Október 23-án budapesti bemutatótermünk zárva tart, de az interneten ezeken a napokon is kényelmesen lehet vásárolni.
Všechny dárky jako na dlani

Laptopok

Laptop vásárlás során elsősorban a várt felhasználási terület alapján kell döntenünk. Ez alapján meghatározható, hogy egy családi otthoni laptop, egy munka laptop vagy gamer notebook mellett tesszük-e le a voksunkat.

Tovább

Mire figyeljünk új laptop vásárlás során?

Új laptop vásárlása során sokan megrettennek a rengeteg szerteágazó paramétertől és a széles termékpalettától, sorozatszámoktól. Azonban, ha a legfontosabb paraméterekre összpontosítunk, mindjárt egyszerűbbnek tűnik a képlet.

Laptop processzor alapján

A legfontosabb paraméterek a CPU kiválasztásakor a magok frekvenciája és száma. Ezenkívül érdemes figyelmet szentelni a laptop processzor generációinak is, lehetőség szerint, érdemes mindig a legújabb processzor generációt előnyben részesíteni.

Laptop Intel processzorral

A legelterjedtebb processzor típus a laptopok esetében. Az irodai alkalmazások futtatásához, illetve az internetes böngészéshez elegendő egy kevésbé hatékony processzor is, például Intel Pentium, Intel Celeron. A kisméretű mini notebookok vagy a hordozható könnyű modellek gyakran kapnak ilyen energiatakarékos, kisebb teljesítményű procit. Ha kisebb a processzor fogyasztása, hosszabb a notebook üzemideje is.

Intel i5 laptop

A jelenleg kapható laptopok belsejében nagyrészt i5 processzor dübörög. Nem nehéz elveszni a frekvenciák és különböző architektúrák világában, ezért próbáljunk csak olyan i5 laptopot választani, amelynek magjai a legmagasabb frekvenciát nyújtsák.

Intel i7 laptop

Játékhoz vagy igényesebb feladatokhoz Core i7 processzort érdemes választani. Az i7 laptopok már komoly mobil munkaállomások lehetnek, de a csúcskategóriás gamer laptopokban is i7 processzor gondoskodik a folyamatok feldolgozásáról.

Laptop AMD Ryzen processzorral

AMD processzort sokkal kevesebb laptopban találunk, az ilyen CPU-val szerelt notebookok általában olcsóbbak, mint a hasonló paraméterekkel rendelkező, Intel processzoros laptopok. A legerősebb AMD Ryzen 7 processzorok megtalálhatóak például a népszerű Asus TUF gaming laptopokban is.

Laptop Qualcomm processzorral

A Qualcomm típusú processzorok a Microsoft Surface, prémium minőségű 2in1 laptopjaiban, a Microsoft Surface Pro X széria gépeiben dolgoznak. Ezek a CPU-k működési frekvenciája 3 GHz körüli rendkívül kedvező fogyasztási adatok mellett.

Laptop videókártya szerint

A laptop videókártyák terén, két kifejezéssel találkozhatunk a leggyakrabban: integrált és dedikált. A laptop videókártyák e két típusa meghatározza a notebook ideális felhasználási területét is, a gamer laptopok esetében rendkívül fontos, míg az irodai laptopok esetében kevésbé.

Laptop integrált videókártyával

Az integrált kifejezés onnan ered, hogy a VGA az alaplapra van integrálva, kapacitása és teljesítménye (egyben fogyasztása is) kisebb, leginkább a kisebb képátlójú laptopokban, ultrabookokban vagy belépőszintő otthoni laptopokban van jelen. A legtöbb felhasználó számára ideális teljesítményt nyújt.

Laptop dedikált videókártyával

A dedikált (különálló) videókártya különösen játékhoz és grafikával való munkához alkalmas. A dedikált GPU-val szerelt modellek között legnépszerűbbek az Nvidia laptopok, amelyek vagy GTX vagy RTX típusú videókártyával biztosítják a grafikus feladatok elvégzését. Tökéletesek a gamer vonalra, vagy mobil grafikai munkaállomások esetében.

Laptop dedikált videókártyák
Jól ismert Nvidia GTX videókártyák laptopokba

A laptop RAM memória mérete

Minél nagyobb a RAM kapacitása, annál több feladatot képes a laptop egyszerre kezelni. Ennyire egyszerű. Ha egyszerre több programot használunk, több böngésző ablakot nyitunk meg és Windows 10 operációs rendszert használunk szükségünk van minél nagyobb RAM memóriára.

Kevésbé igényes felhasználók számára általában 4-8 GB RAM elegendő, de könnyen előfordulhat, hogy a laptop a jövőben nem lesz képes megbirkózni még az alapvető feladatokkal sem. Mind az operációs rendszer vagy a böngészők idővel több és több RAM memóriát fognak igényelni.

Mind az ár, mind a teljesítmény esetében a 8 GB RAM tekinthető ideális választásnak. Ez a RAM kapacitás már alkalmas több program egyidejű futtatásához, nem kell tartani lefagyásoktól és szaggatott működéstől.

Az igényes játékok és alkalmazások számára az optimális kapacitás 16 GB RAM. Ez a mennyiség tartalomgyártásra is megfelel, ha elsősorban grafikus laptopot szeretnénk válasszunk legalább 16 GB RAM memóriával ellátott notebookot.

Laptop tárhely szerint

A laptopok hagyományos HDD merevlemezzel, SSD-vel vagy hibrid SSHD-vel rendelkeznek. Flash típusú háttértárral csak netbookok, vagy néhány tablet PC esetében találkozhatunk.

Laptop HDD merevelemezzel

A HDD winchesterek mozgó részekkel rendelkeznek, olcsók, és nagy mennyiségű adat kezelésére alkalmasak. Hátrányuk az alacsonyabb sebesség és a rázkódásra való érzékenység. Manapság már nagyon kevés laptop kapható csak HDD merevlemezzel, inkább a kombinált SSD + HDD konfiguráció preferált a laptopok esetében. Ezesetben egy kisebb SSD meghajtóról indul a rendszer és a gyakran használatos programok, míg a HDD winchester adattárolásra szolgál.

Léteznek SSHD hibrid meghajtók is, ezek tulajdonképpen klasszikus HDD merevlemezek SSD memóriával, amelyben a gyakran használt adatok tárolódnak, így ez a megoldás jelentősen csökkenti az alkalmazások és az operációs rendszer betöltési idejét.

SSD laptopok

Az SSD meghajtók nem rendelkeznek mozgó alkatrészekkel, rendkívül gyorsak és megegyező kapacitásban drágábbak, mint a HDD winchesterek. Nem érzékenyek a rázkódásra és főleg könnyűek. Hála az SSD meghajtók árainak csökkenésének, a laptopok döntő többségében már ilyen típusú tárhelyet találunk. Ezzel egyidőben csökkent az SSD laptopok súlya és a laptop ház mérete is.

Már az olcsó laptopok esetében sem ritka az 500 GB SSD kapacitás, amely elegendő háttértárat biztosít mind a szoftverek futtatására és adattárolásra is.

Laptop SSD meghajtóval
Gyors, NVMe típusú SSD meghajtó laptopban

Laptop kijelzők

A kijelzők esetében, a maximális felbontás és a kijelzőméret kiválasztása a legfontosabb. Azonban nem elhanyagolható a laptop kijelző felületének típusa sem. Lehet fényes, matt vagy tükröződésmentes. Egy monitor esetében a környezetet tudjuk a kijelző típusához alakítani, de egy laptop esetében várható, hogy különböző fényviszonyok között is használni fogjuk a gépet.

Laptop fényes kijelzővel

A fényes kijelző ragyogóbb színekkel rendelkezhet, de a környezeti fényt visszatükrözi. Viszonylag kevés típus rendelkezik fényes kijelzővel, ez a típus leginkább 2in1 laptopok esetében elterjedt, de meglepő módon a MacBook PRO széria is fényes IPS megjelenítőt kapott, de hála az 500 nites fényerőnek, ez inkább előny, mint hátrány.

Laptop matt tükröződésmentes kijelzővel

A matt, illetve tükröződésmentes kijelző nem tükrözi vissza a környezetet, és alkalmasabb utazáshoz. A megjelenített tartalmak könnyen olvashatóak és ha a laptop az átlagnál picivel jobb fényerővel rendelkezik (például 300 nits), bármilyen fényviszonyok mellett jelesre vizsgázik.

Laptop kijelző felbontás

Minél nagyobb a felbontás, annál finomabb a képmegjelenítés. Legelterjedtebbek a Full HD felbontású laptopok. Mivel a kínálatban a 17 colos laptopok a legnagyobbak, ritkán van szükség a Full HD-nál nagyobb felbontásra. Ennél kisebb felbontást (például 1366 × 768 px) csak akkor érdemes választani, ha nagyon behatárolt a költségvetésünk.

4K laptopok

A 4K laptopok részletgazdag képmegjelenítést tesznek lehetővé. Elsősorban tartalomgyártásra alkalmas eszközök, prémium grafikus monitorok a közismert, grafikus tervezésre szánt sorozatok közül (pl. MSI Creator, Acer ConceptD). Azonban a Microsoft Surface termékek között is találunk néhány modellt, amely 2160p UHD felbontású kijelzővel rendelkezik.

4K laptop Acer ConceptD
Rendhagyú kialakítású, Acer 4K laptop

Laptopok a panel típusa szerint

A képtechnológia is nagyon fontos - a laptopok esetében TN és IPS kijelzőkkel találkozhatsz a leggyakrabban. Mindkettőnek megvan a maga előnye, a TN panel olcsóbb, nagy fényerő és gyors válaszidő jellemzi, de rosszabb a betekintési szögtartománya. Az ilyen tulajdonságok miatt gyakran előfordul a gamer laptopok között vagy olyan olcsó monitorok esetében, ahol az ár a legfontosabb tényező.

Az IPS kijelző ezzel ellentétben valósághűbb színeket és széles betekintési szögeket kínál, viszont alacsonyabb kontraszt és lassabb válaszidő mellett. Ma már az IPS technológia az uralkodó a laptopok között, bármely felhasználási területre tudunk IPS paneles notebookot választani.

Otthoni laptop

Az olcsó laptopok kevésbé igényes folyamatokat kezelnek, mint például az internetezés, a filmnézés vagy az egyszerűbb játékok. Ha a kevésbé igényes alkalmazások futtatása a cél, egy univerzális otthoni laptop megfelelő választás lesz számodra, előnye az alacsony ár.

A belépőszintű otthoni laptopok ezekre tökéletesen megfelelnek, de ha valaki a családból néha hobbi szintű fényképszerkesztést szeretne végezni, vagy néha-néha játékra fanyalodna és jól jönne a magasabb teljesítmény, megéri inkább a prémium otthoni laptopok közül válogatni.

Fontos tényező lehet a kijelző mérete is, egy netbook a lakás bármely pontján velünk lehet, de ha nem ragaszkodunk ahhoz, hogy mindenhová magunkkal cipeljük a gépünket, jobb választás egy nagyméretű laptop. A tartalomfogyasztás, filmnézés és táblázatok kezelése is könnyebb egy 17 colos laptop kijelzőjén.

Az otthoni laptopok népszerű csoportja a 2in1 notebookok, vagy más néven, tablet PC-k. A leválasztható kijelző előnye, hogy ha végeztünk az elvégzendő feladatokkal és filmet, sorozatokat szeretnénk nézni, elég csak a kijelzővel lehuppanni a heverőre, ami ilyen üzemmódban egy érintős tabletként funkcionál.

Laptop munkára és diákoknak

Az otthoni laptopoktól eltérően, a professzionális laptopok sokkal nagyobb teljesítményt nyújtanak, nagyobb kihívást jelentő feladatokat és alkalmazásokat kezelnek. Ezeket a gépeket például videók és fotók szerkesztésére, CAD tervezésre stb. használják. Ha grafikával szeretnél foglalkozni laptopodon, a legfontosabb összetevő a VGA kártya, a processzor és a RAM memória lesz.

A munka laptopok jelentős csoportja az üzleti laptopok, amelyek nemcsak teljesítményben kiemelkedőek, hanem megjelenésben is. Egy üzleti megbeszélés, prezentáció során egy fémvázas, elegáns külsejű laptop sokkal inkább repezentatív, mint egy műanyag alapszintű változat.

A strapabíró laptopok azonban a háztartásokban, gyerekek számára is remek választás lehetnek. Nem kell tartani a ház sérülésétől, ha a notebook valaminek nekiütődik. A fémházas laptopok gond nélkül elviselnek picit keményebb bánásmódot is.

Irodai laptop

Az irodai laptopok megbízható gépek, esetükben nem szükséges a kiemelkedő grafikai teljesítmény és a hivalkodó megjelenés sem. Mivel sok esetben órákat töltünk az irodai laptop kijelzője előtt, fontos a minőségi kijelző, amit az IPS panel biztosít. Hasznos, ha az irodai laptop könnyű, így utazás során sem kell egy több kilós gépszörnyet magunkkal cipelni. Irodai laptop vásárlás során érdemes odafigyelni a csatlakozó felszereltségre is.

Gamer laptop

Ideális iránymutató a gamer laptopok kiválasztásában az ár. A gamer laptopok esetében a határ a csillagos ég, mivel a gamer notebookok kijelzőinek válaszideje sokkal gyorsabb és frissítési gyakorisága magasabb, mint az irodai laptopok esetében, ami az árban is megmutatkozik.

Gamer laptop GTX videókártyával
Gamer laptop GTX videókártyával

Kiválasztás során fókuszálj elsősorban a processzorra és a videokártyára. A kettő közül is inkább a videókártya a fontosabb. A játékra legalkalmasabb laptopokat az Nvidia laptopok közt találod, köztük is az RTX laptopok kínálják a legjobb teljesítményt.

i

Még mindig hezitálsz? Olvasd el a „Milyen laptopot vegyek?“ című cikkünket.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
GIGABYTE G5 KC Szállításra kész > 5 db
Gamer laptop - Intel Core i5 10500H Comet Lake, 15,6", 1920 × 1080, tükröződésmentes, 144Hz, IPS, 16 GB RAM, DDR4, NVIDIA GeForce RTX 3060, 6GB, SSD 512 GB, numerikus billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB 3.2 Gen 2, Op, rendszer nélkül
433 900 Ft

2.
GIGABYTE G5 KC Szállításra kész > 5 db
Gamer laptop - Intel Core i5 10500H Comet Lake, 15,6", 1920 × 1080, tükröződésmentes, 144Hz, IPS, 16 GB RAM, DDR4, NVIDIA GeForce RTX 3060, 6GB, SSD 512 GB, numerikus billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB 3.2 Gen 2, USB-C, Windows 10 Home
460 900 Ft

3.
Dell Inspiron (15) 3501 Fekete Szállításra kész > 5 db és akár ma a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Laptop - Intel Core i3 1005G1 Ice Lake, 15,6", 1920 × 1080, tükröződésmentes, IPS, 4 GB RAM, DDR4, Intel UHD Graphics, SSD 256 GB, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, WiFi 802.11ac, 3-cellás, 42 Wh akkumulátor, Linux
179 900 Ft

Még több
523 tétel
Classic Kategória
Huawei MateBook D15 Mystic Silver ENG
Laptop - AMD Ryzen 5 3500U, 15,6", 1920 × 1080, tükröződésmentes, IPS, 8 GB RAM, DDR4, AMD Radeon Vega 8, SSD 256 GB, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, ujjlenyomat-olvasó, WiFi 802.11ac, 3-cellás, 42 Wh akkumulátor, Windows 10 Home

229 900 Ft áfa nélkül 181 020 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: HU0500D5l1
Arany középút
Microsoft Surface Pro 7 128GB i5 8GB platinum
Tablet PC - Intel Core i5 1035G4 Ice Lake, érintőképernyős, 12,3", 2736 × 1824, , 8 GB RAM, LPDDR4X, Intel Iris Plus Graphics, SSD 128 GB, webkamera, USB-C, Windows 10 Home, bez stylusu

371 590 Ft áfa nélkül 292 590 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: vasárnap 10.24. 15:00-tól
Szállításra kész 2 db
Termékkód: MCS123k2
Premium Kategória
Lenovo Yoga C940-14IIL ezüst + Lenovo Active ceruza
Tablet PC - Intel Core i7 1065G7 Ice Lake, érintőképernyős, 14", 1920 × 1080, fényes, 60Hz, IPS, 16 GB RAM, LPDDR4X, Intel Iris Plus Graphics, SSD 512 GB, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, ujjlenyomat-olvasó, WiFi 802.11ac, 4-cellás akkumulátor, Windows 10 Home

529 900 Ft áfa nélkül 417 240 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 15:00-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: NT302j2w1i
Dell Inspiron (15) 5502 Ezüst
Laptop - Intel Core i5 1135G7 Tiger Lake, 15,6", 1920 × 1080, tükröződésmentes, IPS, 8 GB RAM, DDR4, Intel Iris Xe Graphics, SSD 512 GB, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 802.11ac, 4-cellás akkumulátor, Windows 10 Home

299 900 Ft áfa nélkül 236 140 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ADC133x2y2q
ASUS ROG Strix G15 G513IH-HN002 fekete
Gamer laptop - AMD Ryzen 7 4800H, 15,6", 1920 × 1080, tükröződésmentes, 144Hz, IPS, 8 GB RAM, DDR4, NVIDIA GeForce GTX 1650, 4GB, SSD 512 GB, USB 3.2 Gen 1, USB-C, 4-cellás akkumulátor, Op, rendszer nélkül

-4% 344 900 Ft
329 900 Ft áfa nélkül 259 760 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: NA670a35
ASUS TUF Gaming F17 FX706HC-HX003 Szürke
Gamer laptop - Intel Core i5 11400H Tiger Lake, 17,3", 1920 × 1080, tükröződésmentes, 144Hz, IPS, 8 GB RAM, DDR4, NVIDIA GeForce RTX 3050, 4GB, SSD 512 GB, numerikus billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, 3-cellás akkumulátor, Windows 10 Home

399 900 Ft áfa nélkül 314 880 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész 3 db
Termékkód: NA670a40
Dell Inspiron (15) 3501 Fekete
Laptop - Intel Core i3 1005G1 Ice Lake, 15,6", 1920 × 1080, tükröződésmentes, IPS, 4 GB RAM, DDR4, Intel UHD Graphics, SSD 256 GB, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, WiFi 802.11ac, 3-cellás, 42 Wh akkumulátor, Linux

179 900 Ft áfa nélkül 141 650 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ADC133x2y2k
Macbook Air 13“ M1 Space Szürke Magyar 2020
MacBook - Apple M1, 13,3", 2560 × 1600 , fényes, IPS, 8 GB RAM, Apple M1 7 magos GPU, SSD 256 GB, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB-C, ujjlenyomat-olvasó, WiFi 802.11ac, 49,9 Wh akkumulátor, macOS

399 990 Ft áfa nélkül 314 950 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész 5 db
Termékkód: NL244a1a2
ASUS TUF Gaming F15 FX506LH-HN002T Fekete
Gamer laptop - Intel Core i5 10300H Comet Lake, 15,6", 1920 × 1080, tükröződésmentes, 144Hz, IPS, 8 GB RAM, DDR4, NVIDIA GeForce GTX 1650, 4GB, SSD 512 GB, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, 3-cellás akkumulátor, Windows 10 Home

334 900 Ft áfa nélkül 263 700 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: NA670a39
ASUS TUF DASH F15 FX516PE-HN037 Fehér
Gamer laptop - Intel Core i7 11370H Tiger Lake, 15,6", 1920 × 1080, tükröződésmentes, 144Hz, IPS, 8 GB RAM, DDR4, NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti, 4GB, SSD 512 GB, háttérvilágításos billentyűzet, USB 3.2 Gen 2, USB-C, 4-cellás akkumulátor, Op, rendszer nélkül

439 900 Ft áfa nélkül 346 380 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész 2 db
Termékkód: NA670a44
Lenovo IdeaPad Flex 5 14ITL05 szürke
Tablet PC - Intel Pentium Gold 7505 Tiger Lake, érintőképernyős, 14", 1920 × 1080, fényes, 60Hz, IPS, 4 GB RAM, DDR4, Intel UHD Graphics, SSD 256 GB, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 802.11ac, 2-cellás akkumulátor, Windows 10 S

219 900 Ft áfa nélkül 173 150 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: NT357m91c
HP 15s-fq3002nh Natural Silver
Laptop - Intel Celeron N4500 Jasper Lake, 15,6", 1920 × 1080, tükröződésmentes, 60Hz, IPS, 8 GB RAM, DDR4, Intel UHD Graphics, SSD 256 GB, numerikus billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 802.11ac, 3-cellás akkumulátor, Op, rendszer nélkül 3V7K9EA

169 900 Ft áfa nélkül 133 780 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: HPCN1011w5d2id
MSI Bravo 15 A4DCR Fekete
Gamer laptop - AMD Ryzen 5 4600H, 15,6", 1920 × 1080, matt, 144Hz, IPS, 8 GB RAM, DDR4, AMD Radeon RX 5300M, 3GB, SSD 512 GB, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, 3-cellás akkumulátor, Windows 10 Home

329 900 Ft áfa nélkül 259 760 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: NB200F2n8r
Lenovo V15 ADA Szürke
Laptop - AMD Athlon Gold 3150U, 15,6", 1920 × 1080, tükröződésmentes, TN, 4 GB RAM, DDR4, AMD Radeon Graphics, SSD 256 GB, webkamera, USB 3.2 Gen 1, WiFi 802.11ac, Windows 10 Home

164 900 Ft áfa nélkül 129 840 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész 5 db
Termékkód: NT219g8i6c
ASUS ROG Zephyrus GA401QE-HZ050C Fehér
Gamer laptop - AMD Ryzen 7 5800H, 14", 1920 × 1080, tükröződésmentes, 144Hz, IPS, 16 GB RAM, DDR4, NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti, 4GB, SSD 512 GB, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, ujjlenyomat-olvasó, 4-cellás akkumulátor, Op, rendszer nélkül

469 900 Ft áfa nélkül 370 000 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: NA670a34
Lenovo IdeaPad 5 14ALC05 szürke
Laptop - AMD Ryzen 7 5700U, 14", 1920 × 1080, tükröződésmentes, 60Hz, IPS, 8 GB RAM, DDR4, AMD Radeon Graphics, SSD 512 GB, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, ujjlenyomat-olvasó, WiFi 802.11ac, Op, rendszer nélkül

-10% 289 900 Ft
259 900 Ft áfa nélkül 204 650 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: NT357m91n
MSI GF75 Thin 10SC Fekete
Gamer laptop - Intel Core i7 10750H Comet Lake, 17,3", 1920 × 1080, tükröződésmentes, 144Hz, IPS, 8 GB RAM, DDR4, NVIDIA GeForce GTX 1650, 4GB, SSD 512 GB, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, 3-cellás akkumulátor, Op, rendszer nélkül

-8% 369 900 Ft
339 900 Ft áfa nélkül 267 640 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: NB200F2n8w
Dell G15 (15) Gaming 5515 Szürke
Gamer laptop - AMD Ryzen 5 5600H, 15,6", 1920 × 1080, tükröződésmentes, 120Hz, IPS, 8 GB RAM, DDR4, NVIDIA GeForce RTX 3050, 4GB, SSD 256 GB, numerikus billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, 3-cellás akkumulátor, Windows 10 Home

349 900 Ft áfa nélkül 275 510 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ADC155h99x3p
HP 17-cp0005nh Fekete
Laptop - AMD 3020E, 17,3", 1920 × 1080, matt, IPS, 4 GB RAM, DDR4, AMD Radeon Graphics, SSD 256 GB, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 802.11ac, 3-cellás akkumulátor, Windows 10 Home

189 900 Ft áfa nélkül 149 530 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: HPBN0008j2
HP Pavilion Gaming 16-a0012nh Black Acid
Gamer laptop - Intel Core i7 10750H Comet Lake, 16,1", 1920 × 1080, tükröződésmentes, 60Hz, IPS, 16 GB RAM, DDR4, NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti, 4GB, SSD 512 GB, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, 3-cellás akkumulátor, Op, rendszer nélkül

479 900 Ft áfa nélkül 377 870 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: HPCN1011w5r3c2
Umax VisionBook N14G Plus HU
Laptop - Intel Celeron N4100 Gemini Lake, 14,1", 1920 × 1080, matt, IPS, 4 GB RAM, LPDDR4, Intel UHD Graphics 600, 128 GB Flash, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 802.11ac, Windows 10 Pro

114 990 Ft áfa nélkül 90 540 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: VB0364d
Dell Inspiron (15) 5502 Ezüst
Laptop - Intel Core i7 1165G7 Tiger Lake, 15,6", 1920 × 1080, tükröződésmentes, 60Hz, IPS, 8 GB RAM, DDR4, Intel Iris Xe Graphics, SSD 512 GB, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 802.11ac, 4-cellás akkumulátor, Op, rendszer nélkül

309 900 Ft áfa nélkül 244 020 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ADC133x2y2r
Dell Vostro (15) 3500 Fekete
Laptop - Intel Core i5 1135G7 Tiger Lake, 15,6", 1920 × 1080, tükröződésmentes, 60Hz, IPS, 8 GB RAM, DDR4, Intel Iris Xe Graphics, SSD 256 GB, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, ujjlenyomat-olvasó, WiFi 802.11ac, 3-cellás akkumulátor, Windows 10 Home

279 900 Ft áfa nélkül 220 390 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ADC253o30v
Huawei Matebook D15 Szürke
Laptop - Intel Core i3 10110U Comet Lake, 15,6", 1920 × 1080, tükröződésmentes, 60Hz, IPS, 8 GB RAM, DDR4, Intel UHD Graphics 620, SSD 256 GB, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, ujjlenyomat-olvasó, WiFi 802.11ac, 3-cellás akkumulátor, Windows 10 Home

-10% 222 400 Ft
199 900 Ft áfa nélkül 157 400 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész 3 db
Termékkód: HU0500D4l3HU

Laptopok

AppleAz Apple bemutatja az M1 Pro és M1 Max chippel érkező MacBook-ot Az Apple mostanában nem lazsál, és nemsokkal az iPhone 13 után bemutatta nekünk a következő generációs...
A MatePad 11 a Huawei első tabletje, amely kompromisszumok nélküli kijelzőt kínál 120 Hz-es frekvenciával...
Kíváncsi vagy, hogyan működik a laptop vagy asztali számítógép összekötése TV-vel vagy monitorral?...
Android játékokA legjobb játékok tabletre és mobilra Naponta emberek milliói, sőt talán milliárdjai játszanak játékokat mobiltelefonokon és tableteken...
Gyorsan rögzítened kellene a telefon tartalmát, vagy meg kell osztanod egy hibaüzenetet a laptopról? Akkor...
Bemutatták az új, várva várt iPad Pro-t. Az M1 chipsetnek köszönhetően simán felveszi a versenyt a tavalyi...
További cikkek Összes cikk

Laptopok

Napjainkban a laptop meghatározása, körülírása egyre nehézkesebb. A laptopok már nemcsak koffer méretű hordozható számítógépek, amelyek képtelenek irodai szoftvereknél igényesebb alkalmazások futtatására. A laptopok elegendő teljesítményt kínálnak az asztali gépek kiváltására, nem beszélve a kisebb méretükről, tömegükről, hordozhatóságukról. A netbookok, ultrabookok, 2in1 laptopok sűrűjében ajánlatos először az ár szempontjából megvizsgálni a kínálatot.

Laptop árak – a legfontosabb tényező

Tekintettel a notebook esetében tapasztalható paraméter útvesztőre, racionális megoldásnak tűnik ár alapján kezdeni a vásárlást. A laptopok kínálata rendkívül széles, így az ár segítségével sikeresen kezdhetjük a termékek szűrését.

Laptopok ár szerinti áttekintése

100 000 Ft alatti, vagy a körüli összegért, csak pár belépőszintű otthoni laptopot találunk, sok esetben operációs rendszer nélkül. Ezek kivétel nélkül HD felbontású kijelzővel rendelkeznek és a paramétereket tekintve integrált grafikával és általában 4 GB RAM memóriával próbálják kiszolgálni az igényeket.

Nem meglepő módon a rangsor másik végén az Apple és a Microsoft zászlóshajói vannak, tehát a MacBook PRO és a Surface Book sorozat prémium gépei. Ezek a laptopok még az i7 laptopok között is kiemelkedőek, néhányukban az adatfeldolgozásról core i9 processzor gondoskodik. Ezen termékek másik jellemzője a tökéletes képminőségű és nagy felbontású kijelző.

A laptopok árai láthatóan rettentő tág határok között mozognak, lássuk azonban mi van a két extrém érték között.

Laptop árak statisztika

Ahhoz, hogy megkönnyítsük a laptop vásárlást, meg kell állapítanunk egy összeg határt, amely ár még elfogadható új laptop vásárlása során. Két szintet érdemes megállapítani, attól függően, otthoni laptopot, vagy munka laptopot keresünk.

Laptop ár 200 000 Ft alatt – olcsó laptopok

Ha 200 000 forintnál húzzuk meg a határt, kiszűrjük a laptopok háromnegyedét. Így már könnyebb válogatni, mivel eltűntek a drága mobil munkaállomások és a gamer laptopok. Innentől kezdve törekedjünk a lehető legerősebb processzort megtalálni. Szerencsére a legolcsóbb i5 laptopok között találunk olyan gépeket, amelyek beférnek 200 000 Ft alá és találhatunk IPS panelt is.

Ennyire egyszerűsíteni lehet tehát az új i5 laptopok ár szerinti vásárlását.

Laptop ár 500 000 Ft alatt

Itt fordított helyzet áll fenn, mivel félmillió Ft alá befér a notebookok 75%-a. Ha ilyen összeg áll rendelkezésünkre, először is el kell döntenünk, hogy elsősorban gamer laptopot vagy munka laptopot szeretnénk. Az egyik nem zárja ki szigorúan a másikat, de mások a lényeges paraméterek.

Gamer laptop esetében a legjobb videókártyát keressük, amit az ár enged, munka laptop esetében a legjobb kijelzőt, csatlakozó felszereltséget vagy a külső dekoratív megjelenést hajszoljuk. Ilyen ár mellett már stílusos és egyben gyors laptopot is találunk, válogathatunk a MacBook Air széria gépei közül is.

Használt laptopok

Mindeddig kizárólag új laptopok ár szerinti rendezésével foglalkoztunk, azonban, ha hajlandóak vagyunk nyitni az újszerű vagy használt laptopok irányába, érhetnek minket kellemes meglepetések.

A használt laptopok esetében gyorsan el kell oszlatni a tévhitet, hogy ezekre a gépekre nem vonatkozik a garancia. Az Alza a használt laptopokra 12, míg az újszerű notebookokra 21 hónapos garanciát biztosít, így kockázat nélkül tudunk a használt laptopok közül válogatni.

Használt laptopok – előnyök

A legnagyobb előny természetesen a kedvező ár. Sokszor előfordulhat, hogy meghúzzuk a határt egy bizonyos összegnél, de álmaink laptopja épp a vonal felett foglal helyet. A használt laptopok esetében 20-40%-os kedvezménnyel lehet számolni, a gépek szakember által voltak ellenőrizve és még garancia is jár hozzájuk.

Ha rendszeresen figyelemmel kísérjük a használt laptopok kategóriáját, rálelhetünk olyan notebookra, amit újonnan nem engedhetnénk meg magunknak, de a használt modell ára még megfelelő.

Használt laptopok – hátrányok

A használt laptopok egyetlen hátránya, hogy kevésbé alkalmasak például ajándékozásra, mivel az eredeti csomagolás már nem sértetlen, vagy nem teljes. Ezért a használt laptopok akkor számítanak ideális megoldásnak, ha saját használatra szeretnénk egyet.

Ezenkívül egy ár alapján vonzó használt laptop levadászásához szerencse is szükséges. A prémium használt laptopok ritkák és egyben keresettek, így rendszeresen követni kell a kínálatot és várni, hogy felbukkanjon álmaink laptopja, használt és olcsó kiadásban.

Laptop vs. PC

A laptopok alapvetően hasonló felépítésűek, mint az asztali gépek. Azzal a különbséggel, hogy laptopok esetében a hardver ritkán bővíthető, míg az asztali számítógépek összetevői cserélhetőek. Egy laptop alkatrészei helytakarékos kialakítást kaptak és muszáj beférniük sok esetben egy 2 cm vastag házba. A kompatibilitás fenntartása miatt a külső csatlakozók típusa (USB, fejhallgató és mikrofon bemenet, HDMI stb.) megegyezik az asztali gépeken találhatókkal.

A laptop ház folyamatos karcsúsítása miatt eltűnőben vannak a nagyméretű csatlakozó típusok, mint például a VGA grafikus port, sok laptop esetében (pl. MacBook Air) még a LAN csatlakozó sem fér el az ultravékony vázon, ezt a megfelelő adapterrel lehet orvosolni.

A laptopok csatlakozó felszereltségében egyre gyakrabban fordul elő az USB-c port, ami pici méreteinek hála minden laptop vázon kényelmesen elfér, nagysebességű adatátvitelt tesz lehetővé és a laptop töltését is megoldja.

Hogyan válasszunk laptopot?

Az új laptop kiválasztásánál fontos tisztázni, hogy mire is lesz használva. Legfontosabb paraméterek a kijelzőméret, processzor típusa, RAM mennyisége, videokártya típusa, tömeg és az esetleges kiegészítők választéka.

i


Tipp: Nézz körül széles laptop kiegészítők választékunkban, amelyben találsz akár különféle táskákat is a könnyű és egyszerű szállításhoz.

Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Termék neve:

Megjegyzés (link, PartNumber, stb.):

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó laptopok Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább laptopok A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb laptopok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: laptopok vélemények

27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Alza fiókom Bejelentkezés Cégeknek Hogyan vásárolj Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB25
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és az Ön beleegyezésével weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadja a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési hálózatokon.
További információ Kevesebb információ