Válaszd ki azt az elemet az oldalon, amelyet a hiba érint
Obrovský výprodej Hűs sziget

Laptopok

0

Laptop vásárlás során elsősorban a várt felhasználási terület alapján kell döntenünk. Ez alapján meghatározható, hogy egy családi otthoni laptop, egy munka laptop vagy gamer notebook mellett tesszük-e le a voksunkat.

Tovább

Mire figyeljünk új laptop vásárlás során?

Új laptop vásárlása során sokan megrettennek a rengeteg szerteágazó paramétertől és a széles termékpalettától, sorozatszámoktól. Azonban, ha a legfontosabb paraméterekre összpontosítunk, mindjárt egyszerűbbnek tűnik a képlet.

Laptop processzor alapján

A legfontosabb paraméterek a CPU kiválasztásakor a magok frekvenciája és száma. Ezenkívül érdemes figyelmet szentelni a laptop processzor generációinak is, lehetőség szerint, érdemes mindig a legújabb processzor generációt előnyben részesíteni.

Laptop Intel processzorral

A legelterjedtebb processzor típus a laptopok esetében. Az irodai alkalmazások futtatásához, illetve az internetes böngészéshez elegendő egy kevésbé hatékony processzor is, például Intel Pentium, Intel Celeron. A kisméretű mini notebookok vagy a hordozható könnyű modellek gyakran kapnak ilyen energiatakarékos, kisebb teljesítményű procit. Ha kisebb a processzor fogyasztása, hosszabb a notebook üzemideje is.

Intel i5 laptop

A jelenleg kapható laptopok belsejében nagyrészt i5 processzor dübörög. Nem nehéz elveszni a frekvenciák és különböző architektúrák világában, ezért próbáljunk csak olyan i5 laptopot választani, amelynek magjai a legmagasabb frekvenciát nyújtsák.

Intel i7 laptop

Játékhoz vagy igényesebb feladatokhoz Core i7 processzort érdemes választani. Az i7 laptopok már komoly mobil munkaállomások lehetnek, de a csúcskategóriás gamer laptopokban is i7 processzor gondoskodik a folyamatok feldolgozásáról.

Laptop AMD Ryzen processzorral

AMD processzort sokkal kevesebb laptopban találunk, az ilyen CPU-val szerelt notebookok általában olcsóbbak, mint a hasonló paraméterekkel rendelkező, Intel processzoros laptopok. A legerősebb AMD Ryzen 7 processzorok megtalálhatóak például a népszerű Asus TUF gaming laptopokban is.

Laptop Qualcomm processzorral

A Qualcomm típusú processzorok a Microsoft Surface, prémium minőségű 2in1 laptopjaiban, a Microsoft Surface Pro X széria gépeiben dolgoznak. Ezek a CPU-k működési frekvenciája 3 GHz körüli rendkívül kedvező fogyasztási adatok mellett.

Laptop videókártya szerint

A laptop videókártyák terén, két kifejezéssel találkozhatunk a leggyakrabban: integrált és dedikált. A laptop videókártyák e két típusa meghatározza a notebook ideális felhasználási területét is, a gamer laptopok esetében rendkívül fontos, míg az irodai laptopok esetében kevésbé.

Laptop integrált videókártyával

Az integrált kifejezés onnan ered, hogy a VGA az alaplapra van integrálva, kapacitása és teljesítménye (egyben fogyasztása is) kisebb, leginkább a kisebb képátlójú laptopokban, ultrabookokban vagy belépőszintő otthoni laptopokban van jelen. A legtöbb felhasználó számára ideális teljesítményt nyújt.

Laptop dedikált videókártyával

A dedikált (különálló) videókártya különösen játékhoz és grafikával való munkához alkalmas. A dedikált GPU-val szerelt modellek között legnépszerűbbek az Nvidia laptopok, amelyek vagy GTX vagy RTX típusú videókártyával biztosítják a grafikus feladatok elvégzését. Tökéletesek a gamer vonalra, vagy mobil grafikai munkaállomások esetében.

Laptop dedikált videókártyák
Jól ismert Nvidia GTX videókártyák laptopokba

A laptop RAM memória mérete

Minél nagyobb a RAM kapacitása, annál több feladatot képes a laptop egyszerre kezelni. Ennyire egyszerű. Ha egyszerre több programot használunk, több böngésző ablakot nyitunk meg és Windows 10 operációs rendszert használunk szükségünk van minél nagyobb RAM memóriára.

Kevésbé igényes felhasználók számára általában 4-8 GB RAM elegendő, de könnyen előfordulhat, hogy a laptop a jövőben nem lesz képes megbirkózni még az alapvető feladatokkal sem. Mind az operációs rendszer vagy a böngészők idővel több és több RAM memóriát fognak igényelni.

Mind az ár, mind a teljesítmény esetében a 8 GB RAM tekinthető ideális választásnak. Ez a RAM kapacitás már alkalmas több program egyidejű futtatásához, nem kell tartani lefagyásoktól és szaggatott működéstől.

Az igényes játékok és alkalmazások számára az optimális kapacitás 16 GB RAM. Ez a mennyiség tartalomgyártásra is megfelel, ha elsősorban grafikus laptopot szeretnénk válasszunk legalább 16 GB RAM memóriával ellátott notebookot.

Laptop tárhely szerint

A laptopok hagyományos HDD merevlemezzel, SSD-vel vagy hibrid SSHD-vel rendelkeznek. Flash típusú háttértárral csak netbookok, vagy néhány tablet PC esetében találkozhatunk.

Laptop HDD merevelemezzel

A HDD winchesterek mozgó részekkel rendelkeznek, olcsók, és nagy mennyiségű adat kezelésére alkalmasak. Hátrányuk az alacsonyabb sebesség és a rázkódásra való érzékenység. Manapság már nagyon kevés laptop kapható csak HDD merevlemezzel, inkább a kombinált SSD + HDD konfiguráció preferált a laptopok esetében. Ezesetben egy kisebb SSD meghajtóról indul a rendszer és a gyakran használatos programok, míg a HDD winchester adattárolásra szolgál.

Léteznek SSHD hibrid meghajtók is, ezek tulajdonképpen klasszikus HDD merevlemezek SSD memóriával, amelyben a gyakran használt adatok tárolódnak, így ez a megoldás jelentősen csökkenti az alkalmazások és az operációs rendszer betöltési idejét.

SSD laptopok

Az SSD meghajtók nem rendelkeznek mozgó alkatrészekkel, rendkívül gyorsak és megegyező kapacitásban drágábbak, mint a HDD winchesterek. Nem érzékenyek a rázkódásra és főleg könnyűek. Hála az SSD meghajtók árainak csökkenésének, a laptopok döntő többségében már ilyen típusú tárhelyet találunk. Ezzel egyidőben csökkent az SSD laptopok súlya és a laptop ház mérete is.

Már az olcsó laptopok esetében sem ritka az 500 GB SSD kapacitás, amely elegendő háttértárat biztosít mind a szoftverek futtatására és adattárolásra is.

Laptop SSD meghajtóval
Gyors, NVMe típusú SSD meghajtó laptopban

Laptop kijelzők

A kijelzők esetében, a maximális felbontás és a kijelzőméret kiválasztása a legfontosabb. Azonban nem elhanyagolható a laptop kijelző felületének típusa sem. Lehet fényes, matt vagy tükröződésmentes. Egy monitor esetében a környezetet tudjuk a kijelző típusához alakítani, de egy laptop esetében várható, hogy különböző fényviszonyok között is használni fogjuk a gépet.

Laptop fényes kijelzővel

A fényes kijelző ragyogóbb színekkel rendelkezhet, de a környezeti fényt visszatükrözi. Viszonylag kevés típus rendelkezik fényes kijelzővel, ez a típus leginkább 2in1 laptopok esetében elterjedt, de meglepő módon a MacBook PRO széria is fényes IPS megjelenítőt kapott, de hála az 500 nites fényerőnek, ez inkább előny, mint hátrány.

Laptop matt tükröződésmentes kijelzővel

A matt, illetve tükröződésmentes kijelző nem tükrözi vissza a környezetet, és alkalmasabb utazáshoz. A megjelenített tartalmak könnyen olvashatóak és ha a laptop az átlagnál picivel jobb fényerővel rendelkezik (például 300 nits), bármilyen fényviszonyok mellett jelesre vizsgázik.

Laptop kijelző felbontás

Minél nagyobb a felbontás, annál finomabb a képmegjelenítés. Legelterjedtebbek a Full HD felbontású laptopok. Mivel a kínálatban a 17 colos laptopok a legnagyobbak, ritkán van szükség a Full HD-nál nagyobb felbontásra. Ennél kisebb felbontást (például 1366 × 768 px) csak akkor érdemes választani, ha nagyon behatárolt a költségvetésünk.

4K laptopok

A 4K laptopok részletgazdag képmegjelenítést tesznek lehetővé. Elsősorban tartalomgyártásra alkalmas eszközök, prémium grafikus monitorok a közismert, grafikus tervezésre szánt sorozatok közül (pl. MSI Creator, Acer ConceptD). Azonban a Microsoft Surface termékek között is találunk néhány modellt, amely 2160p UHD felbontású kijelzővel rendelkezik.

4K laptop Acer ConceptD
Rendhagyú kialakítású, Acer 4K laptop

Laptopok a panel típusa szerint

A képtechnológia is nagyon fontos - a laptopok esetében TN és IPS kijelzőkkel találkozhatsz a leggyakrabban. Mindkettőnek megvan a maga előnye, a TN panel olcsóbb, nagy fényerő és gyors válaszidő jellemzi, de rosszabb a betekintési szögtartománya. Az ilyen tulajdonságok miatt gyakran előfordul a gamer laptopok között vagy olyan olcsó monitorok esetében, ahol az ár a legfontosabb tényező.

Az IPS kijelző ezzel ellentétben valósághűbb színeket és széles betekintési szögeket kínál, viszont alacsonyabb kontraszt és lassabb válaszidő mellett. Ma már az IPS technológia az uralkodó a laptopok között, bármely felhasználási területre tudunk IPS paneles notebookot választani.

Otthoni laptop

Az olcsó laptopok kevésbé igényes folyamatokat kezelnek, mint például az internetezés, a filmnézés vagy az egyszerűbb játékok. Ha a kevésbé igényes alkalmazások futtatása a cél, egy univerzális otthoni laptop megfelelő választás lesz számodra, előnye az alacsony ár.

A belépőszintű otthoni laptopok ezekre tökéletesen megfelelnek, de ha valaki a családból néha hobbi szintű fényképszerkesztést szeretne végezni, vagy néha-néha játékra fanyalodna és jól jönne a magasabb teljesítmény, megéri inkább a prémium otthoni laptopok közül válogatni.

Fontos tényező lehet a kijelző mérete is, egy netbook a lakás bármely pontján velünk lehet, de ha nem ragaszkodunk ahhoz, hogy mindenhová magunkkal cipeljük a gépünket, jobb választás egy nagyméretű laptop. A tartalomfogyasztás, filmnézés és táblázatok kezelése is könnyebb egy 17 colos laptop kijelzőjén.

Az otthoni laptopok népszerű csoportja a 2in1 notebookok, vagy más néven, tablet PC-k. A leválasztható kijelző előnye, hogy ha végeztünk az elvégzendő feladatokkal és filmet, sorozatokat szeretnénk nézni, elég csak a kijelzővel lehuppanni a heverőre, ami ilyen üzemmódban egy érintős tabletként funkcionál.

Laptop munkára és diákoknak

Az otthoni laptopoktól eltérően, a professzionális laptopok sokkal nagyobb teljesítményt nyújtanak, nagyobb kihívást jelentő feladatokat és alkalmazásokat kezelnek. Ezeket a gépeket például videók és fotók szerkesztésére, CAD tervezésre stb. használják. Ha grafikával szeretnél foglalkozni laptopodon, a legfontosabb összetevő a VGA kártya, a processzor és a RAM memória lesz.

A munka laptopok jelentős csoportja az üzleti laptopok, amelyek nemcsak teljesítményben kiemelkedőek, hanem megjelenésben is. Egy üzleti megbeszélés, prezentáció során egy fémvázas, elegáns külsejű laptop sokkal inkább repezentatív, mint egy műanyag alapszintű változat.

A strapabíró laptopok azonban a háztartásokban, gyerekek számára is remek választás lehetnek. Nem kell tartani a ház sérülésétől, ha a notebook valaminek nekiütődik. A fémházas laptopok gond nélkül elviselnek picit keményebb bánásmódot is.

Irodai laptop

Az irodai laptopok megbízható gépek, esetükben nem szükséges a kiemelkedő grafikai teljesítmény és a hivalkodó megjelenés sem. Mivel sok esetben órákat töltünk az irodai laptop kijelzője előtt, fontos a minőségi kijelző, amit az IPS panel biztosít. Hasznos, ha az irodai laptop könnyű, így utazás során sem kell egy több kilós gépszörnyet magunkkal cipelni. Irodai laptop vásárlás során érdemes odafigyelni a csatlakozó felszereltségre is.

Gamer laptop

Ideális iránymutató a gamer laptopok kiválasztásában az ár. A gamer laptopok esetében a határ a csillagos ég, mivel a gamer notebookok kijelzőinek válaszideje sokkal gyorsabb és frissítési gyakorisága magasabb, mint az irodai laptopok esetében, ami az árban is megmutatkozik.

Gamer laptop GTX videókártyával
Gamer laptop GTX videókártyával

Kiválasztás során fókuszálj elsősorban a processzorra és a videokártyára. A kettő közül is inkább a videókártya a fontosabb. A játékra legalkalmasabb laptopokat az Nvidia laptopok közt találod, köztük is az RTX laptopok kínálják a legjobb teljesítményt.

i

Még mindig hezitálsz? Olvasd el a „Milyen laptopot vegyek?“ című cikkünket.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a kérdőív csak visszajelzésekhez van. Ha egyéb kérdésed van, keresd ügyfélszolgálatunkat itt.
Valami hiányzik, vagy rosszul van feltüntetve? Írd meg nekünk, mi meg megpróbáljuk megtalálni és kijavítani.

Legtöbbet eladott

1.
Lenovo IdeaPad S130-14IGM Szürke Szállításra kész > 5 db és akár ma a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Laptop - Intel Celeron N4000 Gemini Lake, 14", 1366 × 768, matt, 4 GB RAM, LPDDR4 Intel UHD Graphics 600, 64 GB Flash, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 802.11ac, 2-cellás, 32 Wh akkumulátor, Windows 10 S
84 990 Ft

2.
Lenovo IdeaPad C340-14IWL Kék + Lenovo Aktív toll Szállításra kész > 5 db és akár ma a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Laptop - Intel Pentium Gold 5405U Whiskey Lake, érintőképernyős, 14", 1366 × 768, fényes, 60Hz, TN, 4 GB RAM, DDR4 Intel UHD Graphics 610, SSD 128 GB, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 802.11ac, 45 Wh akkumulátor, Windows 10 S 81N400BFHV
-18%
169 900 Ft
139 900 Ft

3.
ASUS ZenBook 14 UX434FLC-A5216T Kék Szállításra kész 1 db és akár ma a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Ultrabook - Intel Core i5 10210U Comet Lake, 14", 1920 × 1080, tükröződésmentes, 60Hz, IPS, 16 GB RAM, DDR4 NVIDIA GeForce MX250, 2GB, SSD 256 GB, numerikus billentyűzet, webkamera, USB-C, 3-cellás, 50 Wh akkumulátor, Windows 10
-9%
479 900 Ft
434 900 Ft

Még több
280 tétel
Classic Kategória
Lenovo IdeaPad C340-14IWL Kék + Lenovo Aktív toll - Laptop
-18%
Lenovo IdeaPad C340-14IWL Kék + Lenovo Aktív toll
Laptop - Intel Pentium Gold 5405U Whiskey Lake, érintőképernyős, 14", 1366 × 768, fényes, 60Hz, TN, 4 GB RAM, DDR4 Intel UHD Graphics 610, SSD 128 GB, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 802.11ac, 45 Wh akkumulátor, Windows 10 S 81N400BFHV

-18% 169 900 Ft
139 900 Ft áfa nélkül 110 160 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: NT357p90b5
Arany középút
ASUS ZenBook 14 UX434FLC-A5216T Kék - Ultrabook
-9%
ASUS ZenBook 14 UX434FLC-A5216T Kék
Ultrabook - Intel Core i5 10210U Comet Lake, 14", 1920 × 1080, tükröződésmentes, 60Hz, IPS, 16 GB RAM, DDR4 NVIDIA GeForce MX250, 2GB, SSD 256 GB, numerikus billentyűzet, webkamera, USB-C, 3-cellás, 50 Wh akkumulátor, Windows 10

-9% 479 900 Ft
434 900 Ft áfa nélkül 342 440 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: NA626d46x4c
Premium Kategória
ASUS ROG STRIX SCAR III G531GV-AL022 Fekete - Gamer laptop
-10%
ASUS ROG STRIX SCAR III G531GV-AL022 Fekete
Gamer laptop - Intel Core i7 9750H Coffee Lake, 15,6", 1920 × 1080, matt, 8 GB RAM, DDR4 NVIDIA GeForce RTX 2060 , 6GB, SSD 512 GB, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 802.11ac, 4-cellás, 66 Wh akkumulátor, Operációs rendszer nélkül

+ INGYEN Promó elektromos kulcs Death Stranding (RTX Bundle)

-10% 509 900 Ft
457 900 Ft áfa nélkül 360 550 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: NA683f90o1
Lenovo IdeaPad S130-14IGM Szürke - Laptop
Lenovo IdeaPad S130-14IGM Szürke + Office 365 egy évre ingyen
Laptop - Intel Celeron N4000 Gemini Lake, 14", 1366 × 768, matt, 4 GB RAM, LPDDR4 Intel UHD Graphics 600, 64 GB Flash, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 802.11ac, 2-cellás, 32 Wh akkumulátor, Windows 10 S

84 990 Ft áfa nélkül 66 920 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: NT356n7n9q5
Lenovo Ideapad S540-15IWL Kék - Laptop
-8%
Lenovo Ideapad S540-15IWL Kék
Laptop - Intel Core i5 8265U Whiskey Lake, 15,6", 1920 × 1080, fényes, IPS, 8 GB RAM, DDR4 Intel UHD Graphics 620, SSD 256 GB, numerikus billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 802.11ac, 3-cellás akkumulátor, Windows 10 Home 81NE0042HV

-8% 259 900 Ft
239 900 Ft áfa nélkül 188 900 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: NT356n7q90a
Lenovo IdeaPad C340-14IWL Fekete + Lenovo Aktív toll - Laptop
Több, mint99%Megbízhatóság
Lenovo IdeaPad C340-14IWL Fekete + Lenovo Aktív toll
Laptop - Intel Pentium Gold 5405U Whiskey Lake, érintőképernyős, 14", 1920 × 1080, fényes, 60Hz, TN, 4 GB RAM, DDR4 Intel UHD Graphics 610, SSD 256 GB, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 802.11ac, 45 Wh akkumulátor, Windows 10 Home 81N400BCHV

179 900 Ft áfa nélkül 141 650 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: NT357p90b6
Acer Aspire 3 Fekete
Laptop - Intel Core i3 7020U Kaby Lake, 17,3", 1600 × 900, matt, TN, 4 GB RAM, DDR4 Intel HD Graphics 620, 128 GB SSD, numerikus billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, WiFi 802.11ac, 3-cellás akkumulátor, Linux (A317-51K-332S)

129 900 Ft áfa nélkül 102 280 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 15:45-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: NC028q2c2m4
Dell G3 15 Gaming (3590) Black - Gamer laptop
-25%
Dell G3 15 Gaming (3590) Black
Gamer laptop - Intel Core i5 9300H Coffee Lake, 15,6", 1920 × 1080, matt, IPS, 8 GB RAM, DDR4 NVIDIA GeForce GTX 1050, 3GB, SSD 128 GB + HDD 1TB, 5400 f/p, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, ujjlenyomat-olvasó, WiFi 802.11ac, 3-cellás, 51 Wh akkumulátor, Windows 10 Home (NBD)

-25% 399 900 Ft
299 900 Ft áfa nélkül 236 140 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: ADC155n17aHU
HP Pavilion Gaming 15-ec0000nh fekete színű - Gamer laptop
-24%
HP Pavilion Gaming 15-ec0000nh fekete színű
Gamer laptop - AMD Ryzen 5 3550H, 15,6", 1920 × 1080, tükröződésmentes, 60Hz, TN, 8 GB RAM, DDR4 NVIDIA GeForce GTX 1650, 4GB, SSD 512 GB, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, WiFi 802.11ac, 3-cellás, 52,5 Wh akkumulátor, Windows 10 Home

-24% 379 900 Ft
289 900 Ft áfa nélkül 228 270 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész 2 db
Termékkód: HPCN1015y3e
HP 15s-fq1041nh Ezüst - Laptop
-10%
HP 15s-fq1041nh Ezüst
Laptop - Intel Core i5 1035G1 Ice Lake, 15,6", 1920 × 1080, matt, TN, 8 GB RAM, DDR4 Intel UHD Graphics, SSD 256 GB, numerikus billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 802.11ac, 3-cellás akkumulátor, Windows 10 Home 8NE47EA#AKC

-10% 259 900 Ft
232 900 Ft áfa nélkül 183 390 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: ma 15:45-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: HPCN1011x5d2j9
Surface Pro 7 128GB i3 4GB platinum + EN/US billentyűzet mellékelve
Tablet PC - Intel Core i3 1005G1 Ice Lake, érintőképernyős, 12,3", 2736 × 1824, , IPS, 4 GB RAM, LPDDR4X Intel UHD Graphics, 128 GB SSD, webkamera, USB-C, Windows 10 Home

329 900 Ft áfa nélkül 259 760 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 15:45-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: MCS123a1b
Lenovo Legion Y540-15IRH Fekete - Gamer laptop
-9%
Lenovo Legion Y540-15IRH Fekete
Gamer laptop - Intel Core i5 9300H Coffee Lake, 15,6", 1920 × 1080, matt, IPS, 8 GB RAM, DDR4 NVIDIA GeForce GTX 1650, 4GB, SSD 128 GB + HDD 1TB, 5400 f/p, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 802.11ac, 3-cellás, 52,5 Wh akkumulátor, Windows 10 Home 81SY004SHV

-9% 339 900 Ft
309 900 Ft áfa nélkül 244 020 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: NT379f8x5a
ASUS VivoBook S15 S530FN-BQ392T Szürke Piros - Laptop
-17%
ASUS VivoBook S15 S530FN-BQ392T Szürke Piros
Laptop - Intel Core i5 8265U Whiskey Lake, 15,6", 1920 × 1080, matt, 8 GB RAM, DDR4 NVIDIA GeForce MX150, 2GB, 256 GB SSD, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, ujjlenyomat-olvasó, WiFi 802.11ac, 3-cellás, 42 Wh akkumulátor, Windows 10 Home

-17% 299 900 Ft
249 900 Ft áfa nélkül 196 770 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész 2 db
Termékkód: NA654e9a10m
Dell Inspiron 15 3585 Fekete - Laptop
-7%
Dell Inspiron 15 3585 Fekete
Laptop - AMD Ryzen 5 2500U, 15,6", 1920 × 1080, matt, 60Hz, TN, 8 GB RAM, DDR4 AMD Radeon Vega 8, SSD 256 GB, numerikus billentyűzet, webkamera, WiFi 802.11ac, 3-cellás, 42 Wh akkumulátor, Windows 10 Home 3585FR5WA1

-7% 209 900 Ft
194 900 Ft áfa nélkül 153 460 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ADC153i9z5
ASUS VivoBook 15 X509FJ-BQ339T Ezüst - Laptop
Új
ASUS VivoBook 15 X509FJ-BQ339T Ezüst
Laptop - Intel Core i3 8145U Whiskey Lake, 15,6", 1920 × 1080, tükröződésmentes, TN, 4 GB RAM, DDR4 NVIDIA GeForce MX230, 2GB, SSD 256 GB, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 802.11ac, 2-cellás akkumulátor, Windows 10 Home X509FJ-BQ339T

187 900 Ft áfa nélkül 147 950 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: NA565c01a
Lenovo Ideapad S340-15API Kék - Laptop
Lenovo Ideapad S340-15API Kék
Laptop - AMD Ryzen 3 3200U, 15,6", 1920 × 1080, tükröződésmentes, TN, 4 GB RAM, DDR4 AMD Radeon Vega 3, SSD 256 GB, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 802.11ac, 3-cellás akkumulátor, Windows 10 Home 81NC00GJHV

164 900 Ft áfa nélkül 129 840 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész 3 db
Termékkód: NT357l90r
Lenovo IdeaPad S145-15IWL Fekete
Laptop - Intel Core i3 8145U Whiskey Lake, 15,6", 1366 × 768, tükröződésmentes, 60Hz, TN, 4 GB RAM, DDR4 Intel UHD Graphics 620, SSD 128 GB, numerikus billentyűzet, webkamera, WiFi 802.11ac, 30 Wh akkumulátor, Windows 10 S

159 990 Ft áfa nélkül 125 980 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: NT356n7p90d2
ASUS VivoBook 15 X512FA-BR1558T Szürke - Laptop
-11%
ASUS VivoBook 15 X512FA-BR1558T Szürke
Laptop - Intel Core i3 8145U Whiskey Lake, 15,6", 1366 × 768, tükröződésmentes, 60Hz, TN, 4 GB RAM, DDR4 Intel UHD Graphics 620, SSD 128 GB, numerikus billentyűzet, webkamera, WiFi 802.11ac, 2-cellás, 37 Wh akkumulátor, Windows 10 X512FA-BR1558T

-11% 179 900 Ft
159 900 Ft áfa nélkül 125 910 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész 2 db
Termékkód: NA564t91a4u3
ASUS VivoBook 15 X509JA-BR221C Szürke
Laptop - Intel Core i3 1005G1 Ice Lake, 15,6", 1366 × 768, tükröződésmentes, TN, 4 GB RAM, DDR4 Intel UHD Graphics, SSD 256 GB, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB-C, ujjlenyomat-olvasó, WiFi 802.11ac, 2-cellás, 32 Wh akkumulátor, Operációs rendszer nélkül X509JA-BR221C

-3% 157 900 Ft
152 900 Ft áfa nélkül 120 390 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: NA563z54a
Lenovo Ideapad D330-10IGM Szürke - Tablet PC
Új
Lenovo Ideapad D330-10IGM Szürke
Tablet PC - Intel Pentium Silver N5000 Gemini Lake, érintőképernyős, 10,1", 1920 × 1080, tükröződésmentes, IPS, 4 GB RAM, LPDDR4 Intel UHD Graphics 605, 128 GB Flash, numerikus billentyűzet, webkamera, USB-C, WiFi 802.11ac, 2-cellás akkumulátor, Windows 10 S 81H300C1HV

139 900 Ft áfa nélkül 110 160 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: NT357x90a1
HP Spectre x360 13-aw0001nh Fekete - Tablet PC
-24%
HP Spectre x360 13-aw0001nh Fekete
Tablet PC - Intel Core i5 1035G4 Ice Lake, érintőképernyős, 13,3", 1920 × 1080, tükröződésmentes, 60Hz, IPS, 8 GB RAM, LPDDR4-SDRAM Intel Iris Plus Graphics, SSD 512 GB, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB-C, 4-cellás, 60 Wh akkumulátor, Windows 10 8BS71EA#AKC

-24% 549 900 Ft
419 900 Ft áfa nélkül 330 630 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész 2 db
Termékkód: HPCN2050s8o1
MacBook Air 13" Retina (2020) Magyar - ezüst
MacBook - Intel Core i3 1000NG4 Ice Lake, 13,3", 2560 × 1600 , , IPS, 8 GB RAM, LPDDR3-SDRAM Intel Iris Plus Graphics, SSD 256 GB, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB-C, ujjlenyomat-olvasó, WiFi 802.11ac, 49,9 Wh akkumulátor, MAC OS

400 000 Ft áfa nélkül 314 960 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: NL243c1jHU
MacBook Air 13" Retina (2020) Magyar - asztroszürke
MacBook - Intel Core i3 1000NG4 Ice Lake, 13,3", 2560 × 1600 , , IPS, 8 GB RAM, LPDDR3-SDRAM Intel Iris Plus Graphics, SSD 256 GB, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB-C, ujjlenyomat-olvasó, WiFi 802.11ac, 49,9 Wh akkumulátor, MAC OS

400 000 Ft áfa nélkül 314 960 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: NL243c1eHU
Surface Pro 7 128GB i5 8GB platinum
Tablet PC - Intel Core i5 1035G4 Ice Lake, érintőképernyős, 12,3", 2736 × 1824, , 8 GB RAM, LPDDR4X Intel Iris Plus Graphics, SSD 128 GB, webkamera, USB-C, Windows 10 Home, bez stylusu

-3% 397 290 Ft
384 090 Ft áfa nélkül 302 430 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 15:45-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: MCS123k1

Laptopok

GyorstöltésGyorstöltés (INFORMÁCIÓ): az egyes technológiák összehasonlítása A mobilkészülék akkumulátorának gyors feltöltése a legtöbb felhasználó számára örvendetes előny. A...
A kormányzati intézkedések eredményeként otthon kell maradnod a gyermekeddel vagy karanténban vagy? És...
A veszélyes koronavírus nagyon gyorsan terjed a világban. Egyre nő a megfertőzött emberek és az áldozatok...
Windows 10Megszűnik a Windows 7 támogatás Egy régebbi számítógéped vagy laptopod van, amely a Microsoft Windows 7 operációs rendszeren fut? Akkor...
Kiváló minőségű gaming felszerelésre vágysz, amely a trendeket nem követi hanem alakítja? Akkor kattanj rá...
Az az érzésed, hogy közeleg az idő lecserélni a notebookodat? Akkor miért ne használd ki ezt az...
További cikkek Összes cikk

Laptopok

Napjainkban a laptop meghatározása, körülírása egyre nehézkesebb. A laptopok már nemcsak koffer méretű hordozható számítógépek, amelyek képtelenek irodai szoftvereknél igényesebb alkalmazások futtatására. A laptopok elegendő teljesítményt kínálnak az asztali gépek kiváltására, nem beszélve a kisebb méretükről, tömegükről, hordozhatóságukról. A netbookok, ultrabookok, 2in1 laptopok sűrűjében ajánlatos először az ár szempontjából megvizsgálni a kínálatot.

Laptop árak – a legfontosabb tényező

Tekintettel a notebook esetében tapasztalható paraméter útvesztőre, racionális megoldásnak tűnik ár alapján kezdeni a vásárlást. A laptopok kínálata rendkívül széles, így az ár segítségével sikeresen kezdhetjük a termékek szűrését.

Laptopok ár szerinti áttekintése

100 000 Ft alatti, vagy a körüli összegért, csak pár belépőszintű otthoni laptopot találunk, sok esetben operációs rendszer nélkül. Ezek kivétel nélkül HD felbontású kijelzővel rendelkeznek és a paramétereket tekintve integrált grafikával és általában 4 GB RAM memóriával próbálják kiszolgálni az igényeket.

Nem meglepő módon a rangsor másik végén az Apple és a Microsoft zászlóshajói vannak, tehát a MacBook PRO és a Surface Book sorozat prémium gépei. Ezek a laptopok még az i7 laptopok között is kiemelkedőek, néhányukban az adatfeldolgozásról core i9 processzor gondoskodik. Ezen termékek másik jellemzője a tökéletes képminőségű és nagy felbontású kijelző.

A laptopok árai láthatóan rettentő tág határok között mozognak, lássuk azonban mi van a két extrém érték között.

Laptop árak statisztika

Ahhoz, hogy megkönnyítsük a laptop vásárlást, meg kell állapítanunk egy összeg határt, amely ár még elfogadható új laptop vásárlása során. Két szintet érdemes megállapítani, attól függően, otthoni laptopot, vagy munka laptopot keresünk.

Laptop ár 200 000 Ft alatt – olcsó laptopok

Ha 200 000 forintnál húzzuk meg a határt, kiszűrjük a laptopok háromnegyedét. Így már könnyebb válogatni, mivel eltűntek a drága mobil munkaállomások és a gamer laptopok. Innentől kezdve törekedjünk a lehető legerősebb processzort megtalálni. Szerencsére a legolcsóbb i5 laptopok között találunk olyan gépeket, amelyek beférnek 200 000 Ft alá és találhatunk IPS panelt is.

Ennyire egyszerűsíteni lehet tehát az új i5 laptopok ár szerinti vásárlását.

Laptop ár 500 000 Ft alatt

Itt fordított helyzet áll fenn, mivel félmillió Ft alá befér a notebookok 75%-a. Ha ilyen összeg áll rendelkezésünkre, először is el kell döntenünk, hogy elsősorban gamer laptopot vagy munka laptopot szeretnénk. Az egyik nem zárja ki szigorúan a másikat, de mások a lényeges paraméterek.

Gamer laptop esetében a legjobb videókártyát keressük, amit az ár enged, munka laptop esetében a legjobb kijelzőt, csatlakozó felszereltséget vagy a külső dekoratív megjelenést hajszoljuk. Ilyen ár mellett már stílusos és egyben gyors laptopot is találunk, válogathatunk a MacBook Air széria gépei közül is.

Használt laptopok

Mindeddig kizárólag új laptopok ár szerinti rendezésével foglalkoztunk, azonban, ha hajlandóak vagyunk nyitni az újszerű vagy használt laptopok irányába, érhetnek minket kellemes meglepetések.

A használt laptopok esetében gyorsan el kell oszlatni a tévhitet, hogy ezekre a gépekre nem vonatkozik a garancia. Az Alza a használt laptopokra 12, míg az újszerű notebookokra 21 hónapos garanciát biztosít, így kockázat nélkül tudunk a használt laptopok közül válogatni.

Használt laptopok – előnyök

A legnagyobb előny természetesen a kedvező ár. Sokszor előfordulhat, hogy meghúzzuk a határt egy bizonyos összegnél, de álmaink laptopja épp a vonal felett foglal helyet. A használt laptopok esetében 20-40%-os kedvezménnyel lehet számolni, a gépek szakember által voltak ellenőrizve és még garancia is jár hozzájuk.

Ha rendszeresen figyelemmel kísérjük a használt laptopok kategóriáját, rálelhetünk olyan notebookra, amit újonnan nem engedhetnénk meg magunknak, de a használt modell ára még megfelelő.

Használt laptopok – hátrányok

A használt laptopok egyetlen hátránya, hogy kevésbé alkalmasak például ajándékozásra, mivel az eredeti csomagolás már nem sértetlen, vagy nem teljes. Ezért a használt laptopok akkor számítanak ideális megoldásnak, ha saját használatra szeretnénk egyet.

Ezenkívül egy ár alapján vonzó használt laptop levadászásához szerencse is szükséges. A prémium használt laptopok ritkák és egyben keresettek, így rendszeresen követni kell a kínálatot és várni, hogy felbukkanjon álmaink laptopja, használt és olcsó kiadásban.

Laptop vs. PC

A laptopok alapvetően hasonló felépítésűek, mint az asztali gépek. Azzal a különbséggel, hogy laptopok esetében a hardver ritkán bővíthető, míg az asztali számítógépek összetevői cserélhetőek. Egy laptop alkatrészei helytakarékos kialakítást kaptak és muszáj beférniük sok esetben egy 2 cm vastag házba. A kompatibilitás fenntartása miatt a külső csatlakozók típusa (USB, fejhallgató és mikrofon bemenet, HDMI stb.) megegyezik az asztali gépeken találhatókkal.

A laptop ház folyamatos karcsúsítása miatt eltűnőben vannak a nagyméretű csatlakozó típusok, mint például a VGA grafikus port, sok laptop esetében (pl. MacBook Air) még a LAN csatlakozó sem fér el az ultravékony vázon, ezt a megfelelő adapterrel lehet orvosolni.

A laptopok csatlakozó felszereltségében egyre gyakrabban fordul elő az USB-c port, ami pici méreteinek hála minden laptop vázon kényelmesen elfér, nagysebességű adatátvitelt tesz lehetővé és a laptop töltését is megoldja.

Hogyan válasszunk laptopot?

Az új laptop kiválasztásánál fontos tisztázni, hogy mire is lesz használva. Legfontosabb paraméterek a kijelzőméret, processzor típusa, RAM mennyisége, videokártya típusa, tömeg és az esetleges kiegészítők választéka.

i


Tipp: Nézz körül széles laptop kiegészítők választékunkban, amelyben találsz akár különféle táskákat is a könnyű és egyszerű szállításhoz.

Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a kérdőív csak visszajelzésekhez van. Ha egyéb kérdésed van, keresd ügyfélszolgálatunkat itt.
Valami hiányzik, vagy rosszul van feltüntetve? Írd meg nekünk, mi meg megpróbáljuk megtalálni és kijavítani.

Termék neve:

Megjegyzés (link, PartNumber, stb.):

Tekintsd meg a legolcsóbbb termékeket a következő kategóriában olcsó laptopok Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd a kategóriánál legdrágább laptopok A leginkábbtól a legkevésbé népszerű termékeket ebben a kategóriában legnépszerűbb, legjobb laptopok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod laptopok vélemények

25 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérõ
Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB20
25 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérõ
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket