Akvizice ApF HU Alza dny

Sony Xperia 1 V (TESZT): nagyszerű kamera, viszont kevésbé barátságos ergonómia jellemzi

Termékkatalógus

Sony Xperia 1 V teszt

Sony Xperia 1 V (TESZT): nagyszerű kamera, viszont kevésbé barátságos ergonómia jellemzi


A Sony és az Xperia korábban a mobilpiac egyik mércéje volt. Aztán egy időre visszahúzódtak a rivaldafényből. Körülbelül 2020-tól kezdve újra nagy érdeklődés övezi a megújult Xperia készülékeket. Részben az egyes modellek kissé zavaros számozása miatt, részben pedig azért, mert technológia és dizájn szempontjából nagyon jó telefonokról van szó, amelyek az igényesebb vásárlókat célozzák meg. Az idei új Sony Xperia 1 V ismét rekordot döntött. Mi pedig alaposan szemügyre vettük.Teszt

Szerző: Jiří V. Matýsek

Sony Xperia 1 V (TESZT) – TARTALOM

 1. A Sony Xperia 1 V egy környezetbarát dobozban érkezik, amelyben alig van valami
 2. A Sony Xperia 1 V dizájnja lenyűgöző
 3. A Sony Xperia 1 V kijelzője egyszerűen káprázatos
 4. A Sony Xperia 1 V teljesítménye alapvetően kifogástalan
 5. A Sony Xperia 1 V akkumulátora jól bírja, de csak a könnyebb tevékenységeknél
 6. A Sony Xperia 1 V kamerájáért a fotó és videófelvétlek rajongói meg fognak őrülni
 7. Milyen a Sony Xperia 1 V használata a gyakorlatban?
 8. Sony Xperia 1 V teszt: összegző értékelés
 9. Amit korábban a Sony Xperia 1 V-ről írtunk

A Sony Xperia 1 V egy környezetbarát dobozban érkezik, amelyben alig van valami

Az, hogy a Sony Xperia 1 V szeretne más lenni, mint a többi telefon - talán túlságosan is más -, már a csomagoláson is látszik. A fehér doboz vékony, lekerekített sarkokkal és újrahasznosított kartonból készült. Ezzel nem is lenne semmi baj, ha nem éreznénk az egészet kissé olcsónak. A doboz köré csak egy egyszerű, szintén fehér, a telefon adatait tartalmazó borítót rögzítettek.

Sony Xperia 1 V, teszt
Sajnos az újrahasznosított papírdoboz elég olcsónak tűnik.

Ebben az esetben a Sony a végsőkig elment abban a tekintetben, hogy a csomagolást a lehető leggazdaságosabbá és környezetbaráttá tegye. A Sony Xperia 1 V mellé egyáltalán nem kapunk semmit. Se tok, se töltő, se kábel. A doboz viszont tartalmazza a szokásos "kötelező olvasmányt" egy jótállási kártya, három (!) fontos információkat tartalmazó füzet és egyéb papírok formájában.

Ennél a pontnál egy kissé csalódottak lehetnénk, hiszen amit a felhasználó valóban értékelne, hogy az új telefon mellé egy kompatibilis mobiltöltőt is kap, amivel ki tudja használni annak teljes potenciálját, azt nem kapja meg, egy halom haszontalan papírt viszont igen.

i

Honor 90 (TESZT): kiváló kijelzővel és kamerával viharzik be a középkategória sűrűjébe

A Sony Xperia 1 V dizájnja lenyűgöző

Vizuálisan a Sony új zászlóshajó telefonja igazán jó - bár a dizájn arra épül, amit a japán gyártó már a régebbi modellekkel is bemutatott. A 165 x 71 x 8,3 mm-es méretekkel a Sony Xperia 1 V a kisebb telefonok közé tartozik, és ez mindenképpen előny lehet azoknak a felhasználóknak, akik nem tudnak a nagy telefonok közül választani.

A kevésbé megszokott képarány már első pillantásra is feltűnik. A Sony Xperia 1 V egy keskeny és viszonylag magas mobiltelefon. Arra, hogy ez hogyan befolyásolja a tényleges használatot, az értékelés utolsó fejezetében térünk ki.

Sony Xperia 1 V teszt, dizájn Sony Xperia 1 V teszt, dizájn
A Sony Xperia 1 V formatervezése nagyon egyszerű, az egyenes élek időtállónak tűnnek.

A Sony Xperia 1 V tartós alumíniumkerettel és finom textúrájú műanyag hátlappal rendelkezik, melyből a három lencsével ellátott fekete fotómodul emelkedik ki. Az előlapot tartós Gorilla Glass Victus 2 üveg védi.

A készülék meglehetősen szögletes, nem találunk rajta fazettált éleket. Minden éles szögben épül egymásra, és azt lehet mondani, hogy ez - legalábbis számomra - nagyon jól néz ki. Az egyetlen lekerekített elem a sarkok és a hátlapon lévő kameramodul.

Az Xperia 1 V egyenes élei bőséges helyet kínálnak a gomboknak (a bekapcsológombnak és a kamera hardveres vezérlőjének), valamint az ujjlenyomat-olvasónak, amely ugyan lehetne egy kicsit közelebb az alsó részhez. A felső részén kellemes meglepetésként egy 3,5 mm-es fülhallgató-csatlakozó kapott helyett, az alsó a várt USB-C-hez tartozik, valamint egy meglehetősen feltűnésmentes fiók két SIM-kártya, vagy egy klasszikus SIM és egy virtuális eSIM számára. Ha maradsz csak az eSIM-nél, akkor a szabad foglalatot használhatod egy microSDXC kártya behelyezésére is. Előnye, hogy a kártyafiókba anélkül a bizonyos hegyes szerszám nélkül is be tudsz nyúlni, ami szeret elveszni. Csak használd a körmödet, és a fiók szépen kinyílik. Erről más gyártók is példát vehetnének.

A Sony Xperia 1 V IP68-as tanúsítvánnyal rendelkező ellenállósággal büszkélkedhet, így akár fél órát is kibír a víz alatt.

A Sony Xperia 1 V kijelzője egyszerűen káprázatos

Az elmúlt években az Xperia nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a készülékei minél jobb fényképeket és videofelvételeket készítsenek. Ez alól a Sony Xperia 1 V sem kivétel, emellett a 6,5 hüvelykes, 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával rendelkező OLED-kijelző is valóban gyönyörű. Egymilliárd színt képes megjeleníteni, nagyszerű kontrasztot kínál, és a 3840×1644 pixeles felbontás se semmi. A kijelző magas fényereje is nagyszerű.

Sony Xperia 1 V, teszt
A Sony Xperia 1 V 5G nagyszerű kijelzőjébe egy kicsit belerondítanak a jellegzetes fekete sávok a készülék felső és alsó részén.

A Sony Xperia 1 V nagyon természetes hatású képet ad. A színek élénkek, de nem túlszaturáltak, az élesség példaértékű, a gordülékenység hibátlan. A beépített sztereó hangszórók nagyszerű hangzásával kombinálva ez a zászlóshajó mobil ideális a multimédiás tartalmak minden kedvelője számára. Persze, ez egy kis képernyő, de maga a minősége önmagában is elég jó ahhoz, hogy nyugodtan feltegyél a telefonra egy egész évadnyi sorozatot, és egyáltalán nem fogsz benne csalódni.

A Sony Xperia 1 V kijelzőjével kapcsolatban azonban lenne egy panaszom. Ez a hosszúkás formájából adódik, amit a készülék nem használ ki a szélekig. A vak fekete csíkok a tetején (a szelfi kamerával) és az alján eléggé sokat elvesznek a képből. Ha például teljes képernyős videót nézünk, akkor ez nem jelent problémát. De a normál használat során, azaz portré módban azt érezhetjük, hogy mennyivel jobb lenne, ha a kijelző valóban széltől-szélig érne.

i

A Poco C65 óriási kijelzővel, 50 Mpx-es kamerával és alacsony árral vonzza magára a tekinteteket

A Sony Xperia 1 V teljesítménye alapvetően kifogástalan

A Sony Xperia 1 V egy csúcstelefon, így érthető, hogy nem spóroltak a teljesítményen. A telefon szívében a Qulacomm Snapdragon 8 Gen 2 található, és bár ez már nem a gyártó legújabb generációs chipsetje, amely az új Snapdragon 8 Gen 3, még mindig egy csúcsminőségű processzornak számít. Grafikus chipként egy Adreno 740 áll mögötte, valamint 12 GB RAM van benne. Persze a gamer telefonoktól - különösen a RAM terén - többet várunk el, azonban egy ilyen típusú, alapvetően univerzális telefon esetében ez a teljesítmény bőven elegendő.

Végül is a Genshin Impact teljesen simán fut rajta. A videószerkesztésről és a fotószerkesztésről valószínűleg nem kell hosszasan értekezni, a telefon még csak meg sem izzad. Egyszer sem találkoztam szakadozással vagy fagyással a használat során, a Sony Xperia 1 V 5G optimalizálása nagyon jól sikerült a gyártónak. Igényesebb tevékenységek során a telefon valóban elkezd érezhetően melegedni, de voltak már a kezemben ennél sokkal jobban izzadó telefonok is. Emiatt ebben az esetben nem kell aggódni.

i

iPhone 15 Pro Max (TESZT): a leggyorsabb iPhone csúcskategóriás kamerával, új köntösben érkezik

A Sony Xperia 1 V akkumulátora jól bírja, de csak a könnyebb tevékenységeknél

A Sony Xperia 1 V 5000 mAh kapacitású akkumulátorral van felszerelve, és 30 W-os gyorstöltést kínál, valamint vezeték nélküli és fordított töltést is támogat. A gyártó által megadott töltési idő - nagyjából egy óra a teljes töltöttségig és 30 perc 50%-os szintig - megfelelő. Tehát a Sony Xperia 1 V esetében villámgyors töltésről nem beszélhetünk, azonban a töltési idő így is elfogadható. Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a telefon a mindennapi, kevésbé igényes használat során valóban két napig kibírja gond nélkül, ha nem tovább.

Elég azonban egy igényesebb tevékenységbe belevágni, és a töltöttségi szint máris meredeken csökkenni kezd. Fél óra Full HD videó streaming 5%-ot, tíz perc játszás 2%-ot, a lövöldözés pedig még többet harap le a töltöttségi szintből. És ez egy kicsit problémás egy olyan telefon esetében, amelyet elsősorban fényképet és videofelvételek készítésére terveztek.

A Sony Xperia 1 V kamerájáért a fotó és videófelvétlek rajongói meg fognak őrülni

Az új Sony Xperia 1 V legnagyobb vonzereje kétségkívül a kamera. Erről a neves Zeiss cég gondoskodott. Az új Exmor T érzékelő a Full Frame kamerákhoz hasonló képminőséget, nagyobb dinamikatartományt és alacsonyabb zajszintet ígér gyenge fényviszonyok mellett. Ezt az állítást nem lehet vitatni, az eredmények valóban nagyszerűek. Az élesség különösen kiváló, még az utcai megvilágításban készült éjszakai felvételeknél is.

A színvisszaadás, különösen az egyes kínai telefonok által nyújtott színvilághoz képest, kissé mosottnak tűnhet, de a fotók nagyon jól néznek ki, rengeteg részletet láthatunk rajtuk.

Sony Xperia 1 V teszt, kamera
A Sony Xperia 1 V nagyszerű fényképeket készít. A színek élénkek, sok a részlet, az árnyékok pedig még hangsúlyosabbak.

Már az alap Sony Xperia 1 V 5G kameraalkalmazás is lehetővé teszi a mélyreható beállításokat, például az üzemmódok (Alap, Automatikus, Rekeszprioritás, Kézi expozíció) váltását a forgó virtuális kerék segítségével, ahogy azt a gyártó kameráinál megszokhattuk. Az igazi profizmust azonban az előre telepített videóalkalmazások párosa jelenti. A Video Pro alkalmazást inkább tudósításra tervezték, és többek között lehetővé teszi az automatikus helymeghatározást. A Cinema Pro pedig automatikusan tájkép nézetre vált, és valóban mély, a professzionális kamerákra jellemző beállításokat kínál.

Sony Xperia 1 V teszt, kamera
A Sony Xperia 1 V három objektívvel rendelkezik, melyek felbontása 48, 12 és 12 megapixeles, és a Zeiss gyártmányai.

Valószínűleg azonban ezek olyan mélységek, ahová az átlagfelhasználó soha nem fog eljutni. Többségünk kényelmesen beéri egy alapalkalmazással, amely önmagában is nagyszerű eredményt nyújt. A Sony Xperia 1 V-vel viszont a profik - vagy legalábbis azok, akiknek az életben és a munkájuk során nagyszerű videofelvételekre van szükségük - egy olyan hordozható készüléket kapnak, amely könnyedén megbirkózik a feladatokkal.

Sony Xperia 1 V teszt, Video Pro alkalmazás Sony Xperia 1 V teszt, Cinema Pro alkalmazás
A Sony Xperia 1 V nagy vonzereje a két professzionális videós tartalomkészítő alkalmazás. A Video Pro felül, a Cinema Pro alul. Kép forrása: Sony

Sony Xperia 1 V teszt – mintaképek

Sony Xperia 1 V teszt, galéria Sony Xperia 1 V teszt, galéria Sony Xperia 1 V teszt, kamera Sony Xperia 1 V teszt, galéria Sony Xperia 1 V teszt, galéria Sony Xperia 1 V teszt, galéria Sony Xperia 1 V teszt, galéria Sony Xperia 1 V teszt, galéria Sony Xperia 1 V teszt, galéria

Milyen a Sony Xperia 1 V használata a gyakorlatban?

Az előző dicsérő sorok után a fejezet címében feltett kérdésre adott válasz kissé váratlanul érhet: nem olyan jó, mint amilyen lehetne. A fő probléma a telefon ergonómiájával van, amely a szokatlanul hosszúkás forma miatt meglehetősen kényelmetlen, és sok esetben nem lehet megúszni, hogy a Sony Xperia 1 V-t ide-oda csúsztatgassuk a kezünkben. Tulajdonképpen, hacsak nincs kifejezetten hosszúkás kezed, nem tudod elérni a telefon tetejét anélkül, hogy változtatnál a fogásán, emiatt pedig fennáll a telefon leejtésének kockázata.

i

Xiaomi 14 és 14 Pro (BEMUTATÓ): Snapdragon 8 Gen 3, HyperOS és újratervezett dizájn

Tájkép módban tartva (azaz fényképezéskor) valamivel jobb, de még így sem ez a legkényelmesebb telefon a piacon. Az ujjlenyomat-olvasó szintén nincs természetes helyzetben, és bár fürgén reagál, nem egy olyan eset volt, amikor azt jelezte, hogy nem ismeri fel az ujjlenyomatomat. A koncepcionális eredetiség sajnos nem igazán találkozik a praktikummal.

Vannak viszont olyan apróságok, amelyek igazi örömöt jelentenek. Az intuitív operációs rendszer (Android 13 gyári bővítéssel), a lehetőség, hogy indítás után nem csak az internetböngészőt választhatjuk ki, hanem azt is, hogy milyen alkalmazásokat telepítünk a telefonra, a kiváló hangzás és a klasszikusnak számító NFC. Plusz ott van a már említett nagyszerű kijelző és a csúcsminőségű fotófelszereltség.

Sony Xperia 1 V teszt, vezérlés
A Sony Xperia 1 V fizikai gombbal is rendelkezik a kamera vezérléséhez.

Sony Xperia 1 V teszt: összegző értékelés

Sony Xperia 1 V teszt

Sony Xperia 1 V

Mobiltelefonok

Egy telefon a videofelvételeket készítő szakemberek számára. Így lehetne röviden jellemezni a Sony Xperia 1 V-t. Ha ezt várod el egy telefontól, akkor el leszel tőle ragadtatva. Ha nem, akkor is elégedett leszel, még ha csak félig-meddig használod is ki a telefonban rejlő lehetőségeket. Azonban ez nagy kár lenne. Ettől függetlenül a Sony Xperia 1 V egy kiváló telefon, de hiányzik belőle néhány apróság.

Előnyök

 • Csúcsminőségű fotófelszereltség
 • Teljesítmény
 • Dizájn
 • Ellenálló kialakítás
 • Kijelző és hangzás

Hátrányok

 • Ergonómia
 • Megbízhatatlan ujjlenyomat-olvasó
 • Kiegyensúlyozatlan energiafogyasztás

i

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

A Sony tudja, hogy miben rejlik az erőssége, és ezt sikeresen át is ülteti a telefonjaiba. Tulajdonképpen a Sony Xperia 1 V akkor bizonyul a legerősebbnek, amikor videókat vagy fényképeket készítesz vele. Alkalmi használatra szánt telefonként rengeteg erőt kínál, egy szép, de sajnos nem túl felhasználóbarát testbe csomagolva.

Amit korábban a Sony Xperia 1 V-ről írtunk

Aktualizálva • Szerző: Ondřej Chabr

Egy év elteltével egy új generációs, kiváló minőségű, de kissé feltűnésmentes fotómobilt láthatunk. Bemutatkozott a Sony Xperia 1 V, amelynek fő aduászai között elsősorban a jobb kamera és a nagyobb teljesítmény szerepel. Hogyan teljesít az új jövevény a jelenlegi legjobb telefonok mezőnyében, és mikor érkezik?

Sony Xperia 1 V, bevezető

Sony Xperia 1 V (PREVIEW) – TARTALOM

 1. A négyzetes kialakítás megmaradt, de a fotómodul egységesebb megjelenést kapott
 2. A kijelzőt 4K filmek eredeti képarányban történő megtekintésére tervezték
 3. Az energiatakarékosabb alkatrészek ugyanakkor nagyobb teljesítmény produkálnak
 4. Az új érzékelővel ellátott Sony Xperia 1 V jobb színekben fényképez
 5. Az ára magasabb, de a vásárlók választhatják a könnyített Xperia 10 V változatot is

A négyzetes kialakítás megmaradt, de a fotómodul egységesebb megjelenést kapott

A külsőt tekintve az új Xperia 1 V nem sokat változott tavaly óta. A tized milliméterrel vastagabb testtől eltekintve pontosan ugyanolyan méretű, mint elődje.

Közelebbről megnézve azonban olyan részleteket fedezhetünk fel, amelyek megkülönböztetik a két generációt egymástól. Ahogyan az utóbbi időben a versenytársaknál is, a változás az üveg hátlapon található fotómodult érinti. A vaku a kiemelkedés részévé vált, a mikrofonnal együtt a felső kamera alatt kapott helyet.

Sony Xperia 1 V, könnyített változat Sony Xperia 1 V, fekete Sony Xperia 1 V, khaki
A Sony Xperia 1 V fehér, fekete és khaki-zöld színben kapható. Forrás: sony.com

A tekintélyes Zeiss márkával való együttműködés folytatódik, a felirat továbbra is jól látható a készüléken. A szemfülesek figylemét minden bizonnyal az sem kerüli el, hogy hiányzik róla egy lencse. Összességében véve az új fotómodul egységesebb kialakítást kapott.

A készülék szögletes alumínium oldalai többek között egy speciális zárgombot és egy ujjlenyomat-olvasót rejtenek. Az Xperia 1 V akár vizes is lehet, nem árt meg neki. A Sony IP68-as tanúsítvánnyal bizonyítja por- és vízállóságát, továbbá 3 színváltozatban - fehér, fekete és khaki-zöld - mutatta be az új készüléket.

A kijelzőt 4K filmek eredeti képarányban történő megtekintésére tervezték

A Sony Xperia 1 V kijelzője teljesen egyedi. Akik azonban már találkoztak a korábbi modellekkel, azok nem lesznek túlságosan meglepve, ők már hozzászokhattak ehhez a minőséghez. A mindössze 6,1" képátlójú kijelzőn a 4K felbontás a 21 : 9-es filmes képaránynak köszönhetően keskenyebb változatban terül szét. Ilyen felbontás mellett a pixelsűrűség eléri az alig meghaladható 643 ppi-t. A panel OLED típusú, a jobb színmegjelenítés érdekében HDR-támogatással és 120 Hz-es frissítési frekvenciával rendelkezik.

Sony Xperia 1 V, dizájn
A hátlap üvegét apró kiemelkedések borítják. Forrás: sony.com

A teljes kijelzőt a rendkívül tartós Gorilla Glass Victus 2 borítja. A filmrajongók biztosan értékelik majd, hogy semmi sem zavar bele a képtérbe, hiszen a filmeket eredeti képarányban jeleníti meg. A versenytársak mobiljairól ez nem igazán mondható el.

A gyártó az előlapi szelfikamerát praktikusan a felső, meghosszabbított keretén helyezte el. A HDR-nek köszönhetően pedig az élénk színekre és árnyékkontrasztra épülő filmeket és videókat is kifogástalanul tárja elénk.

Sony Xperia 1 V, kijelző
Kompakt kijelző, mégis hatalmas. A Sony Xperia 1 V készen áll a 4K-s képi megjelenítésre és a filmszerű képarányokra. Forrás: sony.com

Az energiatakarékosabb alkatrészek ugyanakkor nagyobb teljesítmény produkálnak

Az ilyen igényes kijelző és a kiváló minőségű kamerafelszereltség nyilván semmilyen módon nem akadályozhatja a telefont. A legújabb Android 13 operációs rendszerrel és az ígért jövőbeli frissítésekkel kombinálva a Sony-nak a jelenleg elérhető legerősebb mobilprocesszort kellett választania. A választás egyértelműen a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-re esett. A gyártó egyenesen azt állítja, hogy a teljesítmény 35%-kal nőtt az Xperia 1 IV-hez képest, a működés energiafogyasztása pedig 40%-kal csökkent. Az Adreno grafika továbbá 25%-kal gyorsabban dolgozik és 45%-kal hatékonyabb.

Sony Xperia 1 V, akkumulátorkapacitás
Az Xperia 1 V egész napos akkumulátor-üzemidejének még nagyobb terhelés mellett is teljesülnie kéne. Forrás: sony.com

A nagy kapacitású akkumulátoron nem történt változás. Az a tény, hogy a telefon teljes 4K felbontása nem 100%-os kihasználtság mellett fut, valamint az energiatakarékos processzor jelenléte arra enged következtetni, hogy az 5000 mAh-s kapacitás valóban elég lehet.

A 30 W-os töltési teljesítmény inkább csak visszalépés. A Sony Xperia 1 V vezeték nélkül is tölthető, ha a készüléket egy Qi-képes padra helyezzük, illetve ha egy másik vezeték nélkül tölthető terméket, például fülhallgatót helyezünk a hátsó üvegfelületére, azt is képes tölteni. Az Xperia 1 IV készülékhez képest megnőtt a diffúzorlemez területe, ami várhatóan mérsékelt melegedést eredményez.

i

A legjobb fotómobilok 2023-ban

Ha a 256 vagy 512 GB-os belső tárhelykapacitás nem lenne elég, tovább bővíthetjük microSDXC memóriakártyával, akár 1 TB-ig. Mindkét memóriaváltozathoz ugyanannyi RAM tartozik. A 12 GB minden bizonnyal bőven elegendő ahhoz, hogy az Android 13 teljes mértékben zökkenőmentesen működjön. A világhálóval való kapcsolatot természetesen az 5G mobilhálózatok biztosítják, az internethez pedig vezeték nélkül, Wi-Fi 6E-n keresztül csatlakozhatsz. A már említett nagyszerű kijelzőkép mellett a multimédiás élményről természetesen egy erősítővel ellátott sztereó hangszórókészlet gondoskodik, de egy 3,5 mm-es jack-csatlakozó is rendelkezésre áll.

Az új érzékelővel ellátott Sony Xperia 1 V jobb színekben fényképez

A Sony nem csinál titkot abból, hogy mobiltelefonjait tulajdonképpen digitális fényképezőgépekkel kombinálja. A dedikált zárgomb jelenlétéről már szót ejtettünk, de a lényeg belül történik. A főkamera nagyobb, 48 megapixeles felbontást, de ami a legfontosabb, új Exmor T érzékelőt kínál. Ez a mesterséges intelligenciával együtt állítólag jobb képfeldolgozást és élénkebb színvisszaadást biztosít gyenge fényviszonyok mellett. A többi kameráját már láthattuk a Sony Xperia 1 IV modellnél.

Sony Xperia 1 V, fotóérzékelő
A főkamera új Exmot T érzékelője az AI segítségével még jobb éjszakai képeket készít. Forrás: sony.com

A nagylátószögű felvételekhez a 12 MP-es, f/2,2-es rekeszértékkel ellátott kamera aktiválódik. A 12 MP-es teleobjektív továbbá folyamatos váltással rendelkezik, amely 3,5-5,2-szeres optikai zoomolásra képes. A hátlapi kamera 120 fps sebességgel készíti a 4K videókat, a videók pedig mostantól S-Cinetone profilt kapnak, amely még jobb színekkel adja vissza a bőrt, akár további utómunka nélkül is. A fotómodulon lévő Zeiss T* feliratból az is kiderül, hogy az Xperia 1 V tükröződésmentesítő bevonatot is kapott a lencse tükröződésének minimalizálása érdekében.

Az ára magasabb, de a vásárlók választhatják a könnyített Xperia 10 V változatot is

Az új modell a kedvezőbb árú és kevésbé felszerelt Sony Xperia 10 V-vel együtt 2023. június végén kerül forgalomba.

Paraméterek/Modell Sony Xperia 1 V Sony Xperia 1 IV
Kijelző 6,5" (21 : 9) 6,5" (21 : 9)
3 840 × 1 644 px, 643 ppi 3 840 × 1 644 px, 643 ppi
OLED, 120 Hz OLED, 120 Hz
Hátlapi kamera fő: 48 Mpx, f/1,9, OIS, 4K video 120 fps
fő: 12 Mpx, f/1,7, OIS, 4K video 120 fps
széleslátó: 12 Mpx, f/2,2
széleslátó: 12 Mpx, f/2,2, 124°
teleobjektív: 12 Mpx, f/2,3, OIS,
3,5–5,2x optikai zoom
teleobjektív: 12 Mpx, f/2,3, OIS,
3,5–5,2x optikai zoom

ToF kamera: 0,3 Mpx
Előlapi kamera 12 Mpx, f/2,0, 4K video 30 fps
12 Mpx, f/2,0, 4K video 30 fps
Lapkakészlet Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, 8magos Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, 8magos
GPU Adreno 740 Adreno 730
RAM 12 GB 12 GB
Belső tárhely 256/512 GB, microSD 1 TB-ig 256/512 GB, microSD 1 TB-ig
Operációs rendszer Android 13 Android 12
5G támogatás
Akkumulátor 5 000 mAh 5 000 mAh
gyorstöltés / vezeték nélküli töltés:
30 W / 15 W
gyorstöltés / vezeték nélküli töltés:
30 W / 15 W
USB-C
3,5 mm-es jack
Ellenállóság IP68 IP68
Hangzás sztereó, Dolby Atmos sztereó, Dolby Atmos
Méret 165 × 71 × 8,3 mm 165 × 71 × 8,2 mm
Súly 187 g 185 g
i Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Az Xperia 1 V-ben nincs túl sok újdonság az előző generációs Xperia 1 IV-hez képest. Akinek azonban fontosak a részletes fotó- és videófelvételi beállítások, azt valószínűleg érdekelni fogja a legújabb generáció. Mások számára mindenképpen előnyös lehet az erősebb chip.

Sony Xperia 1 V 5G 12 GB/256GB fekete - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,6 30×
Sony Xperia 1 V 5G 12 GB/256GB fekete
Mobiltelefon - 6,5"-es OLED kijelző 3840 × 1644 felbontással (120Hz), 12 GB RAM, 256 GB belső tárhely, hibrid + eSIM, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 processzor, kameramodul: 52Mpx (f/1,9) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 12Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, Jack (3,5mm) és USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés, vezeték nélküli töltés, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
486 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SOM0103b1
Sony Xperia 1 V 5G 12 GB/256GB ezüst - Mobiltelefon Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,6 30×
Sony Xperia 1 V 5G 12 GB/256GB ezüst
Mobiltelefon - 6,5"-es OLED kijelző 3840 × 1644 felbontással (120Hz), 12 GB RAM, 256 GB belső tárhely, hibrid + eSIM, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 processzor, kameramodul: 52Mpx (f/1,9) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 12Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, Jack (3,5mm) és USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés, vezeték nélküli töltés, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
487 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SOM0103b2
Sony Xperia 1 V 5G 12 GB/256GB zöld - Mobiltelefon Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,6 30×
Sony Xperia 1 V 5G 12 GB/256GB zöld
Mobiltelefon - 6,5"-es OLED kijelző 3840 × 1644 felbontással (120Hz), 12 GB RAM, 256 GB belső tárhely, hibrid + eSIM, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 processzor, kameramodul: 52Mpx (f/1,9) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 12Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, Jack (3,5mm) és USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés, vezeték nélküli töltés, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
486 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SOM0103b3
4,4 63×
Sony Xperia 10 V 5G 6GB/128GB fekete
Mobiltelefon - 6,1"-es OLED kijelző 2520 × 1080 felbontással, 6 GB RAM, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Qualcomm Snapdragon 695 5G processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,8) fő kamera + 8Mpx széles látószögű, 8Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, Jack (3,5mm) és USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
162 290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SOM0102b1
4,4 63×
Sony Xperia 10 V 5G 6GB/128GB fehér
Mobiltelefon - 6,1"-es OLED kijelző 2520 × 1080 felbontással, 6 GB RAM, 128 GB belső tárhely, dual SIM, Qualcomm Snapdragon 695 5G processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,8) fő kamera + 8Mpx széles látószögű, 8Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, Jack (3,5mm) és USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
162 390 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SOM0102b2
4,4 63×
Sony Xperia 10 V 5G 6GB/128GB zöld
Mobiltelefon - 6,1"-es OLED kijelző 2520 × 1080 felbontással, 6 GB RAM, 128 GB belső tárhely, dual SIM, Qualcomm Snapdragon 695 5G processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,8) fő kamera + 8Mpx széles látószögű, 8Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, Jack (3,5mm) és USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
162 290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SOM0102b4
Sony Xperia 5 IV 5G fehér - Mobiltelefon Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,2 17×
Sony Xperia 5 IV 5G fehér
Mobiltelefon - 6,1"-es OLED kijelző 2520 × 1080 felbontással (120Hz), 8 GB RAM, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 processzor, kameramodul: 12Mpx (f/1,7) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 12Mpx teleobjektív, 12Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, Jack (3,5mm) és USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 30W, vezeték nélküli töltés, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2022, Android operációs rendszer
327 990 Ft
Utolsó termék a raktáron
Termékkód: SOM0101b2
4,8 399×
Xiaomi 13T 8 GB/256 GB Alpine Blue
Mobiltelefon - 6,67"-es AMOLED kijelző 2712 × 1220 felbontással (144Hz), 8 GB RAM, 256 GB belső tárhely, Dual SIM + eSIM, MediaTek Dimensity 8200 Ultra processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,9) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 50Mpx teleobjektív, 20Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 67W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
199 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HXI272b3
4,8 399×
Xiaomi 13T 8 GB/256 GB Black
Mobiltelefon - 6,67"-es AMOLED kijelző 2712 × 1220 felbontással (144Hz), 8 GB RAM, 256 GB belső tárhely, Dual SIM + eSIM, MediaTek Dimensity 8200 Ultra processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,9) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 50Mpx teleobjektív, 2Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 67W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
199 990 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HXI272b2
Xiaomi 13T Pro 12 GB/512 GB Alpine Blue - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,9 130×
Xiaomi 13T Pro 12 GB/512 GB Alpine Blue
Mobiltelefon - 6,67"-es AMOLED kijelző 2712 × 1220 felbontással (144Hz), 12 GB RAM, 512 GB belső tárhely, Dual SIM + eSIM, MediaTek Dimensity 9200+ processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,9) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 50Mpx teleobjektív, 20Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 120W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
299 990 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HXI273b1
Xiaomi 13T Pro 12 GB/512 GB Black - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,9 130×
Xiaomi 13T Pro 12 GB/512 GB Black
Mobiltelefon - 6,67"-es AMOLED kijelző 2712 × 1220 felbontással (144Hz), 12 GB RAM, 512 GB belső tárhely, Dual SIM + eSIM, MediaTek Dimensity 9200+ processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,9) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 50Mpx teleobjektív, 20Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 120W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
299 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HXI273b3
iPhone 15 Pro 128 GB fekete titán - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,8 253×
iPhone 15 Pro 128 GB fekete titán
Mobiltelefon - 6,1"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2556 × 1179 felbontással (120Hz), 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A17 Pro processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,8) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 12Mpx teleobjektív, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023, iOS operációs rendszer
448 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI047b1
iPhone 15 Pro 128 GB fehér titán - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,8 253×
iPhone 15 Pro 128 GB fehér titán
Mobiltelefon - 6,1"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2556 × 1179 felbontással (120Hz), 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A17 Pro processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,8) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 12Mpx teleobjektív, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023, iOS operációs rendszer
448 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI047b2
iPhone 15 Pro Max 256GB kék titán - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,8 176×
iPhone 15 Pro Max 256GB kék titán
Mobiltelefon - 6,7"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2796 × 1290 felbontással (120Hz), 256 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A17 Pro processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,78) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 12Mpx teleobjektív, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023, iOS operációs rendszer
531 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI048b3
iPhone 15 Pro Max 256GB natúr titán - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,8 176×
iPhone 15 Pro Max 256GB natúr titán
Mobiltelefon - 6,7"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2796 × 1290 felbontással (120Hz), 256 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A17 Pro processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,78) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 12Mpx teleobjektív, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023, iOS operációs rendszer
531 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI048b4
iPhone 15 128GB fekete - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,8 149×
iPhone 15 128GB fekete
Mobiltelefon - 6,1"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2556 × 1179 felbontással, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A16 Bionic processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,6) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 20W, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023, iOS operációs rendszer
329 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI045b1
iPhone 15 128GB kék - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,8 149×
iPhone 15 128GB kék
Mobiltelefon - 6,1"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2556 × 1179 felbontással, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A16 Bionic processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,6) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 20W, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023, iOS operációs rendszer
329 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI045b2
iPhone 15 Plus 128GB zöld - Mobiltelefon Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,9 34×
iPhone 15 Plus 128GB zöld
Mobiltelefon - 6,7"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2796 × 1290 felbontással, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A16 Bionic processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,6) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 20W, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023
386 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI046b3
iPhone 15 Plus 128GB sárga - Mobiltelefon Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,9 34×
iPhone 15 Plus 128GB sárga
Mobiltelefon - 6,7"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2796 × 1290 felbontással, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A16 Bionic processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,6) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 20W, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023
386 790 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI046b4
Nyomtatás
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ