Válaszd ki azt az elemet az oldalon, amelyet a hiba érint
Október 23-a, péntek nemzeti ünnep. Ezen a napon budapesti bemutatótermünk zárva tart, az interneten azonban továbbra is kényelmesen vásárolhatsz.
3000+ átvételi hely egész Magyarországon Alzabox

Mobiltelefonok

https://cdn.alza.hu/Foto/ImgGalery/Image/Article/odemykani-oblicejem.jpg

Arcfelismerő funkció: Hogyan működik és mire kell figyelni?

Manapság fontos, hogy telefonod biztonságban legyen illetéktelen kezektől és szemektől. Telefonunk biztonságának garantálására a klasszikus ujjlenyomat-olvasó, PIN-kód, vagy kézi gesztusok mellett arcfelismerő funkciót is alkalmazhatunk. Milyen előnyei és hátrányai vannak e funkció használatának?

https://cdn.alza.hu/Foto/ImgGalery/Image/Article/tof-sensor.jpg

Time-of-Flight érzékelő - áttörés a 3D szkennelésben?

A Time-of-Flight egy olyan érzékelő, amely megméri az egyes tárgyak távolságát a fény- vagy hangjel elküldésének és visszaérkezésének időbeli különbözete alapján. A 3D szkennelés technológia kategóriájába sorolható és széles körben alkalmazzák.

Energiafogyasztás

Az energiafogyasztás az aljzatból vett érték, és ez működteti a fogyasztásmérőket. A teljesítmény mindig alacsonyabb érték, mint a fogyasztás, és azt jelzi, hogy az eszköz mennyire hatékonyan tudja használni az energiát. Az ún. perpetuum mobile elv érvényes rá – vagyis hogy mindig van valamekkora veszteség (akár hő, akár mozgási, akár hang), ami a különbséget adja a fogyasztás és a teljesítmény között.

Project Treble

A Projekt Treble célja az Android frissítések letöltési idejének lerövidítése, úgy, hogy az operációs rendszerhez kapcsolódó frissítések egy részéről az egyes mobiltelefon gyártók fognak gondoskodni. A Projekt Treble leegyszerűsítve azt jelenti, hogy a Google fogja nyújtani az Android frissítések egy részét (biztonsági javítások, rendszermag, stb.), másik részéről pedig a telefon gyártója (a felhasználói környezet grafikus felépítménye, a gyártó rendszeralkalmazásai, stb.) gondoskodik.

https://cdn.alza.hu/Foto/ImgGalery/Image/Article/spyware.jpg

Mi az a spyware?

A kémprogramok nehéz észlelhető rosszindulatú szoftverek (programok), amelyeket hackerek használnak a felhasználók utáni kémkedésre. Hozzáférést gyűjtenek a személyes adatokról, banki adatokról vagy a böngészési előzényekhez. Hogyan lehet megszabadulni a kémprogramoktól és hogyan védekezzünk ellenük?

https://cdn.alza.hu/Foto/ImgGalery/Image/Article/co-je-esim.jpg

Mi az az eSIM?

A műanyag SIM kártyák ideje lejárt. Az eSIM a műanyag SIM kártya helyettesítője mobiltelefonokhoz, tabletekhez, sportteszterekhez, kis szenzorokhoz vagy akár okosautókhoz. Miben más az eSIM? Van-e valamilyen hátránya?

https://cdn.alza.hu/Foto/ImgGalery/Image/data-232.jpg

Mi az az LTE?

Minden nap láthatod ezt a kifejezést mobil telefonokon vagy reklámokban. De tudod valójában mi is az az LTE? Tudod mik az előnyei a régebbi 3G hálózatkohoz képest? És mi a különbség az LTE és a 4G között?

https://cdn.alza.hu/Foto/ImgGalery/Image/Article/cisty-android-2019-2.png

Mi az a tiszta Android?

A tiszta Android az Androidos mobiltelefonok operációs rendszerének legegyszerűbb formája -  nem tartalmazza tehát sem a módosított grafikus felületet, sem pedig az esetleges funkciókat, amelyeket az operációs rendszer bővítésekor helyeznek bele az egyes gyártók.

Virtuális Valóság

A VR a Virtual Reality kifejezés rövidítése, magyarul Virtuális Valóság. A VV kifejezés egy bizonyos valóságshow miatt egy darabig biztos nem fog elterjedni, emiatt hivatkozunk rá VR-ként. A dolog lényege, hogy hardverek és szoftverek segítségével egy képzeletbeli környezetet hoznak létre. Legjellemzőbb megjelenítési eszközök a mobiltelefonok és a személyi számítógépek (PC-k). A VR felhasználása nem korlátozódik csupán a játékokra, szintén hasznos terület az oktatás, kiképzés (pilóták, egyéb költségigényes területek). A VR használathához szükségünk lesz egy speciális szemüvegre és egy erős hardverre, ezek sok újabb telefonban egyszerre találhatók meg. 

NFC

Az NFC (Near Field Communication) hordozható eszközökhöz használatos, vezeték nélküli kommunikáció, nagyon rövid távolságra (max. 4 cm). Korábban fotók és videók küldésére használták, manapság inkább kontakt nélküli fizetéshez.

IP védettség

Az IP védettség egy nemzetközileg szabványosított kód, amely azonosítja az elektromos készülékek ellenállását a külföldi tárgyak és folyadékok, különösen a víz bejutása ellen. Az úgynevezett IP-kód, amely az "IP" -ből és két számjegyből áll: az első jelzi a veszélyes érintkezés és az idegen tárgyak elleni védelmet, a második a vízbefolyás elleni védelem mértékét jelzi.

USB-OTG

Az USB-OTG (On-The-Go) csatlakozó a mobilok más, külső eszközökkel való összekötésére szolgál. Például pendriveok, SD kártyaolvasók, egerek, billentyűzetek, stb.

GLONASS

A GLONASS az amerikai GPS  helymeghatározó rendszer orosz megfelelője. Ha a telefon a GPS és a GLONASS kombiációját használja, pontosabb helyadatokat és gyorsabb lokalizálást képes biztosítani.

A-GPS

Az A-GPS rendszer a mobil hálózatból pontos műholdas útvonalon tölti le az adatokat, aminek köszönhetően nagymértékben felgyorsul a lokalizációs folyamat és a GPS kapcsolat felépítése egyaránt.

GPS

A GPS egy amerikai helymeghatározó rendszer elnevezése, amelynek segítségével méteres pontossággal határozhatod meg a pozíciódat a földön, vagy a föld felett. Ezen kívül távolság és idő mérésére is alkalmas.

Digitális iránytű

A digitális iránytű (mágneses szenzor) érzékeli a föld mágneses mezőjét és ennek segítségével jelzi a megfelelő irányt. Ennek köszönhetően a telefon alkalmassá válik földrajzi helyzetednek megfelelő térkép készítésére.

Giroszkóp

A giroszkóp három tengely körüli elforgatás során képes meghatározni a telefon mozgatásának irányát a térben.

Accelerométer és G-szenzor

A digitalis accelerométer, vagy G-szenzor – mozgásérzékelőket használ a térbeli dőlés meghatározásához. A telefon ennek köszönhetően érzékeli, hogy portré, tájkép, klasszikus vagy felfelé irányuló pozícióban tartod-e a készüléket.

LTE kapcsolat

Az LTE (Long Term Evolution) az új generációs mobil adathálózatot jelöli. A 3G és a 4G közötti sebességsávot fedi le. Bár némely mobilszolgáltatók helytelenül 4G-nek nevezik, nem egy teljesértékű 4G hálózatról van szó. Az az LTE Advanced. Az egy frekvenciasávbeli maximális elméleti letöltési adatátviteli sebesség 175 Mb/s és 57,6 Mb/s az adatküldés.

Kijelző technológia

Az alkalmazott technológia szempontjából leggyakrabban TFT, IPS és AMOLED kijelzőkkel találkozhatunk.

TFT (Thin Film Transistor)

Ezt a típusú kijelzőt nagyrészt az alacsonyabb árkategóriájú telefonoknál találjuk meg, kb. 40.000 forintos árig. Előnye az alacsony előállítási költség. Hátránya az alacsony betekintési szög, és lassú válaszidő.

IPS (In-Plane Switching)

Ezt néha Super-TFT néven is nevezik. Ezt mind közép-, mind high-end okostelefonokra használják. Számos előnye van a régebbi TFT kijelzőkhöz képest. Az IPS pontos színvisszaadást és széles látószöget biztosít.

AMOLED (Active-Matrix Organic Light-Emitting Diode)

Ez jelenleg a legfejlettebb kijelző a piacon. A csökkenő előállítási költségek révén ma már a középkategóriás telefonokban is megtalálható.


25 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérõ
Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB20
25 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérõ
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket