Nakupování budoucnosti Vásárolj kényelmesebben az Alza.hu alkalmazással 3

Monitorok

Bár a legtöbb monitor több célra is használható, a képminőség és a teljesítmény tekintetében különbségek lehetnek közöttük.

Tovább

A monitor, mint periféria az asztali PC elválaszthatatlan tartozéka. Bár a legtöbb monitor több célra is használható, a képminőség és a teljesítmény tekintetében különbségek lehetnek közöttük. Megkönnyítve a választást, alább igyekszünk tisztázni a különbségeket az LCD monitorok között.

Otthoni és irodai LCD monitor – remek társ a mindennapokban

Az otthoni-irodai monitornak rendelkeznie kell egy olyan képátlójú kijelzővel, ami kényelmesen tudja megjeleníteni a táblázatokat, dokumentumokat vagy akár a kedvenc filmjeinket, ezért legalább 22 colos képátlót javaslunk. Kínálatunkban számos gazdaságos és olcsó monitor található, amely a felhasználói igények nagy részét kielégíti.

Irodai munkálatok során jó szolgálatot tehetnek a különböző széles monitorok, amelyek lehetővé teszik több dokumentum vagy táblázat egyidejű kezelését, így megkönnyítve a monitor előtti munkavégzést. Nem szükséges két monitor vásárlása, így sok esetben egy ultrawide monitor olcsóbb megoldásnak bizonyul.

Hosszútávon nagyon hasznosak lehetnek a szemkímélő technológiák, például a Flicker-free vagy olyan LED monitor, amely rendelkezik kékfény szűrővel.

TV monitor – a LED monitor és televízió elegye

A számítógép monitorok érdekes csoportját alkotják a TV monitorok. Sok esetben logikus döntésnek tűnhet a televíziót a PC-hez csatlakoztatni, mint megjelenítő eszközt, de a valóságban nem ilyen egyszerű a helyzet. Egy TV tuneres monitor elsősorban a kijelző paneltípusában kerekedik felül a kisebb televíziókon.

Ezek az eszközök valójában univerzális IPS monitorok, amelyek lehetőséget nyújtanak televíziós adások követésére, mindenféle hozzáadott hardveres egység nélkül.

Gamer monitor – avagy a frissítési ráta utáni hajsza

A gamer monitorok követelménye a magas képfrissítési gyakoriság és az alacsony válaszidő. Ez a két paraméter lehetővé teszi a kijelző villámgyors reakcióját, ami folyamatos, szaggatás nélküli képet eredményez. Egy komoly gamer LCD monitor frissítési rátája 120Hz, nagyon népszerűek a 144 Hz-es monitorok is. De kínálatunkban szerepelnek a minden igényt kielégítő 240 Hz-es monitorok is, valamint a 2020-ban először bemutatott 360 Hz-es monitorok. Egy gamer PC monitor válaszideje 5ms alatti tartományban mozog.

i

A képfrissítési gyakoriság azt fejezi ki, hogy másodpercenként hány képet tud megjeleníteni a kijelző. Az eltelt időt, amely alatt a monitor reagál a kép változására a válaszidővel adjuk meg, egysége a ms (milliszekundum).

Gamer monitorunk képátmérőjét nagy valószínűséggel a pénztárcánk határozza meg. Lehetőségeink gyakorlatilag végtelenek, a sztenderd 24 colos képernyőtől egészen a hatalmas 49 colos széles gamer monitorokig is elmehetünk.

A gamer LCD monitorok kulcsfontosságú kiegészítői a G-Sync vagy FreeSync technológia. Funkciójuk nem más, mint hardveres (G-Sync) vagy szoftveres (FreeSync) megoldással összehangolni a monitor képfrissítését és a PC által generált képkockaszámot (frame rate).

144Hz monitorok – arany középút a képfrissítési frekvencia terén

A fentebb említett technológiákhoz szorosan kapcsolódnak a 144 Hz-es monitorok, amelyek egy 60Hz-es képernyővel szemben már komoly minőségbeli ugrást jelentenek. Az igényesebb gamerek számára is megfelelőek, de egy hobbi játékos számára is megfizethetőek.

Professzionális LCD monitor – nem csak grafikusok számára

A professzionális monitorok kulcsfontosságúak több szempontból is. Leggyakoribb felhasználási területük a grafikai tervezés, fényképszerkesztés és videógyártás. Az ilyen felhasználás során elengedhetetlen egy komoly teljesítményű számítógép és a minőségi kijelző, széles betekintési szögtartománnyal és tökéletes színvisszaadással.

 • Grafikus és fotós monitorok esetében kifejezetten fontos a tökéletes képminőség. Az e célra szánt LCD monitorok jellemzője akár az Adobe-RGB színtartomány 99%-os lefedése, valamint elvárható a legalább 10-bites színvisszaadás. A portré mód kínálta elforgatási lehetőség retusálás mellett lehet hasznos.
 • A nagyformátumú kijelzők ipari használatra szánt monitorok, amelyek sikeresen megbirkóznak akár 24-órás üzemidővel is. Felhasználási területük elsősorban a tájékoztatási kijelzés.
 • Érintőképernyős monitorok - értékesítési és információs pontok hasznos kiegészítői lehetnek, ezenkívül a vendéglátási szektorban is folyamatosan teret nyernek. Nem elhanyagolható az oktatásban betöltött szerepük sem.

LED monitor nem csak személyi számítógéphez, hanem laptophoz is csatlakoztatható, így egyszerűen megduplázhatod a képernyőid számát. Ajánlatos ilyenkor a laptop kijelzőjével azonos felbontást és oldalarányt beállítani.

Ívelt LED monitor – a tökéletes vizuális élményért

Az ívelt monitorok egyedi tulajdonsága, hogy a képernyő minden része a szemtől azonos távolságban helyezkedik el. Ennek köszönhetően könnyen betekinthetőek a monitor szélei is, kifejezetten a nagyobb kijelzők esetében érvényes ez a megállapítás. A pc monitor hajlított konstrukciója elsősorban a gamer monitoroknál hasznos, kifejezetten akció és kaland játékok esetében. A játékos számára egy ívelt gamer monitor komoly előnyt jelenthet az ellenféllel szemben.

Ívelt monitor betekintési szög
Különbség a sík és ívelt képernyő betekinthetősége között

Mire figyeljünk PC monitor vásárlás esetében

Legfontosabb tényezők a kijelző mérete (amit elsősorban colban állapítunk meg), felbontása, a panel típusa és a képernyő felülete. Érdemes figyelmet fordítani a bemenetek és kimenetek, valamint az egyéb funkciók feltérképezésére is.

Képernyőméret, avagy milyen nagy monitorra van szükségem?

A monitorok esetében széles mérettartományban válogathatsz. Kijelenthető, hogy minél nagyobb, annál jobb. Érdemes azonban figyelembe venni hány colos monitor passzol felhasználói környezetünkbe.

 • 20˝ és kisebb monitorok | Mini monitorok – főleg otthoni és irodai használatra, gyakran információs megjelenítőként vagy értékesítési pontokon fordulnak elő. Ide tartoznak a hordozható monitorok is (méretük 16 col körüli), amelyek ideális társak lehetnek utazáskor, vagy egyszerűen amikor szükségünk van eggyel több képernyőre a laptopunkhoz.
 • 21˝-22˝ monitorok – kifejezetten jó ár/érték arány jellemző rájuk, szintén az otthoni (filmek, multimédia) és irodai (mailek, táblázatok) felhasználhatóság dominál.
 • 23˝-24˝ monitorok – remek kompromisszumot kínálnak a képernyőméretet és a használati felületet illetően.
 • 25˝-27˝ monitorok – kimondottan alkalmasak munkavégzésre vagy a gaming világban való elmerülésre.
 • 28˝-32˝ monitorok - ideálisak grafikai tervezéshez, CAD feladatokra és videószerkesztésre.

i

Nagy monitorok 33˝ felett – ha a használati felület nem behatárolt, érdemes beruházni egy igazán nagy monitorra, amely megkönnyíti a mindennapi munkavégzést vagy minőségi szórakoztatást nyújt.

PC monitor és felbontás – melyiket válasszam?

Alapjában megállapítható, ahogy az LCD monitor képernyőmérete növekszik, úgy lesz a kijelző felbontása is nagyobb. A magasabb felbontás eredménye az egy colra eső több képpont, ezáltal a monitor részletgazdagabb megjelenítésre képes. Nem elhanyagolható a megnövekedett munkafelület sem. Mikor kielégítő számomra egy Full HD monitor és mikor van szükségem 4K kijelzőre?

 • Full HD – pixelekben kifejezve a felbontás 1920 × 1080 (1080p). Minden általános használatú monitor számára megfelelő.
 • Quad HD – átmenet a Full HD és 4K képernyő között, felbontása 2560 × 1440 (1440p).
 • 4K – a felbontás a 4K esetében a Full HD kétszerese, tehát 3840 × 2160 pixel (2160p), ami már ideálisnak mondható professzionális felhasználásra vagy játékokhoz.
 • 8K – a jövő szabványa lehet, a felbontás a 4K kétszerese, tehát 7680 × 4320 (4320p), elsősorban a grafikai tervezésben várható az ilyen kijelzők térhódítása.
Full HD, 4K és 8K összehasonlítás
Míg a Full HD felbontás megfelelő a legtöbb feladat elvégzéséhez, a 8K tökéletesen megjeleníti a legkisebb képrészleteket is.

LED Monitorok fajtái a panel típusok szerint

A számítógép monitorok esetében több megjelenítési technológia is létezik. Jelen esetben legnépszerűbbek az IPS monitorok, amelyek kiváló színvisszaadást, alacsony energiafogyasztást és rendkívüli betekintési szögtartományt kínálnak. A TN panelek előnyei a kisebb válaszidő és alacsonyabb ár, de képminőség terén némileg elmaradnak az IPS panelek mögött. A két technológia közé ékelődnek be a VA panelek (MVA, PVA), amelyek kiemelkedő eredményeket produkálnak a kontrasztarány terén, de betekintési szögtartományban nem tudják felvenni a versenyt az IPS monitorok paneleivel.

i

A monitorok esetében igen népszerű IPS technológiáról az alábbi szótárcikkben olvashatsz: IPS monitor képfeldolgozási technológia.

Kínálatunk üde színfoltjai az OLED monitorok, amelyek abban térnek el a hagyományos LED monitoroktól, hogy gyakorlatilag nincs háttérvilágításuk, a fényt pixel-szinten generálják. A képpont világítása ki is kapcsolható, ezáltal elérhető a fekete szín tökéletes megjelenítése.

i

Ezen a szinten érdemes tisztázni a különbséget az LCD monitorok és LED monitorok között. Manapság nincs értelme különbséget tenni a két kifejezés között. Mivel a régebbi CCFL (fénycsöves) háttérvilágítást teljes mértékben helyettesítette a LED háttérvilágítás, így gyakorlatilag az összes LCD monitor LED monitor is egyben.

A képernyő felületének fajtái

A kényelmes munkavégzés szempontjából kulcsfontosságú a képernyő felületének típusa. A választásnál figyelembe kell vennünk a monitor és különböző fényforrások egymáshoz viszonyított helyzetét.

 • Matt felület: elnyeli a környező fényt, minimális fényvisszaverődés tapasztalható. A színek azonban kevésbé telítettek.
 • Fényes felület: kontrasztos, telített színek a jellemzőek. Direkt megvilágítás esetén nehezen olvasható a képernyő.
 • Tükröződésmentes felület: kompromisszumot képez a fényes és matt kialakítás között. A fényes felülettel szemben jobban olvasható, de a színvisszaadás nem kiemelkedő.

LCD monitor csatlakozók

Vásárlás előtt érdemes ellenőrizni a számítógépünk bemeneteit és az alapján választani monitort.

D-SUB (VGA)
D-SUB (VGA)

HDMI
HDMI

DVI
DVI

DisplayPort
DisplayPort

USB-C
USB-C

Kíváncsi vagy, hol találhatsz kiváló monitorokat alacsony áron? Nézz körül használt monitorjaink között.

Egyéb hasznos funkciók, tulajdonságok, érdekességek

Az LCD monitorok terén rengeteg hasznos funkcióval és technológiával találkozhatunk, amelyek például a gamer szektorban kulcsfontosságúak is lehetnek. Íme egy rövid lista a legfontosabbakról:

 • Flicker-free technológia és kékfény szűrő – kímélik a szemet és megakadályozzák az ebből fakadó fejfájást.
 • A beépített hangszóróknak hála nincs szükség külső hangfalakra, így pénzt és helyet is spórolhatsz.
 • Pivot vagy portré mód - a monitor elforgatását teszi lehetővé.
 • A HDR technológia a részletgazdag megjelenítésben játszik szerepet.
 • 3D támogatással és egy megfelelő szemüveggel megjeleníthetőek a 3D tartalmak is
 • Az automata fényerőszabályozással a monitor háttérvilágítása igazodik a környezet fényviszonyaihoz.
 • Tv tuneres monitorral dekóderek és set-top boxok nélkül is nézhetünk televíziós közvetítéseket.
 • Az USB-bemenet lehetővé teszi külső merevlemezek, pendrive és egyéb meghajtók csatlakoztatását.
 • 3,5mm-es jack bemenet segítségével a fülhallgatónkat egyenesen a monitorhoz tudjuk csatlakoztatni.
 • Kép a képben (PIP) funkció segítségével hatékonyabb a munkavégzés, a monitor képes több tartalom egyidejű megjelenítésére.

i

A monitorok esetében is előforduló HDR technológiáról az alábbi cikkben olvashatsz: Mi a HDR és hogyan működik.

Számítógép és LED monitor – elválaszthatatlan társak

A számítógép mindennapjaink elválaszthatatlan tartozéka. Új PC vásárlásánál szintén több tényezőt veszünk figyelembe. Ha nem csak új monitor vásárlásán gondolkodsz és szükséged lenne egy új PC konfigurációra személyre szabott igényekkel, látogass el a Számítógépek kategóriába is.

LED monitor ár szerint

A rendkívül széles kínálatnak köszönhetően az összes felhasználati területre találunk olcsó monitort. Legyen az egy ívelt gamer kijelző, vagy vendéglátásban használatos érintőképernyős monitor, a monitor ára nem hátráltató tényező, bárki találhat számára megfelelő megjelenítőt.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
23,8" Dell P2419H Professional Szállításra kész > 5 db
LCD LED monitor - Full HD 1920 × 1080, IPS, 16:9 képarány, 5ms válaszidő, 8bit színmélység, 250cd/m2 fényerő, DisplayPort 1.2, HDMI 1.4, VGA, USB, állítható magasság, Pivot, VESA, kontraszt: 1000:1
71 990 Ft

2.
23,8" Dell P2422H Professional Szállításra kész > 5 db
LCD LED monitor - Full HD 1920 × 1080, IPS, 16:9 képarány, 5ms válaszidő, 250cd/m2 fényerő, DisplayPort 1.2, HDMI 1.4, VGA, állítható magasság, Pivot, VESA, kontraszt: 1000:1
80 290 Ft

3.
22" Samsung S22F350 Szállításra kész > 5 db és akár ma a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
LCD LED monitor - Full HD 1920 × 1080, TN, 16:9 képarány, 5ms válaszidő, FreeSync, 8bit színmélység, 200cd/m2 fényerő, HDMI 2.0, VGA,
36 090 Ft

Még több
1 249 tétel
Classic Kategória
23,8" Dell P2419H Professional
LCD LED monitor - Full HD 1920 × 1080, IPS, 16:9 képarány, 5ms válaszidő, 8bit színmélység, 250cd/m2 fényerő, DisplayPort 1.2, HDMI 1.4, VGA, USB, állítható magasság, Pivot, VESA, kontraszt: 1000:1

71 990 Ft áfa nélkül 56 690 Ft
Kosárba
Átvehető: Cs 9.23. - P 9.24.
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ADL24p30
Arany középút
27" Dell Alienware AW2721D Lunar Light
LCD LED monitor - Quad HD 2560 × 1440, IPS, 16:9 képarány, 1ms válaszidő, 240Hz képfrissítési gyakoriság, G-Sync, 450cd/m2 fényerő, DisplayPort, HDMI 1.4, USB, fül/fejhallgató kimenet, állítható magasság, Pivot, VESA, kontraszt: 1000:1

285 890 Ft áfa nélkül 225 110 Ft
Kosárba
Átvehető: Cs 9.23. - P 9.24.
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ADL27u70b
Premium Kategória
43" GIGABYTE AORUS FV43U
Nagyformátumú kijelző - 4K 3840 × 2160, QLED, 16:9 képarány, 1ms válaszidő, 144Hz képfrissítési gyakoriság, 10bit színmélység, HDR, 750cd/m2 fényerő, DisplayPort 1.4, HDMI 2.1, USB-C, fül/fejhallgató kimenet, beépített hangszóró, VESA, kontraszt: 4000:1

423 790 Ft áfa nélkül 333 690 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 9:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: CGG43WQ
27" LG UHD 27UL850-W
LCD LED monitor - 4K 3840 × 2160, IPS, 16:9 képarány, 5ms válaszidő, FreeSync, HDR, 350cd/m2 fényerő, DisplayPort, HDMI 2.0, USB-C, USB, fül/fejhallgató kimenet, állítható magasság, Pivot, beépített hangszóró, VESA, kontraszt: 1000:1

157 390 Ft áfa nélkül 123 930 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: WK060a1h9h5
27" Dell S2721DS Style
LCD LED monitor - Quad HD 2560 × 1440, IPS, 16:9 képarány, 4ms válaszidő, 75Hz képfrissítési gyakoriság, FreeSync, 350cd/m2 fényerő, DisplayPort 1.2, HDMI 1.4, fül/fejhallgató kimenet, állítható magasság, Pivot, beépített hangszóró, VESA, kontraszt: 1000:1

100 990 Ft áfa nélkül 79 520 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ADL27u36c
22" Samsung S22F350
LCD LED monitor - Full HD 1920 × 1080, TN, 16:9 képarány, 5ms válaszidő, FreeSync, 8bit színmélység, 200cd/m2 fényerő, HDMI 2.0, VGA,

36 090 Ft áfa nélkül 28 420 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: WH520a1a1
27“ Dell Gaming S2721DGFA
LCD LED monitor - Quad HD 2560 × 1440, IPS, 16:9 képarány, 1ms válaszidő, 165Hz képfrissítési gyakoriság, 400cd/m2 fényerő, DisplayPort 1.4, HDMI 2.0, fül/fejhallgató kimenet, állítható magasság, Pivot, VESA, kontraszt: 1000:1

153 690 Ft áfa nélkül 121 020 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ADL27u36d1
24" Dell SE2417HGX
LCD LED monitor - Full HD 1920 × 1080, TN, 16:9 képarány, 1ms válaszidő, 75Hz képfrissítési gyakoriság, FreeSync, 300cd/m2 fényerő, HDMI 1.4, VGA, fül/fejhallgató kimenet, kontraszt: 1000:1

48 490 Ft áfa nélkül 38 180 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ADL24s14
23.8" ASUS VA24DQ
LCD LED monitor - Full HD 1920 × 1080, IPS, 16:9 képarány, 5ms válaszidő, 75Hz képfrissítési gyakoriság, FreeSync, 8bit színmélység, 250cd/m2 fényerő, DisplayPort 1.2, HDMI 1.4, VGA, fül/fejhallgató kimenet, beépített hangszóró, VESA, kontraszt: 1000:1

53 390 Ft áfa nélkül 42 040 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: WA034p0
28" Samsung U28E590
LCD LED monitor - 4K 3840 × 2160, TN, 16:9 képarány, 1ms válaszidő, FreeSync, 370cd/m2 fényerő, DisplayPort, DisplayPort 1.2, HDMI 2.0, fül/fejhallgató kimenet, VESA, kontraszt: 1000:1

84 190 Ft áfa nélkül 66 290 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: WH605e2
24" ASUS TUF Gaming VG249Q
LCD LED monitor - Full HD 1920 × 1080, IPS, 16:9 képarány, 1ms válaszidő, 144Hz képfrissítési gyakoriság, FreeSync, 250cd/m2 fényerő, DisplayPort 1.2, HDMI 1.4, VGA, állítható magasság, Pivot, beépített hangszóró, VESA, kontraszt: 1000:1

70 290 Ft áfa nélkül 55 350 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: WA039i4c
24" Samsung F24T350
LCD LED monitor - Full HD 1920 × 1080, IPS, 16:9 képarány, 5ms válaszidő, 75Hz képfrissítési gyakoriság, FreeSync, 250cd/m2 fényerő, HDMI 2.0, VGA, VESA, kontraszt: 1000:1

45 390 Ft áfa nélkül 35 740 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: WH603r3e
27" Philips 273V7QDAB
LCD LED monitor - Full HD 1920 × 1080, IPS, 16:9 képarány, 4ms válaszidő, 250cd/m2 fényerő, DVI, HDMI 1.4, VGA, fül/fejhallgató kimenet, beépített hangszóró, VESA, kontraszt: 1000:1

57 890 Ft áfa nélkül 45 580 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: WC120a5b1
32" Samsung C32T550
LCD LED monitor - ívelt, Full HD 1920 × 1080, VA, 16:9 képarány, 4ms válaszidő, 75Hz képfrissítési gyakoriság, FreeSync, 8bit színmélység, 250cd/m2 fényerő, DisplayPort 1.4, HDMI 2.0, VGA, fül/fejhallgató kimenet, beépített hangszóró, kontraszt: 3000:1

Ár több darab vásárlása esetén 88 530 Ft áfa nélkül 69 710 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: WH605h6d
24" Samsung S24R350
LCD LED monitor - Full HD 1920 × 1080, IPS, 16:9 képarány, 5ms válaszidő, 75Hz képfrissítési gyakoriság, 8bit színmélység, 250cd/m2 fényerő, HDMI 1.4, HDMI 2.0, VGA, VESA,

46 890 Ft áfa nélkül 36 920 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: WH603r3b
23.8" HP 24f
LCD LED monitor - Full HD 1920 × 1080, IPS, 16:9 képarány, 5ms válaszidő, 75Hz képfrissítési gyakoriság, FreeSync, 300cd/m2 fényerő, HDMI 1.4, VGA, kontraszt: 1000:1

42 990 Ft áfa nélkül 33 850 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: WP087e4h2f
27“ GIGABYTE M27Q
LCD LED monitor - Quad HD 2560 × 1440, IPS, 16:9 képarány, 0,5ms válaszidő, 170Hz képfrissítési gyakoriság, 8bit színmélység, HDR, 350cd/m2 fényerő, DisplayPort 1.2, HDMI 2.0, USB-C, USB, fül/fejhallgató kimenet, állítható magasság, VESA, kontraszt: 1000:1

126 090 Ft áfa nélkül 99 280 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: CGM27Q
28" ASUS TUF Gaming VG289Q
LCD LED monitor - 4K 3840 × 2160, IPS, 16:9 képarány, 5ms válaszidő, FreeSync, 10bit színmélység, HDR, 350cd/m2 fényerő, DisplayPort 1.2, HDMI 2.0, fül/fejhallgató kimenet, állítható magasság, Pivot, beépített hangszóró, VESA, kontraszt: 1000:1

163 390 Ft áfa nélkül 128 650 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: WA045t2
27" LG Ergo 27GN800-B
LCD LED monitor - Quad HD 2560 × 1440, IPS, 16:9 képarány, 144Hz képfrissítési gyakoriság, G-Sync-kompatibilis, HDR, 350cd/m2 fényerő, DisplayPort 1.4, HDMI 2.0, fül/fejhallgató kimenet, VESA, kontraszt: 1000:1

116 090 Ft áfa nélkül 91 410 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: WK060a1h9i9
24" LG 24MP59G
LCD LED monitor - Full HD 1920 × 1080, IPS, 16:9 képarány, 1ms válaszidő, 75Hz képfrissítési gyakoriság, FreeSync, 8bit színmélység, 250cd/m2 fényerő, DisplayPort 1.2, HDMI 1.4, VGA, kontraszt: 1000:1

48 890 Ft áfa nélkül 38 500 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: WK060a1a24a
JOY-IT RASPBERRY PI touch display 7" keret nélkül
LCD LED monitor - érintőképernyős, 1024 × 600, HDMI 1.4, USB,

27 990 Ft áfa nélkül 22 040 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: RK106d
24" BenQ GW2480
LCD LED monitor - Full HD 1920 × 1080, IPS, 5ms válaszidő, 8bit színmélység, 250cd/m2 fényerő, DisplayPort, HDMI 1.4, VGA, fül/fejhallgató kimenet, beépített hangszóró, VESA,

53 890 Ft áfa nélkül 42 430 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: WT128o3
ASUS TUF Gaming VG249Q1R
LCD LED monitor - Full HD 1920 × 1080, IPS, 16:9 képarány, 1ms válaszidő, 165Hz képfrissítési gyakoriság, FreeSync, 8bit színmélység, 250cd/m2 fényerő, DisplayPort 1.2, HDMI 2.0, fül/fejhallgató kimenet, beépített hangszóró, VESA, kontraszt: 1000:1

69 590 Ft áfa nélkül 54 800 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: WA039i4k
27" Samsung C27RG50
LCD LED monitor - ívelt, Full HD 1920 × 1080, VA, 16:9 képarány, 4ms válaszidő, 240Hz képfrissítési gyakoriság, G-Sync-kompatibilis, 8bit színmélység, 300cd/m2 fényerő, DisplayPort, HDMI 2.0, fül/fejhallgató kimenet, kontraszt: 3000:1

80 190 Ft áfa nélkül 63 140 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: WH605e1g2

Monitorok

cikkHogyan csatlakoztassunk laptophoz TV-t vagy monitort? (ÚTMUTATÓ) Kíváncsi vagy, hogyan működik a laptop vagy asztali számítógép összekötése TV-vel vagy monitorral?...
Az LG UltraGear sorozat új monitorjai bizonyítják, hogy az IPS technológia ma már ugyanolyan sebességre...
A kormányzati intézkedések eredményeként otthon kell maradnod a gyermekeddel vagy karanténban vagy? És...
Gaming billentyűzetDell Alienware útmutató Kiváló minőségű gaming felszerelésre vágysz, amely a trendeket nem követi hanem alakítja? Akkor kattanj rá...
Az első 8K televízió már megvásárolható. Ezúttal bemutatjuk, hogy mit jelent a 8K felbontás, hogyan néz ki...
A korszerű videokártyával rendelkező erőteljes játékgép csak részleges garancia a sima játékélményre. A...
További cikkek Összes cikk

Monitorok

A monitorok szélesebb értelemben véve munkaeszközök. Sok időt töltünk a számítógép és így a monitor előtt, ezért ne becsüljük alá gondos kiválasztásuk fontosságát. Arra fókuszálj, mire van szükséged, lehet, hogy ez a nagy felbontás, a képátló mérete vagy a csatlakozó-felszereltség és ezek kombinációja. A minőségi monitorok széles körű beállítási lehetőségeket nyújtanak, hogy kényelmesebben dolgozhass, játszhass vagy szórakozhass.

PC monitorok a gamer világban

A számítástechnikai iparban a PC vonal és a klasszikus személyi számítógépek kora leágazóban van. Az irodák és hivatalok asztalairól eltűnnek a hatalmas berregő dobozok, helyüket átveszik a kisebb praktikusabb hordozható eszközök.

Ennek a trendnek viszont teljesen ellentmond a gamer világ fejlődése. A játékra épített számítógépek népszerűségének növekedésével egyenes arányban növekszik a gaming PC monitorok kínálata.

A gamer vonal fontosságát mutatja, hogy a monitor kínálat nagyjából fele tartozik a gaming kategóriába és a gyártók is évről-évre sokkal több gaming PC monitort értékesítenek.

A gamer számítógép monitorok között a kezdő játékostól kezdve a profi e-sport versenyzőig mindenki megtalálja a számára tökéletes modellt. Valaki előnyben részesíti az dizájnos ívelt monitorokat, valakinek a képfrissítési gyakoriság a legfontosabb, így a 240Hz monitorok között fog válogatni, mások hűek maradnak a jól bevált szériák medelljeihez, pl. Acer Predator, Dell Alienware, Zowie by BenQ.

Monitorok ár szerint

Képfrissítési gyakoriság, adaptív szinkron, válaszidő, kvantumpont technológia – csak egy pár kifejezés, amelyek a „halandó“ monitor vásárló számára teljesen ismeretlenek. A technikai paraméterek terén bizonytalan vásárló legjobb barátja „A legolcsóbb elöl“ gomb, vagy ez a bal felső sarokban található csúszka lesz:

Monitorok árai
Monitorok ár szerint

Monitor árak számokban

Az említett gamer PC monitorok népszerűségének hála, körülbelül 1000 termék található a kínálatban. A monitorok ár szerinti választása mutatkozik a legkönnyebben járható útnak. A monitor árak átláthatóságát segíti az alábbi grafikon:

Monitorok árai
Monitorok ár szerinti áttekintése (Alza.hu május 2020)

Látható, hogy a monitorok kb. 30%-a 70 000 Ft alatt megvásárolható. A monitor árak besorolásának megértését segíti, ha tudjuk, hogy a legolcsóbb monitor ára nagyjából 20 000 Ft, míg a legdrágább vetekszik egy vidéki közepes méretű telek árával (körülbelül 7 000 000 Ft).

Ha tovább követjük a grafikont, láthatjuk, hogy a komplett kínálat 70%-a 150 000 Ft alatt van. Ezért az összegért az összes felhasználási területre találunk csúcsminőségű képernyőt. Érdekes adat, hogy csak a monitorok 6-7%-a kerül többe, mint fél millió forint.

Monitor árak és méretek

Az áron kívül a másik könnyen értelmezhető paraméter a képátló, ami meghatározza a monitor méretét. A colban (hüvelykben) kifejezett értékeket már ismerjük a televíziók, tabletek, mobiltelefonok világából és könnyen el tudjuk dönteni mi számunkra a megfelelő méret.

i

1 hüvelyk (col) = 2,54 cm

24" monitor = 60,96 cm képátlójú monitor

24 colos monitor árak

Az egyetemesen elismert „átlagos“ képátló fogalma az idők során változott. A nagy képernyő utáni hajsza nem újkeletű, a mobiltelefonok, televíziók esetében is teljesen normális. Sokáig a 22 colos monitor számított kiindulópontnak. Manapság hála a monitor árak általános csökkenésének, inkább a 24" monitor számít alapnak.

Miért előnyös a 24 colos monitor?

A 24" monitor méret nagyon fontos szerepet tölt be a gamer világban. Mivel ezen a téren rendkívül fontosak az egyéb technikai paraméterek, így érthetően háttérbe szorul a képátló és a felbontás, a gyártók 24 colos monitor belsejébe igyekeznek beszuszakolni az alacsony válaszidőt és a gyakori képfrissítést. Ezért egy 24" monitor költséghatékony választás lehet egy kezdő számára, de lehet akár egy gamer csúcsmodell is egy e-sportolónak.

A 24" monitor másik előnye, hogy olcsón lehet belőle egy dupla monitor konfigurációt alkotni. Érdemes a kifejezetten vékonykávájú 24 colos monitorok közül választani, így kevésbé zavaró a két monitor közötti kapcsolódási pont.

24 colos monitor és 27 colos monitor ár különbségek

Egy 27 colos monitor a munkaasztalon sokáig a grafikusok és tervezők kiváltsága volt. A 27 colos monitorok ára, körülbelül 45000 Ft-nál kezdődik, ezzel szemben egy 24" monitor 35000 Ft körül kapható. A két méret közötti árkülönbség minimálisnak számít, közvetlenül reagál erre a kínálat is, manapság már több 27 colos monitor közül válogathatsz, a 24" monitorok lassan a háttérbe szorulnak.

Full HD monitorok árai

A képátlóval közösen érdemes megvizsgálni a felbontást is. Ha végigtekintünk a monitor kínálaton a felbontás szerint, szembeötlő lesz, hogy az összes megjelenítő több mint fele Full HD monitor.

A Full HD monitor több szempontból is racionális megoldás, érdemes ismét kiemelni a gamer vonalat, ahol nem elsődleges szempont a magas felbontás hajszolása. Ennek egyik oka, hogy a gyakori képfrissítés miatt a videókártya eleve másodpercenként több képkockával kénytelen megküzdeni és a monitorba továbbítani. Minél nagyobb az egyes frame-k felbontása, annál nagyobb szükség van drága nagy teljesítményű videókártyára.

Egy Full HD monitor otthoni és irodai felhasználás során is ideálisnak mondható, az 1080p felbontás filmek, videók, közvetítések során élvezhető képminőséget nyújt és a tartalom széleskörben elérhető. Még mindig sokkal több HD tartalom érhető el, a 4K uralma még várat magára. Természetesen idővel ez változni fog és hosszútávon az UHD szabványok átveszik a hatalmat.

Meddig tart a Full HD monitor egyeduralkodása?

Egészen biztosan addig, amíg nem lesznek rendkívül olcsók a 27 col feletti monitorok. A 27 colos monitorok tekinthető határvonalnak, amely felett már ajánlott magasabb felbontást választani. Azonban nem mindenki szeretne egy hatalmas kijelzőt az asztalára és sokan megelégednek azzal a felülettel, amit egy 24 monitor nyújt. Ezért egy Full HD monitor még sokáig számít népszerű munkaeszköznek vagy otthoni számítógépek nélkülözhetetlen perifériájának.

HDMI monitor vs. USB-c

Esett már szó a videókártya és a monitor közti jelátvitelről. Ez a kapcsolat különböző típusú csatlakozókon keresztül történik, nem szükséges hosszú történelmi elemzésbe folyni, elég ha megvizsgáljuk mi a jelen és a jövő. Ha végigfutunk a csatlakozással foglalkozó paraméteren, láthatjuk, hogy a termékek nagyjából 90%-a HDMI monitor.

Ez nem jelenti azt, hogy nincs más csatlakoztatási port, de a HDMI szinte az összes modellnél megtalálható. A HDMI lehetővé teszi az audió és videó jel átvitelét, így nem kell több kábellel bajlódni a bekötés során.

Fontos tényező a csatlakozó kompakt mérete is, egy HDMI monitor könnyen csatlakoztatható a legtöbb laptophoz is, a vékonyuló laptopok oldaláról lassan teljesen eltűnnek a nagyméretű csatlakozó típusok mint a D-SUB (VGA) vagy a DVI.

USB-c - a HDMI monitor hasznos kiegészítője

Említettük az otthoni és irodai számítógépek eltűnését és hogy egyre több felhasználó laptophoz csatlakoztat monitort. A laptopok fizikai méretei folyamatosan csökkennek, ezzel párhuzamosan növekszik a kisméretű csatlakozók iránti igény is. Itt kezdődik az USB-c csatlakozó térhódítása, rendkívül kicsi portról van szó, ami kis mérete ellenére magas sebességű adatátvitelt biztosít.

Ha egy HDMI monitor USB-c portot kap, megnyílik az út ultrabookok, s egyéb vékony laptopok problémamentes csatlakoztatására dokkoló nélkül. Az USB-c egyéb hatalmas előnye, hogy töltést is tud biztosítani a csatolt laptop számára.

Monitor ár vs. képátló vs. felbontás vs. csatlakozás.

Észrevétlenül eljutottunk egy gyorsított monitor vásárlás mini-útmutatóhoz, vegyük sorra, mire is érdemes figyelni, ha nem mozgunk otthonosan a technikai paraméterek világában:

 • Monitorok árak – megkönnyíti a választást, de az olcsó monitorokból még mindig több száz marad.
 • Képátló – legyen egy 24 monitor? Merjek nagyot álmodni és inkább a 27 colos monitor a nyerő? Még mindig százával sorakoznak a termékek.
 • Felbontás – pihenjünk meg a monitor vásárlás során és szűrjük ki a Full HD monitorok csoportját…
 • USB-c – látni fogjuk, hogy termékek 95%-a HDMI monitor, tehát ez nem segít a választásban. Ebben a pillanatban előhúzzuk az ütőkártyánkat, ami az USB-c port, ami a jövőt jelenti.
 • Márka – az utolsó szinten válogathatunk márka alapján és játszi könnyedséggel megoldottuk a monitor vásárlás problémáját, mehet a kosárba!

i

Bővebb útmutatót a monitor vásárlás terén, a Hogy válasszunk monitort? cimű cikk nyújthat.

LED monitor vs. CRT monitor

Nem beszéltünk még a megjelenítő technológiáról. A képmegjelenítő panelt, amely a látható képet biztosítja számunkra, szükséges megvilágítani. Így jutunk el a háttérvilágítás fogalomhoz.

A régi CRT monitorok esetében a háttérvilágításról katódsugárcsövek gondoskodtak, ezek a típusok mára teljesen eltűntek és helyüket átvették a LED monitorok. A LED monitor esetében a háttérvilágítást sok apró LED diódával ellátott vékony panel biztosítja, ami nagyban hozzájárul a fogyasztás és méretek drasztikus csökkenéséhez.

LED monitor és LCD monitor

Ez a két fogalom egyaránt jelen van a köztudatban és nagyon egyszerűen tisztázható a köztük lévő kapcsolat. Mint feljebb írtuk, a LED monitor megnevezés a háttérvilágítás típusára vonatkozik, az LCD monitor kifejezés jóformán a „lapos“ monitor szinonimája. Azonban egy LCD monitor háttérvilágítását nem mindig LED panel biztosította. Léteznek különböző fénycsöves megoldások (CCFL, EEFL) azonban a jelenkori monitorok esetében ezek már nem használatos technológiák.

Ez alapján kijelenthető, hogy az összes LCD monitor LED monitor is egyben.

AZ LCD monitorok a régebbi, CRT technológiájú típusokkal szemben kíméletesebbek a szemnek. A LED technológiát tiszta, éles képek, hosszú élettartam és alacsony fogyasztás jellemzi.

Monitorok alacsony áron

Kínálatunkban tehát a monitorok széles választékát találhatod meg. Olcsóbb monitorokat, profi gamer monitorokat, 4K monitorokat UHD felbontással, nagyformátumú kijelzőket kínálunk azonnali átvétellel, vagy gyors kiszállítással.

Monitor vásárlás érdekesség - 3D technológia

Élvezd az otthoni szórakoztatást 3D monitorokkal. A 3D technológia növeli játék- és filmélményedet, közvetlenül a cselekmények helyszínére repít.

Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Termék neve:

Megjegyzés (link, PartNumber, stb.):

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó monitorok Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább monitorok A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb monitorok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: monitorok vélemények

27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Alza fiókom Bejelentkezés Cégeknek Hogyan vásárolj Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB20
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és az Ön beleegyezésével weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadja a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési hálózatokon.
További információ Kevesebb információ