Lenyestük az árainkat Huawei watch GT 3 Pro

Xiaomi MIUI: kiterjesztés modern funkciókkal

Termékkatalógus

Cikk

• Szerző: Szerkesztőség

A Xiaomi MIUI egy kiterjesztés az Android operációs rendszer felett, amelyet a Xiaomi telefonok alkalmaznak. Legújabb verziója, a MIUI 12 generáció 2020 májusában mutatkozott be, amelyet kellemes megjelenés, számos hasznos funkció és változatos szoftver jellemez. Hogyan néz ki a Xiaomi MIUI kiterjesztés és mit várhatunk tőle?

Xiaomi MIUI 12-banner

Xiaomi MIUI – TARTALOM

 1. Mi a Xiaomi MIUI kiterjesztés?
 2. Galéria – Hogyan mutat a Xiaomi MIUI?
 3. A Xiaomi MIUI változatos szoftvereket tartalmaz
 4. Az újonnan bevezetett MIUI 12 változat
 5. Mely telefonok kapnak MIUI 12-t?
 6. Hogyan néz ki a MIUI 11?
 7. A MIUI kiterjesztés fejlődésének története

Mi a Xiaomi MIUI kiterjesztés?

A MIUI kiterjesztéssel minden Mi és Redmi telefonban találkozhatunk, kivéve a Mi A termékvonalat, amely tiszta Androiddal lett felszerelve. Idővel nagyon kedvelt lett a felhasználók körében, és a MIUI 11 gyakran jobb teljesítménybeli eredményeket ért el, mint a tiszta Android.

A MIUI kiterjesztés legújabb verziója a 12-es sorszámot kapta, és az Android 10 operációs rendszeren alapszik. Számos hasznos funkciót kínál a felhasználók számára, és már első pillantásra kijelenthető, hogy az elegáns megjelenés is az előnyei közé tartozik. A MIUI részben az iOS operációs rendszerre emlékeztet, mivel nem találunk semmiféle applikációs menüt - minden widget és alkalmazás a kezdőképernyőn található.

Xiaomi MIUI
Láthatjuk, hogy elegáns megjelenésével a MIUI kiterjesztés határozottan nincs elmaradva.

Már a MIUI 10 verziót is alávetették a kínai AnTuTu benchmarknak, amelynek során jobb termelékenységi eredményeket ért el, mint a tiszta Android. A korábbi, MIUI 11 verzió a kiadása után ugyanolyan eredményeket produkált, ám ezúttal egymással lettek összehasonlítva. Az újabb változat valamivel jobb eredményt mutatott, így elmondhatjuk, hogy a tiszta Androidnál sokkal többre képes.

A felület egyik rendkívül népszerű funkciója az Always on Display funkció, amely az AMOLED kijelzőkkel ellátott telefonokon működik. Ez a funkció csak a kijelző azon részét használja, amelyre pillanatnyilag szükséged van, még akkor is, ha a telefonod mindig zárolva van. Így anélkül nézheted meg az időt, a dátumot, az új értesítéseket és sok mást, hogy hozzá kellene érned a telefonhoz.

Emellett a funkció a frissítésekkel folyamatosan fejlődik. A felhasználó most már beállíthatja - többek között - az óra új stílusát, vagy például, a telefonra beérkező értesítések animációját.

 Xiaomi MIUI 11 - analóg óra design   Xiaomi MIUI 11 - digitális óra design   Xiaomi MIUI 11 - digitális óra design 
Most már számos digitális és analóg óramegjelenés közül választhatunk. A bal oldalon az egyik analóg óra design látható. Középen egy virággal díszített digitális óra foglal helyet, míg a jobb oldal egy másik típusú digitális óra található, a Hold témájával.

Galéria – Hogyan mutat a Xiaomi MIUI?

Képek a MIUI 11 verzióból.

Kezdőképernyő

Xiaomi MIUI - Kezdőképernyő
Kezdőképernyő
Xiaomi MIUI - Zárolt telefon kezdőképernyője
Zárolt telefon kezdőképernyője

Beállítások

Xiaomi MIUI - Az általános beállítások menüje
Az általános beállítások menüje
Xiaomi MIUI - Hívásbeállítások
Hívásbeállítások
Xiaomi MIUI - Az ikonok elrendezésének beállítása
Az ikonok elrendezésének beállítása
Xiaomi MIUI - sötét mód beállítása
A sötét mód beállítása

Környezet

Xiaomi MIUI - Új névjegy hozzáadása
Új névjegy hozzáadása
Xiaomi MIUI - Gyors keresősáv
Gyors keresősáv
Xiaomi MIUI - A telefonszám megadása
A telefonszám megadása
Xiaomi MIUI - Felső sáv
Felső legördülősáv
Xiaomi MIUI - Háttér kiválasztása
Háttér kiválasztása
Xiaomi MIUI - Új naptári esemény létrehozása
Új naptári esemény létrehozása

Alkalmazások

Xiaomi MIUI - Naptár
Naptár
Xiaomi MIUI - Aktivitás
A felhasználó aktivitásának nyomon követése
Xiaomi MIUI - Google Play Áruház
Google Play Áruház
Xiaomi MIUI - Galéria
Galéria
Xiaomi MIUI - Útmutató kezdőknek
Útmutató kezdőknek
Xiaomi MIUI - Rendszer alkalmazások frissítése
Rendszer alkalmazások frissítése

Kamera

Xiaomi MIUI - kamera
Kamera
Xioami MIUI - kamera pro
A kamera további funkciói
Xiaomi MIUI - kamera video
Videókészítés

A Xiaomi MIUI változatos szoftvereket tartalmaz

A felhasználói felület mellett a MIUI kiterjesztés 40 szoftveralkalmazást is tartalmaz, amellyel a tiszta Andoridon nem találkozhatunk. Kiválasztottunk ezekből 3-at, amelyet közelebbről is megnéztünk.

 • Fájlkezelés – Azon alkalmazáson egyike, amely hiányzik a tiszta Androidról, ám a felhasználók megtalálhatják a MIUI felületen. Az applikáció átlátható és lehetővé teszi, hogy a fájlokat típusonként vagy hagyományos módon, a tárgystruktúra normál nézetében tekintsük meg. A felhasználónak pedig lehetősége nyílik a fájlok másolására, mozgatására, törlésére, megosztására vagy tömörítésére.
 • Számológép – Szinte minden telefonon megtalálható. Ám a MIUI felületen lévő számológép okosabb. Alap üzemmódban egy általános számítási műveleteket magában foglaló, közönséges számológép. Azonban, ha a haladó funkciókra kattintasz a bal alsó sarokban, egyéb funkciók egész tárházával találhatod szemben magad, beleértve a logaritmusos és trigonometrikus függvényeket is.
 • Szkenner – Papíralapú dokumentumok beolvasáshoz és digitalizálásához QR-kód olvasóként is használható. Mindössze annyit kell tenned, hogy elindítod az alkalmazást és a kamerát a tárgyra irányítod. Dokumentumok esetében pontosan ugyanez a forgatókönyv, ám utána már a felhasználótól függ, hogy átalakítja-e fekete-fehérré, vagy a OCR funkció segítéségével szöveggé konvertálja azt.
Xiaomi MIUI 11 - FÁJLKEZELŐ alkalmazás screenshot   Xiaomi MIUI 11 - SZÁMOLÓGÉP alkalmazás screenshot   Xiaomi MIUI 11 - SZKENNER alkalmazás screenshot 
A bal oldalon a fájlok típusát láthatjuk megtekintés közben a fájlkezelő alkalmazásban. Középen egy egyszerű számológép alkalmazás, a jobb oldalon pedig a beolvasó applikáció található.

Az újonnan bevezetett MIUI 12 változat

A legújabb verzió, amelyet 2020. április 27-én mutattak be, a MIUI 12 nevet kapta. A végső változattal a kiválasztott telefonok 2020 júniusában lettek gazdagabbak. Az új verzió rengeteg újítással, fejlesztéssel és letisztultabb megjelenéssel érkezik.

A kínai Xiaomi gyártó által bevezetett innovációk egyike a Dark mode 2.0 sötét mód új verziója. A korábbi, MIUI 11 verzió sötét módjával ellentétben, például, képes lesz a hátterek elmosására vagy a szövegek szerkesztésére úgy, hogy még olvashatóak legyenek, de ne fárasszák a szemet.

 Xiaomi MIUI 12 - Sötét üzemmód - öszehasonlítás a sötét háttérkép után 
Összehasonlítás az eredeti sötét üzemmóddal, és a telefon megjelenése, miután a kijelző besötétül.

Az egyéb vizuális fejlesztések részét képezi egy izgalmas újítás az új élő háttérképek formájában, amely magában foglalja a Mars, a Föld vagy a Hold képét is. Ezek a háttérképek egyedülállóak, hiszen a Xiaomi a Mars kutatási adatait felhasználva alkotta meg a bolygó felületének pontos, 3D-s modelljét.

i A kiterjesztést az alábbi modellek is használják

A zárolt képernyőn a felhasználók a távolból csodálhatják meg a bolygót, a telefon feloldását követően pedig a sikeres animáció segítségének köszönhetően a vörös felület képét láthatják. A Hold vagy a Föld élő háttérképe ugyanígy működik.

 Xiaomi MIUI 12 - Példa a Mars élő háttérképéhez - zamknutá obrazovka   Xiaomi MIUI 12 - Példa a Mars élő háttérképéhez - kezdőképernyő 
Itt látható egy példa a Mars bolygó élő háttérképére. Bal oldalon a zárolt képernyő képe foglal helyet. A jobb oldalon azt láthatjuk, hogyan fest a kezdőképernyő a telefon feloldását követően.

A Xiaomi MIUI 12 az adatvédelem szempontjából is jobb kezelhetőséget biztosít. A telefon mostantól monitorozni fogja a telepített alkalmazásokat és kiértékeli azokat, amelyek kockázatosak és visszaélnek az engedélyezéssel.

Ezen fejlesztés részeként három funkciót üdvözölhetünk. Az első a Flare funkció, amely eltárolja az összes engedéllyel kapcsolatos információt és értesíti a felhasználót, ha egy alkalmazás hozzáférést kér a kamera, a mikrofon vagy a GPS helymeghatározás használatához.

A második funkció a Barbed Wire, amelynek köszönhetően a felhasználó képes lesz a mikrofonhoz, kamerához vagy GPS helymeghatározáshoz történő hozzáférés további kezelésére. A harmadik a Mask System nevet kapta, amely értékeli a kockázatos és megbízhatatlan alkalmazásokat és megtagadja a hozzáférésüket az érzékeny adatokhoz.

Végül, de nem utolsó sorban, a felhasználók egy új fitnesz funkcióval is találkozhatnak. A gyorsulásmérővel ellátott Xiaomi telefonok nem csak rögzítik a lépéseket, de egyéb sporttevékenységek, mint például kerékpározás vagy kocogás esetén is jó használatot tesznek.

Ez az új funkció a Mi Health alkalmazásban található meg, amelynek hála a felhasználó az alvási szokásait is nyomon követheti, és ehhez mindössze csak a párnája vagy a takarója alá kell helyeznie a telefont. A funkció képes a REM fázis, az álmodás vagy a horkolás hosszának rögzítésére.

 Xiaomi MIUI 12 - Funkció az alvás monitorozásához   Xiaomi MIUI 12 - Mi Health funkció 
A bal oldalon az alvásmonitorozás funkció és annak beállításai láthatóak. A jobb oldali kép pedig a Mi Health funkciót és a felhasználó tevékenység összefoglalóját mutatja be.

Mely telefonok kapnak MIUI 12-t?

2020. június

 • Xiaomi Mi 9
 • Xiaomi Mi 9T
 • Xiaomi Mi 9T Pro

Később

 • Xiaomi  Remi Note 7
 • Xiaomi  Remi Note 7 Pro
 • Xiaomi  Redmi Note 8 Pro
 • Xiaomi  Pocophone F1
 • Xiaomi  Mi 10 Pro
 • Xiaomi  Mi 10
 • Xiaomi  Poco F2 Pro
 • Xiaomi  Mi 10 Lite
 • Xiaomi  Mi Note 10
 • Xiaomi  Mi 8
 • Xiaomi  Mi 8 Pro
 • Xiaomi  Mi MIX 3
 • Xiaomi  Mi MIX 2S
 • Xiaomi  Mi 9 SE
 • Xiaomi  Mi 9 Lite
 • Xiaomi  Redmi Note 7S
 • Xiaomi  Redmi Note 9
 • Xiaomi  Mi MAX 3
 • Xiaomi  Mi 8 Lite
 • Xiaomi  Redmi Y3
 • Xiaomi  Redmi 7
 • Xiaomi  Redmi 6 Pro
 • Xiaomi  Redmi Note 6 Pro
 • Xiaomi  Redmi Note 5
 • Xiaomi  Redmi Note 5 Pro
 • Xiaomi  Redmi Y2/ Redmi S2
 • Xiaomi  Redmi 6A
 • Xiaomi  Redmi 6
 • Xiaomi  Mi Note 3
 • Xiaomi  Mi MIX 2
 • Xiaomi  Redmi Note 8T
 • Xiaomi  Redmi 8
 • Xiaomi  Redmi 8A
 • Xiaomi  Redmi 7A
 • Xiaomi  Redmi Note 9s
 • Xiaomi  Redmi Note8
 • Xiaomi  Mi Note10 Lite
 • Xiaomi  Redmi 8A Dual
 • Xiaomi  Redmi Note 9 
 • Xiaomi  Redmi Note 9 Pro 

Hogyan néz ki a MIUI 11?

A MIUI 11 korábbi verzióját 2019 szeptemberében mutatták be. Az előző verzióhoz képest modernebb és letisztultabb felhasználói felülettel érkezett.

Az egyik fő újítás a sötét üzemmód támogatása volt, amelyet állandóan vagy pár órára is be lehetett állítani. A sötét üzemmód a korábbi, MIUI 10 verzióban is felbukkant már, ám csak bizonyos alkalmazásokban, tehát ez inkább csak részleges támogatás volt. Azonban, a MIUI 10-ben ez a mód teljes mértékben vonatkozik az egész rendszerre, és a legtöbb sötét módot támogató alkalmazás automatikusan vált át.

Speciális kímélő üzemmód. Ha éppen utazol valahová a telefonoddal és nincs a közelben elektromos hálózat, akkor bizonyára értékelni fogod ezt az újdonságot. Ugyanis, ha az eszközödet csak a számodra szükséges alapfunkciókra korlátozod, az akkumulátor energiafelhasználása jelentősen csökken. A számítások szerint ilyenkor az akkumulátor 24 órán belül mindössze 5%-ot merül.

A Family guard az egyik legérdekesebb funkció, amelyet főleg a szülők fognak használni. Ez a funkció lehetőséget nyújt a készülék helyzetének valós idejű ellenőrzésére vagy a különféle alkalmazások és játékok korlátozására. A szülők ezáltal áttekintést kaphatnak arról, hol tartózkodnak éppen csemetéik, vagy nem töltik-e az idejüket a telefonnal még késő éjszaka is.

Xiaomi MIUI 11 - a globális sötét mód beállítása  Xiaomi MIUI 11 - a speciális kímélő üzemmód kezdőképernyője 
A bal oldali kép az egész telefonra érvényes, globális sötét üzemmódot ábrázolja. A jobb oldalon egy példát láthatunk arra, hogyan fest a kezdőképernyő a speciális kímélő üzemmód beállításakor.

A MIUI kiterjesztés fejlődésének története

A MIUI első verziója 2010. augusztus 16-án látott napvilágot. Egy olyan felületről van szó, amelyet a Xiaomi mobiltelefonokkal együtt fejlesztenek. Az évtized során a kínai vállalat számos olyan aprósággal rukkolt elő, amelyek megkönnyítik a telefon mindennapos használatát.

A Xiaomi MIUI első verziója - kezdőképernyő  Xiaomi MIUI v5 - kezdőképernyő  Xiaomi MIUI 11 - kezdőképernyő 
Itt a kiterjesztés fokozatos fejlődését láthatjuk. Bal oldalon a MIUI V1 legelső verziója. Középen a MIUI 5, míg a jobb oldalon a MIUI 11. verziója foglal helyet.
i Még érdekelhet

Ha többre vágysz a tiszta Androidnál, valamint sikeres felületet és számos hasznos funkciót szeretnél biztosítani a telefonod számára, akkor a Xiaomi MIUI kiterjesztéssel minden bizonnyal meg leszel elégedve.

0
Nyomtatás
P-DC1-WEB33
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és az Ön beleegyezésével weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadja a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési hálózatokon.
További információ Kevesebb információ