problémákat. Némely illatgyertya vásárlásakor elég mélyen a pénztárcádba kell nyúlni, de érdemes felárat fizetni egy minőségi termékért. Elmondjuk, miért.

Tovább

Az illatgyertya és az illatok varázslatos ereje

Bár nem úgy tűnik, a szaglás a legerősebb emberi érzék. Bizonyára ismered azt az érzést, amikor egy ismerős illat hirtelen egy rég elfeledett gyermekkori élményt juttat eszedbe. Az illatok hatással lehetnek az emberi pszichére. Ezt a tulajdonságát otthon is kihasználhatod. Az illatgyertya segít a nyugtató és kellemes hangulat megteremtésében.

  • Az illatgyertya nagyszerű ajándék szeretteinknek.
  • Csodálatos illattal tölti meg az egész lakást.
  • Az illóolajokat tartalmazó illatgyertya megnyugtatja az elmét, ellazítja az izmokat és kellemes atmoszférát teremt otthon.
  • A megfelelő illat teljessé teszi a romantikus hangulatot.

i

Miért jó az illatgyertya? A felhasználók nem csak az intenzív illatot és az égési idő hosszát szokták nagyra értékelni. Gyakran említik azt is, hogy az illatgyertya segített nekik megoldani az alvási problémáikat.

Illatgyertya számos méretben és formában

Az illatgyertyák kicsit másképp néznek ki, mint az adventi koszorúra helyezett, hagyományos henger alakú gyertyák. A klasszikus kis teamécsestől kezdve a különböző méretű és formájú, akár 1 kg tömegű és akár 250 órán át égő, igazán nagy, üvegbe helyezett illatgyertyáig sokféle méretben és formában kapható. Aki pedig szereti a stílusos holmikat, az választhat magának hajó alakú, fa kanócos illatgyertyát.

Külön aromalámpa is található a kínálatunkban, amelyben az illatviasz fokozatosan oldódik fel, így az illat is fokozatosan szabadul fel. Az illatviaszok tetszés szerint kombinálhatók.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő illatgyertya illatot?

Illatgyertyát az illat típusa alapján is választhatunk: gyümölcsös, fűszeres, virágos, keleti, fás vagy üde illatok sokasága vár rád. Az aromaterápia is segíthet kiválasztani a megfelelőt. A levendula megnyugtatja az elmét, a citromfű segít az álmatlanságon, a citrusfélék pedig energetizáló hatásúak. Karácsonyi illatgyertyák is szép számban kaphatók. A csillagjegyednek megfelelő illatgyertyát is választhatsz.

A természetes fából készült kanóc a kandallóban pattogó tűz hangját imitálja. A fa kanócos illatgyertya tovább tart és gyorsabban kiadja magából az illatot.

Legnépszerűbb illatgyertyák

Vannak olyan illatok, amelyek az év minden napján jóleső érzéssel töltenek el, vannak viszont olyanok is, amelyek az év egy bizonyos időszakában esnek igazán jól. Nem beszélve arról, hogy mindenkinek megvan a kedvenc illata. Éppen ezért az illatok, illatkombinációk tekintetében óriási az illatgyertya választék.

i

Az illatgyertya nem csak az illatával hat az érzékeinkre. Az illatgyertya színe is hatással lehet arra, mikor tesszük az asztalra, ősszel szívesebben nézzük egy sárgás vagy barnás illatgyertya lángját, míg télen a fehér, karácsony közeledtével pedig a zöld vagy piros szín a népszerűbb. Szintén a téli időszakban esik inkább a választás a fa kanócos illatgyertyára, amely a ropogó tűz megnyugtató hangjával is megörvendeztet.

Évszaktól függetlenül nagy népszerűségnek örvend a kókuszos illatgyertya, vagy éppen a vanília és csokoládé illatú illatgyertya. Igen kedveltek a virágos illatú gyertyák, a rózsa vagy levendula illatgyertya éppúgy virágos illattal tölti meg a lakást, mint például a több virág illatát kombináló tavaszi virágos gyertyák. Számos jellegzetes gyümölcs illattal is találkozhatunk, az alma, a narancs vagy éppen a bogyós gyümölcsok illata is sok gyertyának adja meg a karakterét. A friss gyümölcsös illatgyertyák a nyári napokon vihetnek még több üdeséget az otthonunkba.

Illatgyertya nyárra
Illatgyertya nyárra

Téli illatgyertya üvegben
Téli illatgyertya üvegben

Talán a borongós, hideg téli napokon esik a legjobban az illatgyertya melegsége. Biztosan mindenkinek jól esik ilyenkor egy forralt bor illatú illatgyertya. Némelyik illatkombináció különösen népszerű karácsony környékén, az almás fahéjas, a narancsos szegfűszeges vagy éppen a fenyő illatú illatgyertya sokak otthonában teszi teljessé a karácsonyi hangulatot. Ha karácsony, a mézeskalács illatú illatgyertya sem maradhat ki a felsorolásból.

Illatgyertya csomag

Ha gondban vagy, mit vegyél születésnapra, névnapra vagy karácsonyra és tudod, hogy az, akinek az ajándékot vennéd, örülne egy illatgyertyának, miért adnál neki csak egyet? Sok különböző illatgyertya ajándékcsomag közül válogathatsz, a karácsonyi illatgyertya csomagok mellett születésnapi ajándékcsomagokat is találhatsz. A csomagokban általában több illatgyertya kap helyet díszdobozba csomagolva. Magadat is meglepheted egy illatgyertya szettel, így több különböző illatot kipróbálhatsz.

Miért lehetnek egyes illatgyertyák károsak az egészségre?

Gyakran gyújtasz illatgyertyát? Figyelj az összetételére. Az olcsóbbak gyakran tartalmaznak kémiailag fehérített paraffint, amely kőolajszármazék, és amely meggyújtásakor ugyanazt a rákkeltő kormot bocsátja ki, mint amit az autók kipufogógázában találunk. Jobb, ha igazán jó minőségű és egészséges gyertyát használsz, még akkor is, ha többet kell érte fizetni. Mi helyettesítheti a paraffin illatgyertyákat?

  • A természetes illóolajokkal készült gyertyák (kender, olíva, kókusz stb.) jelentik a legjobb megoldást.
  • A pálmaviasz gyertyák szintén nem károsak az egészségre. A pálma-kitermelés azonban az esőerdők pusztulását eredményezi.
  • A méhviaszgyertyák tovább tartanak és méz illatúak. A méhviasz azonban nem biztos, hogy megfelel a vegánoknak.
  • A használt növényi olajokból készült illatgyertyák segítenek az egyébként használhatatlan hulladék újrahasznosításában.
  • A pamut és a fa a legjobb megoldás, ha kanócos gyertyát választasz.

A fedeles üvegben lévő illatgyertya könnyen eloltható, és a viasz nem porosodik.

Ne feledd, hogy illatgyertya használatakor szellőztetni kell

A paraffingyertyák tartós használata olyan helyiségekben, amit ritkán szellőztetnek, fejfájást, fáradékonyságot vagy akár asztmát is okozhat. Több illatgyertya teszt is foglalkozik a szintetikus illatanyagokkal, amelyek számos mérgező anyagot tartalmaznak. Nem tesznek jót a dróttal megerősített kanócok sem. Ennek oka, hogy az ólom a levegőbe kerül.

Az illatgyertya helyes használata

Ahhoz, hogy egy illatgyertya megfelelően égjen, érdemes betartani néhány alapvető szabályt:

  1. A nagy gyertyákat hagyni kell égni, akár 4 órán keresztül is.
  2. Ha az illatgyertya nem egyenletesen csak a közepén ég, döntsd meg a gyertyát minden oldalra, hogy a viasz megolvadjon, és egyenletes felületet képezzen a gyertyán.
  3. Alternatívaként a gyertyát alufóliába is becsomagolhatod. Csak egy kis nyílást hagyj a tetején, hogy a tűz elegendő levegőhöz jusson. A felgyülemlett hő egy pillanat alatt megolvasztja a viaszt.
  4. Oltsd el a füstölgő gyertyát, vágd le és tisztítsd meg a kanócot. A kanóc hosszának mindig 3-5 mm között kell lennie.
  5. Ne fújd el a gyertyát, ne tegyél a kanócra viaszt, és ne fedd le a gyertyát fedővel. Ne felejts el a helyiségben rendszeresen szellőztetni.
  6. Még a természetes illatgyertya sem jó, ha 5 óránál tovább ég. A megfelelő illat segíthet a fejfájáson, de a hosszú ideig tartó belélegzése épp ellenkező hatást válthat ki.

Ha nem szeretnél gyertyát égetni a lakás illatosításához, akkor az illatpálca vagy egy elektromos aroma diffúzor jó alternatíva lehet számodra.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
WoodWick Renew Cherry Blossom & Vanilla 184 g Szállításra kész > 5 db
Gyertya - illatos, fa kanócos, üvegedény, kerek alakú, virágos, gyümölcsös, édes és vanília illat, anyaga szójaviasz és kókuszviasz, barna kivitel
7 690 Ft

2.
YANKEE CANDLE Tropical Starfruit 411 g Szállításra kész > 10 db
Gyertya - illatos, üvegedény, üde illat, sárga kivitel
7 090 Ft

3.
WOODWICK ajándék szett 3× kis gyertya Szállításra kész > 5 db
Ajándék szett - virág illatú gyertyák
13 190 Ft

Még több
991 termék
FLAGRANTE Lavender 511 g - Gyertya
Típusok
4,5 33×
FLAGRANTE Lavender 511 g
Gyertya - illatos, fa kanócos, üvegedény, henger alakú, levendula illat, anyaga pálmaviasz és paraffin, lila kivitel
4 090 Ft
1 db
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SVI3717
FLAGRANTE Cinnamon 511 g - Gyertya Típusok
4,5 33×
FLAGRANTE Cinnamon 511 g
Gyertya - illatos, fa kanócos, üvegedény, henger alakú, fűszeres és édes illat, anyaga pálmaviasz és paraffin, narancssárga kivitel
4 090 Ft
1 db
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SVI3718
4,9 13×
WOODWICK Hajó gyertya ajándékkészlet
Gyertya - illatos, üvegedény, hajó alakú, fás illat
Szuper ár
12 290 Ft
1 db
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SVI1465
4,8 24×
YANKEE CANDLE Signature üveg 2 kanóc Vanilla Creme Brulée 567 g
Gyertya - illatos, üvegedény, kerek alakú, vanília illat, anyaga paraffin, bézs kivitel
9 890 Ft
1 db
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SVI3292
4,4 16×
WOODWICK ajándék szett 3× kis gyertya
Ajándék szett - fás illatú gyertyák
15 190 Ft
1 db
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SVI1466
4,8 271×
WOODWICK Chilli Pepper Gelato 453 g
Gyertya - fa kanóccal, fa kanócos, üvegedény, fűszeres illat, narancssárga kivitel
Szuper ár
9 090 Ft
1 db
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SVI1763
YANKEE CANDLE karácsonyi szett 2023 - 4× 49g - Gyertya Típusok
4,7 31×
YANKEE CANDLE karácsonyi szett 2023 - 4× 49g
Gyertya - illatos, 4 db darab a csomagban,, üde és édes illat, anyaga szójaviasz, többszínű kivitel - 1 147,50 Ft/svíčka
4 590 Ft
1 csomag
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SVI3676
4,5 10×
WoodWick Elipsa Vanilla Musk 453 g
Gyertya - illatos, fa kanócos, üvegedény, hajó alakú, virágos, fűszeres, édes és vanília illat, anyaga szójaviasz és paraffin, bézs kivitel
10 190 Ft
1 db
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SVI3511
4,8 271×
WOODWICK Ellipse Black Cherry (453,6 gramm)
Gyertya - fa kanóccal, fa kanócos, hajó alakú, gyümölcsös illat, burgundi kivitel
9 990 Ft
1 db
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SVI274
4,5 10×
WOODWICK Trilogy Blooming Orchard 453,6g
Gyertya - illatos, fa kanócos, üvegedény, hajó alakú, virágos illat, anyaga szójaviasz, többszínű kivitel
12 890 Ft
1 db
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SVI3713
YANKEE CANDLE karácsonyi szett 2023 (3 × 37 g) - Ajándék szett
Típusok
4,7 31×
YANKEE CANDLE karácsonyi szett 2023 (3 × 37 g)
Ajándék szett - a készlet 3 üveg gyertyát tartalmaz, gyümölcsös Black Cherry, fűszeres Cinnamon Stick és édes Vanilla Cupcake illatok, 10 óra égési idő, súlya 3 × 111 g
4 990 Ft
1 db
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SVI3754
HARIBO Tropical Fun 85 g - Gyertya
Típusok
5,0
HARIBO Tropical Fun 85 g
Gyertya - illatos, üvegedény, kerek alakú, édes illat, anyaga paraffin, sárga kivitel
1 690 Ft
1 db
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SVI3622
HARIBO Coconut Lime 85 g - Gyertya
Típusok
5,0
HARIBO Coconut Lime 85 g
Gyertya - illatos, üvegedény, kerek alakú, édes illat, anyaga paraffin, sárga kivitel
Leárazás -24 %
2 190 Ft 2 890 Ft
1 db
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SVI3621
4,8 92×
WOODWICK Smoked Jasmine 275 g
Gyertya - fa kanóccal, fa kanócos, üvegedény, virágos illat, fehér kivitel
6 590 Ft
1 db
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SVI1775
Glade Berry 2× 129 g - Gyertya
Típusok
5,0
Glade Berry 2× 129 g
Gyertya - illatos, üvegedény, 2 db darab a csomagban, kerek alakú, ünnepi/karácsonyi és gyümölcsös illat, anyaga pálmaviasz, burgundi kivitel - 1 595 Ft/svíčka
3 190 Ft
Utolsó termék a raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SVI3654
4,4 50×
Yankee Candle Red Apple Wreath 49 g
Gyertya - fogadalmi, kerek alakú, édes illat, anyaga paraffin, piros kivitel
Szuper ár
890 Ft
1 db
Szállításra kész > 20 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SVI3061
4,4 50×
Yankee Candle Sparkling Cinnamon 49 g
Gyertya - fogadalmi, kerek alakú, fűszeres illat, anyaga paraffin, piros kivitel
990 Ft
1 db
Szállításra kész > 20 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SVI3063
4,4 50×
YANKEE CANDLE Peppermint Pinwheels 49 g
Gyertya - fogadalmi, henger alakú, fűszeres illat, anyaga paraffin, piros kivitel
1 090 Ft
1 db
Szállításra kész > 20 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SVI2694
4,4 50×
YANKEE CANDLE Calamansi Cocktail 49g
Gyertya - fogadalmi, kerek alakú, gyümölcsös illat, anyaga paraffin, bézs kivitel
890 Ft
1 db
Szállításra kész > 20 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SVI3601
4,7 18×
WOODWICK ajándék szett 3× kis gyertya
Ajándék szett - virág illatú gyertyák
13 190 Ft
1 db
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SVI1467
4,9 112×
YANKEE CANDLE Tropical Starfruit 411 g
Gyertya - illatos, üvegedény, üde illat, sárga kivitel
Szuper ár
7 090 Ft
1 db
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SVI1229
4,8 139×
WOODWICK Cashmere 609 g
Gyertya - fa kanóccal, fa kanócos, üvegedény, fás illat, barna kivitel
9 990 Ft
1 db
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SVI2329
5,0
WoodWick Renew Cherry Blossom & Vanilla 184 g
Gyertya - illatos, fa kanócos, üvegedény, kerek alakú, virágos, gyümölcsös, édes és vanília illat, anyaga szójaviasz és kókuszviasz, barna kivitel
7 690 Ft
1 db
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SVI3524
4,8 24×
YANKEE CANDLE Signature üveg 2 kanóc Christmas Eve 567 g
Gyertya - illatos, üvegedény, kerek alakú, fűszeres és édes illat, anyaga szójaviasz, piros kivitel
8 490 Ft
1 db
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SVI3261

Illatgyertyák

cikkA legjobb karácsonyi sütik: egyszerűen, gyorsan és stresszmentesen! A legszebb családi ünnep feltartóztathatatlanul közeledik. Szeretnéd megkönnyíteni a sütést ebben az évben? Új inspirációt keresel? Szeretnél meglepetést okozni a családodnak egy nem mindennapi recepttel? Nem csak túlélni szeretnéd a karácsonyt, hanem élveznéd is? Ebben...

Illatgyertyák

A Illatgyertyák kategóriában összesen 991 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó illatgyertyák Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább illatgyertyák A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb illatgyertyák A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: illatgyertyák vélemények
P-DC1-WEB05
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ