Akvizice ApF HU Akvizice ApF HU

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G (RECENZIÓ): csúcsminőségű felszereltség luxus kivitelezésű külsőbe rejtve

Termékkatalógus

Teszt

Frissítve • Szerző: Ondrej Chabr

Amikor az elképesztő Galaxy S20 sorozat után megláttuk az új Galaxy Note 20 phabletek sorozatát, értékelnünk kellett a stílusos designt és a tökéletes paramétereket, amelyeket természetesen el is várhatunk az ilyen drága telefonoktól. Milyen benyomást tett rám a jelenlegi zászlóshajó és az idei Note 20 sorozat drágább darabja - az új Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G a hosszú távú tesztelés után? Van egyáltalán gyengéje? A recenzió ezekre és más kérdésekre is választ ad.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G (RECENZIÓ) - TARTALOM

 1. A Samsung a Note 20 sorozattal egészítette ki a portfólióját
 2. A Galaxy Note 20 Ultra 5G luxus megjelenése biztosan a te tetszésedet is elnyeri
 3. Gyorsan meg fogod szokni a Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G kijelzőjének a minőségét
 4. Az Exynos 990 és a nagy RAM memória csúcsminőségű teljesítményt biztosít
 5. A Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G objektíve akár a Holdra is ráközelít
 6. Az 5G hálózatok támogatása magától értetődő, a csomag tartalmaz egy gyorstöltőt
 7. Az S Pen érintőceruza most még gyorsabb
 8. A Galaxy Note 20 Ultra 5G versenytársait a legjobbak között kell keresnünk
 9. Ezt írtuk korábban a Note 20 és Note 20 Ultra 5G telefonokról

A Samsung a Note 20 sorozattal egészítette ki a portfólióját

Ez év elején, amikor még nem voltunk tisztában a közelgő válsággal, a dél-koreai Samsung a Galaxy S20 új sorozatával büszkélkedhetett. A teljesítmény és ár alapján összesen 3 kategóriába osztott telefonok sokak figyelmét felkeltették, akik a minőségi okostelefonok iránt érdeklődnek. A kitartóbbak úgy döntöttek, hogy megvárják, amíg a hasonló Note 20 okostelefon sorozat nyáron napvilágot lát. Ez a sorozat ismert az érintőceruza jelenlétéről, ami miatt ezek az okostelefonok egyedülálló munkaeszközként szolgálnak, de nemcsak a jegyzetek gyors rögzítése miatt.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G, Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G,
Az új Note 20 Ultra 5G sem távolodott el a bevált szögletes megjelenéstől.

Meg kell jegyezni, hogy nem csalódtunk. A Galaxy S20 sorozattal ellentétben 2 modellel találkoztunk. Az alap Galaxy Note 20 nem hozott igazán lázba, mert a felszereltsége semmiben sem különbözött a felső középkategória jelenlegi kínálatának felszereltségétől. A legfőbb vonzerőt azonban a Galaxy Note 20 Ultra 5G modell jelentette, amelynek a paramétereit senki sem fogja megkérdőjelezni. Az intenzív tesztelés után született meg a részletesebb értékelés, amelyben szeretném bemutatni, milyen volt együtt élni az év egyik legjobb telefonjával.

A Galaxy Note 20 Ultra 5G luxus megjelenése biztosan a te tetszésedet is elnyeri

A Samsung tervezőinek valóban sikerült eltalálnia az új Note 20 Ultra 5G designját. A telefonra ránézve ki fogod találni az árát. A sokat vitatott Mystic Bronze változat állt rendelkezésemre, és el voltam ragadtatva. Ezen kívül egy sötét Mystic Black változat is kapható a piacon. Sajnos a Mystic White nem a mi piacunkra készült. A telefon egy vékony, valamelyest nehezebb lapos darab, amely a csúszós hátlapnak köszönhetően eléggé csúszik a kézben.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G, a hátlapból kiemelkedő kamerasziget
A Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G sík felület jellemzi, a kiemelkedő kamerasziget valóban szembetűnő. A telefont könnyű kivenni a zsebből.

A lekerekített készüléken valójában az egyetlen kézzelfogható elem a hátlapból kiemelkedő kamerasziget. Ami nagy. Tényleg nagyon nagy. Mérete, a hátlapra merőlegesen nézve, nem a legjelentősebb, hanem a hátlap felülete fölé emelkedő magassága igazán mérvadó. A kiemelkedés olyan magas, hogy a por lerakódik körülötte. Többször kihúztam a zsebemből a Note 20 Ultra 5G-t, és figyeltem, ahogy a por fokozatosan körülveszi, és veszélyesen megközelíti a kis hátsó mikrofont.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G, a hátlapból kiemelkedő kamerasziget
A por a kiálló rész körül telepszik meg a kis mikrofon közelében.

Felejtsd el, hogy a kijelző könnyen kezelhető lesz egy kézzel. A kijelző görgetési módja nem túl pontos, és néha hosszú időbe telt, mire az alábbi alkalmazást letöltöttem. Gyorsabb, ha mindkét kezeddel megfogod a telefont, és két kézzel hajtod végre a műveletet. Egyébként a telefon általános megjelenése olyan kellemes, hogy gyakran megnézegettem minden oldalról, és hagytam, hogy elbűvöljenek a felhasznált anyagok.

A Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G az első telefon, amelyet mindkét oldalról a tartós Corning Gorilla Glass Victus üveg véd. Ezt a kettőt hatékonyan választja el egy fém keret, amely felül és alul kiszélesedik. Az üveget az elülső részen lekerekített kijelző borítja, a hátlap matt, a hátlapon nem tapadnak meg az ujjlenyomatok és nem emlékeztet üvegre.

i Apple iPhone 12 (PREVIEW): négy modell, új design és 5G

Gyorsan meg fogod szokni a Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G kijelzőjének a minőségét

A Galaxy S20 sorozat csúcsmodellje 6,9"-os kijelzővel került a piacra. Ez a leginkább szembetűnő a telefonokon. Az óriási 6,9"-os kijelző lekerekített, de csak visszafogottan. A képernyő nincs túlságosan túlhúzva, csak kissé nyúlik túl a széleken. A Dynamic AMOLED kijelző minősége kiváló. A felbontás 3088 x 1440 pixelig állítható be, ami lenyűgöző 496 ppi finomságot eredményez.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G, lekerekített kijelző Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G, AOD kijelző
A kijelző nem nyúlik rá annyira az élekre, az oldalsó fekete szél viszonylag széles. Az Always-On kijelző tetszés szerint testre szabható.

Ami igazán tetszik a kijelzőben, az a 120 Hz-es frissítési frekvencia jelenléte. Az akkumulátor kímélése érdekében a telefon csak a dinamikus frekvencia alacsonyabb WQHD+ felbontással történő beállítását teszi lehetővé, amely szinte észrevétlenül durvább, mint a maximális. Szóval inkább csökkentettem a felbontást, és élveztem a fürge rendszert. Eleinte a 120 Hz nem tűnik nagy változásnak, de észre fogod venni a különbséget a kép folyamatosságában, ha egy idő után újra 60 Hz-re váltasz, vagy amikor maga a telefon csökkenti azt erre az értékre, ha az akkumulátor kezd lemerülni. Az Always-On kijelző jelenléte magától értetődő, amikor az értesítések, az idő, a dátum és az akkumulátor állapota látszik a képernyőn.

Az Exynos 990 és a nagy RAM memória csúcsminőségű teljesítményt biztosít

Még mindig csak találgatunk, hogy a Samsung miért csak a csúcskategóriás telefonok amerikai változataiba teszi a Snapdragon chipet, míg a világ többi részén a Samsung Exynos chipet tartalmazó modellek érhetők el. Bár a különböző teljesítmény-összehasonlításokban alacsonyabb számokat ér el, de tesztelésem során egyszer sem adott okot a teljesítménye panaszra. Az igényes kijelző, a videófelvétel 8K felbontásban, a kiterjesztett valóság stb. magas követelményeket támasztanak, amellyel a nyolcmagos Exynos 990 chip azonban tökéletesen megbirkózik. Hogy ne birkózna meg, amikor egy Samsung processzorról van szó. Ezért tökéletesen optimalizált a legigényesebb körülményekhez is.

A nagy teljesítményt minden bizonnyal segíti az átlagosnál nagyobb RAM-érték jelenléte is, amely 12 GB. Nincs szükség a futó alkalmazások kezelésére és azok fokozatos kikapcsolására a multitaskingból. Az Android 10 operációs rendszerrel rendelkező telefon semmilyen módon nem fog lelassulni, és sok erőfeszítést igényel, hogy valamilyen tevékenység során egyáltalán megerőltesse magát. A kihívást jelentő játékok támogatása magától értetődő. Bejelentették az együttműködést a Microsoft Xbox-szal és annak játékaival.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G, Xbox gaming
Nem csoda, hogy a Galaxy Note 20 Ultra 5G-t gamer telefonként népszerűsítik. A specifikációk is ezzel vannak összhangban. Forrás: cnet.com

A Note 20 Ultra 5G (és más Note modellek) részeként a Samsung egy érdekes Samsung DeX funkciót is kínál. TV-hez csatlakoztatva a Samsung DeX jelenik meg, amely első pillantásra az az operációs rendszer, amely magában foglalja a telefon adatait és alkalmazásait. A kapcsolat gyors és a rendszerrel való munka egyszerű. Ideális fényképek kivetítéséhez, valamint néhány támogatott alkalmazás vezérléséhez, amelyek nagyobb felületet használnak.

i Samsung Galaxy S20 FE (PREVIEW): felső középkategória Snapdragon 865-tel

A Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G objektíve akár a Holdra is ráközelít

Ma a legdrágább okostelefonok vonzerejét természetesen a kamerák jelentik. A Samsung nagy figyelmet fordít az optika minőségére, és ahelyett, hogy a lehető legtöbb objektívet integrálná, inkább a minőségükre helyezi a hangsúlyt. A fő érzékelő a mobil világban elérhető legnagyobb felbontásra - 108 Mpx - hagyatkozik. Ezt a fő érzékelőt két 12 Mpx-es objektív egészíti ki. Az egyik széleslátószögű, amely 0,5x-ös nagyítást és egy teleobjektívet aktivál. Ez mint mechanikus mozgó elem hallható, ha megdöntjük a telefont. Az érzékelőket zseblámpa és piros színű lézeres autofókusz egészíti ki. A Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G-ből ezért csak a makro-objektív hiányzik, amelyet azonban a kiváló minőségű nagyítással lehet kiváltani.

Az optikai zoom itt 5-szörös, és el kell mondanom, hogy valóban működik. Nagyfokú részletesség jellemzi, az optika nagyon jó munkát végez. Igazán nagy élmény kipróbálni az 50x-es zoomot, ami természetesen már digitális. Ennek ellenére az eredmények meglehetősen jók, és a fényképről valószínűleg tudni fogod, hogy mi volt a téma. Már nem olyan irreális például közelebbről megnézni a Hold felszínét.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G, széleslátószögű Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G, 10-szeres nagyítás Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G, 50-szeres nagyítás
Az objektívek a gyakorlatban: széleslátószögű, 10-szeres és 50-szeres nagyítás.

Ki kell emelnem az éjszakai módot. Állvány nélkül is, ha a kezedben tartod a telefont, képes egy viszonylag éles képet készíteni, amely teljes sötétségben is csodákra képes. Rossz fényviszonyok között mindenképpen több mindent megörökít, mint amennyit te magad láthatsz. A gyenge fényviszonyok között készült képek egyáltalán nem néznek ki rosszul. Az elmosódás nem olyan jelentős.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G, fénykép sötétben Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G, éjszakai mód
A bal oldali fotó hagyományos módon készült, a másik éjszakai módban. Állvány nélkül. A Samsung valóban lát a sötétben, és maga állítja be a rögzítési időt.

A mindennapi felvételeknél a dinamikatartomány néha kissé problémát jelent. A színvisszaadás nagyon jó, a képek nem lettek halványabbak, elégedett voltam a színtelítettséggel.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G, széleslátószögű Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G, 50-szeres nagyítás
A széleslátószögű kép nem szűkölködik szép részletekben és valósághű színekben. Szereted megfigyelni a Holdat? Ehhez az 50x-es nagyítás pont alkalmas.

A Samsung sokat dolgozott a Note 20 Ultra 5G-n a jobb videófelvételi képességek érdekében. Találkozhattunk már a 8K felbontással a Galaxy S20 sorozatban, de most a Pro Video mód segítségével kiválaszthatod, hogy minden irányból, elölről vagy a hátsó mikrofonon keresztül szeretnéd-e a hangot rögzíteni. Az elölről történő hangrögzítés ideálisan választható szelfi videók készítéséhez. Játszhatsz a felvételi hangerő beállításával is, és természetesen a mikrofon aktiválása is megtörténik a jelenetre történő nagyításkor. A szuper-stabilizációs mód kiválóan alkalmas kerékpározás vagy futás rögzítésére. Jól tudja kezelni a rázkódást.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G, kamera Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G, 10-szeres nagyítás Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G, 50-szeres nagytíás
50-szeres nagyítással ellenőrizheted a távolban lévő dolgokat is, például azt, hogy van-e látogató a kilátóban: nincs zoom, 10-szeres és 50-szeres nagyítás.

Az 5G hálózatok támogatása magától értetődő, a csomag tartalmaz egy gyorstöltőt

A gyors 5G mobilhálózatok támogatásának jelenléte már a telefon nevéből is kiderül. Az mmWave és a Sub-6GHz technológiák támogatása biztosított. Az új generációs hálózat a mi területünkön is lassan kiépül, és az 5G támogatás mindenképpen örvendetes bónusz a jövőre nézve. Természetesen a rendelkezésre álló technológiák közé tartozik az NFC, a Bluetooth 5.0 verzió vagy a Wi-Fi 6 is. A Galaxy Note 20 Ultra 5G egy DualSIM telefon hibrid nyílással. Tehát választhatsz két SIM-kártyát, vagy egy SIM-kártyát és egy memóriakártyát.

A PIN-kód mellett a telefon arcfelismerést és beépített ujjlenyomat-olvasót is használ a tulajdonos személyazonosságának ellenőrzésére. Sajnos az arcfelismerés nem annyira megbízható, mint az iPhone Face ID -ja. A telefon akkor is felold, ha nem közvetlenül nézel rá, hanem csak az arcod felé tartod. Ezenkívül kellemetlenségekkel is találkoztam, amikor a telefon nem ismert fel, amikor az előttem lévő asztalra tettem, és fölé hajoltam. Valóban a lehető legegyenesebben kell tartani a fejünket a kijelzővel szemben. Az arcfelismerés sötét körülmények között sem túl megbízható.

A jelenlegi helyzet és a maszkhordás miatt gyakran használtam az ujjlenyomat-olvasót. Kicsit magasabban helyezkedik el, de egy idő után megszokja az ember. Nedves ujjra nem reagál, különben azt javaslom, hogy legalább kétszer olvasd be az ujjadat. Ezután, akkor is, ha a kijelző ki van kapcsolva, a menü egy pillanat alatt megjelenik, ha a megfelelő helyre teszed az ujjadat.

Áttérve az akkumulátorra, azt kell mondanom, hogy ezzel teljesen meg voltam elégedve. A Wi-Fi normál használata mellett, kikapcsolt mobil adatátvitellel, a kamera, a közösségi hálózatok használata és zenehallgatás mellett a telefon egy napig tart. Lehet, hogy délután már keresned kell a töltőt, ha grafikailag intenzív játékokat játszol és 8K videókat készítesz. De valóban nagyon gyorsan tölt.

i Gyorstöltés (INFORMÁCIÓ): az egyes technológiák összehasonlítása

Mi van a Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G csomagjában? A csomag tartalmaz egy 25 W-os adaptert, egy USB-C kábelt, AKG fülhallgatót tartalék harangokkal, egy használati utasítást és egy kulcsot a SIM-kártya tálca eltávolításához.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G, a csomag tartalma
A Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G csomag tartalma - nem hiányoznak belőle az AKG minőségű fülhallgatók sem.

Az S Pen érintőceruza most még gyorsabb

Az új generációs S Pen átkerült a jobb alsó sarokból a bal oldalra. Számomra ez az elhelyezkedés praktikus, mert balkezes vagyok. Megértem azonban, hogy sok felhasználónak időbe telik, mire hozzászokik ehhez a változáshoz. Az érintőceruzán van egy gomb, amely a gesztusok aktiválására használható. Ezekkel a rendszert a kijelző felett egy egyszerű mozdulattal lehet irányítani, ami nem olyan kényelmes és kissé bizonytalan is. Ezenkívül a ceruzával a kijelző közelében kell manőverezni. Kényelmes viszont gyors jegyzetek írásához. Még akkor is, ha a kijelző ki van kapcsolva, csak rá kell kattintani a ceruzával, és már írhatsz is a kijelzőre. Amikor a kijelző világít, kattintás után olyan opciók jelennek meg, mint jegyzet létrehozása, azonnali üzenetek, AR rajz stb.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G, S Pen
Az S Pen érintőceruza egyetlen gombbal rendelkezik az érintés nélküli működéshez.

Ha a szöveg gépelés közben elcsúszott, egyetlen érintéssel kiegyenesítheted. Ha a toll hegyét kb. 2 cm-re a kijelzőtől mozgatod, a kurzor közvetlenül a kijelzőn jelenik meg. Így ha a ceruzát az ikonok felett tartod, megnézheted azok leírását. Rajzolás közben szinte észrevehetetlen az érintőceruza késése. A válaszidő nagymértékű, 9 ms-ra történő csökkenése valóban észrevehető. Az S Pen mindenképpen hasznos kiegészítő, ezért is érdemes megfontolni ezt a telefont. Könnyedén meg lehet szokni a készülékbe történő praktikus visszahelyezést.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G, S Pen
Az S Pen érintőceruza a bal alsó sarokba költözött.

A Galaxy Note 20 Ultra 5G versenytársait a legjobbak között kell keresnünk

Ha össze akarjuk hasonlítani az új Note 20 Ultra 5G-t a versenytársakkal, akkor a legjobb, 5G vételére is alkalmas telefonok között kell keresgélnünk, amelyek minőségi kijelzővel és kamerával rendelkeznek. A legújabb iPhone 12 Pro Max az egyik ideális jelölt, amely képes felvenni a versenyt a Samsung telefonnal. Az iPhone kijelzője nem kínál ilyen villámgyors frissítési gyakoriságot, de egyébként egy tökéletes, nagy felbontású kijelzőről van szó. Az iPhone kamerái már több éve 12 Mpx felbontásúak, mégis egy minőségi fotómobilról van szó LiDAR technológiával. Memóriakártyával nem növelhető az iPhone kapacitása, az Apple az iCloud-tárhelyre bízza a további adatok tárolását. A mai USB-C szabvány sem található meg az iPhone-on, amely a saját lightning csatlakozóját használja.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G, az iPhone 12-vel összehasonlítva Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G - a Motorola Edge telefonnal összehasonlítva
Az új Samsung versenytársai - az iPhone 12 Pro Max és a Motorola Edge+.

Egy másik alkalmas versenytárs lehet a Morola Edge+. Mély, hosszúkás kijelzője agilisabb, legalább 90 Hz-es válaszidőt kínál, ez az érték megállja a helyét az iPhone-nal szemben. A 108 Mpx-es felbontása megegyezik a Note 20 Ultra készülék felbontásával, és szelfikamerájával is el tud érni nagyobb felbontást. A Snapdragon 865 processzor 12 GB RAM-mal együtt nagy teljesítményt nyújt. Itt sem lehet memóriakártyával növelni a tárhelyet, ráadásul csak a 256 GB-os verzió érhető el. A Motorola ára azonban egyértelműen kedvezőbb.

Paraméter / Modell Samsung Galaxy Note 20 Ultra iPhone 12 Pro Max Motorola Edge+
Kijelző 6,9" (19,3 : 9) 6,7" (19,5 : 9) 6,7" (19,5 : 9)
3 088 × 1 440 px, 496 ppi, 120 Hz 2 778 × 1 284 px, 458 ppi, 60 Hz 2 340 × 1 080 px, 386 ppi, 90 Hz
Dynamic AMOLED OLED OLED
Hátlapi kamerák ultra széleslátószögű: 12 Mpx, f/2,2, 120°, 8K videó 24 kép/mp sebességgel
ultra széleslátószögű: 12 Mpx, f/2,4, 120°, 4K videó 60 kép/mp sebességgel
ultra széleslátószögű: 16 Mpx, f/2,2
széleslátószögű: 108 Mpx, f/1,8, OIS
széleslátószögű: 12 Mpx, f/1,6
széleslátószögű: 108 Mpx, f/1,8, OIS, 6K videó 30 kép/mp sebességgel
teleobjektív: 12 Mpx, f/3,0, lézeres fókuszálás teleobjektív: 12 Mpx, f/2,2
teleobjektív: 8 Mpx, f/2,4, OIS

LiDAR ToF kamera
Előlapi kamera 10 Mpx, f/2,2
12 Mpx, f/2,2
25 Mpx, f/2,0
Chipset Samsung Exynos 990, 8 magos Apple A14 Bionic Qualcomm Snapdragon 865, 8 magos
GPU Mali G77 MP11 Apple GPU Adreno 650
RAM 12 GB 6 GB 12 GB
Belső tárhely 256/512 GB, microSD 1 TB-ig 128/256/512 GB 256 GB
Operációs rendszer Android 10 iOS 14 Android 10
5G hálózatok támogatása
Akkumulátor 4 500 mAh több mint 3 5000 mAh 5 000 mAh
Gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 25 W/15 W Gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 20 W/15 W
Gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 15 W/5 W
USB-C
3,5 mm jack
Védettségi fok fröccsenő víz ellen védett fröccsenő víz ellen védett fröccsenő víz ellen védett
Hang stereo, Dolby stereo, Dolby stereo, Dolby
Méret 164,8 × 77,2 × 8,1 mm 160,8 × 78,1 × 7,4 mm 161,1 × 71,4 × 9,6 mm
Tömeg 208 g 228 g 203 g
Ár 484 990 forint 479 990 forint 400 290 forint

*Az ár a 2020. október 19-én érvényes ár

A Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G a csúcsra tör

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G; recenzió

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

Mobiltelefonok

Az új Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G készüléket nagyra fogják értékelni azok, akiknek már van tapasztalatuk a Note sorozat terén, de azok az újoncok is, akiknek azonnal elnyeri majd a tetszését az S-Pen intuitív használata. A hátlapból kiemelkedő kamera valóban szembetűnő, és azt javaslom, hogy tedd a telefont tokba, amely csökkenti ezt a szintkülönbséget. A telefon sokba kerül, de a kivitelezésen és az összbenyomáson ez meg is látszik. Nem gyakran lehet találkozni ilyen prémium telefonnal.

Előnyök

 • Nagyszerű, 120Hz-es kijelző
 • Luxus design
 • Minőségi fotók és videók
 • Könnyen megszokható S-Pen

Hátrányok

 • Kamerasziget
 • Ár
i Ez is érdekelhet

A 2020-as év legjobb telefonja címért folyó verseny résztvevői közül a Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G az a telefon, amelyre valóban számíthatsz. Ha azt szeretnéd, hogy a telefon, amelyet megvásárolsz a legnagyobb teljesítményt, nagyszerű fotókat és luxus kivitelezésű designt kínáljon, akkor a Note 20 Ultra 5G lesz a legjobb jelölt számodra. Egyszerűen ez a legjobb okostelefon munkához és játékhoz egyaránt.

Ezt írtuk korábban a Note 20 és Note 20 Ultra 5G telefonokról

Megérkeztek az új Samsung Galaxy Note telefonok. A Samsung Galaxy Note20 és Note20 Ultra 5G névre hallgatnak, és az a céljuk, hogy a csúcskategória méltóságteljes képviselői legyenek. A Note20 Ultra 5G minden bizonnyal az év egyik legjobb telefonja lesz. Az újdonságok néhány paraméterét azonban már láthattuk más modellekben, és lehet, hogy nem kerekednek felül teljesen más márkákon. Tényleg olyan nagyszerűek az új modellek, vagy vannak gyengébb pontjaik, amelyeket a versenytársak kihasználhatnak?

i Samsung Galaxy S20 FE (PREVIEW): felső középkategória Snapdragon 865-tel

Samsung Galaxy Note20 és Note20 Ultra 5G - TARTALOM

 1. A Samsung Galaxy Note20 érdekes színváltozatokban kapható
 2. A Samsung Galaxy Note20 és a Note20 Ultra 5G készülékek bemutatása
 3. A Samsung Note 20 kijelzőinek minőségéhez nem fér kétség
 4. A Note20 sorozat ugyanazt a chipet kapta, mint az S20 sorozat
 5. Öröm fényképezni a Note20 Ultra telefonnal
 6. A Note20 modellekből alapvetően semmi sem hiányzik, az S Pen érintőceruza biztosan elnyeri majd a tetszésed
 7. Samsung Galaxy Note20: ár és elérhetőség
 8. Nem lesz könnyű dolga a Note20-nak
 9. A Note20 sorozat és a tavalyi Note10 összehasonlítása
 10. Külföldi vélemények a Samsung Galaxy Note 20-ról
 11. A Note20 mellett megismerhettük az új hajlítható Samsungot, új tabletet, órát és fülhallgatót is
 12. Tartozékok a Samsung Galaxy Note20 és a Note20 Ultra 5G készülékekhez

A Samsung Galaxy Note20 érdekes színváltozatokban kapható

Ma a Samsung számos jelentős újítást vezetett be a kínálatába. A legfontosabb kétségtelenül a két új modell, a Galaxy Note20 és a Note20 Ultra. A tavalyi Samsung Galaxy Note10 és Galaxy Note10+ után idén a dél-koreai vállalat olyan utódokat jelentetett meg, amelyek méltók a Samsung zászlóshajó címre. A gyártó megpróbálja felkelteni azok érdeklődését, akik egyedülálló felszereltségű, nagyszerű telefonokat keresnek, ugyanakkor két kissé eltérő kivitel közül választhatnak.

A Galaxy Note 20 esetében egy klasszikus sík képernyővel állunk szemben, de a teljes konstrukció lekerekített, különösen a készülék sarkai. Ezzel szemben a Galaxy Note 20 Ultra 5G modell inkább hasonlít a tavalyi modellhez, szögletes sarkokkal, az oldalán kissé lekerekített kijelzővel.

Az S Pen mindkét modell esetében az alsó sarokból csúsztatható ki, az elülső kamerák pedig a megszokott helyen maradnak, vagyis a kijelző felső részének közepén lévő kivágásban. A színváltozatok annyira nem szokványosak. A Note20 szürke, zöld és bronz színben, a Note20 Ultra 5G fekete és bronz színben érhető el.

Samsung Galaxy Note20, színek
A Note20 modell színváltozatai: szürke, zöld és bronz. Az S Pen mindig ugyanolyan színű, mint a telefon. Forrás: Samsung.

A Samsung Galaxy Note20 és a Note20 Ultra 5G készülékek bemutatása

Samsung Galaxy Note20 és Note20 Ultra 5G (GALÉRIA)

Az új Samsung készülékek designja nagyon jól sikerült, ugyanez vonatkozik a kiválasztott színváltozatokra is. Vess egy pillantást rájuk a következő képeken, több irányból nézve.

Samsung Galaxy Note20, szürke
Samsung Galaxy Note 20 szürke, S Pen érintőceruzával.
Samsung Galaxy Note20, bronz
A Note 20 bronz változatának hátlapja.
Samsung Galaxy Note20, zöld
A Galaxy Note 20 zöld színe meglehetősen szokatlan.
Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G, fekete
A Note 20 Ultra 5G fekete változata biztosan sokak tetszését elnyeri.
Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G, bronz
Valószínűleg a legstílusosabb változat a bronz Note 20 Ultra 5G.

A Samsung Note 20 kijelzőinek minőségéhez nem fér kétség

Az új Note20 modell kijelzőjének mérete ott kezdődik, ahol a tavalyi Note10+ modell abbahagyta. A Samsung úgy döntött, hogy a Note telefonok átlómérete minden eddiginél nagyobb lesz. Ez már csak az S Pen vezérlés miatt is jó. Az alap Note 20 6,7"-os, 2400 × 1 080 képpontos felbontású kijelzővel rendelkezik. Ez egy Super AMOLED Plus panel, amelynek általános frissítési frekvenciája 60 Hz. A Note20 Ultra 5G modell az N20 Ultra 5G 6,9"-os, Dynamic AMOLED 2X kijelzőre támaszkodik, 3088 × 1 440 képpontos felbontással és nagyszerű 120 Hz-es frissítési gyakorisággal.

Samsung Galaxy Note20, kijelző
Nem csak kiváló minőségű, de mindenekelőtt hatalmas a kijelzője mindkét új Note20 modellnek. Forrás: Samsung.

A két panel minőségéhez nem fér kétség. Röviden: a Samsung több éves tapasztalattal rendelkezik a tökéletes kijelzők gyártásában, és biztosak lehetünk benne, hogy a kép éles lesz élénk színekkel. A kijelző szélének lekerekítése a magasabb modellek esetében pont megfelelő. Nem annyira hangsúlyos, mint például egy Motorola Edge mobiltelefonon. Annak érdekében, hogy a kijelzők ne sérüljenek meg, az alapmodellt a Gorilla Glass 5, míg a jobban felszerelt modellt a Gorilla Glass 7 védi.


i Létezik Samsung Galaxy Note 20 Plus vagy Note 20 Pro?

A telefonok megnevezései néha túl hosszúak, ezért zavart okozhat a helyes elnevezés. Ha beszélgetés közben és az interneten bárhol a Samsung Galaxy Note 20 Plus, Samsung Note 20 Pro, Samsung Galaxy Note 20+ vagy Galaxy Note 2020 nevekkel találkozol, akkor biztos lehetsz benne, hogy ezek nem más Galaxy Note20 telefonok, mert kizárólag Samsung Galaxy Note20 vagy Note20 Ultra 5G telefonok léteznek.

A Note 20 sorozat ugyanazt a chipet kapta, mint az S20 sorozat

Az új Galaxy Note 20 teljesítményével kapcsolatban már a bevezetésük előtt találgatások láttak napvilágot. A Qualcomm Snapdragon chipek hiányát az emberek nem fogadták örömmel. Az új Note20 sorozat belsejében a nyolcmagos Exynos 990 processzor gondoskodik a teljesítményről, amely akár 2,73 GHz-en is tud működni. Ez ugyanaz a chip, mint amivel az idei Galaxy S20 sorozatnál találkozhatunk. Ez a chip azonban csak a nálunk forgalmazott készülékekbe kerül, az amerikai piacra szánt új Note20 telefon Snapdragon 865+ chipekkel lesz felszerelve.

Samsung Galaxy Note 20 Antutu - teljesítményteszt

A Samsung Galaxy Note 20 teljesítménye - AnTuTu benchmark

Időközben tesztelték a Galaxy Note 20 Ultra 5G teljesítményét, amely az AnTuTu referenciaértékében 517 000 pont körüli értéket ér el. Ha figyelembe vesszük az AnTuTu eredmények jelenlegi rangsorát, akkor ez az érték a tíz legerősebb okostelefon egyikévé teszi. A Galaxy S20 Ultra 5G modell hasonló teljesítményt ér el.

A Galaxy S20 sorozat RAM-kapacitása hasonló a Note20 phabletek kapacitásához. A Note 20 modell 8 GB-ot, a Note20 Ultra 5G-ot, majd 12 GB-ot tartalmaz. A teljesítmény szempontjából tehát ugyanazokkal a számokkal találkozunk, mint a Galaxy S20 modellnél, vagy a nagyobb teljesítményű Galaxy S20 Ultra 5G modellnél. 

Samsung Galaxy Note20, Exynos processzor
Az Exynos 990 processzor minden bizonnyal elég erős lesz a legigényesebb tevékenységekhez is. Forrás: Samsung.

Öröm fényképezni a Note20 Ultra telefonnal

A mai telefonok esetében nagyon sok szó esik a kameráról. Az alap Note20 modellt a gyártó három hátsó érzékelővel látta el, amelyek egy 12 Mpx-es széles látószögű lencséből, egy 12 Mpx-es ultraszéles látószögű lencséből állnak a 120°-os felvételekhez, valamint egy 64 Mpx-es teleobjektívből, amely háromszoros nagyítást kínál a minőség romlása nélkül.

Samsung Galaxy Note20, kamera
Három objektív vakuval, egy egyszerű megemelt blokkban. Forrás: Samsung.

Nem kétséges, hogy a nagyobb Note20 Ultra 5G modell felszereltsége kiváló minőségű, ezért itt már egy 108 Mpx felbontású, lézeres fókuszálású érzékelővel találkozunk. Az érzékelő felbontása nemcsak a Galaxy S20 Ultra 5G modellhez képest javult. Emellett még egy 12 Mpx-es ultraszéles látószögű objektívvel és végül egy 12 Mpx-es teleobjektívvel rendelkezik, amely azonban 5x-re képes nagyítani a jelenetet. Az előlapon mindkét modell esetében ugyanaz a 10 Mpx-es szelfikamera található a kivágásban.

Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G, kamera
A lencsék elrendezése eltér a Galaxy S20 sorozaton látható elrendezéstől. Forrás: Samsung.

A versenytársakhoz képest az új modellek nem egy lencsét kínálnak, hanem 3 objektívre támaszkodnak, amelyek a felhasználók túlnyomó többsége számára elegendőek a hétköznapi fényképezéshez. Majd a tesztelés során megtudhatjuk, hogy a telefonok hogyan teljesítenek valós körülmények között, de az alkonyatkor és éjszaka készített fotók különösen érdekes eredményeket hozhatnak. Ezenkívül a Note20 Ultra 5G optikai zoom tulajdonságai azt jelzik, hogy a Samsung dolgozik ezen a funkción.

A Note20 modellekből alapvetően semmi sem hiányzik, az S Pen érintőceruza biztosan elnyeri majd a tetszésed

A telefonokat kellően nagy méretű akkumulátorokkal kell felszerelni, hogy ne kelljen idő előtt tölteni a telefont nagy igénybevétel esetén. Az energiatakarékos alkatrészek önmagukban nem járulnak hozzá annyira a hosszú üzemidőhöz. Az alap Note 20 modell 4300 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, a Note 20 Ultra 5G pedig kissé nagyobb, 4500 mAh-s akkumulátorral. Az akkumulátor kapacitásának értékelésénél azonban figyelembe kell venni, hogy a telefon belsejében egy S Pen érintőceruza is helyet kapott. Ezekkel az adatokkal valahová a Galaxy S20 sorozat modelljei közé kerül. Viszont biztosan tetszeni fog az összes ügyes megoldás jelenléte a töltés során.

Samsung Galaxy Note20, a modellek összehasonlítása
Az akkumulátor kapacitása lehetne nagyobb, a nagy kijelző bizonyosan sok energiát fog felvenni. Forrás: Samsung.

Támogatja a 25 W-os gyorstöltést az USB-C csatlakozón keresztül, a vezeték nélküli töltést szép, 15 W-os teljesítmény mellett képes végrehajtani, és a fordított töltés sem hiányzik a repertoárból, elhelyezhetsz egy másik eszközt, amelyik támogatja a vezeték nélküli töltést, a telefon hátuljára és fel is töltheted. Az AKG sztereó hangszórók minőségi hangkimenetet biztosítanak, és a Note20 támogatja a Dolby Atmos térhangzást is.

Természetesen a Samsung Galaxy Note20 és Note20 Ultra 5G telefonok vízállóságát az IP68 tanúsítás garantálja, és a kijelzőn ultrahangos ujjlenyomat-olvasó található. A magasabb modell már a nevében is bizonyítja, hogy képes kezelni a modern 5G hálózatokat is. Mindkét telefon támogatja az összes WiFi sávot és az NFC funkciót, például a mobiltelefonos fizetéshez.

Samsung Galaxy Note20, S Pen
Az új S Pen válaszideje csak 9 ms a magasabb Note20 Ultra 5G modell esetén. Forrás: Samsung.

A belső memória a következőképpen alakul. A Galaxy Note20 256 GB kapacitású, de nem bővíthető memóriakártyákkal. Választhatsz 256 vagy 512 GB kapacitású Galaxy Note20 Ultra 5G-t. Ezenkívül támogatja a memóriakártyákat is. Az új mellékelt S Pen érintőceruza válaszideje az alapmodellnél 26 ms, a magasabb modell esetében a válaszidő nagyszerű, 9 ms.

Samsung Galaxy Note20: ár és elérhetőség

Az új Galaxy Note20 és Note20 Ultra modellek ára a felszereltségük alapján osztályozható. Míg a Galaxy Note 20 354 990 forintos áron lesz kapható egyetlen, 8 GB/256 GB-os konfigurációban, addig a magasabb Galaxy Note20 5G Ultra modell 12 GB/256 GB-os verziója 484 990 forintért vásárolható meg.

Samsung Galaxy Note 20 unboxing

A Samsung Galaxy Note 20 kicsomagolása

Az új Samsung dobozában megtalálható a mellékelt kiegészítő az S Pen érintőceruza formájában. A csomagoláson belül találhatod, egyenesen a telefonban. Az okostelefon európai és amerikai változatának csomagolása más, viszonylag sok kiegészítőt találhatunk benne. A rövid utasítások mellett a doboz még egy szilikon tokot, egy cserélhető haranggal ellátott fülhallgatót, egy gyorstöltő adaptert és egy USB-C töltőkábelt rejt.

Nem lesz könnyű dolga a Note20-nak

A Samsung Note20 és a Note 20 Ultra 5G nem az egyetlen telefon a piacon, és a potenciális vásárlók minden bizonnyal alaposan megnézik a versenytársakat is, mielőtt a Vásárlás gombra kattintanának. Milyen lehetőségek közül választhatunk ma?

Az alap Note20 modell hasonló az idei Galaxy S20 sorozathoz. Pontosabban a Galaxy S20+ modellhez. Különbség a processzorban és a RAM mennyiségében van. A Note 20 azonban a memória kétszeresét kínálja jobb áron, bár memóriakártya az S20+-hoz is vásárolható. A kamerák azonosak, ezért az S Pen érintőceruza jelenléte többletet jelent.

Samsung Galaxy Note20, versenytársak
A Samsung Galaxy S20+ egyenrangú versenytárs lehetne, de hiányzik belőle a Note sorozat kiváltsága - a nagyszerű S Pen érintőceruza.

Természetesen a Galaxy Note20 Ultra 5G modell leginkább a Samsung Galaxy S20 Ultra 5G-re hasonlít, amellyel ugyanazt a nevet viseli. Az S20 sorozat fele akkora memória kapacitással, de jobb akkumulátorral rendelkezik. Egyébként alapvetően nem különböznek egymástól, leszámítva az S Pen támogatásának hiányát.


Galaxy Note20 Galaxy Note20 Ultra 5G Galaxy S20+ Galaxy S20 Ultra 5G
Kijelző 6,7" (20 : 9) 6,9" (19 : 9) 6,7" (20 : 9) 6,9" (20 : 9)
2 400 × 1 080 px, 447 ppi 3 088 × 1 440 px, 493 ppi 3 200 × 1 440 px, 525 ppi 3 200 × 1 440 px, 511 ppi
Super AMOLED Dynamic AMOLED 2X Dynamic AMOLED Dynamic AMOLED
Hátlapi kamerák fő: 12 Mpx, f/1,8, 8K videó 30 fps sebességgel fő: 108 Mpx, f/1,8, 8K videó 30 fps sebességgel fő: 12 Mpx, f/1,8, 8K videó 30 fps sebességgel fő: 108 Mpx, f/1,8, 8K videó 30 fps sebességgel
széleslátószögű: 12 Mpx, f/2,2, 120° széleslátószögű: 12 Mpx, f/2,2, 120° széleslátószögű: 12 Mpx, f/2,2, 120° széleslátószögű: 12 Mpx, f/2,2, 120°
teleobjektív: 64 Mpx, f/2,0, 3× zoom teleobjektív: 12 Mpx, f/3,0, 5× zoom teleobjektív: 64 Mpx, f/2,0, 3× zoom teleobjektív: 48 Mpx, f/3,5, 5× zoom
Előlapi kamera 10 Mpx, f/2,2 10 Mpx, f/2,2 10 Mpx, f/2,2 40 Mpx, f/2,2
Chipset Exynos 990, 8 magos Exynos 990, 8 magos Exynos 990, 8 magos Exynos 990, 8 magos
RAM 8 GB 12 GB 8/12 GB 12 GB
Belső tárhely 256 GB 256/512 GB, microSD 1 TB-ig 128/256/512 GB, microSD 1 TB-ig 256/512 GB, microSD 1 TB-ig
Operációs rendszer Android 10 Android 10 Android 10 Android 10
5G hálózatok támogatása
Akkumulátor 4 300 mAh 4 500 mAh 4 500 mAh 5 000 mAh
Gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 25 W/15 W Gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 25 W/15 W Gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 25 W/15 W Gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 45 W/15 W
USB-C
3,5mm jack
Védettségi fok IP68 IP68 IP68 IP68
Hang stereo, Dolby Atmos stereo, Dolby Atmos stereo, Dolby Atmos stereo, Dolby Atmos
Méret 161,6 × 75,2 × 8,3 mm 164,8 × 77,2 × 8,1 mm 161,9 × 73,7 × 7,8 mm 166,9 × 76 × 8,8 mm
Tömeg 198 g 214 g 186 g 220 g
Ár 354 990 forint 484 990 forint 359 990 forint 484 990 forint
Az ár a 2020. augusztus 5-én érvényes ár.

A Note20 sorozat és a tavalyi Note10 összehasonlítása

Hasonlítsuk össze az új Note20 modelleket az általuk közvetlenül felváltott modellekkel. Tehát jöjjön is az összehasonlítás a tavalyi Note10 és Note10+ telefonokkal.

A Samsung Galaxy Note20 és Note10 telefonok összehasonlítása

Samsung Galaxy Note20 vs Note10 (ÖSSZEHASONLÍTÁS)

Minden évben ősszel a Samsung egy nagyszerű hardverrel rukkol elő a Galaxy Note sorozatához. A tavalyi modelleket Galaxy Note10 néven ismerhettük meg. Miben más az idei Samsung Galaxy Note 20 a Note 10-hez képest, amely mostanában ünnepli első születésnapját? Először is, újabb a chipset, de nagyobb a kijelző is. Az akkumulátor kapacitása is jelentősen megnőtt, és természetesen a kamera is megváltozott.

Paraméter/Modell Samsung Galaxy Note 20 Samsung Galaxy Note 10
Kijelző 6,7" (20 : 9) 6,3" (19 : 9)
2 400 × 1 080 px, 447 ppi 2 280 × 1 080 px, 401 ppi
Super AMOLED Dynamic AMOLED
Hátlapi kamerák fő: 12 Mpx, f/1,8, 8K videó 30 fps sebességgel fő: 12 Mpx, f/1,5, 4K videó 60 fps sebességgel
ultra széleslátószögű: 12 Mpx, f/2,2 széleslátószögű: 16 Mpx, f/2,2
teleobjektív: 64 Mpx, f/2,0 teleobjektív: 12 Mpx, f/2,1
Előlapi kamera 10 Mpx 10 Mpx
Chipset Exynos 990, 8 magos (az amerikai piacon Snapdragon 865) Exynos 9825 (az amerikai piacon Snapdragon 855)
RAM 8 GB 8 GB
Belső tárhely 256 GB 256 GB
Operációs rendszer Android 10 Android 10
5G hálózatok támogatása
Akkumulátor 4 300 mAh 3 500 mAh
Gyorstöltés/vezeték nélküli töltés: 25 W/15 W Gyorstöltés/vezeték nélküli töltés: 25 W/12 W
USB-C
3,5mm jack
Védettségi fok IP68 IP68
Méret 161,6 × 75,2 × 8,3 mm 151 × 71,8 × 7,9 mm
Tömeg 198 g 167 g
Ár 354 990 forint már nem forglamazzuk
Az ár a 2020. augusztus 14-én érvényes ár.

A Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G és a Note10+ összehasonlítása

Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G vs Note10+ (ÖSSZEHASONLÍTÁS)

A legnagyobb óriásnak, a dél-koreai vállalatnak még nehezebb a dolga, ha fejlesztésekkel akar előállni. A Note10+ modell szinte minden szempontból kiváló volt. Az idei utód azonban nemcsak az 5G támogatást hozta, hanem ennél sokkal többet.
Paraméter/Modell Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G Samsung Galaxy Note 10+
Kijelző 6,9" (19 : 9) 6,8" (19 : 9)
3 088 × 1 440 px, 493 ppi 3 040 × 1 440 px, 498 ppi
Dynamic AMOLED 2X Dynamic AMOLED
Hátlapi kamerák fő: 108 Mpx, f/1,8, 8K video 30 fps sebességgel fő: 12 Mpx, f/1,5, 4K video 60 fps sebességgel
széleslátószögű: 12 Mpx, f/2,2 széleslátószögű: 16 Mpx, f/2,2
teleobjektív: 12 Mpx, f/3,0 teleobjektív: 12 Mpx, f/2,1
Előlapi kamera 10 Mpx 10 Mpx
Chipset Exynos 990, 8 magos (az amerikai piacon Snapdragon 865) Exynos 9825 (az amerikai piacon Snapdragon 855)
RAM 12 GB 12 GB
Belső tárhely 256/512 GB (microSD 1 TB-ig) 256/512 GB (microSD 1 TB-ig)
Operációs rendszer Android 10 Android 10
5G hálózatok támogatása
Akkumulátor 4 500 mAh 4 300 mAh
Gyorstöltés/vezeték nélküli töltés: 25 W/15 W Gyorstöltés/vezeték nélküli töltés: 45 W/15 W
USB-C
3,5mm jack
Védettségi fok IP68 IP68
Méret 164,8 × 77,2 × 8,1 mm 162,3 × 77,1 × 7,9 mm
Tömeg 214 g 198 g
Ár 484 990 forint már nem forgalmazzuk
Az ár a 2020. augusztus 14-én érvényes ár.

Külföldi vélemények a Samsung Galaxy Note 20-ról

A külföldi újságok véleménye szerint az új telefonok sikeresek. Az alap Samsung Galaxy Note20 azonban az ára miatt többet tud nyújtani. A specifikációk és a kialakítás nem nagyon illik a Note modellek sorába. Sajnálatosnak tartják a hiányzó memóriakártya-foglalatot és a vezeték nélküli töltés hiányát is.

A szerkesztők többet írtak a jelenlegi Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G zászlóshajóról. A techradar.com szerkesztősége szerint nagyon jó érzés volt a tesztelés. Az óriás okostelefon designja nagyon jól sikerült, de a cnet.com egyik szakértője a kijelző ívelt szélei miatt néha véletlenül elindított egy-egy nem kívánt alkalmazást. Senki nem hagyta szó nélkül a hátlapon található hatalmas kameraszigetet. Az Engadget.com még azt is írja, hogy a telefonjukat feltörték és az objektív fedele eltörött. Javasolt olyan tok használata, amely minimalizálja a kiemelkedő kamerasziget magasságát.

Egyébként a cnet.com hangsúlyozza, hogy az új Note20 Ultra 5G érezhetően könnyebb, mint a Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, és jobban kézre áll. A kijelző tulajdonságait csak dicsérik. A tökéletes színvisszaadás magától értetődő, a szakértők inkább a kijelző dinamikusan változó frissítési gyakoriságát emelik ki a 10 - 120 Hz-es tartományban. Ez nagyon jó akkumulátor-üzemidőt eredményez. Mindenki egyetértett abban, hogy a telefon képes kezelni az igényesebb használatot is. A kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasó is valamivel megbízhatóbb lett.

Samsung Galaxy Note20 Ultra, recenzió
A Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G esetében a szakértők dicsérték a bronz verziót. Forrás: theverge.com

Az amerikai felhasználók számára elérhető egy verzió Snapdragon 865+ processzorral, amelyet itt nem fogunk látni. Talán az Exynos 990 processzor is biztosítani tudja azt a hibátlan működést, amit a tengerentúlon dicsérnek. Az egész okostelefon leggyakrabban említett bónusza az S Pen érintőceruza. A bal alsó részre költözött, és eltart egy ideig, amíg megszokja az ember.

A vélemények szerint a dicsért újdonságok közé tartozik az észrevehetően gyorsabb válaszidő, és a kritikusok egyúttal értékelték a hangfelvétel lehetőségét is, miközben tollal jegyzeteket írsz. Nemcsak a diákok számára jelent majd előnyt a homályos szövegrészekhez tartozó hang lejátszása. A theverge.com szerint nagyszerű a Samsung Notes alkalmazás, amely kiegyenesíti a kézzel írt szöveget, amely így jól használható nyomtatható szöveggé konvertáláshoz. A telefon irányítása az S Pen mozgatásával türelmet igényel, ez egyelőre még nem annyira pontos.

A kamera fejlődést mutat a Galaxy S20 Ultra 5G-hez képest. Az 50x-es nagyítás hasznosabbnak tűnik, mint a 100x Space Zoom. Örülni fogsz azonban a lézeres autofókusznak, amely gyorsabban fókuszál, mint a kistestvére, az S20 Ultra. A napközben készült fényképek nagyon gazdag színekkel rendelkeznek. Az ilyen eredmények érdekesnek tűnhetnek, de nem felelnek meg a valóságnak. Számos vélemény dicséri a Google Pixel 4 XL vagy az iPhone 11 Pro Max eredményeit.

Ezzel szemben a szürkületkor készült fényképek nagyon jók, még akkor is, ha az Éjszakai módot nem használják. A 10 Mpx-es szelfikamera kiváló minőségű, de túlságosan világosítja az emberi bőrt, amely így olyan színű lesz, amelyet a theverge.com véleményezője a sonka színéhez hasonlít. Néhányan értékelik a professzionális lehetőségeket videófelvételek készítésénél is, ahol több mikrofonról is lehet hangot felvenni, és a sima közelítés hatása is jó.

Samsung Galaxy Note20 Ultra, az S Pen recenziója
A kritikákban nagyon sok dicséret illeti az új, gyorsabb S Pen-t. Forrás: engadget. com

A véleményezők egyike sem kérdőjelezte meg a Galaxy Note20 minőségét. Különösen elégedettek voltak a nagy teljesítménnyel, a nagyszerű kijelzővel és a hasznos S Pen érintőceruzával. Mindenki azonban egyetértett abban, hogy az ára valóban magas. Ezért minden érdekeltnek meg kell fontolnia, hogy megengedheti-e magának ezt az összeget.

A Note20 mellett megismerhettük az új hajlítható Samsungot, új tabletet, órát és fülhallgatót is

A Samsung nemcsak a Galaxy Note új generációjával büszkélkedhet. Nemrég megjelent a kínálatában a rugalmas telefon utódja, a Galaxy Z Flip 5G. Erről már írtunk. Bemutatta az új generációs Galaxy Tab S7 és S7+ tableteket, a Galaxy Watch3 órákat és a Galaxy Buds Live fülhallgatókat. Pontosan mit fejlesztettek ezeken és hogyan néznek ki?

Samsung Galaxy Tab S7 és S7+

Két új modell és több változat. Választhatsz új tabletet a képátlónak és a támogatott csatlakozási típusnak megfelelően is. A Galaxy S7 kijelzője 11"-os LCD, a Galaxy S7+ kijelzője pedig akár 12,4"-os is lehet OLED technológiával. Mindkettő biztosan le fog nyűgözni a magas, 120 Hz-es frissítési frekvenciával. A kamera nem változott, de vakuval látták el. A felhasznált Snapdragon 865 Pro chipnek köszönhetően növelte a tabletek teljesítményét. A 128 GB-os memóriakapacitás memóriakártyákkal bővíthető. Az üzemidővel valószínűleg egyáltalán nem lesz probléma, az akkumulátor kapacitását 8000-re, ill. 10 090 mAh-ra növelte az S7+ modell esetében. A 45 W-os gyorstöltés lehetősége is nagyszerű.

Samsung Galaxy Tab S7
Samsung Galaxy Tab S7. Forrás: Samsung.

Természetesen a tabletek támogatják a Samsung DeX-et, amely a számítógépes vezérléshez hasonló kényelmet biztosít. A mellékelt S Pen érintőceruza nem fog hátráltatni a munkában, mivel a válaszidő nagyon alacsony, 9 ms. A négy hangszóró Dolby Atmos támogatással minőségi zenei élményt nyújt. Az S7+ beépített ujjlenyomat-olvasóval rendelkezik a kijelzőn, míg az S7 a bekapcsoló gombon található olvasóra támaszkodik. A támogatott kapcsolatokon belül a Galaxy S7 WiFi vagy S7 LTE alapmodell érhető el. A nagyobb változatoknál a Galaxy S7+ Wifi vagy az S7+ 5G.

Samsung Galaxy Watch3

Az új Samsung óramodell mostantól két változatban kapható, nagyobb kijelzőmérettel. Választhatsz a Galaxy Watch3 41 mm és a Watch3 45 mm között. A kijelzőt minden esetben Gorilla Glass borítja. Az óra mérete, nevezetesen a vastagsága 14%-kal csökkent. 15%-kal könnyebb, mint az elődeik. Az érzékelők még pontosabb mérési eredményeket kínálnak, maradt a pulzusérzékelő 8 fotodiódával, de új esésérzékelővel bővült. Az 1 GB RAM-mal rendelkező Exynos 9110 chip célja a problémamentes működés biztosítása. A Bluetooth 5.0 verziót támogatja.

Samsung Galaxy Watch3
Samsung Galaxy Watch3. Forrás: Samsung.

A Tizen rendszer a legjobban a Samsung telefonokkal érti meg magát, de más Androidos eszközökkel is. Természetesen támogatja a Samsung Pay NFC technológián keresztüli egyszerű fizetést. Az óra töltés nélkül 2 napig tart. A prémium designt a rozsdamentes acél testesíti meg, egy bőrszíjjal és egy stílusos forgatható lünettával kiegészítve. A kisebb változat akár ezüst, akár bronz változatban is kapható. A nagyobb, 45 mm-es változat ezüst és fekete színben kerül a piacra.

Galaxy Buds Live

A Galaxy Buds Live vezeték nélküli fülhallgatókat egyedülálló kialakítás jellemzi, amely a bab formájára hasonlít. Az ANC továbbfejlesztett aktív zajcsökkentés neked is örömet fog szerezni, amelynek a Samsung szerint tudnia kell kezelni például a repülőgép vagy a vonat zümmögését. Ugyanakkor nem fogsz lemaradni a melletted lévő személy hívásáról vagy egy fontos bejelentésről, például a repülőtéren. A nagyobb akkumulátor akár 6 órás zenehallgatást ígér az aktív ANC mellett, vagy 8 órát kikapcsolt állapotban. Egyszerűen töltsd fel a vezeték nélküli töltéssel ellátott tokot 5 percig, és máris még egy órán keresztül hallgathatod a zenét. A fülhallgató fehér, fekete és bronz színben kapható.

Galaxy Buds Live
Galaxy Buds Live. Forrás: Samsung

Tartozékok a Samsung Galaxy Note20 és a Note20 Ultra 5G készülékekhez

Természetesen stílusos és praktikus kiegészítőket is vásárolhatsz az új Samsunghoz. A telefont bőr vagy szilikon tokkal vagy védőüveggel védheted. Találhatsz hozzá megfelelő gyorstöltő adaptert, autós töltőt és powerbank-et is. A kormányra szerelhető telefontartó hozzájárulhat a kényelmes kerékpározáshoz bekapcsolt navigáció mellett.

i Ez is érdekelhet

Kár, hogy az alapvető Note20 modell nem támogatja az 5G hálózatokat és a legalább 90Hz-es képernyőfrissítést. Mindazonáltal ez egy olyan okostelefon, amely kijelzőjével és nagyszerű teljesítményével igazán lenyűgöző. Az S20 Ultra 5G paramétereihez híven a Note20 Ultra 5G gyors kijelzőjével, nagyszerű teljesítményével és remek kamerájával csábítja el az érdeklődőket. A versenytársaknak jól fel kell készülnie. Ezenkívül a Note 20 sorozat a még gyorsabb S Pen érintőceruzával plusz pontot is kap.

Nyomtatás
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ