Válaszd ki azt az elemet az oldalon, amelyet a hiba érint

Augusztus 20-án üzletünk zárva tart, de otthonról ezen a napon is kényelmesen vásárolhatsz.

HU tisíce produktů ihned k odběru Zubní hygiena

Laptopok

0

Laptop vásárlás során elsősorban a várt felhasználási terület alapján kell döntenünk. Ez alapján meghatározható, hogy egy családi otthoni laptop, egy munka laptop vagy gamer notebook mellett tesszük-e le a voksunkat.

Tovább

Mire figyeljünk új laptop vásárlás során?

Új laptop vásárlása során sokan megrettennek a rengeteg szerteágazó paramétertől és a széles termékpalettától, sorozatszámoktól. Azonban, ha a legfontosabb paraméterekre összpontosítunk, mindjárt egyszerűbbnek tűnik a képlet.

Laptop processzor alapján

A legfontosabb paraméterek a CPU kiválasztásakor a magok frekvenciája és száma. Ezenkívül érdemes figyelmet szentelni a laptop processzor generációinak is, lehetőség szerint, érdemes mindig a legújabb processzor generációt előnyben részesíteni.

Laptop Intel processzorral

A legelterjedtebb processzor típus a laptopok esetében. Az irodai alkalmazások futtatásához, illetve az internetes böngészéshez elegendő egy kevésbé hatékony processzor is, például Intel Pentium, Intel Celeron. A kisméretű mini notebookok vagy a hordozható könnyű modellek gyakran kapnak ilyen energiatakarékos, kisebb teljesítményű procit. Ha kisebb a processzor fogyasztása, hosszabb a notebook üzemideje is.

Intel i5 laptop

A jelenleg kapható laptopok belsejében nagyrészt i5 processzor dübörög. Nem nehéz elveszni a frekvenciák és különböző architektúrák világában, ezért próbáljunk csak olyan i5 laptopot választani, amelynek magjai a legmagasabb frekvenciát nyújtsák.

Intel i7 laptop

Játékhoz vagy igényesebb feladatokhoz Core i7 processzort érdemes választani. Az i7 laptopok már komoly mobil munkaállomások lehetnek, de a csúcskategóriás gamer laptopokban is i7 processzor gondoskodik a folyamatok feldolgozásáról.

Laptop AMD Ryzen processzorral

AMD processzort sokkal kevesebb laptopban találunk, az ilyen CPU-val szerelt notebookok általában olcsóbbak, mint a hasonló paraméterekkel rendelkező, Intel processzoros laptopok. A legerősebb AMD Ryzen 7 processzorok megtalálhatóak például a népszerű Asus TUF gaming laptopokban is.

Laptop Qualcomm processzorral

A Qualcomm típusú processzorok a Microsoft Surface, prémium minőségű 2in1 laptopjaiban, a Microsoft Surface Pro X széria gépeiben dolgoznak. Ezek a CPU-k működési frekvenciája 3 GHz körüli rendkívül kedvező fogyasztási adatok mellett.

Laptop videókártya szerint

A laptop videókártyák terén, két kifejezéssel találkozhatunk a leggyakrabban: integrált és dedikált. A laptop videókártyák e két típusa meghatározza a notebook ideális felhasználási területét is, a gamer laptopok esetében rendkívül fontos, míg az irodai laptopok esetében kevésbé.

Laptop integrált videókártyával

Az integrált kifejezés onnan ered, hogy a VGA az alaplapra van integrálva, kapacitása és teljesítménye (egyben fogyasztása is) kisebb, leginkább a kisebb képátlójú laptopokban, ultrabookokban vagy belépőszintő otthoni laptopokban van jelen. A legtöbb felhasználó számára ideális teljesítményt nyújt.

Laptop dedikált videókártyával

A dedikált (különálló) videókártya különösen játékhoz és grafikával való munkához alkalmas. A dedikált GPU-val szerelt modellek között legnépszerűbbek az Nvidia laptopok, amelyek vagy GTX vagy RTX típusú videókártyával biztosítják a grafikus feladatok elvégzését. Tökéletesek a gamer vonalra, vagy mobil grafikai munkaállomások esetében.

Laptop dedikált videókártyák
Jól ismert Nvidia GTX videókártyák laptopokba

A laptop RAM memória mérete

Minél nagyobb a RAM kapacitása, annál több feladatot képes a laptop egyszerre kezelni. Ennyire egyszerű. Ha egyszerre több programot használunk, több böngésző ablakot nyitunk meg és Windows 10 operációs rendszert használunk szükségünk van minél nagyobb RAM memóriára.

Kevésbé igényes felhasználók számára általában 4-8 GB RAM elegendő, de könnyen előfordulhat, hogy a laptop a jövőben nem lesz képes megbirkózni még az alapvető feladatokkal sem. Mind az operációs rendszer vagy a böngészők idővel több és több RAM memóriát fognak igényelni.

Mind az ár, mind a teljesítmény esetében a 8 GB RAM tekinthető ideális választásnak. Ez a RAM kapacitás már alkalmas több program egyidejű futtatásához, nem kell tartani lefagyásoktól és szaggatott működéstől.

Az igényes játékok és alkalmazások számára az optimális kapacitás 16 GB RAM. Ez a mennyiség tartalomgyártásra is megfelel, ha elsősorban grafikus laptopot szeretnénk válasszunk legalább 16 GB RAM memóriával ellátott notebookot.

Laptop tárhely szerint

A laptopok hagyományos HDD merevlemezzel, SSD-vel vagy hibrid SSHD-vel rendelkeznek. Flash típusú háttértárral csak netbookok, vagy néhány tablet PC esetében találkozhatunk.

Laptop HDD merevelemezzel

A HDD winchesterek mozgó részekkel rendelkeznek, olcsók, és nagy mennyiségű adat kezelésére alkalmasak. Hátrányuk az alacsonyabb sebesség és a rázkódásra való érzékenység. Manapság már nagyon kevés laptop kapható csak HDD merevlemezzel, inkább a kombinált SSD + HDD konfiguráció preferált a laptopok esetében. Ezesetben egy kisebb SSD meghajtóról indul a rendszer és a gyakran használatos programok, míg a HDD winchester adattárolásra szolgál.

Léteznek SSHD hibrid meghajtók is, ezek tulajdonképpen klasszikus HDD merevlemezek SSD memóriával, amelyben a gyakran használt adatok tárolódnak, így ez a megoldás jelentősen csökkenti az alkalmazások és az operációs rendszer betöltési idejét.

SSD laptopok

Az SSD meghajtók nem rendelkeznek mozgó alkatrészekkel, rendkívül gyorsak és megegyező kapacitásban drágábbak, mint a HDD winchesterek. Nem érzékenyek a rázkódásra és főleg könnyűek. Hála az SSD meghajtók árainak csökkenésének, a laptopok döntő többségében már ilyen típusú tárhelyet találunk. Ezzel egyidőben csökkent az SSD laptopok súlya és a laptop ház mérete is.

Már az olcsó laptopok esetében sem ritka az 500 GB SSD kapacitás, amely elegendő háttértárat biztosít mind a szoftverek futtatására és adattárolásra is.

Laptop SSD meghajtóval
Gyors, NVMe típusú SSD meghajtó laptopban

Laptop kijelzők

A kijelzők esetében, a maximális felbontás és a kijelzőméret kiválasztása a legfontosabb. Azonban nem elhanyagolható a laptop kijelző felületének típusa sem. Lehet fényes, matt vagy tükröződésmentes. Egy monitor esetében a környezetet tudjuk a kijelző típusához alakítani, de egy laptop esetében várható, hogy különböző fényviszonyok között is használni fogjuk a gépet.

Laptop fényes kijelzővel

A fényes kijelző ragyogóbb színekkel rendelkezhet, de a környezeti fényt visszatükrözi. Viszonylag kevés típus rendelkezik fényes kijelzővel, ez a típus leginkább 2in1 laptopok esetében elterjedt, de meglepő módon a MacBook PRO széria is fényes IPS megjelenítőt kapott, de hála az 500 nites fényerőnek, ez inkább előny, mint hátrány.

Laptop matt tükröződésmentes kijelzővel

A matt, illetve tükröződésmentes kijelző nem tükrözi vissza a környezetet, és alkalmasabb utazáshoz. A megjelenített tartalmak könnyen olvashatóak és ha a laptop az átlagnál picivel jobb fényerővel rendelkezik (például 300 nits), bármilyen fényviszonyok mellett jelesre vizsgázik.

Laptop kijelző felbontás

Minél nagyobb a felbontás, annál finomabb a képmegjelenítés. Legelterjedtebbek a Full HD felbontású laptopok. Mivel a kínálatban a 17 colos laptopok a legnagyobbak, ritkán van szükség a Full HD-nál nagyobb felbontásra. Ennél kisebb felbontást (például 1366 × 768 px) csak akkor érdemes választani, ha nagyon behatárolt a költségvetésünk.

4K laptopok

A 4K laptopok részletgazdag képmegjelenítést tesznek lehetővé. Elsősorban tartalomgyártásra alkalmas eszközök, prémium grafikus monitorok a közismert, grafikus tervezésre szánt sorozatok közül (pl. MSI Creator, Acer ConceptD). Azonban a Microsoft Surface termékek között is találunk néhány modellt, amely 2160p UHD felbontású kijelzővel rendelkezik.

4K laptop Acer ConceptD
Rendhagyú kialakítású, Acer 4K laptop

Laptopok a panel típusa szerint

A képtechnológia is nagyon fontos - a laptopok esetében TN és IPS kijelzőkkel találkozhatsz a leggyakrabban. Mindkettőnek megvan a maga előnye, a TN panel olcsóbb, nagy fényerő és gyors válaszidő jellemzi, de rosszabb a betekintési szögtartománya. Az ilyen tulajdonságok miatt gyakran előfordul a gamer laptopok között vagy olyan olcsó monitorok esetében, ahol az ár a legfontosabb tényező.

Az IPS kijelző ezzel ellentétben valósághűbb színeket és széles betekintési szögeket kínál, viszont alacsonyabb kontraszt és lassabb válaszidő mellett. Ma már az IPS technológia az uralkodó a laptopok között, bármely felhasználási területre tudunk IPS paneles notebookot választani.

Otthoni laptop

Az olcsó laptopok kevésbé igényes folyamatokat kezelnek, mint például az internetezés, a filmnézés vagy az egyszerűbb játékok. Ha a kevésbé igényes alkalmazások futtatása a cél, egy univerzális otthoni laptop megfelelő választás lesz számodra, előnye az alacsony ár.

A belépőszintű otthoni laptopok ezekre tökéletesen megfelelnek, de ha valaki a családból néha hobbi szintű fényképszerkesztést szeretne végezni, vagy néha-néha játékra fanyalodna és jól jönne a magasabb teljesítmény, megéri inkább a prémium otthoni laptopok közül válogatni.

Fontos tényező lehet a kijelző mérete is, egy netbook a lakás bármely pontján velünk lehet, de ha nem ragaszkodunk ahhoz, hogy mindenhová magunkkal cipeljük a gépünket, jobb választás egy nagyméretű laptop. A tartalomfogyasztás, filmnézés és táblázatok kezelése is könnyebb egy 17 colos laptop kijelzőjén.

Az otthoni laptopok népszerű csoportja a 2in1 notebookok, vagy más néven, tablet PC-k. A leválasztható kijelző előnye, hogy ha végeztünk az elvégzendő feladatokkal és filmet, sorozatokat szeretnénk nézni, elég csak a kijelzővel lehuppanni a heverőre, ami ilyen üzemmódban egy érintős tabletként funkcionál.

Laptop munkára és diákoknak

Az otthoni laptopoktól eltérően, a professzionális laptopok sokkal nagyobb teljesítményt nyújtanak, nagyobb kihívást jelentő feladatokat és alkalmazásokat kezelnek. Ezeket a gépeket például videók és fotók szerkesztésére, CAD tervezésre stb. használják. Ha grafikával szeretnél foglalkozni laptopodon, a legfontosabb összetevő a VGA kártya, a processzor és a RAM memória lesz.

A munka laptopok jelentős csoportja az üzleti laptopok, amelyek nemcsak teljesítményben kiemelkedőek, hanem megjelenésben is. Egy üzleti megbeszélés, prezentáció során egy fémvázas, elegáns külsejű laptop sokkal inkább repezentatív, mint egy műanyag alapszintű változat.

A strapabíró laptopok azonban a háztartásokban, gyerekek számára is remek választás lehetnek. Nem kell tartani a ház sérülésétől, ha a notebook valaminek nekiütődik. A fémházas laptopok gond nélkül elviselnek picit keményebb bánásmódot is.

Irodai laptop

Az irodai laptopok megbízható gépek, esetükben nem szükséges a kiemelkedő grafikai teljesítmény és a hivalkodó megjelenés sem. Mivel sok esetben órákat töltünk az irodai laptop kijelzője előtt, fontos a minőségi kijelző, amit az IPS panel biztosít. Hasznos, ha az irodai laptop könnyű, így utazás során sem kell egy több kilós gépszörnyet magunkkal cipelni. Irodai laptop vásárlás során érdemes odafigyelni a csatlakozó felszereltségre is.

Gamer laptop

Ideális iránymutató a gamer laptopok kiválasztásában az ár. A gamer laptopok esetében a határ a csillagos ég, mivel a gamer notebookok kijelzőinek válaszideje sokkal gyorsabb és frissítési gyakorisága magasabb, mint az irodai laptopok esetében, ami az árban is megmutatkozik.

Gamer laptop GTX videókártyával
Gamer laptop GTX videókártyával

Kiválasztás során fókuszálj elsősorban a processzorra és a videokártyára. A kettő közül is inkább a videókártya a fontosabb. A játékra legalkalmasabb laptopokat az Nvidia laptopok közt találod, köztük is az RTX laptopok kínálják a legjobb teljesítményt.

i

Még mindig hezitálsz? Olvasd el a „Milyen laptopot vegyek?“ című cikkünket.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a kérdőív csak visszajelzésekhez van. Ha egyéb kérdésed van, keresd ügyfélszolgálatunkat itt.
Valami hiányzik, vagy rosszul van feltüntetve? Írd meg nekünk, mi meg megpróbáljuk megtalálni és kijavítani.

Legtöbbet eladott

1.
Lenovo IdeaPad S130-14IGM Szürke Szállításra kész > 5 db és akár ma a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Laptop - Intel Celeron N4000 Gemini Lake, 14", 1366 × 768, matt, 4 GB RAM, LPDDR4 Intel UHD Graphics 600, 64 GB Flash, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 802.11ac, 2-cellás, 32 Wh akkumulátor, Windows 10 S
89 900 Ft

2.
ASUS VivoBook S13 S330 FL-EY027 Szürke Szállításra kész > 5 db és akár ma a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Laptop - Intel Core i3 8145U Whiskey Lake, 13,3", 1920 × 1080, matt, 60Hz, TN, 4 GB RAM, DDR4 NVIDIA GeForce MX150, 2GB, SSD 256 GB, numerikus billentyűzet, webkamera, USB-C, WiFi 802.11ac, 3-cellás, 42 Wh akkumulátor, Endless OS
-7%
179 900 Ft
167 900 Ft

3.
Acer Aspire 3 Fekete Utolsó 2 termék a raktáron
Laptop - Intel Core i3 7020U Kaby Lake, 17,3", 1600 × 900, matt, TN, 4 GB RAM, DDR4 Intel HD Graphics 620, 128 GB SSD, numerikus billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, WiFi 802.11ac, 3-cellás akkumulátor, Linux (A317-51K-332S)
129 900 Ft

Még több
287 tétel
Classic Kategória
ASUS VivoBook S13 S330 FL-EY027 Szürke - Laptop
-7%
ASUS VivoBook S13 S330 FL-EY027 Szürke
Laptop - Intel Core i3 8145U Whiskey Lake, 13,3", 1920 × 1080, matt, 60Hz, TN, 4 GB RAM, DDR4 NVIDIA GeForce MX150, 2GB, SSD 256 GB, numerikus billentyűzet, webkamera, USB-C, WiFi 802.11ac, 3-cellás, 42 Wh akkumulátor, Endless OS

-7% 179 900 Ft
167 900 Ft áfa nélkül 132 200 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: NA651a35d
Arany középút
Surface Pro X 128GB 8GB - Tablet PC
Surface Pro X 128GB 8GB
Tablet PC - Microsoft SQ1, érintőképernyős, 13", 2880 × 1920, tükröződésmentes, 8 GB RAM, LPDDR4X Adreno 685, SSD 128 GB, webkamera, USB-C, WiFi 802.11ac, Bluetooth, Windows 10 Home

+ INGYEN Billentyűzet Microsoft

415 900 Ft áfa nélkül 327 480 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 15:45-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: MCS124d1
Premium Kategória
Huawei MateBook X Pro Space Gray - Laptop
Új
Huawei MateBook X Pro Space Gray
Laptop - Intel Core i7 10510U Comet Lake, érintőképernyős, 13,9", 3000 × 2000, fényes, IPS, 16 GB RAM, LPDDR3-SDRAM NVIDIA GeForce MX250, 2GB, SSD 1000 GB, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, ujjlenyomat-olvasó, WiFi 802.11ac, 4-cellás, 7565 mAh akkumulátor, Windows 10 Pro

639 290 Ft áfa nélkül 503 380 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 15:45-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: HU0500X5d
Lenovo IdeaPad S130-14IGM Szürke - Laptop
Lenovo IdeaPad S130-14IGM Szürke + Office 365 egy évre ingyen
Laptop - Intel Celeron N4000 Gemini Lake, 14", 1366 × 768, matt, 4 GB RAM, LPDDR4 Intel UHD Graphics 600, 64 GB Flash, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 802.11ac, 2-cellás, 32 Wh akkumulátor, Windows 10 S

89 900 Ft áfa nélkül 70 790 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: NT356n7n9q5
Acer Aspire 3 Fekete
Laptop - Intel Core i3 7020U Kaby Lake, 17,3", 1600 × 900, matt, TN, 4 GB RAM, DDR4 Intel HD Graphics 620, 128 GB SSD, numerikus billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, WiFi 802.11ac, 3-cellás akkumulátor, Linux (A317-51K-332S)

129 900 Ft áfa nélkül 102 280 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 15:45-tól
Utolsó 2 termék a raktáron
Termékkód: NC028q2c2m4
ASUS ZenBook 13 UX333FA-A4034T Ezüst - Ultrabook
-20%
ASUS ZenBook 13 UX333FA-A4034T Ezüst
Ultrabook - Intel Core i5 8265U Whiskey Lake, 13,3", 1920 × 1080, fényes, 60Hz, TN, 8 GB RAM, DDR3 Intel UHD Graphics 620, SSD 256 GB, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, WiFi 802.11ac, 3-cellás, 50 Wh akkumulátor, Windows 10 Home UX333FA-A4034T

-20% 325 900 Ft
259 900 Ft áfa nélkül 204 650 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: NA618q30h7
Lenovo Ideapad S540-15IWL Kék - Laptop
-8%
Lenovo Ideapad S540-15IWL Kék
Laptop - Intel Core i5 8265U Whiskey Lake, 15,6", 1920 × 1080, fényes, IPS, 8 GB RAM, DDR4 Intel UHD Graphics 620, SSD 256 GB, numerikus billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 802.11ac, 3-cellás akkumulátor, Windows 10 Home 81NE0042HV

-8% 259 900 Ft
239 900 Ft áfa nélkül 188 900 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 15:45-tól
Szállításra kész 5 db
Termékkód: NT356n7q90a
Lenovo IdeaPad C340-14IWL Kék + Lenovo Aktív toll - Laptop
-12%
Lenovo IdeaPad C340-14IWL Kék + Lenovo Aktív toll
Laptop - Intel Pentium Gold 5405U Whiskey Lake, érintőképernyős, 14", 1366 × 768, fényes, 60Hz, TN, 4 GB RAM, DDR4 Intel UHD Graphics 610, SSD 128 GB, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 802.11ac, 45 Wh akkumulátor, Windows 10 S 81N400BFHV

-12% 169 900 Ft
149 900 Ft áfa nélkül 118 030 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: NT357p90b5
HP 250 G6 fekete színű
Laptop - Intel Core i3 5005U Broadwell, 15,6", 1366 × 768, matt, 60Hz, 4 GB RAM, DDR4 Intel HD Graphics 5500, SSD 128 GB, numerikus billentyűzet, USB 3.2 Gen 1, WiFi 802.11ac, 3-cellás, 41,5 Wh akkumulátor, Operációs rendszer nélkül 8VV30ES#AKC

-4% 129 900 Ft
124 900 Ft áfa nélkül 98 350 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 15:45-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: HPBN0007g7d4
Dell Inspiron 15 (3593) fekete - Laptop
-5%
Dell Inspiron 15 (3593) fekete
Laptop - Intel Core i3 1005G1 Ice Lake, 15,6", 1920 × 1080, tükröződésmentes, TN, 4 GB RAM, DDR4 Intel UHD Graphics, SSD 256 GB, numerikus billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, WiFi 802.11ac, 3-cellás akkumulátor, Windows 10 Home 3593FI3WB1

-5% 189 900 Ft
179 900 Ft áfa nélkül 141 650 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész 2 db
Termékkód: ADC153i9w9
Lenovo IdeaPad C340-14IWL Fekete + Lenovo Aktív toll - Laptop
-17%
Több, mint99%Megbízhatóság
Lenovo IdeaPad C340-14IWL Fekete + Lenovo Aktív toll
Laptop - Intel Pentium Gold 5405U Whiskey Lake, érintőképernyős, 14", 1920 × 1080, fényes, 60Hz, TN, 4 GB RAM, DDR4 Intel UHD Graphics 610, SSD 256 GB, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 802.11ac, 45 Wh akkumulátor, Windows 10 Home 81N400BCHV

-17% 179 990 Ft
149 990 Ft áfa nélkül 118 100 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: NT357p90b6
Microsoft Surface Book 3 15" 512GB i7 32GB
Tablet PC - Intel Core i7 1065G7 Ice Lake, érintőképernyős, 15", 3240 × 2160, , IPS, 32 GB RAM, LPDDR4X NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti Max-Q, 6GB, 512 GB SSD, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, Windows 10 Home

1 181 190 Ft áfa nélkül 930 070 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 15:45-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: MCS151z
Lenovo Ideapad C340-14IML Touch Mélykék - Tablet PC
Lenovo Ideapad C340-14IML Touch Mélykék
Tablet PC - Intel Core i5 10210U Comet Lake, érintőképernyős, 14", 1920 × 1080, fényes, TN, 8 GB RAM, DDR4 Intel UHD Graphics, SSD 512 GB, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 802.11ac, 3-cellás akkumulátor, Windows 10 Home 81TK00G2HV

273 900 Ft áfa nélkül 215 670 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: NT357p90b5f
ASUS VivoBook S14 S432FA-EB050T Ezüst - Laptop
ASUS VivoBook S14 S432FA-EB050T Ezüst
Laptop - Intel Core i5 8265U Whiskey Lake, 14", 1920 × 1080, tükröződésmentes, TN, 8 GB RAM, DDR3 Intel UHD Graphics 620, SSD 256 GB, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, 3-cellás, 42 Wh akkumulátor, Windows 10 Home S432FA-EB050T

257 900 Ft áfa nélkül 203 070 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész 2 db
Termékkód: NA537a1ab
HP 250 G7 Ezüst - Laptop
Új
HP 250 G7 Ezüst
Laptop - Intel Core i5 8265U Whiskey Lake, 15,6", 1920 × 1080, matt, 8 GB RAM, DDR4 Intel UHD Graphics 620, 512 GB SSD, numerikus billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, DVD, WiFi 802.11ac, 3-cellás, 41 Wh akkumulátor, Windows 10 Home (6BP19EA)

249 900 Ft áfa nélkül 196 770 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész 3 db
Termékkód: HPBN0008f68
HP Pavilion 14-ce3003nh fehér színű - Laptop
-22%
HP Pavilion 14-ce3003nh fehér színű
Laptop - Intel Core i3 1005G1 Ice Lake, 14", 1920 × 1080, tükröződésmentes, 60Hz, IPS, 8 GB RAM, DDR4 Intel UHD Graphics, SSD 256 GB, webkamera, WiFi 802.11ac, 3-cellás, 41 Wh akkumulátor, Windows 10 Home

-22% 254 900 Ft
199 900 Ft áfa nélkül 157 400 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: ma 15:45-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: HPCN1011w5o8b
MacBook Air 13" Retina (2020) Magyar - asztroszürke
MacBook - Intel Core i5 1030NG7 Ice Lake, 13,3", 2560 × 1600 , , IPS, 8 GB RAM, LPDDR4X Intel Iris Plus Graphics, SSD 512 GB, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB-C, ujjlenyomat-olvasó, WiFi 802.11ac, 49,9 Wh akkumulátor, MAC OS

529 300 Ft áfa nélkül 416 770 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész 3 db
Termékkód: NL243c1pHU
MacBook Air 13" Retina (2020) Magyar - asztroszürke
MacBook - Intel Core i3 1000NG4 Ice Lake, 13,3", 2560 × 1600 , , IPS, 8 GB RAM, LPDDR3-SDRAM Intel Iris Plus Graphics, SSD 256 GB, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB-C, ujjlenyomat-olvasó, WiFi 802.11ac, 49,9 Wh akkumulátor, MAC OS

400 000 Ft áfa nélkül 314 960 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész 5 db
Termékkód: NL243c1eHU
Surface Pro 7 128GB i5 8GB platinum
Tablet PC - Intel Core i5 1035G4 Ice Lake, érintőképernyős, 12,3", 2736 × 1824, , 8 GB RAM, LPDDR4X Intel Iris Plus Graphics, SSD 128 GB, webkamera, USB-C, Windows 10 Home, bez stylusu

-4% 399 390 Ft
381 990 Ft áfa nélkül 300 780 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 15:45-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: MCS123k1
ASUS TUF Gaming FX505DU-AL052 Fekete - Gamer laptop
-7%
ASUS TUF Gaming FX505DU-AL052 Fekete
Gamer laptop - AMD Ryzen 7 3750H, 15,6", 1920 × 1080, matt, IPS, 8 GB RAM, DDR4 NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti Max-Q, 6GB, SSD 512 GB, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, WiFi 802.11ac, 3-cellás, 48 Wh akkumulátor, Endless OS

-7% 359 900 Ft
334 900 Ft áfa nélkül 263 700 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész 5 db
Termékkód: NA667d97x2m
Surface Pro 7 128GB i3 4GB platinum + EN/US billentyűzet mellékelve
Tablet PC - Intel Core i3 1005G1 Ice Lake, érintőképernyős, 12,3", 2736 × 1824, , IPS, 4 GB RAM, LPDDR4X Intel UHD Graphics, 128 GB SSD, webkamera, USB-C, Windows 10 Home

329 900 Ft áfa nélkül 259 760 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 15:45-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: MCS123a1b
Lenovo Ideapad C340-14IWL Fekete + Aktív Ceruza Lenovo - Laptop
-7%
Lenovo Ideapad C340-14IWL Fekete + Aktív Ceruza Lenovo
Laptop - Intel Core i5 8265U Whiskey Lake, érintőképernyős, 14", 1920 × 1080, fényes, 60Hz, IPS, 8 GB RAM, DDR4 Intel UHD Graphics 620, SSD 512 GB, numerikus billentyűzet, webkamera, WiFi 802.11ac, 4-cellás, 45 Wh akkumulátor, Windows 10 Home 81N400PDHV

-7% 344 900 Ft
319 900 Ft áfa nélkül 251 890 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 15:45-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: NT357p90b5d
Dell Inspiron (14) 5490 Ezüst
Laptop - Intel Core i5 10210U Comet Lake, 14,1", 1920 × 1080, tükröződésmentes, IPS, 8 GB RAM, DDR4 Intel UHD Graphics, SSD 512 GB, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, ujjlenyomat-olvasó, WiFi 802.11ac, 3-cellás, 51 Wh akkumulátor, Windows 10 Home 5490FI5WC2

314 900 Ft áfa nélkül 247 950 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: ADC133x2y1e
Lenovo IdeaPad C340-14IML Fekete + Lenovo Aktív toll - Tablet PC
-6%
Lenovo IdeaPad C340-14IML Fekete + Lenovo Aktív toll
Tablet PC - Intel Core i5 10210U Comet Lake, érintőképernyős, 14", 1920 × 1080, fényes, IPS, 8 GB RAM, DDR4 NVIDIA GeForce MX230, SSD 512 GB, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 802.11ac, 4-cellás, 45 Wh akkumulátor, Windows 10 Home 81TK0091HV

-6% 325 900 Ft
305 900 Ft áfa nélkül 240 870 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 15:45-tól
Szállításra kész 2 db
Termékkód: NT357p90m5

Laptopok

GyorstöltésGyorstöltés (INFORMÁCIÓ): az egyes technológiák összehasonlítása A mobilkészülék akkumulátorának gyors feltöltése a legtöbb felhasználó számára örvendetes előny. A...
A kormányzati intézkedések eredményeként otthon kell maradnod a gyermekeddel vagy karanténban vagy? És...
A veszélyes koronavírus nagyon gyorsan terjed a világban. Egyre nő a megfertőzött emberek és az áldozatok...
Windows 10Megszűnik a Windows 7 támogatás Egy régebbi számítógéped vagy laptopod van, amely a Microsoft Windows 7 operációs rendszeren fut? Akkor...
Kiváló minőségű gaming felszerelésre vágysz, amely a trendeket nem követi hanem alakítja? Akkor kattanj rá...
Az az érzésed, hogy közeleg az idő lecserélni a notebookodat? Akkor miért ne használd ki ezt az...
További cikkek Összes cikk

Laptopok

Napjainkban a laptop meghatározása, körülírása egyre nehézkesebb. A laptopok már nemcsak koffer méretű hordozható számítógépek, amelyek képtelenek irodai szoftvereknél igényesebb alkalmazások futtatására. A laptopok elegendő teljesítményt kínálnak az asztali gépek kiváltására, nem beszélve a kisebb méretükről, tömegükről, hordozhatóságukról. A netbookok, ultrabookok, 2in1 laptopok sűrűjében ajánlatos először az ár szempontjából megvizsgálni a kínálatot.

Laptop árak – a legfontosabb tényező

Tekintettel a notebook esetében tapasztalható paraméter útvesztőre, racionális megoldásnak tűnik ár alapján kezdeni a vásárlást. A laptopok kínálata rendkívül széles, így az ár segítségével sikeresen kezdhetjük a termékek szűrését.

Laptopok ár szerinti áttekintése

100 000 Ft alatti, vagy a körüli összegért, csak pár belépőszintű otthoni laptopot találunk, sok esetben operációs rendszer nélkül. Ezek kivétel nélkül HD felbontású kijelzővel rendelkeznek és a paramétereket tekintve integrált grafikával és általában 4 GB RAM memóriával próbálják kiszolgálni az igényeket.

Nem meglepő módon a rangsor másik végén az Apple és a Microsoft zászlóshajói vannak, tehát a MacBook PRO és a Surface Book sorozat prémium gépei. Ezek a laptopok még az i7 laptopok között is kiemelkedőek, néhányukban az adatfeldolgozásról core i9 processzor gondoskodik. Ezen termékek másik jellemzője a tökéletes képminőségű és nagy felbontású kijelző.

A laptopok árai láthatóan rettentő tág határok között mozognak, lássuk azonban mi van a két extrém érték között.

Laptop árak statisztika

Ahhoz, hogy megkönnyítsük a laptop vásárlást, meg kell állapítanunk egy összeg határt, amely ár még elfogadható új laptop vásárlása során. Két szintet érdemes megállapítani, attól függően, otthoni laptopot, vagy munka laptopot keresünk.

Laptop ár 200 000 Ft alatt – olcsó laptopok

Ha 200 000 forintnál húzzuk meg a határt, kiszűrjük a laptopok háromnegyedét. Így már könnyebb válogatni, mivel eltűntek a drága mobil munkaállomások és a gamer laptopok. Innentől kezdve törekedjünk a lehető legerősebb processzort megtalálni. Szerencsére a legolcsóbb i5 laptopok között találunk olyan gépeket, amelyek beférnek 200 000 Ft alá és találhatunk IPS panelt is.

Ennyire egyszerűsíteni lehet tehát az új i5 laptopok ár szerinti vásárlását.

Laptop ár 500 000 Ft alatt

Itt fordított helyzet áll fenn, mivel félmillió Ft alá befér a notebookok 75%-a. Ha ilyen összeg áll rendelkezésünkre, először is el kell döntenünk, hogy elsősorban gamer laptopot vagy munka laptopot szeretnénk. Az egyik nem zárja ki szigorúan a másikat, de mások a lényeges paraméterek.

Gamer laptop esetében a legjobb videókártyát keressük, amit az ár enged, munka laptop esetében a legjobb kijelzőt, csatlakozó felszereltséget vagy a külső dekoratív megjelenést hajszoljuk. Ilyen ár mellett már stílusos és egyben gyors laptopot is találunk, válogathatunk a MacBook Air széria gépei közül is.

Használt laptopok

Mindeddig kizárólag új laptopok ár szerinti rendezésével foglalkoztunk, azonban, ha hajlandóak vagyunk nyitni az újszerű vagy használt laptopok irányába, érhetnek minket kellemes meglepetések.

A használt laptopok esetében gyorsan el kell oszlatni a tévhitet, hogy ezekre a gépekre nem vonatkozik a garancia. Az Alza a használt laptopokra 12, míg az újszerű notebookokra 21 hónapos garanciát biztosít, így kockázat nélkül tudunk a használt laptopok közül válogatni.

Használt laptopok – előnyök

A legnagyobb előny természetesen a kedvező ár. Sokszor előfordulhat, hogy meghúzzuk a határt egy bizonyos összegnél, de álmaink laptopja épp a vonal felett foglal helyet. A használt laptopok esetében 20-40%-os kedvezménnyel lehet számolni, a gépek szakember által voltak ellenőrizve és még garancia is jár hozzájuk.

Ha rendszeresen figyelemmel kísérjük a használt laptopok kategóriáját, rálelhetünk olyan notebookra, amit újonnan nem engedhetnénk meg magunknak, de a használt modell ára még megfelelő.

Használt laptopok – hátrányok

A használt laptopok egyetlen hátránya, hogy kevésbé alkalmasak például ajándékozásra, mivel az eredeti csomagolás már nem sértetlen, vagy nem teljes. Ezért a használt laptopok akkor számítanak ideális megoldásnak, ha saját használatra szeretnénk egyet.

Ezenkívül egy ár alapján vonzó használt laptop levadászásához szerencse is szükséges. A prémium használt laptopok ritkák és egyben keresettek, így rendszeresen követni kell a kínálatot és várni, hogy felbukkanjon álmaink laptopja, használt és olcsó kiadásban.

Laptop vs. PC

A laptopok alapvetően hasonló felépítésűek, mint az asztali gépek. Azzal a különbséggel, hogy laptopok esetében a hardver ritkán bővíthető, míg az asztali számítógépek összetevői cserélhetőek. Egy laptop alkatrészei helytakarékos kialakítást kaptak és muszáj beférniük sok esetben egy 2 cm vastag házba. A kompatibilitás fenntartása miatt a külső csatlakozók típusa (USB, fejhallgató és mikrofon bemenet, HDMI stb.) megegyezik az asztali gépeken találhatókkal.

A laptop ház folyamatos karcsúsítása miatt eltűnőben vannak a nagyméretű csatlakozó típusok, mint például a VGA grafikus port, sok laptop esetében (pl. MacBook Air) még a LAN csatlakozó sem fér el az ultravékony vázon, ezt a megfelelő adapterrel lehet orvosolni.

A laptopok csatlakozó felszereltségében egyre gyakrabban fordul elő az USB-c port, ami pici méreteinek hála minden laptop vázon kényelmesen elfér, nagysebességű adatátvitelt tesz lehetővé és a laptop töltését is megoldja.

Hogyan válasszunk laptopot?

Az új laptop kiválasztásánál fontos tisztázni, hogy mire is lesz használva. Legfontosabb paraméterek a kijelzőméret, processzor típusa, RAM mennyisége, videokártya típusa, tömeg és az esetleges kiegészítők választéka.

i


Tipp: Nézz körül széles laptop kiegészítők választékunkban, amelyben találsz akár különféle táskákat is a könnyű és egyszerű szállításhoz.

Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a kérdőív csak visszajelzésekhez van. Ha egyéb kérdésed van, keresd ügyfélszolgálatunkat itt.
Valami hiányzik, vagy rosszul van feltüntetve? Írd meg nekünk, mi meg megpróbáljuk megtalálni és kijavítani.

Termék neve:

Megjegyzés (link, PartNumber, stb.):

Tekintsd meg a legolcsóbbb termékeket a következő kategóriában olcsó laptopok Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd a kategóriánál legdrágább laptopok A leginkábbtól a legkevésbé népszerű termékeket ebben a kategóriában legnépszerűbb, legjobb laptopok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod laptopok vélemények

25 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérõ
Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
WEB0
25 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérõ
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket