VIP LENOVO boost VIP LENOVO boost

Mobiltelefonok

https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/co-je-amoled-displej.jpg

Mi az AMOLED kijelző?

Az AMOLED az active-matrix OLED rövidítése. Ez az úgynevezett "aktív mátrix" által vezérelt OLED technológián alapuló kijelzőkre utal. Ez azt jelenti, hogy egy vékony réteg miniatűr tranzisztorokat tartalmaz, amelyek a képernyő minden egyes pixelének fényerejét (és színét) szabályozzák. Az AMOLED kijelzők a gyorsabb reakciójukkal és jobb színvisszaadásukkal jeleskednek, és ami tán még fontosabb, hogy képesek az abszolút fekete megjelenítésére.
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/co-je-tft-displej-img.jpg

Mi a TFT kijelző?

A TFT a folyadékkristályos kijelzőkön (LCD-k) megjelenített képek megjelenítési módja. Ez egy vékony, miniatűr tranzisztorokból álló réteg, amely az egyes pixeleket vezérli. Ez a kialakítás adta a kijelzőknek a ma ismert nagy felbontást, sima mozgást, jobb kontrasztot és színminőséget. A TFT kijelzők viszonylag alacsony energiafogyasztással, hosszú élettartammal és vékony kialakítást lehetővé tevő mérettel rendelkeznek.
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/uhlopricka-displeje-clanek.jpg

Mit jelent a képátló, azaz a kijelző átmérője?

A képátló a kijelző bal alsó és jobb felső sarka közötti távolság. A kijelző átmérőjét hüvelykben szokás megadni, 1" = 2,54 cm.
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/gsm-2g-site-nahled.jpg

A GSM hálózat a maga idejében forradalmi újítás volt, és még ma is használatban van

A GSM távközlési szabvány a maga idejében forradalmi volt. 2010 körül a piac mintegy 90%-a használta, és szinte minden eszköz képes volt telefonálni vagy internetezni rajta keresztül. A második generációs (2G) hálózat óta azonban hosszú utat tettünk meg. Miért működik még mindig a GSM-szabvány, és mi lesz vele a jövőben?
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/minnahled.jpg

Hogyan lehet azonosítani az MFi tanúsítvánnyal rendelkező tartozékokat?

Mit értünk MFi alatt? Az Apple eszközöket használóinak már lehet, hogy van egy elképzelésük. Igen, ez egy olyan tanúsítvány, amellyel csak minőségi tartozékok rendelkeznek. Hogyan lehet felismerni?
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/obnovovaci-frekvence-mobilni-telefon-displej.jpg

A kijelző frissítési sebessége

A kijelző frissítési gyakorisága azt jelzi, hogy egy másodperc alatt hányszor rajzolódik újra a képernyőn megjelenő kép. A magasabb szám simább képmegjelenítést jelent. Az általános frekvencia 60 Hz, és ilyenkor a gyors görgetésnél enyhe szaggatottságot észlelhetünk. Ez már nem fordul elő 90, 120 vagy több hertzes frissítési frekvenciáknál.

Közelségérzékelő

A telefonok túlnyomó többségében most már közelségérzékelő is található. Feladata az objektum távolságának felmérése az érzékelőtől, és amint a megközelítés megtörténik, a telefon elvégez egy bizonyos funkciót. A leggyakoribb a kijelző kikapcsolása és az érintési réteg kikapcsolása, amikor a felhasználó épp hívásban van, és közelebb tartja a telefont a füléhez.

Környezeti fényérzékelő

A környezeti fényérzékelő figyeli a környezeti fény intenzitását és dinamikusan állítja be a kijelző háttérvilágításának intenzitását. Manapság ez már a legtöbb telefon része, és nagyon praktikus segítő. Erős napsütésben a kijelző háttérvilágításának intenzitása maximálisra, gyenge fényben pedig minimálisra változik. Ennek köszönhetően a kijelző minden fényviszonyban tökéletesen olvasható, ugyanakkor nem terheli meg az emberi szemet.

https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/google-pay-clanek.jpg

Google Pay Magyarországon: hogyan működik és mely bankok támogatják?

A Google fizetési rendszere, a Google Pay, amelyet 2017. november 14-én vezettek be, sikeresen beilleszkedett hazánkban. Egyre többen használják, és egyre több bank támogatja vagy hamarosan támogatni fogja. A rendszer eredeti mottója: "Érintesz. Fizetsz. Kész.” Mit kell tennünk, ha szeretnénk használni a Google Pay rendszert? És mely bankok támogatják jelenleg?
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/rozliseni-displeje-mobilniho-telefonu.jpg

A mobiltelefonok kijelzőjének felbontása

A telefon kijelző felbontása olyan paraméter, amely a képernyőn megjelenő képpontok (pixelek) számát jelzi. Jellemzően olyan formátumban jelölik, mint pl. 1920 × 1080 px, és minél nagyobb a felbontás, annál finomabb a kijelző. A felbontást azonban mindig össze kell hasonlítani a kijelző átlójával - ha két azonos felbontású telefon van, akkor a kép minősége a kisebb kijelzőn jobb lesz, mivel több pixel esik a felületére. Melyek a szokásos felbontások ma? És mik a hátrányai a finom kijelzőnek?
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/notch-mobilni-telefony.jpg

Notch: a korábban nélkülözhetetlen tervezési elem lassan feledésbe merül

A notch a mobiltelefonokon használt, kijelzőn elhelyezkedő kivágás megnevezése. Azért alkalmazzák, hogy a képernyő az okostelefon előlapjának maximális területét tudja elfoglalni, ugyanakkor az érzékelők és a szelfikamera ergonómikusan legyenek elhelyezve.

RAM operatív memória

Az operatív memória vagy RAM egy gyorsan hozzáférhető memória, amely tárolja a feldolgozott adatokat. Általában minél nagyobb a készülék operatív memóriája, annál gyorsabban fut és több műveletet képes kezelni egyszerre.
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/co-je-esim.jpg

Mi az az eSIM?

A műanyag SIM kártyák ideje lejárt. A jövő az eSIM technológia. Ez egy külön chip, amely a telefon alaplapjába van beépítve. Mi változik a műanyag kártyákról való átállással? És vannak-e buktatói a modern eSIM technológiának?

https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/odemykani-oblicejem.jpg

Arcfelismerő funkció: Hogyan működik és mire kell figyelni?

Manapság fontos, hogy telefonod biztonságban legyen illetéktelen kezektől és szemektől. Telefonunk biztonságának garantálására a klasszikus ujjlenyomat-olvasó, PIN-kód, vagy kézi gesztusok mellett arcfelismerő funkciót is alkalmazhatunk. Milyen előnyei és hátrányai vannak e funkció használatának?
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/tof-sensor.jpg

Time-of-Flight érzékelő - áttörés a 3D szkennelésben?

A Time-of-Flight egy olyan érzékelő, amely megméri az egyes tárgyak távolságát a fény- vagy hangjel elküldésének és visszaérkezésének időbeli különbözete alapján. A 3D szkennelés technológia kategóriájába sorolható és széles körben alkalmazzák.

Energiafogyasztás

Az energiafogyasztás az aljzatból vett érték, és ez működteti a fogyasztásmérőket. A teljesítmény mindig alacsonyabb érték, mint a fogyasztás, és azt jelzi, hogy az eszköz mennyire hatékonyan tudja használni az energiát. Az ún. perpetuum mobile elv érvényes rá – vagyis hogy mindig van valamekkora veszteség (akár hő, akár mozgási, akár hang), ami a különbséget adja a fogyasztás és a teljesítmény között.

Project Treble

A Projekt Treble célja az Android frissítések letöltési idejének lerövidítése, úgy, hogy az operációs rendszerhez kapcsolódó frissítések egy részéről az egyes mobiltelefon gyártók fognak gondoskodni. A Projekt Treble leegyszerűsítve azt jelenti, hogy a Google fogja nyújtani az Android frissítések egy részét (biztonsági javítások, rendszermag, stb.), másik részéről pedig a telefon gyártója (a felhasználói környezet grafikus felépítménye, a gyártó rendszeralkalmazásai, stb.) gondoskodik.
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/spyware.jpg

Mi az a spyware?

A kémprogramok nehéz észlelhető rosszindulatú szoftverek (programok), amelyeket hackerek használnak a felhasználók utáni kémkedésre. Hozzáférést gyűjtenek a személyes adatokról, banki adatokról vagy a böngészési előzényekhez. Hogyan lehet megszabadulni a kémprogramoktól és hogyan védekezzünk ellenük?
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/data-232.jpg

Mi az az LTE? És milyen előnyöket kínál a korábbi hálózatokkal szemben?

Az LTE rövidítést nap mint nap látjuk a telefonok paramétereiben vagy a mobilszolgáltatók reklámjaiban. De tudod, hogy mi is valójában az az LTE? Ismered az LTE előnyeit a régebbi 3G hálózatokkal szemben? És mi a különbség az LTE és a 4G kifejezés között?
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/cisty-android-2019-2.png

Mi az a tiszta Android?

A tiszta Android az Androidos mobiltelefonok operációs rendszerének legegyszerűbb formája -  nem tartalmazza tehát sem a módosított grafikus felületet, sem pedig az esetleges funkciókat, amelyeket az operációs rendszer bővítésekor helyeznek bele az egyes gyártók.


28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ