ApF HU Visa

Panasonic Lumix G9 (TESZT)

Termékkatalógus
Panasonic Lumix G9 (TESZT)

Teszt

2018 február 9-én Frissítve

Ahogy egy korábbi cikkemben már említettem, a Panasonic egy új Lumix G9 tükör nélküli fényképezőgéppel rukkolt elő, amely az egyik legjobb, amit a Panasonic nyújthat. Ez természetesen a mechanikai kivitelezésre és designra is igaz. Ámbár tiszta MFT SLR-ről van szó, a "gé-kilenc" egy hagyományos digitális tükörreflexes fényképezőgépre hasonlít mind formában, mind tömegben és méretben, bár ez a modell még mindig valamivel kisebb és könnyebb, mint a hasonló kategóriájú SLR-ek. Hogy hogyan működik és milyen előnyei vannak, tesztünkből megtudhatod.

Panasonic Lumix G9 – kiváló ergonómia és praktikus funkciók

A kézbevételt követő első benyomás a tökéletes ergonómia  – a fényképezőgép nagyszerűen illeszkedik a kézbe, és mindent ott találsz rajta, ahol elvárható lenne. Különösen a kioldó fő kapcsolója szuper,  amely ugyan nem újdonság, mégis jobb, mint amit eddig kitaláltak. A fényképezőgép egész teste nagyon robusztus és tartós, amely megfelel a gyártó azon specifikációinak is, amely nem csak nedvesség- és porállóságot garantál, de akár -10°C-ig is fagyálló.

Panasonic Lumix G9 Panasonic Lumix G9 Panasonic Lumix G9
A Panasonic Lumix G9 4/3" CMOS érzékelővel, kihajtható kijelzővel és elektronikus zárral rendelkezik, amely másodpercenként akár 60 képkockát is képes készíteni.

Az anyagot, amelyből a fényképezőgép teste készült, a gyártó nem említi, de úgy sejtem különböző anyagok, például kompozit és magnéziumötvözet kombinációjából készülhetett. Úgy gondolom a minőségi anyaghasználat manapság nagyon fontos, csakúgy, mint az általános benyomás, a gyártó állítása szerinti ellenállósággal kombinálva pedig, még lényegesebb.

Egy másik észrevétel a Panasonic Lumix G9 futólagos áttekintése során az, hogy míg a hagyományos kamerák és a tükörreflexes fényképezőgépek általában egy, és nem több, mint két forgatható tárcsát tartalmaznak, addig a "gé-kilenc" hárommal büszkélkedhet, amely különösen előnyös lehet az igényesebb felhasználók számára. Ezzel szemben nagy hátrány lehet nem csak a kevésbé igényes felhasználók számára,  a beépített vaku hiánya, amelyet személy szerint a legnagyobb hiánynak tekintek eme fényképezőgép esetében. Természetesen ez megoldható külső vaku rendszer használatával, de ez gyakran kényelmetlenséggel jár.

i A Panasonic Lumix G9 azt bizonyítja, hogy a kisebb 4/3" és nagyobb APS-C érzékelő közötti minőségi különbség lassan, de biztosan csökken (mint az APS-C és a Full-frame között), így a fotósok több lehetőség közül választhatják ki személyes kedvencüket. A Four Thirds/Micro Four Thirds szenzor rendszer folyamatosan előtérbe került az utóbbi években, és a Panasonic Lumix G9 az egyik legjobb a ebben a kategóriában.

Továbbá pozitívan értékelem az Fn.1-Fn.3-al jelölt három funkcionális gombokat, amelyekhez szinte bármilyen funkciót hozzá lehet rendelni, így ez a következő lépés, hogy pontosabban személyre szabhasd a kamerát egyéni  követelményeidnek megfelelően. Továbbá kiváló minőségű a forgócsuklós, forgatható LCD kijelző (természetesen érintős) amely a hátsó falon található, valamint további finom részletek is rendelkezésre állnak mint a fő forgatható tárcsa rögzíthetősége az expozíció módokban, illetve a két memóriakártya hely is ilyen. A kamera vezérlése a kényelmes és intuitív kialakításának köszönhetően kiváló.

Panasonic Lumix G9 Panasonic Lumix G9 Panasonic Lumix G9

A csuklós kijelző természetesen érintésérzékeny. A 3 funkciógombhoz tetszőleges funkció hozzárendelhető.

Másfelől a fényképezőgép menüje számomra kevésbé világos. Megértem, hogy a gyártók szeretnének különbözni egymástól, de a kérdés inkább az, hogy ez néha nem jár-e negatívummal. Ha más márkáról váltasz Panasonic-ra, valószínűleg sok időt vesz majd igénybe, hogy megszokd a különbségeket, figyelembe véve azt is, hogy néhány részletet teljesen eltérő kifejezésekkel használnak. Másrészről az is igaz, ha más fényképezőgépek szokásai nem terhelnek, akkor ez nem vonatkozik rád, mivel ezek meglehetősen személyes és szubjektív dolgok, illetve megszokás kérdései.

Az érzékeny kioldó kivételével...

A gyakorlatban valószínűleg az első negatív élmény az volt, hogy túl érzékeny az exponáló gomb és a kereső érzékelője is, hiszen egy szemérzékelő automatikusan kapcsol nézetet az LCD kijelző és a kereső között a szem mozgásának megfelelően. Gyakran előfordult, hogy bármi is közelebb volt a keresőhöz, azonnal átkapcsolta az LCD kijelzőt a keresőre. De ez nem jelent nagy problémát, mivel könnyen kezelhető egy külön gomb segítségével. Ami még ennél is rosszabb és nagyon gyakran megtörtént velem, hogy exponált, bár csak a kioldógombot szerettem volna a fókuszáláshoz félig lenyomni. Ha télen kesztyűben fotózol, akkor is, ha nagyon vékony kesztyűt hordasz, gyakorlatilag nincs esélyed arra, hogy megkülönböztesd az élesség állítst az exponálástól. Úgy gondolom, hogy ez a leginkább zavaró tényező a gyakorlati használat szempontjából.

Panasonic Lumix G9 Panasonic Lumix G9 Panasonic Lumix G9 Panasonic Lumix G9
Lenyűgöző fotó minőség minden körülmény között

Praktikus szempontból viszont nagyra értékelem a fényképezőgépben közvetlenül tölthető az akkumulátor USB kábel segítségével, így a töltőkábel kihúzása nélkül  könnyedén töltheted a kamerát terepen powerbank, napelemes töltő, vagy autós töltő segítségével. A gyártó által meghatározott hideg ellenállást is teszteltem, és magammal vittem egy téli táborozás alkalmával, ahol probléma nélkül, túlélte az éjszakát, pedig csak egy ágon lógott az erdőben hóban és fagyban. Reggel a fagyos éjszaka után nem észleltem különösebb akkumulátorteljesítmény csökkenést, amely más modellek esetében ilyen helyzetekben igencsak észrevehető. A hideg idővel szembeni ellenállóság tekintetben számomra kitűnő.

A Panasonic Lumix G9 alapja a 20 MP felbontású 4/3"Live MOS (CMOS) érzékelő, természetesen rendelkezik beépített tisztítással és 5-tengelyes képstabilizációval új hatékony algoritmusokkal ellátva (a chip stabilizálást az objektív stabilizálásával kombinálva, egyszerre működhet). A gyártó akár 6,5 EV fényérték hatékonyságot ígér, amely valóban kiváló érték. A gyakorlatban ezt az értéket nehéz ellenőrizni, de tapasztalataim és néhány nap fotózás alapján elmondhatom, hogy bízom a gyártóban, mert a stabilizáció a gyakorlatban nagyon jónak bizonyult.

Panasonic Lumix G9 Panasonic Lumix G9 Panasonic Lumix G9 Panasonic Lumix G9
A Panasonic Lumix G9 fokozott védelmet élvez a víz, a por és a fagy ellen, így nyugodtan magaddal viheted téli tájat fotózni anélkül, hogy aggódnod kellene.

A "sensor shift" funkció sorozatfelvétel készítésekor szintén nagyon érdekes, hiszen az érzékelőt minden alkalommal kissé elmozdítva 40 vagy akár 80 Mpx felbontást is eredményezhet. A gyakorlatban ez akkor hasznos, ha valóban nagyobb felbontásra van szükséged. Fontos azonban megjegyezni, hogy csak akkor kapsz részletesebb képet, ha nagyon jó minőségű objektívet használsz, különösen, hogy ezt a funkciót csak álló jeleneteknél és kiváló minőségű állvány segítségével lehet használni. Ha az állvány nem teljesen merev, vagy a táj csak egy kicsit is bemozdul (például levelek, vagy a fű esetében stb.), akkor ezt a funkciót nem lehet használni, mert a rendszer nem tudja pontosan összeadni a készült fényképeket. Másrészről ez a funkció nagyszerű lehet az építészet tematikájú fotózáshoz. (természetesen a kapott 40 vagy 80 megapixeles képek JPG és RAW formátumban is tárolhatók, de jelentősen nagyobb adatmennyiséggel és késleltetéssel is számolni kell, amíg a fényképezőgép összeilleszti és tárolja a végső eredményt a kártyára - általában kb. 2-3 másodperc összesen).

A Panasonic Lumix G9 fényképezőgép legfontosabb specifikációi

ParaméterekPanasonic Lumix G9
Érzékelő chip17,3 x 13 mm - 4/3“ Live MOS (CMOS), 20 Mpx
StabilizációIgen, 6,5 EV hatékonyság + tisztítás
Képarány4 : 3
ISO érzékenységi tartományISO 100-tól ISO 25 600-ig
KépfeldolgozásVenus Engine 10
Automatikus élességállítás225 ponton,  -4 EV érzékenység
Folyamatos beolvasási sebesség12 / 20 / 60 fps
Expozíciós időtartomány(1/32000) 1/8000-ed és 60 s között
LCD monitor3“ (7,5 cm), érintős, 1 Mpx
KépkeresőOLED EVF, 3,68 Mpx
Videó4K / 60p
Vezeték nélküli kapcsolatWiFi, Bluetooth
MemóriakártyaSD / SDHC / SDXC – UHS I + UHS II
Akkumulátor élettartamKb 400 fénykép
Méretek137 x 97 x 92 mm
Tömeg658 g (beleértve az akkumulátort és az SD-kártyát is)

Fejlett autofókusz technológia

A DFD autofókusz rendszer, amely akár 225 fókuszpontot is használ, szintén nagyon jó, és praktikusnak bizonyult. A gyártó azt is kimondja, hogy akár 0,04 másodperc alatt is képes fókuszálni egyszeri és folyamatos fókuszáláshoz, így a leggyorsabb a mai fényképezőgépek között. Természetesen ilyen rövid időt nem tudok pontosan mérni, de azt mondhatom, hogy a Panasonic Lumix G9 valóban ragyogó és rendkívül éles képeteket készít, és nagyon megbízható fotózás során. Ilyen autofókusszal nem jelent problémát gyorsan mozgó eseményről sorozatfelvételeket készíteni, és a funkciót mozgó tárgyak követésére is használhatod. Összességében az autofókusz rendszert négy különböző üzemmódban lehet beállítani az adott felhasználó aktuális helyzetének és személyes igényeinek megfelelően.

Panasonic Lumix G9 Panasonic Lumix G9 Panasonic Lumix G9 Panasonic Lumix G9Panasonic Lumix G9 Panasonic Lumix G9 Panasonic Lumix G9 Panasonic Lumix G9
A fotók minőségét különböző ISO érzékenység mellett is teszteltem. A Panasonic Lumix G9 fényképezőgéppel készült képeket teljes minőségben a cikk végén töltheted le.

Az elektromágneses zárat legalább 200 000 expozíción tesztelték, és nagyon csendes, amit a fotósok a vadon élő állatok életét fotózva vagy társadalmi események során biztosan értékelni fognak. A Panasonic Lumix G9 még nagy ISO érzékenység esetén is nagyszerű eredményeket produkál, dupláját a chip méretéhez képest. Az eredményt a teljes felbontású bemutató képeken magad is meg tudod ítélni, amelyeket a cikk végén tölthetsz le. Bárki, aki mé többet szeretne kihozni a rendszerből, kipróbálhatja az új High Precision Multi Process NR zajcsökkentő rendszert.

Az egyedi lehetőségek végtelenek

Szintén nagyon fontos a tartozékok megléte, különösen az objektíveket illetően, amelyek az MFT (Micro Four Thirds) optikák teljes portfólióját kínálják. Ez egy csúcsminőségű fényképezőgép azonban a legjobb  szintén csúcsminőségű Leica objektívvel használni amellyel kihasználod az integrált optikai stabilizáció előnyeit, mivel nagyszerűen együtt tud működni kamerába épített chip stabilizációval – és a két stabilizátor együttes használatával érhető el a legjobb eredmény. Ebből a szempontból a Panasonic Leica 12-60mm f/2,8-4 ASPH Power OIS (átszámított fókusztávolsága 24-120 mm), amellyel próba felvételeket is készítettem ebben a cikkben, úgy tűnik, ideális alap objektív. Ezzel az objektívvel a Panasonic Lumix G9 megfizethető áron érhető el.

Panasonic Lumix G9 Panasonic Lumix G9 Panasonic Lumix G9
Számos tartozék áll rendelkezésre a Panasonic LUMIX DC-G9-hez, például extra akkumulátor, külső vaku és mikrofon.

További tartozékként a gyártó különböző külső vaku rendszereket kínál az egyszerűtől a kifinomultig (mint például a Panasonic DMW-FL360), illetve  kiváló minőségű Panasonic VW-LED1, LED-es fényforrásokat és külső mikrofonokat a videózás szerelmesei számára. A legigényesebb fotósoknak Panasonic BGG9 elemtartó áll rendelkezésre, amely tartós, csakúgy, mint az egész fényképezőgép, és jelentősen meghosszabbítja az akkumulátor élettartamát, miközben javítja a fogást portré fotózás közben.

Továbbá olyan intelligens eszközöket is magában foglal, amelyek vezeték nélkül csatlakozást biztosítanak a fényképezőgéphez WiFi vagy Bluetooth segítségével, ez uyan ma már általános, de a Panasonic javította ezt a funkciót is - az első kapcsolódás nem a szokásos és összetett párosítással történik, hanem csupán a QR-kód beolvasásával (amely biztosan elnyeri tetszésed). ??

A Panasonic Lumix G9 végső kiértékelése

A Panasonic Lumix G9 az egyik legjobb MFT eszköz. A fényképezőgép teste ergonómikus kialakítású és tartós, és nekem személy szerint tetszik, hiszen kitűnő design jellemzi. A rendszer mint olyan, mindenek felett nagyon gyors, könnyen kezelhető és szó szerint tele van sajátosságokkal. Sőt, csúcsminőségű videófelvételt is támogat. A fotók minősége remek, sőt a fényérzékelő chip mérete (vagyis kis mérete) tekintetében pedig igazán meglepő.

i Úgy gondolod, hogy a Panasonic Lumix G9 nem felel meg a követelményeidnek? Ne aggódj, segítségünkkel kiválaszthatod a megfelelőt! Hogyan válasszunk digitális fényképezőgépet?

Másfelől személy szerint nagyon érzékenynek találtam a kioldógombot, egy láthatatlan határon mozott az expozíció és a reteszelés között, és gyakran előfordult, hogy exponáltam, miközben csak szerettem volna beállítani a fókuszt. De ismételten jelzem, hogy ez egy meglehetősen szubjektív kérdés, mert lehet, hogy mások meg tudják csinálni. Viszont annál inkább zavaró a beépített vaku hiánya. Ez persze vitatható, hiszen a külső vaku rendszer sokkal jobb, de ugyanakkor a felhasználónak mindig rendelkeznie kell külső vakuval, amit egy táskából elő kell szednie, akkor is ha csak egy kis rásegítésre lenne szüksége egy kevésbé megvilágított helyzetben.

Lumix G9 képek teljes felbontásban

A Panasonic Lumix G9 legfontosabb előnyei és hátrányai

Értékelés 94 % Alza.hu
Főbb paraméterek: Kivitelezés
98 %
Képminőség
95 %

Ár /teljesítmény arány

90 %

Pozitívumok

  • Képminőség
  • Ergonomikus és tartós kivitel
  • Számos funkció
  • Gyors AF
  • Hatékony stabilizálás
  • Kiváló minőségű videó
  • Ésszerű ár

Ellenérvek

  • Nincs beépített vaku
  • Talán túl érzékeny kioldó

Panasonic Lumix G9 (TESZT)

Egy ideje már sejteni lehetett, hogy a Panasonic valamilyen érdekességgel készül, és ma ez a gondolat megerősítést nyert, hiszen bevezették az új Panasonic Lumix G9-et, és a sajtóközlemények valamint az alapvető információk szerint már egyértelmű, hogy izgatottan várhatjuk ezt a modellt. Az új "gee-nine" szó szerint a legjobbakkal rendelkezik, sőt sok tekintetben felülmúlja a Panasonic előző zászlóshajóját, a Panasonic Lumix GH5-öt. Néhány tulajdonság és paraméter rendkívül érdekes, és már most világos, hogy ez a modell egy kicsit magasabbra teszi a képzeletbeli mércét. Sőt a Panasonic komolyan gondolja, hogy egy új Leica Elmarit DG 200mm f / 2.8 Power OIS teleobjektívvel is előrukkol, amely várhatóan az új kamerával együtt jelenhet meg a piacon.

A Panasonic Lumix G9 akár 80Mpx képeket is képes rögzíteni

Az új Panasonic Lumix G9 4/3" Live MOS (CMOS) érzékelővel rendelkezik, fizikai mérete 17,3 × 13 mm, nagyjából 20 MP felbontás jellemzi, tehát az elérhető legnagyobb képméret 5184 × 3888 pixel. Az érzékelő chip nem rendelkezik aluláteresztő szűrővel, viszont ultrahangos tisztítással és egy hatalmas, öt tengelyes képstabilizátorral van felszerelve, amely nagy teljesítményt nyújt akár 6.5 fényérték mellett is. De ez nem minden, egy nagyon érdekes újdonság a speciális nagyfelbontású mód, ahol a stabilizátor képes a szenzort nyolc különböző pozícióba mozgatni, miközben a gép 8-at exponál. Az eredmény tehát egy összetett fénykép 40 vagy akár 80 Mpx (!) felbontással, amely gyakorlatilag 10368 × 7776 képpontot jelent, nem csak JPG formátumban, hanem RAW formátumban is. Természetesen ilyen fotókat készíteni csak jó minőségű állvány és statikus jelenetek mellett lehetséges. Különösen a tájfotózás alkalmával lehet mindez érdekes. Hozzáteszem, a szenzor chip új AR visszaverődéses rétegekkel rendelkezik, és a legújabb Venus Engine 10 képfeldolgozó processzor gondoskodik a kép helyes feldolgozásáról. A chip érzékenysége ISO 100-tól ISO 25 600-ig állítható.

Panasonic Lumix G9 Panasonic Lumix G9 Panasonic Lumix G9 Panasonic Lumix G9 Panasonic Lumix G9 Panasonic Lumix G9 Panasonic Lumix G9 Panasonic Lumix G9 Panasonic Lumix G9
A Panasonic Lumix G9 egy 4/3" CMOS érzékelővel rendelkezik, egy kihajtható kijelzőt és egy elektronikus zárat tartalmaz, amely másodpercenként akár 60 képet is képes készíteni.

A DFD automatikus élességállítási rendszer, amely jelenleg 225 kontrasztos fókuszponttal rendelkezik, szintén jelentős javulást eredményez. Ezenkívül az élesség állításnak nagyon gyorsnak kell lennie, mivel a gyártó 0,04 másodperces sebességet ígér. Az automatikus válasz érzékenysége -4 EV, amely szintén nagyon jó érték, így a fényképezőgépnek nem okoz gondot, ha nagyon enyhén megvilágított tárgyakat vagy éjszakai jeleneteket rögzít. Szintén érdekes az AF-érzékenység beállítása a tárgy mozgása alapján. A folyamatos felvétel rendkívül gyors, eléri a másodpercenként 12 képkockát, elektronikus zár és  folyamatos fókusz használata mellett 20 képkocka/másodpercet ér el, azonban ha kikapcsolod a fókuszálást, szóval előre beállítod a fókuszt, akkor a sebesség akár a hihetetlen másodpercenkénti 60 képkockára emelkedhet. A mechanikus zárat 200 000 fényképen tesztelték, és lehetővé teszi az 1/8000 és 60 másodperc közötti expozíciós időtartamot. Ha az elektronikus zárszerkezetet használod, a legrövidebb idő 1/32000 másodperc. Videóknál ez 1/16000 és 1/25 másodperc között mozog, és 4K-os felbontással akár 60 képkocka/másodperces szkennelési sebességgel is rögzíthetsz felvételt. Full HD felbontású formátumban lassított felvételt is készíthetsz, mialatt másodpercenként 180 kép készül. Ha szeretnéd felgyorsítani, akkor a fényképezőgépben time lapse videó mód is rendelkezésedre áll.

Állapotkijelző és két UHS II memóriakártya hely

A Panasonic Lumix G9 teste főként fémből áll (látszólag magnéziumötvözet), amely időjárásálló és fagyálló, -10°C-ig. A hátsó fal egy standard 3"-os, 1MP felbontású LCD kijelzővel van ellátva, amely érintésérzékeny és praktikus forgócsuklóra van helyezve.
A kifinomult felhasználók kedvéért a Panasonic a csúcskategóriás LCD-kijelzővel rukkolt elő, mivel hosszú éveken át a hagyományos tükörreflexes fényképezőgépekhez szoktunk hozzá. Érdekes továbbá a 3,62 megapixeles OLED kijelzővel és automatikus fényerőszabályzással rendelkező EVF kereső. A kereső nagyítása 0,83x, amely szintén kiváló érték, és nem villog még sorozatfelvétel esetén sem. A kamera az SD/SDHC/SDXC memóriakártya (SD foglalatok - SD / SDHC / SDXC) támogatja, többek között az UHS I és az UHS II legfrissebb verzióit. Wi-Fi és Bluetooth is rendelkezésre áll a vezeték nélküli kommunikáció érdekében. A tápellátást 1860 mAh kapacitású Li-ion akkumulátor biztosítja, amely elég ahhoz, hogy kb. 400 fényképet rögzíthess. Az akkumulátor közvetlenül a fényképezőgépben tölthető egy USB csatlakozó (USB 3.0) segítségével, ezzel az egész fényképezőgépet táplálva (szuper, bárcsak minden kamera rendelkezne vele). ??

Panasonic Lumix G9Panasonic Lumix G9Panasonic Lumix G9Panasonic Lumix G9Panasonic Lumix G9Panasonic Lumix G9
A Panasonic DMW-BGG9 akkumulátor markolat a Lumix G9-hez egy másik akkumulátort, egy második kioldót vagy egy második joysticket is ad.

Tartozékként a Panasonic DMW-BGG9, amely egy másik akkumulátort, függőleges zárkioldót, második joystickot, görgőt és expozíciózárat tartalmaz, szintén megvásárolható a Panasonic Lumix G9 készülékkel. A kamera az év végén jelenik meg a piacon. Az árat hivatalosan még nem közölték, de én mintegy 40 000 CZK-ra tippelem, beleértve az áfát is. Az elemtartónak ugyanabban az időben kell megjelennie, mint a fényképezőgép, és nagyjából 8 000 CZK körül lesz.

Lumix G9 technikai specifikációk

ParaméterPanasonic Lumix G9
Érzékelő chip17,3 × 13 mm - 4/3" Live MOS (CMOS), 20 Mpx
StabilizálásIgen, hatékony 6,5 EV + tisztítás
Képarány4 : 3
ISO érzékenységi tartományISO 100-tól ISO 25 600-ig
Képfeldolgozó processzorVenus Engine 10
Automatikus fókuszálás225 ponton, érzékenység -4 EV
Folyamatos felvételi sebesség12/20/60 fps
Expozíciós időtartomány(1/32000) 1/8000-es és 60 s között
LCD monitor3" (7,5 cm), érintős, 1 Mpx
KeresőOLED EVF, 3,68 Mpx
Videó4K / 60p
Vezeték nélküli kommunikációWiFi, Bluetooth
MemóriakártyákSD/SDHC/SDXC – UHS I + UHS II
Akkumulátor élettartamaKb 400 fénykép
Méretek137 × 97 × 92 mm
Tömeg658 g (akkumulátorral és SD kártyával együtt)
i A sorozat összes fényképezőgépe Panasonic Lumix.

Új Leica DG Elmarit 200mm f/2,8 Power OIS objektív

További újdonság az új, nagy fényerejű Leica DG Elmarit 200mm f/2,8 Power OIS újratervezett, 400 mm-es fókusztávolsággal. A lencse optikai stabilizációval rendelkezik, amely a fényképezőgépbe épített stabilizálással még nagyobb hatékonyságot biztosít. Az optikai rendszer 15 lencsét tartalmaz 13 csoportban, amelyekből 2 lencsét speciálisan alacsony diszperziójú UED üvegből készítenek. A természetes bokeh érdekében az objektív  9-oldalas nyílással rendelkezik, maximum f/22 értékkel. A legrövidebb fókusztávolság 115 cm. A fényképezőgéphez hasonlóan a lencsét az időjárás ellen is védik. Méretei 174 × 88 mm, tömege megközelítőleg egy és egy negyed kilogramm. A szűrő átmérője 77 mm. Opcionális telekonverterek használhatóak az objektívvel, amelyek ×1,4 vagy ×2,0  terjesztik ki a fókusztávolságot.

Az elérhetőséget és az árat még nem határozták meg, és nem is merem megbecsülni.

Leica DG Elmarit 200mm f/2,8 Power OIS Leica DG Elmarit 200mm f/2,8 Power OISLeica DG Elmarit 200mm f/2,8 Power OIS
A Panasonic Lumix G9-vel együtt a Leica DG Elmarit 200 mm f / 2.8 Power OIS objektívet is bemutatták.
ParaméterekLeica DG Elmarit 200mm f/2,8 Power OIS
Fókusztávolság200 mm f/2,8
Lencse rendszer15 lencsetag 13 csoportban
Optikai stabilizátorIgen
Rekesz9 lamella, f/2,8-től f/22-ig
Legrövidebb fókusztávolság115 cm
Szűrőméret77 mm
Méretek174 × 88 mm
Tömeg1245 gramm
Víz és por elleni védelemIgen
Nyomtatás
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ