Szegecsanyahúzó

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Rendeltetés
Szegecsanyához
(4)
Univerzális
(1)
Típus
Szegecselő
(6)
Gyorsszorító
(1)
Szegecsek minimális átmérője
2,4 mm
3 mm
-
Szegecsek maximális átmérője
4,8 mm
8 mm
-
Velikost nýtovací matice
M3
(4)
M4
(4)
M5
(4)
M6
(4)
M8
(4)
Hossz
260 mm
390 mm
-
Szűrés

A szegecselés egy rég elfeledett anyagösszekötési módszernek tűnhet, de ez nem így van. A kézi szegecselés lehetősége még mindig általános ebben az esetben, viszont a módszerhez többek között egy szegecsanya húzó fogóra van szükség. Ha segítségre van szükséged a szerszám kiválasztásban, vagy megfelelő szegecsanya behúzó fogót keresel, olvass tovább.

Tovább

Szegecsanya húzó fogó- avagy a különbség más szegecselési stílusokhoz képest

Ha a kézi szegecselést választod, akkor a szegecsanya húzó fogót valószínűleg praktikusnak találod majd. A fogók elsősorban a szegecselés típusában különböznek. Ebben az esetben a szegecs a rögzítés után egy csavarral ellátott menetet kap, amely lehetővé teszi más alkatrészek becsavarását. A kézi szegecselés azonban nem feltétlenül csak a szegecsanya húzó fogót jelenti, mivel a kézi fogót például úgynevezett "szakítószegecsek" felhelyezésére is használják. A szakító szegecsfogó a szegecsanya húzó fogótól több szempontból is különbözik.

Hogyan válasszuk ki a szegecsanya húzó fogót?

Választáskor több paramétert is szem előtt kell tartani, mivel a szegecsanya húzó fogók az alkalmazási típusuknak megfelelően specifikusak. Különösen fontos az anya mérete, a kar (fogantyú) mérete és a különböző speciális tulajdonságok, amelyekkel a szegecsanya behúzó fogó rendelkezhet.

A szegecs mérete változhat a szegecsanya behúzó fogók méretének tükrében

A szegecsek mérete közvetlenül összefügg a szegecsanya behúzó fogó méretével. Az ilyen anyák méretét az M betű utáni szám jelzi (például M8, M10 stb.). Minden egyes anya méretnek más-más átmérője van, amit könnyen megtalálhatsz a műszaki táblázatokban vagy az interneten.

  • A szegecsanya húzó fogók általában az anyák méreteinek szélesebb skálájával kompatibilisek. Például az M3-M12 egy tipikus tartomány.
  • Az anya mérete közvetlenül összefügg a szegecsbe csavarozandó csavar méretével is. Ez befolyásolja, hogy milyen más alkatrészeket tudunk hozzáadni a kötéshez.
  • A nagyobb átmérőjű szegecselt anyákhoz nagyobb karfával rendelkező szegecsanya behúzó fogó használata szükséges, mivel a szegecseléshez nagyobb erőre van szükség.

A szegecsanya húzó fogónak több felhasználási területe is lehet?

Egyértelmű, hogy a szegecsanya behúzó fogó kifejezés csak egyfajta szegecseléshez használható fogót takar. Néhány közülük azonban többféleképpen is felhasználható. A többcélú fogó használható mind a szegecsanyákhoz, mind a szakító szegecsekhez. Az ilyen szegecsanya behúzó fogók tehát biztosan meglepnek majd a többfunkciós képességükkel, és praktikus segítőtársak lehetnek minden olyan műhelyben vagy vállalatnál, ahol különböző anyagok összekötésére van szükség.

  • A szegecsanyák a beépítéskor tartalmaznak egy menetet a csavarozáshoz.
  • A szegecsek olyan mechanikus kötésekhez használhatók, amelyekhez csak az egyik oldalról lehet hozzáférni.
  • A többfunkciós fogó szegecsanyákoz és szakítószegecseléshez is egyaránt használható.

szegecsanya húzó szegecs
Szegecsanya

szegecs szegecsanyahúzó szerszámhoz
Behúzó szegecs

A szegecsanya behúzó fogók csavaros mechanizmusának fontossága

Egy másik fontos tulajdonság, amellyel minden szegecsanya húzó fogó rendelkezik a csavaros mechanizmus. Ez az a hely, ahová az anyát szegecselés előtt rácsavarják, és a folyamat után lehetővé teszi, hogy a fogót eltávolítsák és kicseréljék a kívánt méretű csavarra. Egyes modellek azonban speciális csavaros mechanizmussal rendelkeznek. De mindkét funkció nem szükséges a megfelelő kézi szegecseléshez, mivel csak kiegészítő funkcióként szolgálnak, amelyek megkönnyítik a munkát.

  • A csavaros fogó lehetővé teszi az anya könnyebb csavarozását mindkét irányban.
  • A Self-Screwing mechanizmus biztosítja a szegecsanya automatikus be- vagy kicsavarását.

Hogyan kell használni a szegecsanya húzó fogót?

Ha nem tudod biztosan, hogyan kell használni ezt az eszközt, akkor olvass tovább. A használati utasításokat érdemes óvatosan kezelni, mivel sok különböző termék eltérő lépésekkel vagy további trükkökkel használható. Magától értetődik, hogy minden kézi munka igényel némi gyakorlatot, de a kézi szegecseléssel tényleg nincs semmi baj, és hisszük, hogy idővel belejössz a dologba, és egyre ügyesebb leszel.

  1. Fúrj egy lyukat a szegecselendő anyagba, amelynek átmérője legyen 0,1 mm-rel nagyobb, mint az anya átmérője.
  2. A szegecselt anyát teljes hosszában csavard rá a fogó fejére.
  3. A fejet az anyával együtt helyezd be a szegecselni kívánt lyukba.
  4. Préseld a szegecselő fogót az anyára, és kezdd meg a szegecselést.
  5. A szegecselési folyamat befejezése után csavard ki a fogó fejét a lyukból.
  6. Az így keletkezett lyukba most már behelyezheted a csavart.

Ha a szegecs szabadon mozog a lyukban, akkor fúrj egy ugyanolyan átmérőjű lyukat, és reszelővel csiszold meg belülről, ekkor a szegecsnek jobban kell illeszkednie. Néhány próbálkozás után rá fogsz jönni, hogy melyik szegecselési stílus felel meg Neked.

A szegecseléshez nem csak a szegecsanya húzó fogók fontosak

A szegecselést más módon is végezheted, mint amit a szegecsanya húzó fogók kínálnak. Használhatsz más típusú szegecselő fogót is. Hisszük, hogy megtalálod az igényeidnek megfelelőt. Természetesen a szükséges szegecseket is megvásárolhatod a szegecsanya húzó fogóhoz a popszegecs csőszegecs kategóriában.

Melyik a legjobb szegecsanya behúzó fogó?

Ha még mindig hezitálsz, vagy nem tudod, hogy melyik szegecsanya húzó fogót válaszd, akkor a vásárlói vélemények segíthetnek. Így megismerheted azoknak az embereknek a benyomásait, akik már megvásárolták a terméket. A termékek rangsorolásából a vélemények alapján megtudhatod, hogy melyek a legjobb szegecsanya húzó fogók a vásárlóink szerint.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
7 termék
5,0
FORTUM COMBO Szegecshúzó fogó
Szegecshúzó - COMBO szegecshúzó fogó, használható szegecsanyák: M3-M10 és használható popszegecsek: 2,4-6,4 mm, 260 mm, M3-M4-M5-M6-M8-M10 szegecsanyákhoz és 2,4-3,2-4,0-4,8-6,4 mm popszegecsekhez, amelyek alumínium, réz, acél és rozsdamentes acél anyagokból készültek
22 360 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MADZ663
5,0
FORTUM Karos szegecselő fogó anyákhoz, gyorskioldós
Szegecshúzó - karos szegecsanyahúzó fogó, gyorskioldós, M3-M12, 350 mm, használható szegecsanya: M3-M4-M5-M6-M8-M10-M12, amelyek réz, acél, rozsdamentes acél és CrMov anyagokból készültek
24 380 Ft
Raktáron 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MADZ661
5,0
FORTUM Karos szegecselő fogó anyákhoz
Szegecshúzó - karos szegecsanyahúzó fogó, M3-M12, 340 mm, használható szegecsanya: M3-M4-M5-M6-M8-M10-M12, amelyek alumínium, réz, acél és rozsdamentes acél anyagokból készültek
21 350 Ft
Raktáron 1 db
Termékkód: MADZ660
FORTUM Karos szegecselő fogó anyákhoz öncsavarozó
Szegecshúzó - karos szegecsanyahúzó fogó, M3-M12, 390 mm, használható szegecsanya: M3-M4-M5-M6-M8-M10-M12, amelyek a következő anyagokból készültek: réz, acél, rozsdamentes acél
33 030 Ft
Raktáron 1 db
Termékkód: MADZ662
5,0
VOREL szegecselő 240 mm
Szegecshúzó - 2,4 - 4,8 mm-es szegecsekhez, fej szénacélból, markolat gumibetétes markolattal
2 490 Ft
Raktáron 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CMP2252
3,0
VOREL Kézi szegecshúzó, 250 mm
Szegecshúzó - acél, alumínium és rozsdamentes acél szegecsekhez, 2,4 - 4,8 mm közötti tartomány, csúszásgátló réteggel bevont markolat
2 890 Ft
Raktáron 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CMP2808
YATO Szegecsanyahúzó, karos, M3-M8, 300 mm
Szegecshúzó - acél és alumínium szegecsanyákhoz, szegecsek mérete M3-M8, CrMo acélból készült
16 190 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: CMP2266

Szegecsanyahúzó

A Szegecsanyahúzó kategóriában összesen 7 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó szegecsanyahúzó A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb szegecsanyahúzó A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: szegecsanyahúzó vélemények
P-DC1-WEB15
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ