Akvizice ApF HU Shop roku

Rollerek

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Ajánlott
Felnőtteknek
(33)
Gyerekeknek
(80)
Teherbírás
20 kg
150 kg
-
Szín
Bézs
(1)
Fehér
(5)
Fekete
(46)
Piros
(6)
Lila
(2)

A rollerek népszerű közlekedési eszközök a gyermekek és a felnőttek körében egyaránt. Környezetbarát készülékek és egyszerűen nagyszerűek a munkába, iskolába vagy vidékre való utazásokhoz is. Nehéz lehet azonban megtalálni a számodra legmegfelelőbb roller típust. Ha tovább olvasol, többet is megtudhatsz arról, melyik roller típus illik hozzád a legjobban, és mit kell tudni a kormányról vagy a kerekekről.

Tovább

A megfelelő roller kiválasztása során vedd figyelembe a használat módját, a célállomást és a meghajtás módját is

Először is gondold át, milyen tevekénységhez szeretnél rollert, és milyen kinézetre van szükséged. Ebben segítenek az egyes kategóriák, ahol a termékeket áttekinthetően rendezve találod.

Rollerek használat szerint

A rollerek használatuk szerint három alapvető kategóriába sorolhatók attól függően, hogy az utcán, az erdőben vagy a gördeszkaparkban szeretnéd használni. Egy városi roller, egy terep roller vagy egy freestyle roller a megfelelőbb számodra?

  • A városi rollerek, ahogy a nevük is mutatja, tökéletesek a városi közlekedéshez.
  • A terep roller úgy lett kialakítva, hogy bírja a döccenéseket és a durvább utakat is.
  • A freestyle rollerek szilárd szerkezetűek és minőségi alkatrészekből készültek. Ezek a modellek tökéletesek a trükkökhöz.

A különböző roller típusok kialakítása

A rollerek kialakításuk szerint három típusba sorolhatók. Választhatsz fix kialakítású klasszikus, egy üléssel ellátott változatot vagy összecsukható roller típust is.

  • A klasszikus, masszív kialakítású roller mindenki számára ismert. Ez a típus lehet kompakt vagy a terepviszonyoknak megfelelően robusztusabb felépítésű is. Egyik változat sem foglal sok helyet, és könnyen szállítható lépcsőn is.
  • Az üléssel ellátott rollerek (chopper roller) lehetővé teszik, hogy állva vagy ülve közlekedhess. Leggyakrabban elektromos motorral rendelkeznek, és alkalmasak közúti használatra.
  • Az összecsukható roller rendkívül mobilis. Könnyen és gyorsan összecsukható, felvehető és hosszabb ideig hordozható. Ez a roller típus például a városban való utazáshoz is alkalmas.

i

A különböző kialakítás mellett a rollerek színben és felületi kialakításban is eltérhetnek egymástól. Míg a lányok számára káprázatos rózsaszín roller is kapható, a klasszikus kék roller tetszeni fog a fiúknak.

Roller meghajtás szerint

A meghajtás típusától függően a rollerek kétféle kategóriába sorolhatók. Attól függően, hogy a mozgást vagy a kényelmet részesíted előnyben, választhatsz klasszikus, lábbal hajtható rollert vagy modern elektromos roller típust.

  • A lábbal hajtós roller ideális eszköz sportoláshoz, aktív pihenéshez a természetben vagy akár a gyermekek szórakoztatására. Ennél a típusnál a lábadat kell használnod ahhoz, hogy elindulj.
  • Az elektromos roller elektromos motorral működik, de elektromos támogatás nélkül is használható. Olyankor hasznos, amikor gyorsan, olcsón és könnyedén szeretnél eljutni valahová.

Roller felnőtteknek vagy gyerekeknek

A különböző roller típusok a felhasználó életkora alapján két kategóriába sorolhatók. Míg a gyerek rollerek esetében elsősorban a kialakítás a fontos, a felnőtt roller egy adott hajtási módhoz megfelelő jellemzőkkel rendelkezik.

Mire kell még figyelni a roller kiválasztásakor?

Bár első pillantásra úgy tűnhet, hogy a roller kiválasztásához elegendő a típusok szerinti felosztásra odafigyelni, sok más tényezőt is figyelembe kell venni. Nézzünk át néhány technikai szempontot, amelyek megkönnyítik a választást.

A roller kerékmérete

A rollerek különböző méretű kerekekkel rendelkezhetnek. Ez befolyásolja a sebességet és az utazás élvezetét is. A kerekek átmérőjével együtt jár általában a lábtartók mérete is – fontos, hogy a lábtartó kényelmes legyen.

A nagy kerekek előnyei és hátrányai

A nagy kerekek gyors és kényelmes utazást garantálnak, azonban csökkentik az agilitást és mobilitást.

  • Hatékonyság - tökéletesen működik az első lökés után.
  • Kiválóan csillapítja a rázkódást.
  • Megbirkózik az egyenetlen terepviszonyokkal is.
  • Nagyobb lábtartó.
  • A roller súlya és mérete kevésbé praktikus.
  • Kevésbé könnyű a manőverezés, nagyobb a fordulási sugár.

Kisebb kerekű rollerek

A kisebb rollerek könnyen hordozhatók, viszont lassabbak. Erősebb rázkódást fogsz tapasztalni ezekkel az eszközökkel, és a nagyobb akadályokon egyáltalán nem fogsz tudni átjutni.

  • Kisebb súly.
  • Sokkal könnyebben a manőverezés, kisebb a fordulási sugár.
  • Könnyebb elindulás és megállás.
  • Kevésbé tompítja a rázkódást.
  • Nem tud megküzdeni a terep nagyobb egyenetlenségeivel.

i

Mi jellemző a felfújható kerekekkel ellátott roller típusra?

A felfújható kerekekkel ellátott rollerek sokkal kényelmesebbek, mint mások. A különbség leginkább akkor érezhető, ha terepen használod. Alapvetően igaz, ha az első kerék nagyobb és a hátsó kerék kisebb, a roller könnyebben manőverezhető. Ha mindkét kerék azonos méretű, a roller nagyobb sebességre képes, és stabilabb.

A roller különböző keménységű kerékkel is rendelkezhet

A kerekek keménysége a durométer segítségével állapítható meg. Értékei 0 és 100 A között vannak. A legtöbb roller kerekének keménysége 85 A. A puha kerekek nagyobb tapadást biztosítanak a felületen és jobb kezelhetőséget, viszont gyorsabban is kopnak. A kemény kerekeket ugyanakkor hosszabb élettartam és jobb sebességtartás jellemzi.

i

Miből készülnek a nem felfújható roller kerekek?

A legtöbb roller kerekei műanyag felnikkel és poliuretán gumiabroncsokkal rendelkeznek. A poliuretán ideális anyag, különösen a városban való használathoz.

Roller csapágyak - mi az az ABEC?

Az összecsukható és freestyle roller, valamint a görkorcsolyák esetében a csapágyak minőségét az ABEC 1-9 skála jelzi, ahol a 9-es szám a legjobb minőségű csapágyat jelenti. Minél jobb minőségű a csapágy, annál jobban megy a kerék. A kényelmes utazás érdekében ezért azt ajánljuk, hogy legalább ABEC 5 minősítésű csapágyakat válassz.

Ha többet szeretnél megtudni a témáról, olvasd el csapágyakról szóló cikkünket.

Vedd figyelembe a roller kormányának magasságát is

Az optimális kormánymagasság a roller használójának magasságától és közlekedés stílusától függ. Míg a freestyle roller használathoz az alacsonyabb kormány ideális (nagyobb kontrollt biztosít), addig az alkalmi roller használathoz a magasabb kormány megfelelőbb, mert kényelmesebb.

Optimális kormánymagasság normál használathoz

Felhasználó magassága Kormány magassága Felhasználó magassága Kormány magassága
100–110 cm 50 cm 150–160 cm 75 cm
110–120 cm 55 cm 160–170 cm 80 cm
120–130 cm 60 cm 170–180 cm 85 cm
130–140 cm 65 cm 180–190 cm 90 cm
140–150 cm 70 cm 190–200 cm 95 cm


Optimális kormánymagasság freestyle roller használatához

Felhasználó magassága Kormány magassága Felhasználó magassága Kormány magassága
100–110 cm 29–34 cm 150–160 cm 55–60 cm
110–120 cm 34–39 cm 160–170 cm 60–65 cm
120–130 cm 39–45 cm 170–180 cm 65–71 cm
130–140 cm 45–50 cm 180–190 cm 71–76 cm
140–150 cm 50–55 cm 190–200 cm 76–81 cm

A táblázatokban szereplő értékek csak tájékoztató jellegűek.

Az optimális kormánymagasság valamivel a hát alsó része felett van. Ha alacsonyabb kormányt választasz, a hátad gyorsan elfárad. Ha magasabb a kormány, a roller irányítása nehezebb lesz.

A roller váza – anyag és magasság

Manapság a roller vázak különböző anyagokból készülnek, a vásárló igényeitől függően. A városi rollerek váza általában alumíniumból, acélból vagy más különböző ötvözetekből (pl. szénszálas anyagokból) készül.

  • Az alumínium váz a leggyakoribb vázanyag. Az ilyen roller váz tartós, olcsó, valamint előnye az alacsony súly és a kiváló szilárdság is. A szilárdság növelése érdekében az alumíniumhoz szénacélt és üvegszálat adnak.
  • Az acél váz erősebb, ugyanakkor sokkal nehezebb is. Olyan roller modellekhez használják, amelyek nagyobb tartósságot igényelnek.
  • A karbon váz drágább, de nagyon erős, és a váztípusok közül ez a legkönnyebb.

Az alacsonyabb vázak kényelmesebbek és segítségükkel természetesebb a roller használata. Hátrányuk, hogy könnyen fennakadhatsz velük a különböző útegyenetlenségeken.

A roller fékje

Valószínűleg nem újdonság a tény, hogy a rollerek nem képesek szédítően hatalmas sebességre, viszont még így is szükség van arra, hogy kezelhesd a gyorsaságod, ezért a rollerek fékkel vannak felszerelve. Természetesen fékből is többféle típus létezik.

  • A lábfék főként az olcsóbb roller modelleken található meg. Előnye az alacsony ár és a könnyű karbantartás.
  • A féknyereg (mint a legtöbb kerékpáron is) kicsit hatékonyabb, mint a lábfék. Ezek a típusok azonban drágábbak.
  • A tárcsafék a legjobb minőségű, de egyben a legdrágábbak féktípus. Nehezebb őket beállítani, és könnyebben megsérülhetnek.

A roller modellnek elegendő teherbírással kell rendelkeznie

A roller gyakran a terhelhetőség alulbecslése miatt nem működik jól. Ilyenkor nem a felhasználó súlyáról van szó, hanem az úgynevezett maximális lehetséges terhelésről. Ha például ugrasz, majd elesel, a rollerre nehezedő súly megsokszorozódik.

  • Városi típusok esetében, 75 kg-os testsúly esetén a roller ajánlott terhelhetősége 100 kg körül van.
  • Fontos paraméter, különösen freestyle roller esetén a minél nagyobb maximális terhelhetőség.

A rollerek, de legfőképp az elektromos roller használata óvatosságot igényelnek – első a biztonság

A roller nagyszerű szórakozási és sportolási eszköz, és nagyon hasznos is, de a használata veszélyes is lehet. Érdemes könyökvédőt és térdvédőt beszerezni, valamint sisakot és egyéb roller tartozékokat is vásárolni.

Ha még mindig bizonytalan vagy és további segítségre van szükséged a megfelelő roller kiválasztásához, ajánljuk Hogyan válasszunk rollert című cikkünket, amely segít a döntésben.

Nem neked valók a rollerek? Mit szólnál egy longboardhoz vagy quadhoz?

Ha gyorsan kell közlekedned a városban, vagy egyszerűen csak szeretsz gurulni, és a rollernél még kompaktabb eszközre van szükséged, próbáld ki az elektromos gördeszkát. Ha biztonságosan szeretnél utazni a gyerekekkel, a quad megfelelő választás lesz.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Lionelo Timmy Pink Rose Szállításra kész > 5 db
Gyerekroller - 3 éves kortól, összecsukható, háromkerekű, 50 kg teherbírás, kormány magassága: 64 cm - 76 cm, tömege: 3 kg, Alumínium/Acél váz
20 790 Ft

2.
Yedoo Mula RunRun, fehér Szállításra kész 2 db
Roller - terep, felnőtteknek és gyerekeknek 12 éves kortól, teherbírása 150 kg, ajánlott testmagasság 140 cm, váz anyaga acél, markolat anyaga TPR, roller hossza 145 cm, kormány magassága 95 - 101 cm, taposólemez mérete 10 × 40 cm (Ma×H), patkófék, támasztó, kerekek anyaga gumi, tömege 9,8 kg
-13 %
115 990 Ft
100 990 Ft

3.
Evo Flexi Scooter Blue 145 mm Szállításra kész > 5 db
Összecsukható roller - vállpánttal, teherbírása: 100 kg, a kormány max. magassága: 93 cm, a váz anyaga: acél, taposófék, súlya: 3,9 kg
24 990 Ft

Még több
91 termék
Evo Mini Cruiser Pink - Gyerekroller
Típusok
4,4
Evo Mini Cruiser Pink
Gyerekroller - 2 éves kortól, háromkerekű, 20 kg teherbírás, kormány magassága: 62 cm - 72 cm, tömege: 1,9 kg, műanyag váz
15 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTevo01
Evo Mini Cruiser Blue - Gyerekroller
Típusok
4,4
Evo Mini Cruiser Blue
Gyerekroller - 2 éves kortól, háromkerekű, 20 kg teherbírás, kormány magassága: 62 cm - 72 cm, tömege: 1,9 kg, műanyag váz
15 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTevo02
Lionelo Timmy Pink Rose - Gyerekroller Típusok
5,0
Lionelo Timmy Pink Rose
Gyerekroller - 3 éves kortól, összecsukható, háromkerekű, 50 kg teherbírás, kormány magassága: 64 cm - 76 cm, tömege: 3 kg, Alumínium/Acél váz
20 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: HRAls2497
4,7
Yedoo Mula RunRun, fehér
Roller - terep, felnőtteknek és gyerekeknek 12 éves kortól, teherbírása 150 kg, ajánlott testmagasság 140 cm, váz anyaga acél, markolat anyaga TPR, roller hossza 145 cm, kormány magassága 95 - 101 cm, taposólemez mérete 10 × 40 cm (Ma×H), patkófék, támasztó, kerekek anyaga gumi, tömege 9,8 kg
Leárazás -13 %
100 990 Ft 115 990 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: SPTyed020
Evo Flexi Scooter Blue 145 mm - Összecsukható roller Típusok
4,0
Evo Flexi Scooter Blue 145 mm
Összecsukható roller - vállpánttal, teherbírása: 100 kg, a kormány max. magassága: 93 cm, a váz anyaga: acél, taposófék, súlya: 3,9 kg
24 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTevo03
Lionelo Luca Black/Graphite - Gyerekroller Típusok
5,0
Lionelo Luca Black/Graphite
Gyerekroller - max. 100 kg teherbírás, összecsukható, kormány magassága: 82 cm - 92 cm, tömege: 4 kg,
22 490 Ft
Szállításra kész 5 db
Termékkód: HRAls1106
QKIDS FLO alumínium fekete - Gyerekroller Típusok
4,7
QKIDS FLO alumínium fekete
Gyerekroller - összecsukható, kormány magassága: 64 cm - 79 cm, tömege: 1,8 kg, alumínium váz
16 990 Ft
Szállításra kész 4 db
Termékkód: BABY18801
5,0
Lionelo Whizz Blue Cobalt
Gyerekroller - max. 100 kg teherbírás, kormány magassága: 82 cm - 82 cm, tömege: 3,4 kg, Alumínium/Acél váz
24 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: HRAls1107
Lionelo Luca White/Orange - Gyerekroller Típusok
5,0
Lionelo Luca White/Orange
Gyerekroller - max. 100 kg teherbírás, összecsukható, kormány magassága: 82 cm - 92 cm, tömege: 4 kg,
21 790 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: HRAls1105
QKIDS FLO alumínium kék - Gyerekroller Típusok
4,7
QKIDS FLO alumínium kék
Gyerekroller - összecsukható, kormány magassága: 64 cm - 79 cm, tömege: 1,8 kg, alumínium váz
13 990 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: BABY18802
STIGA Comet 120-S, fekete - Összecsukható roller Típusok
4,7 20×
STIGA Comet 120-S, fekete
Összecsukható roller - teherbírása: 50 kg, a kormány max. magassága: 82 cm, a váz anyaga: acél, taposófék, súlya: 2,1 kg
Szuper ár
19 890 Ft
Szállításra kész 3 db
Termékkód: SPTjech031
Evo Flexi Scooter Red 145 mm - Összecsukható roller Típusok
4,0
Evo Flexi Scooter Red 145 mm
Összecsukható roller - vállpánttal, teherbírása: 100 kg, a kormány max. magassága: 93 cm, a váz anyaga: acél, taposófék, súlya: 3,9 kg
24 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTevo04
QKIDS FLO alumínium rózsaszín - Gyerekroller Típusok
4,7
QKIDS FLO alumínium rózsaszín
Gyerekroller - összecsukható, kormány magassága: 64 cm - 79 cm, tömege: 1,8 kg, alumínium váz
13 490 Ft
Szállításra kész 4 db
Termékkód: BABY18804
4,5
Stiga Air Scooter 12'' fekete
Roller - terep, gyerekeknek 7 éves kortól, teherbírása 75 kg, ajánlott testmagasság 120 cm, váz anyaga acél, markolat anyaga TPE, roller hossza 100 cm, kormány magassága 90 cm, taposólemez mérete 12 × 10,5 × 32 cm (Ma×Sz×H), patkófék, támasztó, kerekek anyaga gumi, tömege 7,5 kg
74 390 Ft
Szállításra kész 5 db
Termékkód: SPTsc1080
MoMi VIVIO fekete - Gyerekroller Típusok
3,5
MoMi VIVIO fekete
Gyerekroller - max. 50 kg teherbírás, összecsukható, háromkerekű, kormány magassága: 67 cm - 81 cm, tömege: 2,6 kg, Alumínium/Acél váz
19 490 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BABY18810
MoMi VIVIO narancsszín - Gyerekroller Típusok
3,5
MoMi VIVIO narancsszín
Gyerekroller - max. 50 kg teherbírás, összecsukható, háromkerekű, kormány magassága: 67 cm - 81 cm, tömege: 2,6 kg, Alumínium/Acél váz
19 490 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BABY18811
QKIDS FLO alumínium kék-fehér - Gyerekroller Típusok
4,7
QKIDS FLO alumínium kék-fehér
Gyerekroller - összecsukható, kormány magassága: 64 cm - 79 cm, tömege: 1,8 kg, alumínium váz
13 490 Ft
Szállításra kész 4 db
Termékkód: BABY18803
Lionelo Timmy Orange Black - Gyerekroller Típusok
5,0
Lionelo Timmy Orange Black
Gyerekroller - 3 éves kortól, összecsukható, háromkerekű, 50 kg teherbírás, kormány magassága: 64 cm - 76 cm, tömege: 3 kg, Alumínium/Acél váz
20 790 Ft
Szállításra kész 3 db
Termékkód: HRAls2496
4,7
MoMi WEENDY narancsszín
Gyerekroller - 3 éves kortól, háromkerekű, 25 kg teherbírás, kormány magassága: 67 cm - 80 cm, tömege: 1,7 kg, alumínium váz
14 290 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HRAls370
QKIDS WEISS fekete-rózsaszín - Gyerekroller Típusok
2,8
QKIDS WEISS fekete-rózsaszín
Gyerekroller - max. 100 kg teherbírás, összecsukható, kormány magassága: 82 cm - 100 cm, tömege: 3,5 kg, alumínium váz
21 190 Ft
Szállításra kész 3 db
Termékkód: BABY18807
QKIDS WEISS rózsaszín - Gyerekroller Típusok
2,8
QKIDS WEISS rózsaszín
Gyerekroller - max. 100 kg teherbírás, összecsukható, kormány magassága: 82 cm - 100 cm, tömege: 3,5 kg, alumínium váz
23 490 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: BABY18806
QKIDS WEISS szürke - Összecsukható roller Típusok
2,8
QKIDS WEISS szürke
Összecsukható roller - teherbírása: 100 kg, a kormány max. magassága: 100 cm, a váz anyaga: alumínium, taposófék, súlya: 3,5 kg
Szuper ár
19 490 Ft
Szállításra kész 4 db
Termékkód: BABY18808
Smoby Jégvarázs 2 roller, összecsukható, 2 kerék
Gyerekroller - lányoknak, fiúknak, 3 éves kortól, összecsukható, 50 kg teherbírás, kormány magassága: 73 cm - 83 cm, tömege: 2,2 kg, alumínium váz
17 490 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: HRAbz23177
5,0
Lionelo Luca Black/Graphite
Gyerekroller - max. 100 kg teherbírás, összecsukható, kormány magassága: 82 cm - 92 cm, tömege: 4 kg,
21 390 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: HRAls1106

Rollerek

Rollerek

A Rollerek kategóriában összesen 91 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó rollerek Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább rollerek A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb rollerek A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: rollerek vélemények
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ