A húsvéti ünnepek alatt (3.29-én, 3.31-én és 4.1-én) üzleteink zárva tartanak. Azonban online még mindig kényelmesen vásárolhatsz.

AP+ nový vizuál AP+ plus nový vizuál

Gázgrillek

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Működési elv
Faszén tüzelésű
(1)
Gáz
(51)
Grill típusa
Kontakt
(1)
Kerti
(40)
Asztali
(4)
BBQ
(5)
Erkély
(2)
Grillezőfelület anyaga
Öntöttvas
(28)
Alumínium
(2)
Fém
(2)
Króm
(2)
Rozsdamentes acél
(7)
Acél
(4)
Zománc
(11)
Grillfelület átmérője
51 cm
57 cm
-
Grillfelület szélessége
41 cm
94 cm
-
Grillfelület mélysége
26 cm
60 cm
-
Grill magassága
27,5 cm
160 cm
-
Grill szélessége
52 cm
174 cm
-
Grill mélysége
31 cm
116 cm
-

A gázgrill kétségtelen előnyöket biztosít - azonnal használatra kész, nem termel füstöt vagy hamut, és nem függ a konnektor közelségétől. A lávaköves gázgrill vagy az acélprofilos modellek jobbak? Milyen paraméterekre kell figyelni kerti gázgrill választásakor, és milyen szempontokat kell szem előtt tartani? Leírásunkban mindenre kitérünk.

Tovább

A gázgrill előnyei és hátrányai

A gázgrill ideális gyakori grillezésekhez, és így a használata is gazdaságosabb. Nagy teljesítményű és könnyen kezelhető, amit különösen a kevésbé képzett szakácsok értékelnek. Nemcsak kültéren, hanem félig zárt területen, például teraszon is használható. Ugyanakkor a gázgrill használata nem biztosítja a tűzön sütés izgalmát és a pattogó fa aromáját és hangulatát.

  • Biztonságos és egészséges grillezés
  • Bemelegedés percek alatt
  • Könnyű tisztítás és karbantartás a csepegtető tálcának köszönhetően
  • Könnyű hőmérséklet-szabályozás a tökéletes eredmény érdekében
  • A grill gázpalack olcsó üzemanyagot biztosít a grillezéshez
  • Magasabb kezdeti beruházás, mint a faszenes grillek esetén
  • A füstös illat és aroma hiánya
  • Nagyobb és nehezebb konstrukció, mint más grillek esetén

A kerti gázgrill ideális családi grillezéshez és nagyobb rendezvényekhez is

A kerti gázgrill tágas sütőfelülettel rendelkezik, általában 3 vagy több égővel, és sok modell rendelkezik oldalsó égővel is. Míg a kisebb kerti grill modellek 1800-2500 cm² közötti grillezőfelületet és 3-7 kW közötti teljesítményt kínálnak, addig a nagyobbak 2500-5000 cm² közötti felületet és jellemzően 7,5-15 kW közötti teljesítményt nyújtanak.

Az oldalsó égővel felszerelt gázgrillek kiválóan alkalmasak mártások és szószok elkészítéséhez

Az oldalsó égős gázgrill különösen nagyobb összejövetelek vagy rendezvények esetén hasznos. Az oldalsó gázgrill égőfej szószok, levesek melegítésére, készételek újramelegítésére vagy köretek készítésére hasznos. Amikor épp nem használod, az oldalsó gázgrill égőfej könnyen lefedhető és tárolóhelyként használható.

Kerti gázgrill - oldalsó égő
Az oldalsó égővel felszerelt kerti gázgrill időt takarít meg nagyobb mennyiségű étel vagy bonyolultabb receptek elkészítésekor.

Asztali grill az erkélyre vagy teraszra

Az asztali gázgrill közvetlen grillezésre is használható. Nem foglal sok helyet, de mégis elegendő teljesítményt nyújt. Az asztali gázgrillek általában kivehető csepegtető tálcával is fel vannak szerelve, amely megakadályozza a zsiradék felhalmozódását a grill alatt, és a tisztítást is megkönnyíti. Asztali grill választásakor fontos figyelni a grillezőfelület anyagára és a gázgrill égőfejek számára is.

Ha profi gázgrillt keresel egy vendéglátóhely teraszára vagy egy ételstandra, akkor az asztali gázgrill a lehető legjobb választás.

A hordozható gáz grillsütő minden utazást élvezetesebbé tesz

A hordozható gáz grillsütő kompakt, könnyű és alkalmas gyakori szállításra. Nem foglalnak sok helyet, így könnyen szállíthatók nyaraláskor és használhatók kempingekben vagy vidéki szálláshelyeken.

A nagyobb gázpalackok nem alkalmasak a kisebb gázgrillekre. Erre a célra inkább a gázgrill palack alkalmas.

Kerti gázgrill
Kerti gázgrill

Asztali gázgrill
Asztali gázgrill

Hordozható gázgrill
Hordozható gázgrill

Gáz grillsütő választása a grillrendszer szerint - lávaköves gázgrill vagy acélrudas megoldás?

Gáz grillsütő választásakor döntő fontosságú, hogy a sütő milyen grillezési rendszerrel vezeti a hőt a grillrácsra.

A közelmúltig csak lávaköves gázgrill létezett

A lávaköves gázgrill a gázgrill égőkre helyezett kövek melegítésének elvén működik, amelyek a hőenergiát aztán átadják a grillezett ételnek. Az előkészítés emiatt kissé hosszadalmasabb, mivel a lávaköveket először fel kell melegíteni. Ezenkívül a magas hőmérséklet miatt idővel megrepedhetnek, ezért rendszeresen cserélni kell őket.

A lávaköves gázgrillek mára kialudt vulkánokból származó lávaköveket használnak. Porózus tulajdonságaik és a zsírfelszívó képességük miatt ajánlott a köveken lévő zsírt minden grillezés után leégetni.

A fémprofilt használó gázgrillek jelenleg divatosak

Az ilyen gázgrillek esetében a gázégők felett szögacél rudakat találunk. Ez a megoldás jobb hőeloszlást biztosít, mivel megakadályozza a grillrács erősebb felmelegedését az égők feletti területeken. Szintén megakadályozza a zsírok égését, mivel a lecsöpögő zsírok és szaftok az oldalsó kivehető tálba folynak, és részben visszapárolognak az ételbe.

Lávaköves gázgrill
Lávaköves gázgrill

Gázgrill fémprofil megoldással
Gázgrill fémprofil rendszerrel

i

Kőlapos gázgrill még nem található a kínálatban. A természetes kőből készült grillezőlapot használó elektromos grillek az asztali elektromos grillek kategóriában találhatók.

A kerti gázgrill teljesítménye

Minél nagyobb a teljesítmény, a kerti gázgrill annál gyorsabban melegszik fel a kívánt hőmérsékletre, így a grillezett ételek elkészítése is gyorsabb lesz. Fontos, hogy a grill elegendő teljesítményt nyújtson az általa kínált grillezési területhez. Természetesen a gázfogyasztás a teljesítmény arányában nő.

  • A 10 kW-os teljesítmény elegendő a családi grillezéshez.
  • A 10 kW feletti teljesítmény nagy mennyiségű étel elkészítése esetén hasznos, például partik és ünnepségek alkalmával.

A gáz grillsütők anyaga - Milyen anyag a legjobb?

A gáz grillsütők anyaga fontos hatással van a grillsütő tartósságára és hőtartó képességére.

  1. Az öntöttvas gázgrill nagyon tartós és jól tartja a hőt. A legjobb minőségű gázgrillek közé tartozik.
  2. A rozsdamentes acél gázgrill könnyen tisztítható és karbantartható, nem rozsdásodik, viszont rosszabbul tartja a hőt, mint az öntöttvas gázgrill.

A grillrács minősége

Azon gondolkodsz, hogy rozsdamentes acél vagy öntöttvas grillráccsal felszerelt gázgrillt vegyél-e? Ha a grillezett húst a tipikus rácsos mintázattal szeretnéd elkészíteni, és szeretnéd elkerülni a komolyabb tisztítási munkálatokat, akkor az öntöttvas grillezőrács az ideális. A rozsdamentes acél rács karbantartása általában könnyebb, de tapadásmentes felületük miatt nem hagynak olyan jellegzetes nyomot az ételeken.

Egyes gázgrillek felszerelhetők aromarendszerrel is. Ez egy speciális sín vagy fiók a grillrács alatt (füstölő doboznak vagy aroma rácsnak is nevezik), amelybe bort, fűszernövényeket vagy akár fát is helyezhetsz.

5 hasznos gázgrill tartozék, amelyek egyetlen gázgrillből nem hiányozhatnak

A gázgrill használatához érdemes olyan praktikus tartozékokat is beszerezni, amelyekkel a gázgrill használata jóval könnyebb.

  1. A fedő védi az gázgrill égőfejeket és a grillezett ételeket rossz időjárás esetén.
  2. A beépített hőmérő segít követni az aktuális grillezési hőmérsékletet.
  3. A tárolófelületek általában minden nagy gázgrillnél megtalálhatók. Lehetővé teszik a szükséges szerszámok és tartozékok tárolását.
  4. A csepegtetőtálca felfogja a grillfelületről lecsöpögő olajokat, így megakadályozza azok égését.
  5. A piezoelektromos begyújtás egy gombnyomással történik, gyufa vagy öngyújtó nélkül.

i

Látogasd meg grill kiegészítők oldalunkat, ahol a következőket találod:

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
51 termék
Weber Spirit EPX-325 - Grill
Ingyenes
szállítás boltjainkba
Weber Spirit EPX-325
Grill - gáz, kerti, méretek 115 × 132 × 61 cm (Ma×Sz×Mé), grillezőfelület anyaga öntöttvas, grill anyaga alumínium, csepptálca, lehajtható felület, kerekek, fedő, hőszabályzás, hőmérő, tárolóhely és kivehető rács, tömege 43 kg
Leárazás -23 %
458 990 Ft 596 290 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: WBRGR061
Weber SPIRIT EPX-315 - Grill
Ingyenes
szállítás boltjainkba
Weber SPIRIT EPX-315
Grill - gáz, kerti, méretek 115 × 132 × 61 cm (Ma×Sz×Mé), grillezőfelület anyaga öntöttvas, grill anyaga alumínium, csepptálca, lehajtható felület, kerekek, fedő, hőszabályzás, hőmérő, tárolóhely és kivehető rács, tömege 47 kg
Leárazás -26 %
409 790 Ft 554 390 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: WBRGR060
Weber Q 1000, Titanium
Grill - gáz, kerti, asztali és hordozható, grillfelület 1220 cm², méretek 36,9 × 68,6 × 42 cm (Ma×Sz×Mé), grillezőfelület anyaga alumínium, grill anyaga alumínium, fedő, hőszabályzás és kivehető rács, tömege 12,2 kg
Leárazás -22 %
139 190 Ft 178 290 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: WBR153

Gázgrillek

Gázgrillek

A Gázgrillek kategóriában összesen 51 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó gázgrillek Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább gázgrillek A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb gázgrillek A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: gázgrillek vélemények
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ