Még ma kézbesítjük! Szavazz ránk

ZigBee

A ZigBee nyitott, vezeték nélküli kommunikációs protokollja az egyes eszközök összekapcsolásával okos otthont képes létrehozni, és kiemelkedő szerepet játszik a dolgok internetének fejlődésében (Internet Of Things - IoT). A titkosított kommunikációs rendszeren belül különböző gyártók eszközei csatlakoztathatók a hálózathoz, megőrizve az eszközök kölcsönös kompatibilitását és egyszerű működését.

Egy ZigBee központi egység segítségével egyszerűen kombinálhatod a különböző eszközöket, melyek kényelmesen és interaktív módon kezelhetőek a számítógépről, mobiltelefonról, vagy tabletről. A rendszer további előnye az automatizálás költségeinek drasztikus csökkenése, és a lehetőségek széles tárháza a további bővítéshez.

použitelnost ZigBee

Főbb előnyei

  • megbízható és biztonságos vezeték nélküli kommunikáció
  • számos különböző márka eszközei csatlakoztathatók a rendszerhez (a kompatibilitást az egyes eszközök gyártóinak kell biztosítani)
  • akár a felhasználó is egyszerűen telepíteni tudja
  • minimális energiafogyasztás
  • távvezérlés internetről vagy akár helyben, otthonról is
  • számos eszköz áll rendelkezésre
  • alacsony beszerzési költség és egyszerű bővítés
  • használatához csak egy vezérlőegységre és érzékelőkre van szükség

Milyen eszközök használhatók?

A ZigBee protokoll számos eszközt tud kezelni, többek között termosztátokat, különböző szenzorokat (hőmérséklet, páratartalom, fényerő, CO2), mozgásérzékelőket, riasztókat, valamint a világítást, légkondicionálást, fogyasztásmérőket, IP kamerákat, ajtózárakat, elektromos csatlakozókat, redőnyöket és garázskapukat is.

variabilita ZigBee

Philips Hue – okos világítási rendszer

A Philips Hue egy különleges, zárt okosrendszer a világítás kezeléséhez, amely a ZigBee protokollt használja, ugyanakkor nem támogatja a harmadik féltől származó eszközöket. A csatlakoztatott lámpatesteket kényelmesen kezelheted mobiltelefonod, vagy tableted segítségével akkor is, ha épp kilométerekre tartózkodsz az otthonodtól. 

A geolokációs funkció segítségével, amely a mobiltelefon beépített GPS-vevőjét használja, az okosvilágítás ki- és bekapcsolható, ha útközben elérsz egy bizonyos pontra. Például felkapcsolhatod a világítást a kocsifeljárónál, ha már csak 50 méterre vagy az otthonodtól. A Philips Hue az Apple HomeKit programmal is működik, így elérhető a hangvezérlés lehetősége is

Apple Homekit

IFTTT

Ha a ZigBee kompatibilis az IFTTT-vel, reagálni tud bizonyos külső hatásokra, például a telefon értesítéseire vagy az időjárás változásaira. Ha különböző szenzorokhoz, például fényérzékelőkhöz vagy termosztátokhoz kapcsolódik, képes saját feltételrendszerek alapján önállóan szabályozni, hogy mikor kapcsolja fel vagy kapcsolja le a világítást, illetve hogy milyen beállításokkal üzemeljen

IFTTT

Hogyan működik a vezeték nélküli kapcsolat?

Európában a ZigBee vezeték nélküli adatátvitel a 868 MHz-es frekvencián történik. Ennek köszönhetően a 2,4 és 5 GHz-es WiFi, valamint a különböző mikrohullámú eszközök által okozott interferencia nem zavarja a rendszer működését. A vezérlő egység hatósugara 100 méter kültéren és 50 méter az épületen belül. Mivel azonban a legtöbb eszköz Mesh hálózati topológiával kapcsolódik egymáshoz, az egyes eszközök is továbbítanak jeleket egymásnak. Ennek köszönhetően a hatótávolság is nő – vagyis minél több eszközzel rendelkezel, annál több további eszközt tudsz elérni.

Az emberi szervezetre gyakorolt hatások szempontjából azt is fontos kiemelni, hogy a sugárzás mértéke minimális. A ZigBee termékek a mobiltelefonokkal összevetve 4000-szer alacsonyabb sugárzást bocsátanak ki.

topologie mesh

Olyan egyszerű!

A ZigBee eszközeinek segítségével akkor is szemmel tarthatod az egész háztartást a telefonodon, ha épp távol vagy az otthonodtól. Az érzékelőknek köszönhetően arról is értesülsz, hogy nem történt-e valamilyen váratlan esemény, hiszen a rendszer ilyen esetben automatikus figyelmeztetést küld. Egyszóval akkor is felügyelheted az otthonodat, ha épp nem tartózkodsz ott.

A ZigBee rendszer felismeri az aktuális pozíciódat és automatikusan aktiválódik. Bekapcsolja a fűtést, beállítja a redőnyöket a megfelelő pozícióba és így tovább. Amikor elhagyod az otthonodat, a rendszer aktiválja a riasztót, csökkenti a fűtési hőmérsékletet és elvégez minden egyéb feladatot, amellyel távolléted esetére megbíztad. Mindezeknek köszönhetően időt és pénzt takaríthatsz meg, és feleslegesen aggódnod sem kell.

0
Nyomtatás

Azonnal elérhető termékek gyors kiszállítással

Kedvezőbb árú termékek és prémium szolgáltatások cégek számára

Felbontott, újszerű és használt termékek

Ajándékutalványok minden alkalomra


27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
P-DC1-WEB10
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és az Ön beleegyezésével weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadja a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési hálózatokon.
További információ Kevesebb információ