Kedves Vásárlóink! A vonatkozó kormányrendelet értelmében bemutatótermünk minden nap 8 és 20 óra között tart nyitva, miközben betartjuk a 10 négyzetméterenként maximum 1 vásárló szabályt (egyszerre max. 200 vásárló tartózkodhat az üzletben).
Ne szalaszd el a Glamour-napokat, melyek keretében 20% kedvezményben részesülsz az akcióban szereplő termékek megvásárlása esetén. Többet itt.
A vásárlás jövője Vásárolj kényelmesebben az Alza.hu alkalmazással 1

Videókártyák (GPU)

A dedikált videókártya (a köznyelvben vidi kártya) nélkülözhetetlen része minden olyan számítógépnek, ahol nagyobb teljesítményre van szükség, mint amekkorát az integrált videókártya nyújtani képes. Használhatod játékokhoz, videószerkesztéshez, modellezéshez vagy bármilyen más grafikai feldolgozáshoz. Felmerülhet benned a kérdés: milyen videokártyát vegyek? Az alábbiakban tanácsokkal látunk el, hogyan válassz dedikált videókártyát, GPU modellt, és milyen paraméterekre figyelj oda.

Tovább

Videókártya típusok

Multimédiás videókártyák

A multimédiás videókártyák ott segítenek, ahol az integrált videókártya már nem elég. Ezek a grafikus kártyák alkalmasak a szokásos otthoni és irodai számítógépekhez. Egy multimédiás GPU elegendő az irodai alkalmazásokhoz, az interneten való szörfözéshez, a videók streameléséhez, a filmek nézéséhez és a kevésbé igényes játékokhoz is. Ezek közé tartozik az NVIDIA GeForce GT, az AMD Radeon HD és R5 sorozat.

 • Nagyobb teljesítményt nyújtanak, mint egy integrált videókártya
 • Alacsony ár
 • Kisebb méretek
 • Alacsonyabb fogyasztás
 • Nem alkalmasak újabb játékokhoz
 • Alacsonyabb teljesítményű GPU

Gamer vidi kártya

A gamer videokártyák alkalmasak Full HD vagy akár Ultra HD felbontású játékokhoz, illetve 3D grafikák és videók otthoni feldolgozásához. Ide tartozik az NVIDIA GeForce GTX és az AMD Radeon RX sorozat. Ha szenvedélyed a PC tuningolása, vagy szó szerint meg akarod világítani a gaming szettedet, akkor az RGB világítással rendelkező PC videokártyák neked lettek kitalálva. A 4K gaming életérzést hozták el az NVIDIA RTX videókártyák, kifejezetten a második generációs, 30-as RTX modellek.

 • Nagy teljesítményű GPU
 • Nagy memória
 • Jó hűtés
 • Kifinomult formatervezés
 • Több monitor támogatása
 • Magasabb ár
 • Magasabb fogyasztás

A Quad HD (2 560 × 1 440 px) felbontású játékok használatakor a GPU 1,8-szor több pixelt dolgoz fel, mint Full HD felbontásnál. Az Ultra HD 4K esetében pedig 4-szer többet.

Professzionális videokártya

A professzionális videokártyákat nagy teljesítményű munkaállomásokhoz tervezték, amelyeken különféle grafikai programokat futtatnak. Ebbe a felosztásba tartozik az NVIDIA Quadro és az AMD FirePro sorozat. Ezen videokártyák legnagyobb előnye a Double-precision számítások elvégzésének sebessége, mivel nincs mesterséges sebességkorlátozás, mint egy gaming GPU esetében.

 • Rendkívül hatékony dedikált GPU
 • Ideális grafikai és CAD/CAM/CFD alkalmazásokhoz
 • Több monitor támogatása
 • Magas ár

Egy professzionális videokártya gyakran jobb eredményeket ér el a játékok referenciaértékeiben, mint a legjobb gamer videókártya. A professzionális videókártya esetében azonban olyan funkciókért is fizetsz, amelyeket játék közben nem használsz ki, ezért ha olcsó videókártyát keresel, válassz inkább a gamer grafikus kártyák vagy a használt videokártyák közül. A használt videokártyák is ugyanúgy garanciálisak.

A videókártya memóriájának órajele

A dedikált videókártya saját műveleti memóriát használ, amelynek sebessége jelentősen befolyásolja a teljesítményt. A nagyobb órajel gyorsabb adatátvitelt tesz lehetővé a GPU mag és a RAM között. A GDDR memória minden új generációja esetén a frekvencia megduplázódik. A rétegelt HBM memóriák egy teljesen új kategóriába tartoznak, amelyek egyenesen a grafikai chipbe vannak integrálva, kisebb méretű dedikált GPU-t eredményezve.

 • A GDDR3 egy kifutó memóriatípus. Manapság a GDDR3 videókártya már csak multimédiás gépekben vagy a régebbi számítógépben lévő meghibásodott vidi kártya helyett használható.
 • A GDDR5 4-szer gyorsabb, mint a GDDR3. A sebességének köszönhetően egy GDDR5 memóriával felvértezett GPU már alkalmas a gamerek számára.
 • A GDDR5X akár 2-szer gyorsabb, mint a GDDR5.
 • A GDDR6 2-szer gyorsabb, mint a GDDR5.
 • A GDDR6X 2-szer gyorsabb, mint a GDDR6.
 • A HBM2 egy új technológia, nagyon széles adatbusszal, amelynek köszönhetően a HBM memóriák sokkal alacsonyabb frekvencián működhetnek, mint a GDDR modulok. Egyelőre csak bizonyos AMD videokártyák lettek ellátva ilyen memóriával.

Videókártya adatbusz - szélesség és adatátvitel

Minél szélesebb a busz, annál több adat kerül vissza a memóriából a GPU magba egy ciklusban, és fordítva. A GDDR memóriatípusoknál a buszszélesség 64–512 bit, a HBM2 esetében pedig a szélesség 2048–4096 bit. A busz szélességének növekedése a HBM technológiának köszönhető, amely lehetővé teszi a nagy adatátvitelt.

Videokártya - GDDR6 vs. HBM2 memóriák összehasonlítása

A széles adatbusznak és a kisebb méreteknek köszönhetően a HBM2 memória egyértelműen jó irányt mutat a grafikus kártyák esetében, de a magas ára miatt jelenleg a professzionális dedikált videokártyák kategóriájába tartozik. A GDDR6 nagyszerű utódja az elődjének, az alacsonyabb árának köszönhetően pedig ideális alapul szolgál a közép- és a felső osztályú grafikus kártyák gyártásához.

Memóriatípus GDDR6 HBM2
A busz szélessége
A memória frekvenciája
Méretek
Energiafogyasztás
Ár

A szótárban megtalálod az adatbusz, a stream processzor, a FLOPS és az FPS kifejezések magyarázatát.

Milyen memória-kapacitású videókártyát vegyek?

A videókártyák memória-kapacitása fontos szerepet tölt be a nagy részletességű programok és játékok zökkenőmentes futtatása során. Minél nagyobb a dedikált videókártya memória-kapacitása, annál igényesebb alkalmazásokat vagy játékokat képes kezelni a GPU.

Ideális videókártya memóriaméret a felhasználástól függően

 • 2 GB vagy kisebb - irodai videókártyák esetében ez az ideális méret.
 • 2-4 GB - leginkább a játékok közepes részletességgel történő játszásához alkalmas. 2 GB memóriával rendelkező dedikált videókártya segítségével problémamentesen és közepes részletességgel futtathatod például a GTA Online játékot.
 • 4 GB vagy nagyobb - grafikus programok futtatásához és szenvedélyes játékosoknak ajánlott, akik szeretnek a legapróbb részletekig belemerülni a játék világába.

A grafikus programokkal történő munkákhoz és a lelkes gamereknek javasoljuk, hogy válasszanak legalább 8 GB vagy annál nagyobb memóriával felszerelt videókártyát.

A videokártya túlhajtása (GPU overclock - OC)

A grafikus mag (GPU) és a memória magasabb frekvencián való működtetése nagyobb teljesítményt biztosít a játékokhoz. Ha a videókártya nincs extrém mértékben túlhajtva, akkor a GPU hűtéséhez általában elegendő a grafikus kártya gyári ventilátora is.

 • GPU automatikus túlhajtása (Boost) - ha a VGA kártya maximális teljesítményét igényli a rendszer, akkor a videókártya automatikusan megemeli a GPU mag frekvenciáját.
 • Gyári túlhajtás - akkor válaszd, ha nincs kedved belebonyolódni a GPU túlhajtásával kapcsolatos procedúrákba és a grafikus kártya teljesítményéből szeretnéd kihozni a maximumot. A gyári alkalmazásban mindent beállíthatsz, és nem kell aggódnod, hogy valamit elrontasz. Ezt az OC, SC, Gaming X és a hasonló megjelölések alapján ismerheted fel.
 • Felhasználói túlhajtás - ezt a felhasználó maga végzi egy speciális szoftver segítségével. Leginkább azok számára ajánlott, akik tudják, mit csinálnak, mivel a túlhajtás után további tesztprogramokkal szükséges ellenőrizni a rendszer stabilitását.

A 2D-ben történő munkánál minden videókártya lecsökkenti a GPU és a memória frekvenciáját és tápfeszültségét, így kevesebb energiát fogyaszt és csendesebben működik. Egy gaming dedikált videókártya még akkor sem izzad meg túlságosan, ha nagy felbontásban nézed a videókat.

Hűtés vagy a videókártya a kenyérpirító szerepében

Ha erőteljesebb videókártyát választasz, vagy érzékeny vagy a ventilátorok zajára, akkor nemcsak a műszaki paramétereket, hanem a hűtőborda minőségét és méretét is mindenképp vedd figyelembe. A kisebb számítógépházakba és egyéb helyigényes telepítésekhez szánt multimédiás videókártyákat könnyen kiszűrheted az „egyszlotos hűtő” (low-profile) paraméter segítségével.

 • Passzív hűtésű GPU (ventilátor nélküli) - problémamentesen használható a gyengébb multimédiás grafikus kártyák esetében. A nagyobb teljesítményű videókártyák számára viszont biztosítani kell a keletkező hő elvezetését a számítógépházból, így nem alkalmasak gaming és professzionális videókártyák hűtéséhez.
 • Aktív hűtésű GPU (ventilátorral) - költséghatékony és megbízható variáns minden típusú GPU esetében.
 • Vízhűtés - alkalmas az extrém GPU túlhajtás rajongóinak és a legerősebb grafikai gyorsítókhoz. Telepítése azonban nem ajánlott kisebb számítógépházakba.

A videókártya áramellátása - figyelj oda a tápegység teljesítményére

A videokártyák a PCI Express buszon keresztül kapják az áramot, ami elegendő a hagyományos modellekhez. A hatékonyabb grafikus kártyák általában további energiát igényelnek a tápegységtől. Ezért a kiválasztáskor ügyelj arra, hogy a számítógép tápegységének teljesítménye megegyezzen vagy nagyobb legyen, mint a videókártya paramétereiben javasolt tápegység teljesítménye.

 • TDP - a dedikált videókártya maximális energiafogyasztása valós körülmények közötti működéskor, mint például játékok játszásakor, illetve 3D grafika és hasonlók feldolgozásakor. A gyártók ez alapján méretezik a GPU hűtését.

Interfész a vidi kártya alaplaphoz történő csatlakoztatáshoz

Ahhoz, hogy a videókártya behelyezhető legyen a számítógépbe, ugyanolyan adatbusszal kell rendelkeznie, mint az alaplapnak. A PCI Express x16 csatlakozós grafikus kártyák a PCI Express x16 foglalatba valók.

Ha az alaplapodon van:

 • PCI Express 3.0 x16 - bármilyen modern videókártya beleilleszthető.
 • PCI Express 2.0/2.1 x16 - többnyire nem érdemes nagyobb teljesítményű kártyát behelyezni, mint az alap sorozatú Nvidia GeForce GTX / AMD Radeon RX gaming grafikus kártyák, mivel az erősebb vidi kártyákat a processzor és az alaplap visszafogná.
 • PCI Express 1.1 x16 - leginkább multimédiás videokártyák behelyezésére alkalmas.
 • PCI Express 1.0a x16 - a modern videokártyák behelyezése problematikus - inkább vegyél egy új számítógépet.

Amennyiben a dedikált videókártya interfésze PCI Express 3.0-ás, de az alaplapon csak PCI Express 2.1 vagy kisebb foglalat található, lehet, hogy frissítened kell az alaplapi BIOS-t a legújabb verzióra. A dedikált videókártya ugyan kompatibilis lesz, de a sebessége csökken.

A grafikus kártyák interfésze a monitor csatlakoztatásához

Legyen az integrált videókártya (alaplapi videókártya) vagy dedikált videókártya, a monitorhoz való zökkenőmentes csatlakoztatás érdekében fontos tudnod, hogy milyen kimenetek találhatók a monitorodon. Az analógok közül a VGA konnektort, míg a digitális csatlakozók közül a DVI, a HDMI, az újabb USB-C vagy DisplayPort (DP) csatlakozókat használják. A digitális interfész jobb képminőséget, nagyobb felbontást, egyidejű hangátvitelt (HDMI, DP, USB-C) és akár Ethernet-et (HDMI) is biztosít.

VGA
VGA

DVI
DVI

DisplayPort
DisplayPort

HDMI
HDMI

Légy tisztában a dedikált videókártya méretével

A videokártyák mérete nincs előírva, ezért előfordulhat, hogy nem tudod behelyezni a számítógépházba. A szélesebb grafikus kártyák több PCI Express helyet is elfoglalhatnak.

Ha olyan GPU modellt szeretnél venni, amely több kártya csatlakoztatását támogatja egy alaplapon (NVIDIA SLI vagy AMD CrossFireX technológia), akkor először ellenőrizd az alaplap paramétereit, hogy fizikailag belefér-e több videokártya.

Raytracing a játékokban és DirectX 12 - fokozd a játékélményt

A raytracing a fénysugarak követésével jeleníti meg a képeket. Az új módszert támogató videókártyák egy teljesen új szintre emelik a játékélményt. A jelenlegi grafikus kártyák közül csak az Nvidia GeForce RTX támogatja. A videókártya mellett a raytracing-et magának a játéknak is támogatnia kell. Továbbá telepíteni kell a DirectX 12 interfészt is.

Milyen egyéb paraméterekkel rendelkezik a videókártya?

 • Gyártási technológia (nm) - a GPU chip legkisebb elemének szélességét jelzi. Minél keskenyebb, annál fejlettebb a technológia.
 • VR Ready - azt jelöli, hogy a GPU támogatja-e a virtuális valóságot.
 • CrossFire/SLi - támogatja az egy alaplapba helyezett több videokártya együttműködését.
 • AMD Eyefinity - akár 6 képernyőn történő megjelenítést is támogat (az adott videokártyák lehetőségétől függően).
 • NVIDIA 3D vision - az ilyen videókártyák támogatják a sztereoszkópikus 3D-ben történő játékok futtatását.

A videóokártya feladata, hogy a monitorral karöltve, biztosítja a megjelenítést.

Számítógépes grafika és a videókártya - néhány érdekesség, amelyekről talán nem is tudtál

Bitmap grafika és a GPU

A bitmap grafika a számítógépes képek túlnyomó részének megjelenítésére szolgál. Fotókhoz, videókhoz és még sok máshoz használható. A hátránya, hogy nagyításkor a kép elveszíti a minőségét és az egyes pixelek láthatóvá válnak. A kiváló minőségű képek több helyet foglalnak el a merevlemezen, mint a vektoros grafikák. Alkalmi grafikus feladatokhoz az újabb videókártyák zöme bőven megfelel.

Vektoros grafika és a GPU

A vektoros grafika olyan geometriai alakzatokkal dolgozik, mint például a görbék és a sokszögek. Nagy előnye, hogy a képminőség nem romlik nagyítás közben. A vektoros grafikát leggyakrabban olyan objektumoknál használják, amelyeket sokszor kell átméretezni - például logók, plakátok és hirdetőtáblák. Ezen a szinten olyan videokártya az ideális, amely tudja tehermentesíteni a processzort és megfelelő csatlakozókat kínál.

3D grafika és a GPU

A 3D grafika háromdimenziós objektumokkal dolgozik. Ezek rendereléssel 2D képekké alakulnak át, amelyek megjelennek a monitoron. A grafika számítási stílusa hasonló a vektoroséhoz, de egy harmadik dimenzióval van gazdagítva. A 3D grafika legismertebb felhasználása az animációk létrehozása - például filmeknél vagy PC-játékoknál. Ezenkívül az iparban és a tudományban is használják szimulációk és modellek létrehozásához. Ezekre a folyamatokra a professzionális videókártyák a legmegfelelőbbek.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
ASUS GT710-SL-1GD5 Szállításra kész > 5 db
Videokártya - 1GB GDDR5 (5012MHz), NVIDIA GeForce Keppler 2.0 (GK208B, 954 MHz), PCI Express x16 2.0, 32Bit, DVI-D, HDMI és VGA (D-SUB)
14 590 Ft

2.
GIGABYTE GeForce GT 1030 Low Profile D4 2G Szállításra kész > 5 db és akár ma a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Videokártya - 2GB DDR4 (2100MHz), NVIDIA GeForce (, 1151 MHz), Boost órajel: 1417 MHz, PCI Express x16 3.0, 64Bit, DVI és HDMI
35 390 Ft

3.
GIGABYTE GeForce GT 710 1GB Szállításra kész > 5 db és akár ma a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Videokártya - 1GB DDR5 (5010MHz), NVIDIA GeForce Keppler 2.0 (GK208B, 945 MHz), PCI Express x16 2.0, 64Bit, DVI-D és HDMI
14 790 Ft

118 tétel
GIGABYTE GeForce GT 710 1GB
Videokártya - 1GB DDR5 (5010MHz), NVIDIA GeForce Keppler 2.0 (GK208B, 945 MHz), PCI Express x16 2.0, 64Bit, DVI-D és HDMI

14 790 Ft áfa nélkül 11 650 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: EGG710a1
GIGABYTE GeForce GT 1030 Low Profile D4 2G
Videokártya - 2GB DDR4 (2100MHz), NVIDIA GeForce (, 1151 MHz), Boost órajel: 1417 MHz, PCI Express x16 3.0, 64Bit, DVI és HDMI

35 390 Ft áfa nélkül 27 870 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: EG223d4
AMD Radeon Pro WX 2100 - Videokártya
AMD Radeon Pro WX 2100
Videokártya - 2GB GDDR5, AMD Radeon GCN 4.0 (Lexa), PCI Express x16 3.0, 64Bit, DisplayPort 1.4 és mini DisplayPort

54 890 Ft áfa nélkül 43 220 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész 3 db
Termékkód: EL840c1a0
ASUS GT710-SL-1GD5
Videokártya - 1GB GDDR5 (5012MHz), NVIDIA GeForce Keppler 2.0 (GK208B, 954 MHz), PCI Express x16 2.0, 32Bit, DVI-D, HDMI és VGA (D-SUB)

14 590 Ft áfa nélkül 11 490 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: EC293u7d
GIGABYTE GeForce GT 1030 Low Profile D4 2G - Videokártya
-5%
GIGABYTE GeForce GT 1030 Low Profile D4 2G
Videokártya - 2GB DDR4 (2100MHz), NVIDIA GeForce (, 1151 MHz), Boost órajel: 1417 MHz, PCI Express x16 3.0, 64Bit, DVI és HDMI

-5% 35 390 Ft
33 590 Ft áfa nélkül 26 450 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 18:00-tól
Felbontott raktáron
Termékkód: EG223d4
GIGABYTE GeForce GTX 1050 OC Low Profile 2G
Videokártya - 2 GB GDDR5 (7008 MHz), NVIDIA (GP107) Pascal GeForce GTX1050 (1442 MHz), Boost órajel: 1506 MHz, PCIe 3.0 x16, 128 bit, DisplayPort, DVI, 2x HDMI

140 740 Ft áfa nélkül 110 820 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 18:00-tól
Újszerű raktáron
Termékkód: EGG1050lp
Fujitsu NVIDIA Quadro P400 2GB
Videokártya - 2GB GDDR5 (2000MHz), NVIDIA GeForce Pascal (GP107, 1227 MHz), PCI Express x16 3.0, 64Bit, mini DisplayPort

-1% 44 280 Ft
43 790 Ft áfa nélkül 34 480 Ft
Kosárba
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: TF935a10
GAINWARD GeForce RTX 3060 Ti Ghost OC
Videokártya - 8GB GDDR6 (14000MHz), NVIDIA GeForce Ampere (GA104-200, 1410 MHz), Boost órajel: 1695 MHz, PCI Express x16 4.0 , 256Bit, HDMI 2.1 és DisplayPort 1.4a, értékesítési korlátozás - 1db / hónap

Az ár még nem került megadásra
Figyelem
Nagyon várt termék
Termékkód: EGr3060tg2
PNY GeForce GTX 1660 SUPER Single Fan 6G
Videokártya - 6GB GDDR6 (14000MHz), NVIDIA GeForce Turing (TU116, 1530 MHz), Boost órajel: 1785 MHz, PCI Express x16 3.0, 192Bit, DisplayPort 1.4, DVI-D és HDMI 2.0b, értékesítési korlátozás - 1db / hónap

Az ár még nem került megadásra
Figyelem
Nagyon várt termék
Termékkód: PNYg1660ss1
GIGABYTE AORUS GeForce RTX 3070 MASTER 8G
Videokártya - 8GB GDDR6 (14000MHz), NVIDIA GeForce Ampere (GA104-300, 1500 MHz), Boost órajel: 1845 MHz, PCI Express x16 4.0 , 256Bit, HDMI 2.1 és DisplayPort 1.4a, értékesítési korlátozás - 1db / hónap

Az ár még nem került megadásra
Figyelem
Nagyon várt termék
Termékkód: EGr3070h1
GIGABYTE GeForce RTX 3070 VISION OC 8G
Videokártya - 8GB GDDR6 (14000MHz), NVIDIA GeForce Ampere (GA104-300, 1500 MHz), Boost órajel: 1815 MHz, PCI Express x16 4.0 , 256Bit, HDMI 2.1 és DisplayPort 1.4a, értékesítési korlátozás - 1db / hónap

Az ár még nem került megadásra
Figyelem
Nagyon várt termék
Termékkód: EGr3070h2
GIGABYTE GeForce RTX 3060 Ti EAGLE OC 8G
Videokártya - 8GB GDDR6 (14000MHz), NVIDIA GeForce Ampere (GA104-200, 1410 MHz), Boost órajel: 1695 MHz, PCI Express x16 4.0 , 256Bit, HDMI 2.1 és DisplayPort 1.4a, értékesítési korlátozás - 1db / hónap

Az ár még nem került megadásra
Figyelem
Nagyon várt termék
Termékkód: EGr3060te2
SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 6800 16G
Videokártya - 16GB GDDR6 (16000MHz), AMD Radeon RDNA 2.0 (Navi 21, 1700 MHz), PCI Express x16 4.0 , 256Bit, DisplayPort 1.4 és HDMI 2.1, értékesítési korlátozás - 1db / hónap

Az ár még nem került megadásra
Figyelem
Nagyon várt termék
Termékkód: ELrx68n1
ASUS TUF GeForce RTX 3060 Ti GAMING O8G
Videokártya - 8GB GDDR6 (14000MHz), NVIDIA GeForce Ampere (GA104-200, 1410 MHz), Boost órajel: 1755 MHz, PCI Express x16 4.0 , 256Bit, HDMI 2.1 és DisplayPort 1.4a, értékesítési korlátozás - 1db / hónap

Az ár még nem került megadásra
Figyelem
Nagyon várt termék
Termékkód: ECr3060tt2
Inno3D GeForce RTX 3080 iCHILL X4
Videokártya - 10GB GDDR6X, NVIDIA GeForce, PCI Express x16 4.0 , 320Bit, DisplayPort 1.4 és HDMI 2.1, értékesítési korlátozás - 1db / hónap

Az ár még nem került megadásra
Figyelem
Nagyon várt termék
Termékkód: I3Dr3080c2
Inno3D GeForce RTX 3080 iCHILL X3
Videokártya - 10GB GDDR6X (19000MHz), NVIDIA GeForce Ampere (GA102-200, 1440 MHz), Boost órajel: 1770 MHz, PCI Express x16 4.0 , 320Bit, HDMI 2.1 és DisplayPort 1.4a, értékesítési korlátozás - 1db / hónap

Az ár még nem került megadásra
Figyelem
Nagyon várt termék
Termékkód: I3Dr3080c1
Inno3D GeForce RTX 3060 Ti Twin X2 OC
Videokártya - 8GB GDDR6 (14000MHz), NVIDIA GeForce Ampere (GA104-200, 1410 MHz), Boost órajel: 1680 MHz, PCI Express x16 4.0 , 256Bit, HDMI 2.1 és DisplayPort 1.4a, értékesítési korlátozás - 1db / hónap

Az ár még nem került megadásra
Figyelem
Nagyon várt termék
Termékkód: I3Dr3060tt1
GIGABYTE AORUS GeForce RTX 3060 Ti MASTER 8G
Videokártya - 8GB GDDR6 (14000MHz), NVIDIA GeForce Ampere (GA104-200, 1410 MHz), Boost órajel: 1800 MHz, PCI Express x16 4.0 , 256Bit, HDMI 2.1 és DisplayPort 1.4a, értékesítési korlátozás - 1db / hónap

Az ár még nem került megadásra
Figyelem
Nagyon várt termék
Termékkód: EGr3060tam1
MSI GeForce RTX 3070 VENTUS 3X OC
Videokártya - 8GB GDDR6 (14000MHz), NVIDIA GeForce Ampere (GA104-300, 1500 MHz), Boost órajel: 1755 MHz, PCI Express x16 4.0 , 256Bit, HDMI 2.1 és DisplayPort 1.4a, értékesítési korlátozás - 1db / hónap

Az ár még nem került megadásra
Figyelem
Nagyon várt termék
Termékkód: EFr3070v3
ASUS GeForce ROG STRIX RTX 3070 GAMING O8G
Videokártya - 8GB GDDR6 (14000MHz), NVIDIA GeForce Ampere (GA104-300, 1500 MHz), Boost órajel: 1935 MHz, PCI Express x16 4.0 , 256Bit, HDMI 2.1 és DisplayPort 1.4a, értékesítési korlátozás - 1db / hónap

Az ár még nem került megadásra
Figyelem
Nagyon várt termék
Termékkód: ECr3070r2
MSI GeForce RTX 3090 GAMING X TRIO 24G
Videokártya - 24GB GDDR6X (19500MHz), NVIDIA GeForce Ampere (GA102-300, 1395 MHz), Boost órajel: 1785 MHz, PCI Express x16 4.0 , 384Bit, HDMI 2.1 és DisplayPort 1.4a, értékesítési korlátozás - 1db / hónap

Az ár még nem került megadásra
Figyelem
Nagyon várt termék
Termékkód: EFr3090t1
GAINWARD GeForce RTX 3080 Phoenix
Videokártya - 10GB GDDR6X (19000MHz), NVIDIA GeForce Ampere (GA102-200, 1440 MHz), Boost órajel: 1710 MHz, PCI Express x16 4.0 , 320Bit, HDMI 2.1 és DisplayPort 1.4a, értékesítési korlátozás - 1db / hónap

Az ár még nem került megadásra
Figyelem
Nagyon várt termék
Termékkód: EGr3080p1
GAINWARD GeForce RTX 3070 Phantom
Videokártya - 8GB GDDR6 (14000MHz), NVIDIA GeForce Ampere (GA104-300, 1500 MHz), Boost órajel: 1725 MHz, PCI Express x16 4.0 , 256Bit, DisplayPort 1.4 és HDMI 2.1, értékesítési korlátozás - 1db / hónap

Az ár még nem került megadásra
Figyelem
Nagyon várt termék
Termékkód: EGr3070ph1
GIGABYTE GeForce RTX 3080 EAGLE OC 10G
Videokártya - 10GB GDDR6X (19000MHz), NVIDIA GeForce Ampere (GA102-200, 1440 MHz), Boost órajel: 1755 MHz, PCI Express x16 4.0 , 320Bit, HDMI 2.1 és DisplayPort 1.4a, értékesítési korlátozás - 1db / hónap

Az ár még nem került megadásra
Figyelem
Nagyon várt termék
Termékkód: EGr3080e2

Videókártyák (GPU)

GigabyteA GIGABYTE gaming és professzionális laptopjai GeForce RTX 3000 kártyákkal vannak ellátva A GIGABYTE G, AORUS és AERO laptopok a nagy teljesítményű NVIDIA GeForce RTX 3000 szériás grafikus...
Ma lejárt az NVIDIA cég új GeForce RTX 3060 grafikus kártyáinak információs embargója, így megoszthatjuk...
Az elkövetkező hetekben igazi párbaj készül kibontakozni az olcsóbb grafikus kártyán világában. A várva...
AMDAz RX 6800, RX 6800 XT és RX 6900 XT grafikus kártyák hivatalos bemutatása Ebből párbaj lesz. Az NVIDIA hamarosan bemutatja az Ampere maggal rendelkező grafikus kártyáit, de az AMD-...
Jelentkezz a Counter Strike-ban a nyílt kvalifikációra, győzd le a többieket és találkozz a legjobbakkal a...
A videokártya kiválasztása a számítógéphez nem egyszerű dolog. Hogyan válasszunk jó teljesítményű GPU-t?...
További cikkek Összes cikk

Videókártyák (GPU)

A videóokártya feladata, hogy a monitorral karöltve, biztosítja a megjelenítést.

Számítógépes grafika és a videókártya - néhány érdekesség, amelyekről talán nem is tudtál

Bitmap grafika és a GPU

A bitmap grafika a számítógépes képek túlnyomó részének megjelenítésére szolgál. Fotókhoz, videókhoz és még sok máshoz használható. A hátránya, hogy nagyításkor a kép elveszíti a minőségét és az egyes pixelek láthatóvá válnak. A kiváló minőségű képek több helyet foglalnak el a merevlemezen, mint a vektoros grafikák. Alkalmi grafikus feladatokhoz az újabb videókártyák zöme bőven megfelel.

Vektoros grafika és a GPU

A vektoros grafika olyan geometriai alakzatokkal dolgozik, mint például a görbék és a sokszögek. Nagy előnye, hogy a képminőség nem romlik nagyítás közben. A vektoros grafikát leggyakrabban olyan objektumoknál használják, amelyeket sokszor kell átméretezni - például logók, plakátok és hirdetőtáblák. Ezen a szinten olyan videokártya az ideális, amely tudja tehermentesíteni a processzort és megfelelő csatlakozókat kínál.

3D grafika és a GPU

A 3D grafika háromdimenziós objektumokkal dolgozik. Ezek rendereléssel 2D képekké alakulnak át, amelyek megjelennek a monitoron. A grafika számítási stílusa hasonló a vektoroséhoz, de egy harmadik dimenzióval van gazdagítva. A 3D grafika legismertebb felhasználása az animációk létrehozása - például filmeknél vagy PC-játékoknál. Ezenkívül az iparban és a tudományban is használják szimulációk és modellek létrehozásához. Ezekre a folyamatokra a professzionális videókártyák a legmegfelelőbbek.

Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Termék neve:

Megjegyzés (link, PartNumber, stb.):

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó videókártyák (GPU) Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább videókártyák (GPU) A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb videókártyák (GPU) A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: videókártyák (GPU) vélemények

27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB20
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és az Ön beleegyezésével weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadja a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési hálózatokon.

További információk

Háromféle sütit használunk weboldalunkon:

 1. Nélkülözhetetlen sütik Ezek elengedhetetlenek a weboldal és funkcióinak működéséhez, amelyek használatáról Ön dönt. Nélkülük nem működne a weboldalunk, például nem tudna bejelentkezni saját fiókjába, vagy bevásárlói listákat létrehozni.
 2. Analitikai sütik Ezek az Ön tevékenységeinek nyomon követésére szolgálnak adatelemzés céljából, mint például a reklámozás hatékonyságának értékelése, személyre szabott tartalom felajánlása.

A sütik feldolgozásának elfogadásával funkcionális és analitikai sütik kerülnek telepítésre arra az eszközére, amelyet a weboldal megtekintésére használ (az "Értem" gombra kattintva mindkét kategóriát elfogadja, vagy a "Beállítások" gombra kattintva a kategóriák közül kiválaszthatja az egyiket). A nélkülözhetetlen sütiket mindig telepítjük az eszközére, azaz még az Ön beleegyezése nélkül is, mert ezek nélkül a weboldalunk nem működne.

Itt visszavonhatja hozzájárulását a sütik használatához. Társaságunk által használt sütik kapcsán Önnek joga van: hozzáférni a sütikhez, törölni a sütiket, módosítani, hozzáadni és javítani, korlátozni a feldolgozást, és joga van panaszt benyújtani a NAIH-hoz. A jogairól itt talál további információt.

Az Adatvédelmi feltételek között még részletesebb információkat találhat a sütik feldolgozásáról.