Akvizice ApF HU AP+ plus nový vizuál

Fúvós hangszerek

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Hangszer
Szájharmonika
(97)
Furulya
(42)
Okarina
(21)
Kazoo
(15)
Melodika
(14)
Hangolás
A
(15)
A-moll
(1)
Bb
(13)
C
(124)
D
(15)
Anyag
ABS
(3)
Fa
(32)
Fa / műanyag
(4)
Alumínium
(5)
Kerámia
(13)
Szín
Bézs
(8)
Fehér
(6)
Fekete
(29)
Piros
(15)
Lila
(4)
Grafika
(8)
Barna
(15)
Mix
(14)
Kék
(16)
Natural
(6)
Rózsaszín
(3)
Ezüst
(87)
Zöld
(7)
Arany
(16)
Sárga
(6)
Szűrés

A fúvós hangszerek a legnépszerűbb hangszerek közé tartoznak. Alkalmasak a hangszerekkel most ismerkedő kezdők és a haladó játékosok számára is. A fúvós hangszerek több kategóriába sorolhatók. Olvass tovább és válaszd ki azt a hangszert, amelyik pontosan megfelel az elképzeléseidnek.

Tovább

Milyen elven működnek a fúvós hangszerek?

A fúvós hangszer, vagy aerofon, a levegő áramlásával állít elő hangokat. Más szóval a játékos a hangszerbe fúj (lélegzik). A fúvós hangszer típusától függően a lehelet a furat peremére csapódik, mint a fuvola esetében, vagy a rezonátorokon keresztül (oboa, fagott). A hangszerbe áramló levegő a szájrész felhelyezésekor is mozgásba kerülhet.

Melyek a fúvós hangszerek különböző típusai

A fúvós hangszer három fő típusra osztható: fafúvós, rézfúvós és többszólamú. A múltban a fúvós hangszerek a felhasznált anyag szerint voltak csoportosítva. Manapság a konstrukció típusát is figyelembe veszik.

Fafúvós hangszerek

A fafúvós hangszerek alkotják az első kategóriát. Nevüket arról az anyagról kapták, amelyből régebben készültek; manapság már más anyagból is készülhetnek, de még mindig ebbe a csoportba tartoznak. A fa a hagyományos anyag, amely a hangszer összetéveszthetetlen hangját adja. De találkozhatunk fémmel vagy műanyaggal is. A fuvolákat a hang előállításának módja szerint tovább csoportosítják furulyákra és egy- vagy kétszólamú fából készült hangszerekre.

Rézfúvós hangszerek

A rézfúvós hangszerek vagy rézfúvók leggyakrabban sárgarézből készülnek. Ez egy olyan fúvós hangszer, amelybe egy fúvókán keresztül fújnak bele. A hangot a légoszlop rezonanciája állítja elő. Leggyakrabban a klasszikus zenében, a népzenében, a countryban, de a jazzben is hallhatók, és újabban a pop- és tánczenében is helyet kaptak.

Többszólamú fúvós hangszerek

A többszólamú fúvós hangszerek két fő csoportra oszthatók, nevezetesen a billentyűzet nélküli többszólamú hangszerekre, amelyek közé tartozik például a szájharmonika, valamint a billentyűs hangszerekre. A billentyűs fúvós hangszerek közé tartozik az orgona, a harmonika, a harmónium és a duda.

A fuvolák a legnépszerűbb fafúvós hangszerek

A fuvolák a legrégebbi fafúvós hangszerek közé tartoznak. Teljesen kezdők számára megfelelő fúvós hangszer, mert a játék rajtuk nem nehéz, és más hangszerekhez képest olcsók. Milyen típusok közül választhatsz?

  • A furulyák gyakran a hivatásos zenészek első hangszerei. Ideális választás kezdő hangszernek minden korosztály számára. Az ujjrendjük nem bonyolult. További előnyük az alacsony beszerzési ár. A műanyag furulyák már néhány ezer forintért megvásárolhatók.
  • A fuvolák ma már kizárólag fémből készülnek. A legtöbb esetben a játékos kezdetben rekorderen játszik. A fuvolán való játék fejlettebb és más fúvótechnikát igényel. A fuvolák a kamara- és szimfonikus zenekarok részei. Egyedi hangzásuk számos zenei műfajban felismerhető.
  • A pánsípok a legrégebbi hangszerek közé tartoznak. Nád-, fa- vagy bambuszsípokból készülnek, amelyeket egyetlen sorba raknak össze. Ma már üveg, fém vagy műanyag pánsíp is kapható. Egyedi hangja mitikus hangulatot idéz.
  • Az ír furulyáknak csak hat lyuk van a tetején, és két oktávot tudnak játszani. Ezek Írország jellegzetes hangszerei. Az ír furulyán játszani nem nehéz. Többféle hangnemben készülnek. Kezdőknek a D hangnemben lévő ír fuvola megfelelő, mivel a legtöbb ír dal ebben a hangnemben szól.

A jazz és a szaxofon összetartozik

A szaxofonok egylapos, fából készült hangszerek, ami kissé paradoxon, hiszen a kezdetektől fogva rézlemezből készültek. A szaxofon főként a jazz-zenészek által használt fúvós hangszer. Eredetileg azonban fúvószenekarok és katonai zenekarok számára készült. Kialakítása és játékmódja miatt a fából készült hangszerek kategóriájába tartozik. Milyen típusú szaxofonok közül választhatsz?

  • A szopránszaxofonok egy oktávval magasabban szólnak, mint a tenorszaxofonok. A szopránszaxofon a harmadik legkisebb szaxofon. Nincs ívelt csöve, így megjelenésében a klarinétra hasonlít. Vannak olyan típusok, amelyeknek van ívelt csöve.
  • Az altszaxofonok a legnépszerűbbek és a legtöbbet használtak közé tartoznak. Az altszaxofont leggyakrabban jazz, funk és blues dalokban hallhatjuk. Az altszaxofonra a klasszikus zenében is vannak szólamok.
  • A tenorszaxofonok közepes méretűek. Szólóhangszerként a jazzben, a bluesban és más rokon műfajokban használják. A tenorszaxofon fúvószenekarokban hallható, és a big bandek része is.
  • A baritonszaxofonoknál a cső többszörösen meghajlik a szájrésznél, hogy a hangszer ne legyen túl magas. A baritonszaxofon egy oktávval mélyebben szól, mint az altszaxofon. Van egy plusz billentyűje, amely lehetővé teszi a mély hangok megszólaltatását.
  • A gyermekeknek szánt szaxofonoknak meg kell felelniük a fiatal zenész életkorának és fizikai alkatának. Egy nehéz hangszer túlságosan megterhelheti a gyermek gerincét.

i

Az te gyermeked fuvolázik? Ha folytatni szeretné a fúvós hangszerek gyakorlását, akkor a fuvola vagy a szaxofon lehet a következő lépés. A szaxofon esetében a Chalumeau előkészítő fúvós hangszer a fiatalabb gyermekek számára.

A klarinét a fúvós zenekarok szerves részét képezi

A klarinétek egylemezes fúvós hangszerek. Más hangszerek, mint például a szaxofon, a klarinétból fejlődtek ki. A szimfonikus és standard zenekarok szerves részét képezik, és klasszikus és jazzdarabok megszólaltatására használják őket. A rezesbandákban és a népzenében is népszerűek. Hogyan oszthatók fel a klarinétok?

  • A basszusklarinétok leggyakrabban szimfonikus zenekarokban, klarinétegyüttesekben és jazz big bandekben használatosak. Egy oktávval mélyebben szólnak, mint a B-klarinét.
  • A gyermekklarinétok készülhetnek műanyagból vagy fából. A legtöbb esetben Chalumeau átmeneti fúvós hangszerről van szó. Egyszerű billentyűrendszerrel rendelkezik, amely rövid ujjakkal is könnyen játszható.

Fúvós hangszerek - rézfúvós hangszerek felosztása

A rézfúvós hangszerek számos érdekes lehetőséget kínálnak a kezdők és a nagyon haladó zenészek számára.

  • A trombiták a legnépszerűbb rézfúvós hangszerek. Ezek képesek a legmagasabb hangszín kialakítására. A trombita alapja egy sárgaréz cső. Számos zenei műfajban használják. A leggyakrabban használt trombita B hangolású.
  • A harsonák ("pozan") az egyik legrégebbi fém hangszerek közé tartoznak. Az első modern harsonát a 15. században alkották meg. Leggyakrabban kvintettekben, kvartettekben, zenekarokban használják őket, szólóhangszerként pedig gyönyörűen szólnak.
  • A tubát a basszus rézfúvós hangszerek közé sorolják. A tuba először a 19. században jelent meg. A zenész általában ül, amikor tubán játszik, mert a tuba elég nehéz. Ez az egyik legmélyebb hangú hangszer.
  • A kürt a 18. században látta meg a napvilágot. A vadászkürtökből fejlődött ki, amelyeket vadászat közbeni fanfárok megszólaltatására használtak. A kürtnek jellegzetes alakja van. A hangcső csavart és több mint 4 méter hosszú.
  • A szárnykürtök a trombitával rokon rézfúvós hangszerek. A fő különbség a szélesebb és kónikusabb cső. A szárnykürtöt többnyire B hangolásban hangolják. Három, néha négy szeleppel rendelkezik. A trombitához képest a hangja lágyabb.

i

A pozaun és a harsona nem két különböző hangszer. A harsona elnevezés a latinból, a pozaun a németből származik. Mindkét név szinonim, így szabadon felcserélhetők.

A szájharmonikák nem csak a folk és a countryzenéhez tartoznak. Sokkal szélesebb körű a felhasználásuk

A szájharmonikák a többszólamú fúvós hangszerek családjába tartoznak. Választhatsz klaviatúra nélküli vagy klaviatúrával ellátott hangszert. Milyen típusú szájharmonikák közül választhatsz?

  • A szájharmonikák kis kézi hangszerek, amelyeknek nincs klaviatúrájuk. A fúvós harmonikákat tovább osztják kromatikus és diatonikus harmonikákra. A játékos a szájharmonikát egy kézzel vagy mindkét kézzel tartja, vagy egy speciális tartóra rögzítve használhatja, hogy a keze szabad maradjon.
  • A melodika klaviatúrával ellátott fúvós hangszer. A melodikákhoz gyakran egy műanyag csövet erősítenek, hogy a játékos mindkét kezével játszhasson rajta. Kétféle változatban (20 és 37 billentyű) kaphatók.
  • Az akkordionok, más néven húzóharmonikák többszólamú fúvós hangszerek billentyűzettel. A hangforrások fém, műanyag vagy fanyelvek. A vonóharmonikába a levegő a fújtató mozgatásával jut be.

i

Az orgona a legnagyobb fúvós hangszer. Hangkeltése szerint többszólamú fúvós hangszer, mechanikája szerint pedig billentyűs hangszer. Egy orgona több tízezer sípból állhat.

Nem hagyományos fúvós hangszerek

Szeretnél zenével foglalkozni, de a klasszikus hangszerek nem vonzanak? Akkor próbáld ki a nem hagyományos fúvós hangszerek játékát. Ezek nem divatos újdonságok. Inkább visszatérés az ősi fúvós hangszerekhez, amelyek az utóbbi években reneszánszukat élték.

Zsebben hordható fúvós hangszer

A nem hagyományos fúvós hangszerek közös jellemzője, hogy nagyon kicsi a méretük, így különösebb gond nélkül elférnek a zsebedben. Miről is van szó?

  • A kazoo egyfajta membránofon. Fémből vagy műanyagból készül. A levegő áthalad a papírmembránon, és sajátos zúgó hangot ad ki.
  • A doromb a szibériai sámánok hagyományos hangszere. Manapság kísérő- és szólóhangszerként használják. Fémből, bambuszból és pálmafából készül.
  • Az okarinák a valaha készült legrégebbi hangszerek közé tartoznak. Egyes típusai akár 12 000 évesek is lehetnek. A tipikus okarina zárt, négy-tizenkét lyukkal és szájharmonikával rendelkezik.

Egy fúvós hangszer nem nélkülözheti a speciális tartozékokat

A fúvós hangszer rendszeresen tisztítandó. Az egyszerűbb fából készült hangszerek esetében általában meg lehet elégedni az alapvető tartozékokkal. A haladó zenészek nem nélkülözhetik a kottaállványt és a metronómot. A hangszer típusától függően szükség lehet tartalék lemezekre, fúvókákra vagy szivacsokra.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
235 termék
Hohner Melodica Student 32 BL - Melodika Típusok
Hohner Melodica Student 32 BL
Melodika - 32 billentyű, anyaga műanyag, a csomag tartalma koffer, fúvóka, heveder és hosszabbító tömlő
20 290 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: HHRb10
Veles-X Jaw Harp 12 Silver
Doromb - anyaga: fém, méret: 85 mm
4 890 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VELX01h3
HOHNER Melody Star C-major
Szájharmonika - diatonikus, 8 csatorna, C hangolás, anyaga műanyag, tok a csomag része
8 590 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HHRd40
Hohner Melodica Superforce 37
Melodika - 37 billentyű, anyaga műanyag, a csomag tartalma koffer, fúvóka, heveder és hosszabbító tömlő
26 990 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: HHRb12
Smart HY-627 (BL) - Kazoo
Típusok
2,9 12×
Smart HY-627 (BL)
Kazoo - anyaga műanyag, a csomag tartalma 1 db, kék kivitel
760 Ft -tól
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SMId01
Aulos 509B SYMPHONY
Furulya - alt furulya, F hangolás, angol (barokk) fogás, tagok száma 3, anyaga műanyag, kenőanyag, tok, hüvelykujj tartó, ujjrend táblázat és törlőkendő a csomag része
12 790 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AULSa07
HOHNER B95860
Furulya - szoprán furulya, C hangolás, angol (barokk) fogás, tagok száma 2, anyaga fa / műanyag, tok és törlőkendő a csomag része
11 590 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HHRa14
Veles-X Jaw Harp 14 Red
Doromb - anyaga: fém, méret: 92 mm
5 090 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VELX01h4
Hohner Melodica Fire 32 RD
Melodika - 32 billentyű, anyaga műanyag, a csomag tartalma koffer, fúvóka, heveder és hosszabbító tömlő
21 590 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: HHRb06
Hohner Melodica Ocean 32 BL
Melodika - 32 billentyű, anyaga műanyag, a csomag tartalma koffer, fúvóka, heveder és hosszabbító tömlő
20 590 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: HHRb07
Veles-X Jaw Harp 6 Blue
Doromb - anyaga: fém, méret: 64 mm
3 890 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VELX01h1
HOHNER Special 20 Bb-major
Szájharmonika - diatonikus, 10 csatorna, Bb hangolás, anyaga műanyag, tok a csomag része
17 390 Ft
Utolsó termék a raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HHRd56
HOHNER Blues Harp A-major
Szájharmonika - diatonikus, 10 csatorna, A hangolás, anyaga fa, tok a csomag része
13 890 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HHRd09
Smart WCL-71
Klarinét - chalumeau, anyaga: fa, csomag tartalma: tok és törlőkendő
17 190 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SMAb01
SMART WRS-26B(BK)
Furulya - szoprán furulya, C hangolás, angol (barokk) fogás, tagok száma 3, anyaga műanyag, tok, ujjrend táblázat és törlőkendő a csomag része
2 490 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SMIb13
HOHNER Special 20 A-major
Szájharmonika - diatonikus, 10 csatorna, A hangolás, anyaga műanyag, tok a csomag része
13 890 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HHRd55
HOHNER Marine Band 1896 A-major
Szájharmonika - diatonikus, 10 csatorna, A hangolás, anyaga fa, tok a csomag része
11 590 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HHRd24
HOHNER Hot Metal G-major
Szájharmonika - diatonikus, 10 csatorna, G hangolás, anyaga műanyag, tok a csomag része
5 490 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HHRd23
Smart HY-627 (YE) - Kazoo
Típusok
2,9 12×
Smart HY-627 (YE)
Kazoo - anyaga műanyag, a csomag tartalma 1 db, sárga kivitel
840 Ft -tól
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SMId04
HOHNER Silver Star A-dúr
Szájharmonika - diatonikus, 10 csatorna, A hangolás, anyaga műanyag, tok a csomag része
6 110 Ft -tól
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HHRd50
Canto CR101 Dark Brown - Furulya Típusok
1,0
Canto CR101 Dark Brown
Furulya - szoprán furulya, C hangolás, angol (barokk) fogás, tagok száma 3, anyaga műanyag
2 190 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CNTa02
HOHNER Speedy cherry/pink - Szájharmonika Típusok
1,0
HOHNER Speedy cherry/pink
Szájharmonika - diatonikus, 4 csatorna, C hangolás, anyaga műanyag
2 390 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HHRd66
GOLDEN CUP JH 020 D
Szájharmonika - diatonikus, 20 csatorna, D hangolás
3 230 Ft -tól
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: GLCa13
Canto CR101 Red - Furulya
Típusok
1,0
Canto CR101 Red
Furulya - szoprán furulya, C hangolás, angol (barokk) fogás, tagok száma 3, anyaga műanyag
Leárazás -11 %
2 490 Ft 2 790 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CNTa05

Fúvós hangszerek

Fúvós hangszerek

A Fúvós hangszerek kategóriában összesen 235 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó fúvós hangszerek Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább fúvós hangszerek A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb fúvós hangszerek A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: fúvós hangszerek vélemények
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ