Slevy s AP+ 30 dnů na vrácení

Gyeplazítók, gyepszellőztetők

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Típus
Gyepszellőztető
(14)
Gyeplazító
(14)
Munkaterület
200 m2
2000 m2
-
Szűrés

A gyeplazítók, gyepszellőztetők hengerre rögzített acél pengékkel és tüskékkel felvágják és lazítják a gyepet, hatékonyan eltávolítva az elhalt füvet, a mohát és a gyomokat. Ez biztosítja a tápanyagok és a víz szabad áthaladását a gyökerekhez. A gyep erősebb és dúsabb lesz tőle.

Tovább

A gyeplazítók csoportosítása a meghajtás alapján

Elektromos gyeplazítók, gyepszellőztetők

A benzines modellekhez képest az elektromos gyeplazítók csendesebbek, könnyebbek és karbantartást nem igényelnek. Kevesebb a teljesítményük, ezért csak 1000 m²-ig terjedő kisebb területek karbantartására alkalmasak - jellemzően kisebb házak körül. Hatótávolságukat a hálózati kábel vagy a hosszabbító hossza korlátozza. Előnye még, hogy könnyű, körülbelül 14-15 kg.

Benzines gyeplazítók, gyepszellőztetők

Erõsebbek, mint az elektromos gyeplazítók, így 1000 m² feletti területek karbantartására is alkalmasak. Ugyanakkor nem korlátozza őket a tápkábel hossza, így teljesen szabad mozgást biztosítanak. A benzines gyeplazítók hátránya a hangosabb működés, a nagy tömeg (körülbelül 30 kg), és a nagyobb karbantartásigény.

A gyeplazítók, gyepszellőztetők kiválasztásánál fontos paraméterek

Teljesítmény

  • Elektromos gyeplazítók – az 1,3-1,5 kW elegendő egy 500-600 m²-es gyephez. Az 1500 W-t meghaladó teljesítmény akár 1000 m²-t is képes kezelni.
  • Benzines gyeplazítók – 2,4 LE (1790 W) vagy annál nagyobb teljesítményűek. A növekvő teljesítmény mellett általában az egész gép ára és tömege is növekszik.

Hengertípusok

  • Gyeplazítás – A forgó kések átvágják talajt. A pázsit durva feltörésére alkalmas.
  • Szellőztetés – A forgó acélhuzalok belefúródnak a földbe. Alkalmas gyomnövények és mohák kiszaggatására a gyepből.
Vertikutační válec

Gyeplazító henger

Sluchátka okolo uší

Gyepszellőztető henger

A legtöbb gép mellé adnak lazító és levegőztető hengert is, így az szükség szerint egyszerűen kicserélhető.

A késes henger szélessége

Minél nagyobb a henger szélessége, annál nagyobb a lazítás/levegőztetés területe. A jelenlegi kínálatban 32 és 40 cm közötti hengerszélességű gépek találhatóak. A szélesebb henger általában a nagyobb teljesítményű elektromos gyeplazítókra jellemző.

A gyűjtőkosár űrtartalma

Lazítás vagy levegőztetés során a fűféléket 30 és 55 liter közötti térfogatú gyűjtőkosárba gyűjti a gép. A kisebb kosár könnyebb, de gyakrabban kell üríteni. Kosár nélkül is működik a dolog, ha utána a fűnyíróval összeszeded a "termést".

Vágási mélység

A vágási mélység általában 4-5 fokozatban állítható. Minél finomabb a szabályozás, annál hatékonyabban levegőztethető a gyep, anélkül, hogy károsodna. A drágább modellek lehetővé teszik a henger magasságának vezérlését, az olcsóbb megoldás a kerék magasságának beállításával működik.

A kések száma

Minél több kés/tüske van a hengeren, annál jobb a gyeplazítás/levegőztetés eredménye. Ha több kés van, az szükségtelenné teheti a merőleges vagy átlós gyeplazítást.

A gyeplazítók egyéb hasznos jellemzői

  • Cserélhető kések – ha a gyeplazító nem rendelkezik cserélhető késekkel, akkor kopás/sérülés esetén a teljes hengert cserélni kell, ami költséges.
  • Önjáró – könnyebb vele dolgozni, csak irányítanod kell, tolni nem.
  • Finomhangolt vágásmélység szabályozó – a túl mély vágás károsíthatja a gyepet, ezért a gyeplazítónak csak sekélyen szabad behatolnia gyepbe.

Hogy kell lazítani a gyepet?

A gyeplazító használata előtt a gyepet 3-4 cm magasra kell vágni. Fontos, hogy a levegőztetés száraz gyepen történjen. A vágás mélységét a henger vagy a kerék magasságának beállításával választod ki, hogy ne károsítsd a gyökereket. Egy megfelelően beállított gyeplazítónak sekélyen kell vágni a gyepet, és nem szabad mély barázdákat hagynia.

A gyepen párhuzamos csíkokban, majd szükség esetén arra merőlegesen is told át a gépet. Egy nem karbantartott gyepen meglepően sok elszáradt fűfélét fogsz találni. Ilyen esetben tanácsos leválasztani a gyűjtőkosarat, és ezeket a dolgokat gereblyével vagy fűnyíróval összeszedni. Ezt követően érdemes a kiégetett helyeken újravetni a gyepet.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
25 termék
RIWALL RPV 4058
Levegőztető
148 890 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: GARPL114

Gyeplazítók, gyepszellőztetők

Gyeplazítók, gyepszellőztetők

A Gyeplazítók, gyepszellőztetők kategóriában összesen 25 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó gyeplazítók, gyepszellőztetők Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább gyeplazítók, gyepszellőztetők A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb gyeplazítók, gyepszellőztetők A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: gyeplazítók, gyepszellőztetők vélemények
P-DC1-WEB10
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ