Leggyorsabb kiszállítás karácsonyig:
Személyes átvétel az üzletben
Alzaboxok
Személyes átvétel a partnereink átvételi pontjain
Házhozszállítás

0-2 nap
1-2 nap 1-3 nap
1-3 nap

Objektívek

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Ajánlott
Bajonett
Sony E
(86)
Micro 4/3
(58)
Sony FE
(27)
Canon RF
(25)
Nikon Z
(20)
Objektív típusa
Fix fókusz
(127)
Zoom
(140)
Min. gyújtótávolság
7 mm
800 mm
-
Max. gyújtótávolság
6,3 mm
600 mm
-
Szűrő átmérője
0 mm
112 mm
-
Karbantartás típusa
Automatikus
(267)
Teljesen manuális
(3)
Határozottan kiélezett
(12)

Az objektívek a digitális tükörreflexes és a tükör nélküli (MILC) fényképezőgépek elmaradhatatlan részei. Minden objektív más célra megfelelő, ezért különböztetünk meg belőlük fix vagy változó (ún. zoom) fókusztávolságúakat. Fontos tulajdonságaik a fényerő, az élesség és a képstabilizálás.

Tovább

Objektívek fajtái

A gyújtótávolság alapján az objektíveket fix és zoom lencsékre oszthatjuk. Külön csoportot képviselnek a telekonverterek, adapterek és közgyűrűk.

Alap objektív és kitobik

Az alap objektíveknek azokat a 18mm és 105mm közti zoomtartományban mozgó kitobikat nevezzük, amelyek leggyakrabban szettben vannak értékesítve, közösen a vázzal. Előnyük, hogy hatékonyan lefedik azt a tartományt, amire a fotósok döntő többségének szüksége van, de a fényerő terén kompromisszumokat kell kötni. Egy fotós szetten belül áruk nagyon baráti lehet, de az f2.8 fényerejű profi alap objektívek ára a milliós határ körül mozog.

Széleslátószögű objektív

A széleslátószögű objektívek elsődleges felhasználási területe a riport- és streetfotó, táj- és épületfotózás. Akkor a leghatékonyabbak, amikor az előttünk elterülő téma minél nagyobb szeletét szeretnénk megörökíteni és nincs hová hátrébb lépni. A széleslátószögű objektívek leggyakoribb gyújtótávolsága 8-24mm közé tehető.

Portré objektív

A portré objektív feladata, hogy érzékien és ízlésesen jelenítse meg a fotózott személyt, legyen az egész alakos vagy csak arckép. Rendelkezzen olyan gyújtótávolsággal ami nem torzít és olyan legalacsonyabb rekeszértékkel, amivel hatékonyan lehet a hátteret elmosni. Ezért portréfotózás céljából legalkalmasabbak az 50-135mm közti objektívek f2.8 vagy jobb fényerővel. A portréobjektív lehet fix vagy zoom lencse is.

Makró objektív

A makró objektívek a lencsék speciális csoportját alkotják. A legkisebb témához is nagyon közel engednek, legfőbb tulajdonságuk, hogy 1:1 arányban lehet velük fotózni. Fókusztávolságuk pár cm is lehet és rajzolatuk az egyik legélesebb az objektívek között. Esetükben a fényerő nem döntő tényező, nyitott blendével minimális fókusztávolság mellett a mélységélesség úgyis csak 1 mm körüli lesz. A makró objektív lencserendszere gyakran tartalmaz egy alacsony diszperziójú tagot is, ami minimálisra csökkenti a fényvisszaverődéseket.

Alap objektív
Alap objektív

Széleslátószügű objektív
Széleslátószügű objektív

Portré objektív
Portré objektív

Makró objektív
Makró objektív

Halszem objektív

A halszem objektív más néven Fisheye, a széleslátószögű objektívek egy érdekes képviselője. A halszem optika erőteljesen kifelé gömbölyödő frontlencsével rendelkezik, az objektív nem is törekszik a torzítás csökkentésére, épp ellenkezőleg, úgy "görbíti a teret", hogy alacsony fókusztávolság mellett is a legjobban lefedje a fotózott témát. 360° panorámák vagy akár őrült koncertfotók során is remek szolgálatot tesz. A gyújtótávolságuk 8-15mm közé tehető.

Teleobjektív

A teleobjektív jellemzője a nagyobb gyújtótávolság. Általánosságban 100mm felett beszélünk telefotó objektívről, a felső határ pedig 1000mm környékén van. Távoli, nem megközelíthető témákat hoznak elérhető közelségbe, leggyakrabban sporteseményeken találkozhatunk velük, de a vadfotózás is elképzelhetetlen nélkülük. Az árat tekintve határ a csillagos ég, a szupertele objektívek több 10 millió forintba is kerülhetnek.

Objektív különlegességek

A speciális objektív különlegességek közé tartoznak a telekonverterek, amelyek megtoldják a teleobjektív gyújtótávolságát, de picit rontanak a fényerején. Szintén itt találod a kölönböző közgyűrűket és adaptereket.

Halszem objektív
Halszem objektív

Teleobjektív
Teleobjektív

Telekonverter
Telekonverter

Objektívek csoportosítása a gyújtótávolság szerint

 • Fix objektívek "lábbal" kell zoomolnod, magas fokú képminőség, nagy fényerő.
 • Zoom objektívek – lehetővé teszi a nagyítást-távolítást a fotózott tárgyhoz képest, több fix fókusztávolságú objektívet is kiválthat.

Zoom objektívZoom objektív

Fix objektívFix objektív

Léteznek videózáshoz való objektívek is. Elsősorban a kiváló képminőség, a könnyű manuális élességállítási konstrukció és a hang nélküli rekeszbeállítás miatt kiemelkedőek.

Az objektív kiválasztásánál fontos paraméterek

Az objektív fényereje

Minél magasabb az objektív fényereje, annál több fényt tud a szenzor felületére továbbítani. Ez az expozíciós időre is hatással van. A fényerő értékeket a rekesz száma mutatja meg. Mindig a lehető legmagasabb érték kerül megadásra. Például a változó fókusztávolságú zoom objektívek esetében a legnagyobb fényerő a gyújtótávolság két végpontján különböző lehet (f/3.5-5.6). A magas fényerő rövidebb expozíciós idő beállítását teszi lehetővé, amelynek hozzáadott értéke kevesebb elmosódott, szétrázott felvételben mutatkozik meg.

 • f/1,8 és ennél jobb fényerővel a portréobjektíveknél találkozhatunk, ahol fontos a kisebb mélységélesség. Vagyis az ilyen remek fényerő különösen a fix fókusztávolságú lencsékre jellemző.
 • A f/2,8 körüli fényerő a jobb zoom objektíveknél figyelhető meg. Elsősorban riport- és sportfotózáshoz használatos.
 • A nagy rekeszérték (pl. f/16) főleg táj-, makró- és épületfotóknál ideális. Itt a portréfotókkal szemben kívánatos, hogy minden részlet éles legyen.

Az objektív bajonett típusa

A bajonett segítségével rögzítheted az objektívet a gép vázához. A mechanikus rögzítés mellett azonban biztosítani kell a kamera és a lencse közötti kommunikációt is. Erre szolgál az egy ívben elhelyezett számos érintkező a bajonett alsó vagy felső részén. Minden fényképezőgép gyártó saját bajonett-rendszerrel rendelkezik. Ezek a rendszerek nem kompatibilisek egymással, ezért nem használhatóak egy adott márka objektívei egy másik márka fényképezőgép vázával (például a Canon objektívek Nikon vázon).

Az objektív gyújtótávolsága

 • 8–14 mm (halszem is): nagylátószögű felvételeket készít. Jellemző rá a perspektíva torzítása.
 • 15–24 mm (extra nagylátószögű): alkalmas táj, belső terek és épületek fényképezésére. A halszem objektívhez képest a deformáció nagyrészt korrigálva van.
 • 25–34 mm (nagylátószögű objektív): a belső terek fényképezése és a tájfotózás mellett alkalmas fotóriportokhoz is.
 • 50 mm (az emberi szem perspektívája) megfelel az emberi szem látószögének. Az ilyen gyújtótávolságúakat nevezik "normál objektíveknek". Alkalmas fotóriportokhoz és portéfotózáshoz.
 • 35–100 mm (közepes objektív): perspektívája közel áll az emberi szeméhez. Általános használatra és portéfotózáshoz ajánlott.
 • 100–300 mm (teleobjektív): porté- és tájfotózáshoz, fotóriportokhoz ideális. A gyors fókusz révén sportfotózáshoz is használható.
 • 300 mm felett (szupertele objektív): elsősorban vadon élő állatok és sportesemények fotózásánál használatos.

Objektív és a crop faktor

A crop faktor a fényképezőgép szenzorméretéről nyújt útmutatást, de objektív vásárlás során ezt az adatot is figyelembe kell venni. A Crop faktor meghatározza, hányszor kisebb az érzékelő a klasszikus kisfilmes (24 x 36 mm) mérettől, tehát mennyivel kell felszorozni az objektív gyújtótávolságát, hogy megkapjuk annak valódi látószögét.

Érzékelő típusa Szenzorméret Crop faktor
Full Frame (35mm film) 36 × 24 mm 1
APS-C (Nikon, Pentax, Sony) 23,6 × 15,6 mm 1,5
APS-C (Canon) 22,2 × 14,8 mm 1,6
4/3″ 18 × 13,5 mm 2

Az objektív kiválasztásánál különbséget kell tenni aszerint, hogy melyik való APS és melyik Full Frame fényképezőgéphez. Az APS érzékelőkhöz tervezett objektívek nem képesek kirajzolni a Full Frame szenzor egész felületét, ezért a keresőben egy méretes fekete keret fogad majd a fotózott téma kürül.

Objektív stabilizátor

 • A drágább objektívek beépített stabilizátor rendszerrel vannak felszerelve, amely a lencsék mozgatásával kompenzálja a kéz remegését, ezáltal csökkentve az elmosódott képek számát.
 • A stabilizátornak hála hosszabb expozíciós időket tudsz használni és nincs szükséged állványra még gyengébb fényviszonyok mellett sem.
 • A stabilizátor videózás során is sokat tud javítani a felvételek minőségén.
 • Ha egy stabilizátorral ellátott objektívet állványon használsz, ajánlatos a stabilizátort kikapcsolni.

Objektív autofókusz

A gyors és pontos élességállítás különösen a sportfotózásnál szükséges. Az élesítés során az objektív a digitális tükörreflexes fényképezőgép testében lévő motorra, vagy jobb esetben a saját ultrahangos belső motorjára (STM, USM, AF-S stb.) támaszkodik, amely rendszerint gyorsabb.

Használt objektív

Használt objektív kínálatunk akár 30%-os kedvezményekkel vár, ezekre a darabokra is 12-21 hónap garanciát vállalunk. Mivel a fotózás nem épp a leogolcsóbb hobbi, a felbontott vagy újszerű objektívek által olcsóbban tudod álmaid lencséjét megszerezni.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Canon EF 75-300mm F4.0 - 5.6 III Zoom Szállításra kész > 5 db és akár ma a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Objektív digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Canon EF bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő (35 mm-es egyenérték: 120 - 480 mm), szűrőátmérő: 58 mm, autofókusz, tömege: 480 g + AJÁNDÉK Tisztító oldat K&F Concept értéke 990 Ft
94 990 Ft

2.
Canon RF 16 mm F2,8 STM Átmenetileg nem elérhető
Objektív digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Canon RF bajonett, Full Frame érzékelő, szűrőátmérő: 43 mm, autofókusz, többfunkciós gyűrű, tömege: 165 g
-25 %
132 590 Ft
99 990 Ft

3.
Sony FE 135 mm f/1,8 GM Átmenetileg nem elérhető
Objektív digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Sony FE bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő, szűrőátmérő: 82 mm, autofókusz, por- és nedvességállóság, tömege: 950 g
873 890 Ft

Még több
291 termék
Canon EF 75-300mm F4.0 - 5.6 III Zoom
Objektív digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Canon EF bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő (35 mm-es egyenérték: 120 - 480 mm), szűrőátmérő: 58 mm, autofókusz, tömege: 480 g

+ INGYEN Tisztító oldat K&F Concept

94 990 Ft
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: OC318
50 mm NIKKOR AF-S F1.8G
Objektív digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Nikon F bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő (35 mm-es egyenérték: 75 mm), szűrőátmérő: 58 mm, autofókusz, tömege: 185 g

+ INGYEN Tisztító oldat K&F Concept

119 090 Ft
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész 3 db
Termékkód: OI363g2
M.ZUIKO DIGITAL 45 mm f/1.8 silver
Objektív digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Micro 4/3 bajonett, Micro 4/3 érzékelő (35 mm-es egyenérték: 90 mm), szűrőátmérő: 37 mm, autofókusz, tömege: 116 g

+ INGYEN Tisztító oldat K&F Concept

128 890 Ft
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész 3 db
Termékkód: OL406e
M.ZUIKO DIGITAL 25 mm ezüst
Objektív digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Micro 4/3 bajonett, Micro 4/3 érzékelő (35 mm-es egyenérték: 50 mm), szűrőátmérő: 46 mm, autofókusz, tömege: 137 g

+ INGYEN Tisztító oldat K&F Concept

165 190 Ft
Átvehető: azonnal a Budapest - bemutatóterem átvevőhelyen
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OL427p4
SONY FE 50mm F1.8
Objektív digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Sony E bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő (35 mm-es egyenérték: 75 mm), szűrőátmérő: 49 mm, autofókusz, tömege: 186 g

+ INGYEN Tisztítókendő K&F Concept
+ INGYEN Tisztító oldat K&F Concept

104 990 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: OS031a29
Sony FE 35 mm f / 1,4 GM
Objektív digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Sony E bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő, szűrőátmérő: 67 mm, autofókusz, rekeszgyűrű, por- és nedvességállóság, tömege: 524 g

+ INGYEN Tisztítókendő K&F Concept
+ INGYEN Tisztító oldat K&F Concept

629 990 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész 3 db
Termékkód: OS038
Sony Vario-Tessar T* E 16-70 mm F4 ZA OSS
Objektív digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Sony E bajonett, APS-C érzékelő (35 mm-es egyenérték: 24 - 105 mm), szűrőátmérő: 55 mm, autofókusz, stabilizáció, tömege: 308 g

+ INGYEN Tisztítókendő K&F Concept
+ INGYEN Tisztító oldat K&F Concept

433 390 Ft
Átvehető: holnap 18:30-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OS030i5
Sony E 70-350 mm f/4.5-6.3 G OSS
Objektív digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Sony E bajonett, APS-C érzékelő (35 mm-es egyenérték: 105 - 525 mm), szűrőátmérő: 67 mm, autofókusz, por- és nedvességállóság, stabilizáció, tömege: 625 g

+ INGYEN Tisztítókendő K&F Concept
+ INGYEN Tisztító oldat K&F Concept

401 190 Ft
Átvehető: holnap 18:30-tól
Szállításra kész 3 db
Termékkód: OS038b1
TAMRON SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2 (Canon)
Objektív digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Canon EF bajonett, Full Frame érzékelő, szűrőátmérő: 82 mm, autofókusz, stabilizáció, tömege: 904 g

+ INGYEN Tisztító oldat K&F Concept

541 590 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész 3 db
Termékkód: OT337p
Sony FE 24 mm f/1.4 G
Objektív digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Sony E bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő (35 mm-es egyenérték: 36 mm), szűrőátmérő: 67 mm, autofókusz, rekeszgyűrű, por- és nedvességállóság, tömege: 445 g

+ INGYEN Tisztítókendő K&F Concept
+ INGYEN Tisztító oldat K&F Concept

747 890 Ft
Átvehető: holnap 18:30-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OS037
TAMRON 70-180mm F2.8 Di III VXD Sony-hoz
Objektív digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Sony E bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő (35 mm-es egyenérték: 270 - 105 mm), szűrőátmérő: 67 mm, autofókusz, por- és nedvességállóság, tömege: 810 g

+ INGYEN Tisztító oldat K&F Concept

529 990 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OT498a
Samyang AF 18mm f/2.8 Sony FE
Objektív digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Sony FE bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő (35 mm-es egyenérték: 18 mm), szűrőátmérő: 58 mm, autofókusz, tömege: 145 g

+ INGYEN Tisztító oldat K&F Concept

156 790 Ft
Átvehető: holnap 18:30-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SYG2006a2
Canon EF-M 55-200mm f/4.5 - 6.3 IS STM ezüst - Objektív
Típusok
Canon EF-M 55-200mm f/4.5 - 6.3 IS STM ezüst
Objektív digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Canon EF-M bajonett, APS-C érzékelő (35 mm-es egyenérték: 88 - 320 mm), szűrőátmérő: 52 mm, autofókusz, stabilizáció, tömege: 260 g

+ INGYEN Tisztító oldat K&F Concept

123 390 Ft
Átvehető: holnap 18:30-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OC39a
NIKKOR Z 14-30mm f/4.0 S
Objektív digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Nikon Z bajonett, Full Frame érzékelő, szűrőátmérő: 82 mm, autofókusz, por- és nedvességállóság, tömege: 485 g

+ INGYEN Tisztító oldat K&F Concept

560 000 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OI405
NIKKOR 20mm F1.8G AF-S
Objektív digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Nikon F bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő (35 mm-es egyenérték: 30 mm), szűrőátmérő: 77 mm, autofókusz, tömege: 355 g

+ INGYEN Tisztító oldat K&F Concept

419 590 Ft
Átvehető: holnap 18:30-tól
Utolsó termék a raktáron
Termékkód: OI360b
Sony FE 85mm f/1.8
Objektív digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Sony E bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő (35 mm-es egyenérték: 128 mm), szűrőátmérő: 67 mm, autofókusz, tömege: 371 g

+ INGYEN Tisztítókendő K&F Concept
+ INGYEN Tisztító oldat K&F Concept

267 890 Ft
Átvehető: holnap 18:30-tól
Szállításra kész 2 db
Termékkód: OS030k3d
Tamron 70-300mm F/4.5-6.3 Di III RXD Sony E-hez
Objektív digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Sony E bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő, szűrőátmérő: 67 mm, autofókusz, por- és nedvességállóság, tömege: 545 g

+ INGYEN Tisztító oldat K&F Concept

232 890 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész 3 db
Termékkód: OT360s
Sony 55-210 mm F4.5-6.3 fekete
Objektív digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Sony E bajonett, APS-C érzékelő (35 mm-es egyenérték: 83 - 315 mm), szűrőátmérő: 49 mm, autofókusz, stabilizáció, tömege: 345 g

+ INGYEN Tisztítókendő K&F Concept
+ INGYEN Tisztító oldat K&F Concept

134 090 Ft
Átvehető: holnap 18:30-tól
Szállításra kész 3 db
Termékkód: OS030m1
Sony 50mm F1.8 objektív, fekete
Objektív digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Sony E bajonett, APS-C érzékelő (35 mm-es egyenérték: 75 mm), szűrőátmérő: 49 mm, autofókusz, stabilizáció, tömege: 202 g

+ INGYEN Tisztítókendő K&F Concept
+ INGYEN Tisztító oldat K&F Concept

119 990 Ft
Átvehető: holnap 18:30-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OS030l1
Sony FE 24-240 mm F3.5-6.3 OSS
Objektív digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Sony FE bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő (35 mm-es egyenérték: 36 - 360 mm), szűrőátmérő: 72 mm, autofókusz, stabilizáció, tömege: 780 g

+ INGYEN Tisztítókendő K&F Concept
+ INGYEN Tisztító oldat K&F Concept

459 990 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OS030j9
Sony 55mm f / 1.8 ZA Sonnar T
Objektív digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Sony E bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő (35 mm-es egyenérték: 83 mm), szűrőátmérő: 49 mm, autofókusz, tömege: 281 g

+ INGYEN Tisztítókendő K&F Concept
+ INGYEN Tisztító oldat K&F Concept

406 290 Ft
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész 5 db
Termékkód: OS030l6
Canon EF 70-200mm f/4.0 L IS II USM
Objektív digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Canon EF bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő (35 mm-es egyenérték: 320 mm), szűrőátmérő: 72 mm, autofókusz, por- és nedvességállóság, stabilizáció, tömege: 780 g

+ INGYEN Tisztító oldat K&F Concept

644 890 Ft
Átvehető: holnap 18:30-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OC384
M.ZUIKO DIGITAL 17mm silver f/1.8
Objektív digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Micro 4/3 bajonett, Micro 4/3 érzékelő (35 mm-es egyenérték: 34 mm), szűrőátmérő: 46 mm, autofókusz, tömege: 120 g

+ INGYEN Tisztító oldat K&F Concept

206 390 Ft
Átvehető: holnap 18:30-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OL425e
Canon EF 16-35 mm IS USM F4L
Objektív digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, Canon EF bajonett, Full Frame és APS-C érzékelő (35 mm-es egyenérték: 26 - 56 mm), szűrőátmérő: 77 mm, autofókusz, por- és nedvességállóság, stabilizáció, tömege: 615 g

+ INGYEN Tisztító oldat K&F Concept

Leárazás -16 %
469 990 Ft 560 290 Ft
Átvehető: holnap 18:30-tól
Szállításra kész 4 db
Termékkód: OC301b

Objektívek

Digitális fényképezőgépMit jelent az arany óra a fotózásban, és hogyan tudod használni? Állíts be egy fix állóképet! Kezdj el játszani a fényhatásokkal, készíts professzionális képeket. Ebben a...
A kamera táskák praktikusak és vonzó kinézetűek is lehetnek! Olvasd el tesztünket, amelynek során napi...
A Canon márkához keresel objektívet, és nem tudod, melyiket válaszd? Ebben a cikkben körüljárjuk az...

Objektívek

Az objektív fontos része minden digitális fényképezőgépnek. Olyan lencserendszerből áll, amely a tárgy fényképezése során a fényt az érzékelőre irányítja. A kompakt fényképezőgépekhez képest a digitális tükörreflexes fényképezőgépek cserélhető lencséket használnak. Ezek az adott fotózási körülmények alapján vagy a fotós igényeinek megfelelően választhatóak ki.

Új objektív választásakor elsősorban a fényerő és a gyújtótávolság fontos, amely meghatározza a látószöget, továbbá lényeges szempont a képstabilizátor jelenléte és a autofókusz sebessége. Az objektívek között megkülönböztetünk zoom objektíveket, fix gyújtótávolságú objektíveket és speciális objektíveket. Az objektívekhez vásárolhatóak különböző speciális és UV szűrők és további tartozékok.

Objektív kompatibilitás

A merőben eltérő bajonett miatt a Nikon objektívek csak Nikon vázakra fognak passzolni. Hasonló a helyzet a többi gyártóval, mindegyikük egyedi rögzítést használ. Különböző adapterekkel azonban megoldható két gyártó között az átmenet. Az adapteres objektív rögzítés elsősorban a DSLR és MILC videózás miatt került reflektorfénybe. Az adapter lehetővé teszi fotózásra használt lencséink, videós változatokra való konvertálását.

Az objektív szűrők feladata

Gyakori használat mellett az objektív frontlencséjének védelme hatványozottan fontos. Ilyen szerepet látnak el a védő szűrők, de az UV szűrők jelenléte is biztosítja a frontlencse tökéletes karcmentességét. A mai objektívek lencséi már aránylag ellenállóak az UV sugarakkal szemben. Szűrő vásárlása előtt ellenőrizd az objektív vázán feltüntetett átmérőt. Néhány szupertele objektív esetében a szűrőt nem a frontlencse elé csavarozzuk, hanem az objektív testébe csúsztatjuk.

Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó objektívek Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább objektívek A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb objektívek A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: objektívek vélemények
P-DC1-WEB25
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ