Shop roku Akvizice ApF HU

Kínai telefonok (MINDEN, AMIT TUDNI KELL RÓLUK)

Termékkatalógus

Cikk

Frissítve • Szerző: Szerkesztőség

A kínai telefonoktól megrettennek a tudatlan felhasználók. De nincs mitől félni. Már régóta nem névtelen és silány minőségű eszközökről van szó. Éppen ellenkezőleg, sokuk rendkívül ambiciózus, és még a legmagabiztosabb ügyfeleket is meggyőzik. De mi van az "LTE üggyel?" Miért érdemes a magyar forgalmazásra támaszkodni, és melyek a legjobb kínai mobiltelefonok?

Kínai telefonok

Kínai telefonok - TARTALOM

 1. A kínai telefonok és az LTE támogatás
 2. Érdemes megfizetni a kínai telefonokért a hivatalos magyar forgalmazást?
 3. A legjobb kínai telefonok
 4. A legjobb kínai mobiltelefonok 200 000 forintig
 5. A legjobb kínai mobiltelefonok 100 000 forintig
 6. A legnagyobb kínai mobiltelefon-gyártók

A kínai telefonok és a nagy sebességű hálózat támogatása

Az alábbiakban a legjobb kínai telefonokat vesszük górcső alá. Azt mondják azonban, hogy néhányuknak problémája van az "LTE"-vel. Ez bizonyos mértékig igaz, de könnyen elkerülhető. Melyek ezek a problémák?

i Mi is az LTE?
Az LTE egy nagy sebességű internetes technológia mobil hálózatokhoz. Az adatok letöltését körülbelül 100 - 300 Mbit/s sebességgel teszi lehetővé, tehát az internet böngészésekor minden sokkal gyorsabban töltődik be, mintha csak 3G vagy 2G szabványon keresztül csatlakoznál az internethez.

A közelmúltig azok az esetek, amikor a kínai telefon nem támogatta az "LTE"-t, bár a specifikációjában szerepelt az LTE, nem számítottak kivételnek. Hogyan lehetséges ez? A magyarázat egyszerű. Az LTE több frekvencián "fut" (ezek közül mintegy 50 van), de az egyes országokban különféle frekvenciák vannak erre a célra fenntartva. Magyarországon ezek a 800, 1800, 2100 és 2600 MHz LTE frekvenciák.

i Az LTE lefedettségének térképe Magyarországon
Ezen a térképen megtudhatod, hogy milyen az LTE lefedettség Magyarország egyes területein. Ez a Vodafone szolgáltató által közzétett mobilhálózati lefedettségi térkép.

A magyar LTE leggyakrabban használt sávja a 800 MHz-es frekvencia, és ez a frekvencia számos kínai telefon számára problémát jelent, amelyet hivatalosan nem forgalmaznak Ázsián kívül. A 800 MHz-es sáv ott még nem nagyon elterjedt, így a gyártóknak semmi okuk sincs arra, hogy ezt a sávot támogassák a telefonjaik. Ha a mobiltelefon nem támogatja ezt a frekvenciát, Magyarországon a felhasználó a lassúbb internetet biztosító 3G és 2G hálózatoktól függ.

A 800 MHz-es sáv elsősorban a vidéki területekre jellemző; nagyobb városokban a magyar szolgáltatók elsősorban 1800 MHz és 2100 MHz frekvenciát használnak az LTE hálózatokhoz. Ez azonban nem változtat azon a tényen, hogy ez jelentős hiányosság. Úgy tűnhet, mintha bizonyos utakon normál sebességgel haladnál az autóddal, míg másokon csak lépésben.

LTE, logo
Az LTE támogatás problémát jelenthet néhány kínai mobiltelefon számára. De ha a globális piacra készült modellt veszel, akkor biztosan nem lesz vele gond.

A koreai, illetve japán Samsung és Sony telefonok támogatják az általunk használt összes frekvenciát, így ezeknek nem lesz problémája az LTE-vel. Korábban ez a kérdés például a Xiaomi márkát érintette. Manapság azonban a legtöbb modell már támogatja az összes használt LTE-sávot, sőt, sok esetben még az 5G-t is.

5G, logo
Az LTE-hez képest az 5G elképesztően gyors.

Az LTE-nél is gyorsabb az 5G technológia, és rengeteg olyan kínai telefon van jelen a piacon, amely támogatja az 5G-t.

Érdemes megfizetni a kínai telefonokért a hivatalos magyar forgalmazást?

Nemcsak a Kínából származó telefonok kapcsán, de biztosan találkoztál már a magyar vagy a transznacionális forgalmazás megnevezéssel. Mindenképpen kifizetődő, ha csak a hivatalos magyar forgalmazóktól vásárolunk. Egyébként problémát okozhat mind az LTE, mind a telefon magyar lokalizációja, függetlenül a jótállási kérdésektől. Például a kínai értékesítésre szánt telefonoknál a Google-szolgáltatások is hiányoznak, mivel ezeket hivatalosan tiltják. Használatukhoz nem kell mást tenni, mint letölteni az alkalmazást a Google Play-ről. A legrosszabb esetben be kell szerezni egy európai ROM-ot a kínai telefonra.

A magyar forgalmazás előnyei:

 • Még a kínai mobiltelefonokon is, a szoftver magyar nyelven van feltöltve, amely az eszköz frissítése után is ott marad.
 • A csomagban magyar nyelvű használati utasítást is találsz.
 • Panasz benyújtásakor egyszerűen vidd el a telefonodat az Alza.hu valamely telephelyére. Kerüld el, hogy a telefont más kontinensre kelljen küldeni, amelynek eredménye bizonytalan kimenetelű.
 • Ezenkívül az európai szabványok szerint az eladónak 30 napon belül kell kezelnie a panaszt, a kínai eladók esetében viszont ez nem feltétlenül szabály.
 • Vásárolj gond nélkül. A telefon szürke importból történő vásárlása kockázatokkal járhat.

A legjobb kínai telefonok

Régebben sokan fintorogtak a kínai telefonok láttán, de ma már más a helyzet. Egyre erősebbek, ötletes dizájnnal rukkolnak elő, és egyes Kínából származó mobiltelefonok jelenleg a legszebbek közé tartoznak a piacon, még ha néha szeretnek is inspirálódni a konkurenciától. De hasonló funkciók mellett gyakran jóval kevesebbe kerülnek, mint a legdrágábbak a piacon. Íme a legjobbak közülük.

OnePlus 11 5G - nagyszerű Hasselblad-kamerák és egyedülálló O-Haptics haptikus visszajelzés

A OnePlus telefonok már ma is a kínai telefonok sztárjai közé tartoznak. A gyártó minden évben többfélét is kiad belőlük, de a zászlóshajók szféráját csak az igazán csúcskategóriás és innovatív okostelefonok számára tartja fenn. Ezek egyike a OnePlus 11 5G. A készülék előnyei például a kiváló hármas kamera, optikai stabilizátorral és dupla optikai zoommal, és a 120 Hz-es AMOLED panel, melynek felbontása 3216 × 1440 pixel. A kijelző tehát rendkívül finom - a fajlagos finomsági érték 525 ppi.

OnePlus 11 5G
A OnePlus 11 5G egyértelműen a teljesen új kialakítású fotómodulra hívja fel a figyelmet.

Mindemellett a rendszerfelszereltsége is érdekes. A OnePlus 11 5G Android 13 operációs rendszert futtat az OxygenOS szuperstruktúrával, amely számos nagyszerű funkciót kínál. Az egyik legszokatlanabb közülük a legmodernebb O-Haptics haptikus visszajelzés. Ennek célja, hogy finom rezgésekkel utánozza a valódi anyagok felületét, hogy természetessé tegye a telefon használatának élményét. A zászlóshajót természetesen a legerősebb Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 hajtja.

i OnePlus 11 5G (TESZT): nem feszegeti a határokat, de sok mindenre képes

A Xiaomi 13 Pro egyszerűen egy high-end zászlóshajó mindenféle sallang nélkül

A Xiaomi okostelefonok a legnépszerűbb kínai telefonok közé tartoznak. A vásárlók elég gyorsan megszerették őket, elsősorban a nagyszerű teljesítményük és kamerájuk, illetve a barátságos árcédulájuk miatt. Ez a filozófia azonban mára már történelem, a Xiaomi teljes értékű, csúcsminőségű specifikációkkal ellátott zászlóshajókat is piacra dob. A Xiaomi 13 Pro határozottan ebbe a kategóriába tartozik. Bár ez a legdrágább telefon ezen a listán, szó szerint mindent megkapsz a pénzedért, amit csak lehet.

Xiaomi 13 Pro
Bár a Xiaomi 13 Pro-ért meg kell fizetni a felárat, ez egyáltalán nem ablakon kidobott pénz.

Kezdjük a kijelzővel - 6,73 hüvelykes képátlóval, 3200×1 440 pixeles felbontással és 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával büszkélkedhet. A Snapdragon 8 Gen 2 chipnek és az akár 12 GB RAM-nak köszönhetően nagy teljesítményre számíthatsz. A belső tárhely is fürge, mivel az UFS 4.0 technológián alapul. És a kamera? A trió 50 megapixeles érzékelőkből áll (fő, nagylátószögű, teleobjektív 3,2-szeres optikai zoommal), a Leica csúcskategóriás objektívjeivel.

i Xiaomi 13 Pro (TESZT): egy nagyszerű zászlóshajó, amely nem szégyelli az árát

Motorola Edge 40 Pro – hosszú akkumulátor-üzemidő és nagyszerű kijelző egy zászlóshajó testében

Bár a Motorola eredetileg amerikai márka, ma már a kínai óriás Lenovo alá tartozik, így a Motorola telefonok kínaiaknak tekinthetők. A Motorola Edge 40 Pro a márka sokadik próbálkozása a valaha volt legjobb mobiltelefon megalkotására. A gyártó idén elsősorban a teljesítményre és a kiváló minőségű kijelzőre koncentrált - így többek között a játékosokat is magához vonzza. Mindenki másnak azonban hosszú üzemidővel és sokoldalú kamerákkal készült.

Motorola Edge 40 Pro
A Motorola Edge 40 Pro kiemelkedő kijelzővel és csúcsteljesítménnyel nyűgöz le.

És hogyan viszonyul a Motorola Edge 40 Pro a két fent említett telefonhoz? Árban majdnem egy szinten van a OnePlus 11 5G-vel, de a prioritások kissé eltérőek. A panel kisebb felbontású, ezért a finomsága gyengébb, ezzel szemben magasabb, 165 Hz-es képfrissítési frekvenciával rendelkezik, ami ideális a játékokhoz. A OnePlus-hoz képest a fotók minőségében kissé elmarad, de cserébe remek akkumulátor-üzemidőt, gyorsabb 125 W-os töltést és 15 W-os vezeték nélküli töltési lehetőséget is kínál. A végére az érdekesség az előlapi kamera, amely szokatlanul nagy, 60 MP-es felbontással és f/2.2-es objektívvel rendelkezik. Tehát a szelfik rajongói is jól járnak vele.

i Motorola Edge 40 Pro (TESZT): egy erős zászlóshajó minimális hibákkal

A legjobb kínai mobiltelefonok 200 000 forintig

A 200 000 forint alatti kínai telefonoktól nem várhatjuk el a legjobbat, mégis sokat tudnak nyújtani. A középkategória közös nevezője gyakran az, hogy a telefonok egy-egy kulcsfontosságú szempontra összpontosítanak, így mindenki ki tudja választani a megfelelőt.

A Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ sok megapixelt kínál kevés pénzért

A Xiaomi a kínai telefonok minden árszféráját átszövi, így nem meglepő, hogy most éppen a Xiaomi Redmi Note 12 Pro+-ról beszélünk. A telefon mindenekelőtt a fő szenzor hatalmas felbontásával tűnik ki a tömegből - 200 megapixel, míg a lencse nagyszerű f/1.7 rekeszértékkel rendelkezik. Ilyen paraméterek önmagukban nem gyakran láthatók a középosztályban. A Xiaomi ráadásul optikai képstabilizátorral is ellátta a főkamerát.

Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Kategóriájában a Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ rendelkezik az egyik legsokoldalúbb kamerával.

De a telefon természetesen más szempontból sem okoz csalódást. A szíve a MediaTek Dimensity 1080 chip, amely ugyan nem tartozik a legerősebbek közé, de jó hatékonysággal dolgozik. Így nagyszerű üzemidőt biztosít a Redmi Note 12 Pro+-nak. Ahogy azt a Xiaomi-tól megszokhattuk, a 120 W-os gyorstöltő alapból benne van a dobozban, melynek segítségévelvel kevesebb mint 20 perc alatt feltöltheted a telefont.

i Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G (TESZT): nagyszerű kijelző és szolid teljesítmény, kevés kivetnivaló

A POCO X5 Pro 5G kiválóan teljesít a maga árkategóriájában

Ha a megfelelő teljesítmény és jó kamerák egyensúlyát keresed, a POCO márka is tartogat számodra valamit. A POCO X5 Pro 5G-t a Qualcomm Snapdragon 778G 5G chip hajtja, amely egy egészen tisztességes teljesítményű lapkakészlet, a játékok széles skáláját képes kezelni, bár az igényesebb játékoknál nagy valószínűséggel nem fogja bírni a 120 Hz-es képfrissítési frekvenciát.

POCO X5 Pro 5G
A POCO X5 Pro 5G az árkategóriájának egy minden szempontból kiegyensúlyozott képviselője.

Ami az operatív memóriát illeti, tárhelyváltozattól (128 vagy 256 GB) függően 6 vagy 8 GB RAM segíti a processzor munkáját. De ne ragadjunk le a teljesítménynél, a POCO X5 Pro 5G számos más tulajdonságával is le tud nyűgőzni, például a nagyszerű, 120 Hz-es, 6,67" képátlójú AMOLED panellel, amelyen minden részletet kifogástalan minőségben és pontosan látsz majd. A hosszú üzemidőről az 5000 mAh-s akkumulátor gondoskodik, amely 67 W-os teljesítménnyel tölthető.

i Poco X5 Pro 5G (TESZT): egy jól összerakott telefon, de semmi meglepetés

A Realme 11 Pro akkor ésszerű választás, ha mindenből kell egy kicsi

Az utóbbi években már a Realme mobilok is megállták a helyüket. Ha nincsenek különleges igényeid, és egyszerűen csak egy kiegyensúlyozott, prémium megjelenésű telefont szeretnél, akkor a Realme 11 Pro neked való. A telefon egy nagyon tisztességes, AMOLED technológiára épülő 6,7 hüvelykes kijelzőt kínál, és 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával örvendeztet meg. Vitatott pont lehet a kijelző görbülete, ami nem mindenkinek tetszik.

Realme 11 Pro
Ha nem akarod túlgondolni a telefonvásárlást, a Realme 11 Pro könnyű választás lehet, mert mindenből van benne egy kicsi.

Mi van még? A Realme 11 Pro egy 100 Mpx felbontású főkamerával rendelkezik, optikai stabilizátorral és f/1.75 objektívvel ellátva. Így menet közben is tisztességes képeket készíthetsz vele, vagy esetleg egy 4K-s videót. A MediaTek Dimensity 7050 chip teljesítménye nem elképesztő, de a közepesen igényes felhasználók számára bőven elegendő. A hab a tortán a prémium dizájn - konkrétan a bézs színű változatra gondolunk, amely különleges műbőr hátlapi borítással büszkélkedhet.

i Realme GT 2 és GT 2 Pro (BEMUTATÓ): csúcsteljesítmény és számtalan funkció egyedi kivitelezésbe csomagolva

A legjobb kínai mobiltelefonok 100 000 forintig

Az árral pedig megyünk lejjebb, 100 ezer forint alá. Ha eddig úgy gondoltad, hogy ezen az árszinten nem számíthatsz minőségre, meg fogsz lepődni. Az alacsony ár ellenére az ebben a fejezetben szereplő mobilok fürgék, megbízhatóak, és nem idegen tőlük a szép dizájn sem.

Honor X8a - zászlóshajó dizájn és 100 Mpx-es kamera

Lehet, hogy a Honor telefonokat alapból inkább a magasabb árszférában keresnéd, ahol egyik sem bukkant fel a válogatásunkban, de az igazság az, hogy a Honor X8a az egyik legolcsóbb telefon ezen a listán. Viszont pontosan azt hozza, amiről a Honor telefonok ismertek - kiváló kamerát. A fő érzékelő 100 Mpx-es, és f/1.9-es objektívvel van felszerelve. A gyártó a kamerát fejlett szoftverrel támogatja, ahol mesterséges intelligencia gondoskodik arról, hogy a fotók még jobban nézzenek ki.

Honor X8a
A Honor X8a a szinte zászlóshajósnak számító dizájnjával már első pillantásra lenyűgöz.

A Honor X8a ránézésre kimondottan szép. Tulajdonképpen a zászlóshajó készülékektől kölcsönzi a prémium, éles peremű dizájnt, és ez a kölcsönzés jól is sikerült. Teljesítmény tekintetében a telefon egy MediaTek Helio G88 processzort és 6 GB RAM-ot kínál, ami bőven elegendő a mindennapi feladatok zökkenőmentes elvégzéséhez. Elődjéhez képest tovább javult például az akkumulátor kapacitása terén, ami 4500 mAh-t jelent.

i Honor X8a (BEMUTATÓ): elegáns készülék 100 Mpx-es kamerával

A POCO M5s egy olcsó, mégis sokoldalú készülék

Ahogy az a POCO telefonok esetében lenni szokott, a POCO M5s is elsősorban a nagyszerű ár/teljesítmény arányával tűnik ki a tömegből. Ugyanakkor a négyes kamerarendszere, a nagy akkumulátor-kapacitása és a szép AMOLED kijelzője is érdekes lehet. A gyártó egyértelműen a kamerára helyezte a hangsúlyt. A főkamera 64 megapixeles érzékelővel és f/1,8-as objektívvel örvendeztet meg, továbbá egy 8 Mpx-es széles látószögű kamerát is kínál f/2.2 rekeszértékkel. A készülék 2 Mpx-es makró kamerával és mélységérzékelővel is fel van szerelve.

POCO M5s
A POCO M5s az egyik legkedvezőbb árcédulájú kínai okostelefon a piacon.

Ha az 5000 mAh-s akkumulátor lemerül, 33 W-os gyorstöltéssel tölthető fel. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy 30 perc alatt 64%-os töltöttségi szintet képes elérni. Összességében véve, ha egy olyan telefonra vágysz, amely a barátságos árcédula mellett a mindennapi használatot szem előtt tartva remek kamerákat és általánosságban véve kiegyensúlyozott specifikációkat kínál, akkor a POCO M5s egy remek választás lehet számodra.

i POCO M5 és POCO M5s (BEMUTATÓ): sokoldalú készülékek, kedvező árcédulával

A Xiaomi Redmi Note 12S egy klasszikus középkategóriás modell, amellyel nem tudsz mellélőni

A listát a Xiaomi Redmi Note 12S okostelefonnal zárjuk, amely biztos befutónak mondható. A Xiaomi Redmi telefonok csillaga ebben az árkategóriában ragyog a legjobban. A Note 12S a fotómodulos kialakításával különbözik a többi modellcsaládtól, és pontosan a kamera az, amivel valóban le tud nyűgőzni, akárcsak a többi S betűvel jelölt modell.

Xiaomi Redmi Note 12S
A Xiaomi Redmi Note 12S egy újabb egyszerű modellfrissítés a Xiaomi kínálatából.

A fő szenzor 108 Mpx-es és egy f/1.9-es objektív áll mögötte. Ezt aztán egy nagylátószögű kamera és egy kis makró kamera egészíti ki a nagyon közeli fotók készítéséhez. A telefon teljesítményét egy MediaTek Helio G96 chip biztosítja, Mali-G57 MC2 GPU-val, így nem éppen egy gamer csoda - de mindennapi használatra ideális, hatékony választás.

i Hasonlít az iPhone-ra. A Xiaomi Redmi 12 a kinézetével, funkcióival és árával próbál lenyűgözni

A legnagyobb kínai mobiltelefon-gyártók

Megnéztük a legjobb kínai mobiltelefonokat. Azok sem feltétlenül rosszak, amelyek nem kerültek említésre. Gyakran sok szempontból ugyanolyanok, mint a legjobbak, de csak egy győztes lehet. Sokkal több telefon van, de gyártóból is van még jó pár. Mely márkák a legjelentősebbek és melyek azok, amelyek kevésbé ismertek, mégis több figyelmet érdemelnének?

Huawei

A Huawei az egyik legnagyobb kínai és globális távközlési berendezéseket gyártó vállalat. A vállalatot 1987-ben alapították, székhelye a kínai Sencsenben található. Előnye, hogy saját HiSilicon Kirin processzorokat szállít a mobiltelefonjaihoz, továbbá az elmúlt években a fényképészeti képességek terén is nagyon jól teljesített. Már a 2018-ban bemutatott Huawei P20 Pro is csodálatot váltott ki, azóta zászlóshajói rendszeresen a fotós toplisták élén szerepelnek.

A Huawei mobiltelefonok népszerűsége térségünkben jelentősen visszaesett, és természetesen az eladások is, a Huawei Mobile Services felülete miatt, amely nem teszi lehetővé a Google szolgáltatásainak használatát. A HMS működéséről bővebben a külön ennek a témának szentelt cikkünkben olvashatsz.

Huawei logó Huawei P60 Pro

Balra: Huawei logó. Jobbra: Huawei P60 Pro.

Honor

A Honor 2020-ban még mindig a Huawei leányvállalata volt. A rendszeresen kiadott modellek tehát erősen hasonlítottak a Huawei gyárainak modelljeire, legyen szó akár alsó-, közép- vagy felső kategóriás okostelefonokról. Kisebb kompromisszumok árán mindig megtartották a nagyon kellemes árat, amely mindig valamivel alacsonyabb volt, mint a Huawei telefonoké. Hasonlóképpen a teljesítmény is, ami ugyanolyan volt, sőt egyes esetekben még magasabb is.

Honor logó Honor 90

Balra: Honor logó. Jobbra: Honor 90.

Mivel a Honor kivált a Huawei-ből, és a Shenzhen Zhixin New Information Technology szárnyai alá került a "kínai Szilícium-völgybe", a Google-szolgáltatások használatára vonatkozó korlátozások már nem vonatkoznak rá. A Honor azonban - legalábbis egyelőre - kivonult a mobiltelefonok piacáról, és a vállalat mostantól elsősorban az okosórákra és kiegészítőkre koncentrál.

Xiaomi

A Xiaomi 2010 óta létezik, és ez idő alatt a vállalatnak sikerült egy kis startup-ból egy nagy ambíciókkal rendelkező óriássá válnia. Portfóliójába több tucatnyi eszköz tartozik, köztük okosórák, laptopok és természetesen mobiltelefonok. A Xiaomi magabiztosan tapossa ki magának az utat az ügyfelek felé olyan fegyverekkel, mint a ragadozó árképzési politika, a szép dizájn és a megbízható kivitelezés. A zászlóshajókat ma már egyszerűen csak egy számmal jelöli, ilyen például a Xiaomi 13 - ezek az okostelefonok nagy teljesítményt nyújtanak. Említést érdemelnek még a Redmi és a POCO márkák, amelyeket a Xiaomi-tól függetlenné tettek. Ezek a márkák elsősorban a középkategóriában képviseltetik magukat és a legjobb ár-teljesítmény arányt igénylő felhasználókat szólítják meg.

Xiaomi logó Xiaomi 13

Balra: Xiaomi logó. Jobbra: Xiaomi 13.

OnePlus

A OnePlus még a Xiaomi-nál is fiatalabb kínai telefongyártó. Azonnal csúcsra tört az első OnePlus One mobiltelefonjával, amelyet maga a gyártó zászlóshajóként jellemzett. És sok felhasználó számára az is volt. Az utóbbi időben a OnePlus elsősorban a megfizethető gamer telefonok gyártójaként bizonyított. A OnePlus Nord sorozat például régóta a középkategóriában van jelen.

OnePlus logó OnePlus 11

Balra: OnePlus logó. Jobbra: OnePlus 11.

Vivo

A Vivo márka még csak rövid ideje van velünk. Ennek ellenére sikerült sok rajongót megnyernie magának, különösen az olyan meglehetősen olcsó telefonokkal, mint a Vivo Y35, vagy a középosztály képviselője - Vivo V23 5G. Ugyanakkor a csúcsmodell, nevezetesen a Vivo X90 Pro 5G nagyszerű játékteljesítménnyel rendelkezik.

Vivo logo Vivo X90 Pro

Balra: a Vivo márka logója. Jobbra: Vivo X90 Pro.

Doogee

A kínai-spanyol származású Doogee mobiltelefonok jelenleg főként a tartós telefonok kategóriájában találhatók meg, bár találhatunk köztük néhány "hétköznapi" telefont is. Mindenekelőtt nagyon masszív mobiltelefonokról van szó, amelyek a lehető legmagasabb ellenállósági tanúsítvánnyal rendelkeznek, például IP69K. A Doogee telefonok így terepmunkára is alkalmasak.

Doogee logó Doogee V Max

Balra: Doogee logó. Jobbra: Doogee V Max.

Oppo

Mint több tucat kínai telefongyártónak, az Oppo-nak is ugyanaz a tulajdonosa, mint a OnePlus-nak. De ez, akárcsak a fent említettek, az egyik legjelentősebb. Mivel az Oppo és a OnePlus testvérvállalatok, telefonjaik - különösen az első két gyártó esetében - nagyrészt hasonlóak. A gyártó többnyire a megfizethető középkategóriás telefonokra koncentrál. Az Oppo zászlóshajójának szerepét az Oppo Reno10 Pro ölti magára.

Oppo logó Oppo Reno10 Pro

Balra: Oppo logó. Jobbra: Oppo Reno10 Pro.

Gyakran ismételt kérdések a kínai telefonokkal kapcsolatban

Milyen kockázatokkal jár a telefon Kínából történő vásárlása?

Ha a hivatalos magyar forgalmazótól vásárolod meg a telefont, nincs miért aggódnod. A kínai telefonokat azonban gyakran olcsón, úgynevezett szürke importból hozzák be, ami azt jelenti, hogy elveszítesz minden lehetőséget a hazai garanciára, és vagy külön kell fizetned bármilyen probléma esetén, vagy a világ másik végére kell elküldened az okostelefont.

Vannak-e előnyei a Kínából származó telefonoknak másokkal szemben?

Igen, például a nagyon jó ár-érték arány. Általánosságban azt mondhatjuk, hogy a középkategória áráért egy zászlóshajónak megfelelő okostelefont kaphatsz, sőt a kínai mobiltelefonok néha még jobbak is, mint a vezető zászlóshajók.

Vonatkoznak-e a Kínából származó telefonokra bármiféle korlátozások Európában?

A legtöbb esetben a magyar forgalmazásban vásárolt telefon gond nélkül működik Magyarországon is. Azonban nem minden kínai telefon kapható az európai polcokon. A gazdasági szankciók bizonyos akadályokat jelentenek, erre például a Huawei telefonok is ráfizettek.

i Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Mint láthatod, a kínai telefonoktól való ódzkodás teljesen alaptalan. Meglepően sok kedvező árcédulával ellátott modell található köztük, de az alacsonyabb ár gyakran csak kompromisszumok árán érhető el.

Mobiltelefonok

4,5 10×
Motorola Edge 40 Pro 12GB/256GB fekete
Mobiltelefon - 6,67"-es P-OLED kijelző 2400 × 1080 felbontással (165Hz), 12 GB RAM, 256 GB belső tárhely, single + eSIM, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,8) fő kamera + 50Mpx széles látószögű + 12Mpx teleobjektív, 60Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 125W, vezeték nélküli töltés 15W, 4600 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
277 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SMTR522b1
4,7 113×
Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G 8 GB/256 GB Midnight Black
Mobiltelefon - 6,67"-es AMOLED kijelző 2400 × 1080 felbontással (120Hz), 8 GB RAM, 256 GB belső tárhely, dual SIM, MediaTek Dimensity 1080 processzor, kameramodul: 200Mpx (f/1,65) fő kamera + 8Mpx széles látószögű + 2Mpx makró, 16Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, Jack (3,5mm) és USB-C csatlakozó, gyorstöltés 120W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
149 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HXI266b1
4,8 69×
POCO X5 Pro 5G 6GB/128GB blue
Mobiltelefon - 6,67"-es AMOLED kijelző 2400 × 1080 felbontással (120Hz), 6 GB RAM, 128 GB belső tárhely, dual SIM, Qualcomm Snapdragon 778G 5G processzor, kameramodul: 108Mpx (f/1,9) fő kamera + 8Mpx széles látószögű + 2Mpx makró, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, Jack (3,5mm) és USB-C csatlakozó, gyorstöltés 67W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
129 990 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HUPOCO113c2
4,7 266×
Xiaomi Redmi Note 12S 8GB/256GB Onyx Black
Mobiltelefon - 6,43"-es AMOLED kijelző 2400 × 1080 felbontással (90Hz), 8 GB RAM, 256 GB belső tárhely, dual SIM + memóriakártya, MediaTek Helio G96 processzor, kameramodul: 108Mpx (f/1,8) fő kamera + 8Mpx széles látószögű + 2Mpx makró, 16Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, Bluetooth, WiFi, Jack (3,5mm) és USB-C csatlakozó, IP53 vízálló, gyorstöltés 33W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
99 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HXI268b1
4,7 34×
Honor X8a 6 GB/128 GB fekete
Mobiltelefon - 6,7"-es LTPS kijelző 2388 × 1080 felbontással, 6 GB RAM, 128 GB belső tárhely, dual SIM, MediaTek Helio G88 processzor, kameramodul: 100Mpx (f/1,9) fő kamera + 5Mpx makró, 16Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, LTE, USB-C csatlakozó, gyorstöltés, 4500 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023
61 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: UM320b1
4,7 311×
Samsung Galaxy A54 5G 8GB/256GB grafit
Mobiltelefon - 6,4" AMOLED 2340 x 1080, 120Hz, Samsung Exynos 1380 8-magos processzor, RAM 8 GB, 256 GB belső memória, hátsó kamera 50 Mpx (f/1.8) + 12 Mpx (f/2.2) + 5 Mpx (f/2.4), 32 megapixeles elülső kamera, optikai stabilizálás, GPS, Glonass, NFC, LTE, 5G, USB-C, Kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó, IP67 vízálló, hibrid slot, feloldva, 25W-os gyorstöltés, 5000 mAh akkumulátor, Android 13
182 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HUSAMO0250c3
iPhone 14 Pro Max 128 GB - asztrofekete - Mobiltelefon Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,8 207×
iPhone 14 Pro Max 128 GB - asztrofekete
Mobiltelefon - 6,7"-es OLED kijelző 2796 × 1290 felbontással (120Hz), 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A16 Bionic processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,78) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 12Mpx teleobjektív, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, Lightning port csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 15W, vezeték nélküli töltés, megjelenés éve 2022, iOS operációs rendszer
499 990 Ft
Utolsó 2 termék a raktáron
Termékkód: RI044b1
4,8 163×
Samsung Galaxy A34 5G 8GB/256GB lime
Mobiltelefon - 6,6" AMOLED 2340x1080, 120Hz, MediaTek Dimensity 1080 8-magos processzor, RAM 8 GB, 256 GB belső memória, Hátlapi kamera optikai zoommal 48 Mpx (f/1,8) + 8 Mpx (f/2,2) + 5 Mpx (f/2,4), 13 Mpx-es előlapi kamera, optikai stabilizálás, GPS, Glonass, NFC, LTE, 5G, USB-C, IP67 vízálló, hibrid slot, nem blokkoló, 5000 mAh akkumulátor, Android 13
144 090 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HUSAMO0249c1
4,7 141×
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 6 GB/128 GB Sky Blue
Mobiltelefon - 6,67"-es AMOLED kijelző 2400 × 1080 felbontással (120Hz), 6 GB RAM, 128 GB belső tárhely, dual SIM, MediaTek Dimensity 1080 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,88) fő kamera + 8Mpx széles látószögű + 2Mpx makró, 16Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, Jack (3,5mm) és USB-C csatlakozó, gyorstöltés 67W, SOS gomb, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
109 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HXI265b2
Nyomtatás
P-DC1-WEB05
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ