Akvizice ApF HU Akvizice ApF HU

Garmin Vívoactive 4 és 4S – okosóra a legigényesebb sportolóknak

Termékkatalógus

Cikk

Frissítve 

A Garmin vívoactive 3 egy keskeny, okos és sokoldalú GPS-es óra, amely az egyik legnépszerűbb okosóra a piacon. Ezekben a napokban került piacra az utódja, pontosabban kettő is - Garmin vívoactive 4 és Garmin vívoactive 4S. Milyenek? Megérik az árukat? Melyik Garming vívoactive modellt érdemesebb választani? Hasonló - és nem csak ezekre - kérdésekre kaphatsz választ ebben a cikkben!

Garmin vívoactive 3, 4 és 4S összehasonlítás – TARTALOM

  1. Miért épp a Garmin vívoactive?
  2. Összehasonlítás – vívoactive 3, vívoactive 4 és vívoactive 4S
  3. Garmin vívoactive és az érintésmentes fizetés
  4. A Garmin vívoactive 4 és 4S okosórák kapacitása és ellenállása
  5. Következtetés – melyik Garmin vívoactive okosórát érdemes választani?

Miért épp a Garmin vívoactive?

Az amerikai Garmin márka főleg a sportoláshoz és kültéri tevékenységekhez alkalmas funkcióknak és termékeknek köszönhetően ismert az okosórák világában. Ám a vívoactive órák mások. A Garmin a hagyományos okosórák alternatívájaként fejlesztette ki őket. Keskeny megjelenéssel, könnyű testtel és érintőképernyővel büszkélkedhetnek, de mivel Garminok, okos- és sportfunkciók széles választékát a magukénak tudhatják, amelyhez már hozzászokhattunk ennél a márkánál. Ez a sporteszköz annyira gazdag, hogy gyakorlatilag olyan, sokkal drágább Garmin sportórákkal is felveszi a versenyt, mint a Garmin Fénix sorozat. A vívoactive órákat mindig is egy nagyon fontos dolog jellemezte, mégpedig a nagyszerű ár-érték arány.

Összehasonlítás – vívoactive 3, vívoactive 4 és vívoactive 4S

A Garmin vívoactive 3 azon első okosórák egyike volt, amely keskenyebb csuklóra is illik. Ez az egyik oka, hogy olyan népszerűvé vált a nők körében, akik azelőtt nehezen találtak maguknak megfelelő GPS-es órát. A vívoactive 3-at uniszex kialakítással tervezték, azonos méretben nők és férfiak számára. Így szép fokozatosan eljutunk az új generáció egy fontos változtatásához, hiszen a vívoactive 4 sorozat két méretben is elérhető: a kisebb vívoactive 4S és a nagyobb vívoactive 4.

garmin; vivoactive 4; 4s; okosórák; smartwatch; wearables
Garmin vívoactive 4 és vívoactive 4S különböző színváltozatokban.

A vívoactive 3-hoz képest a vívoactive 4S kisebb, a vívoactive 4 pedig nagyobb, mint a korábbi generációk modelljei. Ha keskenyebb a csuklód és a legtöbb okosóra nagy rá, akkor a vívoactive 4S megfelelő lesz. A vívoactive 4S sorozattal a Garmin a nőket célozta meg - ez már az elérhető színváltozatok alapján is látszik. Az óra a fehér-arany és a rózsaszín-arany mellett az uniszex fekete és a kedvezményesebb árú szürke-ezüst színváltozatban is kapható. 

Ezzel szemben a szélesebb csuklójúak számára a nagyobb vívoactive 4-et tervezték, amely csak két színben érhető el: szürke-ezüst és fekete. Alacsony profiljának köszönhetően a vívoactive 4 sokkal kényelmesebb viselet szélesebb csuklón, és épp ezért jobban hordható ingekkel is, amelyek esetében a keskeny ingujj miatt más típusú órák viselete problémás lehet. 

Vívoactive 4 és 4S –új, beépített zenelejátszóval

A vívoactive 4/4S egyik rendkívül kellemes újdonága a beépített zenelejátszó, amely mostantól az új sorozat minden modelljének alapvető funkciójává vált (a korábbi termékcsaládnál ez csak a sokkal drágább vívoactive 3 Music esetében volt elérhető). A zenelejátszó nem csak az óráról közvetlenül a vezeték nélküli Bluetooth fejhallgatókra továbbított zenefájlokat (MP3) képes lejátszani, hanem támogatja a Spotify vagy Deezer streaming szolgáltatásokat is.

i

Ha használod a számos streaming szolgáltatások egyikét és prémium fiókod is van, akkor a lejátszási listákat közvetlenül az órádra töltheted le, és mobiltelefon nélkül, azaz offline állapotban is lejátszhatod azokat. A kijelzőn a teljes zenelejátszót vezérelheted, beleértve a hangerőt, a zeneszámok léptetését, vagy a számok címének és előadójának megjelenítését.

Az utódok további praktikus innovációja

A vívoactive 4/4S néhány apró újdonsággal is bővült, mint például animált fitnesz gyakorlatokkal, amelyek akkor is mozgásra ösztönözhetnek, ha kevés időd van, és nem akarod elnyújtani az edzést. Az óra továbbá a folyadékfogyasztási szokásaidat, valamint a légzési gyakoriságodat is nyomon követi a nap, illetve a sporttevékenységek során. A vezérlésben történt apró változtatást az óra oldalán elhelyezett két gomb (eddig csak egy volt) jelenti. Ez a két gomb okosóra üzemmódban Enter/Escape-ként, edzés során pedig Start/Lap-ként funkcionál. 

Garmin vívoactive és az érintésmentes fizetés

Az okosóra funkciók vagy a Garming Pay érintésmentes fizetés gyakorlatilag változatlan maradt. Mind a régi, mind az újabb generációs modellek könnyedén párosíthatók Android és iOS okostelefonokkal, és mind kijelzi a beérkező hívásokat, sms-eket, értesítéseket és egyéb szolgáltatásokat, mint például az időjárás előrejelzés és a zenelejátszó. Az Androidos telefonok esetében arra is lehetőséged van, hogy röviden válaszolj az SMS üzenetekre az óra képernyőjén.


garmin; vivoactive 4; 4s; okosórák; smartwatch; wearables
A Garmin Pay érintésmentes fizetést most már a legtöbb hazai bank is támogatja.

Ugyanez vonatkozik a Garmin Pay érintésmentes fizetésre. A szolgáltatás a régi és az újabb generációs órák esetében is elérhető. A vívoactive 3 generáció idején még egy magyar bank sem kínált Garming Pay támogatást. 

A Garmin vívoactive 4 és 4S okosórák kapacitása és ellenállása

Ahogy a korábbi vívoactive 3, az új vívoactive 4/4S is ellenálló Corning Gorilla Glass 3 érintőképernyővel lett ellátva, és megfelel az 5ATM vízállóságnak (ellenáll a folyamatos vízzel történő érintkezésnek úszás közben).

garmin; vivoactive 4; 4s; okosórák; smartwatch; wearables
AGarmin vívoactive 4/4S okosórák akár 5 vagy 6 órán keresztül is bírják zenehallgatás + GPS üzemmód mellett.

Ami az akkumulátort illeti, a vívoactive 3 okosóra üzemmódban akár 7 napig, edzés esetén, bekapcsolt GPS mellett akár 13 óráig, "zene+GPS" üzemmódban (zene üzemmód csak a vívoactive 3 Music modellnél) pedig akár 5 órán keresztül is bírja. A kis vívoactive 4S ebben a tekintetben azonos a korábbi modellekkel: okosóra üzemmódban 7 napig, bekapcsolt GPS mellett akár 13 óráig, zene+GPS üzemmódban pedig akár 5 óráig használható. A nagyobb vívoactive 4 erősebb akkumulátorral büszkélkedhet, így okosóra üzemmódban akár 8 napig, bekapcsolt GPS mellett akár 15 óráig, zenelejátszás+GPS üzemmódban pedig akár 6 órán keresztül is működőképes.

Következtetés – melyik Garmin vívoactive okosórát érdemes választani?

Ebben az esetben nincs egyszerű válasz erre az egyszerű kérdésre. Az új vívoactive 4/4S gyönyörű, főleg a kisebb vívoactive 4S kivitelezése sikerült nagyon jól. Nagyobb változtatás a méret és a standard beépített zenelejátszó esetében történt. A sport- és az okosfunkciók körülbelül ugyanazok mindkét generációnál.

Az óra kiválasztásánál a méret lehet szempont. Ha a vívoactive 3-at túl nagynak vagy kicsinek találok, akkor mindenképp megéri kipróbálni a vívoactive 4/4S-t. Hasonlóképp, ha zenelejátszót is szeretnél az órádba, akkor a vívoactive 3 Music helyett a vívoactive 4/4S-t részesítsd előnyben. Azonban, ha anyagilag kötöttek a lehetőségeid és a legjobb ár-érték arányú modellt keresed, akkor válaszd a jó öreg vívoactive 3-at, amelyet biztosan nem fogsz megbánni! A szabály, miszerint sok vívoactive óra kínál sok zenét kevesebb pénzért, kétszeresen is vonatkozik a vívoactive 3-ra. 

Garmin Vívoactive 4 és 4S (ÁTTEKINTÉS) – TARTALOM

  1. Két gomb, két verzió
  2. A Garmin Vívoactive 4 és 4S most már nem a kijelzővel, hanem az akkumulátorral fog lenyűgözni
  3. Garmin Vívoactive 4(S) – sportolók számára kifejlesztve
  4. Egyetlen óra, rengeteg adat
  5. Zene, fizetés és folyadékfogyasztás. Az okosfunkciók soha nem hagynak cserben!
  6. Garmin Vívoactive 4 és 4S – ár és elérhetőség

i

A 2019-es IFA-n sok lenyűgöző okosórával találkozhattunk. A népszerű Garmin cég is fontos szerepet játszott ebben, és az új Vívomove és Venu sorozat mellett a különösen népszerű Vívoactive termékcsalád negyedik generációját is bemutatta. A 4 és 4S modell számos új funkciót, kifinomultabb sportmonitorozást, zenelejátszást és még sok mást hozott magával. Fedezd fel a sportolóknak kifejlesztett órákat!  

Két gomb, két verzió

A termékcsalád negyedik generációja két alapváltozatot kínál a vevőknek: Vívoactive 4 (45 mm) és Vívoactive 4S (40 mm). A modellek pontosan ugyanazokkal a funkciókkal rendelkeznek, mindössze a méreteikben és az akkumulátor-kapacitásukban különböznek egymástól. A Vívoactive 4 45.1 × 45.1-es méretekkel és 12.8 mm-es vastagsággal bír, míg a Vívoactive 4S egy leheletnyivel kisebb - 40.0 × 40.0 × 12.7 mm. Igaz, hogy a karórák talán egy kicsit vastagabbak, hiszen az okosórákra egyre inkább a 10-11 mm-es vastagság a jellemző.

garmin; vivoactive;4;4s;okosórák;smartwatch; wearables;

A készülék kiválasztása előtt javasoljuk, hogy a szükségtelen csere elkerülése érdekében mérd meg a csuklódat. A Garmin Vívoactive 4 135–200 mm átmérőjű csuklóra, míg a 4S változat 110–175 mm-es csuklóra ajánlott. A vezérlésben is történt némi változás: a középen elhelyezett, egyetlen gombot kettő váltotta fel, amely egyértelműen megkönnyíti az óra kezelését.

A Garmin Vívoactive 4 és 4S most már nem a kijelzővel, hanem az akkumulátorra fog lenyűgözni

Természetesen, az érintőképernyő mérete a választott modelltől függ. A Garmin Vívoactive 4 1,3 hüvelykes képátlóval és 260 x 260 pixeles felbontással rendelkezik, míg a kisebb 4S verzió 1,1"-es kijelzővel és 218 x 218 pixeles felbontással lett ellátva. A felbontás (és a finomság) nem tekinthető túl magasnak, és így a kijelzőnél is szükség volt némi engedményre. Összehasonlításként például - a Xiaomi Amazfit GTR 454 x 454 pixeles felbontással és 1,39"-es képátlóval bír. A kijelzőt mindkét verzió esetében 3. generációs Corning® Gorilla® Glass üveg védi, így az óra még a legextrémebb sportoknál is rendkívül ellenálló.


garmin; vivoactive;4;4s;okosórák;smartwatch; wearables;
Garmin Vívoactive 4 (45 mm) hidratációs táblázattal és a testre vonatkozó adatok listájával.

Garmin Vívoactive 4(S) – sportolók számára kifejlesztve

Ahogy a neve is sugallja, a Garmin Vívoactive termékcsalád kifejezetten aktív sportolók számára lett kifejlesztve. Míg sok más okosóra csak néhány sporthoz kínál monitorozást, a Vívoactive termékcsaládnál erre a fizikai aktivitások széles körében lehetőség van. Ezek között megtalálható az evezés, a hegymászás, az elliptikus tréner, a kardioterápia, a jóga, a pilátesz és a légzőgyakorlatok, de ide tartozik a síelés, a snowboard, a szörf, a kerékpározás és még az úszás is, a különféle stílusok felismerésével. Az abszolút újdonság a felszín alatti pulzusmérés lehetősége, egy viszonylag új funkció, amely máshol nem található meg. A vízállóság 50 m-ig (5 ATM) magától értetődik.

A Garmin Vívoactive 4 (S) modellből nem hiányzik a lépésszámlálás, valamint a továbbfejlesztett funkciók golfozáshoz, vagy kültéri, illetve futópadon való futáshoz. Kiválaszthatod a kedvenc sportjaidat is, amelyek elsőként fognak megjelenni, így nem kell majd minden alkalommal kikeresgetned őket a hatalmas listából. Sok felhasználó fogja értékelni az animált gyakorlatok megjelenítését közvetlenül az órán. Kardiózáshoz, erősítéshez, jógázáshoz és piláteszhez teljes edzéstervek érhetők el. Csak hagyd magad irányítani.

A mozgás természetesen akkor is számít, ha nem vagyunk elkötelezett sportolók. A Garmin Vívoactive 4 (S) mindig megmutatja, hány lépést tettél meg, hány kalóriát égettél el, és mekkora távolságot jártál be, és hosszan tartó ülés esetén emlékeztet, hogy ideje nyújtani egy kicsit. Az állóképességi sportokban természetesen a pulzusmérés fontos a megfelelő érték fenntartásához. Ez az egyetlen módja az ideális eredmény és a jó egészség elérése érdekében.

garmin; vivoactive;4;4s;okosórák;smartwatch; wearables;
Garmin Vívoactive 4S –légzésmérés, testre vonatkozó értékek, menstruációs ciklus és hidratáció.

Egyetlen óra, rengeteg adat

A mozgás egészséges, de más mutatók sem elhanyagolhatók. Épp ezért a Garmin Vívoactive 4 (S) okosórák számos fontos adat monitorozására képesek. Mindenekelőtt megkülönböztetik az alvás könnyű, mély és REM fázisát. A légzés és a Pulse Ox megfigyelése a jobb áttekinthetőség érdekében szintén fontos. Egy másik érdekes funkció a stressz-szint mérése, amellyel könnyen megfigyelheted, hogy milyen elfoglalt vagy a nap folyamán. Hiszen, ha "valami nem kerek" és tudod, hogy ez nem csak a te érzésed, akkor változtatni is könnyebb lesz.

A Garmin Vívoacive 4 és 4S okosórák praktikus VO2 max funkcióval is el lettek látva. Ezért a VO2 max közvetett mutatóként is szolgálhat az állóképességedről, amely rendszeres edzéssel továbbfejleszthető. Szóval oxigénre fel! A Pulse Ox funkció a vérben található oxigén mennyiségét méri, nappal és éjjel egyaránt. 

garmin; vivoactive;4;4s;okosórák;smartwatch; wearables;
Garmin Vívoactive 4S különböző szögekből.

Az úgy nevezett Battery Energy Monitor szintén a pulzus, a stressz szint és a tevékenységek alapján számol. Ez a szám egyértelműen fejezi ki a felhasználó energiáját 1-től 100-ig (százalékban értendő). Ez a több napon keresztül megmaradó energia, így reggelente alacsonyabb lehet, főleg több napos túlzott megterhelés és minimális pihenés után. Azonban, nincs rá szükség, hogy a lehető legtöbb energiát takarítsd meg. A sporttevékenységek kimerítik a rendelkezésre álló energiát, ám hosszú távon nagyobb állóképességet eredményeznek. 

A készülék továbbá a megfelelő légzést is figyeli a hét minden napján, a nap 24 órájában, éjjel és nappal. Az alap helyzeten felül a légzés csak jóga és légzőgyakorlatok végzése esetén figyelhető meg, sportolás közben nem. A magasabb energiafelhasználás ellenére a navigációs technológia is rendkívül hasznos, legyen az GPS, GLONASS vagy Galileo. Az iránytű, a gyorsulásmérő, a giroszkóp (újdonság), valamint a hőmérő és a felhasználó szintcsökkenésének észlelése is a segítségedre lesz.

garmin; vivoactive;4;4s;okosórák;smartwatch; wearables;
A Garmin Vívoactive 4 és 4S tökéletes partner az aktív sportolásban és a megfelelő pihenésben.

Zene, fizetés és folyadékfogyasztás. Az okosfunkciók soha nem hagynak cserben!

Tökéletes partnerek az aktív sportolásban és az ötletes kikapcsolódásban. Hogy jobb legyen a kedvünk, de azért is, hogy jobban teljesítsünk a sportban, szeretjük a kedvenc zenéinket hallgatni. Mostantól közvetlenül az órádról hallgathatod őket, csak párosítsd a vezeték nélkül fejhallgatóddal és kezdődhet is a kocogás. A nehéz mobiltelefon többé nem fog megzavarni az edzésben. A Garmin Vívoactive 4 és 4S akár 500 zeneszámit képes tárolni, amely biztosan elég lesz egy ideig. Míg a Vívoactive 3 elődje nem tudott zenét lejátszani telefonos kapcsolat nélkül, addig a felhasználók igénybe vehették a különleges kiadású Vívoactive 3 Music modellt. Azonban a Vívoactive 4 és 4S ezt a funkciót közvetlenül kínálja, és többé nem kell azon gondolkodnunk, hogy a klasszikus vagy a zenés verziót szerezzük-e be.

Azonnali fizetés anélkül, hogy szükségtelenül várakoznod kellene, vagy előkapnod a pénztárcádat vagy az okostelefonodat - mindezt a Garmin Pay érintésmentes fizetés teszi lehetővé. Ennek köszönhetően felszabadul a kezed, amely rendkívül praktikus, ha közben például be kell pakolnod a bevásárló szatyorba. A számos mindennapi felelősség mellett sokszor elfelejtkezünk a megfelelő folyadékbevitelről. Ám a Garmin Vívoactive 4/4S okosóra nem! Ivás után egyszerűen írd be, hogy mennyit ittál, az átlátható grafikon pedig megmutatja, mennyire vagy hidratált a nap folyamán. Természetesen, nem szükséges folyamatosan használni ezt a funkciót, elég, ha mindössze a jelenlegi szokásaid feltérképezéséhez alkalmazod.

Ezek mellett a gyengébbik nem számára menstruációs naptár is elérhető. A ciklus befolyásolja a nők fizikai és szellemi működését, ráadásul a táplálkozással is kapcsolatba hozható. A Vívoactive 4 és 4S továbbá az olyan alapvető funkciókban sem szenved hiányt, mint a tervező, az óra/telefonkereső, az időjárás előrejelzés, valamint új számlapok és alkalmazások letöltésének lehetősége. Azok számára, akik mindig képben szeretnének lenni, beállíthatók az értesítések beérkező hívások, SMS-ek, de akár e-mail-ek esetén is. A csatlakozásról Bluetooth®, ANT + ®, és most már Wi-Fi® gondoskodik. Egy másik kiemelkedő funkció a számlap beállításának lehetősége, amely bizonyos tevékenységek esetén jelenik meg. Futáshoz beállíthatod, hogy az adataid jelenjenek meg a kijelzőn.

Garmin Vívoactive 4 és 4S: ár és elérhetőség

A Garmin Vívoactive 4 és 4S okosórák 2019. szeptember-október fordulóján kerülnek be a magyar piacra. A kiindulási ár 95.000 és 104.000 Ft között alakul, a választott változattól függően. A Vívoactive 4S-t négy színben (Grey Black, Silver Gray, LightGold Pink és RoseGold White) a Vívoactive 4-et pedig két színben (Grey Black és Silver Gray) mutatták be. Nálunk az összes szín elérhető. Nem csak kezdőknek, de a Garmin egy rövid bemutató videóval (a fentihez hasonló) készült, amely a hivatalos Youtube csatornán érhető el. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a videó angol nyelvű.

A Garmin Vívoactive 4 és 4S okosórák igazi innovációnak számítanak a jelenleg népszerű harmadik sorban. Elsősorban sporthoz való felhasználásra tervezték őket, így csak minimális változtatások figyelhetők meg a második verzió és a második gomb, és sajnos a kijelző esetében is. A Garmin mindenekelőtt az új funkciók hozzáadására helyezte a hangsúlyt, többek között az óráról történő zenehallgatásra, a felhasználó szintcsökkenésének felismerésére vagy a sokkal kifinomultabb légzőgyakorlatokra. Az óra a hagyományokhoz híven maradt a pontos GPS-nél, a Garmin Pay funkciónál, az 5 ATM vízállóságnál, a pulzusmérésnél, a megtett lépések számánál és az alvásmonitorozásnál. A legnagyobb hangsúlyt a sportok széles választékára, a kifinomult mérési módokra és a felhasználó irányítására helyezte. A Víviactive 4 és 4S egyszerűen sportolók számára kifejlesztett okosórák.

i Ezek is érdekelhetnek


Nyomtatás
P-DC1-WEB20
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ