AlzaBoxy Q1 AP+ plus nový vizuál

Szőnyegtisztító gépek és kárpittisztítók

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Porszívó típus
Porzsák nélküli
(5)
Porzsákos
(7)
Zsák nélküli, vezetékes
(5)
Ipari
(1)
Többfunkciós
(5)
Vizes
(6)
Szőnyegtisztító
(14)
Felület típusa
Minden padlótípus
(6)
Szőnyeg
(14)
Puha felületek
(5)
Kárpit
(12)
Rendeltetés
Állatszőrhöz
(5)
Antibakteriális
(1)
Tisztítás típusa
Felszívás
(5)
Nedves tisztítás
(14)
Száraz tisztítás
(8)
Tápellátás típusa
Akkus
(1)
Vezetékes
(12)
Szűrő típusa
Vízszűrő
(7)
EPA szűrő
(2)
Habszűrő
(3)
Papírszűrő
(1)
Teljesítmény
184 W
2100 W
-
Zajszint
60 dB
85 dB
-
Űrtartalom
1,6 l
8 l
-
Tömeg
3,6 kg
12,4 kg
-
Szín
Fehér
(3)
Fekete
(4)
Piros
(1)
Kék
(2)
Szürke
(4)
Türkiz
(2)
Zöld
(1)
Sárga
(5)
Szűrés

A szőnyegtisztító vagy kárpittisztító gépek olyan többfunkciós porszívók, amelyeket száraz és nedves tisztításra is lehet használni. A kárpitozott felületek, szőnyegek egészen legmélyéről eltávolítják a szennyeződéseket, a baktériumokat és az allergéneket. Milyen funkciókkal büszkélkedhetnek a szőnyegtisztítók és kárpittisztítók és mi alapján érdemes választanod, ha ilyen készüléket vennél?

Tovább

Hogyan működik a szőnyegtisztító-kárpittisztító?

Az ilyen porszívó egy viszonylag masszívabb készülék, amely víztartállyal és tisztítófolyadék tartállyal van felszerelve. A szőnyegtisztítóhoz speciális szívófej is tartozik, amely képes a szőnyeg vagy kárpit mélytisztítására és a felesleges víz felszívására.

  1. A szőnyegtisztító vagy kárpittisztító legfontosabb része a víztartály. Egy elválasztó segítségével itt különül el a szennyeződés, hogy semmiképpen ne kerülhessen vissza újra az anyagba.
  2. A mélytisztítás samponozással történik, melynek során a szőnyegtisztító gép tisztítófolyadékot juttat a szőnyeg vagy kárpitszálak mélyéig.
  3. Az így fellazított szennyeződést és magát a tisztítószert is ezután a tömlő segítségével lehet felszívni.

i

Az ilyen többfunkciós porszívók kárpittisztítóként funkcionálnak a kárpitozott bútorok, ülőpárnák és matracok esetében. Még a makacs borfoltokat és az állatszőrt is el tudják tüntetni. A szőnyegtisztító az autóba jó használatot tesz, az autósülések is tökéletesen tisztára varázsolhatók a segítségével.

Ne becsüld alá a szőnyegtisztító vagy kárpittisztító szívóerejének fontosságát

A szívóteljesítmény nem csak a motor bemeneti teljesítményétől függ, hanem a konstrukciótól is, azoknak a részeknek a felépítésétől, amelyen a levegő áthalad. Mint pl. a kárpittisztítóba beépített szűrők milyenségétől.

  • A nagy szívóteljesítmény fontos az összes szennyeződés, a tisztítószer és a felesleges víz alapos felszívásához, hogy a tisztított felület mielőbb megszáradjon.
  • A kárpittisztító gépek gyártói a paraméterek között gyakran nem tüntetik fel a szívóteljesítményt. Az ilyen esetekben általános szabály lehet, h. a szőnyegtisztító szívóteljesítménye kb. a teljes teljesítmény kb. 1/3-ának, 1/5-ének felelhet meg.

Szőnyegtisztító és kárpittisztító nagy teljesítményű szivattyúval

Nagyobb felületek tisztításakor az erős szivattyú különösen fontos a szőnyegszálak alapos átöblítése, kitisztítása miatt.

  • A szivattyú nagy teljesítménye biztosítja a tisztítószer átáramlását a fúvókákon keresztül, illetve a magas nyomásét, ami a tisztítószert mindenhova eljuttatja.
  • A teljesítményt a szivattyúzásra vonatkozóan a víz percenkénti, literben mért átáramlásában adják meg, míg a nyomást barban fejezik ki.

A szőnyegtisztítók tartályainak mérete

Minden szőnyegtisztító két tartállyal van ellátva: egy a tiszta vízhez, egy pedig a tisztítószerhez. Bizonyos szőnyegtisztítók esetében a tisztítószer tartály helyén használt víz gyűjtőedény található. Minél nagyobb a tartályok térfogata, annál ritkábban kell takarítás közben is tiszta vizet hozni vagy kiüríteni az elhasznált vizes tartályt.

  • 10 liter tisztítófolyadék általában 10 m2-nyi terület tisztításához elegendő.
  • Max. 50 m2-es területre elegendő lehet olyan kárpittisztító típus, amelynek 2 literes víztartálya van.
  • Min. 150 m2-es szőnyegfelület esetében már legalább 4 literes víztartályos szőnyegtisztító modell ajánlott.

i

Egy hagyományos porszívó porzsákja és egy szőnyegtisztító-kárpittisztító vizestartálya nagyjából ugyanakkora térfogatú.

Milyen szűrők elérhetők a kárpittisztítóknál?

A megfelelő szűrőrendszer különösen fontos a szennyeződések, allergének és baktériumok felfogásában, melyek a kárpitisztító által kibocsátott levegőben megjelenhetnének.

  • Mikroszűrő - a legelterjedtebb szűrők egyike, amely képes megfogni az apróbb szennyeződéseket és az allergéneket.
  • HEPA szűrő - annak köszönhetően, hogy a mikrorészecskék és allergének 99,9 %-át képes megfogni, elsősorban az allergiában szenvedők számára praktikus. A legjobb minőségű HEPA szűrők min. 13-as besorolásúak.
  • Vízszűrő - mintegy "csapdába ejti" a szennyeződéseket a víztartályban, ezáltal nem kerülnek vissza a levegőbe a tartály tisztításakor.
  • Mosható szűrő - rendkívül hosszú élettartam jellemzi. Használat után csak el kell öblíteni és ezáltal ismét használhatóvá válik.

Elérhető kárpittisztító tartozékok

Csakúgy, mint a hagyományos porszívók esetében, a szőnyegtisztítóknál is fontosak a különböző tartozékok, hogy az adott felületen maximális tisztítási hatékonyságot érhessünk el.

  • Résszívó: még a szűk, nehezen hozzáférhető helyeket is kiválóan megtisztítja.
  • Kefés szívófej: főleg az állatszőr, illetve a hajszálak felszívásához ideális, akár a hosszú szálú szőnyegekből is.
  • Kárpittisztító fej: kíméletesen, de hatékony távolítja el a szennyeződést az üléshuzatokból, kárpitozott bútorokból.
  • Parketta szívófej: nagy szívóerő kifejtésére képes a kemény padlófelületeken anélkül, hogy megkarcolná a festék- vagy lakkréteget.
A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Kärcher Puzzi 8/1 C Adv Kérés esetén megrendeljük 5 db
Többfunkciós porszívó - alkalmas szőnyeg és kárpit tisztítására, tisztítás módja nedves tisztítás, ipari, vizes és szőnyegtisztító, gyűjtőtartály űrtartalma 8 l, puhított kerekek, vezérlés a készüléken, kábel hossza 7,5 m, cső, víztartály a csomag része, vezetékes, szürke kivitel
247 990 Ft

2.
Bosch BWD41720 Szállításra kész > 5 db
Többfunkciós porszívó - minden típusú padlóhoz, tisztítás módja nedves tisztítás és száraz tisztítás, gyűjtőtartály űrtartalma 5 l, vízszűrő és EPA szűrő, vezérlés a készüléken, kábel hossza 6 m, hatósugár 9 m, víztartály a csomag része, vezetékes, zajszint 85 dB, fehér és türkiz kivitel
95 590 Ft

3.
Karcher SE 6.100 Szállításra kész > 5 db
Többfunkciós porszívó - alkalmas szőnyeg, puha felületek és kárpit tisztítására, tisztítás módja nedves tisztítás és száraz tisztítás, gyűjtőtartály űrtartalma 4 l, papírszűrő, kábel hossza 5 m, szűrő a csomag része, vezetékes, fehér kivitel
159 990 Ft

Még több
14 termék
4,8
Karcher SE 6.100
Többfunkciós porszívó - alkalmas szőnyeg, puha felületek és kárpit tisztítására, tisztítás módja nedves tisztítás és száraz tisztítás, gyűjtőtartály űrtartalma 4 l, papírszűrő, kábel hossza 5 m, szűrő a csomag része, vezetékes, fehér kivitel
159 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: KARVV093
4,1 39×
Kärcher SE 5.100
Porzsák nélküli porszívó - vezetékes, alkalmas minden padlótípushoz, tisztítás módja nedves tisztítás és száraz tisztítás, vízszűrő, 1400 W teljesítmény, zajszint 77 dB, gyűjtőtartály űrtartalma 4 l, kábel hossza 5 m, mérete 46,5 × 32 × 42,2 cm (Ma×Sz×Mé), tömege 7,7 kg, szűrő és szűrőzsák a csomag része, fekete és sárga kivitel
133 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: KARCZ011
4,3 21×
Bosch BWD41720
Többfunkciós porszívó - minden típusú padlóhoz, tisztítás módja nedves tisztítás és száraz tisztítás, gyűjtőtartály űrtartalma 5 l, vízszűrő és EPA szűrő, vezérlés a készüléken, kábel hossza 6 m, hatósugár 9 m, víztartály a csomag része, vezetékes, zajszint 85 dB, fehér és türkiz kivitel
95 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BOSVS720
4,1 44×
KÄRCHER SE 4001
Többfunkciós porszívó - minden típusú padlóhoz, antibakteriális, tisztítás módja nedves tisztítás és száraz tisztítás, gyűjtőtartály űrtartalma 4 l, parkolási helyzet a padlószívófejhez és fúvás, habszűrő, vezérlés a készüléken, kábel hossza 7,5 m, szívócső hosszabbító és cső, szűrő és szűrőzsák a csomag része, vezetékes, zajszint 60 dB, fekete és sárga kivitel
94 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: KASK007i
4,1 24×
BOSCH BWD421POW
Többfunkciós porszívó - minden típusú padlóhoz, állatszőrhöz, tisztítás módja felszívás, nedves tisztítás és száraz tisztítás, gyűjtőtartály űrtartalma 5 l, automatikus kábel visszatekerés, megtelt tartály kijelzés, teljesítmény szabályozás és gumírozott fogantyú, HEPA szűrő és vízszűrő, vezérlés a készüléken, kábel hossza 9 m, hatósugár 12 m, teleszkópos cső a csomag része, vezetékes, zajszint 79 dB, fekete és piros kivitel
129 290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BOVS411
Kärcher Puzzi 10/1 - Többfunkciós porszívó Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,5
Kärcher Puzzi 10/1
Többfunkciós porszívó - alkalmas szőnyeg, puha felületek és kárpit tisztítására, tisztítás módja nedves tisztítás és száraz tisztítás, szőnyegtisztító, vízszűrő, szürke kivitel
311 590 Ft
Szállításra kész 5 db
Termékkód: KARVV088
4,9 46×
KÄRCHER SE 4002
Többfunkciós porszívó - alkalmas szőnyeg, kemény padló és kárpit tisztítására, állatszőrhöz, tisztítás módja felszívás és nedves tisztítás, porzsák nélküli, porzsákos, zsák nélküli, vezetékes és szőnyegtisztító, gyűjtőtartály űrtartalma 4 l, habszűrő, vezérlés a készüléken, kábel hossza 7,5 m, hatósugár 9,5 m, szívócső hosszabbító, víztartály és portartály a csomag része, szűrőlerázó rendszer nélkül, vezetékes, zajszint 60 dB, sárga kivitel
137 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: KASK007j
4,3 39×
Bosch BWD420HYG
Többfunkciós porszívó - minden típusú padlóhoz, tisztítás módja felszívás, nedves tisztítás és száraz tisztítás, porzsákos, vizes és szőnyegtisztító, gyűjtőtartály űrtartalma 3,5 l, HEPA szűrő és vízszűrő, vezérlés a készüléken, kábel hossza 9 m, hatósugár 12 m, teleszkópos cső a csomag része, vezetékes, zajszint 85 dB, fehér és türkiz kivitel
109 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BOSVS256
4,7 16×
BOSCH BWD41700
Többfunkciós porszívó - minden típusú padlóhoz, tisztítás módja felszívás, nedves tisztítás és száraz tisztítás, gyűjtőtartály űrtartalma 3,5 l, automatikus kábel visszatekerés és megtelt tartály kijelzés, HEPA szűrő, vízszűrő, mosható szűrő és EPA szűrő, vezérlés a készüléken, kábel hossza 6 m, hatósugár 9 m, teleszkópos cső a csomag része, vezetékes, zajszint 79 dB, kék kivitel
116 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BOVS428
4,9 46×
KÄRCHER SE 4002
Többfunkciós porszívó - alkalmas szőnyeg, kemény padló és kárpit tisztítására, állatszőrhöz, tisztítás módja felszívás és nedves tisztítás, porzsák nélküli, porzsákos, zsák nélküli, vezetékes és szőnyegtisztító, gyűjtőtartály űrtartalma 4 l, habszűrő, vezérlés a készüléken, kábel hossza 7,5 m, hatósugár 9,5 m, szívócső hosszabbító, víztartály és portartály a csomag része, szűrőlerázó rendszer nélkül, vezetékes, zajszint 60 dB, sárga kivitel
124 190 Ft
Újszerű raktáron
Termékkód: KASK007j
Bissell HydroSteam Revolution 3670N
Szőnyegtisztító - szőnyeg- és kárpittisztító, gőzfunkció, 3 tisztítási mód - gőz, gőz és tisztítás, szárítás, csomagolás: kefe, kiegészítőtömlő, 8 cm-es tartozék, tisztító tartozék, 3x csomag tisztítóoldat
226 390 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: BISSck54
4,0
Kärcher Puzzi 8/1 C Adv
Többfunkciós porszívó - alkalmas szőnyeg és kárpit tisztítására, tisztítás módja nedves tisztítás, ipari, vizes és szőnyegtisztító, gyűjtőtartály űrtartalma 8 l, puhított kerekek, vezérlés a készüléken, kábel hossza 7,5 m, cső, víztartály a csomag része, vezetékes, szürke kivitel
247 990 Ft
Kérés esetén megrendeljük 5 db
Várható 2024. 04. 26.
Termékkód: KARVV567
Kärcher SE 3-18 Compact battery set
Szőnyegtisztító - 18 V, térfogat tiszta víz esetén 1,7 l, szennyezett víz térfogata 2,9 l, 183 W
Leárazás -3 %
104 990 Ft 108 790 Ft
Kérés esetén megrendeljük 3 db
Várható 2024. 05. 10.
Termékkód: KRCHcst97
Bissell PowerWash Pet 3878N
Szőnyegtisztító - szőnyeg- és kárpittisztító, 600 W-os szívóerő, könnyű, külön tartályos rendszer, tisztítóoldat tartozék, csomag: kefe, 8 cm-es kefés tartozék, réstisztító tartozék, tömlő, 236 ml tisztítóoldat, kézikönyv
155 190 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: BISSck49
porzsák nélküli porszívókA porszívó típusa Typ vysavače určuje jeho konstrukci, použití a zacházení s nečistotami. Může být robotický pro automatický úklid, klasický sáčkový, moderní bezsáčkový, výkonný cyklónový, ruční bateriový, vodní apod.

Szőnyegtisztító gépek és kárpittisztítók

A Szőnyegtisztító gépek és kárpittisztítók kategóriában összesen 14 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó szőnyegtisztító gépek és kárpittisztítók Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább szőnyegtisztító gépek és kárpittisztítók A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb szőnyegtisztító gépek és kárpittisztítók A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: szőnyegtisztító gépek és kárpittisztítók vélemények
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ