Catalogue
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/lgthumb/ram_frequency_thumb.jpg

RAM memória frekvenciája

A maximális sebesség, amellyel a memória képes feldolgozni az adatokat. MHz-ben vagy MT/s-ban van megadva, és a DDR minden egyes generációjával 2-szeresére nő a memóriabusz órajelének megduplázása miatt. A magasabb frekvencia hatása a számítógép teljesítményére azonban más összetevőktől és a futtatott alkalmazások típusától is függ. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/alza-pc.jpg

Az alaplap, a videokártya és a processzor megfelelő kombinációja

Szeretnél saját számítógépet építeni, de nem tudod pontosan, hogyan kell csinálni? Szívesen segítünk, mert mi is jól ismerjük azt a felemelő érzést, amely egy új számítógép sikeres első indítását kíséri. Nemcsak abban adunk tanácsot, hogyan építsd meg technikailag a számítógépét, hanem az alaplap, a videokártya és a processzor megfelelő kiválasztására is összpontosítunk. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/dlss.jpg

Mi az a DLSS?

A DLSS az egyik legizgalmasabb technológia, amely az NVIDIA GeForce RTX videokártyák megjelenésével került be a köztudatba. Hogyan működik valójában, és mire jó? Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/diskove-pole.jpg

RAID lemezkötegek

A különböző RAID lemezkötegek alapvető módon különböznek egymástól, ami befolyásolja a teljesítményüket, a biztonságot és az árat. Egyes kötegek alkalmasak az írás és olvasás gyorsítására, míg mások szinte azonnali adatmentést biztosítanak több meghajtó hirtelen meghibásodása esetén. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/pameti-ram-nahled.jpg

Memória késleltetés (RAM latency)

A Column Address Strobe (CAS) késleltetés a dinamikus véletlen hozzáférésű memóriamodulok (DRAM) sebességének egyik mércéje. Ez az az idő, amely az olvasási vagy írási parancs memóriába történő elküldése és az adat tényleges processzor általi rendelkezésre állása között telik el. A CAS késleltetést a felhasznált chipek típusa és a gyártó határozza meg, így az utólag nem változtatható meg. Nézzük meg közelebbről, hogyan működik a memória késleltetése, és hogyan befolyásolja a megfelelő RAM-modulok kiválasztását. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/co-je-procesor-nahled.jpg

What is a Processor?

The processor is the main computing and control centre of personal computers, as well as other devices, such as mobile phones. Intel and AMD are the major manufacturers of personal computer processors. Processors work on binary operations. What does this mean? You will learn in our article.

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/cahe (1).jpg

Cache

A cache stores data for quicker acccess in the future. It's advantagous because it increases speed and shortens access time. They can be found in processors and hard drives.

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/nahled (1).jpg

Processor Cache

Hardware memory designed to speed up the process of accessing data from the main memory. The larger the value, the greater the speed. A normal value is 2 MB

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/tpd-procesoru.jpg

TDP of the processor

A processzor termikus tervezési teljesítménye (TDP) a processzor legnagyobb lehetséges hőteljesítménye, amely a szabványos alkalmazásokban elérhető. Azt jelzi, hogy a számítógép hűtőrendszerének mennyi hőt kell elvezetnie a processzortól, hogy megvédje a túl magas hőmérséklettől, amelyet az nem képes kezelni. A tervezett hőteljesítmény értékét a gyártó adja meg minden egyes komponensre (processzorok, videókártyák stb.). A magasabb TDP érték általában nagyobb teljesítményű processzort jelent. Azonban ahogy nő az értéke, úgy nőnek a hűtési követelmények is. A TDP mértékegysége a watt. Read more »
P-DC1-WEB15
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 million megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérõ
Több infó
We will call you and advise you professionally
+420 225 340 120
Order inquiry
Question about the product
Please enter your telephone:
Call me
We care about your privacy Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.
More information Less info