Shop roku Akvizice ApF HU

Konnektorok, dugaljak és aljzatok

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Kábel hosszúsága
0 m
50 m
-
Csatlakozóaljzatok száma
1 ×
9 ×
-
Kivitel
Kapcsolóval
(227)
Kapcsoló nélküli
(313)
Kapcsoló minden konnektorhoz
(1)
Átkapcsolós
(11)
Gyerekzár
(62)
Rendeltetés
Adat
(88)
Videó
(4)
Tápegység
(494)
Antenna
(7)
Hálózati
(50)
Kábelrendszerezés
(1)
Típus
Kábel hosszabbító
(327)
Elosztó/kapcsoló
(33)
Túlfeszültség elleni védelem
(72)
Kapcsoló
(2)
Elosztó
(15)
Szín
Antracitszürke
(2)
Bézs
(2)
Fehér
(352)
Fekete
(158)
Piros
(20)
Kék
(12)
Narancssárga
(20)
Ezüst
(12)
Szürke
(37)
Zöld
(9)

A csatlakozók különböző elektromos készülékek hálózatra, adathálózatra vagy antennára való csatlakoztatására szolgálnak. Vannak mozgatható csatlakozók (hosszabbítók), vagy fix csatlakozók (fali csatlakozók) is. Segítünk a választásban, és megmutatjuk, miben különböznek, és milyen funkciókkal rendelkeznek a csatlakozók.

Tovább

A csatlakozók típusai

A csatlakozók több paraméter szerint is csoportosíthatók, legfontosabb azonban a használatuk módja. Az alábbiakban a csatlakozókat hosszabbítóra, valamint speciális funkciókkal ellátott csatlakozókra osztjuk.

Hosszabbítók és csatlakozóaljzatok

Hosszabbító és csatlakozó aljzatok minden otthonban, garázsban vagy műhelyben megtalálhatók. Ebbe a kategóriába tartozik a dupla csatlakozó, a hosszabbító vagy az elosztó. Ezeket az csatlakozókat akkor érdemes használni, ha hosszabb tápkábelre van szükséged, vagy ha több készüléket szeretnél egyidejűleg csatlakoztatni.


hosszabbító kábel
Hosszabbító kábel

dupla csatlakozóaljzat
Elosztó

hosszabbító kábel
USB hosszabbító

Kapcsolóval ellátott csatlakozó
Hosszabbító kábel kapcsolóval


Hosszabbító kábelek

A hosszabbítók felbecsülhetetlen értékű segítők. Nemcsak a rövid tápkábelek problémáját oldják meg, hanem azokat a helyzeteket is, amikor kevés az aljzat. Ezek az elektromos csatlakozók többféle kivitelben kaphatók.

  • A kapcsoló nélküli hosszabbítók a legegyszerűbb csatlakozók, és ez a típus a legolcsóbb.
  • A kapcsolóval ellátott hosszabbítók kicsit drágábbak ugyan, de segítenek az energiafogyasztás mérséklésében.
  • A dobos hosszabbítókábelek több aljzattal rendelkeznek és akár több tíz méter hosszúak is lehetnek.

i

Miért érdemes túlfeszültség elleni védelemmel ellátott hosszabbítót vagy aljzatot választani?

A túlfeszültség elleni védelemmel ellátott csatlakozók olyan speciális hosszabbítók vagy elosztók, amelyek megvédik a csatlakoztatott elektromos berendezéseket a hálózatról érkező nagyobb túlfeszültségek okozta károsodástól.

Elosztók

Az elosztó aljzatok általában közvetlenül az aljzatba csatlakoztatva növelik a kimenetek számát. A dupla aljzatok (ahogy a nevük is mutatja) két csatlakozóval rendelkeznek. A több aljzatos változatokat általában huboknak nevezik.

Mire valók a beépíthető konnektorok

A beépíthető konnektorok modern elektromos csatlakozók, amelyek közvetlenül a falba vagy a bútorba építhetők. Ha bővíteni szeretnéd a csatlakozók számát az otthonodban, a beépíthető konnektorok ideális választásnak bizonyulnak.

Szeretnéd ellenőrzés alatt tartani a csatlakoztatott eszközeidet? Válassz kapcsolóval ellátott csatlakozót.

Különleges funkciókkal és csatlakozókkal ellátott aljzatok

A speciális funkciókkal és csatlakozókkal ellátott aljzatok segítségével csatlakoztathatod készülékeidet az antennához, az internethez vagy akár a telefonhálózathoz is.


Internet csatlakozó
Adatkábel

Fali USB csatlakozó
USB csatlakozó aljzat

Antenna csatlakozó
Antenna csatlakozó

Telefon csatlakozó
Telefon csatlakozó


Adatkábelek (RJ-45)

Az UTP fali aljzatok általában RJ-45-ös adatcsatlakozóval rendelkeznek, ezért például számítógépek, intelligens TV-k, játékkonzolok, nyomtatók vagy akár okos NAS-tárolóeszközök csatlakoztatására alkalmasak.

Mire jók az USB aljzatok?

Az USB csatlakozóval rendelkező konnektorok általában többféle csatlakozóval rendelkeznek. A legfontosabbak azonban ebben az esetben az USB-csatlakozók, amelyek lehetővé teszik a telefonok, táblagépek és egyéb eszközök töltését hálózati adapter nélkül.

i

Az antenna aljzatok kiterjesztik a DVB-T kábel hatótávolságát a távoli televízióra.

Telefon aljzatok

A telefon aljzatok manapság különösen az irodákban, telefonközpontokban vagy telefonközpontokban használatosak. RJ-11 típusú csatlakozóval rendelkeznek, és vezetékes telefonok csatlakoztatására szolgálnak.

Az okos konnektorok számos funkcióval rendelkeznek

Az okos konnektorok a csatlakoztatott eszközök fokozott vezérlését teszik lehetővé. Ha abszolút rálátást szeretnél a teljes energiafogyasztásodra vagy a konnektor kapcsolásának távoli vezérlésére, az intelligens konnektor remek választás. Extra adatokat láthatsz a számítógépedről, mobiltelefonodról vagy más okos eszközödről.

Nem feltétlenül van szükséged okos funkciókkal rendelkező csatlakozóra, csak a távirányítót szeretnéd? Nézd meg távirányítós dugalj választékunkat.

Időkapcsolók

Az az időkapcsolók és időzítők lehetővé teszik a felhasználó számára a bekapcsolás beütemezését. Ezeket leggyakrabban fűtés, kültéri világítás vagy rosszul hozzáférhető eszközök vezérlésére használják.

i

Meglepetésként ért a legutóbbi villanyszámla? Tartsd szemmel az egyes konnektorok fogyasztását otthonodban, és szerezz be egy fogyasztásmérőt.

Termosztátok

A termosztátok olyan speciális, közvetlenül a konnektorhoz csatlakoztatható eszközök, amelyek lehetővé teszik a fűtés automatikus szabályozását. A fűtésszabályozás kulcsfontosságú, ha az energiafogyasztáson szeretnél spórolni.


Okos konnektor
Okos konnektor

Időzítő
Időzítős konnektor

Elektromos csatlakozó fogyasztásmérővel
Fogyasztásmérő

Termosztátos konnektor
Termosztátos konnektor

Mire való az autós töltő?

Az autós töltő egy 12V-os vagy 24V-os töltő, amellyel hosszú utak során feltöltheted a GPS-t, telefont, táblagépet, de akár laptopot vagy DVD-lejátszót is. Többféle kivitelben és különböző csatlakozókkal kaphatók.

Külföldi utazást tervezel? Ne feledd, hogy egyes országokban teljesen más aljzatokat használnak. Kerüld el a kellemetlen meglepetéseket, és válassz adaptert utazáshoz.

Gondolj a gyermekek és háziállatok biztonságára is

Kisgyermekeid vagy kisállataid vannak? Védd meg őket az áramütéstől, és szerezz be gyerekbiztos védőburkolattal ellátott aljzatokat, vagy válassz külön gyerekbiztos konnektorvédőt.

i

Vízálló aljzat a fürdőszobában

Ha a fürdőszobába, konyhába vagy más veszélyes területre választasz elektromos csatlakozót, mindenképpen figyelj az IP-szabvány szerinti védettségre, amely azt jelzi, hogy a konnektor ellenáll-e a víznek vagy idegen tárgyaknak.

A csatlakozók egyéb hasznos funkciói

A csatlakozók az alábbi egyéb hasznos tulajdonságokkal és funkciókkal rendelkezhetnek.

  • A LED kijelzővel ellátott aljzatok távolról figyelmeztetnek a csatlakoztatott eszköz állapotára.
  • A hővédelemmel ellátott aljzatok túlmelegedés esetén automatikusan kikapcsolnak.
  • A gyorstöltő USB-csatlakozók nagyon rövid idő alatt feltöltik okos eszközeidet.

Az egyes konnektorokhoz kapcsolóval ellátott csatlakozókat vagy hubokat is választhatsz.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
CyberPower P0820SUF0-DE Szállításra kész > 10 db
Túlfeszültségvédő - hosszúság 1,8 m, male csatlakozó 1× f-típusú dugvilla, female csatlakozó 8× f-típusú dugalj, 2× USB-A, energia disszipáció 1050 J, maximális áramterhelés 10 mA, csúcsáram 22500 mA, LED-jelző akár 10 A, hajlított végződés
9 090 Ft

2.
CyberPower B0620SC0-DE Szállításra kész > 10 db
Túlfeszültségvédő - hosszúság 1,8 m, male csatlakozó 1× f-típusú dugvilla, female csatlakozó 6× f-típusú dugalj, energia disszipáció 350 J, maximális áramterhelés 10 A, csúcsáram 7500 A, LED-jelző akár 10 A, hajlított végződés
4 890 Ft

3.
APC SurgeArrest - PM5-FR Szállításra kész > 10 db
Túlfeszültségvédő - hosszúság 1,8 m, male csatlakozó 1× f-típusú dugvilla, female csatlakozó 5× e-típusú dugalj, energia disszipáció 918 J, maximális áramterhelés 10 A, csúcsáram 24000 mA, LED-jelző akár 10 A
11 390 Ft

Még több
567 termék
4,4 38×
CyberPower P0820SUF0-DE
Túlfeszültségvédő - hosszúság 1,8 m, male csatlakozó 1× f-típusú dugvilla, female csatlakozó 8× f-típusú dugalj, 2× USB-A, energia disszipáció 1050 J, maximális áramterhelés 10 mA, csúcsáram 22500 mA, LED-jelző akár 10 A, hajlított végződés
9 090 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CyPOWA21
4,5 50×
Elektrobock TS11 WIFI
Aljzat - WiFi segítségével vezérelhető, működés: önállóan, kompatibilis, távirányítós vezérlés, male csatlakozó: 1× e-típusú dugvilla, female csatlakozó: 1× e-típusú dugalj, LED-jelző, alkalmazás: cseh, Android, Windows és iOS támogatása, IP20
7 090 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ELBOCK073
4,6 89×
EMOS távvezérelt aljzat, fehér
Aljzat 3 foglalat + 1 × távirányító, FRENCH típus, feszültség/áram 230 V~/4,35 A max., max. terhelés 1000W, gyermek membránok, IP20 védelem, alapanyaga műanyag, csatlakozók száma 1 × 2P + PE, távirányító tápegység 1 × CR2032 3V (mellékelve a csomagban), jeltartomány akár 25 m szabad térben, easy learning aljzatok kézi hozzárendelése a vezérlőhöz , lehetőség akár 4 aljzat vezérlésére is
10 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HM4079
4,0
COMPASS vonórúd aljzat 13 pólusú tömítéssel
Aljzat autóvontató konzolhoz, 13 pólusú. A beszerelést bízza szakműhelyre vagy garázsra. Max. Feszültség: 12-24V.
2 230 Ft -tól
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AUPR478
4,4 30×
CyberPower B0620SC0-DE
Túlfeszültségvédő - hosszúság 1,8 m, male csatlakozó 1× f-típusú dugvilla, female csatlakozó 6× f-típusú dugalj, energia disszipáció 350 J, maximális áramterhelés 10 A, csúcsáram 7500 A, LED-jelző akár 10 A, hajlított végződés
4 890 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CyPOWA17
5,0
FOZ 4
Fedő - konnektor fedő, TV + rádió + 2x műholdas csatlakozási hely
Leárazás -51 %
190 Ft 390 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JT090r3
4,6
Solight túlfeszültségvédő, 150 J, 6 aljzat, 5 m, fehér
Túlfeszültségvédő - hosszúság 5 m
7 650 Ft -tól
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SD21drp17
YATO dobhosszabbító kábel 4 foglalatos IP44 16A 20 m
Hosszabbító kábel - hosszabbító kábel, hosszúság 20 m
26 990 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CMP2797
4,4 57×
EMOS távirányítású aljzatok IP44, fekete
Aljzat - 2 aljzat + 1 × távirányító, jel hatótávolsága: 30 m nyílt térben, max. terhelés: 3000 W, IP44 védelem (kültéri használatra), távirányító 1 × CR2032 3V (tartozék), gyerekzár, egyszerű betanulás, nincs szükség párosításra és telepítésre, az aljzat a távvezérlővel párosítva van, a távirányító gombjának megnyomása után akár 4 aljzat vezérlésére is alkalmas
7 290 Ft -tól
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HM4073
4,7 88×
CyberPower P0420SUD0-FR
Túlfeszültségvédő - hosszúság 1,8 m, male csatlakozó 1× e-típusú dugvilla, female csatlakozó 4× e-típusú dugalj, 2× USB-A, energia disszipáció 350 J, maximális áramterhelés 10 A, csúcsáram 7500 A, LED-jelző akár 10 A, hajlított végződés
6 190 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CyPOWA20
4,8 181×
APC SurgeArrest - PM5-FR
Túlfeszültségvédő - hosszúság 1,8 m, male csatlakozó 1× f-típusú dugvilla, female csatlakozó 5× e-típusú dugalj, energia disszipáció 918 J, maximális áramterhelés 10 A, csúcsáram 24000 mA, LED-jelző akár 10 A
11 390 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NZ029c
YATO hosszabbítókábel gumiszigeteléssel 20m -3 csatlakozóval
Hosszabbító kábel - hosszabbító kábel, hosszúság 20 m
26 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CMP2804
3,8 20×
Meross Smart WiFi Outdoor Plug 2 AC Ports Apple HomeKit Edition
Okos konnektor - WiFi segítségével vezérelhető, működés: önállóan, Samsung SmartThings kompatibilis, távirányítós vezérlés, male csatlakozó: e-típusú dugvilla, female csatlakozó: e-típusú dugalj, alkalmazás: angol és német, Android és iOS támogatása, IP44
13 490 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: Meross18
4,7 10×
Viking AC23 töltőfej
Aljzat - 2× AC kimenet, 2× USB-A (5 V/2,4 A), 1× USB-C (5 V/3 A), max. 16 A/250 V~4000 W/50 - 60 Hz, falra szerelhető, egyszerre akár 5 készüléket is tölthet, kábel hossza 150 cm
6 590 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VKNGz5
4,7 25×
Solight hosszabbító kábel, 1 csatlakozóaljzat, narancsszín, 30m
Hosszabbító kábel - hosszúság 30 m, male csatlakozó 1× E/F-típusú dugvilla, female csatlakozó 1× e-típusú dugalj akár 10 A, CYSY
14 590 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: UD988i6
YATO dobhosszabbító kábel 4 foglalat IP44 16A 40 m
Hosszabbító kábel - hosszabbító kábel, hosszúság 40 m
39 490 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CMP2799
5,0
Tritton 19" Elosztópanel 8× 230 V 1U CZ 2 m fekete
Elosztó - szabadon álló, alkalmazási terület iroda és műhely, kapcsoló nélküli, kábel hossza 2 m, hajlított csatlakozó végződés, 8 konnektor, mechanikus vezérlés, maximális áram 16 A, fekete kivitel
31 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MN383a6
4,6 14×
CyberPower P0420SUD0-DE
Túlfeszültségvédő - hosszúság 1,8 m, male csatlakozó 1× f-típusú dugvilla, female csatlakozó 4× f-típusú dugalj, 2× USB-A (USB 2.0), energia disszipáció 350 J, maximális áramterhelés 10 A, csúcsáram 7500 A, LED-jelző akár 10 A
6 090 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CyPOWA19
4,8 109×
EMOS 8 dugaljjal, 1,5 m, fekete
Túlfeszültségvédő - hosszúság 1,5 m, male csatlakozó 1× e-típusú dugvilla, female csatlakozó 8× e-típusú dugalj, energia disszipáció 150 J, maximális áramterhelés 10 A, LED-jelző, hajlított végződés
9 090 Ft -tól
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HM406h
YATO dobhosszabbító kábel 4 foglalatos IP44 16A 30 m
Hosszabbító kábel - hosszabbító kábel, hosszúság 30 m
28 290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: CMP2798
4,6 89×
EMOS távvezérelt aljzat, fehér
Aljzat 3 foglalat + 1 × távirányító, FRENCH típus, feszültség/áram 230 V~/4,35 A max., max. terhelés 1000W, gyermek membránok, IP20 védelem, alapanyaga műanyag, csatlakozók száma 1 × 2P + PE, távirányító tápegység 1 × CR2032 3V (mellékelve a csomagban), jeltartomány akár 25 m szabad térben, easy learning aljzatok kézi hozzárendelése a vezérlőhöz , lehetőség akár 4 aljzat vezérlésére is
9 690 Ft
Felbontott raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HM4079
4,1 42×
EMOS Elosztó aljzat SCHUKO 3× kerek
Elosztó - három aljzatos elosztó, male csatlakozó: 1× f-típusú dugvilla, female csatlakozó: 2× f-típusú dugalj egészen 10 A, egyenes végződés
1 370 Ft -tól
Szállításra kész > 20 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HUb001
5,0
Viking AC CUBE töltőfej
Aljzat - 4× AC kimenet, 3× USB-A (5 V/2,4 A) és 1× USB-C (5 V/3 A), max. 16 A/ 250 V~4000 W/50 - 60 Hz, kapcsoló, egyszerre legfeljebb 8 készülék töltése, kábel hossza 180 cm
8 190 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VKNGz6
YATO hosszabbítókábel gumiszigeteléssel 10m -3csatlakozóval
Hosszabbító kábel - hosszabbító kábel, hosszúság 10 m
18 490 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CMP2803

Konnektorok, dugaljak és aljzatok

cikkÁrnyékolt kábel A kábel árnyékolása a nem kívánt zajok szűrőjeként szolgál. A zaj a videó-, hang- vagy adatkimenet minőségének romlásában nyilvánulhat meg. Számos tápkábel is fel van vértezve a zajok ellen (általában egy ferritgyűrűvel a csatlakozónál), de ezek inkább egyfajta...
A HDMI (High Definition Multimedia Interface, azaz nagyfelbontású multimédia interfész) a ma legszélesebb körben használt digitális szabvány a videó-, hang- és internetátvitelhez. Nagyon gyakran használják televíziók, monitorok vagy projektorok multimédiás...
Egy modern port, amely lehetővé teszi a laptopok gyors töltését, az adatátvitelt és akár két 4K monitor csatlakoztatását. A Thunderbolt 3 alapja az USB-C, amellyel egyforma alakú csatlakozóval rendelkeznek.
csökkentésMi legyen a redukcióval: mit mivel kapcsoljunk össze és hogyan? A reduktorokat szinte mindenhol alkalmazzák a mai technológia világában, és a felhasználók többsége nélkülük már nem tudna teljes mértékben működni. Manapság azonban sokféle a reduktor, ezért fontos eligazodni köztük. Cikkünkből megtudhatod, hogyan kell felosztani az...
További cikkek

Konnektorok, dugaljak és aljzatok

A Konnektorok, dugaljak és aljzatok kategóriában összesen 567 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó konnektorok, dugaljak és aljzatok Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább konnektorok, dugaljak és aljzatok A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb konnektorok, dugaljak és aljzatok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: konnektorok, dugaljak és aljzatok vélemények
P-DC1-WEB05
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ