30 dnů na vrácení MPLA306808

Naptejek

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Védőfaktor
15 SPF
(3)
20 SPF
(2)
30 SPF
(15)
45 SPF
(1)
50 SPF
(71)
Termék típusa
Krém
(67)
Tej
(32)
Hatás
Védő
(62)
Fényvédő
(29)
Hipoallergén
(11)
Nyugtató
(10)
Specifikáció
Dermo
(46)
Vízálló
(14)
Parfümmentes
(8)
Parabénmentes
(6)
Toxinmentes
(4)
Kozmetikum sorozat
Aloe Verás
(2)
Citrusos
(1)
Trópusi
(2)
Milyen problémára ajánlott
Napallergiára
(5)
Pattanásos bőrre
(1)
Űrtartalom
22 ml
400 ml
-

A naptej megvédi a bőrödet a napsugaraktól. Figyelembe kell venned a fotótípusodat és azt, hogy hol fogsz napozni. Nem egyforma a naptej gyerekeknek és felnőtteknek. Szeretnéd tudni, melyik számodra a legjobb naptej? Olvass tovább, hogy megtudd. 

Tovább

Védekezz a nap ellen - legyen nálad naptej akkor is, ha a hegyekbe mész, de akkor is, ha a tengerpartra készülsz!

Ne becsüld alá a napfény negatív hatásait. A leégés és az azt követő hámlás nem kellemes. A naptej használatára a rendszeres otthoni napozás során éppúgy szükséged lesz, mint a tengerparton, a hegyekben vagy éppen valamely egzotikus nyaralás alkalmával. Ráadásul a hegyekben vagy a tengerparton a napsugarak intenzitása sokkal nagyobb, ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni a naptej faktorok kiválasztásánál.

UVA vs. UVB - a minőségi naptejek mindkét típusú sugárzás ellen védelmet nyújtanak

Köztudott dolog, hogy a nap UV-sugárzást (más néven ultraibolya sugárzást) bocsát ki, amelynek pozitív és negatív hatásai egyaránt vannak a szervezetünkre. A naptejek feladata az lenne, hogy megvédjenek bennünket a negatív hatásoktól. Az UV-sugárzás azonban tovább osztható UVA és UVB sugárzásra, ezért mindig ellenőrizd, hogy az adott naptej mindkét típus ellen hatékony védelmet nyújt-e.

  • Az UVA-sugárzás az UV-sugárzás mintegy 95%-át teszi ki. Ennek ellenére vannak olyan naptejek, amelyek nem védenek az ilyen típusú sugárzás ellen.
  • Az UVB-sugárzás a napsugárzás fennmaradó 5%-át teszi ki. Ez a típus okozza a barnulást, de a leégést is.

A legjobb naptej kiválasztása a fototípus alapján

A fototípus a bőr védelmét ellátó pigmentsejtek mértékétől függ. Leírja, hogyan reagál a bőr a napra, és milyen gyorsan ég le a napon. Ez a bőr, a haj és a szem színétől függ. Általában minél világosabb a bőröd, a hajad és a szemed, annál alacsonyabb a fototípusod. A naptej kiválasztása előtt érdemes megállapítani, te melyik típusba tartozol.

  1. Az 1-es fototípus alá a nagyon érzékeny bőr tartozik. A bőr nagyon világos, szeplős, a haj világos vagy vöröses, a szem kék vagy zöld. Ha a bőr napozásnak van kitéve, gyakran jelentkezik bőrpír, és mindig leég.
  2. A 2-es fototípus szintén a világos, érzékeny bőrrel és alkalmanként szeplőkkel jellemezhető, a haj általában világos, a szem kék, zöld vagy szürke. Az ilyen bőr nehezen és lassan barnul, gyorsan alakul ki bőrpír és gyakran leég.
  3. A 3-as fototípusú a normál bőr, amely közepesen világos, szeplők nélkül, a haj sötétszőke vagy középbarna, a szem zöld vagy barna. Az ilyen bőr ritkán ég le, a végén mindig lebarnul.
  4. A 4-es fototípus jellemzője az ellenálló, problémamentes, az olívaszínűtől a barnáig terjedő árnyalatú bőr, a haj általában sötét, a szemek színe a barnától a feketéig terjed. Az ilyen bőr soha nem pirul meg és nem ég le a napon.

Naptej faktorok: a fototípus és a napozás helye is befolyásoló tényező

Az SPF (Sun Protection Factor), azaz a napvédő faktor érték segítségével megtudhatjuk, mennyi időt tölthetünk a napon, anélkül, hogy a bőrünk leégne. Ennek az időnek a kiszámításához szorozd meg a saját természetes védettségedet, amelyet a saját fototípusod határoz meg, a kiválasztott naptej napvédő faktor értékével. E két érték szorzataként kapjuk meg azt az időt, amelyet védelem mellett tölthetünk a napon. Lássuk a naptej faktorok meghatározását a fototípus figyelembevételével:

Fototípus A bőr saját védelme Szükséges naptej faktorok Magyarországon Szükséges naptej faktorok a tengerparton A védelem mértéke
1-es fototípus 5-10 perc 20-30 30-50 nagyon magas védelem
2-es fototípus 10-20 perc 20-25 30-40 magas szintű védelem
3-as fototípus 15-25 perc 10-15 20 közepes védelem
4-es fototípus 25-35 perc 4-10 15-20 alacsony védelem

Így például, ha 1-es fototípusú a bőröd, a természetes UV-védelmed 5-10 perc. 30 faktoros naptej használata mellett 150-300 percig védelmet biztosít (a bőr saját védelme × faktor = védelmi idő naptejjel).

Szoláriumba jársz? Akkor a rendszeres napozáshoz tervezett naptejek nem lesznek megfelelőek. Ebben az esetben olyan kozmetikumokat kell választanod, amelyeket kifejezetten szoláriumozáshoz terveztek.

Naptej babáknak, naptej gyerekeknek vagy felnőtteknek - mi a különbség?

A gyerekek, ha tehetik, kimennek a lakásból, különösen nyáron. A felnőttekhez képest azonban a bőrük könnyebben leég. Melyik a legjobb naptej csecsemőknek, illetve nagyobb gyermekeknek? És miben különböznek a felnőtteknek szánt naptejek egymástól?

A felnőtteknek szánt naptejek elsősorban összetételükben különböznek egymástól

A felnőtteknek szánt naptejek összetétele változatosabb. A felnőttek bőre vastagabb és kevésbé érzékeny a kockázatot jelentő összetevőkre (allergénekre). Ha azonban tudod, hogy allergiás vagy, akkor a hipoallergén naptejek közül válassz - ezek olyan ásványi szűrőket tartalmaznak, amelyek nem okoznak problémát.

A naptej csecsemőknek nem tartalmaz parabéneket

A naptej babáknak a rendkívül érzékeny bőrre tervezett termékek közé tartozik. Általában illatanyagmentes és parabénmentes (E126 és E214 vegyi anyagok). Nem okoz bőrirritációt és nem vonzza a rovarokat.

Praktikus lehet a színezett naptej gyerekeknek

A naptej gyerekeknek magasabb faktorszámú, és sok esetben színezett. Ez azonban nem olyan rossz, mint amilyennek elsőre hangzik. Ezt a tulajdonságát akkor fogod értékelni, ha gyermeked saját maga szeretné magát bekenni naptejjel - azonnal láthatod, hogy alapos munkát végzett-e. A kicsik bőrének védelmére az 50 faktoros naptej gyerekeknek lesz a legalkalmasabb.

i

Íme, az összes naptej gyerekeknek, amelyek a kicsik érzékeny bőréhez igazodnak, és a lehető legkíméletesebbek. A választék igazán változatos. A naptejek között található allergiásoknak szánt termék és atópiás ekcémás gyermekek számára készült naptej is.

Naptej, napozókrém vagy napolaj - melyiket válasszam?

Felmerült benned a kérdés, hogy a naptejek közül vajon melyik állag a legjobb? Ez csak a te ízlésedtől függ.

  • A napozókrémek sokáig tartanak, de általában sűrű állagúak, és nem mindig könnyű őket eloszlatni. Ettől függetlenül még mindig gyakran használják.
  • A naptejek ezzel szemben hígabb és finomabb állagúak, ami megkönnyíti a felvitelüket. Egy pillanat alatt bekenheted magad a naptejjel.
  • A legegyszerűbb azonban a bronzosító naptej spray és olaj használata, amelyek a barnulási folyamat során táplálják a bőrt. Enyhe hűsítő hatásuk is lehet.

Érdekelne más felhasználók véleménye és tapasztalata? Rengeteg naptej teszt található a világhálón, amelyek segíthetnek a választásban.

A naptejek fontos összetevői: vitaminok és különböző természetes olajok

A választás során figyelj az összetevőkre is, amelyekből megtudhatod, mit tartalmaz az adott naptej. A benne lévő vitaminok, ásványi anyagok és különböző természetes olajok fontosak a bőr ápolásához napozás közben. Az összetevők között leggyakrabban az antioxidáns hatású E-vitaminnal, illetve aloe vera, méz vagy málna kivonatokkal találkozhatsz. Ma már a teljesen természetes, vegyi anyagokat nem tartalmazó naptejek sem számítanak ritkaságnak.

7 tipp a naptej helyes használatához

Ahhoz, hogy egy naptej valóban hatékony legyen, a megfelelő SPF faktor mellett a barnulási folyamat helyességére is ügyelni kell. A folytatásban megtudhatod, mire kell odafigyelni napozás közben.

  1. A megfelelő hatás elérése érdekében a naptejet egy ideig a bőrön kell hagyni. Ezért az első réteg naptejjel legalább 20 perccel a napozás előtt kend be magad.
  2. Még a vízálló naptej sem nyújt egész napos védelmet. Rendszeresen kend be magad naptejjel, különösen törölközés és hosszabb ideig tartó vízben tartózkodás után.
  3. Az arcbőr sokkal érzékenyebb és kevésbé ellenálló. Ezért az a legjobb naptej arcra, amely magasabb faktorszámú.
  4. Különleges csoportot alkotnak azok a gyermekek, akiknek a bőre rendkívül érzékeny a leégésre. Ezért fordíts különös figyelmet a választásra, van olyan naptej gyerekeknek, amely a dermokozmetikumok közé tartozik, tehát használata még érzékeny bőr esetén is biztonságos.
  5. Még ha nagyon érzékeny is a bőröd, akkor sem kell lemondanod a napozásról. Az ásványi szűrőkkel ellátott naptejek megvédenek a kellemetlen allergiás reakcióktól.
  6. Kerüld a dezodorok, izzadásgátlók és parfümök használatát napozás közben. Igyál többet, és ne felejtkezz el a kalap és napszemüveg használatáról sem.
  7. Ne felejtsd el ápolni a bőrödet napozás után. A következő néhány napban a szükséges hidratálást és nyugtatást a napozás utáni krémek biztosítják.

i

Még több tudnivalót találhatsz Hogyan napozzunk biztonságosan című cikkünkben.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Napozókrém - 30 védőfaktoros, bármely bőrtípusra ajánlott, arcra, dermo, nem komedogén és vízálló kozmetikum, 50 ml-es
5 390 Ft

2.
Naptej - 50 védőfaktoros, kisbabák részére, gyerekek részére, bármely bőrtípusra ajánlott, arcra és testre, dermo kozmetikum, 50 ml-es
7 490 Ft

3.
Naptej - 50 védőfaktoros, kisbabák részére, gyerekek részére, atópiás, ekcémás, érzékeny és normál bőrtípusra ajánlott, arcra és testre, vegyszermentes és ásványi alapú kozmetikum, 100 ml-es
9 690 Ft

Még több
99 termék
5,0
NIVEA Sun Tripple Protect Creme SPF50+
Arckrém - női és férfi, nappali, bőrtípus: minden bőrtípusra, hatás: védelem a külső hatásokkal szemben, 40 ml - 144 750 Ft/1 l
5 790 Ft
1 db
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: KSPL4292
PIZ BUIN Hydroinfusion Sun Gel Cream SPF30 150 ml
Napozókrém - 30 védőfaktoros, arcra és testre, 150 ml-es - 24 600 Ft/1 l
3 690 Ft
1 db
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OPA424
5,0
LA ROCHE-POSAY Anthelios Shaka Invisible Fluid SPF 30 50 ml
Napozókrém - 30 védőfaktoros, bármely bőrtípusra ajánlott, arcra, dermo, nem komedogén és vízálló kozmetikum, 50 ml-es - 107 800 Ft/1 l
Szuper ár
5 390 Ft
1 db
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OPA175
4,7
LA ROCHE-POSAY SPF 50+ Anthelios Dermo-Pediatrics Lotion 50ml
Naptej - 50 védőfaktoros, kisbabák részére, gyerekek részére, bármely bőrtípusra ajánlott, arcra és testre, dermo kozmetikum, 50 ml-es - 149 800 Ft/1 l
7 490 Ft
1 db
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: KSOP0196
5,0
AVENE SPF 50+ ásványi tej túlérzékeny, intoleráns vagy allergiás bőrre 100 ml
Naptej - 50 védőfaktoros, kisbabák részére, gyerekek részére, atópiás, ekcémás, érzékeny és normál bőrtípusra ajánlott, arcra és testre, vegyszermentes és ásványi alapú kozmetikum, 100 ml-es - 96 900 Ft/1 l
9 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PIEAVEK872
4,9 12×
GARNIER Ambre Solaire Sensitive Advanced Face UV Face Fluid SPF50+ 40 ml
Napozókrém - 50 védőfaktoros, érzékeny bőrtípusra ajánlott, arcra, dermo kozmetikum, 40 ml-es - 107 250 Ft/1 l
4 290 Ft
1 db
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OPA104
3,0
AVENE Intense Protect Ultra Water-resistant fluid SPF 50+ 150 ml
Napozókrém - 50 védőfaktoros, gyerekek részére, érzékeny bőrtípusra ajánlott, arcra és testre, dermo kozmetikum, 150 ml-es - 64 600 Ft/1 l
9 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TM628
4,5
NIVEA SUN Protect & Moisture SPF 20 (200 ml)
Naptej - 20 védőfaktoros, kisbabák részére, bármely bőrtípusra ajánlott, arcra és testre, 200 ml-es - 22 950 Ft/1 l
4 590 Ft
1 db
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OPA034
4,8
NIVEA SUN Protect & Bronze Sun Lotion SPF 20 200 ml
Naptej - 20 védőfaktoros, kisbabák részére, gyerekek részére, normál bőrtípusra ajánlott, testre, natúr és vízálló kozmetikum, 200 ml-es - 23 950 Ft/1 l
4 790 Ft
1 db
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: KSOP0107
5,0
NIVEA Sun Protect & Moisture Lotion SPF 30 400 ml
Napozókrém - 30 védőfaktoros, bármely bőrtípusra ajánlott, testre, dermo kozmetikum, 400 ml-es - 16 725 Ft/1 l
6 690 Ft
1 db
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: KSOP0331
4,6 13×
NIVEA SUN Protect & Moisture Lotion SPF 50+ 200 ml
Naptej - 50 védőfaktoros, kisbabák részére, bármely bőrtípusra ajánlott, arcra és testre, 200 ml-es - 32 950 Ft/1 l
6 590 Ft
1 db
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OPA018
5,0
NIVEA Sun Kids Travel size SPF 50+ 50 ml
Napozókrém - 50 védőfaktoros, gyerekek részére, bármely bőrtípusra ajánlott, arcra, dermo kozmetikum, 50 ml-es - 63 800 Ft/1 l
3 190 Ft
1 db
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: KSOP0335
5,0
VICHY Idéal Soleil Anti-Age Face Cream SPF50+ 50 ml
Napozókrém - 50 védőfaktoros, bármely bőrtípusra ajánlott, arcra, dermo kozmetikum, 50 ml-es - 191 800 Ft/1 l
9 590 Ft
1 db
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OPA077
5,0
BIOTHERM Sun Lait Solaire SPF30 400 ml
Naptej - 30 védőfaktoros, kisbabák részére, gyerekek részére, érzékeny bőrtípusra ajánlott, érzékeny bőrre, dermo kozmetikum, 200 ml-es - 44 725 Ft/1 l
17 890 Ft
1 db
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: KSOP0007
5,0
VICHY Idéal Soleil Super Milk for Children SPF50 300 ml
Naptej - 50 védőfaktoros, kisbabák részére, gyerekek részére, bármely bőrtípusra ajánlott, arcra és testre, parabénmentes, dermo, vízálló és parfümmentes kozmetikum, 300 ml-es - 36 300 Ft/1 l
10 890 Ft
1 db
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: KSOP0199
5,0
GARNIER Ambre Solaire Anti-Age Super UV Protection Cream SPF 50, 50 ml
Napozókrém - 50 védőfaktoros, bármely bőrtípusra ajánlott, testre, vízálló kozmetikum, 50 ml-es - 89 800 Ft/1 l
4 490 Ft
1 db
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OPA420
5,0
VICHY Capital Soleil Anti-Dark Spot 3in1 SPF 50+ 50ml
Napozókrém - 50 védőfaktoros, bármely bőrtípusra ajánlott, arcra, dermo kozmetikum, 50 ml-es - 197 800 Ft/1 l
9 890 Ft
1 db
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: LORVICK802
3,8
VICHY Idéal Soleil Skin Perfection Velvety Cream SPF 50+ 50 ml
Napozókrém - 50 védőfaktoros, bármely bőrtípusra ajánlott, arcra, vízálló és parfümmentes kozmetikum, 50 ml-es - 199 800 Ft/1 l
9 990 Ft
1 db
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: KSOP0206
DUCRAY Melascreen védőfolyadék SPF50+ 50ml - Arckrém
Típusok
5,0
DUCRAY Melascreen védőfolyadék SPF50+ 50ml
Arckrém - női, nappali, bőrtípus: minden bőrtípusra, hatás: pigmentfolt csökkentő, 50 ml - 129 800 Ft/1 l
6 490 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: KSPL4431
4,0
ZIAJA Sun barnulást serkentő krém tirozinnal és kakaóvajjal 150 ml
Napozás utáni testápoló - felnőttek részére, bármely bőrtípusra ajánlott, testre, 150 ml-es - 13 266,67 Ft/1 l
Szuper ár
1 990 Ft
1 db
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OPA362
EUCERIN Sun Oil Control Cream-Gel SPF50+ 50 ml
Napozókrém - 50 védőfaktoros, zsíros és problémás bőrtípusra ajánlott, arcra, nem komedogén kozmetikum, 50 ml-es - 209 800 Ft/1 l
10 490 Ft
1 db
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: KSOP0311
NIVEA Sun Kids Protect & Sensitive Roll-on SPF 50+ 50 ml
Napozókrém - 50 védőfaktoros, gyerekek részére, bármely bőrtípusra ajánlott, arcra és testre, dermo kozmetikum, 50 ml-es - 73 800 Ft/1 l
3 690 Ft
1 db
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: KSOP0329
VICHY Capital Soleil SPF50+ 50 ml
Napozókrém - 50 védőfaktoros, zsíros, problémás és kevert bőrtípusra ajánlott, arcra, dermo kozmetikum, 50 ml-es - 197 800 Ft/1 l
Szuper ár
9 890 Ft
1 db
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: KSPL498
3,8
LADIVAL SP30 Gyermek naptej 200 ml
Naptej - 30 védőfaktoros, kisbabák részére, gyerekek részére, atópiás, ekcémás és érzékeny bőrtípusra ajánlott, arcra, dermo, vízálló és parfümmentes kozmetikum, 200 ml-es - 29 450 Ft/1 l
5 890 Ft
1 db
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: STALAD826

Naptejek

Naptejek

A Naptejek kategóriában összesen 99 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó naptejek Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább naptejek A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb naptejek A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: naptejek vélemények
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ