Október 23-án budapesti bemutatótermünk zárva tart, de az interneten ezeken a napokon is kényelmesen lehet vásárolni.
Všechny dárky jako na dlani

Videókártyák (GPU)

A dedikált videókártya (a köznyelvben vidi kártya) nélkülözhetetlen része minden olyan számítógépnek, ahol nagyobb teljesítményre van szükség, mint amekkorát az integrált videókártya nyújtani képes. Használhatod játékokhoz, videószerkesztéshez, modellezéshez vagy bármilyen más grafikai feldolgozáshoz. Felmerülhet benned a kérdés: milyen videokártyát vegyek? Az alábbiakban tanácsokkal látunk el, hogyan válassz dedikált videókártyát, GPU modellt, és milyen paraméterekre figyelj oda.

Tovább

Videókártya típusok

Multimédiás videókártyák

A multimédiás videókártyák ott segítenek, ahol az integrált videókártya már nem elég. Ezek a grafikus kártyák alkalmasak a szokásos otthoni és irodai számítógépekhez. Egy multimédiás GPU elegendő az irodai alkalmazásokhoz, az interneten való szörfözéshez, a videók streameléséhez, a filmek nézéséhez és a kevésbé igényes játékokhoz is. Ezek közé tartozik az NVIDIA GeForce GT, az AMD Radeon HD és R5 sorozat.

 • Nagyobb teljesítményt nyújtanak, mint egy integrált videókártya
 • Alacsony ár
 • Kisebb méretek
 • Alacsonyabb fogyasztás
 • Nem alkalmasak újabb játékokhoz
 • Alacsonyabb teljesítményű GPU

Gamer vidi kártya

A gamer videokártyák alkalmasak Full HD vagy akár Ultra HD felbontású játékokhoz, illetve 3D grafikák és videók otthoni feldolgozásához. Ide tartozik az NVIDIA GeForce GTX és az AMD Radeon RX sorozat. Ha szenvedélyed a PC tuningolása, vagy szó szerint meg akarod világítani a gaming szettedet, akkor az RGB világítással rendelkező PC videokártyák neked lettek kitalálva. A 4K gaming életérzést hozták el az NVIDIA RTX videókártyák, kifejezetten a második generációs, 30-as RTX modellek.

 • Nagy teljesítményű GPU
 • Nagy memória
 • Jó hűtés
 • Kifinomult formatervezés
 • Több monitor támogatása
 • Magasabb ár
 • Magasabb fogyasztás

A Quad HD (2 560 × 1 440 px) felbontású játékok használatakor a GPU 1,8-szor több pixelt dolgoz fel, mint Full HD felbontásnál. Az Ultra HD 4K esetében pedig 4-szer többet.

Professzionális videokártya

A professzionális videokártyákat nagy teljesítményű munkaállomásokhoz tervezték, amelyeken különféle grafikai programokat futtatnak. Ebbe a felosztásba tartozik az NVIDIA Quadro és az AMD FirePro sorozat. Ezen videokártyák legnagyobb előnye a Double-precision számítások elvégzésének sebessége, mivel nincs mesterséges sebességkorlátozás, mint egy gaming GPU esetében.

 • Rendkívül hatékony dedikált GPU
 • Ideális grafikai és CAD/CAM/CFD alkalmazásokhoz
 • Több monitor támogatása
 • Magas ár

Egy professzionális videokártya gyakran jobb eredményeket ér el a játékok referenciaértékeiben, mint a legjobb gamer videókártya. A professzionális videókártya esetében azonban olyan funkciókért is fizetsz, amelyeket játék közben nem használsz ki, ezért ha olcsó videókártyát keresel, válassz inkább a gamer grafikus kártyák vagy a használt videokártyák közül. A használt videokártyák is ugyanúgy garanciálisak.

A videókártya memóriájának órajele

A dedikált videókártya saját műveleti memóriát használ, amelynek sebessége jelentősen befolyásolja a teljesítményt. A nagyobb órajel gyorsabb adatátvitelt tesz lehetővé a GPU mag és a RAM között. A GDDR memória minden új generációja esetén a frekvencia megduplázódik. A rétegelt HBM memóriák egy teljesen új kategóriába tartoznak, amelyek egyenesen a grafikai chipbe vannak integrálva, kisebb méretű dedikált GPU-t eredményezve.

 • A GDDR3 egy kifutó memóriatípus. Manapság a GDDR3 videókártya már csak multimédiás gépekben vagy a régebbi számítógépben lévő meghibásodott vidi kártya helyett használható.
 • A GDDR5 4-szer gyorsabb, mint a GDDR3. A sebességének köszönhetően egy GDDR5 memóriával felvértezett GPU már alkalmas a gamerek számára.
 • A GDDR5X akár 2-szer gyorsabb, mint a GDDR5.
 • A GDDR6 2-szer gyorsabb, mint a GDDR5.
 • A GDDR6X 2-szer gyorsabb, mint a GDDR6.
 • A HBM2 egy új technológia, nagyon széles adatbusszal, amelynek köszönhetően a HBM memóriák sokkal alacsonyabb frekvencián működhetnek, mint a GDDR modulok. Egyelőre csak bizonyos AMD videokártyák lettek ellátva ilyen memóriával.

Videókártya adatbusz - szélesség és adatátvitel

Minél szélesebb a busz, annál több adat kerül vissza a memóriából a GPU magba egy ciklusban, és fordítva. A GDDR memóriatípusoknál a buszszélesség 64–512 bit, a HBM2 esetében pedig a szélesség 2048–4096 bit. A busz szélességének növekedése a HBM technológiának köszönhető, amely lehetővé teszi a nagy adatátvitelt.

Videokártya - GDDR6 vs. HBM2 memóriák összehasonlítása

A széles adatbusznak és a kisebb méreteknek köszönhetően a HBM2 memória egyértelműen jó irányt mutat a grafikus kártyák esetében, de a magas ára miatt jelenleg a professzionális dedikált videokártyák kategóriájába tartozik. A GDDR6 nagyszerű utódja az elődjének, az alacsonyabb árának köszönhetően pedig ideális alapul szolgál a közép- és a felső osztályú grafikus kártyák gyártásához.

Memóriatípus GDDR6 HBM2
A busz szélessége
A memória frekvenciája
Méretek
Energiafogyasztás
Ár

A szótárban megtalálod az adatbusz, a stream processzor, a FLOPS és az FPS kifejezések magyarázatát.

Milyen memória-kapacitású videókártyát vegyek?

A videókártyák memória-kapacitása fontos szerepet tölt be a nagy részletességű programok és játékok zökkenőmentes futtatása során. Minél nagyobb a dedikált videókártya memória-kapacitása, annál igényesebb alkalmazásokat vagy játékokat képes kezelni a GPU.

Ideális videókártya memóriaméret a felhasználástól függően

 • 2 GB vagy kisebb - irodai videókártyák esetében ez az ideális méret.
 • 2-4 GB - leginkább a játékok közepes részletességgel történő játszásához alkalmas. 2 GB memóriával rendelkező dedikált videókártya segítségével problémamentesen és közepes részletességgel futtathatod például a GTA Online játékot.
 • 4 GB vagy nagyobb - grafikus programok futtatásához és szenvedélyes játékosoknak ajánlott, akik szeretnek a legapróbb részletekig belemerülni a játék világába.

A grafikus programokkal történő munkákhoz és a lelkes gamereknek javasoljuk, hogy válasszanak legalább 8 GB vagy annál nagyobb memóriával felszerelt videókártyát.

A videokártya túlhajtása (GPU overclock - OC)

A grafikus mag (GPU) és a memória magasabb frekvencián való működtetése nagyobb teljesítményt biztosít a játékokhoz. Ha a videókártya nincs extrém mértékben túlhajtva, akkor a GPU hűtéséhez általában elegendő a grafikus kártya gyári ventilátora is.

 • GPU automatikus túlhajtása (Boost) - ha a VGA kártya maximális teljesítményét igényli a rendszer, akkor a videókártya automatikusan megemeli a GPU mag frekvenciáját.
 • Gyári túlhajtás - akkor válaszd, ha nincs kedved belebonyolódni a GPU túlhajtásával kapcsolatos procedúrákba és a grafikus kártya teljesítményéből szeretnéd kihozni a maximumot. A gyári alkalmazásban mindent beállíthatsz, és nem kell aggódnod, hogy valamit elrontasz. Ezt az OC, SC, Gaming X és a hasonló megjelölések alapján ismerheted fel.
 • Felhasználói túlhajtás - ezt a felhasználó maga végzi egy speciális szoftver segítségével. Leginkább azok számára ajánlott, akik tudják, mit csinálnak, mivel a túlhajtás után további tesztprogramokkal szükséges ellenőrizni a rendszer stabilitását.

A 2D-ben történő munkánál minden videókártya lecsökkenti a GPU és a memória frekvenciáját és tápfeszültségét, így kevesebb energiát fogyaszt és csendesebben működik. Egy gaming dedikált videókártya még akkor sem izzad meg túlságosan, ha nagy felbontásban nézed a videókat.

Hűtés vagy a videókártya a kenyérpirító szerepében

Ha erőteljesebb videókártyát választasz, vagy érzékeny vagy a ventilátorok zajára, akkor nemcsak a műszaki paramétereket, hanem a hűtőborda minőségét és méretét is mindenképp vedd figyelembe. A kisebb számítógépházakba és egyéb helyigényes telepítésekhez szánt multimédiás videókártyákat könnyen kiszűrheted az „egyszlotos hűtő” (low-profile) paraméter segítségével.

 • Passzív hűtésű GPU (ventilátor nélküli) - problémamentesen használható a gyengébb multimédiás grafikus kártyák esetében. A nagyobb teljesítményű videókártyák számára viszont biztosítani kell a keletkező hő elvezetését a számítógépházból, így nem alkalmasak gaming és professzionális videókártyák hűtéséhez.
 • Aktív hűtésű GPU (ventilátorral) - költséghatékony és megbízható variáns minden típusú GPU esetében.
 • Vízhűtés - alkalmas az extrém GPU túlhajtás rajongóinak és a legerősebb grafikai gyorsítókhoz. Telepítése azonban nem ajánlott kisebb számítógépházakba.

A videókártya áramellátása - figyelj oda a tápegység teljesítményére

A videokártyák a PCI Express buszon keresztül kapják az áramot, ami elegendő a hagyományos modellekhez. A hatékonyabb grafikus kártyák általában további energiát igényelnek a tápegységtől. Ezért a kiválasztáskor ügyelj arra, hogy a számítógép tápegységének teljesítménye megegyezzen vagy nagyobb legyen, mint a videókártya paramétereiben javasolt tápegység teljesítménye.

 • TDP - a dedikált videókártya maximális energiafogyasztása valós körülmények közötti működéskor, mint például játékok játszásakor, illetve 3D grafika és hasonlók feldolgozásakor. A gyártók ez alapján méretezik a GPU hűtését.

Interfész a vidi kártya alaplaphoz történő csatlakoztatáshoz

Ahhoz, hogy a videókártya behelyezhető legyen a számítógépbe, ugyanolyan adatbusszal kell rendelkeznie, mint az alaplapnak. A PCI Express x16 csatlakozós grafikus kártyák a PCI Express x16 foglalatba valók.

Ha az alaplapodon van:

 • PCI Express 3.0 x16 - bármilyen modern videókártya beleilleszthető.
 • PCI Express 2.0/2.1 x16 - többnyire nem érdemes nagyobb teljesítményű kártyát behelyezni, mint az alap sorozatú Nvidia GeForce GTX / AMD Radeon RX gaming grafikus kártyák, mivel az erősebb vidi kártyákat a processzor és az alaplap visszafogná.
 • PCI Express 1.1 x16 - leginkább multimédiás videokártyák behelyezésére alkalmas.
 • PCI Express 1.0a x16 - a modern videokártyák behelyezése problematikus - inkább vegyél egy új számítógépet.

Amennyiben a dedikált videókártya interfésze PCI Express 3.0-ás, de az alaplapon csak PCI Express 2.1 vagy kisebb foglalat található, lehet, hogy frissítened kell az alaplapi BIOS-t a legújabb verzióra. A dedikált videókártya ugyan kompatibilis lesz, de a sebessége csökken.

A grafikus kártyák interfésze a monitor csatlakoztatásához

Legyen az integrált videókártya (alaplapi videókártya) vagy dedikált videókártya, a monitorhoz való zökkenőmentes csatlakoztatás érdekében fontos tudnod, hogy milyen kimenetek találhatók a monitorodon. Az analógok közül a VGA konnektort, míg a digitális csatlakozók közül a DVI, a HDMI, az újabb USB-C vagy DisplayPort (DP) csatlakozókat használják. A digitális interfész jobb képminőséget, nagyobb felbontást, egyidejű hangátvitelt (HDMI, DP, USB-C) és akár Ethernet-et (HDMI) is biztosít.

VGA
VGA

DVI
DVI

DisplayPort
DisplayPort

HDMI
HDMI

Légy tisztában a dedikált videókártya méretével

A videokártyák mérete nincs előírva, ezért előfordulhat, hogy nem tudod behelyezni a számítógépházba. A szélesebb grafikus kártyák több PCI Express helyet is elfoglalhatnak.

Ha olyan GPU modellt szeretnél venni, amely több kártya csatlakoztatását támogatja egy alaplapon (NVIDIA SLI vagy AMD CrossFireX technológia), akkor először ellenőrizd az alaplap paramétereit, hogy fizikailag belefér-e több videokártya.

Raytracing a játékokban és DirectX 12 - fokozd a játékélményt

A raytracing a fénysugarak követésével jeleníti meg a képeket. Az új módszert támogató videókártyák egy teljesen új szintre emelik a játékélményt. A jelenlegi grafikus kártyák közül csak az Nvidia GeForce RTX támogatja. A videókártya mellett a raytracing-et magának a játéknak is támogatnia kell. Továbbá telepíteni kell a DirectX 12 interfészt is.

Milyen egyéb paraméterekkel rendelkezik a videókártya?

 • Gyártási technológia (nm) - a GPU chip legkisebb elemének szélességét jelzi. Minél keskenyebb, annál fejlettebb a technológia.
 • VR Ready - azt jelöli, hogy a GPU támogatja-e a virtuális valóságot.
 • CrossFire/SLi - támogatja az egy alaplapba helyezett több videokártya együttműködését.
 • AMD Eyefinity - akár 6 képernyőn történő megjelenítést is támogat (az adott videokártyák lehetőségétől függően).
 • NVIDIA 3D vision - az ilyen videókártyák támogatják a sztereoszkópikus 3D-ben történő játékok futtatását.

A videóokártya feladata, hogy a monitorral karöltve, biztosítja a megjelenítést.

Számítógépes grafika és a videókártya - néhány érdekesség, amelyekről talán nem is tudtál

Bitmap grafika és a GPU

A bitmap grafika a számítógépes képek túlnyomó részének megjelenítésére szolgál. Fotókhoz, videókhoz és még sok máshoz használható. A hátránya, hogy nagyításkor a kép elveszíti a minőségét és az egyes pixelek láthatóvá válnak. A kiváló minőségű képek több helyet foglalnak el a merevlemezen, mint a vektoros grafikák. Alkalmi grafikus feladatokhoz az újabb videókártyák zöme bőven megfelel.

Vektoros grafika és a GPU

A vektoros grafika olyan geometriai alakzatokkal dolgozik, mint például a görbék és a sokszögek. Nagy előnye, hogy a képminőség nem romlik nagyítás közben. A vektoros grafikát leggyakrabban olyan objektumoknál használják, amelyeket sokszor kell átméretezni - például logók, plakátok és hirdetőtáblák. Ezen a szinten olyan videokártya az ideális, amely tudja tehermentesíteni a processzort és megfelelő csatlakozókat kínál.

3D grafika és a GPU

A 3D grafika háromdimenziós objektumokkal dolgozik. Ezek rendereléssel 2D képekké alakulnak át, amelyek megjelennek a monitoron. A grafika számítási stílusa hasonló a vektoroséhoz, de egy harmadik dimenzióval van gazdagítva. A 3D grafika legismertebb felhasználása az animációk létrehozása - például filmeknél vagy PC-játékoknál. Ezenkívül az iparban és a tudományban is használják szimulációk és modellek létrehozásához. Ezekre a folyamatokra a professzionális videókártyák a legmegfelelőbbek.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Lenovo Legion RTX2060 GPU dokkoló Szállításra kész 5 db
Dokkoló állomás
252 590 Ft

2.
MSI GeForce GT 1030 Aero ITX 2GD4 OC Szállításra kész > 5 db
Videokártya - 2GB DDR4 (2100MHz), NVIDIA GeForce Pascal (GP108, 1189 MHz), Boost órajel: 1430 MHz, PCI Express x16 3.0, 64Bit, DVI-D és HDMI 2.0b
41 990 Ft

3.
GIGABYTE GeForce GT 1030 Low Profile D4 2G Szállításra kész > 5 db és akár ma a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Videokártya - 2GB DDR4 (2100MHz), NVIDIA GeForce (, 1151 MHz), Boost órajel: 1417 MHz, PCI Express x16 3.0, 64Bit, DVI és HDMI
36 290 Ft

Még több
178 tétel
GIGABYTE GeForce GT 1030 Low Profile D4 2G
Videokártya - 2GB DDR4 (2100MHz), NVIDIA GeForce (, 1151 MHz), Boost órajel: 1417 MHz, PCI Express x16 3.0, 64Bit, DVI és HDMI

36 290 Ft áfa nélkül 28 570 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: EG223d4
252 590 Ft áfa nélkül 198 890 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 15:00-tól
Szállításra kész 5 db
Termékkód: NT438g4g
MSI GeForce GT 1030 Aero ITX 2GD4 OC
Videokártya - 2GB DDR4 (2100MHz), NVIDIA GeForce Pascal (GP108, 1189 MHz), Boost órajel: 1430 MHz, PCI Express x16 3.0, 64Bit, DVI-D és HDMI 2.0b

41 990 Ft áfa nélkül 33 060 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 15:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: EF378e4d
MSI GeForce N730K-2GD3H/LP
Videokártya - 2GB DDR3 (1600MHz), NVIDIA GeForce Keppler 2.0 (GK208B, 902 MHz), PCI Express x16 2.0, 64Bit, DVI-D, HDMI 1.4 és VGA (D-SUB)

31 890 Ft áfa nélkül 25 110 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 15:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: EF374c4j
MSI RX 6900 XT GAMING Z TRIO 16G
Videokártya - 16GB GDDR6 (16000MHz), AMD Radeon Ampere (Navi 21, 1825 MHz), Boost órajel: 2425 MHz, PCI Express x16 4.0 , 256Bit, DisplayPort 1.4 és HDMI 2.1, értékesítési korlátozás - 1db / hónap

+ INGYEN Elektronikus promo kód - akciós játékcsomag az AMD Radeon RX 6900 XT számára - a Far Cry 6 2021. 10. 7-én jelenik meg, 2022. 1. 29.-ig érvényesíteni kell

761 090 Ft áfa nélkül 599 280 Ft
Figyelem
Nem elérhető
Termékkód: EF839b8k2c
ASUS TURBO GeForce GTX 1080 8G
Videokártya - 8 GB GDDR5X (10000 MHz), NVIDIA (GP104) Pascal GeForce GTX1080 (1607 MHz), Boost clock 1733 MHz, PCIe x16, SLi, 256bit, 3x DisplayPort, DVI, HDMI

481 780 Ft áfa nélkül 379 360 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 15:00-tól
Újszerű raktáron
Termékkód: EC310b1
GIGABYTE GeForce GT 1030 Low Profile D4 2G
Videokártya - 2GB DDR4 (2100MHz), NVIDIA GeForce (, 1151 MHz), Boost órajel: 1417 MHz, PCI Express x16 3.0, 64Bit, DVI és HDMI

-7% 36 290 Ft
33 680 Ft áfa nélkül 26 520 Ft
Kosárba
Átvehető: vasárnap 10.24. 9:00-tól
Felbontott raktáron
Termékkód: EG223d4
-5% 252 590 Ft
240 000 Ft áfa nélkül 188 980 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 15:00-tól
Felbontott raktáron
Termékkód: NT438g4g
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING
Videokártya - 12GB GDDR6 (15000MHz), NVIDIA GeForce Ampere (GA106-302, 1320 MHz), Boost órajel: 1882 MHz, PCI Express x16 4.0 , 192Bit, DisplayPort 1.4a és HDMI 2.1, LHR (Low Hash Rate), értékesítési korlátozás - 1db / hónap

Az ár még nem került megadásra
Figyelem
Nagyon várt termék
Termékkód: EVr3060f5
SAPPHIRE NITRO+ RADEON RX 6600 XT GAMING OC 8GB
Videokártya - 8GB GDDR6 (16000MHz), AMD Radeon RDNA 2.0 (Navi 23, 1968 MHz), Boost órajel: 2607 MHz, PCI Express x16 4.0 , 128Bit, DisplayPort 1.4a és HDMI 2.1, értékesítési korlátozás - 1db / hónap

Az ár még nem került megadásra
Figyelem
Nagyon várt termék
Termékkód: ELrx66xn1
SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 6700 XT 12G
Videokártya - 12GB GDDR6 (16000MHz), AMD Radeon RDNA 2.0 (Navi 22, 2321 MHz), Boost órajel: 2622 MHz, PCI Express x16 4.0 , 192Bit, DisplayPort 1.4 és HDMI 2.1, értékesítési korlátozás - 1db / hónap

Az ár még nem került megadásra
Figyelem
Nagyon várt termék
Termékkód: ELrx67xn1
SAPPHIRE PULSE AMD RADEON RX 6600 XT GAMING OC 8GB
Videokártya - 8GB GDDR6 (16000MHz), AMD Radeon RDNA 2.0 (Navi 23, 1968 MHz), Boost órajel: 2593 MHz, PCI Express x16 4.0 , 128Bit, HDMI 2.1 és DisplayPort 1.4a, értékesítési korlátozás - 1db / hónap

Az ár még nem került megadásra
Figyelem
Nagyon várt termék
Termékkód: ELrx66xp1
MSI GeForce RTX 3080 SUPRIM X 10G
Videokártya - 10GB GDDR6X (19000MHz), NVIDIA GeForce Ampere (GA102-200, 1440 MHz), Boost órajel: 1920 MHz, PCI Express x16 4.0 , 320Bit, HDMI 2.1 és DisplayPort 1.4a, értékesítési korlátozás - 1db / hónap

Az ár még nem került megadásra
Figyelem
Nagyon várt termék
Termékkód: EFr3080s2
EVGA GeForce RTX 3070 XC3 BLACK
Videokártya - 8GB GDDR6 (14000MHz), NVIDIA GeForce Ampere (GA104-300, 1500 MHz), Boost órajel: 1725 MHz, PCI Express x16 4.0 , 256Bit, DisplayPort 1.4a és HDMI 2.1, értékesítési korlátozás - 1db / hónap

Az ár még nem került megadásra
Figyelem
Nagyon várt termék
Termékkód: EVr3070f2
EVGA GeForce GTX 1660 SUPER SC ULTRA GAMING
Videokártya - 6GB GDDR6 (14000MHz), NVIDIA GeForce Turing (TU116), Boost órajel: 1830 MHz, PCI Express x16 3.0, 192Bit, DisplayPort 1.4, DVI-D és HDMI 2.0b, értékesítési korlátozás - 1db / hónap

Az ár még nem került megadásra
Figyelem
Nagyon várt termék
Termékkód: EV1660Sa1
EVGA GeForce RTX 3080 XC3 ULTRA
Videokártya - 10GB GDDR6X (19000MHz), NVIDIA GeForce Ampere (GA102-200, 1440 MHz), Boost órajel: 1755 MHz, PCI Express x16 4.0 , 320Bit, HDMI 2.1 és DisplayPort 1.4a, értékesítési korlátozás - 1db / hónap

Az ár még nem került megadásra
Figyelem
Nagyon várt termék
Termékkód: EVr3080f4
Inno3D GeForce RTX 3080 iCHILL X4
Videokártya - 10GB GDDR6X (19000MHz), NVIDIA GeForce Ampere (GA102-200, 1440 MHz), Boost órajel: 1770 MHz, PCI Express x16 4.0 , 320Bit, DisplayPort 1.4 és HDMI 2.1, értékesítési korlátozás - 1db / hónap

Várható ár
537 690 Ft áfa nélkül 423 380 Ft
Figyelem
Nagyon várt termék
Termékkód: I3Dr3080c2
EVGA GeForce GTX 1660 SC Ultra GAMING
Videokártya - 6GB GDDR5 (8000MHz), NVIDIA GeForce Turing (TU116), Boost órajel: 1830 MHz, PCI Express x16 3.0, 192Bit, DisplayPort 1.4, DVI-D és HDMI 2.0b, értékesítési korlátozás - 1db / hónap

Az ár még nem került megadásra
Figyelem
Nagyon várt termék
Termékkód: EV1660a1
MSI GeForce RTX 3070 VENTUS 3X OC
Videokártya - 8GB GDDR6 (14000MHz), NVIDIA GeForce Ampere (GA104-300, 1500 MHz), Boost órajel: 1755 MHz, PCI Express x16 4.0 , 256Bit, HDMI 2.1 és DisplayPort 1.4a, értékesítési korlátozás - 1db / hónap

Az ár még nem került megadásra
Figyelem
Nagyon várt termék
Termékkód: EFr3070v3
MSI GeForce RTX 3090 GAMING X TRIO 24G
Videokártya - 24GB GDDR6X (19500MHz), NVIDIA GeForce Ampere (GA102-300, 1395 MHz), Boost órajel: 1785 MHz, PCI Express x16 4.0 , 384Bit, DisplayPort 1.4a és HDMI 2.1, értékesítési korlátozás - 1db / hónap

Az ár még nem került megadásra
Figyelem
Nagyon várt termék
Termékkód: EFr3090t1
GAINWARD GeForce RTX 3080 Phantom LHR
Videokártya - 10GB GDDR6X (19000MHz), NVIDIA GeForce Ampere (GA102-202, 1440 MHz), Boost órajel: 1755 MHz, PCI Express x16 4.0 , 320Bit, HDMI 2.1, LHR (Low Hash Rate), értékesítési korlátozás - 1db / hónap

Az ár még nem került megadásra
Figyelem
Nagyon várt termék
Termékkód: EGr3080ph1
MSI GeForce RTX 3070 GAMING Z TRIO
Videokártya - 8GB GDDR6 (14000MHz), NVIDIA GeForce Ampere (GA104-300, 1500 MHz), Boost órajel: 1845 MHz, PCI Express x16 4.0 , 256Bit, HDMI 2.1 és DisplayPort 1.4a, értékesítési korlátozás - 1db / hónap

Az ár még nem került megadásra
Figyelem
Nagyon várt termék
Termékkód: EFr3070gz1
EVGA GeForce RTX 3070 FTW3 ULTRA
Videokártya - 8GB GDDR6 (14000MHz), NVIDIA GeForce Ampere (GA104-300, 1500 MHz), Boost órajel: 1815 MHz, PCI Express x16 4.0 , 256Bit, DisplayPort 1.4a és HDMI 2.1, értékesítési korlátozás - 1db / hónap

Az ár még nem került megadásra
Figyelem
Nagyon várt termék
Termékkód: EVr3070h4
SAPPHIRE PULSE Radeon RX 6800 XT 16G
Videokártya - 16GB GDDR6 (16000MHz), AMD Radeon RDNA 2.0 (Navi 21, 1825 MHz), PCI Express x16 4.0 , 256Bit, DisplayPort 1.4 és HDMI 2.1, értékesítési korlátozás - 1db / hónap

Az ár még nem került megadásra
Figyelem
Nagyon várt termék
Termékkód: ELrx68xf1

Videókártyák (GPU)

Gaming grafikus kártyákMi az a ray tracing? Cikkünk a ray tracing - valós idejű sugárkövetés - technológia bemutatására hivatott, mely nagymértékben...
Az AMPERE videókártyák családjának második tagja, amelyet az NVIDIA a múlt héten mutatott be nekünk - a...
A SAPPHIRE videókártyák mindig is a legjobb Radeon grafikus kártyák közé tartoztak, amelyeket a rajongók...
cikkPC diagnosztika – Hogyan mérjük a teljesítményt? Biztosan megfordult már a fejedben a kérdés, hogy vajon a számítógéped megfelelően működik-e, egyáltalán...
A 2021-es év javában zajlik, és rohamléptekkel közeledik egy csúcskategóriás grafikus kártya kibocsátása...
A GIGABYTE G, AORUS és AERO laptopok a nagy teljesítményű NVIDIA GeForce RTX 3000 szériás grafikus...
További cikkek Összes cikk

Videókártyák (GPU)

A videóokártya feladata, hogy a monitorral karöltve, biztosítja a megjelenítést.

Számítógépes grafika és a videókártya - néhány érdekesség, amelyekről talán nem is tudtál

Bitmap grafika és a GPU

A bitmap grafika a számítógépes képek túlnyomó részének megjelenítésére szolgál. Fotókhoz, videókhoz és még sok máshoz használható. A hátránya, hogy nagyításkor a kép elveszíti a minőségét és az egyes pixelek láthatóvá válnak. A kiváló minőségű képek több helyet foglalnak el a merevlemezen, mint a vektoros grafikák. Alkalmi grafikus feladatokhoz az újabb videókártyák zöme bőven megfelel.

Vektoros grafika és a GPU

A vektoros grafika olyan geometriai alakzatokkal dolgozik, mint például a görbék és a sokszögek. Nagy előnye, hogy a képminőség nem romlik nagyítás közben. A vektoros grafikát leggyakrabban olyan objektumoknál használják, amelyeket sokszor kell átméretezni - például logók, plakátok és hirdetőtáblák. Ezen a szinten olyan videokártya az ideális, amely tudja tehermentesíteni a processzort és megfelelő csatlakozókat kínál.

3D grafika és a GPU

A 3D grafika háromdimenziós objektumokkal dolgozik. Ezek rendereléssel 2D képekké alakulnak át, amelyek megjelennek a monitoron. A grafika számítási stílusa hasonló a vektoroséhoz, de egy harmadik dimenzióval van gazdagítva. A 3D grafika legismertebb felhasználása az animációk létrehozása - például filmeknél vagy PC-játékoknál. Ezenkívül az iparban és a tudományban is használják szimulációk és modellek létrehozásához. Ezekre a folyamatokra a professzionális videókártyák a legmegfelelőbbek.

Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Termék neve:

Megjegyzés (link, PartNumber, stb.):

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó videókártyák (GPU) Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább videókártyák (GPU) A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb videókártyák (GPU) A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: videókártyák (GPU) vélemények

27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Alza fiókom Bejelentkezés Cégeknek Hogyan vásárolj Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB20
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és az Ön beleegyezésével weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadja a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési hálózatokon.
További információ Kevesebb információ