Válaszd ki azt az elemet az oldalon, amelyet a hiba érint

A megrendelt termékeket biztonságosan átveheted az AlzaBox automatánk egyikében.

A reklamáció és a termék visszaküldési szolgáltatás változatlanul működnek.

Kedves Vásárlóink! Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan választottak bennünket ❤️. Kérjük szíves türelmüket, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a megrendeléseket a lehető leghamarabb kézbesítsük. Köszönjük! Az Alza.hu csapata 👍🏻.

Výměna nevhodného dárku Termék raktáron Budapesten HP

Videókártyák (GPU)

0

A dedikált videókártya (a köznyelvben vidi kártya) nélkülözhetetlen része minden olyan számítógépnek, ahol nagyobb teljesítményre van szükség, mint amekkorát az integrált videókártya nyújtani képes. Használhatod játékokhoz, videószerkesztéshez, modellezéshez vagy bármilyen más grafikai feldolgozáshoz. Felmerülhet benned a kérdés: milyen videokártyát vegyek? Az alábbiakban tanácsokkal látunk el, hogyan válassz dedikált videókártyát, GPU modellt, és milyen paraméterekre figyelj oda.

Tovább

Videókártya típusok

Multimédiás videókártyák

A multimédiás videókártyák ott segítenek, ahol az integrált videókártya már nem elég. Ezek a grafikus kártyák alkalmasak a szokásos otthoni és irodai számítógépekhez. Egy multimédiás GPU elegendő az irodai alkalmazásokhoz, az interneten való szörfözéshez, a videók streameléséhez, a filmek nézéséhez és a kevésbé igényes játékokhoz is. Ezek közé tartozik az NVIDIA GeForce GT, az AMD Radeon HD és R5 sorozat.

 • Nagyobb teljesítményt nyújtanak, mint egy integrált videókártya
 • Alacsony ár
 • Kisebb méretek
 • Alacsonyabb fogyasztás
 • Nem alkalmasak újabb játékokhoz
 • Alacsonyabb teljesítményű GPU

Gamer vidi kártya

A gamer videokártyák alkalmasak Full HD vagy akár Ultra HD felbontású játékokhoz, illetve 3D grafikák és videók otthoni feldolgozásához. Ide tartozik az NVIDIA GeForce GTX és az AMD Radeon RX sorozat. Ha szenvedélyed a PC tuningolása, vagy szó szerint meg akarod világítani a gaming szettedet, akkor az RGB világítással rendelkező PC videokártyák neked lettek kitalálva. A 4K gaming életérzést hozták el az NVIDIA RTX videókártyák, kifejezetten a második generációs, 30-as RTX modellek.

 • Nagy teljesítményű GPU
 • Nagy memória
 • Jó hűtés
 • Kifinomult formatervezés
 • Több monitor támogatása
 • Magasabb ár
 • Magasabb fogyasztás

A Quad HD (2 560 × 1 440 px) felbontású játékok használatakor a GPU 1,8-szor több pixelt dolgoz fel, mint Full HD felbontásnál. Az Ultra HD 4K esetében pedig 4-szer többet.

Professzionális videokártya

A professzionális videokártyákat nagy teljesítményű munkaállomásokhoz tervezték, amelyeken különféle grafikai programokat futtatnak. Ebbe a felosztásba tartozik az NVIDIA Quadro és az AMD FirePro sorozat. Ezen videokártyák legnagyobb előnye a Double-precision számítások elvégzésének sebessége, mivel nincs mesterséges sebességkorlátozás, mint egy gaming GPU esetében.

 • Rendkívül hatékony dedikált GPU
 • Ideális grafikai és CAD/CAM/CFD alkalmazásokhoz
 • Több monitor támogatása
 • Magas ár

Egy professzionális videokártya gyakran jobb eredményeket ér el a játékok referenciaértékeiben, mint a legjobb gamer videókártya. A professzionális videókártya esetében azonban olyan funkciókért is fizetsz, amelyeket játék közben nem használsz ki, ezért ha olcsó videókártyát keresel, válassz inkább a gamer grafikus kártyák vagy a használt videokártyák közül. A használt videokártyák is ugyanúgy garanciálisak.

A videókártya memóriájának órajele

A dedikált videókártya saját műveleti memóriát használ, amelynek sebessége jelentősen befolyásolja a teljesítményt. A nagyobb órajel gyorsabb adatátvitelt tesz lehetővé a GPU mag és a RAM között. A GDDR memória minden új generációja esetén a frekvencia megduplázódik. A rétegelt HBM memóriák egy teljesen új kategóriába tartoznak, amelyek egyenesen a grafikai chipbe vannak integrálva, kisebb méretű dedikált GPU-t eredményezve.

 • A GDDR3 egy kifutó memóriatípus. Manapság a GDDR3 videókártya már csak multimédiás gépekben vagy a régebbi számítógépben lévő meghibásodott vidi kártya helyett használható.
 • A GDDR5 4-szer gyorsabb, mint a GDDR3. A sebességének köszönhetően egy GDDR5 memóriával felvértezett GPU már alkalmas a gamerek számára.
 • A GDDR5X akár 2-szer gyorsabb, mint a GDDR5.
 • A GDDR6 2-szer gyorsabb, mint a GDDR5.
 • A GDDR6X 2-szer gyorsabb, mint a GDDR6.
 • A HBM2 egy új technológia, nagyon széles adatbusszal, amelynek köszönhetően a HBM memóriák sokkal alacsonyabb frekvencián működhetnek, mint a GDDR modulok. Egyelőre csak bizonyos AMD videokártyák lettek ellátva ilyen memóriával.

Videókártya adatbusz - szélesség és adatátvitel

Minél szélesebb a busz, annál több adat kerül vissza a memóriából a GPU magba egy ciklusban, és fordítva. A GDDR memóriatípusoknál a buszszélesség 64–512 bit, a HBM2 esetében pedig a szélesség 2048–4096 bit. A busz szélességének növekedése a HBM technológiának köszönhető, amely lehetővé teszi a nagy adatátvitelt.

Videokártya - GDDR6 vs. HBM2 memóriák összehasonlítása

A széles adatbusznak és a kisebb méreteknek köszönhetően a HBM2 memória egyértelműen jó irányt mutat a grafikus kártyák esetében, de a magas ára miatt jelenleg a professzionális dedikált videokártyák kategóriájába tartozik. A GDDR6 nagyszerű utódja az elődjének, az alacsonyabb árának köszönhetően pedig ideális alapul szolgál a közép- és a felső osztályú grafikus kártyák gyártásához.

Memóriatípus GDDR6 HBM2
A busz szélessége
A memória frekvenciája
Méretek
Energiafogyasztás
Ár

A szótárban megtalálod az adatbusz, a stream processzor, a FLOPS és az FPS kifejezések magyarázatát.

Milyen memória-kapacitású videókártyát vegyek?

A videókártyák memória-kapacitása fontos szerepet tölt be a nagy részletességű programok és játékok zökkenőmentes futtatása során. Minél nagyobb a dedikált videókártya memória-kapacitása, annál igényesebb alkalmazásokat vagy játékokat képes kezelni a GPU.

Ideális videókártya memóriaméret a felhasználástól függően

 • 2 GB vagy kisebb - irodai videókártyák esetében ez az ideális méret.
 • 2-4 GB - leginkább a játékok közepes részletességgel történő játszásához alkalmas. 2 GB memóriával rendelkező dedikált videókártya segítségével problémamentesen és közepes részletességgel futtathatod például a GTA Online játékot.
 • 4 GB vagy nagyobb - grafikus programok futtatásához és szenvedélyes játékosoknak ajánlott, akik szeretnek a legapróbb részletekig belemerülni a játék világába.

A grafikus programokkal történő munkákhoz és a lelkes gamereknek javasoljuk, hogy válasszanak legalább 8 GB vagy annál nagyobb memóriával felszerelt videókártyát.

A videokártya túlhajtása (GPU overclock - OC)

A grafikus mag (GPU) és a memória magasabb frekvencián való működtetése nagyobb teljesítményt biztosít a játékokhoz. Ha a videókártya nincs extrém mértékben túlhajtva, akkor a GPU hűtéséhez általában elegendő a grafikus kártya gyári ventilátora is.

 • GPU automatikus túlhajtása (Boost) - ha a VGA kártya maximális teljesítményét igényli a rendszer, akkor a videókártya automatikusan megemeli a GPU mag frekvenciáját.
 • Gyári túlhajtás - akkor válaszd, ha nincs kedved belebonyolódni a GPU túlhajtásával kapcsolatos procedúrákba és a grafikus kártya teljesítményéből szeretnéd kihozni a maximumot. A gyári alkalmazásban mindent beállíthatsz, és nem kell aggódnod, hogy valamit elrontasz. Ezt az OC, SC, Gaming X és a hasonló megjelölések alapján ismerheted fel.
 • Felhasználói túlhajtás - ezt a felhasználó maga végzi egy speciális szoftver segítségével. Leginkább azok számára ajánlott, akik tudják, mit csinálnak, mivel a túlhajtás után további tesztprogramokkal szükséges ellenőrizni a rendszer stabilitását.

A 2D-ben történő munkánál minden videókártya lecsökkenti a GPU és a memória frekvenciáját és tápfeszültségét, így kevesebb energiát fogyaszt és csendesebben működik. Egy gaming dedikált videókártya még akkor sem izzad meg túlságosan, ha nagy felbontásban nézed a videókat.

Hűtés vagy a videókártya a kenyérpirító szerepében

Ha erőteljesebb videókártyát választasz, vagy érzékeny vagy a ventilátorok zajára, akkor nemcsak a műszaki paramétereket, hanem a hűtőborda minőségét és méretét is mindenképp vedd figyelembe. A kisebb számítógépházakba és egyéb helyigényes telepítésekhez szánt multimédiás videókártyákat könnyen kiszűrheted az „egyszlotos hűtő” (low-profile) paraméter segítségével.

 • Passzív hűtésű GPU (ventilátor nélküli) - problémamentesen használható a gyengébb multimédiás grafikus kártyák esetében. A nagyobb teljesítményű videókártyák számára viszont biztosítani kell a keletkező hő elvezetését a számítógépházból, így nem alkalmasak gaming és professzionális videókártyák hűtéséhez.
 • Aktív hűtésű GPU (ventilátorral) - költséghatékony és megbízható variáns minden típusú GPU esetében.
 • Vízhűtés - alkalmas az extrém GPU túlhajtás rajongóinak és a legerősebb grafikai gyorsítókhoz. Telepítése azonban nem ajánlott kisebb számítógépházakba.

A videókártya áramellátása - figyelj oda a tápegység teljesítményére

A videokártyák a PCI Express buszon keresztül kapják az áramot, ami elegendő a hagyományos modellekhez. A hatékonyabb grafikus kártyák általában további energiát igényelnek a tápegységtől. Ezért a kiválasztáskor ügyelj arra, hogy a számítógép tápegységének teljesítménye megegyezzen vagy nagyobb legyen, mint a videókártya paramétereiben javasolt tápegység teljesítménye.

 • TDP - a dedikált videókártya maximális energiafogyasztása valós körülmények közötti működéskor, mint például játékok játszásakor, illetve 3D grafika és hasonlók feldolgozásakor. A gyártók ez alapján méretezik a GPU hűtését.

Interfész a vidi kártya alaplaphoz történő csatlakoztatáshoz

Ahhoz, hogy a videókártya behelyezhető legyen a számítógépbe, ugyanolyan adatbusszal kell rendelkeznie, mint az alaplapnak. A PCI Express x16 csatlakozós grafikus kártyák a PCI Express x16 foglalatba valók.

Ha az alaplapodon van:

 • PCI Express 3.0 x16 - bármilyen modern videókártya beleilleszthető.
 • PCI Express 2.0/2.1 x16 - többnyire nem érdemes nagyobb teljesítményű kártyát behelyezni, mint az alap sorozatú Nvidia GeForce GTX / AMD Radeon RX gaming grafikus kártyák, mivel az erősebb vidi kártyákat a processzor és az alaplap visszafogná.
 • PCI Express 1.1 x16 - leginkább multimédiás videokártyák behelyezésére alkalmas.
 • PCI Express 1.0a x16 - a modern videokártyák behelyezése problematikus - inkább vegyél egy új számítógépet.

Amennyiben a dedikált videókártya interfésze PCI Express 3.0-ás, de az alaplapon csak PCI Express 2.1 vagy kisebb foglalat található, lehet, hogy frissítened kell az alaplapi BIOS-t a legújabb verzióra. A dedikált videókártya ugyan kompatibilis lesz, de a sebessége csökken.

A grafikus kártyák interfésze a monitor csatlakoztatásához

Legyen az integrált videókártya (alaplapi videókártya) vagy dedikált videókártya, a monitorhoz való zökkenőmentes csatlakoztatás érdekében fontos tudnod, hogy milyen kimenetek találhatók a monitorodon. Az analógok közül a VGA konnektort, míg a digitális csatlakozók közül a DVI, a HDMI, az újabb USB-C vagy DisplayPort (DP) csatlakozókat használják. A digitális interfész jobb képminőséget, nagyobb felbontást, egyidejű hangátvitelt (HDMI, DP, USB-C) és akár Ethernet-et (HDMI) is biztosít.

VGA
VGA

DVI
DVI

DisplayPort
DisplayPort

HDMI
HDMI

Légy tisztában a dedikált videókártya méretével

A videokártyák mérete nincs előírva, ezért előfordulhat, hogy nem tudod behelyezni a számítógépházba. A szélesebb grafikus kártyák több PCI Express helyet is elfoglalhatnak.

Ha olyan GPU modellt szeretnél venni, amely több kártya csatlakoztatását támogatja egy alaplapon (NVIDIA SLI vagy AMD CrossFireX technológia), akkor először ellenőrizd az alaplap paramétereit, hogy fizikailag belefér-e több videokártya.

Raytracing a játékokban és DirectX 12 - fokozd a játékélményt

A raytracing a fénysugarak követésével jeleníti meg a képeket. Az új módszert támogató videókártyák egy teljesen új szintre emelik a játékélményt. A jelenlegi grafikus kártyák közül csak az Nvidia GeForce RTX támogatja. A videókártya mellett a raytracing-et magának a játéknak is támogatnia kell. Továbbá telepíteni kell a DirectX 12 interfészt is.

Milyen egyéb paraméterekkel rendelkezik a videókártya?

 • Gyártási technológia (nm) - a GPU chip legkisebb elemének szélességét jelzi. Minél keskenyebb, annál fejlettebb a technológia.
 • VR Ready - azt jelöli, hogy a GPU támogatja-e a virtuális valóságot.
 • CrossFire/SLi - támogatja az egy alaplapba helyezett több videokártya együttműködését.
 • AMD Eyefinity - akár 6 képernyőn történő megjelenítést is támogat (az adott videokártyák lehetőségétől függően).
 • NVIDIA 3D vision - az ilyen videókártyák támogatják a sztereoszkópikus 3D-ben történő játékok futtatását.

A videóokártya feladata, hogy a monitorral karöltve, biztosítja a megjelenítést.

Számítógépes grafika és a videókártya - néhány érdekesség, amelyekről talán nem is tudtál

Bitmap grafika és a GPU

A bitmap grafika a számítógépes képek túlnyomó részének megjelenítésére szolgál. Fotókhoz, videókhoz és még sok máshoz használható. A hátránya, hogy nagyításkor a kép elveszíti a minőségét és az egyes pixelek láthatóvá válnak. A kiváló minőségű képek több helyet foglalnak el a merevlemezen, mint a vektoros grafikák. Alkalmi grafikus feladatokhoz az újabb videókártyák zöme bőven megfelel.

Vektoros grafika és a GPU

A vektoros grafika olyan geometriai alakzatokkal dolgozik, mint például a görbék és a sokszögek. Nagy előnye, hogy a képminőség nem romlik nagyítás közben. A vektoros grafikát leggyakrabban olyan objektumoknál használják, amelyeket sokszor kell átméretezni - például logók, plakátok és hirdetőtáblák. Ezen a szinten olyan videokártya az ideális, amely tudja tehermentesíteni a processzort és megfelelő csatlakozókat kínál.

3D grafika és a GPU

A 3D grafika háromdimenziós objektumokkal dolgozik. Ezek rendereléssel 2D képekké alakulnak át, amelyek megjelennek a monitoron. A grafika számítási stílusa hasonló a vektoroséhoz, de egy harmadik dimenzióval van gazdagítva. A 3D grafika legismertebb felhasználása az animációk létrehozása - például filmeknél vagy PC-játékoknál. Ezenkívül az iparban és a tudományban is használják szimulációk és modellek létrehozásához. Ezekre a folyamatokra a professzionális videókártyák a legmegfelelőbbek.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a kérdőív csak visszajelzésekhez van. Ha egyéb kérdésed van, keresd ügyfélszolgálatunkat itt.
Valami hiányzik, vagy rosszul van feltüntetve? Írd meg nekünk, mi meg megpróbáljuk megtalálni és kijavítani.

Legtöbbet eladott

1.
SAPPHIRE PULSE Radeon RX 5600 XT 6G Szállításra kész 4 db
Videokártya - 6 GB, GDDR6, 14000 MHz, AMD Radeon, RDNA 1,0, Navi 10, mag órajel: 1615 MHz, Boost órajel: 1750 MHz, PCI Express x16 4,0 , 192 Bit, kimeneti csatlakozók: DisplayPort 1,4 és HDMI 2,0b
131 310 Ft

2.
Videokártya - 6 GB, GDDR6, 14000 MHz, AMD Radeon, RDNA 1,0, Navi 10, mag órajel: 1420 MHz, Boost órajel: 1750 MHz, PCI Express x16 4,0 , 192 Bit, kimeneti csatlakozók: DisplayPort 1,4 és HDMI 2,0b
112 390 Ft

3.
Videokártya - 4 GB, GDDR6, 12000 MHz, NVIDIA GeForce, Turing, TU117, mag órajel: 1590 MHz, Boost órajel: 1710 MHz, PCI Express x16 3,0, 128 Bit, kimeneti csatlakozók: DisplayPort 1,4, DVI-D és HDMI 2,0b
61 290 Ft

Még több
145 tétel
Classic Kategória
Palit GeForce GTX 1050 Ti StormX
Videokártya - 4 GB, GDDR5, 7000 MHz, mag órajel: 1290 MHz, PCI Express x16 3,0, 128 Bit, kimeneti csatlakozók: DisplayPort, DVI és HDMI

45 490 Ft áfa nélkül 35 820 Ft
Kosárba
Átvehető: hétfő 12.7. 14:45-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: PAL127g
Arany középút
SAPPHIRE PULSE Radeon RX 5600 XT 6G
Videokártya - 6 GB, GDDR6, 14000 MHz, AMD Radeon, RDNA 1,0, Navi 10, mag órajel: 1615 MHz, Boost órajel: 1750 MHz, PCI Express x16 4,0 , 192 Bit, kimeneti csatlakozók: DisplayPort 1,4 és HDMI 2,0b

131 310 Ft áfa nélkül 103 390 Ft
Kosárba
Átvehető: szerda 12.9. 9:00-tól
Szállításra kész 4 db
Termékkód: EL795e1a
Premium Kategória
Alza GearBox RX5500XT Thunderbolt 3
Dokkoló állomás - külső dokkoló RX5500XT 8 GB grafikus videokártyával, 1x PCI Express x16 foglalattal, Thunderbolt 3, 2x USB 3.0, GLAN

204 490 Ft áfa nélkül 161 020 Ft
Kosárba
Átvehető: szerda 12.9. 8:00-tól
Szállításra kész 2 db
Termékkód: EL799a3
XFX GTS Radeon RX 580 8GB TripleX Edition - Videokártya
Több, mint98%Megbízhatóság
XFX GTS Radeon RX 580 8GB TripleX Edition
Videokártya - 8 GB, GDDR5, 8000 MHz, AMD Radeon, GCN 4,0, Polaris 20, mag órajel: 1366 MHz, Boost órajel: 1386 MHz, PCI Express x16 3,0, 256 Bit, kimeneti csatlakozók: DisplayPort 1,4, DVI-D és HDMI 2,0b

77 090 Ft áfa nélkül 60 700 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 7:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: XFX128c2
SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 5500 XT 8G Special Edition - Videokártya
SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 5500 XT 8G Special Edition
Videokártya - 8 GB, GDDR6, 14400 MHz, AMD Radeon, RDNA 1,0, Navi 14, mag órajel: 1685 MHz, Boost órajel: 1845 MHz, PCI Express x16 4,0 , 128 Bit, kimeneti csatlakozók: DisplayPort 1,4 és HDMI 2,0b

94 090 Ft áfa nélkül 74 090 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 7:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: EL795d9
XFX RS Radeon RX 570 8GB TripleX Edition - Videokártya
XFX RS Radeon RX 570 8GB TripleX Edition
Videokártya - 8 GB, GDDR5, 8000 MHz, AMD Radeon, GCN 4,0, Polaris 20, mag órajel: 1286 MHz, Boost órajel: 1328 MHz, PCI Express x16 3,0, 256 Bit, kimeneti csatlakozók: DisplayPort 1,4, DVI-D és HDMI 2,0b

69 290 Ft áfa nélkül 54 560 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 7:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: XFX127b2
ASUS GT710-SL-1GD5
Videokártya - 1 GB, GDDR5, 5012 MHz, NVIDIA GeForce, Keppler 2,0, GK208B, mag órajel: 954 MHz, PCI Express x16 2,0, 32 Bit, kimeneti csatlakozók: DVI-D, HDMI és VGA (D-SUB)

15 490 Ft áfa nélkül 12 200 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 7:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: EC293u7d
ASUS GT710-4H-SL-2GD5
Videokártya - 2 GB, GDDR5, 5012 MHz, NVIDIA GeForce, Keppler 2,0, GK208B, mag órajel: 954 MHz, PCI Express x16 2,0, 64 Bit, kimeneti csatlakozók: HDMI

22 290 Ft áfa nélkül 17 550 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 7:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: EC293u7e
SAPPHIRE PULSE Radeon RX 550 2G - Videokártya
SAPPHIRE PULSE Radeon RX 550 2G
Videokártya - 2 GB, GDDR5, 6000 MHz, AMD Radeon, GCN 4,0, Lexa, Boost órajel: 1206 MHz, PCI Express x16 3,0, 64 Bit, kimeneti csatlakozók: DisplayPort, DVI-D és HDMI

25 490 Ft áfa nélkül 20 070 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 7:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: EL762c4
GIGABYTE GeForce GT 1030 Silent Low Profile 2G
Videokártya - 2 GB, GDDR5, 6008 MHz, NVIDIA GeForce, Pascal, GP108, mag órajel: 1227 MHz, Boost órajel: 1506 MHz, PCI Express x16 3,0, 64 Bit, kimeneti csatlakozók: DVI-D és HDMI 2,0b

28 890 Ft áfa nélkül 22 750 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 7:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: EG223e4
GIGABYTE GeForce GT 710 2GB
Videokártya - 2 GB, GDDR5, 5010 MHz, NVIDIA GeForce, Keppler 2,0, GK208B, mag órajel: 954 MHz, PCI Express x16 2,0, 64 Bit, kimeneti csatlakozók: DVI-D, HDMI és VGA (D-SUB)

17 490 Ft áfa nélkül 13 770 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 7:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: EGG710a2
GIGABYTE GeForce GT 710 1GB
Videokártya - 1 GB, DDR5, 5010 MHz, NVIDIA GeForce, Keppler 2,0, GK208B, mag órajel: 945 MHz, PCI Express x16 2,0, 64 Bit, kimeneti csatlakozók: DVI-D és HDMI

14 790 Ft áfa nélkül 11 650 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 7:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: EGG710a1
SAPPHIRE R5 230 2G D3
Videokártya - 2 GB, GDDR3, 1334 MHz, AMD Radeon, Keppler 2,0, Caicos, mag órajel: 625 MHz, PCI Express x16 2,0, 64 Bit, kimeneti csatlakozók: DVI-D, HDMI és VGA (D-SUB)

18 390 Ft áfa nélkül 14 480 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 7:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: EL733b1
ASROCK Radeon RX 5600 XT Phantom Gaming D3 6G OC - Videokártya
Több, mint98%Megbízhatóság
ASROCK Radeon RX 5600 XT Phantom Gaming D3 6G OC
Videokártya - 6 GB, GDDR6, 14000 MHz, AMD Radeon, RDNA 1,0, Navi 10, mag órajel: 1355 MHz, Boost órajel: 1750 MHz, PCI Express x16 4,0 , 192 Bit, kimeneti csatlakozók: DisplayPort 1,4 és HDMI 2,0b

-2% 118 140 Ft
115 190 Ft áfa nélkül 90 700 Ft
Kosárba
Átvehető: hétfő 12.7. 14:45-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: AS320g4f
GIGABYTE GeForce GTX 1650 D6 WINDFORCE OC 4G - Videokártya
Több, mint98%Megbízhatóság
GIGABYTE GeForce GTX 1650 D6 WINDFORCE OC 4G
Videokártya - 4 GB, GDDR6, 12000 MHz, NVIDIA GeForce, Turing, TU117, mag órajel: 1590 MHz, Boost órajel: 1710 MHz, PCI Express x16 3,0, 128 Bit, kimeneti csatlakozók: DisplayPort 1,4, DVI-D és HDMI 2,0b

61 290 Ft áfa nélkül 48 260 Ft
Kosárba
Átvehető: szerda 12.9. 9:00-tól
Szállításra kész 3 db
Termékkód: EGG1650a2
ASUS CERBERUS GeForce GTX 1050TI A4G
Videokártya - 4 GB, GDDR5, 7008 MHz, NVIDIA GeForce, mag órajel: 1328 MHz, PCI Express x16 3,0, 128 Bit, kimeneti csatlakozók: DisplayPort, DVI és HDMI

-3% 52 560 Ft
51 190 Ft áfa nélkül 40 310 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: hétfő 12.7. 14:45-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: EC301fc2
ASUS ROG STRIX GTX1650 SUPER A4G GAMING
Videokártya - 4 GB, GDDR6, 12000 MHz, NVIDIA GeForce, Turing, TU116, mag órajel: 1530 MHz, Boost órajel: 1770 MHz, PCI Express x16 3,0, 128 Bit, kimeneti csatlakozók: DisplayPort 1,4 és HDMI 2,0b

79 390 Ft áfa nélkül 62 510 Ft
Kosárba
Átvehető: szerda 12.9. 9:00-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: EC1650Sc5
GIGABYTE Geforce GT 1030 OC 2G
Videokártya - 2 GB, GDDR5, 6008 MHz, NVIDIA GeForce, Pascal, GP108, mag órajel: 1265 MHz, Boost órajel: 1544 MHz, PCI Express x16 3,0, 64 Bit, kimeneti csatlakozók: DVI-D és HDMI 2,0b

30 590 Ft áfa nélkül 24 090 Ft
Kosárba
Átvehető: hétfő 12.7. 14:45-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: EG22e5
ASUS GeForce GT1030-2G-BRK - Videokártya
Több, mint98%Megbízhatóság
ASUS GeForce GT1030-2G-BRK
Videokártya - 2 GB, GDDR5, 6008 MHz, NVIDIA GeForce, Pascal, GP108, mag órajel: 1228 MHz, Boost órajel: 1468 MHz, PCI Express x16 3,0, 64 Bit, kimeneti csatlakozók: DisplayPort és HDMI

30 490 Ft áfa nélkül 24 010 Ft
Kosárba
Átvehető: hétfő 12.7. 14:45-tól
Szállításra kész 4 db
Termékkód: ECGT1030c3
ASUS GT1030-SL-2G-BRK - Videokártya
Több, mint99%Megbízhatóság
ASUS GT1030-SL-2G-BRK
Videokártya - 2 GB, GDDR5, 6008 MHz, NVIDIA GeForce, Pascal, GP108, mag órajel: 1228 MHz, Boost órajel: 1506 MHz, PCI Express x16 3,0, 64 Bit, kimeneti csatlakozók: DVI-D és HDMI

29 990 Ft áfa nélkül 23 610 Ft
Kosárba
Átvehető: hétfő 12.7. 14:45-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ECGT1030a
ASROCK Radeon RX 5600 XT Phantom Gaming D2 6G OC - Videokártya
Több, mint99%Megbízhatóság
ASROCK Radeon RX 5600 XT Phantom Gaming D2 6G OC
Videokártya - 6 GB, GDDR6, 14000 MHz, AMD Radeon, RDNA 1,0, Navi 10, mag órajel: 1420 MHz, Boost órajel: 1750 MHz, PCI Express x16 4,0 , 192 Bit, kimeneti csatlakozók: DisplayPort 1,4 és HDMI 2,0b

112 390 Ft áfa nélkül 88 500 Ft
Kosárba
Átvehető: szerda 12.9. 9:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: AS320g4e
SAPPHIRE HD 6450
Videokártya - 2 GB, GDDR3, 1334 MHz, AMD Radeon, TeraScale 2, Caicos, mag órajel: 625 MHz, PCI Express x16 2,0, 64 Bit, kimeneti csatlakozók: DVI-D, HDMI és VGA (D-SUB)

17 190 Ft áfa nélkül 13 540 Ft
Kosárba
Átvehető: szerda 12.9. 9:00-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: EL723n4
SAPPHIRE GearBox Thunderbolt 3 eGFX Solution
Dokkoló állomás - külső grafikus kártya dokkoló, 1x PCI Express x16 slot, Thunderbolt 3, 2x USB 3.0, GPU maximális teljesítmény 300W, GB LAN, kompatibilitás: NVIDIA GeForce GTX 9/10 és AMD Radeon R9 / RX és újabb VGA

109 190 Ft áfa nélkül 85 980 Ft
Kosárba
Átvehető: szerda 12.9. 8:00-tól
Szállításra kész 4 db
Termékkód: EL799a11
AMD Radeon Pro WX 5100
Videokártya - 8 GB, GDDR5, AMD Radeon, GCN 4,0, Ellesmere, PCI Express x16 3,0, 256 Bit, kimeneti csatlakozók: DisplayPort 1,4

153 990 Ft áfa nélkül 121 250 Ft
Kosárba
Átvehető: hétfő 12.7. 14:45-tól
Szállításra kész 4 db
Termékkód: EL840c2b

Videókártyák (GPU)

AMDAz RX 6800, RX 6800 XT és RX 6900 XT grafikus kártyák hivatalos bemutatása Ebből párbaj lesz. Az NVIDIA hamarosan bemutatja az Ampere maggal rendelkező grafikus kártyáit, de az AMD-...
Jelentkezz a Counter Strike-ban a nyílt kvalifikációra, győzd le a többieket és találkozz a legjobbakkal a...
A videokártya kiválasztása a számítógéphez nem egyszerű dolog. Hogyan válasszunk jó teljesítményű GPU-t?...
tanácsadóHogyan rakd össze a számítógéped 8 lépésben (RÉSZLETES ÚTMUTATÓ) Egy saját számítógép összeszerelése néha trükkös lehet. Ezért összeállítottunk egy részletes ÚTMUTATÓT...
A korszerű videokártyával rendelkező erőteljes játékgép csak részleges garancia a sima játékélményre. A...
A GeForce GTX 1050 a hazai piacra októberben érkezik, rögtön két változatban, az erősebbik "Ti&...
További cikkek

Videókártyák (GPU)

A videóokártya feladata, hogy a monitorral karöltve, biztosítja a megjelenítést.

Számítógépes grafika és a videókártya - néhány érdekesség, amelyekről talán nem is tudtál

Bitmap grafika és a GPU

A bitmap grafika a számítógépes képek túlnyomó részének megjelenítésére szolgál. Fotókhoz, videókhoz és még sok máshoz használható. A hátránya, hogy nagyításkor a kép elveszíti a minőségét és az egyes pixelek láthatóvá válnak. A kiváló minőségű képek több helyet foglalnak el a merevlemezen, mint a vektoros grafikák. Alkalmi grafikus feladatokhoz az újabb videókártyák zöme bőven megfelel.

Vektoros grafika és a GPU

A vektoros grafika olyan geometriai alakzatokkal dolgozik, mint például a görbék és a sokszögek. Nagy előnye, hogy a képminőség nem romlik nagyítás közben. A vektoros grafikát leggyakrabban olyan objektumoknál használják, amelyeket sokszor kell átméretezni - például logók, plakátok és hirdetőtáblák. Ezen a szinten olyan videokártya az ideális, amely tudja tehermentesíteni a processzort és megfelelő csatlakozókat kínál.

3D grafika és a GPU

A 3D grafika háromdimenziós objektumokkal dolgozik. Ezek rendereléssel 2D képekké alakulnak át, amelyek megjelennek a monitoron. A grafika számítási stílusa hasonló a vektoroséhoz, de egy harmadik dimenzióval van gazdagítva. A 3D grafika legismertebb felhasználása az animációk létrehozása - például filmeknél vagy PC-játékoknál. Ezenkívül az iparban és a tudományban is használják szimulációk és modellek létrehozásához. Ezekre a folyamatokra a professzionális videókártyák a legmegfelelőbbek.

Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a kérdőív csak visszajelzésekhez van. Ha egyéb kérdésed van, keresd ügyfélszolgálatunkat itt.
Valami hiányzik, vagy rosszul van feltüntetve? Írd meg nekünk, mi meg megpróbáljuk megtalálni és kijavítani.

Termék neve:

Megjegyzés (link, PartNumber, stb.):

Tekintsd meg a legolcsóbbb termékeket a következő kategóriában olcsó videókártyák (GPU) Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd a kategóriánál legdrágább videókártyák (GPU) A leginkábbtól a legkevésbé népszerű termékeket ebben a kategóriában legnépszerűbb, legjobb videókártyák (GPU) A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod videókártyák (GPU) vélemények

25 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérõ
Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
Karácsonyi ajándék ötletek Megjelenít
P-DC1-WEB10
25 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérõ
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket