Slevy s AP+ AlzaBoxy Q1

Csőfogók

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Márkák
Szorítópofák
Görbített
(2)
Egyenes
(1)
Szűrés

Van olyan időszak, amikor minőségi csőfogó használatára van szükséged a munkahelyeden vagy otthonodban? Vagy a régi bevált szerszámod elromlott, és ideje lenne egy újat beszerezned? Akkor a legjobb helyen jársz. Itt különböző anyagokból készült, különböző méretű és különböző állítható résszel rendelkező csőfogó eszközöket találsz. De mire kell figyelned a választáskor? Miben különbözik egy nagyméretű csőfogó egy kisebbtől? Olvass tovább, hogy megtudd a választ minden kérdésedre.

Tovább

Tudod egyébként, hogy mi az a csőfogó?

A csőfogó, más néven csavarkulcs minden jó vízvezeték szerelő felszerelésének elengedhetetlen része. Ez a szerszám a csőkötésekhez és a nagyobb anyákhoz való fogónak minősül. A vízvezeték csőfogó leginkább a menetek meghúzásakor vagy meglazításakor használható. Mechanizmusának köszönhetően a csőfogó lehetőséget nyújt arra is, hogy a különböző méretű csöveknek vagy anyáknak megfelelően átállítható legyen. Minden jó vízvezetékszerelő megtalálja nálunk álmai szerszámát.

  • A csőfogó a legkülönbözőbb munkákhoz használható. A vezetékek és kábelek elvágásától kezdve a legfontosabb dologig - a csövek vagy anyák meghúzásáig és meglazításáig.
  • A minőségi csőfogó kulcs tartós anyagból, leggyakrabban acélból készül, így biztos lehetsz benne, hogy igazán hosszú ideig fogod tudni használni.
  • A csőfogó kulcs ergonomikusan formázott nyéllel rendelkezhet a kényelmesebb munkavégzés érdekében.

A csőfogó rövid, közepes és hosszú típusokra osztható

A klasszikus csőfogó háromféle típusban vásárolható meg. A rövid csőfogó kulcs ideális olyan helyeken való munkavégzéshez, ahol nincs sok hely a szerszámok számára, és szűk helyekre kell bejutnod. A közepes kulcs már sokoldalúbb, és a nagyobb méretének köszönhetően nagyobb erőt tudsz kifejteni a menetre, ami növeli az erőd, és egy igazán makacs anyát is meg tudsz lazítani. A nagy csőfogó kulcs az igazán nagy anyákhoz vagy csövekhez való, amelyeket egyszerűen nem tudsz másképp megmozdítani.

  • A rövid csőfogó kulcs kis helyen történő munkavégzéshez használható, ahol kisebb anyákat vagy csöveket kell meglazítanod. Vannak olyan helyek, ahová egyszerűen nem tudsz bejutni egy nagy csőfogóval, ezért a kis változatra van szükséged. Egyébként azonban felhasználása nem különbözik a nagyobb csőfogóktól.
  • A közepes csőfogó kulcs segítségével már elég nagy erőt tudsz kifejteni egy csőre vagy anyára. Ez főként a nagyobb hosszának köszönhető, amely lehetővé teszi, hogy nagyobb nyomatékot tudj gyakorolni. Ha közepes méretű anyákkal dolgozol, akkor a közepes méretű csőfogó lehet a megfelelő számodra.
  • A nagy csőfogó kulcs már igazán speciális területekre van tervezve, ahol nagy csövekkel vagy anyákkal van dolgod, amelyeket rendszeresen meg kell húznod vagy meglazítanod. Számíts arra, hogy nagyobb erőt kell kifejtened, de nagyobb teljesítményt is kell végezned. Az ergonomikusan kialakított fogantyú azonban kényelmesebbé teheti a munkát.

rövid vízpumpa fogó
Rövid csőfogó

Közepes csőfogó kulcs
Közepes csőfogó

Nagy csőfogó kulcs
Nagy csőfogó

A csőfogó fogószorításának mérete, hogyan állítható be?

Minden egyes csőfogó lehetővé teszi, hogy különböző tartományt állíts be attól függően, hogy milyen csővel vagy anyával dolgozol. Természetesen a tartomány mérete a csőfogó kulcs méretétől függően változik, de maga a tartománynövelés típusa is. Különösen a csigarendszerű állítás tűnik ki a pontosságával. Egy automata csőfogó kulcs viszont megkönnyíti a munkádat, és könnyedén átállíthatod a tartományt. A fogazott állítású csőfogó remek fogást biztosít az anyagba "beleharapó" fogaknak köszönhetően. Válaszd a munkádhoz legjobban megfelelő tartománybeállítású csőfogó eszközt.

i

Milyen tulajdonságokkal rendelkezik a csőfogó?

Egy csőfogó is rendelkezhet érdekes tulajdonságokkal. Néhány jellemzője lehet például a jobb és kényelmesebb fogást biztosító gumírozott fogantyú, a gyorskioldó gomb vagy az egykezes működtetés.

Milyen típusú pofákat kínál a csőfogó?

A csőfogó alapvetően kétféle pofát kínál. Ezek vagy egyenes vagy ívelt pofák. Az egyenes pofák ideálisak a különösen lapos és egyenes anyák vagy csövek pontos és határozott megfogására. Az egyenes pofákkal biztosítható az egyenletes erőeloszlás, és minimálisra csökkenthető az anyag sérülésének kockázata. Az ívelt pofák ezzel szemben inkább kerek vagy szabálytalan alakú tárgyakhoz alkalmasak. Jobban alkalmazkodnak a különböző alakú anyákhoz vagy csövekhez.


Ívelt franciakulcs

Az íves pofájú csőfogó lehetővé teszi, hogy jól tudj dolgozni az ívelt vagy eltérő alakú anyákkal, vagy csövekkel. Különösen olyan munkáknál fogod használni, ahol egy egyenes csőfogó kulcs nem lenne elegendő, és nehezebb lenne vele dolgoznod.

A csőfogó pofák görbületi fokban és hatótávolságban is különböznek. A görbületi szög 45°-tól 90°-ig terjed. A minimális és maximális tartományt leggyakrabban 0,6 cm és 7,5 cm között adják meg. A csőfogó kulcs kiválasztása annak megfelelően történjen, hogy milyen típusú munkához lesz rá szükséged.

Milyen anyagokból készülhet a csőfogó?

A csőfogó leggyakrabban háromféle acélból készül. Szén-, rozsdamentes vagy króm-vanádium acélból, amelyek tulajdonságaikban különböznek egymástól. A szénacélt elsősorban tartóssága és keménysége miatt használják. A korrózió miatt azonban vigyázni kell vele. A rozsdamentes acél viszont ellenáll a korróziónak, így az ilyen csőfogó alkalmas a zord körülmények közötti használatra. A króm-vanádium acél szintén nagyon erős és ellenálló, különösen a kopással szemben.

i

Mi az a vízpumpa fogó (svédfogó)?

A vízpumpa fogó (svédfogó) egy másik típusú markolószerszám, amely különbözik a csőfogótól és különböző menetek, csapok stb. meghúzására használják. Mindig tőled függ, hogy milyen típusú szerszámra van szükséged.

Vedd figyelembe a csőfogó súlyát és méretét is, hogy könnyebben tudd azt megtartani

A csőfogó kulcs kiválasztásakor vedd figyelembe a súlyát és méretét is, mivel ez nagyban befolyásolja a szerszám kezelhetőségét és a felhasználó esetleges fáradtságát a hosszan tartó használat során. Ezért fontos, hogy az adott felhasználó erőnlétének és preferenciáinak megfelelő súlyú csőfogót válasszon. A 334 g-tól könnyebb csőfogó alkalmas a minimális fáradtsággal járó precíziós munkára, míg a nehezebb modellek akár 3,5 kg súlyúak is lehetnek. Bár nagyobb ütőerővel rendelkeznek, nagyobb fizikai erőfeszítést igényel a kezelésük.

Mi az a franciakulcs és miben különbözik a csőfogó szerszámtól?

A franciakulcs más néven állítható csőfogó egy kicsit különbözik a hagyományos csőfogóktól. A franciakulcs kisebb, mint a hagyományos csőfogó. A franciakulcsot leggyakrabban autószerelő műhelyekben használják, de otthon vagy a műhelyben is jó szolgálatot tesz. A franciakulcs pofái simák, és párhuzamosak a markolattal. A hagyományos csőfogóval ellentétben azonban kevésbé tartós. A nagy különbség a klasszikus fix méretű csőfogók kinézetéhez képest a fej, amely egy csúszó és egy rögzített rész kombinációja."

A piacon kapható legnépszerűbb, legjobb csőfogók után kutatsz? Nézd meg a vélemények és tesztek alapján a rangsort. A fent említett kritériumok mellett azoknak a véleményére is támaszkodhatsz, akik már vásároltak csőfogó eszközt. De mindig vedd figyelembe az általunk közösen tárgyalt összes paramétert, amikor választasz.

Hogyan tartható jó állapotban egy csőfogó?

Megfelelő ápolás mellet a csőfogó, nagyon sokáig meg tudja őrizni tulajdonságait. A csőfogó felületét minden használat után meg kell tisztítanod, hogy eltávolítsad a szennyeződéseket, például az olajt vagy a zsírt. Ez megakadályozza az esetleges korróziót, és biztosítja a jó állapotot. Munka előtt azt is ellenőrizd, hogy az utolsó használat óta nem történt-e rajta olyan sérülés, amely befolyásolná a működését. Az állítható csőfogó mozgó alkatrészeit is érdemes megkenned.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
3 termék
3,0
CON:P Csőfogó 1"
Csőfogó - rövid, csavaros tartomány beállítás, görbített szorítópofák, anyaga króm-vanádium acél
4 090 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CONkli01
CON:P Csőfogó 1 1/2"
Csőfogó - közepes, csavaros tartomány beállítás, görbített szorítópofák, anyaga króm-vanádium acél
4 490 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CONkli02
5,0
Kreator KRT504004 Csőfogó 350mm
Csőfogó - közepes, csavaros tartomány beállítás, egyenes szorítópofák, a pofák íve 90°, pofatávolság 5 cm, anyaga karbonacél, lakkozott felületkezelés, teljes hossza 35 cm, tömege 1410 g
6 290 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: LCx595

Csőfogók

NyomatékkulcsokNyomatékkulcsok - Milyet válasszunk és hogyan használjuk? Már régóta nem szükséges minden erőd megfeszítésével húzgálni a csavarokat, és pláne nem kalapáccsal ütögetni őket. Ma már az alapvető megoldás az, ha a csavarokat nyomatékkulccsal húzzuk meg az előírt nyomatékra. Cikkünkből megtudhatod, hogy milyen célra, milyen típusú...

Csőfogók

A Csőfogók kategóriában összesen 3 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

Csőfogók – megbízható márkák

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó csőfogók Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább csőfogók A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb csőfogók A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: csőfogók vélemények
P-DC1-WEB20
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ