Alza dny HU Alza days HU

Mi az az eSIM?

Termékkatalógus

Cikk

• Szerző: Szerkesztőség

Közeleg az az idő, amikor a hagyományos SIM-kártyáknak búcsút fogunk mondani. Ez nem néhány hónap múlva fog bekövetkezni, de egyszer biztosan teljesen átveszik a helyüket az eSIM kártyák. És növekszik az ezt a technológiát támogató eszközök száma is. Mi is pontosan az eSIM? Egy külön chip, egy virtuális SIM-kártya, beépítve a mobiltelefonok vagy az okosórák alaplapjába. Mi változik a műanyag kártyákról történő fokozatos átállással? És mik az eSIM előnyei és hátrányai?

Mi az az eSIM – TARTALOM

 1. Mi az az eSIM?
 2. eSIM vs SIM
 3. Az eSIM előnyei
 4. Az eSIM és a mobilszolgáltatók
 5. Mobiltelefonok és más készülékek eSIM-mel
 6. Hogyan lehet megszabadulni az eSIM-től a telefon eladásakor, bérlésénél?

Mi az az eSIM?

Az eSIM-kártya egy különálló chip, egy virtuális SIM-kártya, amely a mobiltelefonok, vagy az okosórák alaplapjába van beépítve. A klasszikus műanyag SIM-kártyát helyettesíti, így azt már nem kell a megfelelő nyílásba helyezni. De ne aggódj, nem veszíted el a mobilkészülék vagy a szám megváltoztatásának lehetőségét. Egyszerűen letöltheted a profilodat a telefonodban vagy más eszközben lévő chipre, vagy eltávolíthatod azt. Hogy is működik pontosan az eSIM?

Az eSIM már nem műanyag lesz, hanem a mobiltelefon része lesz chip formájában.

eSIM vs SIM

A klasszikus SIM-kártyák tartalmaznak egy chipet az adatokkal. Elvesztésük vagy sérülésük esetén el kell menni a szolgáltatóhoz egy másik SIM-ért. Ezzel szemben a telefon chipjeibe beépített új eSIM lehetőséget kínál a felhasználónak arra, hogy otthonról kényelmesen töltse le profilját. A klasszikus SIM-kártyák nem a legjobbak a gyártóknak sem, akik a megfelelő slotokat gyártják a mobiltelefonokhoz, ezek ugyanis technológiai szempontból viszonylag összetettek és energiaigényesek.

Sőt, főleg a jelenlegi okostelefonok esetében, túlságosan sok helyet foglalnak el, amire amúgy szükség lenne. És ami még rosszabb, a kártyanyílások miatt a felhasználók gyakran panaszkodnak az egész eszközre. Gyenge pontja ez a vízálló telefonoknak is. A gyártónak extra tömítést kell rakni ezen apró nyílások köré, amelybe a SIM-kártyát helyezik.

Mi az az eSIM; eSIM chip

A helytakarékossága érdekében a műanyag SIM-kártyát az eSIM új verziója váltja fel, amelynek sokkal kisebb a fizikai mérete.

Az eSIM magasabb szintű biztonságot jelent

Napjainkban a SIM-kártyákat a szolgáltató a gyártótól rendeli meg, aki borítékban küldi meg a klasszikus műanyag SIM-kártyákat, amelyeken az aktiváláshoz vagy a feloldáshoz szükséges összes adat szerepel. Ezzel egyidejűleg az üzemeltető átviszi ezeket az adatokat a számítógépébe, majd elküldi a borítékokat az új ügyfeleknek. Az új eSIM esetében digitálisan tölti le az adatokat a gyártótól.

i Az eSIM technológia még mindig gyerekcipőben jár. Ennek ellenére egyre gyakrabban jelenik meg a mobiltelefonokban és az okosórákban. Ezen a területen az Apple volt az úttörő az Apple Watch órával, de az eSIM a Samsungnál, mégpedig a Galaxy Watch-ban is megtalálható, és fokozatosan más gyártók is csatlakoznak hozzájuk. Az Apple és a Samsung legújabb óráiról bővebben az Apple Watch Series 7 (ÚJDONSÁG) – nagyobb kijelző, ellenállóbb szerkezet és még gyorsabb töltés és a Samsung Galaxy Watch4 Classic (BEMUTATÓ) – a legjobb óra Androidhoz? című cikkeinkben olvashatsz.

Az adatfájl elérési útvonala mindig titkosítva lesz, és a titkosítás addig nem kerül feloldásra, amíg az adatokat le nem töltik a chipre. A nagyobb adatbiztonság érdekében az egyedi ICCID kódot tartalmazó profilt a gyártó csak a felhasználó utasítására adja ki (QR kóddal vagy az eID megadásával). A beépített eSIM is csak egyszer tölthető le. A folyamat nem tart sokáig, mert a felhasználói profil adatmennyisége csak néhány tíz kilobájt. A készüléket azonban csatlakoztatni kell az internethez.

A nagyobb műanyag SIM-kártyákat felváltó kis chipek további fejlődést jelentenek, különösen az okosórák, karkötők, kiegészítők (általában az ún. hordható eszközök), de az érzékelők és néhány autóelektronikai eszköz esetében is. Mindenképpen előrelépést jelentenek az ún. tárgyak internete (IoT) területén. Számos okos otthon eszköz esetében a klasszikus műanyag SIM-kártya használata technológiailag nehéz, és ami még fontosabb, nem praktikus.

Mi az az eSIM; chip az autókba és az órákba

A beépített eSIM alkalmas sport okosórák, fitnesz karkötők, érzékelők és autóelektronikai eszközök számára is.

Az eSIM előnyei

A beépített virtuális SIM számos előnyt kínál, amelyek közül a legfontosabbak a következők:

 • Megoldást jelent, amikor a klasszikus SIM-kártya egyes eszközökbe (érzékelők, szenzorok, órák stb.) történő helyezése túl bonyolult lenne
 • Az eszközök vízállóságának javítása
 • Nem lesz több panasz a nem jól működő kártyanyílások miatt
 • Helyet takarít meg a telefonban
 • A SIM aktiválása anélkül, hogy el kellene menni a szolgáltatóhoz
 • Egy profil képes több eSIM-et kezelni (opcionális eszközök vagy több szolgáltató)
 • A duál SIM egyszerűbb lesz - csak töltsd le az adatokat
 • Könnyebb szolgáltatócsere
 • Könnyebb SIM-kártyához jutni az EU-n kívül

Az eSIM és a mobilszolgáltatók

Mint már említettük, az eSIM nagy előnye a könnyebb szolgáltatóváltás lesz. Különböző szolgáltatók több profilját töltheted fel egyszerre egy chipbe. Csak egy lehet aktív. A duál SIM-kártyával rendelkező telefonok esetében ezt a problémát két külön chip oldja meg. Az egész folyamatot azonban továbbra is bonyolítják az egyes mobilszolgáltatók szerződéses feltételei.

i

Feltöltőkártyás eSIM

Az eSIM használatának lehetősége a feltöltőkártyák felhasználóira is érvényes. Jelenleg az eSIM feltöltőkártya minden nagyobb belföldi szolgáltatónál elérhető. A vele való teendők, pl. a feltöltés, megegyezik a klasszikus műanyag SIM-kártyával végzett tevékenységgel.

És hol van a gyakran keresett bökkenő? A mobilhálózat-szolgáltatók számára látszólag kedvezőtlen feltételeket valószínűleg a hétköznapi felhasználók kompenzálják. A chippel a kiegészítő eszközöket - fitnesz karkötőket, órákat és egyéb kiegészítőket is ellátják, amelyeket ma mobiltelefonhoz kapcsolunk. A szolgáltatóval kötött szerződés hirtelen kibővül minden okos eszközödre. A GSMA szervezet által létrehozott eSIM szabvány lehetőséget nyújt a SIM-kártyák testreszabására a mobilszolgáltatók üzletpolitikájának megfelelően. Tehát még mindig nem világos, hogy pontosan mi vár ránk az új beépített chipekkel.

Mi az eSIM; egy szerződés minden eszközhöz

A klasszikus SIM-kártyák kora lassan, de biztosan a végéhez közeledik.

Jelenleg az eSIM telefonokat (és más eszközöket) Magyarországon a Magyar Telekom és a Vodafone támogatja. A szolgáltatók honlapján ellenőrizheted, hogy a te készüléked esetében használhatod-e az eSIM szolgáltatást.

i A virtuális SIM (eSIM) nem azonos a virtuális telefonszámmal. Ez a SIM-kártyától vagy a telefonkészüléktől függetlenül létezik. Ez alapvetően egy olyan szolgáltatás, amely megkönnyíti azoknak a felhasználóknak az életét, akik nem szeretnék a saját telefonszámukat használni bizonyos oldalakon való regisztrációhoz.

Az Apple Watch megtalálható a Telekom által támogatott eszközök listáján. Az új SIM-ek rendszerének bevezetése nem könnyű feladat, és azt a belső rendszerek megváltoztatása, a meglévő folyamatok többségének újratervezése stb. előzi meg. A szolgáltatók számára ez nem egyszerű folyamat, és a más szolgáltatókkal és eszközökkel való szélesebb körű támogatásra még várni kell egy ideig.

A mobilszolgáltatók webáruházát és a szolgáltatást is módosítani kell. Az eredeti klasszikus SIM-eknél egyszerűen kihúztuk a kártyát, amikor a telefon szervizelésére volt szükség. A beépített chipek ezt nem teszik lehetővé, ugyanakkor biztonsági okokból a profil csak egyszer tölthető le a chipre. Szükséges tehát egy másik módszert kitalálni, ami valószínűleg a profil ideiglenes blokkolása lesz.

i Próbáld meg megváltoztatni az Android rendszer felhasználói élményét a telefon testreszabásával.

Az együttműködés is bonyolult. Annak érdekében, hogy az összes mobilszolgáltató rendszerét támogató, egységes típusú chipek álljanak rendelkezésre, az elektronikai gyártóknak és a mobilszolgáltatóknak össze kell fogniuk. Ehhez időre van szükség, és csak remélni lehet, hogy az együttműködés meg fog valósulni. Ellenkező esetben valószínűleg a mobil eszköz kompatibilitását is ellenőriztetnünk kellene a szolgáltatóval.

Mi az az eSIM; a GSMA kifejleszti az eSIM szabványát

Az eSIM bevezetéséhez a szolgáltatók és az eszközgyártók együttműködésére van szükség.

Mobiltelefonok és más készülékek eSIM-mel

Még mindig nem sok mobiltelefon támogatja az eSIM-et. Az egyik első a Google Pixel 2 és annak nagyobb változata, a 2XL volt. Ezt követte a Google Pixel 3 (most már természetesen a Pixel 4 és Pixel 4XL készülékeken is találunk eSIM-et), és az iPhone is az úttörők között van. A technológiát az akkori zászlóshajó iPhone Xs és Xs Max készülékekben vezette be. Az új eSIM technológiát támogatja a népszerű iPhone SE 2020 és természetesen az iPhone 13, valamint az iPhone 12 sorozat, továbbá a korábbi iPhone 11 sorozat modelljei. Az Apple nyilvánvaló okokból nem fog eSIM-et adni a régebbi telefonokhoz - iPhone 8, klasszikus iPhone X.

Az Apple érdekessége, hogy az iPhone Dual SIM támogatja egy hagyományos és egy virtuális (eSIM) kártya kombinációját, vagy a legújabb iPhone sorozat esetében két eSIM egyidejű használatát.

i

iPhone DualSIM

Ha Dual SIM-et szerettél volna használni az Apple telefonjain, akkor az előző generációig (iPhone 12) egy eSIM-et és egy hagyományos SIM-et használhattál. A legújabb iPhone 13 modellekkel egyszerre két eSIM-et használhatsz. Továbbra is lehetőség van azonban a klasszikus és a virtuális SIM kártyák kombinációjának használatára is.

Az eSIM másik úttörője a Samsung, amely jelenleg a Samsung Galaxy S21, Galaxy Note20 készülékekben, valamint a Samsung Galaxy Z Flip3 5G és Samsung Galaxy Z Fold3 5G összehajtható modellekben található meg. A többi gyártó finoman szólva is óvatos - a nagyobbak közül csak a Huawei merészkedett az eSIM területére a P40 és P40+ modelljeivel, a Motorola pedig a Motorola Razr 2019-es modelljével mutatta be az első fecskét.

i Samsung Galaxy S21 (PREVIEW): új design és fejlesztések minden irányban

Az eSIM számos okosórában is helyet kapott, például az új Samsung Galaxy Watch4, ill. a Galaxy Watch4 Classic modellekben. Az Apple esetében az összes legújabb modellnél kihasználhatod az eSIM támogatást, beleértve a legújabb Apple Watch 7 okosórát is, amely megosztja a telefonszámot a párosított iPhone készülékkel. Az eSIM-et kibocsátó szolgáltatónak meg kell egyeznie a telefonban lévő műanyag SIM-kártyán szereplő szolgáltatóval. Ez azonban csak az aktiváláshoz szükséges, ezért célszerű, ha az aktiváláskor ugyanattól a szolgáltatótól származó SIM-kártyát helyezel be a telefonba. Az Apple esetében azonban nem csak az órák és az iPhone-ok rendelkeznek eSIM-mel - néhány tabletben is megtalálható, nevezetesen az iPad Air vagy az iPad Pro M1 és még néhány más modellben.

i Az eSIM-et támogató eszközök rendszeresen frissített listáját lásd pl. ITT

Hogyan lehet megszabadulni az eSIM-től a telefon eladásakor vagy bérlésekor?

Érdekes kérdés lehet, hogy mit kezdjünk a rögzített eSIM-profillal, ha meg akarunk szabadulni a telefontól, akár eladás, javítás, akár éppen szolgáltatóváltás vagy másnak történő kölcsönzés alkalmával. Ebben az esetben nem lehet egyszerűen kivenni a kártyát az eszközből, ezért egyszerűen törölnünk kell a profilt a telefonról. Ezt klasszikusan a beállítások segítségével lehet megtenni. Ennek oka, hogy a profil nem feltétlenül kerül teljesen eltávolításra a gyári visszaállítás során. A profil megújítását az üzemeltetőnél kell elvégezni, az eredeti aktiváló QR-kód már nem lesz működőképes. Telefonkölcsönzéskor a virtuális SIM-kártyát csak le kell zárni egy PIN-kóddal, akárcsak egy hagyományos plasztikkártyát.

i Ezek is érdekelhetnek:

Az eSIM mindenképpen nagy előrelépés. És nemcsak a mobiltelefonok területén, hanem általában az úgynevezett tárgyak internetének tágabb összefüggésében is. Magyarországon az eSIM-re történő végleges áttérés 2026-ra várható. Ekkorra várhatóan a virtuális SIM-kártyák szabvánnyá válnak, és a műanyag kártyák használata vissza fog szorulni.

4,7 92×
OnePlus Nord 3 5G 8 GB/128 GB szürke
Mobiltelefon - 6,74"-es AMOLED kijelző 2772 × 1240 felbontással (120Hz), 8 GB RAM, 128 GB belső tárhely, dual SIM, MediaTek Dimensity 9000 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,8) fő kamera + 8Mpx széles látószögű + 2Mpx makró, 16Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP54 vízálló, gyorstöltés 80W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
+Ajándék Alza.hu 10% kedvezmény az AlzaGuard és AlzaPower kiegészítőkre (2023. január 25-ig érvényes) melynek értéke 10 Ft
179 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ONE0090b1
4,7 92×
OnePlus Nord 3 5G 8 GB/128 GB zöld
Mobiltelefon - 6,74"-es AMOLED kijelző 2772 × 1240 felbontással (120Hz), 8 GB RAM, 128 GB belső tárhely, dual SIM, MediaTek Dimensity 9000 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,8) fő kamera + 8Mpx széles látószögű + 2Mpx makró, 16Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP54 vízálló, gyorstöltés 80W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
+Ajándék Alza.hu 10% kedvezmény az AlzaGuard és AlzaPower kiegészítőkre (2023. január 25-ig érvényes) melynek értéke 10 Ft
179 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ONE0090b2
4,6 39×
Realme C55 8 GB/256 GB fekete
Mobiltelefon - 6,72"-es IPS kijelző 2400 × 1080 felbontással (90Hz), 8 GB RAM, 256 GB belső tárhely, dual SIM + memóriakártya, MediaTek Helio G88 processzor, kameramodul: 64Mpx (f/1,79) fő kamera, 8Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, Bluetooth, WiFi, Jack (3,5mm) és USB-C csatlakozó, gyorstöltés 33W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
+Ajándék Alza.hu 10% kedvezmény az AlzaGuard és AlzaPower kiegészítőkre (2023. január 25-ig érvényes) melynek értéke 10 Ft
74 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: REAM042c1
4,6 39×
Realme C55 8 GB/256 GB arany
Mobiltelefon - 6,72"-es IPS kijelző 2400 × 1080 felbontással (90Hz), 8 GB RAM, 256 GB belső tárhely, dual SIM + memóriakártya, MediaTek Helio G88 processzor, kameramodul: 64Mpx (f/1,79) fő kamera, 8Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, Bluetooth, WiFi, Jack (3,5mm) és USB-C csatlakozó, gyorstöltés 33W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
+Ajándék Alza.hu 10% kedvezmény az AlzaGuard és AlzaPower kiegészítőkre (2023. január 25-ig érvényes) melynek értéke 10 Ft
68 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: REAM042c2
4,6 52×
Google Pixel 7a 5G 8 GB/128 GB fekete
Mobiltelefon - 6,1"-es OLED kijelző 2400 × 1080 felbontással (90Hz), 8 GB RAM, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Google Tensor G2 processzor, kameramodul: 64Mpx fő kamera + 13Mpx, 13Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP67 vízálló, gyorstöltés 18W, vezeték nélküli töltés, 4385 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
+Ajándék Alza.hu 10% kedvezmény az AlzaGuard és AlzaPower kiegészítőkre (2023. január 25-ig érvényes) melynek értéke 10 Ft
199 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: GPX1072b2
4,6 52×
Google Pixel 7a 5G 8 GB/128 GB kék
Mobiltelefon - 6,1"-es OLED kijelző 2400 × 1080 felbontással (90Hz), 8 GB RAM, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Google Tensor G2 processzor, kameramodul: 64Mpx fő kamera + 13Mpx, 13Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP67 vízálló, gyorstöltés 18W, vezeték nélküli töltés, 4385 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
+Ajándék Alza.hu 10% kedvezmény az AlzaGuard és AlzaPower kiegészítőkre (2023. január 25-ig érvényes) melynek értéke 10 Ft
199 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: GPX1072b1
4,6 52×
Google Pixel 7a 5G 8 GB/128 GB fehér
Mobiltelefon - 6,1"-es OLED kijelző 2400 × 1080 felbontással (90Hz), 8 GB RAM, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Google Tensor G2 processzor, kameramodul: 64Mpx fő kamera + 13Mpx, 13Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP67 vízálló, gyorstöltés 18W, vezeték nélküli töltés, 4385 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
+Ajándék Alza.hu 10% kedvezmény az AlzaGuard és AlzaPower kiegészítőkre (2023. január 25-ig érvényes) melynek értéke 10 Ft
199 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: GPX1072b3
4,8 18×
ASUS Zenfone 10 8GB/128GB fekete
Mobiltelefon - 5,9"-es AMOLED kijelző 2400 × 1080 felbontással (144Hz), 8 GB RAM, 128 GB belső tárhely, dual SIM, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,9) fő kamera + 13Mpx, 32Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, Jack (3,5mm) és USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 30W, vezeték nélküli töltés 15W, 4300 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
+Ajándék Alza.hu 10% kedvezmény az AlzaGuard és AlzaPower kiegészítőkre (2023. január 25-ig érvényes) melynek értéke 10 Ft
273 990 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AST058b1
4,8 18×
ASUS Zenfone 10 8 GB/256 GB fekete
Mobiltelefon - 5,9"-es AMOLED kijelző 2400 × 1080 felbontással (144Hz), 8 GB RAM, 256 GB belső tárhely, dual SIM, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,9) fő kamera + 13Mpx, 32Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, Jack (3,5mm) és USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 30W, vezeték nélküli töltés 15W, 4300 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
+Ajándék Alza.hu 10% kedvezmény az AlzaGuard és AlzaPower kiegészítőkre (2023. január 25-ig érvényes) melynek értéke 10 Ft
286 990 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: AST058c1
4,8 18×
ASUS Zenfone 10 8 GB/256 GB kék
Mobiltelefon - 5,9"-es AMOLED kijelző 2400 × 1080 felbontással (144Hz), 8 GB RAM, 256 GB belső tárhely, dual SIM, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,9) fő kamera + 13Mpx, 32Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, Jack (3,5mm) és USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 30W, vezeték nélküli töltés 15W, 4300 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
+Ajándék Alza.hu 10% kedvezmény az AlzaGuard és AlzaPower kiegészítőkre (2023. január 25-ig érvényes) melynek értéke 10 Ft
287 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: AST058c5
4,8 18×
ASUS Zenfone 10 8 GB/256 GB fehér
Mobiltelefon - 5,9"-es AMOLED kijelző 2400 × 1080 felbontással (144Hz), 8 GB RAM, 256 GB belső tárhely, dual SIM, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,9) fő kamera + 13Mpx, 32Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, Jack (3,5mm) és USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 30W, vezeték nélküli töltés 15W, 4300 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
+Ajándék Alza.hu 10% kedvezmény az AlzaGuard és AlzaPower kiegészítőkre (2023. január 25-ig érvényes) melynek értéke 10 Ft
286 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AST058c2
ASUS Zenfone 10 8 GB/256 GB piros - Mobiltelefon Ingyen
Alzabox szállítás
4,8 18×
ASUS Zenfone 10 8 GB/256 GB piros
Mobiltelefon - 5,9"-es AMOLED kijelző 2400 × 1080 felbontással (144Hz), 8 GB RAM, 256 GB belső tárhely, dual SIM, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,9) fő kamera + 13Mpx, 32Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, Jack (3,5mm) és USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 30W, vezeték nélküli töltés 15W, 4300 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
+Ajándék Alza.hu 10% kedvezmény az AlzaGuard és AlzaPower kiegészítőkre (2023. január 25-ig érvényes) melynek értéke 10 Ft
314 290 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AST058c3
Nyomtatás
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ