AlzaBoxy Q1 30 dnů na vrácení

Laptopok

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Kijelző mérete
10,51 "
18 "
-
Panel
OLED
(93)
IPS
(604)
TN
(72)
VA
(4)
Liquid Retina XDR
(58)
Kijelző típusa
Fényes
(375)
Matt
(99)
Tükröződésmentes
(479)
RAM memória mérete
4 GB
128 GB
-
Grafikus kártya típusa
Játék
(120)
Dedikált
(115)
Integrált
(741)
Grafikus kártya márkája
AMD Radeon
(166)
AMD Radeon RX
(10)
Apple
(216)
Intel
(352)
Nvidia
(1)
NVIDIA GeForce
(226)
Qualcomm
(5)
Videókártya modell
Iris Xe Graphics
(188)
Graphics
(127)
UHD Graphics
(110)
M3 PRO 18-magos GPU
(45)
RTX 4060
(40)
Operációs rendszer
Windows 11 Home
(259)
Windows 11 Pro
(84)
Windows 11 S
(47)
Tárhely típusa
SSD
(958)
Flash
(11)
UFS
(7)
Tárhelykapacitás
64 GB
8000 GB
-
USB-C-n keresztüli töltés
Tölthető
(560)
Nem tölthető
(383)
Ház anyaga
Fém (unibody)
(302)
Fém + műanyag
(59)
Műanyag
(171)
Karbonszál
(2)
Fém + karbonszál
(5)
Üzemmód
Leválasztható kijelző
(26)
Átalakítható
(69)
Klasszikus laptop
(878)
Flexibilis
(2)
Szín
Bézs
(7)
Fehér
(20)
Fekete
(240)
Kék
(77)
Rózsaszín
(2)
Rózsaarany
(1)
Ezüst
(253)
Világoskék
(1)
Világosszürke
(2)
Szürke
(243)
Szürkéskék
(1)
Sötétkék
(13)
Sötétszürke
(81)
Türkizkék
(1)
Zöld
(6)
Arany
(12)

Laptop vásárlás során elsősorban a várt felhasználási terület alapján kell döntenünk. Ez alapján meghatározható, hogy egy családi otthoni laptop, egy munka laptop vagy gamer notebook mellett tesszük-e le a voksunkat.

Tovább

Mire figyeljünk új laptop vásárlás során?

Új laptop vásárlása során sokan megrettennek a rengeteg szerteágazó paramétertől és a széles termékpalettától, sorozatszámoktól. Azonban, ha a legfontosabb paraméterekre összpontosítunk, mindjárt egyszerűbbnek tűnik a képlet.

Laptop processzor alapján

A legfontosabb paraméterek a CPU kiválasztásakor a magok frekvenciája és száma. Ezenkívül érdemes figyelmet szentelni a laptop processzor generációinak is, lehetőség szerint, érdemes mindig a legújabb processzor generációt előnyben részesíteni.

Laptop Intel processzorral

A legelterjedtebb processzor típus a laptopok esetében. Az irodai alkalmazások futtatásához, illetve az internetes böngészéshez elegendő egy kevésbé hatékony processzor is, például Intel Pentium, Intel Celeron. A kisméretű mini notebookok vagy a hordozható könnyű modellek gyakran kapnak ilyen energiatakarékos, kisebb teljesítményű procit. Ha kisebb a processzor fogyasztása, hosszabb a notebook üzemideje is.

Intel i5 laptop

A jelenleg kapható laptopok belsejében nagyrészt i5 processzor dübörög. Nem nehéz elveszni a frekvenciák és különböző architektúrák világában, ezért próbáljunk csak olyan i5 laptopot választani, amelynek magjai a legmagasabb frekvenciát nyújtsák.

Intel i7 laptop

Játékhoz vagy igényesebb feladatokhoz Core i7 processzort érdemes választani. Az i7 laptopok már komoly mobil munkaállomások lehetnek, de a csúcskategóriás gamer laptopokban is i7 processzor gondoskodik a folyamatok feldolgozásáról.

Laptop AMD Ryzen processzorral

AMD processzort sokkal kevesebb laptopban találunk, az ilyen CPU-val szerelt notebookok általában olcsóbbak, mint a hasonló paraméterekkel rendelkező, Intel processzoros laptopok. A legerősebb AMD Ryzen 7 processzorok megtalálhatóak például a népszerű Asus TUF gaming laptopokban is.

Laptop Qualcomm processzorral

A Qualcomm típusú processzorok a Microsoft Surface, prémium minőségű 2in1 laptopjaiban, a Microsoft Surface Pro X széria gépeiben dolgoznak. Ezek a CPU-k működési frekvenciája 3 GHz körüli rendkívül kedvező fogyasztási adatok mellett.


Laptop videókártya - elég egy integrált, vagy inkább dedikált videókártyát választanál?

A GPU gondoskodik a kép létrehozásáról a laptop képernyőjén. Integrált és dedikált rendszerekre oszlik.

 1. Az integrált videókártya elegendő, ha a laptop irodai munkavégzésre szolgál, vagy ha alkalmi felhasználóként csak videók vagy fényképek megtekintéséhez szükséges a laptop.
 2. A dedikált videókártya elengedhetetlen az igényes felhasználók számára, ahol a laptop új, kihívást jelentő játékok, VR, grafikai vagy videók készítésére használható.
 3. A gamer videókkártyákat igényes 3D-s vagy akár VR-játékok futtatására tervezték. Ezek az Nvidia GTX 1050-es vagy annál magasabb modellek, de a nagyobb igényű játékosok értékelni fogják az Nvidia RTX típusokat, amelyek képesek a valósághű Ray Tracing megjelenítésére.

i

A QLED, OLED vagy PLS technológiákkal kapcsolatos információkért látogass el a képtechnológiákról szóló külön cikkünkbe.

Laptop RAM mérete - mennyi RAM-ra lesz szükséged?

Minél nagyobb a RAM kapacitása, annál több feladatot tud egyszerre kezelni a laptop.

 • Egy 4 GB RAM-mal rendelkező laptop elegendő az alapvető irodai munkákhoz, az internetböngészéshez és a multimédiás tevékenységekhez.
 • A 8 GB RAM-mal rendelkező laptop egy okos középút és a jelenlegi szabványt képviseli. Az alapvető tevékenységek mellett a legtöbb régebbi játékkal is játszhatsz, és néhány igényesebb alkalmazást is zökkenőmentesen futtathatsz.
 • A 16 GB RAM-mal rendelkező notebook az igényesebb játékosok és szakemberek számára is megfelelő választás. Ha a magasabb minőségben szeretnél játszani, miközben streaminget, videókat vagy grafikákat szerkesztesz, akkor a 16 GB RAM-mal rendelkező notebook a megfelelő.
 • A 32 GB RAM-mal vagy annál nagyobb memóriával rendelkező laptop professzionális használatra való. A laptop képes 3D modellezésre, egyszerre több igényes programban való munkavégzésre, valamint nagy felbontású (4K vagy annál nagyobb) fényképek és videók szerkesztésére.

Laptop merevlemez, hely az adataidnak - milyen típusú alkalmas a laptop számára?

A laptopok a merevlemezek általános típusait használják - HDD-ket, SSD-ket vagy SSHD-kat.

 1. A merevlemezek mozgó alkatrészekkel rendelkeznek, olcsók és nagy mennyiségű adat tárolására alkalmasak. Hátránya a kisebb sebesség és a nagyobb érzékenység az ütésekkel szemben. Normál felhasználók számára elegendő egy 500 GB-os HDD-vel rendelkező laptop.
 2. Az SSD-k nem tartalmaznak mozgó alkatrészeket, nagyon gyorsak, de jelentősen drágábbak is, mint a HDD-k. Nem érzékenyek az ütésekre. Egy SSD-s laptop operációs rendszere mindössze néhány tíz másodperc alatt indul el.
 3. Az SSHD-k hibrid meghajtók - ezek HDD-k SSD-memóriával rendelkeznek, amelyek a gyakran használt adatokat tárolják, ami jelentősen csökkenti az alkalmazások és a laptop operációs rendszerének betöltési idejét.

Igényesebb felhasználóknak a HDD és SSD kombinációját ajánljuk, ahol a laptop operációs rendszere és alkalmazásai az SSD-n, az adatok pedig a HDD-n vannak.

Laptop tartozékok

A Notebook tartozékok széles választékát kínáljuk. Kínálunk csereakkumulátorokat és adaptereket, merevlemezeket (belső és külső) és optikai meghajtókat , RAM-ot, dokkolóállomásokat, portreplikátorokat és még sok mást.

Laptop kijelző - a digitális világ kapuja

A laptop kiválasztásakor a kijelző és annak paraméterei az egyik legfontosabb tényező. Ki kell választania a megfelelő méretet, felbontást, kijelzőtípust és képtechnológiát.

 • A felbontás a kijelző finomságát és képarányát jelzi. Filmnézéshez, játékhoz és grafikai munkához legalább Full HD felbontást érdemes választani (a nagyobb igényű felhasználók az Ultra HD-t is választhatják). Irodai munkához elegendő az alacsonyabb felbontás is.
 • A kijelző mérete befolyásolja a laptop hordozhatóságát és használatát. Nagyobb kijelzőn jobban élvezheted a játékokat és a filmeket, de a súlyuk miatt nehezebb őket cipelni.
  • A 10"-14,1"-os kijelzők kisebb, kompakt laptopok, amelyek alkalmasak a gyakori szállításra.
  • A 15"-15,6"-os kijelzők a laptopok között a legelterjedtebb méretek közé tartoznak, és univerzálisan használhatók.
  • A 17"-18,4"-os kijelzők filmekhez, játékokhoz, grafikus és videós munkához jók, de a laptopot nehezebb szállítani.
 • A kijelző típusa hatással van a színminőségre és a napfényben való láthatóságra. Három típus létezik:
  • A matt kijelző nem tükrözi annyira a fényt, de a színek tompábbak.
  • A fényes kijelző élénkebb színekkel rendelkezik, de sok környezeti fényt ver vissza.
  • A tükröződésmentes kijelző az arany középút, amely egyesíti mindkét típus előnyeit.
 • A képtechnológia befolyásolja a színeket, a betekintési szögeket és a reakciót. A négy fő típus a következő:
  • Az IPS-kijelzők jobb színekkel és betekintési szögekkel, de alacsonyabb kontraszttal és magasabb válaszidővel rendelkeznek.
  • A TN kijelző olcsóbb, nagy fényerejű és gyors reagálású, de rosszabb betekintési szögekkel rendelkezik.
  • A VA kijelző egyesíti a TN és az IPS panelek előnyeit, de gyártónként eltérő. Ezenkívül hiba esetén a pixelek feketévé válnak.
  • Az OLED kijelző gyors reakciót, nagy kontrasztot és színvisszaadást biztosít, de drágább és rövidebb élettartamú.

4K laptopok

A 4K laptopok részletgazdag képmegjelenítést tesznek lehetővé. Elsősorban tartalomgyártásra alkalmas eszközök, prémium grafikus monitorok a közismert, grafikus tervezésre szánt sorozatok közül (pl. MSI Creator, Acer ConceptD). Azonban a Microsoft Surface termékek között is találunk néhány modellt, amely 2160p UHD felbontású kijelzővel rendelkezik.


Otthoni laptop

Az olcsó laptopok kevésbé igényes folyamatokat kezelnek, mint például az internetezés, a filmnézés vagy az egyszerűbb játékok. Ha a kevésbé igényes alkalmazások futtatása a cél, egy univerzális otthoni laptop megfelelő választás lesz számodra, előnye az alacsony ár.

A belépőszintű otthoni laptopok ezekre tökéletesen megfelelnek, de ha valaki a családból néha hobbi szintű fényképszerkesztést szeretne végezni, vagy néha-néha játékra fanyalodna és jól jönne a magasabb teljesítmény, megéri inkább a prémium otthoni laptopok közül válogatni.

Fontos tényező lehet a kijelző mérete is, egy netbook a lakás bármely pontján velünk lehet, de ha nem ragaszkodunk ahhoz, hogy mindenhová magunkkal cipeljük a gépünket, jobb választás egy nagyméretű laptop. A tartalomfogyasztás, filmnézés és táblázatok kezelése is könnyebb egy 17 colos laptop kijelzőjén.

Az otthoni laptopok népszerű csoportja a 2in1 notebookok, vagy más néven, tablet PC-k. A leválasztható kijelző előnye, hogy ha végeztünk az elvégzendő feladatokkal és filmet, sorozatokat szeretnénk nézni, elég csak a kijelzővel lehuppanni a heverőre, ami ilyen üzemmódban egy érintős tabletként funkcionál.

Laptop munkára és diákoknak

Az otthoni laptopoktól eltérően, a professzionális laptopok sokkal nagyobb teljesítményt nyújtanak, nagyobb kihívást jelentő feladatokat és alkalmazásokat kezelnek. Ezeket a gépeket például videók és fotók szerkesztésére, CAD tervezésre stb. használják. Ha grafikával szeretnél foglalkozni laptopodon, a legfontosabb összetevő a VGA kártya, a processzor és a RAM memória lesz.

A munka laptopok jelentős csoportja az üzleti laptopok, amelyek nemcsak teljesítményben kiemelkedőek, hanem megjelenésben is. Egy üzleti megbeszélés, prezentáció során egy fémvázas, elegáns külsejű laptop sokkal inkább repezentatív, mint egy műanyag alapszintű változat.

A strapabíró laptopok azonban a háztartásokban, gyerekek számára is remek választás lehetnek. Nem kell tartani a ház sérülésétől, ha a notebook valaminek nekiütődik. A fémházas laptopok gond nélkül elviselnek picit keményebb bánásmódot is.

Irodai laptop

Az irodai laptopok megbízható gépek, esetükben nem szükséges a kiemelkedő grafikai teljesítmény és a hivalkodó megjelenés sem. Mivel sok esetben órákat töltünk az irodai laptop kijelzője előtt, fontos a minőségi kijelző, amit az IPS panel biztosít. Hasznos, ha az irodai laptop könnyű, így utazás során sem kell egy több kilós gépszörnyet magunkkal cipelni. Irodai laptop vásárlás során érdemes odafigyelni a csatlakozó felszereltségre is.

Gamer laptop

Ideális iránymutató a gamer laptopok kiválasztásában az ár. A gamer laptopok esetében a határ a csillagos ég, mivel a gamer notebookok kijelzőinek válaszideje sokkal gyorsabb és frissítési gyakorisága magasabb, mint az irodai laptopok esetében, ami az árban is megmutatkozik.

Kiválasztás során fókuszálj elsősorban a processzorra és a videokártyára. A kettő közül is inkább a videókártya a fontosabb. A játékra legalkalmasabb laptopokat az Nvidia laptopok közt találod, köztük is az RTX laptopok kínálják a legjobb teljesítményt.

i

Még mindig hezitálsz? Olvasd el a „Milyen laptopot vegyek?“ című cikkünket.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Asus Vivobook Go E1504FA-L1410 Mixed Black Szállításra kész > 5 db
Laptop - AMD Ryzen 5 7520U, 15.6" OLED fényes 1920 × 1080, 16GB RAM LPDDR5, AMD Radeon Graphics, 512GB SSD , webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, ujjlenyomat-olvasó, WiFi 6E, WiFi, Bluetooth, tömege 1,63 kg, operációs rendszer nélkül
-11 %
227 890 Ft
201 990 Ft

2.
MacBook - Apple M2 (8-magos), 13,6" IPS fényes 2560 × 1664 px, 8GB RAM , Apple M2 8 magos GPU, 256GB SSD, , webkamera, USB-C, WiFi 6, tömege 1,24 kg, macOS
-9 %
529 900 Ft
479 990 Ft

3.
Asus ROG Strix G513RC-HN088 Szállításra kész 2 db
Gamer laptop - AMD Ryzen 7 6800HS, 15.6" IPS tükröződésmentes 1920 × 1080 144Hz, 16GB RAM DDR5, NVIDIA GeForce RTX 3050 4GB 115 W, 512GB SSD , háttérvilágításos RGB billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 6E, tömege 2,1 kg, operációs rendszer nélkül
354 990 Ft

Még több
980 termék
Classic Kategória Olcsó, de kiválóra értékelt
4,0
Acer Aspire 5 A515-57-72Y1
Laptop - Intel Core i7 12650H Alder Lake, 15.6" IPS matt 1920 × 1080, 16GB RAM DDR4, Intel, 1000GB SSD , numerikus billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, ujjlenyomat-olvasó, WiFi 6, Bluetooth, tömege 1,8 kg, operációs rendszer nélkül
249 490 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NC028q2d3a03
Arany középút Kiváló ár/érték arány
Microsoft Surface Pro 9 2022 256 GB 8 GB Platinum - Tablet PC
Ingyen
Alzabox szállítás
5,0
Microsoft Surface Pro 9 2022 256 GB 8 GB Platinum
Tablet PC - Intel Core i5 1235U Alder Lake, érintőképernyős 13" IPS fényes 2880 × 1920, 8GB RAM LPDDR5, Intel Iris Xe Graphics, 256GB SSD , webkamera, USB-C, WiFi 6, tömege 0,9 kg, Intel EVO, Windows 11 Home
499 000 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MCS129i
Arany középút Kiváló ár/érték arány
Lenovo Legion Pro 5 16IRX8 - Gamer laptop
Ingyen
Alzabox szállítás
5,0
Lenovo Legion Pro 5 16IRX8
Gamer laptop - Intel Core i5 13500HX Raptor Lake, 16" IPS tükröződésmentes 2560 × 1600 240Hz, 16GB RAM DDR5, NVIDIA GeForce 6GB 140 W, 512GB SSD , webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 6E, WiFi, Bluetooth, tömege 2,55 kg, Windows 11 Home
627 990 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NT379f1hu18
Premium Kategória Minőség kompromisszumok nélkül
Microsoft Surface Pro 9 2022 512GB 16GB Platinum - Tablet PC
Ingyen
Alzabox szállítás
5,0
Microsoft Surface Pro 9 2022 512GB 16GB Platinum
Tablet PC - Intel Core i7 1255U Alder Lake, érintőképernyős 13" IPS fényes 2880 × 1920, 16GB RAM LPDDR5, Intel Iris Xe Graphics, 512GB SSD , webkamera, USB-C, WiFi 6, tömege 0,9 kg, Intel EVO, Windows 11 Home
963 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MCS129o
Asus Vivobook Go E1504FA-L1410 Mixed Black
Laptop - AMD Ryzen 5 7520U, 15.6" OLED fényes 1920 × 1080, 16GB RAM LPDDR5, AMD Radeon Graphics, 512GB SSD , webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, ujjlenyomat-olvasó, WiFi 6E, WiFi, Bluetooth, tömege 1,63 kg, operációs rendszer nélkül
Leárazás -11 %
201 990 Ft 227 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NA563z081
Macbook Air 13" M2 Magyar 2022 Sötét tintakék - MacBook
Ingyen
Alzabox szállítás
Macbook Air 13" M2 Magyar 2022 Sötét tintakék
MacBook - Apple M2 (8-magos), 13,6" IPS fényes 2560 × 1664 px, 8GB RAM , Apple M2 8 magos GPU, 256GB SSD, , webkamera, USB-C, WiFi 6, tömege 1,24 kg, macOS
Leárazás -9 %
479 990 Ft 529 900 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NL245b1a2
Asus ROG Strix G513RC-HN088 - Gamer laptop
Ingyen
Alzabox szállítás
Asus ROG Strix G513RC-HN088
Gamer laptop - AMD Ryzen 7 6800HS, 15.6" IPS tükröződésmentes 1920 × 1080 144Hz, 16GB RAM DDR5, NVIDIA GeForce RTX 3050 4GB 115 W, 512GB SSD , háttérvilágításos RGB billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 6E, tömege 2,1 kg, operációs rendszer nélkül
354 990 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NA670a144
Macbook Air 13“ M1 Space Szürke Magyar 2020 - MacBook
Ingyen
Alzabox szállítás
5,0
Macbook Air 13“ M1 Space Szürke Magyar 2020
MacBook - Apple M1, 13,3" IPS fényes 2560 × 1600 px, 8GB RAM , Apple M1 7 magos GPU, 256GB SSD, , webkamera, USB-C, ujjlenyomat-olvasó, WiFi 6, tömege 1,25 kg, macOS
Leárazás -5 %
379 990 Ft 399 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NL244a1a2
4,0 10×
Umax VisionBook N15G Plus HU
Laptop - Intel Celeron N4100 Gemini Lake, 15.6" IPS matt 1920 × 1080, 4GB RAM LPDDR4, Intel UHD Graphics 600, Flash 128GB, numerikus billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 5, tömege 1,5 kg, Windows 10 Pro
Szuper ár
79 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VB0364p
Asus Zenbook 14 UX3402ZA-KP324W Ponder Blue - Laptop
Ingyen
Alzabox szállítás
Asus Zenbook 14 UX3402ZA-KP324W Ponder Blue
Laptop - Intel Core i7 1260P Alder Lake, 14" IPS tükröződésmentes 2560 × 1600, 16GB RAM LPDDR5, Intel Iris Xe Graphics, 512GB SSD , webkamera, USB 3.2 Gen 2, WiFi 6E, tömege 1,35 kg, Windows 11 Home
Leárazás -4 %
395 990 Ft 413 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NA563z72c
Macbook Air 13“ M1 Ezüst Magyar 2020 - MacBook
Ingyen
Alzabox szállítás
5,0
Macbook Air 13“ M1 Ezüst Magyar 2020
MacBook - Apple M1, 13,3" IPS fényes 2560 × 1600 px, 8GB RAM , Apple M1 7 magos GPU, 256GB SSD, , webkamera, USB-C, ujjlenyomat-olvasó, WiFi 6, tömege 1,25 kg, macOS
Leárazás -5 %
379 990 Ft 399 590 Ft
Szállításra kész 4 db
Termékkód: NL244a1b2
Asus Vivobook E510MA-EJ1316WS Dreamy White
Laptop - Intel Celeron N4020 Gemini Lake, 15.6" LED tükröződésmentes 1920 × 1080, 4GB RAM DDR4, Intel UHD Graphics 600, 128GB SSD , numerikus billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 5, Bluetooth, tömege 1,57 kg, Windows 11 S
Leárazás -6 %
99 990 Ft 106 390 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NA668s43r41
Lenovo IdeaPad 1 15ALC7
Laptop - AMD Ryzen 5 5500U, 15.6" TN tükröződésmentes 1920 × 1080, 16GB RAM DDR4, AMD Radeon Graphics, 512GB SSD , numerikus billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 5, Bluetooth, tömege 1,61 kg, Windows 11 Home
219 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NT357n94hu31
4,0
Umax VisionBook N14G Plus HU
Laptop - Intel Celeron N4100 Gemini Lake, 14.1" IPS matt 1920 × 1080, 4GB RAM LPDDR4, Intel UHD Graphics 600, Flash 128GB, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 5, tömege 1,3 kg, Windows 10 Pro
Szuper ár
69 900 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VB0364d
Macbook Air 13“ M1 Arany Magyar 2020 - MacBook
Ingyen
Alzabox szállítás
5,0
Macbook Air 13“ M1 Arany Magyar 2020
MacBook - Apple M1, 13,3" IPS fényes 2560 × 1600 px, 8GB RAM , Apple M1 7 magos GPU, 256GB SSD, , webkamera, USB-C, ujjlenyomat-olvasó, WiFi 6, tömege 1,25 kg, macOS
Leárazás -5 %
379 990 Ft 399 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NL244a1c2
HP 15s-fq5222nh
Laptop - Intel Core i3 1215U Alder Lake, 15.6" IPS tükröződésmentes 1920 × 1080, 8GB RAM DDR4, Intel UHD Graphics, 256GB SSD , numerikus billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 5, Bluetooth, tömege 1,69 kg, Windows 11 S
209 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HPBN0009k8
MacBook Air 15" M2 International English 2023 Asztroszürke - MacBook Ingyen
Alzabox szállítás
MacBook Air 15" M2 International English 2023 Asztroszürke
MacBook - Apple M2 (8-magos), 15,3" IPS fényes 2880 × 1864 px, 16GB RAM , Apple M2 10 magos GPU, 512GB SSD, , webkamera, ujjlenyomat-olvasó, WiFi 6, tömege 1,51 kg, macOS
827 490 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: NL246a2s2
MacBook Pro 14" M3 Magyar 2023 Ezüst - MacBook
Ingyen
Alzabox szállítás
MacBook Pro 14" M3 Magyar 2023 Ezüst
MacBook - Apple M3 (8-magos), 14,2" IPS fényes 3024 × 1964 px, 120 Hz, 8GB RAM , Apple M3 10jádrová GPU, 512GB SSD, , webkamera, USB-C, WiFi 6, tömege 1,55 kg, macOS
Leárazás -11 %
714 490 Ft 799 990 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NL257c2a2
Dell Inspiron 16 Plus 7630 Silver - Laptop
Ingyen
Alzabox szállítás
Dell Inspiron 16 Plus 7630 Silver
Laptop - Intel Core i7 13700H Raptor Lake, 16" WVA tükröződésmentes 2560 × 1600, 16GB RAM DDR5, NVIDIA GeForce RTX 4060 8GB, 1000GB SSD , webkamera, USB 3.2 Gen 1, Bluetooth, tömege 2,22 kg, Windows 11 Pro
677 090 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ADC153hu12
Lenovo V15 G4 AMN - FreeDOS - Business Black
Laptop - AMD Ryzen 5 7530U, 15.6" TN tükröződésmentes 1920 × 1080, 16GB RAM LPDDR5, AMD Radeon 610M Graphics, 512GB SSD , webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 5, Bluetooth, tömege 1,65 kg, operációs rendszer nélkül
159 990 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NTHU35j2
Dell Inspiron 14 7430 (2in1) Silver - Laptop
Ingyen
Alzabox szállítás
Dell Inspiron 14 7430 (2in1) Silver
Laptop - Intel Core i7 1355U Raptor Lake, érintőképernyős 14" WVA tükröződésmentes 1920 × 1200, 16GB RAM DDR5, Intel Iris Xe Graphics, 1000GB SSD , webkamera, USB 3.2 Gen 1, ujjlenyomat-olvasó, WiFi 6E, WiFi, Bluetooth, tömege 1,58 kg, Intel EVO, Windows 11 Home
548 790 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ADC153hu11
Lenovo Ideapad 3 15ITL6 Abyss Blue
Laptop - Intel Core i5 1135G7 Tiger Lake, 15.6" TN tükröződésmentes 1920 × 1080, 8GB RAM DDR4, Intel Iris Xe Graphics, 512GB SSD , webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 5, tömege 1,65 kg, Windows 11 S
220 290 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NT393q8a7b2a
Dell Vostro 3430 Black
Laptop - Intel Core i3 1305U Raptor Lake, 14" IPS tükröződésmentes 1920 × 1080, 8GB RAM DDR4, Intel UHD Graphics, 256GB SSD , háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 5, Bluetooth, tömege 1,46 kg, Windows 11 Pro
211 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ADC440h2hu3
3,0
Microsoft Surface Go 3 64GB 4GB LTE Platinum
Tablet PC - Intel Pentium 6500Y Amber Lake Y, érintőképernyős 10.51" fényes 1920 × 1280, 4GB RAM LPDDR3-SDRAM, Intel UHD Graphics 615, Flash 64GB, webkamera, USB-C, WiFi 6, tömege 1 kg, Windows 11 S, stylus nélkül
211 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MCS351g2i9

Laptopok

cpuSnapdragon 8 Gen 3: mesterséges intelligencia, szolid teljesítménynövekedés és még sok más 2023 októberében a Qualcomm bemutatta a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 chipsetek következő generációját. Nagyobb teljesítményt és jobb hatékonyságot kínál minden téren, és most először közvetlenül a hardver szintjén támogatott generatív AI-t is. Milyen specifikációkkal...
Az OLED kijelző úgynevezett szerves diódákat használ. A technológia elnevezése is innen ered, az Organic Light-Emitting Diode (szerves fénykibocsátó dióda) rövidítése. Fejlettebb és sok szempontból jobb technológia, mint a hagyományos LCD és LED kijelzők, de számos...
Minden kijelzőtípus más-más célra alkalmas. A leggyakrabban használt mátrix típusok a TN, IPS, VA, AMOLED és OLED. Ezek tovább oszthatók fényes és matt típusokra.
szótárMit jelent a képátló, azaz a kijelző átmérője? A képátló a kijelző bal alsó és jobb felső sarka közötti távolság. A kijelző átmérőjét hüvelykben szokás megadni, 1" = 2,54 cm.
A laptop, tablet vagy mobiltelefon akkumulátorának kapacitása, valamint a felhasznált alkatrészek hatékonysága és a szoftver optimalizálása határozza meg az akkumulátor üzemidejét. De miért csökken a kapacitás az idő múlásával, és mit takar pontosan a mAh értéke?
A különböző USB kábeleket és csatlakozókat napi szinten használjuk. Azonban olyan sok van belőlük, hogy könnyen elveszhetünk köztük. Tarts velünk, és tekintsd át a leggyakoribb USB csatlakozótípusokat, valamint ismerkedj meg az USB-C-vel.
További cikkek Összes cikk

Laptopok

Napjainkban a laptop meghatározása, körülírása egyre nehézkesebb. A laptopok már nemcsak koffer méretű hordozható számítógépek, amelyek képtelenek irodai szoftvereknél igényesebb alkalmazások futtatására. A laptopok elegendő teljesítményt kínálnak az asztali gépek kiváltására, nem beszélve a kisebb méretükről, tömegükről, hordozhatóságukról. A netbookok, ultrabookok, 2in1 laptopok sűrűjében ajánlatos először az ár szempontjából megvizsgálni a kínálatot.

Laptop árak – a legfontosabb tényező

Tekintettel a notebook esetében tapasztalható paraméter útvesztőre, racionális megoldásnak tűnik ár alapján kezdeni a vásárlást. A laptopok kínálata rendkívül széles, így az ár segítségével sikeresen kezdhetjük a termékek szűrését.

Laptopok ár szerinti áttekintése

100 000 Ft alatti, vagy a körüli összegért, csak pár belépőszintű otthoni laptopot találunk, sok esetben operációs rendszer nélkül. Ezek kivétel nélkül HD felbontású kijelzővel rendelkeznek és a paramétereket tekintve integrált grafikával és általában 4 GB RAM memóriával próbálják kiszolgálni az igényeket.

Nem meglepő módon a rangsor másik végén az Apple és a Microsoft zászlóshajói vannak, tehát a MacBook PRO és a Surface Book sorozat prémium gépei. Ezek a laptopok még az i7 laptopok között is kiemelkedőek, néhányukban az adatfeldolgozásról core i9 processzor gondoskodik. Ezen termékek másik jellemzője a tökéletes képminőségű és nagy felbontású kijelző.

A laptopok árai láthatóan rettentő tág határok között mozognak, lássuk azonban mi van a két extrém érték között.

Laptop árak statisztika

Ahhoz, hogy megkönnyítsük a laptop vásárlást, meg kell állapítanunk egy összeg határt, amely ár még elfogadható új laptop vásárlása során. Két szintet érdemes megállapítani, attól függően, otthoni laptopot, vagy munka laptopot keresünk.

Laptop ár 200 000 Ft alatt – olcsó laptopok

Ha 200 000 forintnál húzzuk meg a határt, kiszűrjük a laptopok háromnegyedét. Így már könnyebb válogatni, mivel eltűntek a drága mobil munkaállomások és a gamer laptopok. Innentől kezdve törekedjünk a lehető legerősebb processzort megtalálni. Szerencsére a legolcsóbb i5 laptopok között találunk olyan gépeket, amelyek beférnek 200 000 Ft alá és találhatunk IPS panelt is.

Ennyire egyszerűsíteni lehet tehát az új i5 laptopok ár szerinti vásárlását.

Laptop ár 500 000 Ft alatt

Itt fordított helyzet áll fenn, mivel félmillió Ft alá befér a notebookok 75%-a. Ha ilyen összeg áll rendelkezésünkre, először is el kell döntenünk, hogy elsősorban gamer laptopot vagy munka laptopot szeretnénk. Az egyik nem zárja ki szigorúan a másikat, de mások a lényeges paraméterek.

Gamer laptop esetében a legjobb videókártyát keressük, amit az ár enged, munka laptop esetében a legjobb kijelzőt, csatlakozó felszereltséget vagy a külső dekoratív megjelenést hajszoljuk. Ilyen ár mellett már stílusos és egyben gyors laptopot is találunk, válogathatunk a MacBook Air széria gépei közül is.

Használt laptopok

Mindeddig kizárólag új laptopok ár szerinti rendezésével foglalkoztunk, azonban, ha hajlandóak vagyunk nyitni az újszerű vagy használt laptopok irányába, érhetnek minket kellemes meglepetések.

A használt laptopok esetében gyorsan el kell oszlatni a tévhitet, hogy ezekre a gépekre nem vonatkozik a garancia. Az Alza a használt laptopokra 12, míg az újszerű notebookokra 21 hónapos garanciát biztosít, így kockázat nélkül tudunk a használt laptopok közül válogatni.

Használt laptopok – előnyök

A legnagyobb előny természetesen a kedvező ár. Sokszor előfordulhat, hogy meghúzzuk a határt egy bizonyos összegnél, de álmaink laptopja épp a vonal felett foglal helyet. A használt laptopok esetében 20-40%-os kedvezménnyel lehet számolni, a gépek szakember által voltak ellenőrizve és még garancia is jár hozzájuk.

Ha rendszeresen figyelemmel kísérjük a használt laptopok kategóriáját, rálelhetünk olyan notebookra, amit újonnan nem engedhetnénk meg magunknak, de a használt modell ára még megfelelő.

Használt laptopok – hátrányok

A használt laptopok egyetlen hátránya, hogy kevésbé alkalmasak például ajándékozásra, mivel az eredeti csomagolás már nem sértetlen, vagy nem teljes. Ezért a használt laptopok akkor számítanak ideális megoldásnak, ha saját használatra szeretnénk egyet.

Ezenkívül egy ár alapján vonzó használt laptop levadászásához szerencse is szükséges. A prémium használt laptopok ritkák és egyben keresettek, így rendszeresen követni kell a kínálatot és várni, hogy felbukkanjon álmaink laptopja, használt és olcsó kiadásban.

Laptop vs. PC

A laptopok alapvetően hasonló felépítésűek, mint az asztali gépek. Azzal a különbséggel, hogy laptopok esetében a hardver ritkán bővíthető, míg az asztali számítógépek összetevői cserélhetőek. Egy laptop alkatrészei helytakarékos kialakítást kaptak és muszáj beférniük sok esetben egy 2 cm vastag házba. A kompatibilitás fenntartása miatt a külső csatlakozók típusa (USB, fejhallgató és mikrofon bemenet, HDMI stb.) megegyezik az asztali gépeken találhatókkal.

A laptop ház folyamatos karcsúsítása miatt eltűnőben vannak a nagyméretű csatlakozó típusok, mint például a VGA grafikus port, sok laptop esetében (pl. MacBook Air) még a LAN csatlakozó sem fér el az ultravékony vázon, ezt a megfelelő adapterrel lehet orvosolni.

A laptopok csatlakozó felszereltségében egyre gyakrabban fordul elő az USB-c port, ami pici méreteinek hála minden laptop vázon kényelmesen elfér, nagysebességű adatátvitelt tesz lehetővé és a laptop töltését is megoldja.

Hogyan válasszunk laptopot?

Az új laptop kiválasztásánál fontos tisztázni, hogy mire is lesz használva. Legfontosabb paraméterek a kijelzőméret, processzor típusa, RAM mennyisége, videokártya típusa, tömeg és az esetleges kiegészítők választéka.

i


Tipp: Nézz körül széles laptop kiegészítők választékunkban, amelyben találsz akár különféle táskákat is a könnyű és egyszerű szállításhoz.

Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó laptopok Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább laptopok A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb laptopok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: laptopok vélemények
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ