Akvizice ApF HU 30 dnů na vrácení

Projektor

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Felbontás típusa
Full HD
(164)
HD Ready
(10)
(61)
WXGA
(46)
XGA
(14)
Vetítési távolság típusa
Normal Throw - normál
(48)
Technológia
(207)
(69)
Fényforrás
További bemenetek
USB 2.0
(236)
Fejhallgató csatlakozó
(235)
(100)
RJ-45 (LAN)
(99)
Audio bemenet
(87)

A projektor feladata, hogy egy külső forrásból érkező jelet kinagyítva jelenítsen meg falon vagy vetítővásznon. A kivetítő előadótermek, konferencia helyiségek vagy akár otthoni házimozi rendszerek elengedhetetlen kelléke. Projektor vásárlása előtt először határozd meg, hogy a vászonhoz vagy falhoz képest milyen távolságban fogod elhelyezni. Ha a projektor nem az optimális vetítési távolságba kerül, akkor nem lesz éles a kép.

Tovább

Mire jó egy projektor?

A közelmúltban a projektorok különböző felhasználási irányba nyitottak. Már nem csak az oktatásban vagy a munkahelyen van létjogosultságuk, a szórakoztatóipar igényeinek is megfelelnek. Lássuk, milyen vitathatatlan előnyökkel rendelkezik manapság egy projektor:

  • Kivetítő segítségével olyan hatalmas képátlót érhetsz el, ami a televíziók esetében lehetetlen.
  • Egyre több 4K projektor kapható, így már a kép részletességében is utolérték a tévéket.
  • A hordozható projektorok tábora is egyre bővül, a méretek zsugorodnak, megjelentek a zsebprojektorok.
  • A mini projektorok további előnye, hogy nincs szükség hozzájuk masszív tartókra.
  • Számos eszközhöz vezetékesen vagy vezeték nélkül kapcsolódnak – HDMI, USB, VGA, DisplayPort, Bluetooth és Wifi.

Projektor vásárlás - hogy válasszak?

Számos technikai paraméterrel kell tisztában lenni, hogy ki tudjuk választani a megfelelő modellt.

Milyen felbontású legyen a projektor?

A projektor felbontását a vetítőfelület távolságának és méretének, valamint a megjelenítendő tartalom típusának megfelelően válaszd ki. Általánosságban elmondható, hogy a nagyobb felbontású TV projektor akkor jön jól, ha filmet vagy kisebb grafikákat vetítesz nagy felületre.

  • A HD Ready projektor (1280 × 720 pixel) grafikailag egyszerűbb tartalmak kisebb vetítőfelületre történő vetítésére alkalmas.
  • A Full HD projektorok (1920 × 1080 pixel) a legnépszerűbbek közé tartoznak. Kiváló minőségű képet kínálnak éles részletekkel.
  • A 4K projektor (3840 × 2160 pixel) a nagyobb elvárásokkal rendelkező filmrajongók körében igazán népszerű, akik a legjobb minőségű dinamikus képre tartanak igényt.

Íme, a projektorok felbontás szerint csoportosítva.

Projektor vetítési távolság és képátló

Minél messzebb helyezed a projektort a vetítővászontól vagy a faltól, annál nagyobb lesz a kivetített kép. Mindegyik vetítő esetében meg lehet határozni azt a tartományt, ahol a legélesebb reprodukciót kapjuk. A vetítési távolság és a kapott kép közötti összefüggést az alábbi táblázat szemlélteti

Vetítési távolság 2 m 3 m 4 m 5 m
Képátló 1,1-1,6 m 1,6-2,4 m 2-3,2 m 2,5-4 m

Kivetítő fényerősség

Fontos előre tisztázni, milyen fényviszonyok mellett fogjuk használni a vetítőt. Egy kültéri projektor esetében akár a 4000 lm is ajánlott, hogy verőfényes napsütésben is élvezhető legyen a kép.

  • Max. 1500-2000 lumen – a teljesen elsötétített, minimálisan megvilágított szobába alkalmas.
  • 2000–3000 lumen – a kevésbé megvilágított helyiségekben ajánljuk.
  • 3000 lumen felett – még a nappali fényben is jól látható a kivetítés.

Projektor technológia

Kültéri, irodai vagy otthoni kivetítő projektor a kép kivetítéséhez használt technológia alapján is válaszható. A DLP és az LCD technológiák a legelterjedtebbek.

  • A DLP projektor kiváló kontraszttal és árnyék részletességgel rendelkezik. Hátránya, hogy a képernyőn gyorsan mozgó tárgyak mögött szivárványhatások jelenhetnek meg.
  • Az LCD projektorok a minőségi színvisszaadásban jeleskednek. Nem szenvednek szivárványhatásoktól, és általában csendesebbek. Azonban valamivel rosszabb a fekete kivetítése és több karbantartást igényelnek.

Projektor - fényforrás

A vetítési technológia szorosan kapcsolódik a projektor által használt fényforráshoz.

  • A LED projektor általában kisebb és alacsony fogyasztással és zajszinttel rendelkezik. Hátránya a kisebb fényerő.
  • A lézer projektor kék lézert használ fényforrásként, így több színt képes megjeleníteni.

i

A halogénlámpát fényforrásként használó lámpás projektor is nagy népszerűségnek örvend. Nagyobb méretű projektor konstrukciót igényel, és a LED-hez képest nagyobb az energiafogyasztása.

Projektor csatlakozás

Vásárlás előtt győződj meg róla, hogy a kivetítő legalább egy ugyanolyan porttal rendelkezik, mint az a készülék, amelyhez csatlakoztatni fogod. Ha nem ez a helyzet, akkor nem fogod tudni őket egymáshoz csatlakoztatni.

Projektor - melyik mire?

Projektor a legfontosabb felhasználási irány alapján is választható.

Mini projektor - házimozi a zsebedben

A mini projektor nagyon kompakt méretű, számítógéphez, laptophoz vagy telefonhoz is alkalmas. Ne hagyd, hogy az apró konstrukció megtévesszen - a mini projektor nem játék. Bármilyen buli, gamer party vagy csapatmegbeszélés során jó szolgálatot tehet.

Projektor filmnézéshez

A filmek és sorozatok leggyakrabban szélesvásznú megjelenítésre készülnek. Ezért az összes házimozi projektor 16:9 vagy 21:9 képaránnyal rendelkezik. Jó képminőséget biztosít a natív Full HD felbontás (1920 × 1080 képpont) vagy a 4K felbontás (3840 × 2160 esetleg 4096 × 2160 pixel). Korlátozott anyagi lehetőség vagy rövidebb vetítési távolság esetén a HD felbontás (1024 × 768 képpont) is elegendő.

Irodai projektor prezentációkhoz

Prezentáció kivetítéséhez a 16:10 vagy 4:3 képarányú modelleket ajánljuk. Az irodai kivetítő esetében elegendő képminőséget biztosíthat a natív WXGA (1280 × 800 pixel) vagy az ennél nagyobb felbontás. A kevésbé szélesvásznú megjelenítés a táblázatok prezentációja közben hasznos.

A munkakörnyezetben használt vetítő esetében sokkal fontosabb a megbízhatóság, mert napi több órás használattal kell számolni, vagy gyakori ki- és bekapcsolást kell elviselni.

Dokumentum kamera

A dokumentum kamerák képesek beolvasni egy fotót, egy szöveges dokumentumot, tárgyakat és digitális formába tudják őket konvertálni. Ezt követően meg tudják jeleníteni a számítógép képernyőjén vagy ki tudják vetíteni a projektor segítségével. A dokumentumkamerák előadásokon és prezentációkon használhatók.

Mikor jön jól a telefonos projektor?

A telefonos projektor egy funkciógazdag Android operációs rendszert tartalmaz, többek között olyan alkalmazásokkal, mint a Netflix, a YouTube, az Amazon Prime és még sok más. Nincs nálad a külső meghajtód, a laptopod vagy a telefonod a kedvenc filmjeiddel? Az Androidos telefon projektornak köszönhetően ez nem probléma.

Kis helyiségben kerül felhasználásra a projektor? Vess egy pillantást a rövid vetítési távolságú projektorok kínálatára.

Interaktív projektor

Az interaktív projektor lehetővé teszi a vetített képbe való beavatkozást anélkül, hogy a számítógépen módosítanád azt. Egy speciális elektronikus toll segítségével rajzolhatsz vagy írhatsz jegyzeteket a képre.

Egyéb projektor érdekességek

  • Okos projektor - a smart vetítő beépített Chromecast vagy Airplay funkcióval rendelkezik. Emellett szükséges a Wifi kapcsolat, vagy az ethernet csatlakozó, hogy az otthoni hálózatra tudjanak kapcsolódni.
  • Android projektor - az egyik vonalat az otthoni prémium okos projektor képviseli, a másik csoportba pedig a telefonos zsebprojektorok tartoznak.
  • Gamer projektor - az ismert gamer szériák stílusjegyeit viselik, beállítható rajtuk a 120 Hz képfrissítés és rendelkeznek előre konfigurált gamer módokkal.
  • Vezeték nélküli projektor - ezek a Bluetooth és Wifi kapcsolattal megáldott készülékek, ide tartozik a telefonos projektor is.

Hasznos kivetítő funkciók és és tulajdonságok

  • A távirányító segítségével a vetítő vezérlése és beállításai távolról is kényelmesen elvégezhetők.
  • A beépített hangszórókat különösen azok fogják értékelni, akik a projektor segítségével filmeket és videókat terveznek nézni.
  • A Wi-Fi lehetővé teszi, hogy vezeték nélkül is lejátszhass prezentációkat, filmeket és videókat a számítógépedről.
  • A PiP (Picture in Picture) lehetőséget ad két prezentáció, videó egyidejű lejátszására.
  • Az USB portnak hála számítógép nélkül is ki tudod vetíteni a prezentációdat, egyes modelleknél akár filmeket és videókat is lejátszhatsz egy külső tárhelyről.

Projektor kiegészítők

A projektor kiegészítők fontos szerepet játszanak a felhasználói élmény javításában, egyszerűbbé teszik a kivetítő használatát.

  • A vetítővászon minden projektor elengedhetetlen kiegészítője a kiváló minőségű és éles kép érdekében. Sokféle kivitelben kaphatók - motoros, rolós, állványos, fali vagy esetleg zöld háttér érdekelne?
  • A lézeres távirányítók új szintre emelik prezentációs képességeid.
  • A 3D szemüvegek a 3D tartalmak fogyasztásához szükségesek.
  • A projektor tartók segítségével a vetítő falra vagy mennyezetre rögzíthető.
  • A projektorlámpa cseréjére az összes halogénes kivetítő esetében előbb-utóbb szükség lesz.
  • Videókábelek, Wifi vagy Bluetooth nélkül csak a fehér falat nézheted.
  • A projektor táska gondoskodik a vetítő biztonságáról szállítás közben.

Hova kerülhet a projektor? Falra, mennyezetre szerelhető, asztalra vagy földre helyezhető projektor is kapható nálunk.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
XGIMI HORIZON Szállításra kész > 5 db
Projektor - DLP LED, Full HD, natív felbontás 1920 × 1080, 16:9, 3D, 2200 ANSI lm, HDMI 2.0, LAN, Android
446 990 Ft

2.
Epson EB-W51 Szállításra kész > 5 db
Projektor - LCD lámpa, WXGA, natív felbontás 1280 × 800, 16:10, 4000 ANSI lm, 16000:1 kontraszt, HDMI 1.4, VGA, Kompozit, hangszórók
-24 %
280 990 Ft
212 990 Ft

3.
XGIMI AURA Kérés esetén megrendeljük 1 db
Projektor - DLP lézer, 4K, natív felbontás 3840 × 2160, 16:9, 3D, 2400 ANSI lm, HDMI 1.4, Bluetooth, LAN, WiFi, HDR, hangszórók
934 790 Ft

Még több
333 termék
Classic Kategória Olcsó, de kiválóra értékelt
4,3 27×
Optoma HD146X
Projektor - DLP lámpa, Full HD, natív felbontás 1920 × 1080, 16:9, 3600 ANSI lm, 30000:1 kontraszt, HDMI 1.4, hangszórók
216 900 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: WZ001j99c2
Arany középút Kiváló ár/érték arány
XGIMI HORIZON - Projektor Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,9 30×
XGIMI HORIZON
Projektor - DLP LED, Full HD, natív felbontás 1920 × 1080, 16:9, 3D, 2200 ANSI lm, HDMI 2.0, LAN, Android
446 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: XGI00m4
Arany középút Kiváló ár/érték arány
XGIMI HORIZON Pro - Projektor Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,9 15×
XGIMI HORIZON Pro
Projektor - DLP LED, 4K, natív felbontás 3840 × 2160, 16:9, 3D, 2200 ANSI lm, HDMI 2.0, Bluetooth, LAN, WiFi, HDR, hangszórók, Android
613 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: XGI00m5
Premium Kategória Minőség kompromisszumok nélkül
Hisense C1 4K TriChroma - Projektor Ingyenes
szállítás boltjainkba
5,0
Hisense C1 4K TriChroma
Projektor - DLP lézer, 4K, natív felbontás 3840 × 2160, 16:9, 1600 ANSI lm, 2000000:1 kontraszt, HDMI 2.0, HDMI 2.1, Bluetooth, LAN, WiFi, HDR, hangszórók
818 990 Ft
Szállításra kész 3 db
Termékkód: HIS001
88" Hisense 88L5VG - Televízió Ingyenes
szállítás boltjainkba
88" Hisense 88L5VG
Televízió - LASER SMART, 4K Ultra HD, HDR10+, HLG, Dolby Vision, DVB-T2/S2/C, H.265/HEVC, 4× HDMI, 2× USB, felvétel USB-re, LAN, WiFi, Bluetooth, DLNA, Miracast, HbbTV 2.0, Netflix, Disney+, Voyo, párosítás mobileszközzel, Vidaa, hangszóró 30W, Dolby Atmos
921 990 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: HIS022x6
4,3
Samsung The Freestyle SP-LFF3C
Projektor - DLP LED, Full HD, natív felbontás 1920 × 1080, 16:9, 230 ANSI lm, USB-C, Bluetooth, WiFi, HDR, hangszórók
Szuper ár
269 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: WS111
4,3
ViewSonic M2E
Projektor - DLP LED, Full HD, natív felbontás 1920 × 1080, 16:9, 3D, 400 ANSI lm, 3000000:1 kontraszt, HDMI 1.4, USB-C, Bluetooth, WiFi, hangszórók, Android
283 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: WV364r1
4,0 20×
VANKYO PERFORMANCE V630
Projektor - LCD LED, Full HD, natív felbontás 1920 × 1080, 16:9, 280 ANSI lm, 5000:1 kontraszt, HDMI 1.4, HDMI 2.0, VGA, hangszórók
113 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: WZ005b2
5,0
Epson EB-W06
Projektor - LCD lámpa, WXGA, natív felbontás 1280 × 800, 16:10, 3700 ANSI lm, 16000:1 kontraszt, HDMI 1.4, VGA, Kompozit, WiFi, hangszórók
Szuper ár
211 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: WX288t61h
3,5 17×
WANBO X1 Max
Projektor - LCD LED, Full HD, natív felbontás 1920 × 1080, 16:9, 350 ANSI lm, HDMI 2.0, hangszórók, Android, Netflix, YouTube
84 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: WAN003a
3,6 24×
WANBO T6 MAX
Projektor - LED, Full HD, natív felbontás 1920 × 1080, 16:9, 650 ANSI lm, 3000:1 kontraszt, HDMI 2.0, Bluetooth, WiFi, Apple Airplay 2, Netflix, YouTube
143 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: WAN004
3,8
WANBO T6R Max
Projektor - LCD LED, Full HD, natív felbontás 1920 × 1080, 16:9, 650 ANSI lm, HDMI 2.0, hangszórók, Android, Netflix, YouTube
152 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: WAN004a
3,7
Havit PJ202 Pro
Projektor - LCD LED, Full HD, natív felbontás 1920 × 1080, 16:9, 220 ANSI lm, 1500:1 kontraszt, HDMI 2.0, VGA, Bluetooth, hangszórók, Android
82 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: WW005b
5,0
Acer H6541BDK
Projektor - DLP lámpa, Full HD, natív felbontás 1920 × 1080, 16:9, 4000 ANSI lm, 10000:1 kontraszt, HDMI 1.4, hangszórók
261 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: WX365l1k4h
ZEEMR ZEEMRQ1PRO-BLACK - Projektor
Típusok
ZEEMR ZEEMRQ1PRO-BLACK
Projektor - LCD LED, Full HD, natív felbontás 1920 × 1080, 16:9, 800 ANSI lm, 2000:1 kontraszt, HDMI 1.4, hangszórók, Netflix
165 090 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ZEEMR2a
Optoma ZH462 - Projektor
Ingyenes
szállítás boltjainkba
1,0
Optoma ZH462
Projektor - DLP lézer, Full HD, natív felbontás 1920 × 1080, 16:9, 5000 ANSI lm, 3000000:1 kontraszt, HDMI 2.0, LAN, hangszórók
Leárazás -12 %
740 900 Ft 837 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: WZ005a1a10a2
XGIMI Halo+ - Projektor Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,1 11×
XGIMI Halo+
Projektor - DLP LED, Full HD, natív felbontás 1920 × 1080, 16:9, 3D, 900 ANSI lm, HDMI 1.4, Bluetooth, WiFi, HDR, hangszórók, Android, Apple Airplay 2
Szuper ár
320 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: XGI00h3a
4,9
Epson EB-FH06
Projektor - LCD lámpa, Full HD, natív felbontás 1920 × 1080, 16:9, 3500 ANSI lm, 16000:1 kontraszt, HDMI 2.0, VGA, hangszórók
271 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: WX288t61f
XGIMI HORIZON Ultra - Projektor
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,4 15×
XGIMI HORIZON Ultra
Projektor - DLP LED lézer, 4K, natív felbontás 3840 × 2160, 16:9, 3D, 2875 ANSI lm, HDMI 2.1, Bluetooth, LAN, WiFi, HDR, hangszórók, Android
Leárazás -22 %
699 990 Ft 899 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: XGI00m5a
4,9 28×
XGIMI Elfin
Projektor - DLP LED, Full HD, natív felbontás 1920 × 1080, 16:9, 800 ANSI lm, HDMI 2.0, Bluetooth, WiFi, HDR, hangszórók, Android
219 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: XGI00m6
4,3 12×
XGIMI MoGo 2 Pro
Projektor - DLP LED, Full HD, natív felbontás 1920 × 1080, 16:9, 3D, HDMI 2.0, USB-C, Bluetooth, WiFi, HDR, hangszórók, Android
234 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: XGI00m3a
BenQ MH733 - Projektor Ingyenes
szállítás boltjainkba
5,0
BenQ MH733
Projektor - DLP lámpa, Full HD, natív felbontás 1920 × 1080, 16:9, 3D, 4000 ANSI lm, 16000:1 kontraszt, HDMI 1.4, VGA, LAN, hangszórók
366 690 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: WX409b14
4,7
Epson CO-FH01
Projektor - LCD lámpa, Full HD, natív felbontás 1920 × 1080, 16:9, 3000 ANSI lm, 350:1 kontraszt, HDMI 2.0, hangszórók
Leárazás -22 %
201 290 Ft 256 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: WX288v860
5,0
XGIMI MoGo 2
Projektor - DLP LED, HD Ready, natív felbontás 1280 × 720, 16:9, 3D, 500 ANSI lm, HDMI 2.0, USB-C, Bluetooth, WiFi, hangszórók, Android
161 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: XGI00m3a1

Projektor

AppleÚj MacBook Air nagy teljesítményű M3 chippel Még csak néhány hónap telt el azóta, hogy az Apple bemutatta az ijesztően gyors M3 chipeket. És most ez a csiszolt szilíciumdarab a MacBook Air-be is bekerül. A világ legnépszerűbb laptopja most még jobb lett. A hardveres fejlesztéseknek köszönhetően számos új funkciót...
Valószínűleg észrevetted már, hogy amikor power bankot vásárolsz, az állítólagos és a tényleges kapacitás észrevehetően eltér egymástól. Ez nem egy gyártási trükk, ahogyan az elsőre tűnhet. Ez egyszerűen a power bankok működésének módjáról szól. Miért és mennyire tér el...
2023 októberében a Qualcomm bemutatta a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 chipsetek következő generációját. Nagyobb teljesítményt és jobb hatékonyságot kínál minden téren, és most először közvetlenül a hardver szintjén támogatott generatív AI-t is. Milyen specifikációkkal...
kapacitásMi az akkumulátorkapacitás? A laptop, tablet vagy mobiltelefon akkumulátorának kapacitása, valamint a felhasznált alkatrészek hatékonysága és a szoftver optimalizálása határozza meg az akkumulátor üzemidejét. De miért csökken a kapacitás az idő múlásával, és mit takar pontosan a mAh értéke?
2024-től a mobiltelefonokon és tableteken csak USB-C csatlakozóval találkozhatunk majd, 2026-tól pedig ugyanez vonatkozik majd a laptopokra is. Mit jelent ez a felhasználók szempontjából és mit jelent az elektronikai gyártók számára?
Az Epson számos új projektort mutatott be mostanában. Olyan kompakt lézeres modelleket is találhatsz közöttük, mint az EF-11 és az EF-12, továbbá egy funkciókkal teli irodai modellt és egy érdekes darabot, amellyel akár 10 méterre is vetíthetsz ki filmeket. Miért tűnik...
További cikkek Összes cikk

Projektor

A projektor nagy segítség egy prezentáció bemutatásához, de minden igazi házimozi alapja is. Csatlakoztad a DVD-lejátszóhoz vagy a számítógéphez, készíts popcornt és máris élvezheted ugyanazt az élményt, amiért eddig moziba kellett menned. Az összecsatlakoztatás nagyon egyszerű.

A kivetítők általában sokféle jelbemeneti lehetőséggel rendelkeznek. Kompozit, S-Video, VGA vagy HDMI bemenetek is megtalálhatóak rajtuk. Vetíthetsz a sima fehér falra is, de a kép természetsen jobban jelenik meg egy professzionális vetítővásznon. A kivetítők között megkülönböztetünk LCD- és DLP-projektorokat a belső képjelfeldolgozó elv alapján. Bár két különböző technológiáról van szó és korábban azt mondták, hogy az LCD projektorok ideálisabbak a számítógépekhez, mint adatkivetítők, a DLP modellek pedig a filmnézéshez alkalmasabbak, ez manapság már nem igaz és mindkét technológia szinte hasonló. Hogyan működnek ezek a kivetítők?

LCD projektorok

Az LCD kivetítőknél a fényforrás fénysugara három alapvető színre oszlik a szűrőkön át. Ezután mindegyik áthalad a három LCD panel egyikén a permeábilis rétegen keresztül. Végül mindhárom szín újra egyesül és a vászonra a komplett kép vetítődik ki.

DLP projektorok

A DLP projektorok úgynevezett DMD chipekkel működnek. Nagyszámú mikroszkópikus tükörrel vannak felszerelve, minden ilyen tükör egy képpont – egy pixel. A kép az alapvető színspektrum három színére (vörös, kék, zöld) oszlik szét, és ezeket a mikroszkópikus tükrökkel és optikával vetítik a falra vagy a vászonra.

Projektor ár

A számunkra megfelelő projektor ár megállapítása a vásárlás első lépése. Amikor tisztáztuk, milyen összeget vagyunk hajlandók egy vetítőre áldozni, utána elmerülhetünk a technikai paraméterek sűrűjében.

Projektor árak analízise

A kivetítő kínálat az elmúlt időszakban rohamosan fejlődött, új technológiák jelentek meg, régebbiek kerültek perifériára, új felhasználási területek bukkantak fel, ami megmutatkozik a projektor árak rendkívüli szórásán is. Kevés az olyan szórakoztató elektronikai eszköz, amely esetében ilyen óriási különbségek mutatkoznak a legolcsóbb és legdrágább modellek között.

Projektor ár 100 000 Ft-ig

100 000 forint finoman szólva sem tekinthető aprópénznek. Mégis a jelenlegi projektor árak vizsgálatakor, azt látjuk, hogy ennyiért elég gyér a vetítő kínálat. Az összes projektor kevesebb mint 10%-a tartozik ebbe a kategóriába, ezen modellek esetében számítani kell nem kevés kompromisszumra. Jellemző erre a kategóriára a kisebb natív felbontás és az LCD képfeldolgozó technológia. A projektor árak ezen szintjét már uralják a LED fényforrások.

Projektor ár 100 000 és 500 000 Ft között

A projektor árak tekintetében ez a tartomány az abszolút uralkodó. A vetítők kétharmada ilyen áron kerül értékesítésre. Ezen az árszinten már több fényforrás és technológia közül válogathatunk, nem elérhetetlen a 4k felbontás sem és javában DLP projektor alkotja ezt a csoportot. Az ilyen projektor ár már lehetőséget ad nem csak hobbi használatra, ezek a gépek jól teljesítenek irodai környezetben vagy az oktatásban. A félmilliós határ otthoni felhasználásra elég riasztó lehet, de céges szinten nem számít kiemelkedőnek.

Milliós projektor árak

Hétszámjegyű összeg esetében ugyanaz a minta figyelhető meg, mint a low-cost projektorok esetében. A vetítők 10%-a alkotja ezt az elit csoportot. Akit az ilyen mértékű projektor ár sem riaszt el, a pénzéért kaphat egy interaktív projektort vagy egy high-end házimozi kivetítőt. Ezek már profi gépek kiemelkedő fényerővel, rendkívül széles csatlakozó kínálattal és magas kontrasztaránnyal. Az oktatás és munkahelyi prezentációk megreformálásáért az interaktív projektorok felelnek, amelyek ára már a milliós határ alá is becsúszhat.

Projektor ár – a legdrágábbak

Amit láthatsz a projektor árak csökkenő rendezésekor az nem hiba és nem is elírás. A képi megjelenítésben jártas gyártók zászlóshajóinak ára elérheti egy börzsönyi családi ház szintjét. Ezek a vetítők kb. 50 kilós megjelenítő szörnyek, LCoS technológiával, a mozi szintű képminőség garanciájával. A 10 milliós projektor árak csak az otthoni prémium házimozi rendszerek szerelmeseinek opció, akik látják, érzékelik is a különbséget.

Projektor árak – a legolcsóbbak

Ha sikerült felocsúdni a 30 milliós projektor ár okozta pofonból, nézzük, milyen vetítők találhatóak a lista másik végén. A legolcsóbb kínai projektorok valamivel 30 000 Ft felett jelennek meg a kínálatban, de találunk itt belépő szintű vetítőt a patinás gyártóktól is. Ezek a gépek alkalmasak irodai használatra lesötétített helységekben, mivel fényerejük nagyon alacsony, 100-200 lumen között mozog.

A Full HD felbontás sem lehet elvárás ilyen projektor ár mellett, ezért a kisebb betűtípusok már kevésbé lesznek élesek vetítés közben. A legolcsóbb Full HD projektorok ára már bekúszott 100 000 Ft alá, amint fentebb már tárgyaltuk, ez az az összeg, ahol már több fronton jól szereplő termék is kapható.

Projektor ár tényezők

Mitől függnek a projektor árak? A vetítők elég bonyolult rendszerek, az árra legnagyobb hatással a képtovábbítás technológiája, a fényforrás típusa és a natív felbontás van.

Projektor ár és a technológia

A képi megjelenítés technológiájának fejlődése a tévék, monitorok és projektorok terén folyamatosan zajlik. A legnagyobb gyártók új szabadalmakkal lépnek színre, amely aztán az egész vetítő szegmensben elterjed, a régebbi szabványok pedig eltűnnek. A projektor árak tekintetében a legdrágábbak az LCoS technológiával szerelt gépek, amelyek ötvözik az LCD és DLP előnyeit. A legolcsóbb modellek pedig LCD projektorok LED fényforrással.

Projektor ár és a felbontás

Itt egyszerű a képlet, a felbontás növekedésével arányosan növekszik a projektorok ára is. A 4K felbontás már a vetítők esetében sem számít űrtechnológiának, sőt néhány LCoS projektor már túl is lépett ezen a határon. Ha emlékeztek még a legdrágább projektoroknál említett több milliós gépekre, na pont ezekről volt szó. Amíg az UHD felbontás széleskörűen elterjed a tartalomfogyasztás terén, addig a Full HD vetítők bőven kiszolgálják az igényeket és kisebb az esélye, hogy olyan projektor árral találkozunk, amit nem tudunk értelmezni.

Projektor árak és fényforrás

A projektor ár és fényforrás kapcsolat esetén picit a jövőbe is kell tekinteni. Mennyi munkaórát fog működni a kivetítő, milyen gyakran, fontos-e a fogyasztás, hobbi vagy profi felhasználás a cél – ezek a kérdések határozzák meg a fényforrás típusát.

Nem ritka a különböző világítási formák kombinációja sem. A projektor ár tekintetében legolcsóbbak a LEDes projektorok, előnyük a hosszabb élettartam, de fényerő tekintetében elmaradnak a klasszikus lámpás modellek mögött. További hátrányuk, hogy a fényforrás cseréje szinte lehetetlen.

Egyre gyarapszik a lézer vetítők tábora is, ezen projektorok ára 200 000 Ft környékén kezdődik. A hasonló tulajdonságokkal rendelkező halogénes projektorok jóval olcsóbbak, de egy lámpacsere 40-80 000 Ft közé tehető.

Projektor ár – egyéb tényezők

  • Vetítési távolság – már egy olcsóbb projektor is megbirkózik a rövid és ultra rövid vetítési távolságokkal, ez manapság nem teljesíthetetlen, de Full HD felbontás mellett az ilyen projektorok ára sem alacsony.
  • Fényerő – szoros összefüggésben van a fényforrás típusával, ami ugye a projektor árak egyik mozgatórugója. A nagy fényerejű modellek drágábbak, de univerzálisabb kivetítők, mivel nappali fény során is használhatóak.

Projektor árak összegzése

A vetítő kínálat rendkívül szerteágazó, elég megállapítani az elsődleges felhasználási területet és utána megvizsgálni a projektor árak alakulását. Ezáltal le tudod úgy szűkíteni a kört, hogy már csak pár modell között kell kiválasztanod álmaid kivetítőjét. Ne felejtsd el figyelembe venni a szükséges kiegészítők (projektor tartó, vetítővászon, kábelek) költségeit sem.

Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó projektor Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább projektor A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb projektor A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: projektor vélemények
P-DC1-WEB05
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ