Akvizice ApF HU Akvizice ApF HU

Tabletek

https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/bluetooth.jpg

Bluetooth

A Bluetooth egyfajta vezeték nélküli kommunikáció, amely két vagy több elektronikus eszközt, például táblagépet, mobiltelefont, fülhallgatót stb. összekapcsol. Hasznos továbbá hang-, video- és egyéb fájlok átviteléhez.

https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/co-je-esim.jpg

Mi az az eSIM?

A műanyag SIM kártyák ideje lejárt. A jövő az eSIM technológia. Ez egy külön chip, amely a telefon alaplapjába van beépítve. Mi változik a műanyag kártyákról való átállással? És vannak-e buktatói a modern eSIM technológiának?

https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/spyware.jpg

Mi az a spyware?

A kémprogramok nehéz észlelhető rosszindulatú szoftverek (programok), amelyeket hackerek használnak a felhasználók utáni kémkedésre. Hozzáférést gyűjtenek a személyes adatokról, banki adatokról vagy a böngészési előzényekhez. Hogyan lehet megszabadulni a kémprogramoktól és hogyan védekezzünk ellenük?

WiFi

Manapság szinte már minden WiFi-vel működik. Ez egy széles körben elterjedt, vezeték nélküli technológia, amely lehetővé teszi, hogy még több számítógépet csatlakoztass a hálózatba anélkül, hogy ehhez kábelekre lenne szükséged. Széleskörű használata főként azzal magyarázható, hogy a WIFI szabad sávokat használ. Csak egy vevőre és egy adóra van szükséged a használatához, amely ingyenes.

RAM

A számítógép működéséhez elengedhetetlen memóriaegységet általában a RAM (Random Access Memory) elnevezéssel illetik. Ez a memóriatípus véletlenszerű hozzáférésű. Lehetővé teszi az adatok olvasását a memória bármely részéből, valamint azok beírását is, így rendkívül gyors. A számítógép kikapcsolásakor azonban az összes benne tárolt adat elvész. Ezért csak ideiglenes adattárként szolgál a számítógépes munka során, a laptopok, valamint a mobiltelefonok és a táblagépek számára is.

Dokkoló csatlakozó

A dokkoló csatlakozója a laptopot a dokkolóegységhez csatlakoztatja. Ey magában foglalja a monitorok, billentyűzetek, egerek, külső merevlemezek és egyéb eszközök csatlakoztatását szolgáló portokat. Ez egy nagyszerű megoldás, ha gyakran használja a laptopot otthon és az irodában.

LTE modem

Az LTE modem segítségével csatlakoztatni tudod a laptopodat a mobilhálózatokhoz. Online lehetsz még útközben is.

NFC

Az NFC (Near Field Communication) hordozható eszközökhöz használatos, vezeték nélküli kommunikáció, nagyon rövid távolságra (max. 4 cm). Korábban fotók és videók küldésére használták, manapság inkább kontakt nélküli fizetéshez.
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/stupen-kryti-ochrana-ip.jpg

Az IP védettség mértéke a telefon folyadékkal és porral szembeni ellenállóságát jelöli

Az IP védettségi fokozat nemzetközileg szabványosított kód, amely azonosítja az elektromos készülékek ellenállását a idegen tárgyak és folyadékok, különösen a víz bejutása ellen. A védettség mértékét az úgynevezett IP-kód adja meg, amely az "IP" -ből és két számjegyből áll: az első jelzi a veszélyes érintkezés és az idegen tárgyak elleni védelmet, a második a víz és nedvesség elleni védelem mértékét jelzi.

GPS

A GPS egy amerikai helymeghatározó rendszer elnevezése, amelynek segítségével méteres pontossággal határozhatod meg a pozíciódat a földön, vagy a föld felett. Ezen kívül távolság és idő mérésére is alkalmas.

Kijelző technológia

Az alkalmazott technológia szempontjából leggyakrabban TFT, IPS és AMOLED kijelzőkkel találkozhatunk.

TFT (Thin Film Transistor)

Ezt a típusú kijelzőt nagyrészt az alacsonyabb árkategóriájú telefonoknál találjuk meg, kb. 40.000 forintos árig. Előnye az alacsony előállítási költség. Hátránya az alacsony betekintési szög, és lassú válaszidő.

IPS (In-Plane Switching)

Ezt néha Super-TFT néven is nevezik. Ezt mind közép-, mind high-end okostelefonokra használják. Számos előnye van a régebbi TFT kijelzőkhöz képest. Az IPS pontos színvisszaadást és széles látószöget biztosít.

AMOLED (Active-Matrix Organic Light-Emitting Diode)

Ez jelenleg a legfejlettebb kijelző a piacon. A csökkenő előállítási költségek révén ma már a középkategóriás telefonokban is megtalálható.

Lightning csatlakozó

A Lightning csatlakozót az Apple a különböző iPhone-modelleken alkalmazza – ez egy kétoldalú, rendkívül kisméretű (8pin) port, amely egyaránt alkalmas digitális jel és az elektromos feszültség továbbítására. A mellékelt Apple-kábel egyik végén Lightning csatlakozó (a telefonba csatlakoztatható), a másikon egy szabványos USB csatlakozó található, amellyel számítógéphez, vagy autós töltőhöz csatlakoztatható a készülék. Az iPhone 7 esetében a Lightning csatlakozó szolgál a fülhallgató csatlakoztatására is.

Az akkumulátor élettartama

Az akkumulátorok kapacitásának mértékegysége a mAh (miliamperóra), amelynél a magasabb érték nagyobb kapacitást jelez. Az, hogy az akkumulátor kapacitásának mekkora része kerül felhasználásra, általában a kijelző méretétől, a háttérvilágítástól, a CPU teljesítményétől, az adatfunkciók vagy a GPS használatától függ. Az akkumulátorok kapacitásának objektív összehasonlítása ebből adódóan általában a készenléti idők összevetésével lehetséges.

Készenléti idő

Annak érdekében, hogy az egyes telefonok között hatékonyan lehessen összehasonlítani az akkumulátor üzemidejét, a telefon kijelzi az úgynevezett készenléti időt. Ez az adat a laboratóriumi tesztek eredményét tükrözi, nem a valós teljesítményt. Tulajdonképpen azt a lehetséges maximális időtartamot jelöli, ameddig a telefon egyetlen töltéssel üzemképes tud maradni.

28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ