Október 23-án budapesti bemutatótermünk zárva tart, de az interneten ezeken a napokon is kényelmesen lehet vásárolni.
Všechny dárky jako na dlani

Objektívek

Ajánlott

Az objektívek a digitális tükörreflexes és a tükör nélküli (MILC) fényképezőgépek elmaradhatatlan részei. Minden objektív más célra megfelelő, ezért különböztetünk meg belőlük fix vagy változó (ún. zoom) fókusztávolságúakat. Fontos tulajdonságaik a fényerő, az élesség és a képstabilizálás.

Tovább

Objektívek fajtái

A gyújtótávolság alapján az objektíveket fix és zoom lencsékre oszthatjuk. Külön csoportot képviselnek a telekonverterek, adapterek és közgyűrűk.

Alap objektív és kitobik

Az alap objektíveknek azokat a 18mm és 105mm közti zoomtartományban mozgó kitobikat nevezzük, amelyek leggyakrabban szettben vannak értékesítve, közösen a vázzal. Előnyük, hogy hatékonyan lefedik azt a tartományt, amire a fotósok döntő többségének szüksége van, de a fényerő terén kompromisszumokat kell kötni. Egy fotós szetten belül áruk nagyon baráti lehet, de az f2.8 fényerejű profi alap objektívek ára a milliós határ körül mozog.

Széleslátószögű objektív

A széleslátószögű objektívek elsődleges felhasználási területe a riport- és streetfotó, táj- és épületfotózás. Akkor a leghatékonyabbak, amikor az előttünk elterülő téma minél nagyobb szeletét szeretnénk megörökíteni és nincs hová hátrébb lépni. A széleslátószögű objektívek leggyakoribb gyújtótávolsága 8-24mm közé tehető.

Portré objektív

A portré objektív feladata, hogy érzékien és ízlésesen jelenítse meg a fotózott személyt, legyen az egész alakos vagy csak arckép. Rendelkezzen olyan gyújtótávolsággal ami nem torzít és olyan legalacsonyabb rekeszértékkel, amivel hatékonyan lehet a hátteret elmosni. Ezért portréfotózás céljából legalkalmasabbak az 50-135mm közti objektívek f2.8 vagy jobb fényerővel. A portréobjektív lehet fix vagy zoom lencse is.

Makró objektív

A makró objektívek a lencsék speciális csoportját alkotják. A legkisebb témához is nagyon közel engednek, legfőbb tulajdonságuk, hogy 1:1 arányban lehet velük fotózni. Fókusztávolságuk pár cm is lehet és rajzolatuk az egyik legélesebb az objektívek között. Esetükben a fényerő nem döntő tényező, nyitott blendével minimális fókusztávolság mellett a mélységélesség úgyis csak 1 mm körüli lesz. A makró objektív lencserendszere gyakran tartalmaz egy alacsony diszperziójú tagot is, ami minimálisra csökkenti a fényvisszaverődéseket.

Alap objektív
Alap objektív

Széleslátószügű objektív
Széleslátószügű objektív

Portré objektív
Portré objektív

Makró objektív
Makró objektív

Halszem objektív

A halszem objektív más néven Fisheye, a széleslátószögű objektívek egy érdekes képviselője. A halszem optika erőteljesen kifelé gömbölyödő frontlencsével rendelkezik, az objektív nem is törekszik a torzítás csökkentésére, épp ellenkezőleg, úgy "görbíti a teret", hogy alacsony fókusztávolság mellett is a legjobban lefedje a fotózott témát. 360° panorámák vagy akár őrült koncertfotók során is remek szolgálatot tesz. A gyújtótávolságuk 8-15mm közé tehető.

Teleobjektív

A teleobjektív jellemzője a nagyobb gyújtótávolság. Általánosságban 100mm felett beszélünk telefotó objektívről, a felső határ pedig 1000mm környékén van. Távoli, nem megközelíthető témákat hoznak elérhető közelségbe, leggyakrabban sporteseményeken találkozhatunk velük, de a vadfotózás is elképzelhetetlen nélkülük. Az árat tekintve határ a csillagos ég, a szupertele objektívek több 10 millió forintba is kerülhetnek.

Objektív különlegességek

A speciális objektív különlegességek közé tartoznak a telekonverterek, amelyek megtoldják a teleobjektív gyújtótávolságát, de picit rontanak a fényerején. Szintén itt találod a kölönböző közgyűrűket és adaptereket.

Halszem objektív
Halszem objektív

Teleobjektív
Teleobjektív

Telekonverter
Telekonverter

Objektívek csoportosítása a gyújtótávolság szerint

 • Fix objektívek "lábbal" kell zoomolnod, magas fokú képminőség, nagy fényerő.
 • Zoom objektívek – lehetővé teszi a nagyítást-távolítást a fotózott tárgyhoz képest, több fix fókusztávolságú objektívet is kiválthat.

Zoom objektívZoom objektív

Fix objektívFix objektív

Léteznek videózáshoz való objektívek is. Elsősorban a kiváló képminőség, a könnyű manuális élességállítási konstrukció és a hang nélküli rekeszbeállítás miatt kiemelkedőek.

Az objektív kiválasztásánál fontos paraméterek

Az objektív fényereje

Minél magasabb az objektív fényereje, annál több fényt tud a szenzor felületére továbbítani. Ez az expozíciós időre is hatással van. A fényerő értékeket a rekesz száma mutatja meg. Mindig a lehető legmagasabb érték kerül megadásra. Például a változó fókusztávolságú zoom objektívek esetében a legnagyobb fényerő a gyújtótávolság két végpontján különböző lehet (f/3.5-5.6). A magas fényerő rövidebb expozíciós idő beállítását teszi lehetővé, amelynek hozzáadott értéke kevesebb elmosódott, szétrázott felvételben mutatkozik meg.

 • f/1,8 és ennél jobb fényerővel a portréobjektíveknél találkozhatunk, ahol fontos a kisebb mélységélesség. Vagyis az ilyen remek fényerő különösen a fix fókusztávolságú lencsékre jellemző.
 • A f/2,8 körüli fényerő a jobb zoom objektíveknél figyelhető meg. Elsősorban riport- és sportfotózáshoz használatos.
 • A nagy rekeszérték (pl. f/16) főleg táj-, makró- és épületfotóknál ideális. Itt a portréfotókkal szemben kívánatos, hogy minden részlet éles legyen.

Az objektív bajonett típusa

A bajonett segítségével rögzítheted az objektívet a gép vázához. A mechanikus rögzítés mellett azonban biztosítani kell a kamera és a lencse közötti kommunikációt is. Erre szolgál az egy ívben elhelyezett számos érintkező a bajonett alsó vagy felső részén. Minden fényképezőgép gyártó saját bajonett-rendszerrel rendelkezik. Ezek a rendszerek nem kompatibilisek egymással, ezért nem használhatóak egy adott márka objektívei egy másik márka fényképezőgép vázával (például a Canon objektívek Nikon vázon).

Az objektív gyújtótávolsága

 • 8–14 mm (halszem is): nagylátószögű felvételeket készít. Jellemző rá a perspektíva torzítása.
 • 15–24 mm (extra nagylátószögű): alkalmas táj, belső terek és épületek fényképezésére. A halszem objektívhez képest a deformáció nagyrészt korrigálva van.
 • 25–34 mm (nagylátószögű objektív): a belső terek fényképezése és a tájfotózás mellett alkalmas fotóriportokhoz is.
 • 50 mm (az emberi szem perspektívája) megfelel az emberi szem látószögének. Az ilyen gyújtótávolságúakat nevezik "normál objektíveknek". Alkalmas fotóriportokhoz és portéfotózáshoz.
 • 35–100 mm (közepes objektív): perspektívája közel áll az emberi szeméhez. Általános használatra és portéfotózáshoz ajánlott.
 • 100–300 mm (teleobjektív): porté- és tájfotózáshoz, fotóriportokhoz ideális. A gyors fókusz révén sportfotózáshoz is használható.
 • 300 mm felett (szupertele objektív): elsősorban vadon élő állatok és sportesemények fotózásánál használatos.

Objektív és a crop faktor

A crop faktor a fényképezőgép szenzorméretéről nyújt útmutatást, de objektív vásárlás során ezt az adatot is figyelembe kell venni. A Crop faktor meghatározza, hányszor kisebb az érzékelő a klasszikus kisfilmes (24 x 36 mm) mérettől, tehát mennyivel kell felszorozni az objektív gyújtótávolságát, hogy megkapjuk annak valódi látószögét.

Érzékelő típusa Szenzorméret Crop faktor
Full Frame (35mm film) 36 × 24 mm 1
APS-C (Nikon, Pentax, Sony) 23,6 × 15,6 mm 1,5
APS-C (Canon) 22,2 × 14,8 mm 1,6
4/3″ 18 × 13,5 mm 2

Az objektív kiválasztásánál különbséget kell tenni aszerint, hogy melyik való APS és melyik Full Frame fényképezőgéphez. Az APS érzékelőkhöz tervezett objektívek nem képesek kirajzolni a Full Frame szenzor egész felületét, ezért a keresőben egy méretes fekete keret fogad majd a fotózott téma kürül.

Objektív stabilizátor

 • A drágább objektívek beépített stabilizátor rendszerrel vannak felszerelve, amely a lencsék mozgatásával kompenzálja a kéz remegését, ezáltal csökkentve az elmosódott képek számát.
 • A stabilizátornak hála hosszabb expozíciós időket tudsz használni és nincs szükséged állványra még gyengébb fényviszonyok mellett sem.
 • A stabilizátor videózás során is sokat tud javítani a felvételek minőségén.
 • Ha egy stabilizátorral ellátott objektívet állványon használsz, ajánlatos a stabilizátort kikapcsolni.

Objektív autofókusz

A gyors és pontos élességállítás különösen a sportfotózásnál szükséges. Az élesítés során az objektív a digitális tükörreflexes fényképezőgép testében lévő motorra, vagy jobb esetben a saját ultrahangos belső motorjára (STM, USM, AF-S stb.) támaszkodik, amely rendszerint gyorsabb.

Használt objektív

Használt objektív kínálatunk akár 30%-os kedvezményekkel vár, ezekre a darabokra is 12-21 hónap garanciát vállalunk. Mivel a fotózás nem épp a leogolcsóbb hobbi, a felbontott vagy újszerű objektívek által olcsóbban tudod álmaid lencséjét megszerezni.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Canon EF 50mm F1.8 STM Szállításra kész > 5 db és akár ma a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Objektív - tükörreflexes gépekhez, Canon EF bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő, (35 mm-es egyenérték: 80 mm), STM motor, szűrőátmérő: 49 mm
49 990 Ft

2.
Sony FE 70-200 mm f/2.8 OSS GM Szállításra kész 2 db
Objektív - tükör nélküli gépekhez, Sony FE bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő, (35 mm-es egyenérték: 105 mm-300 mm), optikai stabilizátor, Kettős Lineáris motor, szűrőátmérő: 77 mm
1 049 990 Ft

3.
Canon EF 75-300mm F4.0 - 5.6 III Zoom Szállításra kész > 5 db és akár ma a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Objektív - tükörreflexes gépekhez, Canon EF bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő, (35 mm-es egyenérték: 120 mm-480 mm), Mikromotor motor, szűrőátmérő: 58 mm
94 990 Ft

Még több
149 tétel
Classic Kategória
Tamron SP 10-24mm F/3.5-4.5 Di II VC HLD a Nikon számára
Objektív - tükörreflexes gépekhez, APS-C érzékelő, (35 mm-es egyenérték: 15 mm-36 mm), optikai stabilizátor, HLD motor motor, szűrőátmérő: 77 mm

-9% 197 220 Ft
179 890 Ft áfa nélkül 141 650 Ft
Kosárba
Átvehető: vasárnap 10.24. 9:00-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OT370b
Arany középút
TAMRON SP 150-600mm f / 5.0-6.3 Di VC USD G2 a Nikon számára
Objektív - tükörreflexes gépekhez, Nikon F bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő, (35 mm-es egyenérték: 225 mm-900 mm), optikai stabilizátor, USD motor, szűrőátmérő: 95 mm

449 390 Ft áfa nélkül 353 850 Ft
Figyelem
Nem elérhető
Termékkód: OT338b
Premium Kategória
Sony FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS
Objektív - Sony FE bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő, (35 mm-es egyenérték: 300 mm-900 mm), optikai stabilizátor, AF-S motor, szűrőátmérő: 95 mm

716 090 Ft áfa nélkül 563 850 Ft
Kosárba
Átvehető: vasárnap 10.24. 9:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: OS919a3
Canon EF 50mm F1.8 STM
Objektív - tükörreflexes gépekhez, Canon EF bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő, (35 mm-es egyenérték: 80 mm), STM motor, szűrőátmérő: 49 mm

49 990 Ft áfa nélkül 39 360 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: OC215a
Canon EF 75-300mm F4.0 - 5.6 III Zoom
Objektív - tükörreflexes gépekhez, Canon EF bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő, (35 mm-es egyenérték: 120 mm-480 mm), Mikromotor motor, szűrőátmérő: 58 mm

94 990 Ft áfa nélkül 74 800 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: OC318
Sony FE 85mm f/1.8
Objektív - tükör nélküli gépekhez, Sony FE bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő, (35 mm-es egyenérték: 128 mm), szűrőátmérő: 67 mm

229 900 Ft áfa nélkül 181 020 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: OS030k3d
Panasonic Lumix 42,5 mm F1,7 ASPH Power OIS fekete
Objektív - tükör nélküli gépekhez, Micro Four Thirds (4/3") bajonett, 4/3 érzékelő, (35 mm-es egyenérték: 85 mm), optikai stabilizátor, MF motor, szűrőátmérő: 37 mm

134 690 Ft áfa nélkül 106 060 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész 2 db
Termékkód: ON105l3
Sony E 16-55 mm f/2.8 G
Objektív - Sony E bajonett, APS-C érzékelő, (35 mm-es egyenérték: 83 mm-24 mm), Lineáris motor, szűrőátmérő: 67 mm

443 390 Ft áfa nélkül 349 130 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: OS038a1
Panasonic Lumix G X 12-35mm F2.8 II Power OIS, fekete
Objektív - tükör nélküli gépekhez, Micro Four Thirds (4/3") bajonett, 4/3 érzékelő, (35 mm-es egyenérték: 24 mm-70 mm), optikai stabilizátor, HSM motor, szűrőátmérő: 58 mm

336 990 Ft áfa nélkül 265 350 Ft
Kosárba
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész 3 db
Termékkód: ON105l7
Canon EF-S 55-250mm F4.0 - 5.6 IS STM
Objektív - tükörreflexes gépekhez, Canon EF-S bajonett, APS-C érzékelő, (35 mm-es egyenérték: 88 mm-400 mm), optikai stabilizátor, STM motor, szűrőátmérő: 58 mm

114 990 Ft áfa nélkül 90 540 Ft
Kosárba
Átvehető: vasárnap 10.24. 9:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: OC326ik
Sony 50mm F1.8 objektív, fekete
Objektív - tükör nélküli gépekhez, Sony E bajonett, APS-C érzékelő, (35 mm-es egyenérték: 75 mm), optikai stabilizátor, SAM motor, szűrőátmérő: 49 mm

112 390 Ft áfa nélkül 88 500 Ft
Kosárba
Átvehető: vasárnap 10.24. 9:00-tól
Szállításra kész 2 db
Termékkód: OS030l1
TAMRON 70-180mm F2.8 Di III VXD Sony-hoz
Objektív - tükör nélküli gépekhez, Sony E bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő, (35 mm-es egyenérték: 270 mm-105 mm), Kettős Lineáris motor, szűrőátmérő: 67 mm

-5% 440 290 Ft
419 890 Ft áfa nélkül 330 620 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: vasárnap 10.24. 9:00-tól
Szállításra kész 2 db
Termékkód: OT498a
Tamron 28-200mm f/2,8-5,6 Di III RXD
Objektív - tükör nélküli gépekhez, Sony E bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő, (35 mm-es egyenérték: 42 mm-300 mm), RXD motor, szűrőátmérő: 67 mm

299 890 Ft áfa nélkül 236 130 Ft
Kosárba
Átvehető: vasárnap 10.24. 9:00-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OT598a
Fujifilm Fujinon XF 18-55 mm F/2.8-4.0
Objektív - Fuji X bajonett, APS-C érzékelő, optikai stabilizátor, Lineáris motor, szűrőátmérő: 58 mm

258 890 Ft áfa nélkül 203 850 Ft
Kosárba
Átvehető: vasárnap 10.24. 9:00-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OF3112a
NIKKOR Z 14-30mm f/4.0 S
Objektív - tükör nélküli gépekhez, Nikon Z bajonett, Full Frame érzékelő, (35 mm-es egyenérték: 14 mm-14 mm), AF motor, szűrőátmérő: 82 mm

589 190 Ft áfa nélkül 463 930 Ft
Kosárba
Átvehető: vasárnap 10.24. 9:00-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OI405
NIKKOR 24-85mm F3.5-4.5G ED AF-S VR
Objektív - tükörreflexes gépekhez, Nikon F bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő, (35 mm-es egyenérték: 36 mm-128 mm), optikai stabilizátor, AF-S motor, szűrőátmérő: 72 mm

228 790 Ft áfa nélkül 180 150 Ft
Kosárba
Átvehető: vasárnap 10.24. 9:00-tól
Szállításra kész 3 db
Termékkód: OI378d3
Samyang AF 45mm F/1.8 FE
Objektív - tükörreflexes gépekhez, Sony FE bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő, STM motor, szűrőátmérő: 49 mm

144 890 Ft áfa nélkül 114 090 Ft
Kosárba
Átvehető: vasárnap 10.24. 9:00-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SYG2009a3
M.ZUIKO DIGITAL ED 40-150 mm f/4.0-5.6 R black
Objektív - tükör nélküli gépekhez, Micro Four Thirds (4/3") bajonett, 4/3 érzékelő, (35 mm-es egyenérték: 80 mm-300 mm), MSC motor, szűrőátmérő: 58 mm

-8% 94 490 Ft
86 990 Ft áfa nélkül 68 500 Ft
Kosárba
Átvehető: vasárnap 10.24. 9:00-tól
Szállításra kész 2 db
Termékkód: OL426e
Samyang AF 24mm f/2.8 Sony FE
Objektív - tükörreflexes gépekhez, Sony FE bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő, (35 mm-es egyenérték: 36 mm), AF motor, szűrőátmérő: 49 mm

114 890 Ft áfa nélkül 90 460 Ft
Kosárba
Átvehető: vasárnap 10.24. 9:00-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SYG2005a1
M.ZUIKO DIGITAL ED 40-150 mm R silver
Objektív - tükör nélküli gépekhez, Micro Four Thirds (4/3") bajonett, 4/3 érzékelő, (35 mm-es egyenérték: 80 mm-300 mm), MSC motor, szűrőátmérő: 58 mm

-8% 94 490 Ft
86 990 Ft áfa nélkül 68 500 Ft
Kosárba
Átvehető: vasárnap 10.24. 9:00-tól
Szállításra kész 2 db
Termékkód: OL426e1
Samyang AF 18mm f/2.8 Sony FE
Objektív - tükör nélküli gépekhez, Sony FE bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő, (35 mm-es egyenérték: 18 mm), AF motor, szűrőátmérő: 58 mm

-5% 151 840 Ft
144 890 Ft áfa nélkül 114 090 Ft
Kosárba
Átvehető: vasárnap 10.24. 9:00-tól
Szállításra kész 4 db
Termékkód: SYG2006a2
TAMRON AF 18-200mm F/3.5-6.3 Di II VC (Canon)
Objektív - tükörreflexes gépekhez, Canon EF-S bajonett, APS-C érzékelő, optikai stabilizátor, AF motor, szűrőátmérő: 62 mm

88 790 Ft áfa nélkül 69 910 Ft
Kosárba
Átvehető: vasárnap 10.24. 9:00-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OT306a
Panasonic Leica Summilux DG 25mm F1.4
Objektív - tükör nélküli gépekhez, Micro Four Thirds (4/3") bajonett, 4/3 érzékelő, (35 mm-es egyenérték: 50 mm), HSM motor, szűrőátmérő: 46 mm

214 290 Ft áfa nélkül 168 730 Ft
Kosárba
Átvehető: vasárnap 10.24. 9:00-tól
Szállításra kész 4 db
Termékkód: ON105k0n7
Sony 55-210 mm F4.5-6.3 fekete
Objektív - tükör nélküli gépekhez, Sony E bajonett, APS-C érzékelő, (35 mm-es egyenérték: 83 mm-315 mm), optikai stabilizátor, szűrőátmérő: 49 mm

109 790 Ft áfa nélkül 86 450 Ft
Kosárba
Átvehető: vasárnap 10.24. 9:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: OS030m1

Objektívek

Digitális fényképezőgépMit jelent az arany óra a fotózásban, és hogyan tudod használni? Állíts be egy fix állóképet! Kezdj el játszani a fényhatásokkal, készíts professzionális képeket. Ebben a...
A kamera táskák praktikusak és vonzó kinézetűek is lehetnek! Olvasd el tesztünket, amelynek során napi...
A Canon márkához keresel objektívet, és nem tudod, melyiket válaszd? Ebben a cikkben körüljárjuk az...

Objektívek

Az objektív fontos része minden digitális fényképezőgépnek. Olyan lencserendszerből áll, amely a tárgy fényképezése során a fényt az érzékelőre irányítja. A kompakt fényképezőgépekhez képest a digitális tükörreflexes fényképezőgépek cserélhető lencséket használnak. Ezek az adott fotózási körülmények alapján vagy a fotós igényeinek megfelelően választhatóak ki.

Új objektív választásakor elsősorban a fényerő és a gyújtótávolság fontos, amely meghatározza a látószöget, továbbá lényeges szempont a képstabilizátor jelenléte és a autofókusz sebessége. Az objektívek között megkülönböztetünk zoom objektíveket, fix gyújtótávolságú objektíveket és speciális objektíveket. Az objektívekhez vásárolhatóak különböző speciális és UV szűrők és további tartozékok.

Objektív kompatibilitás

A merőben eltérő bajonett miatt a Nikon objektívek csak Nikon vázakra fognak passzolni. Hasonló a helyzet a többi gyártóval, mindegyikük egyedi rögzítést használ. Különböző adapterekkel azonban megoldható két gyártó között az átmenet. Az adapteres objektív rögzítés elsősorban a DSLR és MILC videózás miatt került reflektorfénybe. Az adapter lehetővé teszi fotózásra használt lencséink, videós változatokra való konvertálását.

Az objektív szűrők feladata

Gyakori használat mellett az objektív frontlencséjének védelme hatványozottan fontos. Ilyen szerepet látnak el a védő szűrők, de az UV szűrők jelenléte is biztosítja a frontlencse tökéletes karcmentességét. A mai objektívek lencséi már aránylag ellenállóak az UV sugarakkal szemben. Szűrő vásárlása előtt ellenőrizd az objektív vázán feltüntetett átmérőt. Néhány szupertele objektív esetében a szűrőt nem a frontlencse elé csavarozzuk, hanem az objektív testébe csúsztatjuk.

Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Termék neve:

Megjegyzés (link, PartNumber, stb.):

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó objektívek Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább objektívek A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb objektívek A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: objektívek vélemények

27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Alza fiókom Bejelentkezés Cégeknek Hogyan vásárolj Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB15
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és az Ön beleegyezésével weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadja a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési hálózatokon.
További információ Kevesebb információ