Válaszd ki azt az elemet az oldalon, amelyet a hiba érint

A megrendelt termékeket biztonságosan átveheted az AlzaBox automatánk egyikében.

Több mint 10 000 termék

raktáron Budapesten.

Výprodej XXL hetek

Kínai telefonok (MINDEN, AMIT TUDNI KELL)

Termékkatalógus

Cikk

Frissítve • Szerző: Szerkesztőség

A kínai telefonoktól megrettennek a tudatlan felhasználók. De nincs mitől félni. Már régóta nem névtelen és silány minőségű eszközökről van szó. Éppen ellenkezőleg, sokuk rendkívül ambiciózus, és még a legmagabiztosabb ügyfeleket is meggyőzik. De mi van az "LTE üggyel?" Miért érdemes a magyar forgalmazásra támaszkodni, és melyek a legjobb kínai mobiltelefonok?

Kínai telefonok

Kínai telefonok - TARTALOM

 1. A kínai telefonok és az LTE támogatás
 2. Érdemes megfizetni a kínai telefonokért a hivatalos magyar forgalmazást?
 3. A legjobb kínai telefonok
 4. A legjobb kínai mobiltelefonok 130 000 forintig
 5. A legjobb kínai mobiltelefonok 80 000 forintig
 6. A legnagyobb kínai mobiltelefon-gyártók

A kínai telefonok és a nagy sebességű hálózat támogatása

A továbbiakban a legjobb kínai telefonokat vesszük górcső alá. Azt mondják azonban, hogy néhányuknak problémája van az "LTE"-vel. Ez bizonyos mértékig igaz, de könnyen elkerülhető. Melyek ezek a problémák?

i Mi is az LTE?
LTE  egy nagy sebességű internetes technológia mobil hálózatokhoz. Az adatok letöltését körülbelül 100 - 300 Mbit/s sebességgel teszi lehetővé, tehát az internet böngészésekor minden sokkal gyorsabban töltődik be, mintha csak 3G vagy 2G szabványon keresztül csatlakoznál az internethez.

A közelmúltig azok az esetek, amikor a kínai telefon nem támogatta az "LTE"-t, bár a specifikációjában szerepelt az LTE, nem számítottak kivételnek. Hogyan lehetséges ez? A magyarázat egyszerű. Az LTE több frekvencián "fut" (ezek közül mintegy 50 van), de az egyes országokban különféle frekvenciák vannak erre a célra fenntartva. Magyarországon ezek a 800, 1800, 2100 és 2600 MHz LTE frekvenciák.

i Az LTE lefedettségének térképe Magyarországon
Ezen a térképen megtudhatod, hogy milyen az LTE lefedettség Magyarország egyes területein. Ez a Vodafone szolgáltató által közzétett mobilhálózati lefedettségi térkép.

A magyar LTE leggyakrabban használt sávja a 800 MHz-es frekvencia, és ez a frekvencia számos kínai telefon számára problémát jelent, amelyet hivatalosan nem forgalmaznak Ázsián kívül. A 800 MHz-es sáv ott még nem nagyon elterjedt, így a gyártóknak semmi okuk sincs arra, hogy ezt a sávot támogassák a telefonjaik. Ha a mobiltelefon nem támogatja ezt a frekvenciát, Magyarországon a felhasználó a lassúbb internetet biztosító 3G és 2G hálózatoktól függ.

A 800 MHz-es sáv elsősorban a vidéki területekre jellemző; nagyobb városokban a magyar szolgáltatók elsősorban 1800 MHz és 2100 MHz frekvenciát használnak az LTE hálózatokhoz. Ez azonban nem változtat azon a tényen, hogy ez jelentős hiányosság. Úgy tűnhet, mintha bizonyos utakon normál sebességgel haladnál az autóddal, míg másokon csak lépésben.

LTE, logo
Az LTE támogatás problémát jelenthet néhány kínai mobiltelefon számára. De ha a globális piacra készült modellt veszel, akkor biztosan nem lesz vele gond.

A koreai, ill. a japán Samsung, LG vagy Sony telefonok támogatják az általunk használt összes frekvenciát, így ezeknek nem lesz problémája az LTE-vel. Az egyik legismertebb gyártó hazánkban, akit ez a kérdés érint, a Xiaomi. Számos okostelefonja csak akkor támogatja a 800 MHz-es sávot, ha globális piacra szánt modellről van szó. De ha az Alza.hu-n egy LTE jelzővel ellátott Xiaomi mobiltelefont látsz, akkor egy globális piacra szánt modellel állsz szemben, és biztos lehetsz benne, hogy támogatja a magyar LTE-t is. A következő modellek esetében biztosan nem lesz problémád:

5G, logo
Az LTE-hez képest az 5G technológia szédületesen gyorsabb. A teljes telepítésre azonban legalább 2020/21-ig várni kell.

Még az LTE technológiánál is gyorsabb az 5G technológia. Hazánkban ez még nem támogatott, így általában nem is találkozhatsz sok olyan telefonnal, amely lehetővé tenné ennek a nagy sebességű sávnak a használatát. Kivételt képez például az új Samsung Galaxy S10 5G vagy a kínai Huawei Mate X rugalmas telefon. 

Érdemes megfizetni a kínai telefonokért a hivatalos magyar forgalmazást?

Nemcsak a Kínából származó telefonok kapcsán, de biztosan találkoztál már a magyar vagy a transznacionális forgalmazás megnevezéssel. Mindenképpen kifizetődő, ha csak a hivatalos magyar forgalmazóktól vásárolunk. Egyébként problémát okozhat mind az LTE, mind a telefon magyar lokalizációja, függetlenül a jótállási kérdésektől. Például a kínai értékesítésre szánt telefonoknál a Google-szolgáltatások is hiányoznak, mivel ezeket hivatalosan tiltják. Használatukhoz nem kell mást tenni, mint letölteni az alkalmazást a Google Play-ről. A legrosszabb esetben be kell szerezni egy európai ROM-ot a kínai telefonra.

A magyar forgalmazás előnyei:

 • Még a kínai mobiltelefonokon is, a szoftver magyar nyelven van feltöltve, amely az eszköz frissítése után is ott marad.
 • A csomagban magyar nyelvű használati utasítást is találsz.
 • Panasz benyújtásakor egyszerűen vidd el a telefonodat az Alza.hu valamely telephelyére. Kerüld el, hogy a telefont más kontinensre kelljen küldeni, amelynek eredménye bizonytalan kimenetelű.
 • Ezenkívül az európai szabványok szerint az eladónak 30 napon belül kell kezelnie a panaszt, a kínai eladók esetében viszont ez nem feltétlenül szabály.
 • Vásárolj gond nélkül. A telefon szürke importból történő vásárlása kockázatokkal járhat.

A legjobb kínai telefonok

Sokan fintorogtak a kínai telefonok láttán, most pedig tömegesen vásárolják őket. Ha közelebbről megnézzük őket, akkor ez nem meglepő. Egyre erősebbek, a környezet élénk és a konstrukció is tökéletesen kivitelezett. Ötletes designnal érkeznek, és egyes Kínából származó mobiltelefonok jelenleg a legszebbek a piacon, bár néha kifejezetten arra törekszenek, hogy inspirálják a versenyt. Hasonló felszereltséggel azonban gyakran csak a piacon kapható legdrágább telefonok fele vagy inkább egyharmada büszkélkedhet. Röviden: nincs okod félni a kínai okostelefonoktól. Vess egy pillantást a legjobbakra.

OnePlus 8 Pro - minden játékost lázba hoz

Valószínűleg nincs szükség a OnePlus márkanév bemutatására, mivel a Kínából származó mobiltelefonok közül az elsők között mutatták be a világnak. A OnePlus 8 sorozat, és a későbbi OnePlus 8 Pro modell a legújabb alkotásuk. Úgy tűnhet, hogy a mobiltelefon a játékosokra összpontosít minden területen. Kompromisszum nélküli teljesítménye a Snapdragon 865-nek, a legjobb konfigurációval rendelkező akár 12 GB RAM-nak, a 120 Hz-es kijelzőnek vagy éppen a 256 GB-os UFS 3.0 tárhelynek köszönhető. Mindezt és még sok más újdonságot kínál a OnePlus.

OnePlus 8 Pro
A OnePlus 8 Pro egy elegáns és nagy teljesítményű telefon Kínából.

Bár elsősorban gamer telefon, a OnePlus 8 Pro kamerája minden bizonnyal neked sem fog csalódást okozni. Három lencsét (48 + 48 + 8 Mpx) kínál szilárd rekeszértékkel és hármas hibrid zoommal. A telefon meglehetősen nagy 4510 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, amelyet vezeték nélkül is lehet tölteni, ugyanolyan gyorsan, mint vezetékkel (30 W-os gyorstöltés). Érdekes és viszonylag ritka a kínai telefonok esetében az IP68 tanúsítvány, amely azt jelenti, hogy porálló és vízbe merülés esetén is védett.

i OnePlus 8 és 8 Pro (PREVIEW): teljes értékű felszereltség, amelyből nem hiányzik semmi

Xiaomi Mi 10 Pro - sokoldalú bajnok?

Talán az utóbbi idők egyik legnépszerűbb kínai telefonja a Xiaomi okostelefon. A felhasználók nagyon gyorsan megkedvelték őket, hiszen nagyon kedvező áron nagyszerű teljesítményt és kamerát kínálnak. Legújabb újdonságuk, a Xiaomi Mi 10 Pro sem jelent ez alól kivételt, éppen ellenkezőleg. Jelenleg a legjobb kínai okostelefon cím jelöltje. Főleg a kamerájának köszönhetően került előtérbe. Hiszen ezen a területen megnégyszerezte előnyét azzal a ténnyel, hogy a fő lencse hihetetlen 108 Mpx-t kínál f/1,7-es rekeszértékkel. Könnyen bekerült az első ötbe a DxOMark weboldalon. De ha úgy gondolod, hogy a Xiaomi már nem tud újat mutatni, akkor biztosan meg fogsz lepődni.

Xiaomi Mi 10 Pro
A Xiaomi Mi 10 Pro különösen lenyűgöző kamerával büszkélkedhet.

A felszereltség szempontjából a Xiaomi Mi 10 Pro hasonlít a fent említett OnePlus-hoz. Akár 12 GB RAM-ig bővíthető Qualcomm Snapdragon 865 jellemzi. A Xiaomi azonban nyilvánvalóan nagyobb figyelmet fordított az optimalizálásra, mivel a 8 GB RAM-mal rendelkező OnePlus 8 Pro 12 GB-os változatát könnyedén felülmúlta az Antutu benchmark rangsorban, ezzel biztosítva az első helyet. A 4500 mAh-s akkumulátor nagyon gyors, 50 W-os töltése is biztosan elnyeri mindenki tetszését. Mindez azonban jelentősen magasabb árat eredményez, mint azt a korábbi Xiaomi okostelefonok esetében megszokhattuk, de hiába keresnéd ezeket a paramétereket ebben az árkategóriában a vezető gyártók telefonjainál.

i Xiaomi Mi 10 (PREVIEW): Hivatalosan bemutatták a Xiaomi új zászlóshajóját a 2020-s évre

Huawei P40 Pro - a jelenleg legjobb fotómobil

A Huawei természetesen a közelmúltban is jelentős mértékben járult hozzá a fejlődéshez. A legújabb Huawei P40 sorozatuk egyik nagyszerű véleményt zsebeli be a másik után, különös tekintettel a Huawei P40 Pro modellre, amely a sorozat világszerte legjobban elérhető képviselője. Első pillantásra hatalmas kijelzőjével hívja fel magára a figyelmet, amely szinte a telefon egész elülső részét elfoglalja, és többek között 90 Hz frissítési frekvenciát kínál. A hátlap elsősorban a kamerájára, és nem csak egyetlen kamerájára lehet büszke. Ez a négy lencse az első helyet nyerte el a DxOMark rangsorban.

A Huawei P40 Pro teljesítményét a Kirin 990 5G lapkakészlet biztosítja, amely a Huawei válasza a legjobb amerikai Snapdragonokra, a 8 GB RAM-mal együtt. Ezenkívül lenyűgöző a 4200 mAh-s akkumulátor is, amely 40 W-os gyorstöltéssel, valamint 27 W-os vezeték nélküli töltéssel büszkélkedhet. Összegzésképpen meg kell jegyeznünk, hogy a Huawei P40 Pro, mint minden új Huawei okostelefon, a Huawei Mobile Services szolgáltatást használja. Tehát nem fogod megtalálni rajta a Google alkalmazásokat. Egy egész cikket szenteltünk annak, hogyan néz ki és hogyan működik a HMS, amelyben magát a tesztet is megtalálhatod.

i Huawei P40 (PREVIEW): fantasztikus kijelzők és kompromisszummentes kamerák

A legjobb kínai mobiltelefonok 130 000 forintig

Ne számíts a legjobbra a 130 000 forintig terjedő kínai telefonok esetében, ám ezek sem nem csúcsmodellek, sem nem rút kiskacsák. Magas minőségi szintet képviselnek, és még a drágább versenytársakat is szégyenbe hozhatják. De nagy előnyük első sorban az áruk.

Xiaomi Mi 10T Lite - könnyű zászlóshajó 5G-vel és 120 Hz-es kijelzővel

A Xiaomi Mi 10T Lite a 2020-as Xiaomi zászlósorozat legalacsonyabb modellje. A Xiaomi a kínai telefonok egyik legnépszerűbb márkája. Ez elsősorban a Xiaomi Mi 9 sorozatnak köszönhető, amely nagyon jó paraméterekkel rendelkezik egy 130 000 Ft alatti árcédulájú telefonhoz képest. Bár az idei zászlóshajó, a Mi 10 sorozat nem fért bele ebbe az árkategóriába, a Lite modellnek is bőven van mit kínálnia. Elsősorban dizájnban különbözik a felsőbb testvérektől - a négy kameralencse egy kör alakú fotomodulban helyezkedik el. Ami a paramétereket illeti, a fő kamera 64 Mpx-t (f/1,89), az ultraszéles látószögű kamera pedig 8 Mpx-t (f/2,2) kínál. A kvartett szintén tartalmaz egy ToF érzékelőt és makrokamerát.

Xiaomi Mi 10T Lite
A Xiaomi Mi 10T Lite a fotomodul kialakításában különbözik a sorozat többi tagjától, de minden fontos paramétert tartalmaz.

A Xiaomi Mi 10T Lite más fontos, modern paramétereket is megtartott, például a 6,67 hüvelykes IPS kijelzőt 120 Hz adaptív frissítési frekvenciával, vagy az 5G hálózatok támogatását. Erről a nagy teljesítményű Qualcomm Snapdragon 750 5G processzor gondoskodik. A teljesítmény 6 GB operatív memóriával egészül ki, és 64 vagy 128 GB belső memória áll rendelkezésedre, a attól függően, hogy melyik változatot választod. A modellnek remek akkumulátora is van. Kapacitása 4820 mAh, a gyors töltés támogatás pedig magától értetődő, a Xiaomi Mi 10T Lite esetében 33W-tal. Ujjlenyomat-érzékelő a bekapcsológombon, három színváltozat - a kialakításba rengeteg erőfeszítést fektettek.

i Xiaomi Mi 10T és Mi 10T Pro (PREVIEW): nagyszerű teljesítmény elegáns designnal

Honor 20 - négy lencse alapkivitelben

A verseny nem unalmas a 130 000-es telefonok kategóriájában sem, és egy másik nagyszerű okostelefonnal is találkozhatunk. Ez a Honor 20, amely egy csodálatos paraméterekkel rendelkező telefon. Csak a bal felső sarokban lévő apró érzékelő töri meg a telefon elejének egységét. Az Honor telefon egyrészt az oldalsó gombon levő ujjlenyomat-olvasóval, másrészt az első kamera arcfelismerés funkciójával oldható fel. Kiemelkedő a 32 Mpx-es felbontása, amely meghaladja a sokkal drágább mobiltelefonok hátsó kameráinak felbontását is.

Amit nem igazán várnánk az adott árkategóriában, az az, hogy a fő kamera nem 3, hanem 4 lencsével jelenik meg. Az egyik makróképek készítésére szolgál. A fényképezési folyamatot állandóan figyelemmel kíséri a mesterséges intelligencia, és bármikor beállíthatod a fényképezési beállításokat a felvételkészítéshez legmegfelelőbb paraméterekhez alkalmazkodva. Annak érdekében, hogy ez akadályok nélkül megtörténjen, a Honor 20 egy hatalmas, 2,6 GHz-es Kirin 980 processzorra támaszkodik. A 128 GB-os kapacitás nem bővíthető tovább memóriakártyákkal.


Realme X3 SuperZoom - kínai junior kompromisszumok nélküli teljesítménnyel

A Realme a piac egyik fiatalabb szereplője, de telefonjaik, például a Realme X3 SuperZoom, egyre népszerűbbek. Ez elsősorban a nagyszerű paramétereknek, a barátságos árcédulának, valamint az érdekes tervezési megoldásoknak köszönhető. Bár az árat elnézve nem tűnhet úgy, a Realme X3 SuperZoom ennek a márkának az egyik zászlóshajója, és a kialakításánál biztosan nem spóroltak semmivel. A teljesítményt a Qualcomm Snapdragon 855+ biztosítja 12 GB RAM-mal, ezen túl a 256 GB tárhely pedig UFS 3.0 típusú. Mindennek és a nagy, 120 Hz-es kijelzőnek köszönhetően a Realme X3 SuperZoom kiváló eszköz lesz a gamerek kezében, de nem csak az övékben.

Ahogy a neve is sugallja, a Realme X3 „szuper zoom”-al van felszerelve. A telefon periszkóp lencsét használ, amelyet például a Samsung Galaxy S20 Ultra készüléknél láthattunk. Ennek köszönhetően akár 60 × hibrid zoomra is képes. Maga a kamera négyszeres - 64 Mpx főobjektív (f/1.8), 8 Mpx periszkóplencse (f/3.5), 2 Mpx ultraszéles látószögű kamera (f/2.3) és makroobjektív. A fő kamera többek között optikai stabilizálást is kínál. Ha ehhez hozzáadjuk a dupla elülső kamerát 32 + 8 Mpx felbontással, akkor egy jó telefont tartunk a kezünkben nagyszerű teljesítménnyel, szép dizájnnal és középkategóriás árcédulával.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro - elegáns középkategóriás fotómobil

Ha olyan okostelefont keresel, amely nagyszerű kamerával és egy zászlóshajónak is beillő megjelenéssel rendelkezik, mindezt alacsonyabb, középkategóriás áron kínálja, akkor a Xiaomi Redmi Note 8 Pro telefonnal biztosan meg leszel elégedve. Nagy, 6,5"-os elülső kijelző uralja, amely a telefon elejének egészét kitölti, és amely az IPS LCD technológiára épül, így igazán lenyűgöző. A hátulján lévő kamera modul szintén elegáns benyomást tesz, amelyet egy szokatlan ujjlenyomat-olvasóval is elláttak.

A kamera maga 4 lencsét kínál. A fő 64 Mpx-es érzékelőt (f/1,9), a 8 Mpx-es széles látószögű lencsét (f/2,2) és végül, de nem utolsósorban egy makró lencsét ToF érzékelővel, amelyek mindegyike 2 Mpx-t (f/2,4) kapott. A Mediatek Helio G90T gamer lapkakészlet és a 6/8 GB RAM szintén érdekes lehet számodra. Mindezt a 4500 mAh-s akkumulátor teszi teljessé a 17 W-os gyorstöltéssel, így mindenki számára egyértelmű, hogy ebben az árkategóriában kiemelkedik a Note 8 Pro.

Huawei P40 Lite - négyzet alakú fotómodul és nagyszerű teljesítmény

A középkategória egyik jellegzetes képviselője a kínai Huawei gyártó telefonja, a Huawei P40 Lite. A Lite modellek nagyon népszerűek a felhasználók körében, mivel a zászlóshajónak számító modellek sok tulajdonságát a felhasználó rendelkezésére bocsátják alacsonyabb áron, ez alól a P40 Lite sem jelent kivételt. Valószínűleg a legmegdöbbentőbb a formatervezés. A fő kamerát egy négyzet alakú modulban rendezték el, amely a közelmúltban népszerű gyakorlattá vált, különösen a zászlóshajók esetében. Ráadásul a kamera paraméterei sem rosszak. A fő érzékelő 48 Mpx-es (f/1,8), a széles látószögű 8 Mpx-es (f/2,4), és a négyet a makroérzékelő és ToF érzékelő teszi teljessé, mindkettő 2 Mpx-es (f/2,4) felbontású.

Noha más készülékeken jobb kamerákat találhatsz, a P40 Lite igazán lenyűgöző a Huawei Kirin 810 lapkakészlettel, amely nagyon hasonlít a Snapdragon 730-as sorozatához. A játék teljesítményéről ez majd gondoskodni fog. A 4200 mAh-s akkumulátor is örömteli, ugyanakkor 40 W-os gyorstöltést kínál, ami egyáltalán nem jellemző a középkategóriában. Összegzésképpen meg kell jegyeznünk - igen, erre már számíthattál - a Huawei P40 Lite nem kínál Google szolgáltatásokat. Az egész telefon a Huawei Mobile Services felületen fut. Részletes tesztünkből megtudhatod, mit jelent ez a felhasználók számára. Kipróbáltunk egy telefont a Huawei szolgáltatásokkal (ÉRTÉKELÉS): Mit szóltunk hozzá?

A legjobb kínai mobiltelefonok 80 000 forintig

Elérkeztünk a még alacsonyabb árú telefonokig, amelyek 80 000 forint alatt megvásárolhatók. Ha úgy gondolod, hogy ebben az árkategóriában már nem számíthatsz minőségre, akkor ennek az ellenkezőjéről fogsz meggyőződni. Az alacsony ár ellenére az ebben a fejezetben szereplő mobiltelefonok gyorsak és megbízhatóak, és a kiváló design sem jelent kivételt.

Xiaomi Redmi Note 9 - sokoldalú okostelefon barátságos áron

A Xiaomi Redmi Note 9 az egyik legnépszerűbb Xiaomi/Redmi sorozat folytatása. MediaTek Helio G85 chipset hajtja, amely összehasonlítható például a Snapdragon 665-tel. Belső tárhely tekintetében 64 GB-ot kínál. A telefon átlagon felüli, 5020 mAh-s akkumulátorral és 18 W-os gyors töltéssel is rendelkezik.

Xiaomi Redmi Note 9
A hátlap vizsgálatakor azonnal kiderül, hogy a Xiaomi Redmi Note 9 fényképezés szempontjából jól felszerelt.

A Xiaomi Redmi Note 9 az ovális/négyzet alakú fotomodulok trendjét követi, amelyet ezen felül kiegészít egy ujjlenyomat-érzékelő a hátlapon. A kameramodul paraméterei egyáltalán nem rosszak. A fő lencse 48 Mpx-es (f/1,79), a széleslátószögű kamera 8 Mpx-es (f/2,2). Ezen túl a gyártó egy makrokamerával és egy ToF érzékelővel egészítette ki a kameramodult.

Motorola Moto G8 Power - praktikus okostelefon, nem mindennapi teljesítmény

Természetesen a Motorola márkanév már régóta ismert, azonban lehet, hogy meg fogsz lepődni, hogy a kínai telefonok között említjük. Ennek oka az, hogy az amerikai céget eredetileg a kínai Lenovo vásárolta meg, amely a Moto okostelefonok gyártásával is foglalkozott. Tehát a Motorola Moto G8 Power hivatalosan Kínából származó telefon, és egyáltalán nem rossz. Példának okáért megemlíthetjük az egyik kamerát, amely dupla optikai zoomot kínál. Erről egy 8 Mpx-es teleobjektív gondoskodik. A G8 Power-t egy 16 Mpx-es fő érzékelővel (f/1,7), egy 8 Mpx-es széles látószögű kamerával (f/2,2) és egy 2 Mpx-es makró-érzékelővel látták el.

Motorola Moto G8 Power
A Motorola Moto G8 Power egy kínai okostelefon, az akkumulátor kapacitása hatalmas.

Noha a Moto G8 Power nem kínál semmi kiemelkedően innovatív megoldást a design szempontjából, a Qualcomm Snapdragon 665 lapkakészlet 4 GB RAM-mal kombinálva nem elhanyagolható. Ahogy a neve is sugallja, az akkumulátor a szokásosnál nagyobb kapacitású - konkrétan 5000 mAh-s. A hab a tortán az, hogy a Motorola Moto G8 Power tisztán Android 10-en fut. Röviden: ez azt jelenti, hogy nem fogsz tucatnyi felesleges alkalmazást találni a telefonodon, és az operációs rendszer frissítéseit is sokkal gyorsabban megkaphatod, mint a többi Android okostelefon.


Realme 6s - kínai telefon, amely elegáns dizájnnal kínál mindent, ami lényeges

A Realme mobilokról köztudott, hogy a dizájnból nem engednek, és a Realme 6s ezt csak megerősíti. Az okostelefon ránézésre gyönyörű, és nagyszerű paramétereket is kínál. Alacsonyabb osztályú árcímke mellett kínálja például a MediaTek Helio G90T processzort, amely a Snapdragon 730G-hez hasonlítható, 4 GB RAM-mal kombinálva. A meggyőző tervezést tovább erősíti a zökkenőmentesen teljesítő 90 Hz-es kijelző, 6,5 hüvelyk átlóval. Az akkumulátor is tetszeni fog - kapacitása 4300 mAh, és a telefon támogatja az akár 30 W-os gyors töltést.

Realme 6s
A Realme 6 a márka elegáns és erőteljes képviselője.

A tisztességes paramétereket különösen a kameramodul mutatja. A hagyományosan elhelyezett négy lencse 48 Mpx-es fő érzékelővel (f/1,8) örvendeztet meg, továbbá 8 Mpx-es (f/2.3) széleslátószögű lencsével, valamint egy makro-lencsével és ToF érzékelővel, mindkettő 2 Mpx-es felbontással. Az elülső kamera golyó alakú kivágással rendelkezik, 16 Mpx-es felbontással és f/2.0 rekesszel.

Huawei P smart Z - stílusos, behúzható kamera

Az egyik Huawei okostelefon, amely továbbra is használhatja a Google Mobile Services szolgáltatásait, a Huawei P smart Z. A gyártó részéről a design szempontjából alapvetően „all-in”-nek tekinthető, de elég jól bevált. A P smart Z nagy, 6,59"-os kijelzővel büszkélkedhet FullView technológiával, amelyet egyetlen kivágás sem zavar meg. Az elülső kamera közvetlenül a telefon belsejében rejtőzik, és csak szükség esetén ugrik elő. A szükséges kompromisszumok azonban a fő kamerán láthatók, amelynél kettős modulról beszélhetünk, ahol a fő kamera "csak" 16 Mpx-t kínál f/1,8 rekeszértékkel, amelyet egy 2 Mpx-es ToF érzékelő egészít ki.

Viszont, kínai telefonról lévén szó, számos előnyt is kínál. A Huawei P smart Z Kirin 710 lapkakészlettel van felszerelve, amely szinte megegyezik például a Snapdragon 710-zel - így garantált a kiváló játékteljesítmény. A 4 GB RAM-mal és 64 GB belső tárhellyel valószínűleg nem fogja lenyűgözni az igényesebb felhasználókat, de ha nagy teljesítményű okostelefont keresel, nagyon kedvező áron, a Huawei P smart Z modellt mindenképpen érdemes megfontolni.

Motorola One Fusion + - a nagyszerű teljesítmény és az Android One kombinációja

Noha a Motorola amerikai vállalat, amelynek amerikai központja van, mióta a Lenovo 2014-ben felvásárolta, az összes termelés Kínába költözött. Ezért a Motorola One Fusion +, mint sok más modell, kínai mobil. És a paraméterek egyértelműen jelzik ezt. Az említett telefonok közül ez az egyik legerősebb modell, elsősorban a Snapdragon 730 processzor és a 6 GB RAM kombinációjának köszönhetően. A 128 GB belső memóriával és 5000 mAh-s akkumulátorral a Motorola egy igazán erős telefont kínál, amelynek ára csak 80 000 Ft körül van.

Motorola One Fusion+
A Motorola One Fusion + visszahúzható kamerát rejt.

A kamerarendszer nem fog csalódást okozni. Összesen négy objektívet találunk a hátlapon - 64Mpx-es fő érzékelő (f/1.8), 8Mpx-es széles látószögű kamera (f/2.2), valamint makrokamera és ToF érzékelő. Az elülső kamera érdekes, mert visszahúzható, így nem zavarja a kijelző integritását. Felbontása 16 Mpx (f/2,2). Kétségtelen, hogy meg kell említeni, hogy az okostelefon bekerült az Android One - Fusion + programba is, így elsődlegesen és teljesen felkészülve fogadja az Android frissítéseit.

A legnagyobb kínai mobiltelefon-gyártók

Megnéztük a legjobb kínai mobiltelefonokat. Azok sem feltétlenül rosszak, amelyek nem kerültek említésre. Gyakran sok szempontból ugyanolyanok, mint a legjobbak, de csak egy győztes lehet. Sokkal több telefon van, de gyártóból is van még jó pár. Melyik márkák a legjelentősebbek és melyek kevésbé ismertek, de mégis figyelmet érdemelnek?

Huawei

A Huawei az egyik legnagyobb kínai és globális telekommunikációs vállalat. 1987-ben alakult, székhelye Shenzhen, Kína. A Huawei előnyt kovácsolhat abból, hogy a saját HiSilicon Kirin processzoraival látja el a mobiltelefonjait.

A Huawei előnye, hogy saját HiSilicon Kirin processzorokkal látja el a mobiltelefonjait, és az utóbbi években a fényképezési képességek területén is nagyon jól teljesített. A Huawei P20 Pro 2018-ban már említésre került, de a jelenlegi zászlóshajó, a Huawei P40 Pro jelenleg (2020 júniusában) a DxOMark szerint a legjobb fotómobil a piacon.

A Huawei a mobiltelefonjait például a Huawei P/P Lite (jelenleg P40 és P30), a Nova és az Y sorozatra osztja. A közelmúltban a Huawei Mobile Services felület vetett fel kérdéseket sokakban, amely nem engedélyezi a Google szolgáltatások használatát. A HMS működéséről bővebben a külön ennek a témának szentelt cikkünkben olvashatsz.

Huawei logó Huawei Y7

Balra: Huawei logó. Jobbra: Huawei P40, okostelefon Huawei Mobile Services felülettel.

Honor

A Honor a Huawei tulajdonában lévő cég. Szárnya alatt rendszeresen jelennek meg sikeres alsó-, közép- és felsőkategóriás modellek, amelyek a kisebb kompromisszumok mellett nagyon barátságos áron kerülnek piacra, amely mindig kissé alacsonyabb, mint a Huawei telefonoké. Ugyanakkor a teljesítmény változatlan marad, és néhány esetben még magasabb is. A Honor mobiltelefonok jól sikerült designjukról is ismertek.

Honor logó Huawei Y7

Balra: Honor logó. Jobbra: Honor 20.

Mivel a Honor a Huawei cégcsoporthoz tartozik, ez a márka is a Google szolgáltatások használatának korlátozása alá esik. A márka új telefonjain a Huawei Mobile Services felület található, az összes előnyével és hátrányával együtt.

Xiaomi

A Xiaomi csak 2010 óta létezik, de ez alatt az idő alatt egy kicsi startup-ból hatalmas, ambiciózus óriássá nőtte ki magát. A portfóliója tucatnyi készüléktípussal büszkélkedhet, beleértve a fitnesz karkötőket, laptopokat és természetesen a mobiltelefonokat. Magabiztosan készítik elő az utat az ügyfelek felé olyan fegyverekkel, mint a ragadozó árképzési politika, a szép design és a megbízható kivitelezés. A Xiaomi Mi termékcsaládban zászlóshajók találhatók - ezek az okostelefonok nagy teljesítményt nyújtanak. Érdemes megemlíteni a Redmi márkát is, amely a Xiaomiból függetlenedett. A Redmi okostelefonok azoknak a felhasználóknak érdekesek, akik a középső árkategóriában a legjobb ár-teljesítmény arányt keresik. A piacon jelenleg a Redmi 9-es és 8-as sorozat található.

Xiaomi logó Xiaomi Redmi 4X

Balra: Xiaomi logó. Jobbra: a Xiaomi Mi Note10 Pro fotómobil, amely ma az egyik legjobb mobilkamerával rendelkezik.

OnePlus

A OnePlus még a Xiaomi-nál is fiatalabb kínai telefongyártó. Azonnal csúcsra tört az első OnePlus One mobiltelefonjával, amelyet maga a gyártó zászlóshajóként jellemzett. És sok felhasználó számára az is volt. Az utóbbi időben a OnePlus elsősorban megfizethető gamer-okostelefonok gyártójaként bizonyított. A kínai gyártó legújabb műve a OnePlus 8 modell.

OnePlus logó OnePlus 5T

Balra: OnePlus logó. Jobbra:OnePlus 8 - az AnTuTu rangsor egyik legerősebb okostelefonja.


Doogee

A kínai-spanyol eredetű Doogee mobiltelefonok kedvező áron kínálnak "ismerős" designt. Azért ismerős, mert a gyártó szereti, ha a versenytársak inspirálják, például a Xiaomi, a Huawei, a Honor vagy a Samsung designja. A Doogee Mix okostelefonok (a Xiaomi Mix név és design alapján), a Doogee S60 (a CAT S60 alapján) és még sok más található a kínálatában.

Ez azonban sok felhasználót nem zavar, különösen akkor, ha a meglehetősen szép designhoz kiváló minőségű kivitelezés és alacsony ár is járul. Példa erre a Doogee S60, amely ötvözi a robusztusságot az átlag feletti felszereltséggel. Hasonlóan "kemény" a Doogee S68 változat is (a Doogee S68 PRO 128 GB fekete és a Doogee S68 PRO 128 GB narancssárga változatban kapható).

Doogee logó Doogee X20

Balra: Doogee logó. Jobbra:Doogee X20. Gondoltad volna, hogy 30 000 forintba sem kerül?

Oppo

Mint több tucat kínai telefongyártónak, az Oppo-nak is ugyanaz a tulajdonosa, mint a OnePlus-nak. De ez, a fentebb említettekhez hasonlóan, az egyik legfontosabb. Mivel az Oppo és a OnePlus testvérvállalatok, telefonjaik nagyrészt hasonlóak, főleg az első két gyártó esetében. Főként megfizethető középkategóriás telefonokra koncentrálnak. A gyártó zászlóshajója az Oppo Reno3 Pro nagyszerű kamerával rendelkezik. Az Oppo márka olcsóbb alternatívái az A sorozatú modellek - jelenleg az A5 (2020), az A31 és az A91 modell kapható.

Oppo logó Oppo R15

Balra: Oppo logó. Jobbra: A zászlóshajó, az Oppo Reno3 Pro.

Gyakran feltett kérdések a kínai telefonokkal kapcsolatban

Milyen kockázatokkal jár a telefon Kínából történő vásárlása?

Ha a telefont hivatalos magyar forgalmazótól vásárolod meg, akkor semmitől nem kell félni. A kínai telefonokat azonban gyakran olcsón importálják az úgynevezett szürke importon keresztül, ezáltal elveszítik a garancia esélyét Magyarországon, így külön fizetni kell minden probléma esetén, vagy az okostelefonodat a világ másik felére kell küldeni.

Van-e valamilyen előnye a kínai mobiltelefonoknak más telefonokkal szemben?

Igen, például a nagyon jó ár-érték arány. Általánosságban azt mondhatjuk, hogy a középkategória áráért egy zászlóshajónak megfelelő okostelefont kaphatsz, néha a kínai mobiltelefonok még jobbak is, mint a vezető zászlóshajók.

Vonatkoznak-e a Kínából származó telefonokra bármiféle korlátozások Európában?

A legtöbb esetben a magyar forgalmazásban vásárolt telefon probléma nélkül működik Magyarországon is. Azonban nem minden kínai telefon érhető el az európai üzletekben. Bizonyos akadályt jelent az amerikai-kínai kereskedelmi háború is, amelynek például a Huawei zászlóshajójának számító Huawei Mate 30 modelljei áldozatává is váltak.

i Ez is érdekelhet

Amint látod, nincs ok aggódni a kínai telefonok miatt. Érdekes árakon gyakran meglepően sokat kínálnak, és az alacsonyabb ár gyakran csak néhány kompromisszumot rejt.

Mobiltelefonok

OnePlus 8 Pro 256GB zöld
Mobiltelefon - 6,78"-es kijelző, 3168 × 1440, 120Hz, AMOLED kijelző, 8 magos Qualcomm Snapdragon 865 processzor, 12 GB RAM, 256 GB belső tárhely, 48 Mpx felbontású (f/1,78) + 8 Mpx felbontású (f/2,4) + 48 Mpx felbontású (f/2,2) + 5 Mpx felbontású (f/2,4), hátlapi kamera, optikai zoommal, 16 Mpx felbontású előlapi kamera, optikai és elektronikus képstabilizátor, GPS, Glonass, NFC, 4G (LTE), 5G, USB-C, ujjlenyomat-olvasó a kijelzőn, dual SIM, IP68 védelem, kártyafüggetlen, gyorstöltés 30W, vezeték nélküli töltés 30W, 4510 mAh kapacitású akkumulátor, Android 10

+ INGYEN Internet Security Bitdefender Mobile Security, Androidhoz, 1 készülékhez, 1 év (elektronikus licenc)

339 990 Ft áfa nélkül 267 710 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész 3 db
Termékkód: ONE0073c3
Xiaomi Mi 10 Lite 5G 128 GB szürke - Mobiltelefon
Xiaomi Mi 10 Lite 5G 128 GB szürke
Mobiltelefon - 6,57"-es kijelző, 2400 × 1080, AMOLED kijelző, 8 magos Qualcomm Snapdragon 765G processzor, 6 GB RAM, 128 GB belső tárhely, 48 Mpx felbontású (f/1,8) + 8 Mpx felbontású (f/2,2) + 2 Mpx felbontású (f/2,4) + 2 Mpx felbontású (f/2,4), hátlapi kamera, 16 Mpx felbontású előlapi kamera, elektronikus képstabilizátor, GPS, Glonass, IrDA, NFC, 4G (LTE), 5G, Jack (3,5mm), USB-C, ujjlenyomat-olvasó a kijelzőn, dual SIM, kártyafüggetlen, gyorstöltés 20W, 4160 mAh kapacitású akkumulátor, Android 10

+ INGYEN Internet Security Bitdefender Mobile Security, Androidhoz, 1 készülékhez, 1 év (elektronikus licenc)

113 390 Ft áfa nélkül 89 280 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: XI217c3
HUAWEI P30 Lite színátmenetes fehér - Mobiltelefon
-6%
Több, mint98%Megbízhatóság
HUAWEI P30 Lite színátmenetes fehér
Mobiltelefon - 6,15"-es kijelző, 2312 × 1080, LTPS kijelző, 8 magos HiSilicon Kirin 710 processzor, 4 GB RAM, 128 GB belső tárhely, akár 512 GB kapacitású Micro SD, 48 Mpx felbontású (f/1,8) + 8 Mpx felbontású (f/2,4) + 2 Mpx felbontású (f/2,4), hátlapi kamera, 24 Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, Glonass, NFC, 4G (LTE), Jack (3,5mm), USB-C, ujjlenyomat-olvasó, hibrid, kártyafüggetlen, gyorstöltés 18W, 3340 mAh kapacitású akkumulátor, Android 9,0 Pie

+ INGYEN Internet Security Bitdefender Mobile Security, Androidhoz, 1 készülékhez, 1 év (elektronikus licenc)

-6% 82 990 Ft
77 990 Ft áfa nélkül 61 410 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: HU3135b1
HUAWEI P30 Pro 128GB fekete - Mobiltelefon
-12%
HUAWEI P30 Pro 128GB fekete
Mobiltelefon - 6,47"-es kijelző, 2340 × 1080, OLED kijelző, 8 magos HiSilicon Kirin 980 processzor, 6 GB RAM, 128 GB belső tárhely, akár 256 GB kapacitású NM Card, 40 Mpx felbontású (f/1,6) + 8 Mpx felbontású (f/3,4) + 20 Mpx felbontású (f/2,2), Time of Flight (ToF), hátlapi kamera, optikai zoommal, 32 Mpx felbontású előlapi kamera, optikai képstabilizátor, GPS, Glonass, NFC, 4G (LTE), USB-C, ujjlenyomat-olvasó a kijelzőn, dual SIM, IP68 védelem, kártyafüggetlen, gyorstöltés 40W, vezeték nélküli töltés 15W, fordított töltés 2,5W, 4200 mAh kapacitású akkumulátor, Android 9,0 Pie

+ INGYEN Internet Security Bitdefender Mobile Security, Androidhoz, 1 készülékhez, 1 év (elektronikus licenc)

-12% 213 990 Ft
187 990 Ft áfa nélkül 148 020 Ft
Kosárba
Kiárusítás
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: HU3136b1
Motorola One Fusion+ kék - Mobiltelefon
-13%
Motorola One Fusion+ kék
Mobiltelefon - 6,5"-es kijelző, 2340 × 1080, IPS kijelző, 8 magos Qualcomm Snapdragon 730 processzor, 6 GB RAM, 128 GB belső tárhely, akár 1024 GB kapacitású Micro SD, 64 Mpx felbontású (f/1,8) + 8 Mpx felbontású (f/2,2) + 5 Mpx felbontású (f/2,2) + 2 Mpx felbontású (f/2,2), hátlapi kamera, 16 Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, Glonass, 4G (LTE), Jack (3,5mm), USB-C, ujjlenyomat-olvasó, hibrid, kártyafüggetlen, gyorstöltés 15W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, Android 10

+ INGYEN Internet Security Bitdefender Mobile Security, Androidhoz, 1 készülékhez, 1 év (elektronikus licenc)

-13% 87 440 Ft
76 090 Ft áfa nélkül 59 910 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SMTR5049b2
Honor 20 kék - Mobiltelefon
Több, mint98%Megbízhatóság
Honor 20 kék
Mobiltelefon - 6,26"-es kijelző, 2340 × 1080, LTPS kijelző, 8 magos HiSilicon Kirin 980 processzor, 6 GB RAM, 128 GB belső tárhely, 48 Mpx felbontású (f/1,8) + 16 Mpx felbontású (f/2,2) + 2 Mpx felbontású (f/2,4) + 2 Mpx felbontású (f/2,4), hátlapi kamera, 32 Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, Glonass, NFC, 4G (LTE), USB-C, ujjlenyomat-olvasó, dual SIM, kártyafüggetlen, gyorstöltés 22,5W, 3750 mAh kapacitású akkumulátor, Android 9,0 Pie

+ INGYEN Internet Security Bitdefender Mobile Security, Androidhoz, 1 készülékhez, 1 év (elektronikus licenc)

99 990 Ft áfa nélkül 78 730 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: kedd 1.26. 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: UM305b2
Doogee S68 PRO 128 GB narancssárga - Mobiltelefon
-11%
Doogee S68 PRO 128 GB narancssárga
Mobiltelefon - 5,9"-es kijelző, 2280 × 1080, IPS kijelző, 8 magos Helio P70 processzor, 6 GB RAM, 128 GB belső tárhely, akár 128 GB kapacitású Micro SD, 21 Mpx felbontású (f/2,2) + 8 Mpx felbontású + 8 Mpx felbontású, hátlapi kamera, optikai zoommal, 16 Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, Glonass, NFC, 4G (LTE), USB-C, ujjlenyomat-olvasó, dual SIM, IP68 védelem, ütésálló, kártyafüggetlen, gyorstöltés 24W, vezeték nélküli töltés 10W, fordított töltés 5W, 6300 mAh kapacitású akkumulátor, Android 9,0 Pie

+ INGYEN Internet Security Bitdefender Mobile Security, Androidhoz, 1 készülékhez, 1 év (elektronikus licenc)

-11% 89 990 Ft
79 990 Ft áfa nélkül 62 980 Ft
Kosárba
Kiárusítás
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: DGE2332b2
Xiaomi Redmi Note 8 Pro LTE 64GB zöld - Mobiltelefon
Több, mint99%Megbízhatóság
Xiaomi Redmi Note 8 Pro LTE 64GB zöld
Mobiltelefon - 6,53"-es kijelző, 2340 × 1080, IPS kijelző, 8 magos MediaTek Helio G90T processzor, 6 GB RAM, 64 GB belső tárhely, akár 256 GB kapacitású Micro SDXC, 64 Mpx felbontású (f/1,89) + 8 Mpx felbontású (f/2,2) + 2 Mpx felbontású (f/2,4) + 2 Mpx felbontású, hátlapi kamera, 20 Mpx felbontású előlapi kamera, elektronikus képstabilizátor, Glonass, IrDA, NFC, 4G (LTE), Jack (3,5mm), USB-C, ujjlenyomat-olvasó, hibrid, kártyafüggetlen, gyorstöltés 18W, 4500 mAh kapacitású akkumulátor, Android 9,0 Pie

+ INGYEN Internet Security Bitdefender Mobile Security, Androidhoz, 1 készülékhez, 1 év (elektronikus licenc)

79 990 Ft áfa nélkül 62 980 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: XI200b3
Xiaomi Redmi Note 8 Pro LTE 128GB kék - Mobiltelefon
Több, mint98%Megbízhatóság
Xiaomi Redmi Note 8 Pro LTE 128GB kék
Mobiltelefon - 6,53"-es kijelző, 2340 × 1080, IPS kijelző, 8 magos MediaTek Helio G90T processzor, 6 GB RAM, 128 GB belső tárhely, akár 256 GB kapacitású Micro SDXC, 64 Mpx felbontású (f/1,89) + 8 Mpx felbontású (f/2,2) + 2 Mpx felbontású (f/2,4) + 2 Mpx felbontású (f/2,4), hátlapi kamera, 20 Mpx felbontású előlapi kamera, elektronikus képstabilizátor, Glonass, IrDA, NFC, 4G (LTE), Jack (3,5mm), USB-C, ujjlenyomat-olvasó, hibrid, kártyafüggetlen, gyorstöltés 18W, 4500 mAh kapacitású akkumulátor, Android 9,0 Pie

+ INGYEN Internet Security Bitdefender Mobile Security, Androidhoz, 1 készülékhez, 1 év (elektronikus licenc)

79 090 Ft áfa nélkül 62 280 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: kedd 1.26. 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: XI200c4
Xiaomi Redmi Note 8 Pro LTE 64GB fehér - Mobiltelefon
Több, mint99%Megbízhatóság
Xiaomi Redmi Note 8 Pro LTE 64GB fehér
Mobiltelefon - 6,53"-es kijelző, 2340 × 1080, IPS kijelző, 8 magos MediaTek Helio G90T processzor, 6 GB RAM, 64 GB belső tárhely, akár 256 GB kapacitású Micro SDXC, 64 Mpx felbontású (f/1,89) + 8 Mpx felbontású (f/2,2) + 2 Mpx felbontású (f/2,4) + 0 Mpx felbontású (f/2,4), hátlapi kamera, 20 Mpx felbontású előlapi kamera, elektronikus képstabilizátor, Glonass, IrDA, NFC, 4G (LTE), Jack (3,5mm), USB-C, ujjlenyomat-olvasó, hibrid, kártyafüggetlen, gyorstöltés 18W, 4500 mAh kapacitású akkumulátor, Android 9,0 Pie

+ INGYEN Internet Security Bitdefender Mobile Security, Androidhoz, 1 készülékhez, 1 év (elektronikus licenc)

79 990 Ft áfa nélkül 62 980 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: XI200b1
HUAWEI nova 5T kék - Mobiltelefon
Több, mint98%Megbízhatóság
HUAWEI nova 5T kék
Mobiltelefon - 6,26"-es kijelző, 2340 × 1080, LTPS kijelző, 8 magos processzor, 6 GB RAM, 128 GB belső tárhely, 48 Mpx felbontású (f/1,8) + 16 Mpx felbontású (f/2,2) + 2 Mpx felbontású (f/2,4) + 2 Mpx felbontású (f/2,4), hátlapi kamera, 32 Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, Glonass, NFC, 4G (LTE), USB-C, ujjlenyomat-olvasó, dual SIM, kártyafüggetlen, 3650 mAh kapacitású akkumulátor, Android 9,0 Pie

+ INGYEN Internet Security Bitdefender Mobile Security, Androidhoz, 1 készülékhez, 1 év (elektronikus licenc)

93 990 Ft áfa nélkül 74 010 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: HU3141b3
Xiaomi Redmi Note 9S LTE 64GB szürke
Mobiltelefon - 6,67"-es kijelző, 2400 × 1080, IPS kijelző, 8 magos Qualcomm Snapdragon 720G processzor, 4 GB RAM, 64 GB belső tárhely, akár 512 GB kapacitású Micro SD, 48 Mpx felbontású (f/1,8) + 8 Mpx felbontású (f/2,2) + 5 Mpx felbontású (f/2,4) + 2 Mpx felbontású (f/2,4), hátlapi kamera, 16 Mpx felbontású előlapi kamera, elektronikus képstabilizátor, GPS, Glonass, IrDA, 4G (LTE), Jack (3,5mm), USB-C, ujjlenyomat-olvasó, dual SIM + memóriakártya, kártyafüggetlen, gyorstöltés 18W, 5020 mAh kapacitású akkumulátor, Android 10

+ INGYEN Internet Security Bitdefender Mobile Security, Androidhoz, 1 készülékhez, 1 év (elektronikus licenc)

71 890 Ft áfa nélkül 56 610 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: XI212b3
Xiaomi Redmi Note 9 Pro LTE 64 GB szürke - Mobiltelefon
Több, mint98%Megbízhatóság
Xiaomi Redmi Note 9 Pro LTE 64 GB szürke
Mobiltelefon - 6,67"-es kijelző, 2340 × 1080, IPS kijelző, 8 magos Qualcomm Snapdragon 720G processzor, 6 GB RAM, 64 GB belső tárhely, akár 512 GB kapacitású Micro SD, 64 Mpx felbontású (f/1,89) + 8 Mpx felbontású (f/2,2) + 5 Mpx felbontású (f/2,4) + 2 Mpx felbontású (f/2,4), hátlapi kamera, 16 Mpx felbontású előlapi kamera, elektronikus képstabilizátor, GPS, Glonass, IrDA, NFC, 4G (LTE), Jack (3,5mm), USB-C, ujjlenyomat-olvasó, dual SIM + memóriakártya, kártyafüggetlen, gyorstöltés 30W, 5020 mAh kapacitású akkumulátor, Android 10

+ INGYEN Internet Security Bitdefender Mobile Security, Androidhoz, 1 készülékhez, 1 év (elektronikus licenc)

-3% 87 990 Ft
85 290 Ft áfa nélkül 67 160 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: XI210b2
Realme 6 Dual SIM 64GB - kék - Mobiltelefon
-27%
Realme 6 Dual SIM 64GB - kék
Mobiltelefon - 6,5"-es kijelző, 2400 × 1080, 90Hz, IPS kijelző, 8 magos MediaTek Helio G90T processzor, 4 GB RAM, 64 GB belső tárhely, akár 256 GB kapacitású Micro SD, 64 Mpx felbontású (f/1,8) + 8 Mpx felbontású (f/2,3) + 2 Mpx felbontású (f/2,4) + 2 Mpx felbontású (f/2,4), hátlapi kamera, 16 Mpx felbontású előlapi kamera, elektronikus képstabilizátor, GPS, Glonass, NFC, 4G (LTE), Jack (3,5mm), USB-C, ujjlenyomat-olvasó, dual SIM + memóriakártya, kártyafüggetlen, gyorstöltés 30W, 4300 mAh kapacitású akkumulátor, Android 10

+ INGYEN Internet Security Bitdefender Mobile Security, Androidhoz, 1 készülékhez, 1 év (elektronikus licenc)

-27% 85 990 Ft
62 990 Ft áfa nélkül 49 600 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: REAM007b2
Xiaomi Mi 10 Lite 5G 128 GB kék
Mobiltelefon - 6,57"-es kijelző, 2400 × 1080, AMOLED kijelző, 8 magos Qualcomm Snapdragon 765G processzor, 6 GB RAM, 128 GB belső tárhely, 48 Mpx felbontású (f/1,8) + 8 Mpx felbontású (f/2,2) + 2 Mpx felbontású (f/2,4) + 2 Mpx felbontású (f/2,4), hátlapi kamera, 16 Mpx felbontású előlapi kamera, elektronikus képstabilizátor, GPS, Glonass, IrDA, NFC, 4G (LTE), 5G, Jack (3,5mm), USB-C, ujjlenyomat-olvasó a kijelzőn, dual SIM, kártyafüggetlen, gyorstöltés 20W, 4160 mAh kapacitású akkumulátor, Android 10

+ INGYEN Internet Security Bitdefender Mobile Security, Androidhoz, 1 készülékhez, 1 év (elektronikus licenc)

113 390 Ft áfa nélkül 89 280 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: XI217c2
Xiaomi POCO X3 128 GB szürke - Mobiltelefon
-7%
Xiaomi POCO X3 128 GB szürke
Mobiltelefon - 6,67"-es kijelző, 2400 × 1080, 120Hz, IPS kijelző, 8 magos Qualcomm Snapdragon 732G processzor, 6 GB RAM, 128 GB belső tárhely, akár 256 GB kapacitású Micro SD, 64 Mpx felbontású (f/1,89) + 13 Mpx felbontású (f/2,2) + 2 Mpx felbontású (f/2,4) + 2 Mpx felbontású (f/2,4), hátlapi kamera, 20 Mpx felbontású előlapi kamera, elektronikus képstabilizátor, GPS, Glonass, IrDA, NFC, 4G (LTE), Jack (3,5mm), USB-C, ujjlenyomat-olvasó, hibrid, kártyafüggetlen, gyorstöltés 33W, 5160 mAh kapacitású akkumulátor, Android 10

-7% 109 990 Ft
101 890 Ft áfa nélkül 80 230 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: XI218c2
Realme 6s DualSIM fehér - Mobiltelefon
-7%
Realme 6s DualSIM fehér
Mobiltelefon - 6,5"-es kijelző, 2400 × 1080, 90Hz, IPS kijelző, 8 magos MediaTek Helio G90T processzor, 4 GB RAM, 64 GB belső tárhely, akár 256 GB kapacitású Micro SDHC, 48 Mpx felbontású (f/1,8) + 8 Mpx felbontású (f/2,3) + 2 Mpx felbontású (f/2,4) + 2 Mpx felbontású (f/2,4), hátlapi kamera, 16 Mpx felbontású előlapi kamera, elektronikus képstabilizátor, GPS, Glonass, NFC, 4G (LTE), USB-C, dual SIM + memóriakártya, kártyafüggetlen, gyorstöltés 30W, 4300 mAh kapacitású akkumulátor, Android 10

+ INGYEN Internet Security Bitdefender Mobile Security, Androidhoz, 1 készülékhez, 1 év (elektronikus licenc)

-7% 67 490 Ft
62 990 Ft áfa nélkül 49 600 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: REAM011b1
HUAWEI P smart Z fekete - Mobiltelefon
-25%
HUAWEI P smart Z fekete
Mobiltelefon - 6,59"-es kijelző, 2340 × 1080, IPS kijelző, 8 magos HiSilicon Kirin 710 processzor, 4 GB RAM, 64 GB belső tárhely, akár 1024 GB kapacitású Micro SD, 16 Mpx felbontású (f/1,8) + 2 Mpx felbontású (f/2,4), hátlapi kamera, 16 Mpx felbontású előlapi kamera, elektronikus képstabilizátor, GPS, Glonass, NFC, 4G (LTE), Jack (3,5mm), USB-C, ujjlenyomat-olvasó, hibrid, kártyafüggetlen, 4000 mAh kapacitású akkumulátor, Android 9,0 Pie

+ INGYEN Internet Security Bitdefender Mobile Security, Androidhoz, 1 készülékhez, 1 év (elektronikus licenc)

-25% 72 490 Ft
54 690 Ft áfa nélkül 43 060 Ft
Kosárba
Kiárusítás
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: HU3138b1
Oppo A31 - fekete
Mobiltelefon - 6,5"-es kijelző, 1600 × 720, IPS kijelző, 8 magos MediaTek MT6765 processzor, 4 GB RAM, 64 GB belső tárhely, akár 256 GB kapacitású Micro SD, 12 Mpx felbontású (f/1,8) + 2 Mpx felbontású (f/2,4) + 2 Mpx felbontású (f/2,4), hátlapi kamera, 8 Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, Glonass, 4G (LTE), Jack (3,5mm), Micro USB, ujjlenyomat-olvasó, dual SIM + memóriakártya, kártyafüggetlen, 4230 mAh kapacitású akkumulátor, Android 9,0 Pie

+ INGYEN Internet Security Bitdefender Mobile Security, Androidhoz, 1 készülékhez, 1 év (elektronikus licenc)

50 390 Ft áfa nélkül 39 680 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: hétfő 1.25. 8:00-tól
Utolsó termék a raktáron
Termékkód: OPP2001b2
Motorola Moto G8 Power fekete
Mobiltelefon - 6,4"-es kijelző, 2280 × 1080, IPS kijelző, 8 magos Qualcomm Snapdragon 665 processzor, 4 GB RAM, 64 GB belső tárhely, akár 512 GB kapacitású Micro SD, 16 Mpx felbontású (f/1,7) + 8 Mpx felbontású (f/2,2) + 8 Mpx felbontású (f/2,2) + 2 Mpx felbontású, hátlapi kamera, optikai zoommal, 16 Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, Glonass, 4G (LTE), Jack (3,5mm), USB-C, ujjlenyomat-olvasó, hibrid, kártyafüggetlen, gyorstöltés 18W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, Android 10

+ INGYEN Internet Security Bitdefender Mobile Security, Androidhoz, 1 készülékhez, 1 év (elektronikus licenc)

57 490 Ft áfa nélkül 45 270 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SMTR5041b1
Doogee S40 Lite fekete
Mobiltelefon - 5,5"-es kijelző, 960 × 480, IPS kijelző, 4 magos MediaTek MT6580 processzor, 2 GB RAM, 16 GB belső tárhely, akár 128 GB kapacitású Micro SD, 8 Mpx felbontású (f/2,2) + 5 Mpx felbontású, hátlapi kamera, 5 Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, Glonass, Jack (3,5mm), Micro USB, ujjlenyomat-olvasó, hibrid, IP68 védelem, ütésálló, kártyafüggetlen, gyorstöltés, 4650 mAh kapacitású akkumulátor, Android 9,0 Pie

+ INGYEN Internet Security Bitdefender Mobile Security, Androidhoz, 1 készülékhez, 1 év (elektronikus licenc)

37 990 Ft áfa nélkül 29 910 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: DGE2331xb1
Realme X3 SuperZoom DualSIM 128GB kék - Mobiltelefon
Új
Realme X3 SuperZoom DualSIM 128GB kék
Mobiltelefon - 6,57"-es kijelző, 2400 × 1080, 120Hz, IPS kijelző, 8 magos processzor, 8 GB RAM, 128 GB belső tárhely, 64 Mpx felbontású (f/1,8) + 8 Mpx felbontású (f/3,4) + 8 Mpx felbontású (f/2,3) + 2 Mpx felbontású (f/2,4), hátlapi kamera, optikai zoommal, 32 Mpx felbontású + 8 Mpx felbontású előlapi kamera, optikai képstabilizátor, GPS, Glonass, 4G (LTE), USB-C, dual SIM, kártyafüggetlen, gyorstöltés 30W, 4200 mAh kapacitású akkumulátor, Android 10

119 990 Ft áfa nélkül 94 480 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: REAM010b2
Motorola Moto G Pro Dual SIM kék
Mobiltelefon - 6,4"-es kijelző, 2300 × 1080, IPS kijelző, 8 magos Qualcomm Snapdragon 665 processzor, 4 GB RAM, 128 GB belső tárhely, akár 512 GB kapacitású Micro SD, 48 Mpx felbontású (f/1,7) + 16 Mpx felbontású (f/2,2) + 2 Mpx felbontású (f/2,2), Time of Flight (ToF), hátlapi kamera, 16 Mpx felbontású előlapi kamera, elektronikus képstabilizátor, GPS, Glonass, NFC, 4G (LTE), Jack (3,5mm), USB-C, hibrid, kártyafüggetlen, gyorstöltés 18W, érintőceruza, 4000 mAh kapacitású akkumulátor, Android 10

+ INGYEN Internet Security Bitdefender Mobile Security, Androidhoz, 1 készülékhez, 1 év (elektronikus licenc)

84 790 Ft áfa nélkül 66 760 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SMTR5048b1
Doogee X95 - kék
Mobiltelefon - 6,52"-es kijelző, 1200 × 540, IPS kijelző, 4 magos MediaTek MT6737 processzor, 2 GB RAM, 16 GB belső tárhely, akár 128 GB kapacitású Micro SD, 13 Mpx felbontású (f/2,2) + 2 Mpx felbontású + 2 Mpx felbontású, hátlapi kamera, optikai zoommal, 5 Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, 4G (LTE), Jack (3,5mm), Micro USB, hibrid, kártyafüggetlen, 4350 mAh kapacitású akkumulátor, Android 10

+ INGYEN Internet Security Bitdefender Mobile Security, Androidhoz, 1 készülékhez, 1 év (elektronikus licenc)

34 990 Ft áfa nélkül 27 550 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: DGE2334b2
Motorola Razr eSIM arany
Mobiltelefon - 6,2"-es kijelző, 2142 × 876, P-OLED kijelző, 8 magos Qualcomm Snapdragon 710 processzor, 6 GB RAM, 128 GB belső tárhely, 16 Mpx felbontású (f/1,7), hátlapi kamera, 5 Mpx felbontású előlapi kamera, elektronikus képstabilizátor, GPS, Glonass, NFC, 4G (LTE), USB-C, ujjlenyomat-olvasó, eSIM, kártyafüggetlen, gyorstöltés 15W, 2510 mAh kapacitású akkumulátor, Android 10

+ INGYEN Internet Security Bitdefender Mobile Security, Androidhoz, 1 készülékhez, 1 év (elektronikus licenc)

388 090 Ft áfa nélkül 305 580 Ft
Kosárba
Átvehető: hétfő 1.25. 8:00-tól
Utolsó 2 termék a raktáron
Termékkód: SMTR5047b2
Xiaomi Mi 10 Lite 5G 128 GB fehér
Mobiltelefon - 6,57"-es kijelző, 2400 × 1080, AMOLED kijelző, 8 magos Qualcomm Snapdragon 765G processzor, 6 GB RAM, 128 GB belső tárhely, 48 Mpx felbontású (f/1,8) + 8 Mpx felbontású (f/2,2) + 2 Mpx felbontású (f/2,4) + 2 Mpx felbontású (f/2,4), hátlapi kamera, 16 Mpx felbontású előlapi kamera, elektronikus képstabilizátor, GPS, Glonass, IrDA, NFC, 4G (LTE), 5G, Jack (3,5mm), USB-C, ujjlenyomat-olvasó a kijelzőn, dual SIM, kártyafüggetlen, gyorstöltés 20W, 4160 mAh kapacitású akkumulátor, Android 10

+ INGYEN Internet Security Bitdefender Mobile Security, Androidhoz, 1 készülékhez, 1 év (elektronikus licenc)

-1% 105 150 Ft
103 990 Ft áfa nélkül 81 880 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: XI217c1
Xiaomi Mi 10T Pro 256 GB ezüst - Mobiltelefon
-10%
Xiaomi Mi 10T Pro 256 GB ezüst
Mobiltelefon - 6,67"-es kijelző, 2400 × 1080, 144Hz, IPS kijelző, 8 magos Qualcomm Snapdragon 865 processzor, 8 GB RAM, 256 GB belső tárhely, 108 Mpx felbontású (f/1,7) + 13 Mpx felbontású (f/2,4) + 5 Mpx felbontású (f/2,4), hátlapi kamera, 20 Mpx felbontású előlapi kamera, optikai képstabilizátor, GPS, Glonass, IrDA, NFC, 4G (LTE), 5G, USB-C, ujjlenyomat-olvasó, dual SIM, kártyafüggetlen, gyorstöltés 33W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, Android 10

-10% 232 290 Ft
208 490 Ft áfa nélkül 164 170 Ft
Kosárba
Kiárusítás
Beszállítás alatt > 5 db
Várható 2021. 01. 24.
Termékkód: XI220c3
Realme 7 Dual SIM 8 + 128 GB kék - Mobiltelefon
-6%
Realme 7 Dual SIM 8 + 128 GB kék
Mobiltelefon - 6,5"-es kijelző, 2400 × 1080, 90Hz, IPS kijelző, 8 magos processzor, 8 GB RAM, 128 GB belső tárhely, akár 256 GB kapacitású Micro SD, 48 Mpx felbontású (f/1,8) + 8 Mpx felbontású (f/2,3) + 2 Mpx felbontású (f/2,4) + 2 Mpx felbontású (f/2,4), Time of Flight (ToF), hátlapi kamera, 16 Mpx felbontású előlapi kamera, elektronikus képstabilizátor, GPS, Glonass, NFC, 4G (LTE), Jack (3,5mm), USB-C, ujjlenyomat-olvasó, dual SIM + memóriakártya, kártyafüggetlen, gyorstöltés 30W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, Android 10

-6% 90 130 Ft
84 990 Ft áfa nélkül 66 920 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: REAM014d2
Motorola Moto G9 Plus 128 GB arany - Mobiltelefon
Motorola Moto G9 Plus 128 GB arany
Mobiltelefon - 6,8"-es kijelző, 2340 × 1080, IPS kijelző, 8 magos Qualcomm Snapdragon 730G processzor, 4 GB RAM, 128 GB belső tárhely, akár 512 GB kapacitású Micro SD, 64 Mpx felbontású (f/1,8) + 8 Mpx felbontású (f/2,2) + 2 Mpx felbontású (f/2,2) + 2 Mpx felbontású (f/2,2), hátlapi kamera, 16 Mpx felbontású előlapi kamera, elektronikus képstabilizátor, GPS, Glonass, NFC, 4G (LTE), Jack (3,5mm), USB-C, ujjlenyomat-olvasó, hibrid, kártyafüggetlen, gyorstöltés 30W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, Android 10

+ INGYEN Internet Security Bitdefender Mobile Security, Androidhoz, 1 készülékhez, 1 év (elektronikus licenc)

78 490 Ft áfa nélkül 61 800 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SMTR5053b2
0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB0
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatéro
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket