Válaszd ki azt az elemet az oldalon, amelyet a hiba érint

A megrendelt termékeket biztonságosan átveheted az AlzaBox automatánk egyikében.

Több mint 10 000 termék

raktáron Budapesten.

Výprodej Lendülj újra formába

Laptopok

0

Laptop vásárlás során elsősorban a várt felhasználási terület alapján kell döntenünk. Ez alapján meghatározható, hogy egy családi otthoni laptop, egy munka laptop vagy gamer notebook mellett tesszük-e le a voksunkat.

Tovább

Mire figyeljünk új laptop vásárlás során?

Új laptop vásárlása során sokan megrettennek a rengeteg szerteágazó paramétertől és a széles termékpalettától, sorozatszámoktól. Azonban, ha a legfontosabb paraméterekre összpontosítunk, mindjárt egyszerűbbnek tűnik a képlet.

Laptop processzor alapján

A legfontosabb paraméterek a CPU kiválasztásakor a magok frekvenciája és száma. Ezenkívül érdemes figyelmet szentelni a laptop processzor generációinak is, lehetőség szerint, érdemes mindig a legújabb processzor generációt előnyben részesíteni.

Laptop Intel processzorral

A legelterjedtebb processzor típus a laptopok esetében. Az irodai alkalmazások futtatásához, illetve az internetes böngészéshez elegendő egy kevésbé hatékony processzor is, például Intel Pentium, Intel Celeron. A kisméretű mini notebookok vagy a hordozható könnyű modellek gyakran kapnak ilyen energiatakarékos, kisebb teljesítményű procit. Ha kisebb a processzor fogyasztása, hosszabb a notebook üzemideje is.

Intel i5 laptop

A jelenleg kapható laptopok belsejében nagyrészt i5 processzor dübörög. Nem nehéz elveszni a frekvenciák és különböző architektúrák világában, ezért próbáljunk csak olyan i5 laptopot választani, amelynek magjai a legmagasabb frekvenciát nyújtsák.

Intel i7 laptop

Játékhoz vagy igényesebb feladatokhoz Core i7 processzort érdemes választani. Az i7 laptopok már komoly mobil munkaállomások lehetnek, de a csúcskategóriás gamer laptopokban is i7 processzor gondoskodik a folyamatok feldolgozásáról.

Laptop AMD Ryzen processzorral

AMD processzort sokkal kevesebb laptopban találunk, az ilyen CPU-val szerelt notebookok általában olcsóbbak, mint a hasonló paraméterekkel rendelkező, Intel processzoros laptopok. A legerősebb AMD Ryzen 7 processzorok megtalálhatóak például a népszerű Asus TUF gaming laptopokban is.

Laptop Qualcomm processzorral

A Qualcomm típusú processzorok a Microsoft Surface, prémium minőségű 2in1 laptopjaiban, a Microsoft Surface Pro X széria gépeiben dolgoznak. Ezek a CPU-k működési frekvenciája 3 GHz körüli rendkívül kedvező fogyasztási adatok mellett.

Laptop videókártya szerint

A laptop videókártyák terén, két kifejezéssel találkozhatunk a leggyakrabban: integrált és dedikált. A laptop videókártyák e két típusa meghatározza a notebook ideális felhasználási területét is, a gamer laptopok esetében rendkívül fontos, míg az irodai laptopok esetében kevésbé.

Laptop integrált videókártyával

Az integrált kifejezés onnan ered, hogy a VGA az alaplapra van integrálva, kapacitása és teljesítménye (egyben fogyasztása is) kisebb, leginkább a kisebb képátlójú laptopokban, ultrabookokban vagy belépőszintő otthoni laptopokban van jelen. A legtöbb felhasználó számára ideális teljesítményt nyújt.

Laptop dedikált videókártyával

A dedikált (különálló) videókártya különösen játékhoz és grafikával való munkához alkalmas. A dedikált GPU-val szerelt modellek között legnépszerűbbek az Nvidia laptopok, amelyek vagy GTX vagy RTX típusú videókártyával biztosítják a grafikus feladatok elvégzését. Tökéletesek a gamer vonalra, vagy mobil grafikai munkaállomások esetében.

Laptop dedikált videókártyák
Jól ismert Nvidia GTX videókártyák laptopokba

A laptop RAM memória mérete

Minél nagyobb a RAM kapacitása, annál több feladatot képes a laptop egyszerre kezelni. Ennyire egyszerű. Ha egyszerre több programot használunk, több böngésző ablakot nyitunk meg és Windows 10 operációs rendszert használunk szükségünk van minél nagyobb RAM memóriára.

Kevésbé igényes felhasználók számára általában 4-8 GB RAM elegendő, de könnyen előfordulhat, hogy a laptop a jövőben nem lesz képes megbirkózni még az alapvető feladatokkal sem. Mind az operációs rendszer vagy a böngészők idővel több és több RAM memóriát fognak igényelni.

Mind az ár, mind a teljesítmény esetében a 8 GB RAM tekinthető ideális választásnak. Ez a RAM kapacitás már alkalmas több program egyidejű futtatásához, nem kell tartani lefagyásoktól és szaggatott működéstől.

Az igényes játékok és alkalmazások számára az optimális kapacitás 16 GB RAM. Ez a mennyiség tartalomgyártásra is megfelel, ha elsősorban grafikus laptopot szeretnénk válasszunk legalább 16 GB RAM memóriával ellátott notebookot.

Laptop tárhely szerint

A laptopok hagyományos HDD merevlemezzel, SSD-vel vagy hibrid SSHD-vel rendelkeznek. Flash típusú háttértárral csak netbookok, vagy néhány tablet PC esetében találkozhatunk.

Laptop HDD merevelemezzel

A HDD winchesterek mozgó részekkel rendelkeznek, olcsók, és nagy mennyiségű adat kezelésére alkalmasak. Hátrányuk az alacsonyabb sebesség és a rázkódásra való érzékenység. Manapság már nagyon kevés laptop kapható csak HDD merevlemezzel, inkább a kombinált SSD + HDD konfiguráció preferált a laptopok esetében. Ezesetben egy kisebb SSD meghajtóról indul a rendszer és a gyakran használatos programok, míg a HDD winchester adattárolásra szolgál.

Léteznek SSHD hibrid meghajtók is, ezek tulajdonképpen klasszikus HDD merevlemezek SSD memóriával, amelyben a gyakran használt adatok tárolódnak, így ez a megoldás jelentősen csökkenti az alkalmazások és az operációs rendszer betöltési idejét.

SSD laptopok

Az SSD meghajtók nem rendelkeznek mozgó alkatrészekkel, rendkívül gyorsak és megegyező kapacitásban drágábbak, mint a HDD winchesterek. Nem érzékenyek a rázkódásra és főleg könnyűek. Hála az SSD meghajtók árainak csökkenésének, a laptopok döntő többségében már ilyen típusú tárhelyet találunk. Ezzel egyidőben csökkent az SSD laptopok súlya és a laptop ház mérete is.

Már az olcsó laptopok esetében sem ritka az 500 GB SSD kapacitás, amely elegendő háttértárat biztosít mind a szoftverek futtatására és adattárolásra is.

Laptop SSD meghajtóval
Gyors, NVMe típusú SSD meghajtó laptopban

Laptop kijelzők

A kijelzők esetében, a maximális felbontás és a kijelzőméret kiválasztása a legfontosabb. Azonban nem elhanyagolható a laptop kijelző felületének típusa sem. Lehet fényes, matt vagy tükröződésmentes. Egy monitor esetében a környezetet tudjuk a kijelző típusához alakítani, de egy laptop esetében várható, hogy különböző fényviszonyok között is használni fogjuk a gépet.

Laptop fényes kijelzővel

A fényes kijelző ragyogóbb színekkel rendelkezhet, de a környezeti fényt visszatükrözi. Viszonylag kevés típus rendelkezik fényes kijelzővel, ez a típus leginkább 2in1 laptopok esetében elterjedt, de meglepő módon a MacBook PRO széria is fényes IPS megjelenítőt kapott, de hála az 500 nites fényerőnek, ez inkább előny, mint hátrány.

Laptop matt tükröződésmentes kijelzővel

A matt, illetve tükröződésmentes kijelző nem tükrözi vissza a környezetet, és alkalmasabb utazáshoz. A megjelenített tartalmak könnyen olvashatóak és ha a laptop az átlagnál picivel jobb fényerővel rendelkezik (például 300 nits), bármilyen fényviszonyok mellett jelesre vizsgázik.

Laptop kijelző felbontás

Minél nagyobb a felbontás, annál finomabb a képmegjelenítés. Legelterjedtebbek a Full HD felbontású laptopok. Mivel a kínálatban a 17 colos laptopok a legnagyobbak, ritkán van szükség a Full HD-nál nagyobb felbontásra. Ennél kisebb felbontást (például 1366 × 768 px) csak akkor érdemes választani, ha nagyon behatárolt a költségvetésünk.

4K laptopok

A 4K laptopok részletgazdag képmegjelenítést tesznek lehetővé. Elsősorban tartalomgyártásra alkalmas eszközök, prémium grafikus monitorok a közismert, grafikus tervezésre szánt sorozatok közül (pl. MSI Creator, Acer ConceptD). Azonban a Microsoft Surface termékek között is találunk néhány modellt, amely 2160p UHD felbontású kijelzővel rendelkezik.

4K laptop Acer ConceptD
Rendhagyú kialakítású, Acer 4K laptop

Laptopok a panel típusa szerint

A képtechnológia is nagyon fontos - a laptopok esetében TN és IPS kijelzőkkel találkozhatsz a leggyakrabban. Mindkettőnek megvan a maga előnye, a TN panel olcsóbb, nagy fényerő és gyors válaszidő jellemzi, de rosszabb a betekintési szögtartománya. Az ilyen tulajdonságok miatt gyakran előfordul a gamer laptopok között vagy olyan olcsó monitorok esetében, ahol az ár a legfontosabb tényező.

Az IPS kijelző ezzel ellentétben valósághűbb színeket és széles betekintési szögeket kínál, viszont alacsonyabb kontraszt és lassabb válaszidő mellett. Ma már az IPS technológia az uralkodó a laptopok között, bármely felhasználási területre tudunk IPS paneles notebookot választani.

Otthoni laptop

Az olcsó laptopok kevésbé igényes folyamatokat kezelnek, mint például az internetezés, a filmnézés vagy az egyszerűbb játékok. Ha a kevésbé igényes alkalmazások futtatása a cél, egy univerzális otthoni laptop megfelelő választás lesz számodra, előnye az alacsony ár.

A belépőszintű otthoni laptopok ezekre tökéletesen megfelelnek, de ha valaki a családból néha hobbi szintű fényképszerkesztést szeretne végezni, vagy néha-néha játékra fanyalodna és jól jönne a magasabb teljesítmény, megéri inkább a prémium otthoni laptopok közül válogatni.

Fontos tényező lehet a kijelző mérete is, egy netbook a lakás bármely pontján velünk lehet, de ha nem ragaszkodunk ahhoz, hogy mindenhová magunkkal cipeljük a gépünket, jobb választás egy nagyméretű laptop. A tartalomfogyasztás, filmnézés és táblázatok kezelése is könnyebb egy 17 colos laptop kijelzőjén.

Az otthoni laptopok népszerű csoportja a 2in1 notebookok, vagy más néven, tablet PC-k. A leválasztható kijelző előnye, hogy ha végeztünk az elvégzendő feladatokkal és filmet, sorozatokat szeretnénk nézni, elég csak a kijelzővel lehuppanni a heverőre, ami ilyen üzemmódban egy érintős tabletként funkcionál.

Laptop munkára és diákoknak

Az otthoni laptopoktól eltérően, a professzionális laptopok sokkal nagyobb teljesítményt nyújtanak, nagyobb kihívást jelentő feladatokat és alkalmazásokat kezelnek. Ezeket a gépeket például videók és fotók szerkesztésére, CAD tervezésre stb. használják. Ha grafikával szeretnél foglalkozni laptopodon, a legfontosabb összetevő a VGA kártya, a processzor és a RAM memória lesz.

A munka laptopok jelentős csoportja az üzleti laptopok, amelyek nemcsak teljesítményben kiemelkedőek, hanem megjelenésben is. Egy üzleti megbeszélés, prezentáció során egy fémvázas, elegáns külsejű laptop sokkal inkább repezentatív, mint egy műanyag alapszintű változat.

A strapabíró laptopok azonban a háztartásokban, gyerekek számára is remek választás lehetnek. Nem kell tartani a ház sérülésétől, ha a notebook valaminek nekiütődik. A fémházas laptopok gond nélkül elviselnek picit keményebb bánásmódot is.

Irodai laptop

Az irodai laptopok megbízható gépek, esetükben nem szükséges a kiemelkedő grafikai teljesítmény és a hivalkodó megjelenés sem. Mivel sok esetben órákat töltünk az irodai laptop kijelzője előtt, fontos a minőségi kijelző, amit az IPS panel biztosít. Hasznos, ha az irodai laptop könnyű, így utazás során sem kell egy több kilós gépszörnyet magunkkal cipelni. Irodai laptop vásárlás során érdemes odafigyelni a csatlakozó felszereltségre is.

Gamer laptop

Ideális iránymutató a gamer laptopok kiválasztásában az ár. A gamer laptopok esetében a határ a csillagos ég, mivel a gamer notebookok kijelzőinek válaszideje sokkal gyorsabb és frissítési gyakorisága magasabb, mint az irodai laptopok esetében, ami az árban is megmutatkozik.

Gamer laptop GTX videókártyával
Gamer laptop GTX videókártyával

Kiválasztás során fókuszálj elsősorban a processzorra és a videokártyára. A kettő közül is inkább a videókártya a fontosabb. A játékra legalkalmasabb laptopokat az Nvidia laptopok közt találod, köztük is az RTX laptopok kínálják a legjobb teljesítményt.

i

Még mindig hezitálsz? Olvasd el a „Milyen laptopot vegyek?“ című cikkünket.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
MSI GF63 Thin 9S7 Fekete Szállításra kész > 5 db és akár ma a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Gamer laptop - Intel Core i5 10300H Comet Lake, 15,6", 1920 × 1080, matt, IPS, 8 GB RAM, DDR4 NVIDIA GeForce GTX 1650, 4GB, SSD 512 GB, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, 3-cellás akkumulátor, Operációs rendszer nélkül 9S7-16R412-234HU
299 990 Ft

2.
HP Pavilion Gaming 15-ec1002nh fekete Szállításra kész 3 db és akár ma a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Gamer laptop - AMD Ryzen 5 4600H, 15,6", 1920 × 1080, matt, 60Hz, IPS, 16 GB RAM, DDR4 NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti, 4GB, SSD 512 GB, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB-C, WiFi 802.11ac, 3-cellás, 52,5 Wh akkumulátor, Operációs rendszer nélkül 1X2C8EA#AKC
379 900 Ft

3.
ASUS VivoBook M433IA-EB195T fekete Szállításra kész > 5 db és akár ma a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Laptop - AMD Ryzen 5 4500U, 14", 1920 × 1080, tükröződésmentes, IPS, 8 GB RAM, DDR4 AMD Radeon Graphics, SSD 256 GB, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, 3-cellás, 50 Wh akkumulátor, Windows 10 M433IA-EB195T
269 900 Ft

Még több
192 tétel
Classic Kategória
Microsoft Surface Go 2 128GB 8GB LTE
Tablet PC - Intel Core M m3 8100Y Amber Lake, érintőképernyős, 10,5", 1920 × 1280, fényes, IPS, 8 GB RAM, LPDDR3-SDRAM Intel HD Graphics 615, SSD 128 GB, webkamera, USB-C, WiFi 802.11ac, 3411 mAh akkumulátor, Windows 10 S

+ INGYEN Érintő toll Microsoft

332 390 Ft áfa nélkül 261 720 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: MCS351i2
Arany középút
Macbook Air 13" M1 Magyar Asztroszürke (2020) - MacBook
Új
Macbook Air 13" M1 Magyar Asztroszürke (2020)
MacBook - Apple M1, 13,3", 2560 × 1600 , fényes, 60Hz, IPS, 16 GB RAM, Apple M1 7jádrová GPU, SSD 256 GB, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB-C, ujjlenyomat-olvasó, 49,9 Wh akkumulátor, MAC OS

520 310 Ft áfa nélkül 409 690 Ft
Kosárba
Átvehető: péntek 1.22. 8:00-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: NL244a1g5
Premium Kategória
Surface Pro 7 512GB i7 16GB black - Tablet PC
-20%
Surface Pro 7 512GB i7 16GB black
Tablet PC - Intel Core i7 1065G7 Ice Lake, érintőképernyős, 12,3", 2736 × 1824, , 16 GB RAM, LPDDR4X Intel Iris Plus Graphics, SSD 512 GB, webkamera, USB-C, Windows 10 Home, bez stylusu

-20% 833 290 Ft
664 890 Ft áfa nélkül 523 540 Ft
Kosárba
Kiárusítás
Átvehető: péntek 1.22. 8:00-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: MCS123p4
Microsoft Surface Pro 7 128GB i5 8GB platinum - Tablet PC
-14%
Microsoft Surface Pro 7 128GB i5 8GB platinum
Tablet PC - Intel Core i5 1035G4 Ice Lake, érintőképernyős, 12,3", 2736 × 1824, , 8 GB RAM, LPDDR4X Intel Iris Plus Graphics, SSD 128 GB, webkamera, USB-C, Windows 10 Home, bez stylusu

-14% 416 590 Ft
359 390 Ft áfa nélkül 282 980 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: MCS123k2
Surface Pro 7 128GB i3 4GB platinum + EN/US billentyűzet mellékelve - Tablet PC
-8%
Surface Pro 7 128GB i3 4GB platinum + EN/US billentyűzet mellékelve
Tablet PC - Intel Core i3 1005G1 Ice Lake, érintőképernyős, 12,3", 2736 × 1824, , IPS, 4 GB RAM, LPDDR4X Intel UHD Graphics, 128 GB SSD, webkamera, USB-C, Windows 10 Home

-8% 329 900 Ft
303 490 Ft áfa nélkül 238 970 Ft
Kosárba
Kiárusítás
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: MCS123a1b
HP Pavilion Gaming 15-ec1002nh fekete
Gamer laptop - AMD Ryzen 5 4600H, 15,6", 1920 × 1080, matt, 60Hz, IPS, 16 GB RAM, DDR4 NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti, 4GB, SSD 512 GB, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB-C, WiFi 802.11ac, 3-cellás, 52,5 Wh akkumulátor, Operációs rendszer nélkül 1X2C8EA#AKC

379 900 Ft áfa nélkül 299 130 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész 3 db
Termékkód: HPCN1011w5r3d
ASUS VivoBook M433IA-EB195T fekete - Laptop
ASUS VivoBook M433IA-EB195T fekete
Laptop - AMD Ryzen 5 4500U, 14", 1920 × 1080, tükröződésmentes, IPS, 8 GB RAM, DDR4 AMD Radeon Graphics, SSD 256 GB, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, 3-cellás, 50 Wh akkumulátor, Windows 10 M433IA-EB195T

269 900 Ft áfa nélkül 212 520 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: NA651b83a
Dell G3 (15) 3500 Fekete - Gamer laptop
Új
Dell G3 (15) 3500 Fekete
Gamer laptop - Intel Core i5 10300H Comet Lake, 15,6", 1920 × 1080, matt, 120Hz, IPS, 8 GB RAM, DDR4 NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti, 4GB, SSD 512 GB, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, WiFi 802.11ac, 3-cellás, 51 Wh akkumulátor, Operációs rendszer nélkül

329 900 Ft áfa nélkül 259 760 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ADC155h99x3f
HP Pavilion Gaming 15-ec0014nh Fekete - Gamer laptop
-6%
HP Pavilion Gaming 15-ec0014nh Fekete
Gamer laptop - AMD Ryzen 5 3550H, 15,6", 1920 × 1080, matt, IPS, 16 GB RAM, DDR4 NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti, 6GB, SSD 512 GB, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 802.11ac, 3-cellás akkumulátor, Windows 10 Home (NBD) 9HF69EA

-6% 424 900 Ft
399 900 Ft áfa nélkül 314 880 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész 1 db
Termékkód: HPCN1015y3a
ASUS ROG TUF FX506II-HN139C szürke
Gamer laptop - AMD Ryzen 5 4600H, 15,6", 1920 × 1080, matt, 60Hz, IPS, 8 GB RAM, DDR4 NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti, 4GB, SSD 512 GB, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 802.11ac, Operációs rendszer nélkül FX506II-HN139C

334 900 Ft áfa nélkül 263 700 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész 1 db
Termékkód: NA670a14
Asus TUF Gaming FX506LI-HN102 szürke - Gamer laptop
Új
Asus TUF Gaming FX506LI-HN102 szürke
Gamer laptop - Intel Core i7 10870H Comet Lake, 15,6", 1920 × 1080, tükröződésmentes, 144Hz, IPS, 8 GB RAM, DDR4 NVIDIA GeForce GTX 1650, 4GB, SSD 512 GB, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, 3-cellás akkumulátor, Operációs rendszer nélkül FX506LH-HN102

-1% 369 900 Ft
364 900 Ft áfa nélkül 287 320 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: NA670b04
Acer Extensa EX215-52-333F fekete - Laptop
Új
Acer Extensa EX215-52-333F fekete
Laptop - Intel Core i3 1005G1 Ice Lake, 15,6", 1920 × 1080, matt, 60Hz, TN, 8 GB RAM, DDR4 Intel UHD Graphics, SSD 256 GB, numerikus billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, WiFi 802.11ac, 2-cellás, 36 Wh akkumulátor, Operációs rendszer nélkül NX,EG8EU,004

204 900 Ft áfa nélkül 161 340 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész 2 db
Termékkód: NC028q2c2n08
MSI Prestige Modern 14 B10MW Blue + kiegészítők MSI Prestige Topload táska - Ultrabook
MSI Prestige Modern 14 B10MW Blue + kiegészítők MSI Prestige Topload táska
Ultrabook - Intel Core i5 10210U Comet Lake, 14", 1920 × 1080, matt, 60Hz, IPS, 8 GB RAM, DDR4 Intel UHD Graphics, SSD 512 GB, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB-C, WiFi 802.11ac, 3-cellás, 52 Wh akkumulátor, Windows 10 Home 9S7-14D112-080HU

+ INGYEN Laptoptáska MSI

319 900 Ft áfa nélkül 251 890 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: NB123b4ka2
Dell Latitude (15) 3501 Szürke - Laptop
Új
Dell Latitude (15) 3501 Szürke
Laptop - Intel Core i3 10110U Comet Lake, 15,6", 1920 × 1080, matt, IPS, 8 GB RAM, DDR4 Intel UHD Graphics, SSD 256 GB, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 802.11ac, 3-cellás akkumulátor, Operációs rendszer nélkül 3510_289188

279 900 Ft áfa nélkül 220 390 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ADC440g9N1l
ASUS VivoBook S14 S431FA-AM245T szürke - Laptop
ASUS VivoBook S14 S431FA-AM245T szürke
Laptop - Intel Core i5 10210U Comet Lake, 14,1", 1920 × 1080, matt, 60Hz, IPS, 8 GB RAM, DDR4 Intel UHD Graphics, SSD 256 GB, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, 2-cellás, 47 Wh akkumulátor, Windows 10 S431FA-AM245T

269 900 Ft áfa nélkül 212 520 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: NA651b83b
Acer Spin 3 Touch SP314-52-33ZW Szürke - Tablet PC
Acer Spin 3 Touch SP314-52-33ZW Szürke
Tablet PC - Intel Core i3 8145U Whiskey Lake, érintőképernyős, 14", 1920 × 1080, matt, IPS, 8 GB RAM, DDR4 Intel UHD Graphics 620, SSD 128 GB, webkamera, USB 3.2 Gen 1, WiFi 802.11ac, 3-cellás akkumulátor, Windows 10 Home NX,H60EU,019

249 900 Ft áfa nélkül 196 770 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész 1 db
Termékkód: NC028q2c2m17
ASUS TUF Gaming FX506II-AL022 Szürke
Gamer laptop - AMD Ryzen 7 4800H, 15,6", 1920 × 1080, tükröződésmentes, IPS, 8 GB RAM, DDR4 NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti, 4GB, SSD 512 GB, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 802.11ac, 3-cellás akkumulátor, Operációs rendszer nélkül (NBD) FX506II-AL022

344 900 Ft áfa nélkül 271 570 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész 1 db
Termékkód: NA667d97x2j2
ASUS TUF Gaming FA506II-HN152 fekete - Gamer laptop
Új
ASUS TUF Gaming FA506II-HN152 fekete
Gamer laptop - AMD Ryzen 7 4800H, 15,6", 1920 × 1080, tükröződésmentes, 144Hz, IPS, 8 GB RAM, DDR4 NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti, 4GB, SSD 512 GB, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 802.11ac, 3-cellás akkumulátor, Operációs rendszer nélkül FA506II-HN152

-1% 359 900 Ft
354 900 Ft áfa nélkül 279 450 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész 1 db
Termékkód: NA670a16
ASUS ROG STRIX G15 G512LI-AL003 kék
Gamer laptop - Intel Core i5 10300H Comet Lake, 15,6", 1920 × 1080, matt, 60Hz, VA, 8 GB RAM, DDR4 NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti, 4GB, SSD 512 GB, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, USB 3.2 Gen 1, 3-cellás akkumulátor, Operációs rendszer nélkül G512LI-AL003

339 900 Ft áfa nélkül 267 640 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész 1 db
Termékkód: NA670a13
Dell G3 (15) 3500 Fekete - Gamer laptop
Új
Dell G3 (15) 3500 Fekete
Gamer laptop - Intel Core i7 10750H Comet Lake, 15,6", 1920 × 1080, matt, 120Hz, IPS, 8 GB RAM, DDR4 NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti, 4GB, SSD 512 GB, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB-C, WiFi 802.11ac, 3-cellás, 51 Wh akkumulátor, Operációs rendszer nélkül

409 900 Ft áfa nélkül 322 760 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ADC155h99x3g
ASUS ZenBook 14 UX431FA-AM130T kék
Laptop - Intel Core i5 10210U Comet Lake, 14", 1920 × 1080, tükröződésmentes, 8 GB RAM, DDR4 Intel UHD Graphics, SSD 512 GB, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 802.11ac, 2-cellás, 47 Wh akkumulátor, Windows 10 Home (NBD) UX431FA-AM130T

299 900 Ft áfa nélkül 236 140 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész 4 db
Termékkód: NA651b82d
Dell Inspiron (14) 5401 ezüst
Laptop - Intel Core i5 1035G1 Ice Lake, 14", 1920 × 1080, tükröződésmentes, 60Hz, VA, 8 GB RAM, DDR4 NVIDIA GeForce MX330, 2GB, SSD 512 GB, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, WiFi 802.11ac, 4-cellás akkumulátor, Windows 10 Home (NBD) 5401FI5WC2

384 900 Ft áfa nélkül 303 070 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész 3 db
Termékkód: ADC133x2z1f
Dell Inspiron (15) 5501 ezüst - Laptop
Dell Inspiron (15) 5501 ezüst
Laptop - Intel Core i5 1035G1 Ice Lake, 15,6", 1920 × 1080, matt, 8 GB RAM, DDR4 NVIDIA GeForce MX330, 2GB, SSD 256 GB, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 802.11ac, 3-cellás, 40 Wh akkumulátor, Windows 10 Home (NBD) 5501FI5WA2

339 900 Ft áfa nélkül 267 640 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ADC133x2z1c
Dell Inspiron (14) 5400 Touch Grey - Tablet PC
Új
Dell Inspiron (14) 5400 Touch Grey
Tablet PC - Intel Core i3 1005G1 Ice Lake, érintőképernyős, 14,1", 1920 × 1080, fényes, 60Hz, IPS, 4 GB RAM, DDR4 Intel UHD Graphics, SSD 256 GB, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, 3-cellás akkumulátor, Windows 10 Home 15892328

299 900 Ft áfa nélkül 236 140 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ADC133x2y2j

Laptopok

iPadAz Apple bemutatta az új iPad Air-t és a 8. generációs iPad-et A szeptemberi konferencián az Apple bemutatta a várva várt iPad Air 2020-at, amely számos kulcsfontosságú...
Több információval rendelkezünk az Intel új processzorairól. A jól megjegyezhető Tiger Lake nevet viselik...
A mobilkészülék akkumulátorának gyors feltöltése a legtöbb felhasználó számára örvendetes előny. A...
KoronavirusHogy lehet gyorsan és olcsón beszerezni a felszerelést az otthoni munkavégzéshez? A kormányzati intézkedések eredményeként otthon kell maradnod a gyermekeddel vagy karanténban vagy? És...
A veszélyes koronavírus nagyon gyorsan terjed a világban. Egyre nő a megfertőzött emberek és az áldozatok...
Egy régebbi számítógéped vagy laptopod van, amely a Microsoft Windows 7 operációs rendszeren fut? Akkor...
További cikkek Összes cikk

Laptopok

Napjainkban a laptop meghatározása, körülírása egyre nehézkesebb. A laptopok már nemcsak koffer méretű hordozható számítógépek, amelyek képtelenek irodai szoftvereknél igényesebb alkalmazások futtatására. A laptopok elegendő teljesítményt kínálnak az asztali gépek kiváltására, nem beszélve a kisebb méretükről, tömegükről, hordozhatóságukról. A netbookok, ultrabookok, 2in1 laptopok sűrűjében ajánlatos először az ár szempontjából megvizsgálni a kínálatot.

Laptop árak – a legfontosabb tényező

Tekintettel a notebook esetében tapasztalható paraméter útvesztőre, racionális megoldásnak tűnik ár alapján kezdeni a vásárlást. A laptopok kínálata rendkívül széles, így az ár segítségével sikeresen kezdhetjük a termékek szűrését.

Laptopok ár szerinti áttekintése

100 000 Ft alatti, vagy a körüli összegért, csak pár belépőszintű otthoni laptopot találunk, sok esetben operációs rendszer nélkül. Ezek kivétel nélkül HD felbontású kijelzővel rendelkeznek és a paramétereket tekintve integrált grafikával és általában 4 GB RAM memóriával próbálják kiszolgálni az igényeket.

Nem meglepő módon a rangsor másik végén az Apple és a Microsoft zászlóshajói vannak, tehát a MacBook PRO és a Surface Book sorozat prémium gépei. Ezek a laptopok még az i7 laptopok között is kiemelkedőek, néhányukban az adatfeldolgozásról core i9 processzor gondoskodik. Ezen termékek másik jellemzője a tökéletes képminőségű és nagy felbontású kijelző.

A laptopok árai láthatóan rettentő tág határok között mozognak, lássuk azonban mi van a két extrém érték között.

Laptop árak statisztika

Ahhoz, hogy megkönnyítsük a laptop vásárlást, meg kell állapítanunk egy összeg határt, amely ár még elfogadható új laptop vásárlása során. Két szintet érdemes megállapítani, attól függően, otthoni laptopot, vagy munka laptopot keresünk.

Laptop ár 200 000 Ft alatt – olcsó laptopok

Ha 200 000 forintnál húzzuk meg a határt, kiszűrjük a laptopok háromnegyedét. Így már könnyebb válogatni, mivel eltűntek a drága mobil munkaállomások és a gamer laptopok. Innentől kezdve törekedjünk a lehető legerősebb processzort megtalálni. Szerencsére a legolcsóbb i5 laptopok között találunk olyan gépeket, amelyek beférnek 200 000 Ft alá és találhatunk IPS panelt is.

Ennyire egyszerűsíteni lehet tehát az új i5 laptopok ár szerinti vásárlását.

Laptop ár 500 000 Ft alatt

Itt fordított helyzet áll fenn, mivel félmillió Ft alá befér a notebookok 75%-a. Ha ilyen összeg áll rendelkezésünkre, először is el kell döntenünk, hogy elsősorban gamer laptopot vagy munka laptopot szeretnénk. Az egyik nem zárja ki szigorúan a másikat, de mások a lényeges paraméterek.

Gamer laptop esetében a legjobb videókártyát keressük, amit az ár enged, munka laptop esetében a legjobb kijelzőt, csatlakozó felszereltséget vagy a külső dekoratív megjelenést hajszoljuk. Ilyen ár mellett már stílusos és egyben gyors laptopot is találunk, válogathatunk a MacBook Air széria gépei közül is.

Használt laptopok

Mindeddig kizárólag új laptopok ár szerinti rendezésével foglalkoztunk, azonban, ha hajlandóak vagyunk nyitni az újszerű vagy használt laptopok irányába, érhetnek minket kellemes meglepetések.

A használt laptopok esetében gyorsan el kell oszlatni a tévhitet, hogy ezekre a gépekre nem vonatkozik a garancia. Az Alza a használt laptopokra 12, míg az újszerű notebookokra 21 hónapos garanciát biztosít, így kockázat nélkül tudunk a használt laptopok közül válogatni.

Használt laptopok – előnyök

A legnagyobb előny természetesen a kedvező ár. Sokszor előfordulhat, hogy meghúzzuk a határt egy bizonyos összegnél, de álmaink laptopja épp a vonal felett foglal helyet. A használt laptopok esetében 20-40%-os kedvezménnyel lehet számolni, a gépek szakember által voltak ellenőrizve és még garancia is jár hozzájuk.

Ha rendszeresen figyelemmel kísérjük a használt laptopok kategóriáját, rálelhetünk olyan notebookra, amit újonnan nem engedhetnénk meg magunknak, de a használt modell ára még megfelelő.

Használt laptopok – hátrányok

A használt laptopok egyetlen hátránya, hogy kevésbé alkalmasak például ajándékozásra, mivel az eredeti csomagolás már nem sértetlen, vagy nem teljes. Ezért a használt laptopok akkor számítanak ideális megoldásnak, ha saját használatra szeretnénk egyet.

Ezenkívül egy ár alapján vonzó használt laptop levadászásához szerencse is szükséges. A prémium használt laptopok ritkák és egyben keresettek, így rendszeresen követni kell a kínálatot és várni, hogy felbukkanjon álmaink laptopja, használt és olcsó kiadásban.

Laptop vs. PC

A laptopok alapvetően hasonló felépítésűek, mint az asztali gépek. Azzal a különbséggel, hogy laptopok esetében a hardver ritkán bővíthető, míg az asztali számítógépek összetevői cserélhetőek. Egy laptop alkatrészei helytakarékos kialakítást kaptak és muszáj beférniük sok esetben egy 2 cm vastag házba. A kompatibilitás fenntartása miatt a külső csatlakozók típusa (USB, fejhallgató és mikrofon bemenet, HDMI stb.) megegyezik az asztali gépeken találhatókkal.

A laptop ház folyamatos karcsúsítása miatt eltűnőben vannak a nagyméretű csatlakozó típusok, mint például a VGA grafikus port, sok laptop esetében (pl. MacBook Air) még a LAN csatlakozó sem fér el az ultravékony vázon, ezt a megfelelő adapterrel lehet orvosolni.

A laptopok csatlakozó felszereltségében egyre gyakrabban fordul elő az USB-c port, ami pici méreteinek hála minden laptop vázon kényelmesen elfér, nagysebességű adatátvitelt tesz lehetővé és a laptop töltését is megoldja.

Hogyan válasszunk laptopot?

Az új laptop kiválasztásánál fontos tisztázni, hogy mire is lesz használva. Legfontosabb paraméterek a kijelzőméret, processzor típusa, RAM mennyisége, videokártya típusa, tömeg és az esetleges kiegészítők választéka.

i


Tipp: Nézz körül széles laptop kiegészítők választékunkban, amelyben találsz akár különféle táskákat is a könnyű és egyszerű szállításhoz.

Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Termék neve:

Megjegyzés (link, PartNumber, stb.):

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó laptopok Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább laptopok A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb laptopok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: laptopok vélemények

27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatéro
Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB15
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatéro
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket