A húsvéti ünnepek alatt (3.29-én, 3.31-én és 4.1-én) üzleteink zárva tartanak. Azonban online még mindig kényelmesen vásárolhatsz.

AlzaBoxy Q1 ApF HU

Kávék

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Kávé típusa
Instant
(31)
Szemes
(195)
Őrölt
(45)
E.S.E. Pod-os
(15)
Válogatott
(2)

AlzaCafé: prémium kávémárka

A kávé mindenkinek mást jelent: szemes, őrölt, instant, filteres vagy kapszulás. Ha kávébabot keresel, valószínű, hogy először a két leggyakoribb kávéfajtát találod meg, amelyek az Arabica és a Robusta. Mi a különbség közöttük, és melyik milyen?

Tovább

A kávé típusai

Kétféle kávébab van, mindkettő különböző ízű és különböző koffeintartalmú.

Arabica kávé

Az Arabica fajta egyértelműen a kávézókban leggyakrabban használt kávé. Az igazság az, hogy a földön megtalálható kávé 70%-a arabica. Viszonylag magas zsírtartalmú és cukortartalmú és 1,5% koffeint tartalmaz, ami enyhe, keserű ízt biztosít. Ez teszi alkalmassá az Arabicá a legtöbb kávékeverék előállítására.

  • Egyedi aroma
  • Karakteres íz
  • Alacsonyabb koffein tartalom
  • Magasabb ár

Robusta kávé

Közel kétszer annyi koffeint tartalmaz, mint az Arabica. A keserű íz és az intenzívebb kávé nagyszerű íze az alapja az eszpresszónak vagy az igazi olasz kávénak.

  • Dús hab
  • Elérhető ár
  • Intenzívebb élénkítő hatás a magasabb koffeintartalom miatt
  • Kissé keserű íz

Espresso kávé keverékek

A két kávéfajta keverésének 3 oka van:

  • Hab létrehozása, amelyre a Robusta jobban alkalmas.
  • Ízek kiegyenlítése, gyakran alkalmazzák több keserű Arabica hozzáadásával.
  • Kedvezőbb ár a tökéletes íz megtartása mellett (pl. 80% Arabica, 20% Robusta).

Manapság számos ízesített aroma, például csokoládé, karamell vagy mogyoró is megtalálható.

A kávé pörkölése

A kávé pörkölésének időtartama meghatározza tulajdonságait. A két alapvető tulajdonság a savasság és a keserűség. Ha a kávé pörkölésénél több kávét pörkölnek, a savanyú íz eltűnik, és az íz keserűvé válik. Ezzel egyidejűleg a kávészemek sötétebb színt kapnak.

A zöld kávé nincs pörkölve. Hiányzik a pörkölt kávé tipikus íze, meglehetősen savanyú. Étrendkiegészítőként és energiaitalként használatos. Antibakteriális és antioxidáns hatása van. Mivel a zöld kávé sokkal keményebb, mint a pörkölt kávé, őrlés előtt célszerű vízben áztatni. Az őrölt babot forró, de nem forrásban lévő vízzel kezeljük.

Szemes kávé

Ha valóban szenvedélyes kávéfogyasztó vagy, akkor számodra minden bizonnyal a szemes kávé az alap. Az őrölt kávé vásárlása igazán kényelmes, és a modern csomagolásnak köszönhetően elég sokáig megőrzi aromáját, de a frissen őrölt kávé aromája és íze mégiscsak teltebb, intenzívebb, gazdagabb. Más szóval: utánozhatatlan. Ezért a kávék szerelmeseinek az egyetlen igazi választás a szemes kávé. Nézzük, a szemes kávé mely típusai találhatók kínálatunkban?

  • Arabica szemes kávé - Szemes kávé gondosan válogatott 100%-os Arabica kávábabból. Magas minőség egyenletes pörköléssel. Származási helye a világ szinte bármely része lehet, például Közép-Amerika, Dél-Amerika, Jamaika, Indonézia, de gyakran többféle eredetű kávék keveréke is lehet.
  • Szemes kávé keverékek - Általában két kávéfajta keverékéről beszélünk, leggyakrabban Arabica és Robusta. A kávékeverékek kiegyensúlyozott aromát és ízvilágot kínálnak, és gyakran olcsóbbak, mint a 100%-os Arabica szemes kávé.
  • Pörkölt szemes kávé - A pörkölés magától értetődőnek tűnhet, de ha ki akarod szűrni a pörköletlen szemes kávékat kínálatunkból, akkor itt érdemes először körülnézned.
  • Koffeinmentes szemes kávé - Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) 400 mg-ban maximalizálja az egészséges napi koffeinbevitelt (4-5 csésze koffeines kávé). Habár a koffeinmentes kávé sem teljesen koffeinmentes - egy adag koffeinmentes kávé átlagosan 2 mg koffeint tartalmaz - nagyjából 40 csésze koffeinmentes kávé tartalmaz annyi koffeint, mint mondjuk egy espresso vagy cappuccino.
  • AlzaCafe szemes kávé - Mi az alza.hu-nál a kávék nagy szerelmesei vagyunk, s igazi szenvedéllyel hódolunk a kávéfogyasztás kultuszának. Nem véletlen, hogy az alza.hu beindításakor egyúttal valódi, komoly kávé webshop kialakítása is a céljaink között szerepelt, amely tömegek számára lehet ideális kávéshop kedvenc kávéik és álmaik kávéfőzője beszerzéséhez. Ezen igyekezetünknek köszönhetően Európa az Alza kávé webshop Európa egyik első kávéshopja, amely saját márkás kávéval állt elő. Ez az AlzaCafé. Ha szeretnéd megtudni mitől különleges az Alza kávé, nézd meg AlzaCafé oldalunkat.

Őrölt kávé

Ha a szemes kávé mégsem a megfelelő választás számodra, akkor őrölt kávék széles választékából választhatsz.

i

Ha nem vagy benne biztos, hogy melyik a megfelelő kávé számodra, olvasd el cikkünket: Hogyan válasszunk kávét?

A kávé házi őrlése

Ha szemes kávét szeretsz vásárolni, akkor az otthoni őrléshez két lehetőséged van, attól függően, hogy darálós vagy daráló nélküli kávéfőződ van:

Kávédaráló

Ha kávédaráló nélküli kávéfőződ van, akkor a kávé őrléséhez kávédarálóra lesz szükséged. Többféle típusból válogathatsz.

Darálós kávéfőző

A másik lehetőség a szemes kávé otthoni darálására a darálós kávéfőző használata. Ezeknek alapvetően két típusa létezik:

  • Karos darálós kávéfőzők - A karos kávéfőzők előnye és egyben hátránya is a manuális kávékészítés. Előny, mert jobb minőségű kávé készíthető mint teljesen automata kávégép esetén, ugyanakkor hátrány, mert a folyamat bonyolultabb és több időt igényel.
  • Automata darálós kávéfőzők - Az automata kávéfőző leegyszerűsíti és meggyorsítja a kávéfőzés egész folyamatát. Neked csak három dolgod van: beleönteni a szemes kávét, megnyomni a gombot, majd elfogyasztani a csodálatosan ízes és aromás kávét.

A kávé őrlésének fokozatai

Nagyon finom – a porrá őrlést elsősorban a török kávé előkészítésénél alkalmazzák, amelyet egy speciális tartályban főznek.

Finom– darálással hozzák létre, ilyen őrleményből készül az eszpresszó.

Közepes– A durva őrlést szűrt és kotyogós kávé (french press, aeropress, chemex) készítésére használják.

Durva – őrléssel hozzák létre, szintén filteres kávéfőzésre alkalmas.

A kávéfogyasztás egyéb módjai - További lehetőségek

Ha számodra a kávé elkészítésének gyorsasága a legfontosabb tényező, akkor további kávétípusok közül választhatsz.

Illy kávé - Különlegesség a kapszulás kávék világában

Az Illy kávé különleges helyet foglal el a kapszulás kávék között, mivel e márka Illy Ferenc, magyar származású üzletember, könyvelő és feltaláló nevét őrzi, akit egyben az olasz presszókávé atyjaként tartanak számon. 1933-ban alapította meg az Illycaffèt, majd 1935-ben Illetta névvel levédte találmányát, a világ első automata eszpresszó kávégépét, ami egy forró gőzzel működő kávéautomata volt. Szintén ő találta fel a frissen pörkölt kávé illatát és aromáját megőrző vákuum csomagolást. Az Illy cég termékei között megtalálható például:

  • Illy kapszulás kávéfőzők - Tökéletes segítőtárs a kivételes ízű és aromájú Illy kávé elkészítéséhez. Modern kifinomult technológia különleges formatervezésű kávégép testbe csomagolva.
  • Illy kávé kapszulák - Légmentesen lezárt fémdobozuknak köszönhetően az Illy kávé kapszulák azonnal megismerhetők. Az Illy kapszulák 100% arabica kávéból készült keveréket tartalmaznak, s mindegyik fajtából harmonikus ízű és kellemes illatú kávé készíthető pillanatok alatt.

Alza kávé webshop

Ha épp olyan szenvedélyesen imádod a kávét mint mi az Alzánál, akkor hisszük, hogy az Alza kávé webshop olyan platformot kínál, amely minden vágyadat teljesíti:

Bízunk benne, hogy egyetértesz velünk és úgy találod, hogy az Alza kávé webshop választéka valóban kiemelkedő, és megérdemli bizalmadat. Mi úgy érezzük, hogy álmunk valóra vált, s erőfeszítéseink nyomán egy olyan kávéshop született, amely az egyik legjobb kávé webshop a régióban, s nemcsak kávék és kávéfőzők széles választékát kínálja, hanem igazi különlegességeket is, mint például saját márkánk, az AlzaCafé.

Alza kávéshop

A kávékülönlegességeken kívül, a kiszerelések tekintetében is igyekszünk a minőségi kávé webshop szerepét ellátni. Természetesen több a kisebb, 250-700 g kiszerelésben kapható kávé termék, de a kilós csomagolások jelenléte is szemmel látható. Nagyon népszerűek például a hármas csomagolásban értékesített Dolce Gusto kávé kapszulák, vagy a már-már ipari használatra megfelelő 100 darabos Lavazza kávé.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
illy CLASSICO, őrölt, 250g Szállításra kész > 10 db
Kávé - őrölt, kávéfajták keveréke, különböző eredetű kávék keveréke, csomag tömege 250 g
3 490 Ft

2.
illy CLASSICO, szemes, 250g Szállításra kész > 10 db
Kávé - szemes, 100% Arabica, különböző eredetű kávék keveréke, csomag tömege 250 g
3 590 Ft

3.
Lavazza Qualitá Oro, őrölt, 250g Szállításra kész > 10 db
Kávé - őrölt, 250g, 100% Arabica, származási hely Közép-Amerika, 1db-os kiszerelés
több darab vásárlása esetén 1 670 Ft-tól

Még több
289 termék
Saját márkánk TOP minőség szuper áron
AlzaCafé, szemes, 1000 g - Kávé
Típusok
4,6 304×
AlzaCafé, szemes, 1000 g
Kávé - szemes, 100% Arabica, közepes pörkölésű, származási hely Brazília, Costa Rica, Honduras és Kolumbia, pörkölés helye Cseh Köztársaság, csomag tömege 1000 g
Szuper ár
7 740 Ft -tól
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ALZcafe01
Classic Kategória Olcsó, de kiválóra értékelt
4,7
illy GUETAMALA, szemes, 250g
Kávé - szemes, 100% Arabica, származási hely Guatemala, pörkölés helye Olaszország, csomag tömege 250 g
3 690 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ILLKA073
Arany középút Kiváló ár/érték arány
4,6 177×
De'Longhi Espresso Arabica, szemes, 1000g
Kávé - szemes, 100% Arabica, különböző eredetű kávék keveréke, csomag tömege 1000 g
8 690 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: EAN5100g
Premium Kategória Minőség kompromisszumok nélkül
4,5
Lucaffe PODS Ospite 150db
E.S.E. pod - A Lucaffe Ospite az Indiából származó kávébab eredeti keveréke, a 20% Arabica és a 80% Robusta egyedülálló keveréke, a pod a kapszulakávé ökológiai formája
12 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: LUCKK810
4,7 37×
Lavazza Qualitá Oro, őrölt, 250g
Kávé - őrölt, 250g, 100% Arabica, származási hely Közép-Amerika, 1db-os kiszerelés
1 670 Ft -tól
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: KAV0090
4,9 59×
Lavazza Espresso Gran Crema Barista, szemes, 1000g
Kávé - szemes, kávéfajták keveréke, származási hely Etiópia, pörkölés helye Olaszország, csomag tömege 1000 g
Szuper ár
6 890 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: KAV0008
4,8 67×
illy CLASSICO, szemes, 250g
Kávé - szemes, 100% Arabica, különböző eredetű kávék keveréke, csomag tömege 250 g
3 590 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: EAN5015
4,5 14×
illy BRAZIL, szemes, 250g
Kávé - szemes, 100% Arabica, származási hely Brazília, pörkölés helye Olaszország, csomag tömege 250 g
Szuper ár
3 590 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ILLKA042
4,7 230×
Lavazza Gusto Forte, szemes kávé, 1000g
Kávé - szemes, kávéfajták keveréke, származási hely Dél-Amerika, pörkölés helye Olaszország, csomag tömege 1000 g
4 890 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: LUIKA682
4,8 72×
Lavazza Alteco Decaf
Kávé - szemes, koffeinmentes, különböző eredetű kávék keveréke, pörkölés helye Olaszország, BIO, csomag tömege 500 g
5 590 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: LAVKA356
4,5 25×
illy INTENSO, kávépárnák, 18 adag
E.S.E. pod - porciózott kávé, dark, 100% Arabica, 18 adag
3 290 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ILLYK439
4,7 35×
Lavazza Caffe Espresso, őrölt, 250g, vákuumcsomagolásban
Kávé - őrölt, 100% Arabica, származási hely Brazília és Közép-Amerika, pörkölés helye Olaszország, csomag tömege 250 g
Szuper ár
1 670 Ft -tól
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: KAVAZ808
4,7 54×
Lavazza Crema Dolce, szemes, 1000g
Kávé - szemes, kávéfajták keveréke, különböző eredetű kávék keveréke, pörkölés helye Olaszország, csomag tömege 1000 g
Szuper ár
6 190 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: KAV0025
4,6
illy COSTA RICA, szemes, 250g
Kávé - szemes, 100% Arabica, származási hely Costa Rica, pörkölés helye Olaszország, csomag tömege 250 g
3 590 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ILLKA493
4,9 34×
illy INTENSO, szemes, 250g
Kávé - szemes, 100% Arabica, különböző eredetű kávék keveréke, csomag tömege 250 g
Szuper ár
3 590 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: EAN5016
4,7 236×
Lavazza Oro, szemes, 1000g
Kávé - szemes, 100% Arabica, származási hely Közép-Amerika, csomag tömege 1000 g
7 690 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: KAV0010
4,8 122×
Lucaffé Mamma Lucia, szemes, 1000g
Kávé - szemes, kávéfajták keveréke, különböző eredetű kávék keveréke, pörkölés helye Olaszország, csomag tömege 1000 g
6 090 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: EAN5100b
4,9 58×
illy CLASSICO, őrölt, 250g
Kávé - őrölt, kávéfajták keveréke, különböző eredetű kávék keveréke, csomag tömege 250 g
3 490 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: EAN5003
4,7 172×
De'Longhi Espresso Classic, szemes, 1000g
Kávé - szemes, kávéfajták keveréke, különböző eredetű kávék keveréke, csomag tömege 1000 g
Leárazás -24 %
6 990 Ft 9 220 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: EAN5018
4,7 18×
Lucaffé Classic, E.S.E pod, 150db
E.S.E. pod - párnás kávé, 150 darabos kiszerelés
17 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: EAN5100w
4,7 48×
Starbucks® Blonde Espresso Roast, szemes, 450g
Kávé - szemes, 100% Arabica, světlá, pörkölés helye Portugal, csomag tömege 450 g
5 890 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: STAKA797
4,7 59×
illy koffeinmentes, őrölt, 250g
Kávé - őrölt, koffeinmentes, különböző eredetű kávék keveréke, csomag tömege 250 g
3 490 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: EAN5004
4,8 10×
illy INDIA, szemes, 250g
Kávé - szemes, 100% Arabica, származási hely India, pörkölés helye Olaszország, csomag tömege 250 g
3 790 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ILLKA299
4,6 15×
illy ETIOPIA, szemes, 250g
Kávé - szemes, 100% Arabica, származási hely Etiópia, pörkölés helye Olaszország, csomag tömege 250 g
3 690 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ILLKA066

Kávék

kávéArabica vs robusta: tanuld meg megkülönböztetni Tudod, mi a különbség a robusta és az arabica között? Elmondjuk, miben különbözik az egyes kávék termesztése, a kávébabok formája, íze és aromája. Merülj el a kávé világában és tanuld meg felismerni azt, amely leginkább a kedvedre való.
Egy várandós nőnek egészséges életmódot kell folytatnia, és kerülnie kell a veszélyes ételeket és italokat. Vajon a kávé a tiltott italok közé tartozik? Szereted a kávét, és kíváncsi vagy arra, vajon a kávé rendszeres fogyasztása befolyásolhatja-e a magzat fejlődését?...
Kávé és fogyás, kombinálhatók? Olvasd el, hogy a kávé hogyan hat  az emberi szervezetre, melyik kávét  a legjobb fogyókúra közben inni, és melyikeket  kell elkerülni. Megtudhatod azt is, hogy a kávéfogyasztás ideje szintén fontos szerepet játszik a...
cikkA kávéfogyasztás egészségünkre gyakorolt jótékony hatása. Mi a titka? A kávé az egyik legnépszerűbb ital a világon. Naponta mintegy 2.25 milliárd csésze kávét fogasztunk. De a kávé nem csak abban tud segíteni, hogy éberek maradjunk. Számos egészségre gyakorolt pozitív hatása van, így különféle betegségeket is megelőzhetünk fogyasztása...
Még nem hallottál a Nemzetközi Kávé Napról? Ünnepeld meg velünk! Kedvenc italunkat október 1-én ünnepeljük, de sokan egész héten ünnepelnek október 7-ig, workshopok és prezentációk keretében.
További cikkek

Kávék

Nem csoda, hogy a kávé a világ második legelterjedtebb áruja. Minden nap az életre kelt bennünket, amikor csak szükségünk van rá. A kávé fogyasztásának ésszerű mennyisége nemcsak energiát ad, hanem pozitívan befolyásolhatja egészségünket is.

A kávé története

Úgy gondolják, hogy a kávé eredete Kaffa etiópiai tartományában található. Innen az etióp harcosok a 13. és 14. században kávébabokat szállítottak Jemenbe. A 15. században a kávéfogyasztás az Arab-félszigetről a Közel-Keleten lévő országokra terjedt ki. 1517-ben a török seregek vitték a kávét Egyiptomból Konstantinápolyba (a mai Isztambulba). Idővel a kávéfogyasztás szenvedéllyé vált Törökországban, majd fokozatosan elterjedt az egész Európában.

Érdekes tények a kávéról

A kávé egy gyümölcs

Ha kortyolsz egyet a kávédból, valójában gyümölcslét iszol. A kávébab önmagában is fogyasztható gyümölcs.

Amikor ették, és nem itták a kávét

Az első afrikai törzsek nem csináltak ízletes italokat a kávéból, mint ma. Ehelyett zsírral kevert kávébabot készítettek, gömbölyűvé formálták, amit rágcsáltak.

Civet kávé

A civet kávé a civetmacska trágyájából készül, a civetmacska egy ragadozó, amely Azsiában, Afrikában és dél Európában őshonos. Legfőkébb húst fogyasztanak, de szívesen legelik a kávé édes termését is. Amikor ez megtörténik, a gyakorlatilag bogyó serülés nélkül megy végig a macska emésztőrendszerén. A gyomron áthaladva egy erjedési folyamat indul be,amely meghatározza a kávé jellemző ízét, aromáját.

A kávé élettani hatásai

Eltekintve a kávé élénkítő hatásától az elméd, ez számos jótékony hatással van a szervezetre is.

A kávé mint gyógyszer

Ismeretes, hogy a kávé antioxidánsként hat a szervezetben, erősíti az idegrendszert és az immunrendszert, és segít megelőzni az idő előtti öregedést. Számos szakértő azt állítja, hogy a mérsékelt napi kávéfogyasztás (1-2 csésze) képes leküzdeni az olyan betegségeket, mint az Alzheimer-kór, és csökkenti a tumor növekedésének kockázatát.

Negatív hatásai

A pozitív hatásai ellenére számos negatív hatása is ismert. A magas koffeintartalom könnyedén okozhat függőséget is. A túlzott fogyasztás okozhat emellett stresszessé tehet, okozhat figyelemzavart, továbbá növelheti a szívroham kockázatát is.

A kávé fogyasztása

Espresso – a vízáramot rövid ideig nyomják nagy nyomás alatt finomra őrölt, pörkölt kávén keresztül, amelyet légmentesen kell lezárni. A friss kávét megfelelő víznyomással préselve elérhető egy finom habréteg a kávé tetején. Az eszpresszó erős és karakteres aromájú kávé.

Cappuccino – a pohár első harmadát eszpresszóval töltik fel, a második harmadot pedig tejjel. Aztán felmelegítik a magas zsírtartalmú tejet egy kancsóban, és a habos tejet a csésze végső harmadára öntik.

Török kávé – az eredeti török recept szerint, egy rézfazékben főzik. Körülbelül két teáskanál finoman őrölt kávé és egy teáskanál cukor megy az edénybe, majd feltöltik vízzel. Az elegyet felforraljákk, amely ezt követően felszolgálásra készen áll.

Mokka – speciális mokka edényekben készülnek. Az edény kinyitása után öntsünk 7g kávét a szűrőbe, és töltsük fel az alapot vízzel. Ezután tegyük a mokka edényt a főzőlapra, forraljuk fel, és hagyjuk, hogy a gőz az edény fölé emelje a vizet. Ezután felszolgálható a kapott kávé.

Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó kávék Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább kávék A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb kávék A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: kávék vélemények
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ