30 dnů na vrácení 30 dnů na vrácení

Objektívek

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Ajánlott
Bajonett
Sony E
(98)
Fujifilm X
(44)
Nikon Z
(40)
Canon RF
(38)
Sony FE
(37)
Objektív típusa
Fix fókusz
(175)
Zoom
(158)
Min. gyújtótávolság
5,56 mm
600 mm
-
Max. gyújtótávolság
6 mm
600 mm
-
Szűrő átmérője
0 mm
112 mm
-
Karbantartás típusa
Automatikus
(294)
Teljesen manuális
(45)
Határozottan kiélezett
(7)
Szűrés

Az objektívek a DSLR és a tükör nélküli fényképezőgépek (cserélhető objektíves kompakt fényképezőgépek) szerves részét képezik. Az egyes objektívek különböző célokra alkalmasak. Megkülönböztethetünk fix vagy változó gyújtótávolságú objektíveket, tájképobjektíveket, makroobjektíveket, teleobjektíveket vagy portréobjektíveket is. Olvass tovább, és tudd meg, hogyan érdemes kiválasztani a megfelelő objektív modellt.

Tovább

Objektív fajták

A gyújtótávolság alapján az objektívek nagylátószögű, makró, primer, portré, halszem, teleobjektív és speciális típusúak lehetnek. Külön kategóriát képeznek a reduktorok és a különféle adapterek vagy szűrők. A megfelelő objektívek kiválasztása igazi kihívást jelenthet egy kezdő számára. Mi segítünk választani.

Az alap objektívek tökéletesek kezdőknek

Az alap objektívek általában 24 mm-től 90 mm-ig terjedő gyújtótávolságokat fednek le (effektív = 35 mm-nek megfelelő). Az alap objektívek hátránya általában az alacsonyabb rekeszérték. A típus nagy előnye viszont az alacsonyabb beszerzési ár.

Széleslátószögű objektív

A széleslátószögű objektívek elsődleges felhasználási területe a riport- és streetfotó, táj- és épületfotózás, ahol a lehető legjobban meg akarjuk örökíteni a jelenetet. Akkor a leghatékonyabbak, amikor az előttünk elterülő téma minél nagyobb szeletét szeretnénk megörökíteni és nincs hová hátrébb lépni. A széleslátószögű objektívek leggyakoribb gyújtótávolsága 8-35 mm közé tehető.

A kép gömblencsék általi természetes torzulásának megakadályozására a nagylátószögű és más objektíveknél próbáld ki az aszférikus objektív használatát. Ez az eszköz általában kisebb, könnyebb és lényegesen jobb képalkotási tulajdonságokkal rendelkezik.

Portré objektívek az arc szépségének megörökítéséhez

A portré objektív segítségével úgy örökítheted meg az adott személyt, ahogyan normál látótávolságból, saját szemmel érzékeled. A portréobjektív 50 és 135 mm közötti gyújtótávolsággal rendelkezik. Portréfotózáshoz használhatsz zoomobjektívet, de a fix objektívek elterjedtebbek, és páratlan mélységélességet biztosítanak.

Makró objektívek a legapróbb részletek megörökítéséhez

A makró objektívek a lencsék speciális csoportját alkotják. A legkisebb témához is nagyon közel engednek, legfőbb tulajdonságuk, hogy 1:1 arányban lehet velük fotózni. Fókusztávolságuk pár cm is lehet és rajzolatuk az egyik legélesebb az objektívek között. Esetükben a fényerő nem döntő tényező, nyitott blendével minimális fókusztávolság mellett a mélységélesség úgyis csak 1 mm körüli lesz. A makró objektív lencserendszere gyakran tartalmaz egy alacsony diszperziójú tagot is, ami minimálisra csökkenti a fényvisszaverődéseket.

Alap objektív
Alap objektív

Széleslátószügű objektív
Széleslátószügű objektív

Portré objektív
Portré objektív

Makró objektív
Makró objektív

Halszem objektív a jellegzetes képek készítéséhez

A halszem objektív, más néven Fisheye, a széleslátószögű objektívek egy érdekes képviselője. A halszem optika erőteljesen kifelé gömbölyödő frontlencsével rendelkezik, az objektív nem is törekszik a torzítás csökkentésére, épp ellenkezőleg, úgy "görbíti a teret", hogy alacsony fókusztávolság mellett is a legjobban lefedje a fotózott témát. 360° panorámák vagy akár építészeti fotók során is remek szolgálatot tesz. A gyújtótávolságuk 8-16 mm közé tehető.

Teleobjektívek a távoli tárgyak fotózásához

A teleobjektív jellemzője a nagyobb gyújtótávolság. Általánosságban 100 mm felett beszélünk telefotó objektívről, de 600 mm-es vagy 800 mm-es objektívek is kaphatók. A teleobjektív speciális eszköz, amely segítségével tökéletesen rá lehet zoomolni az adott témára anélkül, hogy pozíciót kellene változtatni. Tájképek, állatok és emberek fotózására is használják.

i

A videó objektívek kiváló minőségű és stabil képeket biztosítanak

Kaphatók objektívek videók felvételéhez. Ezek a speciális objektívek legfőképp a beépített optikai stabilizáló rendszernek, az ultrahangos önfókuszáló motornak és a kézi fókuszálást megkönnyítő kialakításnak köszönhetően emelkednek ki a többi közül. Használatukkal kiváló videófelvételeket készíthetsz.

Objektív különlegességek

A speciális objektív különlegességek közé tartoznak a telekonverterek, amelyek megtoldják a teleobjektív gyújtótávolságát. Szintén itt találod a különböző közgyűrűket és adaptereket. Ezek segítségével nem szükséges további objektívek beszerzése.

Halszem objektív Olympus
Halszem objektív

Sony teleobjektív
Teleobjektív

Speciális Sigma objektívek
Speciális objektív

Az objektívek legfontosabb tulajdonságai

Most, hogy el tudtad dönteni, milyen objektív szükséges számodra, fontos átnézni ezek tulajdonságait is.

Az objektív fényereje

Az objektív rekesznyílása azt a fénymennyiséget jelöli, amelyet a fényképezőgép objektívje az érzékelőre továbbít. Ezt a rekeszszámmal fejezik ki, és minél alacsonyabb a rekeszszám, annál nagyobb a fényerő. Az olcsóbb, belépő szintű objektívek legrövidebb gyújtótávolságnál a rekeszérték körülbelül f/3,5. A drágább és jobb minőségű objektívek f/1,7 és magasabb értékkel rendelkeznek.

 • A fix gyújtótávolságú objektívek állandó fényerősséggel és fókusztávolsággal rendelkeznek. Ezek az objektív típusok olcsóbbak.
 • A zoom objektívek állítható fényerővel és fókusztávolsággal rendelkeznek, és számos helyzetben használhatók.
 • Az objektív bajonett típusa

  A bajonett segítségével rögzítheted az objektívet a gép vázához. A mechanikus rögzítés mellett azonban biztosítani kell a kamera és a lencse közötti kommunikációt is. Minden fényképezőgép gyártó saját bajonett-rendszerrel rendelkezik. Ezek a rendszerek nem feltétlenül kompatibilisek egymással. A legegyszerűbb, ha ugyanazon márka objektívjét és bajonettjét választod, de vannak olyan gyártók, amelyek gyártmányai különböző márkájú gépek és bajonettek összekapcsolására is alkalmasak.

  Objektív és a crop faktor

  A crop faktor a fényképezőgép szenzorméretéről nyújt útmutatást, de objektív vásárlás során ezt az adatot is figyelembe kell venni. A Crop faktor meghatározza, hányszor kisebb az érzékelő a klasszikus kisfilmes (24 x 36 mm) mérettől, tehát mennyivel kell felszorozni az objektív gyújtótávolságát, hogy megkapjuk annak valódi látószögét.

  Érzékelő típusa Szenzorméret Crop faktor
  Full Frame (35 mm film) 36 × 24 mm 1
  APS-C (Nikon, Pentax, Sony) 23,6 × 15,6 mm 1,5
  APS-C (Canon) 22,2 × 14,8 mm 1,6
  4/3″ 18 × 13,5 mm 2

  Az objektív kiválasztásánál különbséget kell tenni aszerint, hogy melyik való APS és melyik Full Frame fényképezőgéphez. Az APS érzékelőkhöz tervezett objektívek nem képesek kirajzolni a Full Frame szenzor egész felületét, ezért a keresőben egy méretes fekete keret fogad majd a fotózott téma körül.

  Objektív és a szűrő átmérője

  Mivel az objektívek különböző szűrőátmérővel rendelkeznek, a fényképészeti szűrők is különböző átmérőjűek lehetnek, leggyakrabban 40 mm és 105 mm közöttiek. Választáskor vedd figyelembe, hogy a szűrő átmérőjének mindig meg kell egyeznie az objektív belső menetének átmérőjével - például egy 67 mm-es szűrő nem fog illeszkedni egy 58 mm-es átmérőjű objektívre.

  Minden objektív különböző fókusztávolsággal rendelkezik

  A fókusztávolság egy olyan szám, amely megadja, hogy az objektív milyen messze van a fókuszpontjától. Ha közeli felvételeket szeretnél készíteni, akkor általában a rövidebb távolság a jobb, tájképek készítéséhez pedig válaszd a lehető legnagyobb távolságot.

  Gyújtótávolság Objektív Felhasználás
  8 – 14 mm Halszem Széles látószögű fotók perspektivikus torzítással.
  15 – 24 mm Szuperszéles látószögű Belső terek, tájak és épületek fotózása.
  25 – 34 mm Széleslátószögű Tájkép és riportfotózás.
  35 – 100 mm Közepes objektív Univerzális felhasználás, portrék.
  50 mm Alap objektív Univerzális felhasználás, az emberi szem látószögével megegyezik.
  100 – 300 mm Teleobjektív Portrék, tájképek, sportfotózás.
  300 mm-nél nagyobb Szuper teleobjektív Fényképek a vadvilágról és a sportról.

  Állvány nélküli professzionális felvételek készítéséhez válassz stabilizátorral ellátott objektív típust

  A drágább objektívek általában optikai stabilizátorral vannak felszerelve, amely segítségével kiküszöbölhető a kép elmosódása a lencse belsejében történő mozgatásával. Ezzel a mechanizmussal hosszabb exponálás érhető el állvány nélkül. A stabilizátorral ellátott objektívek tökéletesek sportfotózáshoz és videózáshoz.

  Objektív tartozékok

  Az objektív tartozékok segítségével nemcsak érdekessé teheted a fényképeket, hanem megvédheted az objektívet, és biztosíthatod a biztonságos szállítást is. Kínálatunkban számos szűrő és objektívfedő megtalálható, a kupakok és tokok pedig segítenek megelőzni a karcolásokat.

  i

  Érdekes tartozékok az úgynevezett konverterek, amelyeknek köszönhetően szinte teljesen megváltoztathatod az objektív típusát, például makróra, anélkül, hogy ez többletköltséget jelentene.

  Okostelefon objektív

  Az okostelefon objektívek segítségével költséghatékony módon javíthatod mobiltelefonod fényképezési teljesítményét. A fent említett objektív típusok szinte mindegyike megtalálható mobiltelefonhoz való változatban. Ebbe az objektív kategóriába tartoznak olyan egész kamerák is, amelyek az okostelefon töltőportjához csatlakoznak, például hőkamerák, endoszkópok és több más típus.

  Az objektívek nem feltétlenül olcsók. Érdemes megnézni, vannak-e akciós termékek. Árainkat gyakran 10%-nál is nagyobb mértékben csökkentjük.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
SONY FE 50mm F1.8 Szállításra kész > 5 db
Objektív - digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Sony E bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő (35 mm-es egyenérték: 75 mm), szűrőátmérő: 49 mm, autofókusz, tömege: 186 g
92 990 Ft

2.
Canon EF 75-300mm F4.0 - 5.6 III Zoom Szállításra kész > 5 db
Objektív - digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Canon EF bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő (35 mm-es egyenérték: 120 - 480 mm), szűrőátmérő: 58 mm, autofókusz, tömege: 480 g
-4 %
103 990 Ft
99 890 Ft

3.
Objektív - digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Sony E bajonett, APS-C érzékelő (35 mm-es egyenérték: 105 - 25 mm), szűrőátmérő: 67 mm, autofókusz, stabilizáció, tömege: 525 g
279 890 Ft

Még több
355 termék
4,9 193×
Canon EF 50mm F1.8 STM
Objektív - digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Canon EF bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő (35 mm-es egyenérték: 80 mm), szűrőátmérő: 49 mm, autofókusz, tömege: 160 g
Szuper ár
48 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OC215a
4,9 15×
Sony FE 85mm f/1.8
Objektív - digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Sony E bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő (35 mm-es egyenérték: 128 mm), szűrőátmérő: 67 mm, autofókusz, tömege: 371 g
250 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OS030k3d
5,0
Samyang AF 24mm f/1.8 Sony FE
Objektív - digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Sony FE bajonett,, szűrőátmérő: 58 mm, autofókusz, tömege: 230 g
198 890 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SYG2006a5
4,8 16×
Canon RF 50mm f / 1.8 STM
Objektív - digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Canon RF bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő (35 mm-es egyenérték: 50 mm), szűrőátmérő: 43 mm, autofókusz, többfunkciós gyűrű, tömege: 160 g
81 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OC4151
4,7
Sony 55-210 mm F4.5-6.3 - fekete
Objektív - digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Sony E bajonett, APS-C érzékelő (35 mm-es egyenérték: 83 - 315 mm), szűrőátmérő: 49 mm, autofókusz, stabilizáció, tömege: 345 g
136 290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OS030m1
4,5 14×
CANON EF 70-300mm f/4.0-5.6 USM IS II USM Objektív
Objektív - digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Canon EF bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő (35 mm-es egyenérték: 112 - 480 mm), szűrőátmérő: 67 mm, autofókusz, stabilizáció, tömege: 710 g
254 890 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OC317a
4,6
Sony FE 35mm f/1.8
Objektív - digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Sony E bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő (35 mm-es egyenérték: 53 mm), szűrőátmérő: 55 mm, autofókusz, por- és nedvességállóság, tömege: 280 g
271 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OS331a1
Canon RF-S 18-45mm f/4,5-6,3 IS STM
Objektív - digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Canon RF bajonett, APS-C érzékelő (35 mm-es egyenérték: 72 - 29 mm), szűrőátmérő: 49 mm, autofókusz, stabilizáció, tömege: 130 g
114 890 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OC428
Canon RF 24-50mm f/4.5-6.3 IS STM
Objektív - Canon RF bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő, szűrőátmérő: 58 mm, autofókusz, stabilizáció, tömege: 210 g
114 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OC45a1
4,4
TAMRON 17-70 mm f/2,8 Di III-A VC RXD Sony E-hez
Objektív - digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Sony E bajonett, APS-C érzékelő (35 mm-es egyenérték: 105 - 25 mm), szűrőátmérő: 67 mm, autofókusz, stabilizáció, tömege: 525 g
279 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OT394b1
TAMRON 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 a Sony E kamerához - Objektív Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,7
TAMRON 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 a Sony E kamerához
Objektív - digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Sony E bajonett, Full Frame érzékelő, szűrőátmérő: 67 mm, autofókusz, por- és nedvességállóság, tömege: 550 g
359 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OT333e
4,9 26×
Canon EF 75-300mm F4.0 - 5.6 III Zoom
Objektív - digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Canon EF bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő (35 mm-es egyenérték: 120 - 480 mm), szűrőátmérő: 58 mm, autofókusz, tömege: 480 g
Leárazás -4 %
99 890 Ft 103 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OC318
5,0
Canon RF 100-400mm f/5,6-8 IS USM
Objektív - digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Canon RF bajonett, Full Frame érzékelő, szűrőátmérő: 67 mm, autofókusz, stabilizáció, tömege: 635 g
269 990 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OC430
5,0
Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM
Objektív - digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Canon RF bajonett, APS-C érzékelő (35 mm-es egyenérték: 29 - 240 mm), szűrőátmérő: 55 mm, autofókusz, stabilizáció, tömege: 310 g
205 190 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: OC429
4,5 23×
SONY FE 50mm F1.8
Objektív - digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Sony E bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő (35 mm-es egyenérték: 75 mm), szűrőátmérő: 49 mm, autofókusz, tömege: 186 g
92 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OS031a29
5,0
Tamron 70-300mm F/4.5-6.3 Di III RXD Sony E-hez
Objektív - digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Sony E bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő, szűrőátmérő: 67 mm, autofókusz, por- és nedvességállóság, tömege: 545 g
219 890 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OT360s
TAMRON 35-150mm F/2-2.8 Di III VXD a Sony E kamerához - Objektív Ingyenes
szállítás boltjainkba
5,0
TAMRON 35-150mm F/2-2.8 Di III VXD a Sony E kamerához
Objektív - digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Sony E bajonett, Full Frame érzékelő, szűrőátmérő: 82 mm, autofókusz, por- és nedvességállóság, tömege: 1165 g
799 890 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OT329c
Canon RF 24-70mm f/2,8 L IS USM - Objektív Ingyenes
szállítás boltjainkba
5,0
Canon RF 24-70mm f/2,8 L IS USM
Objektív - digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Canon RF bajonett, Full Frame érzékelő, szűrőátmérő: 82 mm, autofókusz, többfunkciós gyűrű, stabilizáció, tömege: 900 g
Leárazás -4 %
1 099 890 Ft 1 147 790 Ft
Utolsó 2 termék a raktáron
Termékkód: OC422b1
5,0
Canon EF-M 55-200 mm F4.5 - 6.3 IS STM
Objektív - digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Canon EF-M bajonett, APS-C érzékelő (35 mm-es egyenérték: 88 - 320 mm), szűrőátmérő: 52 mm, autofókusz, stabilizáció, tömege: 260 g
131 090 Ft
Szállításra kész 4 db
Termékkód: OC39
Samyang AF 35-150mm f/2-2,8 Sony FE - Objektív Ingyenes
szállítás boltjainkba
5,0
Samyang AF 35-150mm f/2-2,8 Sony FE
Objektív - digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Sony FE bajonett, Fullframe érzékelő, szűrőátmérő: 82 mm, por- és nedvességállóság, tömege: 1230 g
559 890 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SYG201a4
5,0
Canon RF 16 mm F2,8 STM
Objektív - digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Canon RF bajonett, Full Frame érzékelő, szűrőátmérő: 43 mm, autofókusz, többfunkciós gyűrű, tömege: 165 g
118 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OC422b3
Samyang AF 135mm f/1.8 Sony FE - Objektív Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,0
Samyang AF 135mm f/1.8 Sony FE
Objektív - digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Sony FE bajonett, Full Frame érzékelő, szűrőmenet nélkül, autofókusz, tömege: 770 g
382 890 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SYG201a1
5,0
Canon RF 85mm F2 MACRO IS STM
Objektív - digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Canon RF bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő, szűrőátmérő: 67 mm, autofókusz, többfunkciós gyűrű, stabilizáció, tömege: 500 g
251 990 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OC424
Tamron 28-200mm f/2,8-5,6 Di III RXD - Objektív Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,8
Tamron 28-200mm f/2,8-5,6 Di III RXD
Objektív - digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Sony E bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő (35 mm-es egyenérték: 42 - 300 mm), szűrőátmérő: 67 mm, autofókusz, por- és nedvességállóság, tömege: 575 g
319 890 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OT598a

Objektívek

értékelésSony Alpha A6700 (TESZT): a Sony legjobb kompakt tükör nélküli fényképezőgépe? Ha kompakt tükör nélküli fényképezőgépet keresel, ne hagyd figyelmen kívül a Sony Alpha A6700 fényképezőgépet. Ez a Sony Alpha sorozat legjobban felszerelt modellje, amely APS-C formátumú chipre támaszkodik. Kíváncsi vagy mit gondol Michal Kupsa fotós erről a...
A Direct LED a LED televíziókban használt háttérvilágítási technológiák egyike. Mi a lényege, mik az előnyei és hátrányai, és miben különbözik az RGB LED-től vagy az Edge LED-től?
Állíts be egy fix állóképet! Kezdj el játszani a fényhatásokkal, készíts professzionális képeket. Ebben a cikkben megtudhatod, mit jelent az arany és a kék óra, és hogyan tudod használni őket a fotográfiában.
DJIA Peak Design Everyday Sling 5L egy stílusos táska fényképezőgépek és drónok számára A kamera táskák praktikusak és vonzó kinézetűek is lehetnek! Olvasd el tesztünket, amelynek során napi használatban teszteltük a Peak Desing Everyday Sling 5l-t. Összefoglaljuk, mit érdemes tudni a fotóstáskáról.
A Canon márkához keresel objektívet, és nem tudod, melyiket válaszd? Ebben a cikkben körüljárjuk az alapfogalmakat és a paramétereket, amelyekkel a Canon objektíveknél találkozhatunk. Bővebben a cikkben.
A memóriakártya egy olyan adathordozó, amely nemcsak képeket és videókat, hanem bármilyen fájlt képes tárolni. Melyek a különböző memóriakártya-típusok, miben különböznek egymástól, és milyen előnyeik vannak? Cikkünk ezekre a kérdésekre adja meg a választ.
További cikkek

Objektívek

Az objektív fontos része minden digitális fényképezőgépnek. Olyan lencserendszerből áll, amely a tárgy fényképezése során a fényt az érzékelőre irányítja. A kompakt fényképezőgépekhez képest a digitális tükörreflexes fényképezőgépek cserélhető lencséket használnak. Ezek az adott fotózási körülmények alapján vagy a fotós igényeinek megfelelően választhatóak ki.

Új objektív választásakor elsősorban a fényerő és a gyújtótávolság fontos, amely meghatározza a látószöget, továbbá lényeges szempont a képstabilizátor jelenléte és a autofókusz sebessége. Az objektívek között megkülönböztetünk zoom objektíveket, fix gyújtótávolságú objektíveket és speciális objektíveket. Az objektívekhez vásárolhatóak különböző speciális és UV szűrők és további tartozékok.

Objektív kompatibilitás

A merőben eltérő bajonett miatt a Nikon objektívek csak Nikon vázakra fognak passzolni. Hasonló a helyzet a többi gyártóval, mindegyikük egyedi rögzítést használ. Különböző adapterekkel azonban megoldható két gyártó között az átmenet. Az adapteres objektív rögzítés elsősorban a DSLR és MILC videózás miatt került reflektorfénybe. Az adapter lehetővé teszi fotózásra használt lencséink, videós változatokra való konvertálását.

Az objektív szűrők feladata

Gyakori használat mellett az objektív frontlencséjének védelme hatványozottan fontos. Ilyen szerepet látnak el a védő szűrők, de az UV szűrők jelenléte is biztosítja a frontlencse tökéletes karcmentességét. A mai objektívek lencséi már aránylag ellenállóak az UV sugarakkal szemben. Szűrő vásárlása előtt ellenőrizd az objektív vázán feltüntetett átmérőt. Néhány szupertele objektív esetében a szűrőt nem a frontlencse elé csavarozzuk, hanem az objektív testébe csúsztatjuk.

Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó objektívek Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább objektívek A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb objektívek A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: objektívek vélemények
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ