Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Emise pro AP+ v app - všechny segmenty

Garmin Venu (RECENZIÓ) – Az AMOLED kijelző premierje

Termékkatalógus

Teszt

Aktualizálva

Bár a Garmin az intelligens órák legszélesebb körét kínálja, a közelmúltig  hiába kerestük náluk az AMOLED kijelzőt. Ezt azonban megváltoztatta a sokoldalú Garmin Venu modell érkezése, amely az elegancia és a sport elbájoló kombinációja.

garmin; venu; okosóra; smartwatch; wearables; hordható elektronika; recenzió

Garmin Venu (RECENZIÓ) – TARTALOM

  1. AMOLED? A Garminnál először
  2. Garmin Venu mint a Vívoactive 4(S) alternatívája
  3. Sport. Ez a prioritás
  4. A Garmin Venu vigyáz a testre és lélekre
  5. A Garmin Venu nem buta. Még véletlenül sem
  6. Garmin Venu – paraméterek, elérhetőség és ár

AMOLED? A Garminnál először

Ha a Garmin intelligens órán valami első ránézésre tipikus, akkor az mindenképpen a transzflektív kijelző. Ez megtalálható a gyártó berendezésének túlnyomó többségében, miközben továbbra is ritkaság a versenytársaknál. A transzflektív kijelzőnek számos (hátránya) előnye van, ezért nem mondható el közvetlenül, hogy jobb vagy rosszabb lenne, mint más panelek. Tehát mi a különbség?

A transzflektív kijelző elsősorban folyamatosan be van kapcsolva, és a jobb olvashatóság érdekében környezeti fényt használ. Ennek köszönhetően akár közvetlen napsütésben is elolvashatjuk az információkat, és a szabadtéri sportok tökéletes alkalmazását is megtaláljuk. A fényben való olvashatóság azonban a látószöget is befolyásolja, és néha másképp kell dönteni az órát, hogy megtaláljuk az ideális fényvisszaverődést. Gyenge fényviszonyok mellett a háttérvilágítást fogjuk használni, amely azonban általában kékes és nem tűnik túl jónak.

Garmin; venu; okosóra; smartwatch; wearables; hordható elektronika; recenzió;
A Garmin Venu okosóra egyik alapvető számlapja.

Az AMOLED kijelző viszont lényegesen nagyobb felbontású, jobb kontrasztú, szebb színekkel rendelkezik, valódi feketével és a látószög nem sokat számít. A kapott kép így egyszerűen csodásnak tűnik, bár az olvashatóság a környezeti fény növekedésével romlik. Éppen ellenkezőleg, a hátránya a nagyobb fogyasztás, ami miatt az óra alapértelmezés szerint kikapcsol, és csak használat közben világít. Az AMOLED panellel a Garmin Venu-t is ellátták, amelynek elülső oldalát a bevált Corning Gorilla Glass 3 borítja. A még jobb védelem érdekében védőfóliát is lehet vásárolni hozzá.

Az Always-on funkciónak köszönhetően az idő és a dátum folyamatosan megjeleníthető a Garmin Venu-n, miközben a stílusos háttér ideiglenesen eltűnik. Sok helyzetben nem kell teljesen felébresztenünk az órát, ami felesleges mozdulatokat és időt takarít meg nekünk. Például a billentyűzeten történő gépeléskor az ember nem mozgatja feleslegesen  a csuklóját, hanem egyszerűen leengedi az órát, és azonnal képben van. Kár, hogy a megjelenített adatok nem opcionálisak, és nem elérhetők Always-on nézetben. Ennek a funkciónak a legnagyobb problémája azonban az akkumulátor élettartamának jelentős csökkenése az eredeti 5 napról 2 napra.

Garmin Venu mint a Vívoactive 4(S) alternatívája

Jellemzőit tekintve a Garmin Venu okosóra ugyanazzal a felszereléssel rendelkezik, mint a népszerű Garmin Vívoactive 4 és 4S széria. Van azonban néhány érdekes különbség is. A fent említett AMOLED kijelzőn túl ez elsősorban egy elegáns, rozsdamentes acélból készült recézett keret. Eleganciát ad az órának, és könnyen díszíthetjük vele magunkat társasági eseményeken. További különbség az akkumulátor üzemideje, amely a VA4 (S) -ben eléri a 7-8 napot, míg a Garmin Venu esetében az öt napot. Azonban még ez is nagyon tisztességes érték, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy az órát villámgyorsan, mindössze két óra alatt feltölthetjük.


Garmin Venu Garmin Vívoactive 4 Garmin Vívoactive 4S
A kijelző típusa AMOLED színes chroma TFT, transzflektív, MIP színes chroma TFT, transzflektív, MIP
A kijelző átlója 1,2" 1,3" 1,1"
A kijelző felbontása 390 × 390 pixel 260 × 260 pixel 218 × 218 pixel
A készülék méretei, Szé × Ma × Ho 43 × 43 × 12 mm 45 × 45 ×13 mm 40 × 40 × 13 mm
A szíj szélessége 20 mm 22 mm 18 mm
Az akkumulátor üzemideje 5 nap vagy 20 óra GPS-sel 8 nap vagy 18 óra GPS-sel 7 nap vagy 15 óra GPS-sel

A méret is különbözik. A legújabb generációs Vívoactive 4 (S) órák nem vásárolhatók univerzális méretben, de választanunk kell egy kisebb és egy nagyobb modell között. Azok az ügyfelek, akik inkább a közepes méretet részesítik előnyben, elérhetik a Garmin Venu készüléket, amely a Vívoactive 3-hoz hasonlóan 1,2 hüvelykes kijelzőt és 43 × 43 mm méretet kínál. A 12 mm-es testszélességet is értékelni kell, aminek köszönhetően az óra illeszkedik, pontosan a közepén van a szíj mérete, amelyet 20 mm-re állítottak be. A Garmin általában átlagon felül kényelmes szilikon szíjakkal rendelkezik, és ez alól a Garmin Venu sem kivétel. A szíj bármikor történő cseréjének lehetőségét is láttuk - a kíváncsiak itt láthatják a tartalék szíjak kínálatát. A Garmin Vívoactive 4 (S) és a Garmin Venu áttekinthető összehasonlítása is szerepel a fenti táblázatban.

Sport. Ez a prioritás

De ne tévesszen meg az ízléses kialakítás - a Garmin Venu továbbra is elsősorban a sportra alapuló modell. Természetesen rögzítheted az elveszett lépéseket, az elégetett kalóriákat vagy a hosszú inaktivitásra vonatkozó figyelmeztetéseket. Vannak azonban olyan bónuszlehetőségek is, mint a folyamatos pulzusmérés, a VO2 max, a vér oxigénellátási aránya (PulseOx), a vízivás mennyisége vagy a nők menstruációs ciklusának monitorozása.

Sok Garmin óra csak egy sportra összpontosít. A Garmin Venu viszont nem kínálja a legfejlettebb funkciókat az egyes sportágakhoz, de a sportágak széles skáláját támogatja, ezért univerzális társa minden egészséges mozgásnak. Választhatsz futás, futópad, fedett pálya, kerékpár, beltéri kerékpár, séta, beltéri gyaloglás, hegymászás, sí, snowboard, sífutás, SUP, erő-, kardió-, jóga-, pilates- és légzőgyakorlatok, elliptikus edző, taposó, evezés, evezőgép és úszás a medencében.

Senkit nem fog meglepni az 5 ATM vízállósága, amely lehetővé teszi az úszást, a zuhanyozást vagy a kézmosást. Csak kerülni kell a merülést. Örvendetes választás a lehetőség annak meghatározására, hogy mit fogunk látni az órán maga a sportolás ideje alatt. Érdekli a pulzusod, a sebesség, a tempó, az eltelt idő vagy bármi más? A Garmin Venu segítségével tied a választás. Ha szereted az áttekintéseket, beállíthatsz riasztásokat különféle adatokra is, például pulzusszámra, megtett távolságra vagy egy bizonyos sebességre.

Garmin; venu; okosóra; smartwatch; wearables; hordható elektronika; recenzió
A Garmin Venu intelligens óra oldalnézete.

A Garmin Venu vigyáz a testre és lélekre

A Garmin Venu intelligens óra még a fiziológiai adatok rögzítésével is megbirkózik. Első és legfontosabb: a pulzus, amelynek szintjét különösen a sporttevékenységek szempontjából ellenőrizni kell. Az óra viszonylag ritka funkciót is kínál - a folyamatos stresszmérést. Ez a test terhelésének mértéke, amelyet a fizikai és szellemi stressz, az általános ellenállás, de a betegségek is befolyásolnak. Megvan az alvás is, amelyet a Garmin Venu meglepően pontosan figyel a hossza és minősége szempontjából. A terhelés, az alvás és egyéb paraméterek alapján kiszámítja a Body Battery görbét, amely a Garmin egyes óráinak kizárólagos jellemzője. Megmutatja a felhasználó fennmaradó energiáját, így az aktuális érzéstől függetlenül mindig tudjuk, mennyi időbe telik, amíre már nagyon fáradtnak érezzük magunkat. Tesztelésünk szerint ez az érték általában tényleg megfelel a valós benyomásnak.

A Garmin Venu nem buta. Még véletlenül sem

A Garmin Venu órák gyönyörűek, megértik a sportot és az egészséget. Az okos funkciók kínálatában sem maradnak el. Éppen ellenkezőleg, az olyan általános témák mellett, mint a dátum, a stopper, a visszaszámlálás, az ébresztőóra vagy az időjárás-előrejelzés, megtaláljuk a telefon vagy az óra keresésének funkcióját is. Szeretsz zenélni sport közben? Akkor minden bizonnyal értékelni fogod a zene tárolását az eszközön, és azt, hogy vezeték nélküli fejhallgatóban hallgathatod azt, függetlenül a mobiltelefonodtól. Ezenkívül az óráról vezérelheted a telefon zene-lejátszóját, beleértve a hangerő beállítását és a számok átugrását.

garmin; venu; okosóra; smartwatch; wearables; hordható elektronika;
A Garmin Venu okosóra lehetőséget nyújt a folyadék mennyiségének manuális megadására, és ezáltal a folyadék állapotának figyelemmel kísérésére.

A Garmin Venu-ból nem hiányzik a Cseh Köztársaságban széles körben használt Garmin Pay szolgáltatás, amellyel pénztárca vagy mobiltelefon nélkül fizetünk (lehet, hogy nem is elérhető). Bár a Garmin Pay nagy támogatást élvez a cseh bankok részéről, sajnos még mindig nem teljes. A Garmin Venu nem fogja megvetni az értesítéseket, és ha egy okostelefon hatótávolságán belül vagyunk, áttekinthetjük a bejövő hívásokat, SMS-eket vagy a kiválasztott alkalmazások értesítéseit. Nagy előny a cseh diakritikusok támogatása is, ami más gyártók számára nem magától értetődő. Hiányzik viszont az a képesség, hogy telefonálhass az óráról, miután az csatlakozott egy okostelefonhoz.

Amikor a GPS aktív, automatikus baleset-felderítés is elérhető, azzal a lehetőséggel, hogy sürgősségi üzenetet küldjön bármely telefonszámra vagy e-mailre. A magasságmérő, a barométer, a háromtengelyes iránytű és az ANT +, a Bluetooth vagy a WiFi, ami egyáltalán nem magától értetődő, szintén jól jön. Kompatibilitás megtalálható mind az Android, mind az iOS rendszerrel.

garmin; venu; okosóra; smartwatch; wearables; hordható elektronika;
A Garmin Venu okosórát négy színváltozatban mutatták be.

Garmin Venu – paraméterek, elérhetőség és ár

Összességében elmondható, hogy a Garmin Venu a legsikeresebb intelligens órák közé tartozik a piacon, különösen a sokoldalú sportolási használat terén. Négy színváltozat létezik: Slate Black, Silver Blue, RoseGold Sand és Gold Black, bár ezt az utolsó változatot csak néhány kereskedő kínálja. A Garmin Venu körülbelül 10-20 ezerrel drágább, mint a Vívoactive 4 (S), de eleganciájukkal és gyönyörű AMOLED kijelzőjükkel kétségtelenül sok vásárló egyértelmű választásává válnak.

okosóra; smartwatch; wearables;

Garmin Venu

Okosórák

A Garmin Venu intelligens óra időtálló dizájnt, AMOLED kijelzőt és sokoldalú funkciókat ötvöz minden alkalomra. Tökéletes választás azok számára, akik a stílus és a sport kombinációját keresik.

Pozitívumok

  • AMOLED kijelző
  • Nagy felbontás
  • Elegáns dizájn
  • Sok sport támogatása
  • Kidolgozott rendszer és funkciók

Negatívumok

  • Magasabb ár
  • Hiányzik az óráról való telefonálás

Garmin Venu – PREVIEW

A Garmin intelligens órái ismertek arról, hogy tipikusan a sportra összpontosítanak. Az új Garmin Venu modell annál nagyobb figyelmet érdemel, meglepő módon elsősorban egyedi tervezésének köszönhetően. De ahogy a következő sorok mutatják, a kinézet nem minden.

Garmin Venu (PREVIEW) – TARTALOM

  1. Garmin Venu mint divatos kiekészítő
  2. A kijelző mint hab a tortán
  3. Garmin óra sport nélkül? Még véletlenül sem
  4. Garmin Venu mint a fiziológiai funkciók tárháza
  5. Okos funkciók, zene és Garmin Pay
  6. Garmin Venu – paraméterek, specifikációk és ár

A Garmin Venu jmint divatos kiegészítő

Az egyszerűségben van az erő. És éppen a tervezők használták ki az új Garmin Venu okosórát, amely első pillantásra minimalista kivitelezésével és rendkívüli eleganciájával fog lenyűgözni. Az óra teste rozsdamentes acélból készül, és a vásárló négy különösen sikeres változat közül választhat:  Slate Black, Silver Blue, RoseGold Sand és Gold Black.

A 43,2 × 43,2 mm-es méretek sokoldalúságukban kiemelkednek, és a legtöbb csuklóhoz illeszkednek. Ezzel szemben 12,4 mm vastagsággal a Garmin Venu nem tartozik a legkisebbek közé, de mégis elég szimpatikus értéket képvisel, amit a felhasználó könnyen megszokhat. A 20 mm széles, könnyen cserélhető szilikon szíj kényelmes rögzítést biztosít. Ha azonban meg akarod őrizni az eredeti hevedert, akkor a csuklód kerületének 125 és 190 mm között kell lennie.

garmin; venu; okosóra; smartwatch; wearables; hordható elektronika;
A Garmin Venu rendkívül elegáns óra, amely bármilyen helyzetben viselhető.

Kijelző mint hab a tortán

A Garmin Venu okosóra rendkívüli megjelenését tökéletesen kiegészíti az 1,2 hüvelykes AMOLED kijelző. Jellegéből adódóan kiváló olvashatóságot, szép színeket és valódi feketét kínál, míg a nagy, 390 × 390 px felbontás a kijelzőt a hordható elektronika területén a legjobbak közé sorolja. Természetesen egy ilyen kivételes képernyő megfelelő védelmet is megérdemel. Erről a bevált 3. generációs Corning® Gorilla® Glass védőüveg gondoskodik, amely normál használat során gyakorlatilag elpusztíthatatlan. Ha panaszkodni akarunk valamire, akkor vékonyabb szegélyt üdvözölnénk a kijelző körül, de ez jelenleg szinte minden okosórában általános. Épp ellenkezőleg, hasznos lesz, ha a rendelkezésre álló menüből vagy a Connect IQ-Store-ból választhatod ki a saját számlapod dizájnját.

Bár az AMOLED kijelző az egyik legdrágább típusú kijelző panel, a már említett előnyök mellett az akkumulátorral is takarékoskodik. Ennek köszönhetően átlagon felüli akkumulátor-üzemidőt tapasztaltunk, amely akár 5 napos rendes használatot is képes kezelni. GPS üzemmódban a Garmin Venu már 6 óra múlva kikapcsol, de ez ilyen normál energiaigényes technológia esetén teljesen normális. Sajnos, a gyártó nem hozta nyilvánosságra az akkumulátor konkrét kapacitását, de a feltárt üzemidő miatt ez nem annyira fontos.

Az Apple Watch Series 5 egyik fő újítása az Always-on display, vagyis az alapvető információk, különösen az idő folyamatos megjelenítésének lehetősége. Ez a tulajdonság azonban sokkal gyakoribb a versenytársak modelljein, még az olcsóbb modelleknél is. Tehát nem nagy meglepetés, hogy a Garmin Venu okosórák is rendelkeznek ezzel a funkcióval.

garmin; venu; okosóra; smartwatch; wearables; hordható elektronika;
A Garmin Venu nézete különböző szögekből.

Garmin óra sport nélkül? Még véletlenül sem

A Garmin sportos fókusza tükröződik az elegánsan hangolt Venu modellben is, így az ügyfelek a mozgási funkciók széles skálájának kínálatával számolhatnak. Nem csak az alapvető módokról van szó, például a lépések, az elégetett kalóriák, a megtett távolság vagy a túl hosszú inaktivitás figyelmeztetéséről. A Garmin Venu nagyon fejlett dolgokat is kínál, például a napi célértékek automatikus beállítását közvetlenül a testen. Bár egy tapasztalt edzőt nem lehet helyettesíteni, az áttekinthető animációk segítségével az óra lépésről lépésre vezethet jóga, pilates, kardió vagy erőedzés közben. Ezután a futáshoz egy személyes edző áll készen, aki felkészít például egy maratonra.

És milyen sportolási módokat kínál valójában a Garmin Venu? A beltéri sportok közé tartozik az erősítő edzés, a kardió, az elliptikus edzőgép, a lépcsőjárás, az evezőgép, a szobakerékpár, a jóga, a pilates és a légzési gyakorlatok. Szeretnél sportolni? Ezután választhatsz a gyaloglás, a futás, a síelés, az XC síelés, a snowboard, az evezés, az evezőpados edzés és a kerékpározás közül. A golfrajongók különösen kifinomult funkciókat kapnak, és az 5 ATM vízzáróságának köszönhetően különféle úszási stílusok is mérhetők. A sportolók más fogásokat is élvezhetnek, például a mérések automatikus leállítását egyes tevékenységekhez vagy a továbbfejlesztett útvonal-felismerést a GPS, GLONASS és GALILEO technológiáknak köszönhetően. Összességében elmondható, hogy a Garmin Venu sokféle sportolási lehetőséget kínál.

A Garmin Venu mint a fiziológiai funkciók tárháza

Az emberi test rendkívüli gép. Sajnos, általában nincs elegendő információnk róla, amelyet hatékonyabb sportoláshoz, hatékonyabb pihenéshez és összességében jobb tervezéshez használhatnánk fel. Ezért a Garmin Venu több érdekes információt is elárul, például a VO2 Max, ami (egyszerűen fogalmazva) a jelenlegi fizikai állapot mutatója.

A Garmin Venu irányítja a folyamatos pulzusmérést is, és figyelmeztet a pulzus gyanús növekedésére is, amikor nem sportolunk. Nagyon sok információt megtudunk saját alvásunkról is, amikor az egyes fázisok (könnyű, mély, REM) mellett a vér áramlását és oxigénellátását is figyelemmel kíséri. Egész nap figyelemmel kíséri a stresszt is, és a sportban a Pulse OX funkciót fogja használni, amely éjjel és nappal méri a vérben az oxigén mennyiségét. A Move IQ felismeri a különféle fizikai tevékenységeket egy változás érdekében, és napi tevékenységünket grafikonként jeleníti meg, ahol az adott mozgások / sportok ikonjait látjuk.

garmin; venu; okosóra; smartwatch; wearables; hordhatóelektronika;
A Garmin Venu intelligens óra áttekintést nyújt az összes fontos élettani funkcióról.

De a lista nem ér véget, és meg kell említenem a kedvenc Body Battery ™ Energy Monitoring funkciómat is, amelynek célja a terhelés és a pihenés mértékének mérése a nap folyamán. Ezenkívül a Garmin Venu figyeli a respirációt (légzést), nemcsak alvás közben, hanem légzőgyakorlatok vagy jóga közben is. Nem érdemes elhanyagolni még az ivási módot sem, ezért a megivott folyadékok kézi bevitelekor áttekintést kapunk az egész napos hidratáltságról. A szebbik neműek  kihasználják azt a lehetőséget is, hogy kövessék a menstruációs ciklust, ami egy nőt természetesen befolyásol.

A Garmin Venu intelligens órák azonban akkor is jól szolgálnak, amikor létfontosságú funkcióink vannak veszélyben. Például eleséskor balesetet észlelnek, és képesek segítséget hívni, amelyre szükségük van, amivel - legyünk őszinték - akár megmenthetik az ember életét.

garmin; venu; okosóra; smartwatch; wearables; hordható elektronika;
A Garmin Venu okosórát négy színváltozatban mutatták be.

Okos funkciók, zene és Garmin Pay

De a dizájn, a sport és a fiziológiai funkciók - még nem minden. A Garmin Venu óra a szó teljes értelmében intelligens akar lenni, így a felhasználókat nem fogják meglepni a mindennapi funkciók, például az idő kijelzése, a dátum, a riasztás, a stopper vagy az időzítés. De látni fogunk más érdekes funkciókat is, például értesítéseket, iránytűt, időjárást vagy órát vagy telefont. Bár az óra használható mind iOS, mind Android operációs rendszeren, csak Android rendszeren lehet üzenet küldésével elutasítani a hívást.

Egy másik fejlett funkció a zene lejátszása közvetlenül az óráról. Csak csatlakoztass vezeték nélküli fülhallgatót, rögzíts akár 500 dalt, és otthon hagyhatod a mobilodat. Arra is lehetőség van, hogy a mobiltelefonról jövő zene óráról vezérelhető legyen. Vonzó technológia a Garmin Pay, azaz az érintés nélküli fizetés is, amely Csehországban is működik. Az érdeklődők különféle alkalmazásokat is letölthetnek, amelyek kibővítik a Garmin Venu lehetőségeit.

garmin; venu; okosóra; smartwatch; wearables; hordható elektronika;
A Garmin Venu intelligens óra szinte bármilyen tevékenységben a partnered lesz.

Garmin Venu – paraméterek, specifikáció és ár

A Garmin Venu okosóra már 2019 októberében megjelent a cseh boltokban. Az eredeti árcímke a kiválasztott verziótól függően 8990 CZK vagy 9990 CZK. Lehet, hogy ez valamivel magasabb ár egy okosóráért, de teljes mértékben megfelel a kínált megjelenésnek, funkcióknak és minőségnek. Jelenleg a négy létezőből három színes változat létezik. Még meglátjuk, hogy alakul ez az utolsó változatnál.

A gyönyörű design és a csúcsnak számító AMOLED kijelző kombinációja úgy díszíti a csuklóját, ahogy más aligha. A sok okos funkciónak, a vízállóságnak, a zenelejátszásnak vagy a Garmin Pay-nek köszönhetően azonban ez az óra nem tekinthető puszta ékszernek. A sportban és azon kívül a sokoldalú felhasználás a Garmin Venu-t univerzális órává teszi, amely mindenkinek megfelel. Neked is.

i Ez is érdekelhet
Nyomtatás
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ