Slevy s AP+ AP+ plus nový vizuál

Gázérzékelők

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Szűrés

Gázérzékelőket olyan helyen kell használni, ahol szivárgás vagy nem kívánt gázok felhalmozódása is előfordulhat. Telepítésükkel elkerülhető a robbanás vagy mérgezés veszélye. A következő bekezdésekből kiderül, hogyan válasszuk ki a megfelelő gázérzékelőt, milyen típusok léteznek, és mire képesek az egyes gázdetektor modellek.

Tovább

Gázérzékelők - első a biztonság

A gázérzékelők lehetővé teszik az éghető gázok, különösen a földgáz, a metán, a propán, a bután, az LPG és az LNG jelenlétének és mennyiségének meghatározását. Gázdetektorok különböző árkategóriákban, különböző típusban kaphatók. Kiválasztásukkor mindenekelőtt azokat a paramétereket kell figyelembe venni, amelyekben a különböző modellek eltérhetnek egymástól.

Melyik gázérzékelőt válasszuk?

Elsősorban aszerint válassz gázdetektort, hogy milyen típusú gázt szeretnél érzékelni.

  • A CO (szén-monoxid) érzékelők figyelmeztetnek a szén-monoxid koncentrációjára. Ez egy mérgező, színtelen, szagtalan gáz, amely leggyakrabban a tökéletlen égés során keletkezik. A szén-monoxidot csendes gyilkosnak is nevezik, és világszerte emiatt a gáz miatt alakul ki leggyakrabban halálos mérgezés.
  • A földgáz szivárgás érzékelő minden földgázt használó háztartás kötelező eszköze kell legyen. Szivárgás esetén fennáll a robbanás veszélye, amely anyagi károkat és emberi sérülést is okozhat.
  • A propán-bután érzékelőket főként ott érdemes használni, ahol a propán-butánt hordozható tartályokban tárolják és főzéshez, fűtéshez és világításhoz használják bent és kint egyaránt.
  • A kombinált gáz- és CO-érzékelő háztartási gázkészülékből, kazánból stb. származó gázok érzékelésére szolgál, és jelzi a gáz- és szén-monoxid-szivárgást.
Gázérzékelők

A kombinált gáz- és CO-érzékelő megbízhatóan érzékeli a gázt vagy a szén-monoxidot.

Mi a legjobb módja a földgáz- és CO-érzékelők felszerelésének?

A földgáz- és CO-érzékelők többféleképp telepíthetők. Az egyes gázok (propán-bután, földgáz, szén-monoxid) különböző tulajdonságokkal, sűrűséggel stb. rendelkeznek. Az érzékelőt ennek megfelelően a falra vagy a mennyezetre kell felszerelni.

i

Egyes gázérzékelők szabadon elhelyezhetők azoknak a berendezéseknek a közelében, ahol a gázszivárgás előfordulhat.

A CO (szén-monoxid) érzékelő és felszerelése

A CO-érzékelőt a kandalló vagy a kazán közelében kell felszerelni. Szén-monoxid leggyakrabban a gázkészülék meghibásodása miatt keletkezik, de a kémény hibája vagy a tüzelőanyagok rossz égése is okozhatja. Mivel a szén-monoxid egyenletesen terjed az egész térben, a CO-érzékelőt általában 1,5 m magasan, vagy szemmagasságban kell elhelyezni.

Kaphatók CO2 (szén-dioxid) érzékelők vagy levegőmonitorok is. Ezek a praktikus eszközök mérik a CO2-szintet, és jelzik, ha az meghaladja a tolerálható szintet, így szükség esetén megfelelően szellőztethetsz.

Földgáz- és propán-bután érzékelők felszerelése

A gázérzékelők mind a földgáz, mind a propán-bután szivárgásának ellenőrzésére szolgálnak a gázkészülékek közelében. A földgázérzékelőt a falra szerelik, körülbelül 10 cm-rel a mennyezet alá, mivel a földgáz könnyebb a levegőnél, és felfelé emelkedik. A propán-bután pedig nehezebb a levegőnél, ezért a föld felé süllyed. Emiatt a propán-bután érzékelőt körülbelül 15 cm-rel a padló fölött kell elhelyezni.

Kombinált gáz- és CO-érzékelő és felszerelése

A kombinált gáz- és CO-érzékelő helyes elhelyezésének alapvető kritériuma a gáz azonosítása, vagyis az, hogy a mennyezetre felszálló könnyű gázt vagy a padlóra lezuhanó nehéz gázt érzékeli-e - lásd a fenti információkat.

i

A gyártó minden esetben köteles utasításokat adni a készülék helyes és biztonságos felszereléséhez. Ezeket az utasításokat a berendezés telepítése vagy üzemeltetése előtt gondosan át kell tanulmányozni.

Hogyan működik egy gázdetektor?

A gázérzékelők önálló egységként vagy a központi riasztórendszer kiegészítő érzékelőjeként is megvásárolhatók. Ez csupán a lehetőségeidtől és preferenciáidtól függ.

  • A külön gázszivárgás-érzékelő működéséhez nem szükséges központi egység, és nem kötődik más eszközökhöz. Ez azonban korlátozott riasztási tartományt eredményez.
  • A központi egységhez kábellel csatlakoztatott gázszivárgás-érzékelőt áramforráshoz kell csatlakoztatni. A központi egységen keresztül történő csatlakoztatás lehetővé teszi például a szellőzés automatikus elindítását riasztás esetén.
  • Vezeték nélküli (okos) gázérzékelő Wi-Fi-n vagy GSM-en keresztül csatlakoztatható, így nincs szükség kábelekre.

Okos gázszivárgás érzékelő

Az okos gázszivárgás érzékelők lehetővé teszi, hogy a világ bármely pontjáról irányíthasd és felügyelhesd otthonodat, mindössze Wi-Fi kapcsolatra és a mobiltelefonodra van hozzá szükség. Ha például a készülék a megengedett gázkoncentráció túllépését érzékeli a levegőben, bekapcsolja kimeneti relét, beindít egy szirénát, és egy csatlakoztatott elektromos szelep segítségével megszakítja a ház, lakás stb. fő gázcsatlakozását. Az alkalmazás lehetővé teszi a gázkoncentráció és a statisztikák online nyomon követését is.

Gázérzékelők

Az okos gázérzékelő mobilalkalmazáson keresztül vezérelhető.

A vásárlás előtt célszerű összehasonlítani az adott gázérzékelőt más modellekkel is

A gázérzékelő kiválasztásakor célszerű az egyes tulajdonságokat megvizsgálni és összehasonlítani.

  • A riasztási hangerő fontos paraméter, különösen akkor, ha a gáz- vagy CO-érzékelőt lakóhelyiségen kívül, például pincében, kazánházban vagy garázsban szeretnéd elhelyezni. A hangerőt a gyártó decibelben adja meg.
  • A hatótávolság a készüléktől mért távolságot jelöli, amelyen belül az érzékelő képes észlelni a gázszivárgást.
  • A készülék tápellátása akkumulátorral vagy elektromos árammal lehetséges. Az elemmel működő gázszivárgás-érzékelőt mindig fel kell szerelni hangjelzéssel arra az esetre, ha az elem hamarosan lemerülne. Mindkét típusú áramellátás kombinációja gyakori.

A gázérzékelők számos hasznos funkciót kínálnak

A legolcsóbb gázérzékelő általában egy egyszerű doboz, amely különböző hangerejű riasztással figyelmeztet. Vannak azonban sokkal kifinomultabb készülékek is, amelyek számos funkciót kínálnak.

  • A kijelző megjeleníti a helyiség pontos gázkoncentrációját.
  • Az akkumulátor jelzése fontos tulajdonság, különösen akkor, ha a gázszivárgás-érzékelő egyetlen energiaforrása az akkumulátor.
  • Mobiltelefonos értesítések a gázkoncentráció változásának érzékelése esetén.
  • A téves riasztásokkal szembeni ellenállás megkímél a téves riasztások miatti aggodalomtól.
  • A memória tárolja az összes riasztási eseményt.
A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
44 termék
Ajax FireProtect Plus White - Füstérzékelő Típusok
5,0
Ajax FireProtect Plus White
Füstérzékelő - CO érzékelés, akkumulátoros tápellátás, kapcsolat rádióhullámokkal, értesítések a mobilra, önállóan is működő egység, működés központi egységgel
51 690 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AJAX8219
Nedis ZBDG11CWT
Gázérzékelő - földgáz, LPG és széngáz érzékelés, hálózati tápellátás, riasztás hangerőssége 75 dB, kompatibilitás Nedis SmartLife, értesítések a mobilra és töltöttségjelző, önállóan is működő egység
16 790 Ft
Felbontott raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: Nedis23_001
Nedis ZBDCO11WT
Gázérzékelő - CO érzékelés, akkumulátoros tápellátás, riasztás hangerőssége 85 dB, kompatibilitás Nedis SmartLife, értesítések a mobilra és töltöttségjelző, önállóan is működő egység
24 390 Ft
Felbontott raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: Nedis23_002
Airbi CO2AIR digitális szén-dioxid-mérő
Gázérzékelő - CO2 érzékelés, hálózati + akkumulátoros tápellátás, reakcióideje 0,1 perc, önállóan is működő egység
32 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: Airbi24001
Imou ZGA1
Gázérzékelő - hálózati tápellátás, hatótávolsága 200 m, riasztás hangerőssége 85 dB(A), értesítések a mobilra, működés központi egységgel, angol nyelvű alkalmazás
10 690 Ft
Felbontott raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: Imou23_40
5,0
Ajax FireProtect Plus Black
Füstérzékelő - CO érzékelés, akkumulátoros tápellátás, riasztás hangerőssége 85 dB(A), kapcsolat rádióhullámokkal, értesítések a mobilra, önállóan is működő egység, működés központi egységgel
49 090 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: AJAX8218
3,2
iGET SECURITY P6 - vezeték nélküli gázérzékelő
Gázérzékelő - CO, földgáz és propán-bután érzékelés, hálózati tápellátás, hatótávolsága 50 m, reakcióideje 1 perc, riasztás hangerőssége 90 dB, GSM kapcsolat, önállóan is működő egység, működés központi egységgel
9 890 Ft
Kérés esetén megrendeljük 3 db
Várható 2024. 05. 09.
Termékkód: NU105l
Imou ZGA1
Gázérzékelő - hálózati tápellátás, hatótávolsága 200 m, riasztás hangerőssége 85 dB(A), értesítések a mobilra, működés központi egységgel, angol nyelvű alkalmazás
11 290 Ft
Kérés esetén megrendeljük 1 db
Várható 2024. 04. 30.
Termékkód: Imou23_40
EVOLVEO Alarmex Pro (ACSALMGAS) vezeték nélküli éghető gáz érzékelő
Gázérzékelő - hálózati tápellátás, hatótávolsága 100 m, riasztás hangerőssége 90 dB, kompatibilitás Tuya, WiFi 2,4 GHz és WiFi 5 GHz kapcsolat, működés központi egységgel
16 190 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: EVO22_07
4,7
Tesla Smart Sensor Gas
Érzékelő - pontos érzékelés, többszörös riasztás, akár 70 Db-es riasztási hang, smart csatlakozás, alacsony energiafogyasztás
13 990 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: Tsl_22_30
4,0
gyúlékony gázok szivárgásérzékelője. Félvezető érzékelő, 85 dB-es sziréna, akkumulátoros támogatás
Gázérzékelő - földgáz, propán-bután és LPG érzékelés, hálózati + akkumulátoros tápellátás, riasztás hangerőssége 85 dB(A), állatok mozgásának érzékelése nélkül, önállóan is működő egység
7 890 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: Solight22_24
4,7
Smartwares FGA-13081 CO-szivárgásérzékelő
Gázérzékelő - CO érzékelés, akkumulátoros tápellátás, hatótávolsága 0,03 m, riasztás hangerőssége 85 dB(A), töltöttségjelző, önállóan is működő egység
11 490 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: SMWc023
Nedis ZBDG11CWT
Gázérzékelő - földgáz, LPG és széngáz érzékelés, hálózati tápellátás, riasztás hangerőssége 75 dB, kompatibilitás Nedis SmartLife, értesítések a mobilra és töltöttségjelző, önállóan is működő egység
17 690 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: Nedis23_001
3,4 18×
AQARA TVOC Air Quality Monitor
Detektor - asztalra helyezhető, mért értékek illékony szerves vegyületek (VOC), hőmérséklet és páratartalom, csatlakozás mobilalkalmazással funkció, felszerelés része kijelző, 2 elem (mellékelve), fehér kivitel, mérete 41,6 × 76 × 14 mm (Ma×Sz×Mé)
11 490 Ft
Használt raktáron
Termékkód: AqRAA21023
4,7
Tesla Smart Sensor Gas
Érzékelő - pontos érzékelés, többszörös riasztás, akár 70 Db-es riasztási hang, smart csatlakozás, alacsony energiafogyasztás
13 290 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: Tsl_22_30
5,0
MOES CO Detector, Zigbee
Gázérzékelő - CO érzékelés, akkumulátoros tápellátás, hatótávolsága 6 m, riasztás hangerőssége 85 dB, kompatibilitás Tuya, értesítések a mobilra és töltöttségjelző, működés központi egységgel, magyar és angol nyelvű alkalmazás Android és iOS operációs rendszerhez
17 890 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: Moes22_37
4,0
MOES Gas Leakage Detector, Zigbee
Gázérzékelő - földgáz érzékelés, hálózati tápellátás, kompatibilitás Tuya, értesítések a mobilra, működés központi egységgel, magyar és angol nyelvű alkalmazás Android és iOS operációs rendszerhez
13 990 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: Moes22_41
EVOLVEO Alarmex Pro (ACSALMGAS) vezeték nélküli éghető gáz érzékelő
Gázérzékelő - hálózati tápellátás, hatótávolsága 100 m, riasztás hangerőssége 90 dB, kompatibilitás Tuya, WiFi 2,4 GHz és WiFi 5 GHz kapcsolat, működés központi egységgel
15 390 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: EVO22_07
Ajax LifeQuality (8EU) Intelligens levegőminőség érzékelő, fehér
Levegőminőség mérő - falra helyezhető, mért értékek CO₂, hőmérséklet és páratartalom, csatlakozás mobilalkalmazással funkció, 2 CR123A elem (mellékelve), fehér kivitel, mérete 77 × 77 × 44,5 mm (Ma×Sz×Mé), tömege 127 g
102 690 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: AJAX23_022
Ajax LifeQuality (8EU) Intelligens levegőminőség-érzékelő, fekete
Levegőminőség mérő - falra helyezhető, mért értékek CO₂, hőmérséklet és páratartalom, csatlakozás mobilalkalmazással funkció, 2 CR123A elem (mellékelve), fekete kivitel, mérete 77 × 77 × 44,5 mm (Ma×Sz×Mé), tömege 127 g
116 390 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: AJAX23_021

Gázérzékelők

Gázérzékelők

A Gázérzékelők kategóriában összesen 44 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó gázérzékelők A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb gázérzékelők A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: gázérzékelők vélemények
P-DC1-WEB10
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ