Válaszd ki azt az elemet az oldalon, amelyet a hiba érint

A megrendelt termékeket biztonságosan átveheted az AlzaBox automatánk egyikében.

Több mint 10 000 termék

raktáron Budapesten.

Výprodej Lendülj újra formába

Mobil operációs rendszerek összehasonlítása

Termékkatalógus

Ha okostelefont választ, az operációs rendszer (OS) az egyik legfontosabb megfontolandó paraméter. Azért, hogy megkönnyítsük a választást közülük, cikkünk áttekintést nyújt az elérhető operációs rendszerekről, erősségeikről és gyengeségeikről.

Ha okostelefont választ, az operációs rendszer (OS) az egyik legfontosabb megfontolandó paraméter. Azért, hogy megkönnyítsük a választást közülük, cikkünk áttekintést nyújt az elérhető operációs rendszerekről, erősségeikről és gyengeségeikről.

Android logo Android

Az Android OS, melyet a Google fejlesztett ki, a legelterjedtebb mobil operációs rendszer. Sokfajta okostelefonon elérhető, az olcsóbb készülékektől kezdve egészen a csúcsmodellekig.

Alaptulajdonságok

Az Android OS egy nyílt forráskódú operációs rendszer és gyakorlatilag korlátlanul személyreszabható – néhány dolog az alapbeállításoknál is állítható, míg a változtatások többsége a Google Play Áruházból tölthető le.

Egyszerűen módosítható a grafikus megjelenés vagy akár a telefon vezérlése is. A rendszer nyitottsága ugyanakkor azt is jelenti, hogy jobban ki van téve a különböző kártékony softwarek támadásának, ezért vírusölő programok használata és fokozottabb elővigyázatosság ajánlott webböngészéskor vagy ismeretlen forrású alkalmazások telepítésénél.

Alkalmazások menü

Az Androiddal nem kell aggódnia a digitális tartalmak hiánya miatt. A Google Play jelenleg körülbelül 2,2 millió alkalmazást és játékot kínál, melyek között ingyenesen letölthetőeket is talál.

Integrált Google szolgáltatások

Az Android telefonok olyan telepített Google alkalmazásokkal kerülnek forgalomba, mint a Gmail, Google Drive, Chrome, Google Maps, Google+, stb.

Képernyőképek

Grafické rozhraní OS Android

 • Prémium opciók, nagymértékben testreszabhatóak
 • Az elérhető modellek széles választéka
 • Széleskörű kompatibilitás, a tartozékok széles választéka
 • Integráció a Google szolgáltatásokkal
 • Az olcsóbb készülékek nem működnek mindig zökkenőmentesen
 • Sok előre telepített alkalmazást nem lehet eltávolítani
 • Gyakori, hogy nem lehet frissíteni az újabb verziójú operációs rendszerre

iOS logo iOS

Az elválaszthatatlanul az iPhone-hoz kapcsolódó Apple operációs rendszert a részletekre is kiterjedő figyelem és az egyszerűségre helyezett hangsúly jellemzi. Az iOS a már az első iPhone-nál is bizonyított dizájnon alapul.

Alaptulajdonságok

Az iOs egy zárt forráskódú operációs rendszer. Ez minimalizálja a kártékony softwarek támadásának kockázatát, így biztonságosabb, mint nyílt forráskódú versenytársai. Másfelől ez azt is jelenti, hogy nem végezhetőek nagy változások a rendszer megjelenése és funkcionalitása tekintetében. Azonban meg kell jegyezni, hogy a létező beállítások több, mint kielégítőek a legtöbb felhasználó számára. Ha egy olyan platformot keres, ami lehetőséget biztosít a rendszerbeállítások módosítására és az interface szignifikáns megváltoztatására, válassza az Android OS-t.

Alkalmazások menü

Az Apple AppStore jelenleg körülbelül 2 millió alkalmazást és játékot kínál letöltésre – nagyjából hasonló számban, mint az Android Google Play Áruházában.

Integrált Apple szolgáltatások

Az iOS az olyan Apple szolgáltatások integrációját kínálja, mint az iMessage, FaceTime, iCloud, iTunes, stb.

Képernyőképek

Grafické rozhraní iOS

 • Tökéletes beállítás és simán futó operációs rendszer
 • Egyszerű és intuitív használat
 • Mindig naprakész hála a folyamatos rendszerfrissítéseknek
 • Integráció Apple szolgáltatásokkal
 • Csak az Apple iPhone-okon elérhető
 • Drágább tartozékok és kiegészítők
 • Zárt forráskódú rendszer, amelyet egyesek korlátozónak érezhetnek

Windows Phone logo Windows Phone

A Windows Phone operációs rendszer a számítógépekről már jól ismert Windows telefonos adaptációja. A Microsoft terve az, hogy egységesítse a Windows operációs rendszer megjelenését minden platformon.

Alaptulajdonságok

Míg az Android és az iOS vizuálisan hasonló elrendezést kínálnak, addig a Microsoft egy külön útra lépett és átvette a jólismert csempés elrendezést a hagyományos Windows operációs rendszerből. Ezért azoknak, akik az Android vagy az iOS rendszereket ismerik, pár napra szükség lesz, amíg megszokják a Windows Phone-t. Mindazonáltal a Windows Phone egy egyszerű és intuitív operációs rendszer ami ideális első mobiltelefon vásárlóknak és idősebb felhasználóknak.

Az iOs-hoz hasonló a Windows Phone is zárt forráskódú operációs rendszer, ami kevés lehetőséget biztosít a testreszabására, de ezt a kártékony software-k támadásának minimalizálásával kompenzálja.

Alkalmazások menü

A Windows Phone Store (korábban: Windows Phone Marketplace) több, mint 600,000 elérhető alkalmazást kínál. Habár ez is soknak tűnik, mégis jóval kevesebb az Android vagy az iOS platformokkal összehasonlítva. 

Integrált Microsoft szolgáltatások

A Windows Phone okostelefonján is elérést biztosít az olyan jól ismert Microsoft alkalmazásokhoz, mint a Microsoft Office, a Onedrive és a Skype.

Képernyőképek

Grafické rozhraní Windows Phone

 • Letisztult elrendezés
 • Szinkronizáció a jól ismert Windows programokkal
 • Zökkenőmentesen fut az olcsóbb készülékeken is
 • Kiválóan alkalmas első mobiltelefonnak és idősebb felhasználóknak
 • Limitált számú alkalmazás az Windows Phone Store-ban
 • Limitált választék a telefonok között
 • Az Android és iOS felhasználók nehezen szokhatnak hozzá az elrendezéséhez

Blackberry 10 logo BlackBerry 10

A BlackBerry operációs rendszer zárja a leggyakrabban használt mobiltelefon operációs rendszerek sorát, habár a piaci részesedése jelenleg körülbelül csak 1%.

Alaptulajdonságok

A BlackBerry jól ismert a biztonságos kommunikációs megoldások biztosításáról számos vállalati ügyfelének a világon a BlackBerry Enterprise Server (BES)-en keresztül. Személyes használatra a BlackBerry Internet Service (BIS) lassan előkészítette a helyet az új BlackBerry 10 operációs rendszernek.

Akárcsak az Android és az iOS, a BlackBerry 10 is zárt forráskódú rendszer. A telefon menüje és a grafikus felület nem tér el sokban az Android és az iOS operációs rendszerektől. A BlackBerry 10 számos kézmozdulatot használ, amelyek segítségével könnyebben és hatékonyabban léphet interakcióba a telefonnal. Az internet eléréshez és az e-mailek szinkronizálásához nem lesz szüksége tovább a Blackberry Internet Service-ra, mivel az adattarifák más operátoroktól is elegendőek lesznek.

Alkalmazások menü

A BlackBerry operációs rendszernek saját alkalmazás áruháza van – a BlackBerry World – több, mint 200 ezer elérhető alkalmazással. Továbba, hivatalosan is használhatja az Amazon AppStore-t, amely több, mint 600.000 alkalmazást kínál. Ezenfelül lehetséges telepíteni és futtatni olyan alkalmazásokat BlackBerry 10-en is, amelyeket Android operációs rendszerre terveztek (APK).

Integrált szolgáltatások

A BlackBerry Hub egy egységes postaládaként működik, összegyűjtve üzeneteit minden fiókjából, legyen az SMS, e-mail vagy privát üzenet a Facebookról vagy Twitterről. A Blackberry Messenger (BBM) lehetőséget biztosít, hogy videóhívásokat bonyolítson vagy korlátlan hosszúságú üzenetet küldjön Android, iOS vagy Windows Phone operációs rendszer felhasználóinak. Az egyedüli feltétel, hogy a fogadó félnek szintén legyen feltelepítve a BBM.

Képernyőképek

Grafické rozhraní Blackberry 10

 • Fókusz az üzleti és a személyes kommunikáción
 • Teljes billentyűzet támogatás
 • Magas biztonságú platform üzleti használatra
 • A mozdulat vezérlés egyszerűsíti a használatot
 • Kevésbé népszerű már mobil platformokhoz képest
 • Eseti problémák az Android alkalmazások (APK) használatakor
 • Korlátozott számban elérhető telefonok
0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB10
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatéro
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket