Robusta kávé

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Kávé típusa
Instant
(2)
Szemes
(3)
Őrölt
(1)
Szűrés

A robusta kávé a Coffea canephora növényből származó kávébab, amelyet Afrikában és Délkelet-Ázsiában termesztenek. A világ második legnépszerűbb kávéfajtája az arabica kávé után. Ha szeretnél többet megtudni a robusta kávéról, olvass tovább!

Tovább

Mi a robusta kávé?

A robusta kávé íze általában erősebb, keserűbb és fanyarabb, mint az arabica kávéé, gyakran mogyorós vagy csokoládés utóízű. A koffeintartalma is magasabb, körülbelül kétszerese az arabica kávénak. Ez a tulajdonság teszi népszerűvé az eszpresszó rajongók körében. Emellett gyakran keverékekben is használják az arabica kávé ízének és koffeintartalmának fokozására.

A robusta kávé származási helye

A robusta kávét trópusi éghajlaton, tengerszint feletti 200 és 1000 méter közötti magasságban termesztik. Jól tűri a napfényt, a meleget és a páratartalmat, és ellenállóbb a kártevőkkel és a betegségekkel szemben, mint az arabica kávé.

A robusta kávét kétféleképpen lehet feldolgozni:

  • Száraz feldolgozás: Ez a leggyakoribb feldolgozási mód a robusta kávénál. A kávébabokat a fán szárítják, amíg a héjuk el nem válik a babtól. Ezután a babokat hántolják és pörkölik.
  • Nedves feldolgozás: A nedves feldolgozás során a kávébabokat vízzel mossák, hogy eltávolítsák a pépet. Ezután a babokat erjesztik, hogy lebontsák a cukrokat, majd szárítják és pörkölik.

A nedves feldolgozás általában finomabb ízű kávét eredményez, mint a száraz feldolgozás, de ez a módszer hosszabb időt és több munkát igényel.

A robusta kávé főbb jellemzői

A robusta kávé jóval igénytelenebb, mint az arabica, ezáltal jobban tűri a melegebb éghajlatot, a száraz időszakokat és a kártevők támadásainak is jobban ellenáll. Ezek a tulajdonságok olcsóbbá teszi a robusta termesztését ellentétben az arabica kávé termesztési költségeivel.

  • Erős, keserű, fanyar, mogyorós vagy csokoládés utóízzel
  • Magas koffeintartalom, az arabica kávé kétszerese
  • Igénytelenebb, jobban tűri a meleg éghajlatot, a szárazságot és a kártevőket
  • Olcsóbb, mint az arabica kávé

i

A robusta kávé jó választás lehet azoknak, akik:

Kedvelik az olyan erős, keserű, magas koffeintartalmú kávét, amelyik olcsóbb, mégis kiváló minőségű.

Néhány további információ a robusta kávéról

A robusta kávébab általában kisebb és kerekebb, mint az arabica kávébab. A robusta kávét gyakran sötétebbre pörkölik, mint az arabicát, méghozzá annak érdekében, hogy elfedjék a keserűségét. A robusta kávét gyakran instant kávé előállítására is használják.

Ha szereted az erős, keserű kávét, akkor a robusta kávé jó választás lehet a számodra. Ha azonban finomabb, lágyabb, aromásabb kávét keresel, az arabica kávé lesz a megfelelő.

A robusta környezeti hatása

A robusta kávé termesztése kevesebb környezeti hatással jár, mint az arabica kávé termesztése. Ennek az az oka, hogy a robusta kávé kevesebb műtrágyát és növényvédőszert igényel, és kevésbé érzékeny a kártevőkkel és a betegségekkel szemben. A robusta kávé fenntarthatóbban is termeszthető, mint az arabica kávé. Ez azért van, mert a robusta kávéfák árnyékban is jól teremnek, ami segít megőrizni az erdőket és a biodiverzitást.

Etika és kereskedelem

A robusta kávé nagy részét Vietnámban, Brazíliában és Indonéziában termesztik. Ezekben az országokban a kávétermesztés gyakran a szegény gazdák megélhetését biztosítja. Azonban a robusta kávétermesztéssel kapcsolatosak is lehetnek etikai aggályok. Ezek közé tartoznak a gyenge munkakörülmények, a gyermekmunka és a környezetkárosítás. Fontos, hogy fenntartható forrásból származó robustát vásárolj annak érdekében, hogy támogasd a kávétermesztőket és megvédd a környezetet.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Douwe Egberts Paloma 250 g Szállításra kész > 10 db
Kávé - őrölt, 100% Robusta, csomag tömege 268 g
1 390 Ft

6 termék
4,8
NESCAFÉ Classic 150 g
Kávé - instant, 100% Arabica és 100% Robusta, hozzáadott aromaanyagok nélkül, csomag tömege 150 g, 100 adag
2 190 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NESKA315
4,8
Jacobs Velvet, instant kávé, 100g
Kávé - instant, 100% Robusta, csomag tömege 378 g
2 190 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JACKA266
4,9 10×
Douwe Egberts Paloma 250 g
Kávé - őrölt, 100% Robusta, csomag tömege 268 g
1 390 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: DOEKA350
Eduscho Espresso Intenso 1000g - Kávé Típusok
5,0
Eduscho Espresso Intenso 1000g
Kávé - szemes, 100% Robusta, hozzáadott aromaanyagok nélkül, sötét, származási hely Vietnam, pörkölés helye Németország, csomag tömege 1022 g, adagok tömege 7 g, 130 adag, allergének nélkül
7 990 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TCHkv88
5,0
KÁVOHOLIK Bátorička 1 kg
Kávé - szemes, 100% Robusta, hozzáadott aromaanyagok nélkül, közepes pörkölésű, származási hely India, pörkölés helye Szlovákia, csomag tömege 1000 g, allergének nélkül
8 290 Ft
Kérés esetén megrendeljük 3 db
Várható 2024. 05. 13.
Termékkód: KAHKA335
KÁVOHOLIK Bátorička Espresso - 100% robusta, 250g, szemes
Kávé - szemes, 100% Robusta, hozzáadott aromaanyagok nélkül, közepes pörkölésű, származási hely India, pörkölés helye Szlovákia, csomag tömege 250 g, allergének nélkül
3 190 Ft
Kérés esetén megrendeljük > 5 db
Várható 2024. 05. 13.
Termékkód: KAVkv61

Robusta kávé

A Robusta kávé kategóriában összesen 6 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó robusta kávé A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb robusta kávé A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: robusta kávé vélemények
P-DC1-WEB05
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ