Intel Skylake-X és Kaby Lake-X (RÉSZLETES TESZT)

Termékkatalógus
Intel Skylake-X és Kaby Lake-X (RÉSZLETES TESZT)

Ez az év igazán szédületes. Különösen a hardver tekintetében. Az AMD ünnepelt Ryzen processzoraival jelentősen emelte a tétet, amelyet az Intel érthető módon nem akart válasz nélkül hagyni. És most íme, megérkezett. Igen, az új Basin Falls X299 platformról van szó, 2066-os aljzattal. A mai cikkünkben megvizsgáljuk, hogy az Intel Skylake-X és a Kaby Lake-X CPU-k milyen értékeléseket és PC-játék teszteredményeket értek el. Különösen is kíváncsiak vagyunk az Intel i9 7900X nevű monstrumra, amely 10 magot és 20 logikai magot tartalmaz. Megfelelnek tesztjeinken az új processzorok teljesítményük és működési tulajdonságaik alapján?

Intel Core processzorok; Intel X299 platform

Az Intel Core i5, i7 és i9 processzorok tulajdonságai, áruk, és összehasonlításuk

ModellIntel Core i5-7640XIntel Core i7-7740XIntel Core i7-7800XIntel Core i7-7820XIntel Core i9-7900XIntel Core i9-7920XIntel Core i9- 7940XIntel Core i9- 7960XIntel Core i9- 7980XE
Magok/logikai magok száma4/44/86/128/1610/2012/2414/2816/3218/36
Alapfrekvencia4,0 GHz4,3 GHz3,5 GHz3,6 GHz3,3 GHz2,9 GHz3,1 GHz2,8 GHz2,6 GHz
Boost frekvencia4,2 GHz4,5 GHz4,0 GHz4,3 GHz4,3 GHz4,3 GHz4,3 GHz4,2 GHz4,2 GHz
Hyper-Threading
Integrált videókártya
L3 Cache6 MB8 MB8.25 MB11 MB13,75 MB16,5 MB19,25 MB22 MB24,75 MB
PCI-E 3.0 sávok max. száma161628284444444444
Korlátlan overclocking
TDP112 W112 W140 W140 W140W140W165W165W165 W
Processzorhűtő
Eladási ár82 490 Ft107 190 Ft121 490 Ft178 830 Ft313 690 Ft375 790 Ft438 390 Ft514 790 Ft632 690 Ft

Skylake-X és Kaby Lake-X tesztek – tartalom

 1. Az Intel Core i5, i7 és i9 processzorok tulajdonságai, áruk, és összehasonlításuk
 2. Teszteljük az Intel Basin Falls processzorokat
 3. Az Intel Kaby Lake-X és az Intel Skylake-X processzorok a 2D tesztekben
 4. Az Intel Kaby Lake-X és az Intel Skylake-X processzorok a PC-s játékokban
 5. És mit tudhatunk az Intel Basin Falls processzorok működési tulajdonságairól?
 6. Az értékelés összegzése, avagy első benyomások az Intel X299 platformról

Teszteljük az Intel Basin Falls processzorokat

Az elmélet után térjünk végre át a gyakorlatra a 2D (munka) és a 3D (játék) környezetben. Ahhoz, hogy össze tudjam hasonlítani mind az öt jelenleg elérhető processzort az új Intel Basin Falls platformon, LGA2066 aljzattal és X299 lapkakészlettel, az általam általában használt klasszikus benchmarkokat választottam, amelyek elegendő betekintést nyújtanak a teljesítményre nézve a rendszerint előforduló feladatok tekintetében. A játékkörnyezet tesztelésére öt játékot vettem alapul, mind processzorhoz kötött. Ezek a játékok és játékmenetek nagy igénybevételt jelentenek a processzor számára, így ezeknek a játékoknak az eredményei világos üzenetet adnak arról, hogy a Kaby Lake-X és a Skylake-X mennyire képes megfelelni egy olyan erőteljes monstrum követelményeinek, mint például az ASUS GTX 1080 Ti Poseidon. Ahogy szoktam, most is megmértem mindegyik modell teljesítményét az alapértelmezett értéken (az UEFI beállítások megváltoztatása nélkül), és egy ésszerű maximális túlhúzás után. Meglepődtem, amikor azt láttam, hogy a DDR4 memória jobban teljesít a Skylake-X processzorokkal, mint a Kaby Lake-X-en. A részleteket megtalálod a grafikonokon.

Az Intel Kaby Lake-X és az Intel Skylake-X processzorok a 2D tesztekben

Az Intel Kaby Lake-X és az Intel Skylake-X processzorok az Octane 2.0 tesztekben

benchmark Octane; Intel Skylake-X a Kabylake-X

A Octane 2.0 17 tesztből áll, amelyek JavaScripten alapulnak, és a processzor teljesítményét mérik egy modern internetes környezetben. A legtöbb alkalmazás legfeljebb 4 magot és 4 logikai magot tud hasznosítani, ezért a Skylake-X HCC processzorok jobbnak bizonyultak a Kaby Lake-X- nél, amely magasabb frekvenciát ért el.

A Skylake-X és a Kaby Lake-X processzorok a JetStream tesztekben

Intel Skylake-X a Kabylake-X; benchmark JetStream

A második teszt a JetStream, amely újra a webalapú teljesítményt vizsgálja JavaScript alapon. A benchmark olyan kisebb tesztek kombinációja, amelyek szimulálják mind a szintetikus teljesítményt, mind a valós környezetet, amellyel rendszerint találkozol. A kapott pontszám az összes részvizsgálat geometriai átlaga, és amint láthatod, a Kaby Lake-X processzor ismét nyert a túlhúzás tekintetében. A hétköznapi és változatos munkákhoz a legmegfelelőbb az Intel Core i5 7640X és az Intel Core i7 7740X

A Skylake-X és a Kaby Lake-X processzorok a Kraken tesztekben

Intel Skylake-X a Kabylake-X; benchmark Kraken

Harmadiknak nézzük a Kraken benchmarkot, ismét a JavaScript alapján. Ez az egyes műveletek sebességét vizsgálja, az eredményt pedig ismét egy geometriai átlagban jeleníti meg. Ebben az esetben a grafikon tetején a legkevesebb ezredmásodpercben mért eredmény áll. Az overdlocked AMD Ryzen 7 1700 processzor lett a legsikeresebb, a második helyet a Kaby Lake-X i7 7740X kapta, és természetesen mindkét processzor jól kezelte a maximálisan túlhúzott memóriát.

A Skylake-X és a Kaby Lake-X processzorok a Cinebench R15 tesztekben

Intel Skylake-X a Kabylake-X; benchmark Cinebench R15

És most lássuk a "klasszikus" kategóriát. A Cinebench R15 egy olyan teszt, amelyen igazán jól teljesítenek az AMD Ryzen processzorok, viszont az új Intelek számára nem olyan kedvező az IPC teljesítmény, a jobb memóriavezérlő és az emiatt magasabb frekvencia miatt. Megtekinthetjük a különbséget a túlhúzott 8 magos Intel és az AMD között. Ez a MAXON tesztje, amely a Cinema 4D-vel való munka teljesítményét szimulálja, amikor processzor-intenzív grafikusan renderelt jelenetet használ.

Skylake-X a Kaby Lake-X; benchmark Cinebench R15 singlethread

A második Cinebench R15 teszt az úgynevezett singlethread teljesítmény összehasonlítása, vagyis egy olyan helyzet eredménye, ahol csak egy logikai mag dolgozik. Természetesen a Kaby Lake-X processzorok működtek a legjobban, elsősorban a jobb IPC teljesítmény és a magasabb működési frekvencia miatt. Napjainkban még mindig sok tekintetben értékes a singlethread teljesítmény, ezért javaslom ezt is figyelembe venni, mivel az Intel processzorainak nem akadt még versenytársa ebben a kategóriában.

A Skylake-X és a Kaby Lake-X processzorok a GeekBench 3 tesztekben

Intel Skylake-X a Kaby Lake-X; benchmark GeekBench 3

A GeekBench 3 szintén valóságos forgatókönyvek segítségével teszteli a CPU-kat, olyan feladatokkal, amikkel a számítógéppel végzett munka során bárki találkozhat. Nem meglepő módon a győztes egyértelműen a tíz magos és 20 logikai maggal rendelkező Intel Basin Falls családtag. Az Intel Skylake-X i9 7900X toronymagasan nyert ebben a népszerű tesztben, alapfrekvencián és túlhúzva egyaránt. Jó hír ugyanakkor, hogy a leggyorsabb CPU teljesítményét sikerült 18%-kal növelnem, így ez biztosan jó vétel lesz.​

Kaby Lake-X a Intel Skylake-X; benchmark GeekBench 3

Persze a GeekBench 3-on is teszteltük a singlethread teljesítményt. Az összes piacon elérhető CPU közül a Kaby Lake-X processzor rendelkezik a legmagasabb IPC teljesítménnyel, ez éri el a legmagasabb frekvenciát, a memóriavezérlő is kiváló teljesítményt nyújt, és tökéletes a DDR4 teljesítményhez.

A Skylake-X és a Kaby Lake-X processzorok a WinRAR tesztekben

Intel Kaby Lake-X a Skylake-X; benchmark WinRAR

Annyira klasszikus, hogy mindannyian találkozunk vele nap mint nap: WinRAR. Egy egyszerű példa - sok fotónk van a nyaralásról, szeretnénk csökkenteni a méretét, és egy nagy fájlban biztonsági másolatot készítenénk belőle, amit a felhőben vagy egy hálózati adattárolóban tárolhatunk. Melyik lesz gyorsabb, a Ryzen az AMD-től, vagy az Intel új X299 processzorai? A grafikonok egyértelműen az Intel Basin Falls processzorokat hozzák ki győztesnek.

A Skylake-X és a Kaby Lake-X processzorok a HWBOT H265 tesztekben

Kaby Lake-X a Intel Skylake-X; benchmark HWBOT H265

A HWBOT H265 egy cseh származású benchmark a Havli overclocker műhelytől. A tesztek a H265 kodekkel történő videó kódolási teljesítményt mérik, amely lassan kezd divatba jönni, mivel a H265-vel sokkal robusztusabb videók is kezelhetőek, mint a H264-gyel, és a 4K videók térhódításával a H265 egyre megkerülhetetlenebb. Az Intel i9 7900X tíz maggal és húsz logikai maggal a HyperThreading-nek köszönhetően páratlan teljesítményt nyújt. Ha videókkal dolgozol, nem kérdés, hogy mit kell választanod.

A Skylake-X és a Kaby Lake-X processzorok a Time Spy Physics tesztekben

CPU Skylake-X a Kaby Lake-X; benchmark Time Spy Physics

Az Time Spy Physics a Futuremark 3D benchmark része, amely a DirectX 12-re specializálódott. A Physics részleg csak egy processzort használ a fizikai számításokhoz, és szokás szerint minél magasabb az érték, annál jobb. A fizikai számítások eredménye nagymértékben függ a késleltetéstől és a memória teljesítményétől, és mivel az Intelnek jobb a memóriavezérlője, az új Kaby Lake-X és Skylake-X processzorok teljesítménye nagyszerű a túlhajtott DDR4-gyel.

i A csúcsteljesítményű processzorok mellé kifinomult videókártyára van szükség. Ha nem tudod, hogyan kell kiválasztani a megfelelőt, segíthet a Hogyan válassz videókártyát című összeállításunk.

Az Intel Kaby Lake-X és az Intel Skylake-X processzorok a PC-s játékokban

A Deus Ex: Mankind Divided egy akció FPS (First- Person Shooter) számítógépes játék RPG elemekkel, lopakodással és társas érintkezéssel. Az Eidos Montral által fejlesztett játék a Dawn Engine-re épült, és 2016 augusztusában jelentette meg a Square Enix. A játék az AMD Gaming Evolved játékprogramjának része, és támogatja az új DirectX 12 játékfelületet. A keretsebességet és a keretidőt a FRAPS által a játékba beépített benchmarkkal 98 másodpercig mértük.

Deus Ex: Mankind Divided

Intel Core vs AMD Ryzen processzorok teljesítménye

A processzor teljesítményéről a legtöbbet FullHD felbontásban tudhatunk meg, hisz ahogy már tudjuk, alacsonyabb felbontásban a CPU többet dolgozik, mint a videókártya. A processzor fő feladata az, hogy feldolgozza az ASUS GTX 1080 Ti Poseidon által létrehozott összes képet, és mivel a videókártya nem tudja, hány képre van szükség, maximumot teljesít, így a processzornak folyamatosan akad teendője. Itt ismételten kiderült, hogy az 1080p-os játékokban még mindig a Kaby Lake-X modellek, az i5 7640X és az i7 7740X a legerősebb.

Fallout 4 hraFallout 4 a legendás posztapokaliptikus RPG folytatása. A játékot a Bethesda Game Studios tervezte és a Creation Engine-en fut, ami nagyon jól ismert az Elder Scrolls V: Skyrim-ből. Habár - enyhén szólva - ez egy Özönvíz előtti videojáték-motor, a Fallout 4 még mindig nagyon népszerű világszerte. Jelenleg nincs olyan modern játék, amely annyira használná a CPU és a DRAM teljesítményét, mint a Fallout 4. A játékot 80 másodpercen keresztül mértük a Fraps-szal a Boston Commons nevű helyszínen, melyet a processzorok teszteléséhez választottam. Mivel nem valószínű, hogy a Fallout következő része ugyanezen a motoron fog futni, továbbra is megtartjuk ezt az ékszert a vizsgálati módszertanban. A játék beállítása Ultra preset volt.

Fallout 4

Az Intel Skylake-X processzorok és a Kaby Lake-X teljesítménye a Fallout 4-ben

A Fallout 4 a szívem csücske. Mind játékos szemszögből, mind a hardver teljesítmény összehasonlításában. Ezzel a játékkal a legteljesebb mértékben nyilvánvalóvá válik a memória teljesítménye, ami aztán megjelenik a processzormag frekvenciájában. Meg kell említeni, hogy az AMD Ryzen is jól muzsikál a GTX 1080 Ti videókártyával. A játék az úgynevezett FPS alapon működik, így a percenként 60 feletti képfrissítéssel a játék természetessége elvész, ezért ez a teszt többé-kevésbé szintetikus lett.

Hra Zaklínač 3: Divoký Hon A The Witcher 3: Wild Hunt a kultikus műfaj folytatása Andrzej Sapkowski író műve alapján. A játék a CD Project RED stúdiójában készült, és a Red motoron fut. Ezzel egyidejűleg az NVIDIA: The Way It's Meant to be Played program része, és GameWorks könyvtárakkal rendelkezik. A játék jelenetei rendesen tele vannak kihívásokkal, ezért egy 80 másodperces kört választottam Novigrad városában a CPU-tesztelés céljából. Bár a Witcher-nek ez a része már véget ért, és nem lesz több adatlemez kiadva, de most még meghagyom a processzorok tesztelési módszertanában, mert ez egy nagyon népszerű játék. Ezt mutatja, hogy a közelmúltban a Netflix is megvette, és sorozat formájában forgalmazza, így nagyon valószínű, hogy Te is akarsz majd játszani vele.

The Witcher 3

CPU teljesítmény Skylake-X és Kaby Lake-X a Fallout 4-ben

A Witcher kezd meglehetősen régi játékká válni, és mivel nem várható több letölthető tartalom, lehet, hogy hamarosan kiveszem a tesztjátékok sorából. Jelenleg viszont Geralt még jó szolgálatot tesz a processzorteljesítmény mérésében a játékkörnyezetben, melynek eredményeit itt találod.

Rise of the Tomb Raider

Rise of the Tomb Raider - Lara Croft legendás kalandjátékának legújabb darabja. A játékot a Crystal Dynamics készítette, és a Horizon motoron fut. A játék az NVIDIA: The Way It's Meant to be Played program része, és teljes mértékben támogatja a DirectX 12-t. A CPU mérésére itt is más játékhelyszínt választottunk, mint a videókártya esetében. A Geothermal Valley színhely nagyon igénybe veszi a processzort. Ha valahol ebben a játékban a processzor korlátozza a grafikus kártyát, akkor az itt lesz. A mérési rész 100 másodperc hosszú, és a játék az Ultra részletességre volt beállítva SMAA kiegyenlítéssel mindkét felbontásban.

Rise of the Tomb Raider

Az Intel Skylake-X és a Kaby Lake-X processzorok teljesítménye a Tomb Raider Rise-ben

Úgy tűnik, Lara igényt tart a teljesítményre, ezért nála a több magos és logikai magos processzorok voltak a sikeresebbek. Mégis, a legerősebb videókártyák kiszolgálására, mint például az ASUS GTX 1080 Ti Poseidon, az i7 7820X 8 magja elegendőnek bizonyult, olyannyira, hogy az i9 7900X nem produkált észrevehető különbséget.

Rise of the Tomb Raider

A Prey az egyik legfrissebb címlapsztori idén. A játék az Arkane Studios-ból származik, és a jól ismert Cryengine-en fut. A Prey a Bethesda Softworks-szel együttműködve jött létre, az AMD-vel, mint fő partnerrel, ezért a Gaming Evolved program része lett. A mérés helyszínéül a Hardware Labs területe szolgált, 64 másodperc erejéig. Az egész folyamatot a Fraps eszköz rögzítette, és amint láthatod, a játék szereti a sok magot / logikai magot, és 1080 px-nél az i9 7900X nagyon sikeres volt az X299 platformon.

Prey

Az Intel Skylake-X processzorok teljesítménye és a Kaby Lake-X teljesítménye a Preyben

Ez a sötét "lövöldözős" játék nyilvánvalóan azt bizonyítja, hogy a több mag jobb. Természetesen nem mindenkinek van szüksége 200 FPS-re az egyjátékos üzemmódban, de mivel a CPU-teljesítményt vizsgáljuk, illetve azt, hogy a CPU-k hogyan tudják betölteni a megfelelő játékszerkezetet, nincs ennél jobb mód a processzorok összemérésére.

És mit tudhatunk az Intel Basin Falls processzorok működési tulajdonságairól?

Lehet, hogy hallottál már ezt-azt a processzorok működési jellemzőiről az X299 platformon. Nem fogom elmaszatolni a kérdést. A felső kategóriás alkatrészek esetében a körülmények soha nem ideálisak. Általában "zabálnak" és egyszer csak "megfulladnak". Másrészt vannak olyan tényezők, amelyek nem olyan fontosak, mert ha a legjobbat akarod, annak ára van. A Kaby Lake-X nagyszerű, egy apróságot leszámítva. Ez a rossz hőátadás a processzor és a hűtő között.

i AMD Ryzen 9: támadás az Intel Core i9 ellen
Már ezen a nyáron megérkezhet az AMD Ryzen 9, az X299 platformú Intel Basin Falls processzorokat túlszárnyalva teljesítmény tekintetében. Mit tudhatunk már az AMD Ryzen 9 processzorokról?

A Skylake X és különösen a HCC (high-core-count) processzorokban nagyon szép eredményeket kapunk az energiafogyasztás szempontjából, ahol az i9 7900X-szel hihetetlen értékeket mértem. Azt már nem is igazán akartam látni, mennyit fogyaszt az i9-7980XE. Azt azért jó tudni a Skylake-X-ről, hogy még ezeken a processzorokon sem oldották meg a hőátadás problémáját az úgynevezett indiumos lágyforrasztással. Szerencsére van megoldás, a már ismert DELID eljárás (amit később megvizsgálok majd), és a hővezető paszta cseréje a folyékony fém, a Termikus Grizzly Conductonaut termékre, amely indiumból, ónból és galliumból áll. És a jó hír az, hogy hazánkban is hamarosan elérhetőek lesznek a "meggyógyított" processzorok, amelyek közül én is szeretnék majd egyet.

Alapjáratos áramfogyasztás a PRIME 95 szerint

Provozní vlastnosti; spotřeba; Intel Basin Falls; Prime95 Power draw

Előre bocsátom, hogy itt az egész konfiguráció fogyasztása látható, amely esetemben kissé nagyobb lesz, mint a legtöbb egyéb eredmény, főként az egyedi, páratlan vízhűtésem miatt. Ez ugyanis egy Extrem platform, amelyet elsősorban a túlhúzásra terveztek, ami megfelelő hűtés nélkül egyszerűen nem működőképes. A Skylake-X és a Kaby Lake-X processzorok fogyasztásának meghatározásához olyan módszereket választottam, amelyek a processzorból az FFT opcióval a lehető legmagasabb értéket biztosítják a PRIME 95-ben. Ez a fogyasztás wattban természetesen az alapértelmezett beállítások esetén igaz, amikor a processzort anélkül illesztem az alaplapra, hogy bármit megváltoztatnék az UEFI-ben.

Provozní vlastnosti; Intel Basin Falls; Prime95 Temps; teplota

Nem meglepő, hogy a Skylake-X high-core modellek alacsonyabb hőmérsékleten működnek, mint a Kaby Lake-X processzorok. Azok számára, akik csodálkoznak ezen, megmagyarázom. Szabályszerű, hogy minél több a mag, annál kisebb az alapfrekvencia, és annál jobb chipeket használnak a termelésben. A kevésbé pörgő magok kevesebb hőt termelnek és alacsonyabb indítási feszültséggel rendelkeznek, de végeredményben mégis csak sok van belőlük. A Kaby Lake-S más fajta és sokkal agresszívabb energiagazdálkodásáról ismert, mint a Skylake-S, és a magasabb alapfrekvencia és a magasabb VID feszültség miatt a Kaby Lake-X még jobb lett. A hőmérsékleti értékek azonban teljesen normálisak, így ha nem tervezed túlhúzni a rendszert, nincs miért aggódnod.

Provozní vlastnosti; spotřeba; Intel Basin Falls; Prime 95 Power draw

És eljutottunk a legérdekesebb részhez. Overclockerként mindig a csúcsra török, és ebben az esetben arra voltam kíváncsi, hogy az X299 platform mit tud kihozni az aljzatból. Az első megállapítás az volt, hogy a különböző L3 cache méretek miatt az i9 7900X-nek különböző méretű FFT-egységeket kellett beállítani, mint más modellek esetében, mert a processzor egyébként a fogyasztás és a hőmérséklet hatására fojtott, és nem volt releváns a méréseim szempontjából. Meg kell azonban jegyeznünk, hogy az i9 7900X fogyasztása őrületesnek tűnik, pedig attól tartok, még nem értük el a plafont, mert a teszt során a magok körülbelül egyharmada több fokkal alacsonyabb hőmérsékleten volt, mint a többi. Ez az én hibám. Az alaplapom nem rendelkezik ehhez elegendő áramellátással, mert csak 8 fázisa van az ASUS X299 DELUXE PRIME számára, ami itt elég kevés. Az ASRock X299 OC FORMULA vagy az EVGA X299 DARK a 12 fázissal bír, ezért jó reménységgel vagyok afelől, hogy az extrém i9-7980XE-t is csúcsra lehet majd járatni.

Provozní vlastnosti; spotřeba; Intel Basin Falls; přetaktování

A működési jellemzők végén itt vannak a túlhúzás közbeni hőmérsékletek és a feszültségek, amint a grafikonon látható. Mint már említettem, szokatlanul erős vízhűtésem van, így képes voltam viszonylag jól hűteni a Skylake-X-et 1.25V-on, és az i7 7800X-et még 1.285V-on is.

Az így kapott frekvenciák nem érték el a maximumot az Intel Core i7 7800X esetében. Ahhoz, hogy a mérési eredmények relevánsak és következetesek legyenek, a 4GHz-et választottam a rendszermagon, a 3GHz-et a gyorsítótáron és a 4000MHz-et a memórián az összes Skylake-X processzor tesztelése során. A Kaba Lake-X-nél sem határérték az 5 GHz, de a hőmérsékletek már itt is magasabbra szöktek annál, mint amivel hosszú távú normális működést lehetne tervezni.

i Melyek a legerősebb processzorok a PC-s játékok szerelmesei számára? Nézd meg a nagy párbajt: Intel vs AMD.

Az értékelés összegzése, avagy első benyomások az Intel X299 platformról

Végül összegzem a szubjektív benyomásomat ezekről az újdonságokról. Személy szerint, overclockerként, aki szeret a hardverrel játszani, rendkívül izgalmasnak találom a fejleményeket. Rengeteg új processzor modell és sok új alaplap létezik, amit még fel kell fedeznem, hogy játszhassak velük. "Brutális" teljesítmények érhetőek el, eddig elképzelhetetlen számú maggal, és ezekkel a szörnyekkel akár 4000 MHz-ig húzott memóriával. De a legjobban az egy platform = két platform koncepció tetszik. Az a képesség, hogy egy szuper alaplapon - most nézem az X299 ASRock OC FORMULA bemutatóját Nick Shih-vel - kicsi és nagy processzorok egyaránt működjenek, egyszerűen megfizethetetlen. Egy másik, X299 platformra alkalmas alaplap az ASUS PRIME X299-DELUXE.

Ha maximális teljesítménnyel akarok játszani, vagy olyan munkát akarok végezni, ami nagy számítási teljesítményt igényel, nincs másra szükségem, mit egy jó platformra, egy alaplapra, egy hűtőre, egy memóriára, egy SSD-re és egy operációs rendszerre.

i Vágysz egy erős processzorra, de nem akarsz rá 150 ezret, vagy még többet költeni? Olvasd el cikkünket az olcsó, de erőteljes AMD FX processzorokról.

Természetesen az X299 platformnak és a Basin Falls processzoroknak is szembe kell nézniük olyan buktatókkal, amelyek a verseny miatt az árképzés, a működési funkciók és a platform általános bonyolultsága területén jelentkeznek. Továbbra is igaz, hogy a csúcs kategória nem való az átlagos felhasználók számára, mert ezek nem "bolondbiztos" gépek, mint az Apple, vagy a kisebb, zökkenőmentesen futó platformok.

Értékelés 85% Alza.cz
Fő paraméterek: Teljesítmény
100%
Oveclocking
80%
Működési tulajdonságok
70%
Intel Basin Falls; procesory

Pozitívumok

 • Multifunkciós platform (Skylake-X és Kaby Lake-X)
 • Páratlan teljesítmény
 • Új és széles körű lehetőségek (VROC)
 • Játék- és munkaállomás egyben
 • Az overclocking új dimenziói
 • Jelentős magszám- és memória növekedés (nagy előrelépés a memória vezérlők tekintetében)

Negatívumok

 • Működési jellemzők (a Skylake-X őrületes fogyasztása OC-ban)
 • A processzorok nem rendelkeznek forrasztott hővezetővel
 • A drága alaplapok nem rendelkeznek megfelelő áramellátással
 • Nagyon erős hűtést igényel
Michal Mikle
A nevem Michal Mikle, overclocker vagyok és élvezem a teljesítményt. Ha van lehetőség arra, hogy a hardverből kipréseljem a maximumot, nem szalasztom el. Szeretem az adrenalint, és feszegetni a magam és a komponensek korlátait. Ehhez a tevékenységhez főként folyékony nitrogén hűtést és kompresszoros módszereket használok, de szeretek játszani a vízzel (néha túlhűtve), és nem vetem meg a minőségi levegőhűtést sem.

Alza ocenění

Az X299-es Intel Kaby Lake-X és a Skylake-X új processzorai páratlan teljesítményt és nagyszerű túlhúzási lehetőségeket kínálnak kedvező áron, de sajnos az Extreme modellek nem rendelkeznek forrasztott hőcserélőkkel (DELID-re lenne szükség) és a Skylake-X fogyasztása hatalmas. Ha ezek nem lennének, simán aranyérmet adnék, így viszont ezüstre értékelem őket.

Nyomtatás
P-DC1-WEB05
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ