Shop roku Akvizice ApF HU

iOS 17: jobb kapcsolat a világgal, személyesebb megközelítés és a mentális egészségre való összpontosítás

Termékkatalógus

Cikk

Aktualizálva • Szerző: Ondřej Chabr

Új operációs rendszerek az iPhone és iPad készülékekre. A várakozásoknak megfelelően iOS 17 és iPadOS 17 a nevük. Számos alkalmazás funkcionalitásán javítottak, de teljesen új funkciók is érkeznek.

iOS 17, bevezető

iOS 17 – TARTALOM

 1. A 17-es sorszámú új rendszerek a telefonokra és a tabletekre készültek
 2. Az iOS 17 magasabb szintre emeli az alapvető alkalmazásokat is
 3. Az iPhone figyeli, hogy milyen távolságból nézed a kijelzőjét
 4. Hozd ki a legtöbbet az iPad nagyméretű kijelzőjéből az iPadOS 17 rendszerrel
 5. Milyen eszközökön érhetők el az új rendszerek?

A 17-es sorszámú új rendszerek a telefonokra és a tabletekre készültek

A többé-kevésbé meglepő termékleleplezések mellett az Apple természetesen a WWDC 2023 keynote-on is a legfontosabbra, azaz az operációs rendszerekre koncentrált. Mint minden évben, most is az iPhone-okra szánt iOS operációs rendszer és annak a nagyobb képernyős iPad-ekre szánt iPadOS mellékága állt a középpontban.

WWDC 2023, operációs rendszerek
A számítógépek, az Apple Watch és az Apple TV is megkapják az új iOS 17-et. Forrás: apple.com

Az iOS 17 és az iPadOS 17 új verziójának a készülékedre való feltelepítése után a változások nem biztos, hogy egyből szembetűnőek lesznek. De ez nem jelenti azt, hogy a változások csak a kódon belüliek. Az Apple azonban ott is dolgozott, és a támogatott készülékek, valamint az ősszel megjelenő készülékek olyan finomhangolt környezetet élvezhetnek, amely remekül kihasználja az Apple Bionic processzorainak nagy teljesítményét.

i

iPhone 15 Pro Max (TESZT): a leggyorsabb iPhone csúcskategóriás kamerával, új köntösben érkezik

Az iOS 17 magasabb szintre emeli az alapvető alkalmazásokat is

Az Apple elindított egy triót a legalapvetőbb alkalmazásaiból. A Telefon alkalmazással beállíthatsz egy hívójelet egy emotikon vagy fotó segítségével, hasonlóan ahhoz, ahogyan a zárolási képernyőt szerkeszted.

A névjegyek adatai is jobban néznek ki. Az élő üzenetrögzítő átirat ígéretesnek tűnik, de magyar nyelven nem lesz elérhető. Hasonló üzenetrögzítő lesz a Facetime-hoz is. Ha a másik fél nem veszi fel a telefont, akkor videó- vagy hangüzenetet hagyhatsz neki. Gesztikulálással olyan effekteket indíthatsz el videohívás közben, mint a lufik, tűzijátékok és hasonlók.

iOS 17, Üzenetek, Telefon, Facetime
Új funkciók a Telefon, az Üzenetek és a Facetime alkalmazásokban. Forrás: apple.com

Az Üzenetek alkalmazásban jobb szűrőkkel ellátott keresés került bevezetésre. A matricasáv és más minialkalmazások nem foglalják el a helyet a billentyűzet felett. Ezek mostantól egy kicsúsztatható oldalmenüben vannak elrejtve.

Ha nincs lehetőséged a hangüzenet meghallgatására, megtekintheted a hangfelvétel átiratát. Egy üzenet lehúzásával könnyen válaszolhatsz közvetlenül az adott üzenetre, a Bejelentkezés funkcióval pedig a kiválasztott rokonok vagy barátok ellenőrizhetik az utadat, így visszajelzést kaphatnak arról, hogy biztonságban vagy. A matricák szerelmesei fotókból, akár mozgó fotókból, azaz élő fotókból is készíthetnek sajátokat.

i

Az iPhone 15 és iPhone 15 Plus jobb kamerát és teljesítményt, valamint új kijelző-kivágást kapott

A szinte bármilyen elem átvitelére szolgáló AirDrop is frissítést kap - az átvitel megkezdéséhez csak közelítsd egymáshoz az eszközöket. Ha a fájl nagyméretű, a többit az interneten keresztül küldi el. A NameDrop képes automatikusan átküldeni egy névjegykártyát, elég csak közelebb vinni egy másik iPhone-hoz vagy Apple Watch-hoz.

A billentyűzet előrejelzése és automatikus javítása is az angol nyelvre korlátozódik, de egyébként jobban teljesít a teljes mondat szintű javítással és kiegészítéssel.

iOS 17, StandBy üzemmód
Az iPhone nemcsak éjjeliszekrényen lévő óraként használható, hanem sokkal többre is - például időjárás-állomásként vagy otthoni vezérlőként. Forrás: apple.com

Ha az iPhone az éjjeliszekrényen van a töltőn, vagy a házban bárhol máshol, az iOS 17 segítségével otthoni asszisztenssé alakíthatod. Erről a StandBy üzemmód gondoskodik. A záróképernyőn vízszintes helyzetben az Always-On funkcióval együtt megjelenít egy fotót, az időt sokféle kivitelben, az időjárást, az otthoni vezérlést, a naptárat. Siri-vel és az élő tevékenységekkel is együttműködik.

i

Az iOS 17 egy teljesen új alkalmazást is kapott. A menüben napló ikonnal van jelölve. A Napló alkalmazással rögzítheted a napi tevékenységeidet, valamint további jegyzeteket és adatokat. Pontosan kiválaszthatod, hogy mit szeretnél a naplódban szerepeltetni, például fényképeket, zenét, fizikai aktivitást stb. Természetesen az alkalmazásban lévő adatok titkosítva vannak.

Az iPhone figyeli, hogy milyen távolságból nézed a kijelzőjét

A térképek elmenthetők offline használatra, beleértve a navigáció lehetőségét is, és az elektromos autók tulajdonosai élő információkat láthatnak a területükön található töltőállomások használatáról. A jelszavakat mostantól megoszthatod a megbízható személyek egy csoportjával. Az Egészség alkalmazásban rögzítheted a hangulatodat, hogy ellenőrizhesd a hosszú távú mentális egészségedet. Az előlapi kamera szemmel tartja a gyerekeket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem nézik túl közelről a kijelzőt. Az AirTag lokátor helyét megoszthatod legfeljebb 5 másik emberrel.

iOS 17, Check In
A Check In funkcióval egy felhatalmazott barát vagy rokon távolról figyel rád, látja a helyzetedet, az akkumulátor állapotát és a szolgáltató jelerősségét. Forrás: apple.com

Az Emlékeztetők alkalmazás okosan kombinálja az azonos kategóriába tartozó termékeket, amikor bevásárlólistát készítesz. A Siri hangalapú aktiválása már a "Siri" név egyszerű kiejtésével történik. Ezután addig hallgat, amíg ki nem kapcsolod, anélkül, hogy újra szólítanod kellene.

Hozd ki a legtöbbet az iPad nagyméretű kijelzőjéből az iPadOS 17 rendszerrel

Az iPad képernyője elég nagy ahhoz, hogy változtatásokat hajtsunk végre. A widgetek interaktívak, zenét játszhatsz le, irányíthatod az otthonodat vagy megjelölhetsz egy emlékeztetőt befejezettnek. Szintén újdonság a háttérképek gyűjteménye a zárolási képernyőre, amelyet az iPhone-ok mintájára módosíthatunk. Van még Live Activities az ételfutár, a sporteredmények stb. nyomon követésére.

iPadOS 17, zárolt képernyő
A zárolási képernyőt widgetekkel töltheted fel, és az Élő tevékenységek segítségével akár a sporteredményekről vagy az ételrendelés állapotáról is láthatsz frissítéseket. Forrás: apple.com

Ezenkívül a nagy képernyő előnyös lesz az újonnan érkező Egészség alkalmazás számára is. Ezt az Időjárás alkalmazás ihlette, amely csak tavaly kapott nagy képernyőt. Az adatok sokkal áttekinthetőbbek az iPad-en, így nem okozhat gondot feljegyezni az aktuális lelkiállapotodat, hogy figyelemmel kísérhesd a mentális egészségedet. Az egyéb kisebb újdonságok az iOS 17-tel közösek - Siri aktiválás, billentyűzet automatikus korrekció, új funkciók a Jegyzetekben és a Térképekben, és még sok más.

i Az iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10 és macOS Sonoma mellett a visionOS-t is megismerhettük. Ez egy vadonatúj terméket fog működtetni - az Apple Vision Pro VR headsetjét.

Az iOS 17-hez hasonlóan az iPad-en az Üzenetek alkalmazásban is elérheted a emotikonokat, hogy matricaként használhasd őket, vagy új matricát hozhatsz létre a fotógalériából. Hasonlóképpen a keresés is megváltozott, és egy nyíl is bekerült, amellyel a csoportos csevegésben az utolsó olvasatlan üzenethez ugorhatsz. A Facetime is ugyanilyen újításokat kapott, tehát gesztikulációval és videóüzenettel történő reagálási lehetőséget, mint egy üzenetrögzítő.

iPadOS 17, kezdőképernyő widgetekkel
A főképernyő widgetjei mostantól interaktívak. Forrás: apple.com

Az iPad-en kifinomultabbá válik a PDF-fájlokkal való munka. Felismeri a könnyen kitölthető űrlapokat, valamint az iPad maga is felismeri, hogy mit szeretnél kitölteni, és lehetőségeket ajánl fel. PDF-fájlt importálhatsz a Jegyzetekbe is, ahol átlapozhatod, és élőben együttműködhetsz egy másik személlyel. A Safari-ban a profilokon keresztül jobban elkülönítheted a munkához és a szórakozáshoz szükséges webhelycsoportokat. Minden profil saját előzményekkel, könyvjelzőkkel stb. rendelkezik.

iPadOS 17, Egészség alkalmazás
Az Egészség alkalmazás mostantól iPad-en is elérhető. Forrás: apple.com

Milyen eszközökön érhetők el az új rendszerek?

Az új iOS 17, iPadOS 17, watchOS a bétatesztelés keretében már letölthető a fejlesztők számára. Várhatóan a nyár folyamán teszik elérhetővé a nyilvános bétaverziókat a nagyközönség számára, a hivatalos megjelenés pedig valószínűleg szeptemberben vagy legkésőbb októberben lesz. Az iOS 17 az iPhone 8 és 8 Plus és az iPhone X készülékekkel nem kompatibilis. Az iPadOS 17 esetében a kompatibilitás 2021-től indul a 6. generációs iPad-ekkel, így csak az 5. generáció veszítette el a támogatást.

Az iOS 17 és az iPadOS 17 futtatása a következő eszközökön lehetséges:

Hogy a lista teljes legyen, az alábbiakban olyan iPhone-okat és iPad-eket találsz, amelyek sajnos nem számíthatnak iOS 17 támogatásra. Ezek olyan régebbi készülékek, amelyek nem rendelkeznek a rendszer és annak új funkcióinak teljes kihasználásához szükséges erőforrással.

 • iPhone X
 • iPhone 8/8 Plus
 • iPhone SE 1. generáció
 • iPhone 7/7 Plus
 • iPhone 6s/6s Plus
 • iPhone 6/6 Plus
 • iPhone 5s/5c
 • iPhone 5
 • iPhone 4s
 • iPhone 4
 • iPhone 3GS
 • iPhone 3G
 • iPhone

 • iPad 5. generáció (2017)
 • iPad 4. generáció (2012)
 • iPad 3. generáció (2012)
 • iPad 2. generáció (2011)
 • iPad (2010)
 • iPad Air 2 (2014)
 • iPad Air (2013)
 • iPad mini 4. generáció (2015)
 • iPad mini 3. generáció (2014)
 • iPad mini 2. generáció (2013)
 • iPad mini (2012)
 • iPad Pro 9,7" (2016)
 • iPad Pro 12,9" (2015)

iOS 16 – TARTALOM

 1. A WWDC 2022 nyitó előadása vizuális szempontból ezúttal is lenyűgöző volt
 2. Az iOS 16 segítségével testre szabhatod a zárolási képernyő megjelenését
 3. Dolgozol? Az iOS 16-nak köszönhetően többé nem vonják el a figyelmedet a lényegtelen dolgok
 4. Az Üzenetek és a Mail alkalmazások valóban hasznos funkciókkal bővülnek
 5. Az iOS 16 az amerikaiaknak Apple Pay részletfizetést kínál, továbbá frissült a CarPlay
 6. Az iPadOS 16 egy lépéssel még közelebb került a macOS-hez

A WWDC 2022 nyitó előadása vizuális szempontból ezúttal is lenyűgöző volt

Az idei WWDC-n sem maradt el az előre elkészített tartalmak streamelése. Az Apple szeptemberi keynote-ja ugyanebben a szellemben zajlott, amikor is bemutatásra került többek között az iPhone 14. Az Apple azonban ismét egy látványossággal készült, gyakorlatilag körbevezettek minket nézőként a vállalat kampuszán és környékén.

WWDC 2022
Az új meghívón ismét megjelentek a Memoji fejek. Forrás: apple.com

Az iOS 16 és az iPadOS 16 mellett a bemutató más operációs rendszerekre is kitért. Ezek konkrétan a watchOS 9 az Apple Watch okosórához, valamint a macOS Ventura a Mac számítógépekhez.

Az iOS 16 segítségével testre szabhatod a zárolási képernyő megjelenését

Nagy és első ránézésre jelentős újdonság a lock screen, azaz a zárolási képernyő. Valószínűleg naponta többször is látjuk a kijelzőnek ezt a részét. Az iOS operációs rendszer történetében most először testreszabható lett. Mik a lehetőségek?

i

Megérkezett az iPhone 14 és 14 Pro. Rengeteg újdonságot hoznak magukkal

A felhasználó nemcsak a háttérképhez, hanem a teljes dizájnhoz is beállíthat színszűrőt. Csak tartsd az ujjad például az időn és megváltoztathatod annak betűtípusát és színét. Ezenkívül az idő részben elbújik a fényképen lévő tárgy mögött, ha a telefon mélységhatást érzékel, például egy lefényképezett alakot. Újdonságnak számítanak az áhított widgetek a zárolási képernyőn, amelyek gyönyörűen illeszkednek az iPhone 14 Pro és 14 Pro Max új, Always-on kijelzőjéhez.

iOS 16 - lock screen
A zárolási képernyő mostantól teljes mértékben szerkeszthető. Forrás: apple.com

A widgetek az alkalmazáskönyvtárból választhatók ki. Így a felhasználó gyors áttekintést kaphat például a tervezett naptári eseményekről, az időjárásról és az Apple Watch aktivitásgyűrűiről. Létrehozhatsz saját, egyedi zárolási képernyőket is. Csak tartsd nyomva az ujjad és már válogathatsz is közülük. Továbbá a galériában számos előre elkészített, szép renderelésű képernyő található. Az Apple például dinamikus időjárás-kijelzővel mutatott be ezek közül egyet.

Dolgozol? Az iOS 16-nak köszönhetően többé nem vonják el a figyelmedet a lényegtelen dolgok

Az értesítések szintén a zárolási képernyőhöz kapcsolódnak. Mostantól alulról jelennek meg, így nem takarják el a háttérképet. A képernyőt továbbá a Live Activities kelti életre, amely például valós idejű meccseredményeket, egy folyamatban lévő mérkőzés részleteit, az Uber érkezésének visszaszámlálását jeleníti meg. A Fókusz módot mostantól a képernyőzárolási képernyő egyedi megjelenéséhez igazíthatjuk. Ennek köszönhetően különböző képernyőket állíthatsz be a munkához és a szabadidőhöz, a telefon értesít az üzenetekről, értesítések küldéséről stb.

i

Az olyan alkalmazások, mint a naptár, az üzenetküldés, az e-mail kliens és a Safari webböngésző csak az aktuálisan beállított fókuszmódnak megfelelő tartalmat jeleníti meg. Így nem zavarnak majd meg a barátokkal folytatott alkalmi beszélgetések az Üzenetekben, ha éppen munka üzemmódban vagy.

Az Üzenetek és a Mail alkalmazások valóban hasznos funkciókkal bővülnek

Az Apple szerint az iOS-felhasználók 3 új funkciót szerettek volna az Üzenetek alkalmazásban és az Apple most teljesítette is ezeket. Az első az üzenetek rövid időn belüli szerkesztése az elküldésük után. Egy másik új funkció az üzenet közvetlen visszahívásának lehetősége. Erre csak abban a pillanatban van lehetőség, amikor elküldél valakinek egy üzenetet. Ha pedig nem szeretnéd elfelejteni, hogy később válaszolj egy üzenetre, az üzenet oldalra görgetésével olvasatlannak jelölheted azt. A videók megosztására szolgáló SharePlay funkció mostantól közvetlenül az üzenetekbe van integrálva.

iOS 16 - keresés az email-ben
A Mailben a bővített keresés mostantól vizuális szempontból áttekinthetőbb és vonzóbb megjelenésű. Forrás: apple.com

Az Mail mostantól az Üzenetekhez hasonló képességekkel rendelkezik. A Mailben előre ütemezheted egy üzenet elküldését egy adott időpontra. Ebben az esetben is vissza tudod hívni az üzenetet az elküldés után, mielőtt a címzett megkapná. Ha véletlenül tárgysor nélkül küldenél el egy üzenetet, a Mail mostantól felhívja rá a figyelmed. Az alkalmazás azt is jelzi, ha még nem kaptál választ egy e-mailre, valamint megjelölheted azt az e-mailt, amelyre emlékeztetni szeretnéd magad. Az e-mailek tartalmában való keresés teljesen újra lett tervezve.

Ha abban a helyzetben leszel, hogy a családoddal együtt össze szeretnétek gyűjteni egy eseményről az elkészült fotókat és meg szeretnétek osztani őket egymás között, akkor tetszeni fog az iCloud családi fotótármegosztó szolgáltatás. Egy ilyen albumhoz legfeljebb 6 felhasználó férhet hozzá, mindenki láthatja a fotókat, valamint szerkeszthetik is őket. Hogyan kerülhetnek a fotók az albumba? A munális feltöltések mellett már előre beállíthatod a Kamera alkalmazásban, hogy fényképeket készítsen ebbe az albumba. Alternatív megoldásként maga az iPhone is megmondja, hogy mely képeket kell kiválasztani.

iOS 16 - fotók megosztása
A Kamera alkalmazásban már előre bekapcsolhatod, hogy a közös családi albumba készüljenek a fényképek. Alternatívaként manuálisan is kiválaszthatod a képeket a galériából. Forrás: apple.com

Az élő szöveg az iOS 15 egyik legnépszerűbb funkciója lett, mely segítségével interakcióba léphetünk a fényképen vagy a Kamera alkalmazásban megjelenő szöveggel. A szöveg kijelölésének, másolásának vagy fordításának lehetőségei az iOS 16-ban a fényképek mellett mostantól a videókra is vonatkoznak. Ha például egy külföldi menüt olvasol, a telefon a nyelv lefordítása mellett a pénznemek átváltására is képes. Ha a fotógalériában az ujjadat egy állatra, szoborra vagy más tárgyra tartod, az kivágódik a fotóból. Ezt követően átmásolhatod például az Üzenetek alkalmazásba.

Az iOS 16 az amerikaiaknak Apple Pay részletfizetést kínál, továbbá frissült a CarPlay

Az Apple Pay a hazai felhasználók számára csak korlátozottabb funkciókat kínál. Az új funkció az Apple Pay Later, amely egyelőre csak Amerikában működik. A CarPlay is frissült. Ha a támogatott járművek egyikével rendelkezel, akkor az iPhone mélyebben be tud integrálódni az autó rendszerébe, amikor csatlakozik az autóhoz, és képes lesz olyan dolgokat megjeleníteni a kijelzőin, mint például egy egyedi tervezésű fordulatszámmérő, valamint vezérelheted vele a légkondicionálót vagy ellenőrizheted az üzemanyagszintet.

iOS 16 - CarPlay
A CarPlay mostantól képes az autó összes kijelzőjének felületét elfoglalni. A támogatott autók listája csak később kerül bejelentésre. Forrás: apple.com

A diktálás segít az üzenetek, rövid történetek gyorsabb begépelésében, kifejezések böngészőbe való bevitelében és még sok másban. Az iOS 16-tal zökkenőmentes váltásban lehet részünk a hangdiktálás és a gépelés között. Még az is lehetséges, hogy csak a hangoddal továbbítsd a szöveget egy másik helyre. Még a hangulatjeleket is lediktálhatod. Az Apple áttervezte a Home alkalmazás megjelenését is, lehetővé téve ezzel, hogy egyetlen oldalon láthasd a háztartásról készült összefoglalót. Az Egészség alkalmazással pedig nyomon követheted a gyógyszerek szedését.

i iPhone SE 2022 (BEMUTATÓ): nem az innovációra épít, de még mindig megvan a maga varázsa

Az iOS 16-tal az Apple sok egyéb, kisebb fejlesztésre is figyelmet fordított. A Safariban webhelyeket csoportosíthatsz és meg is oszthatod másokkal. Az Apple Maps navigálásakor akár 15 megállót is be lehet ütemezni előre, és ha a családi megosztást használod, akkor egy új iOS- vagy iPadOS-eszköz beállításakor kiválaszthatod azt is, hogy az eszközt saját magad vagy a gyermeked részére készíted elő. A korlátozások ennek megfelelően lesznek beállítva az eszközön.

iOS 16, live text
Az élő szöveg mostantól videókhoz is használható. Ezenkívül képes akár valutákat is átváltani. Forrás: apple.com

Az iPadOS 16 egy lépéssel még közelebb került a macOS-hez

Az Apple továbbra is igyekszik kihasználni az iPad nagy képernyőjét, ezért a táblagépeire az iOS-hez képest további változtatásokat is eszközölt. Először is, ejtsünk szót a Stage Manager-ről. Sokkal jobb áttekintést ad a felhasználónak a multitasking munkavégzésről.

Mostantól nemcsal úgy tudod megosztani a fájlokat a csapatoddal vagy a barátaiddal, hogy elküldesz nekik egy másolatot. Az új együttműködési mód azt jelenti, hogy közvetlenül egy adott fájlon dolgozhatsz valós időben az olyan alkalmazásokban, mint a Pages, Numbers, Keynote stb. Ezután a Facetime segítségével megoszthatod például a Safariban megnyitott webhelyek linkjét, így együtt böngészhettek, kommentálhatjátok azt stb.

iPadOS 16 - homescreen
Az együttműködés - például egy fájl szerkesztésekor vagy a Safariban való közös inspirációkeresés - az új iPadOS 16 egyik izgalmas funkciója. Forrás: apple.com

Az új Freeform alkalmazás egy virtuális táblával rendelkezik, amelyen keresztül valós időben ötletelhetsz és vitathatsz meg kérdéseket a csapatoddal. A vázlatozás mellett, amit különösen az Apple Pencil tollal élvezhetsz igazán, beágyazhatsz fájlokat, linkeket, fényképeket, videókat és rengeteg más tartalmat is.

Az Időjárás alkalmazás végre az iPad-re is saját verziót kapott. Az Apple a nagy teljesítményű M1 chipnek köszönhetően az iPad-es játékokra is nagyobb hangsúlyt fektethet. A Game Center alkalmazás, amely a játékstatisztikák összesítésére, valamint a barátok és a játék előrehaladásának nyomon követésére szolgál, újratervezésre került. A SharePlay segítségével mostantól a Game Center fiókodon keresztül könnyedén átadhatod magad a multiplayer játszás élményének.

iPadOS 16 - időjárás alkalmazás
Az Időjárás alkalmazás végre elérte az iPad-et is. Forrás: apple.com

Az Apple ugyanakkor azt is elismeri, hogy az iPad legtöbb alkalmazása az iPhone-ok alkalmazásaiból indul ki. Most azonban a nagyobb teljesítményű készülék nagy képernyőjén egy kicsit más megközelítést kapnak, hiszen hasznos kiegészítésekkel bővítették őket. Mostantól a Undo és a Redo funkciók segítségével visszavonhatod vagy újra elvégezheted a rendszer különböző lépéseit és beállítási lehetőségeit. Ezen kívül a Naptár alkalmazásban mégjobban ki lesz emelve az elérhetőséged, a Kapcsolatok alkalmazásban lehetőség lesz kapcsolatlisták létrehozására, emellett nagy változások történtek a Fájlok alkalmazásban is. Például láthatod a mappák méretét, módosíthatod a fájlkiterjesztéseket stb.

Az új iOS 16, iPadOS 16, watchOS 9 már letölthető a nagyközönség számára. Az iOS 16 kompatibilis az iPhone 8 és újabb készülékekkel, az iPadOS 16 kompatibilis az iPad 2020, iPad mini 5 és újabb készülékekkel.

iOS 15 – TARTALOM

 1. Az idei bevezető keynote WWDC ismét szép látvány volt
 2. Az iOS 15 még inkább egyszerűsíti az iPhone-nal való munkát
 3. Nem lett kifelejtve a szórakozás sem
 4. Az iPadOS 15 jobban kihasználja az iPad nagy képernyőjét

Az idei bevezető keynote WWDC ismét szép látvány volt

Tim Cook az idei keynote előadást azzal kezdte, hogy Memoji hangulatjelekből álló közönség előtt lépett fel. A tartós egészségi kockázatok miatt a keynote újból nézők nélkül lett felvéve. Ez azonban minden bizonnyal nem akadályozott meg egy érdekes látványt. Ismét szépen szerkesztett rendezvényt láthattunk, amely elindította az idei WWDC konferenciát. Más újdonságokat főleg Craig Federighi hozott az Apple számos más, többé-kevésbé ismert arcával együttműködve.

WWDC 2021
Memojival vonzott mindenkit a meghívó a keynote előadásra. Forrás: apple.com

Az iOS 15 rendszer a korábbi alapokra épít, és számos jelentős újítást ad hozzá. Ezek elsősorban a hívásokra, üzenetekre és értesítésekre vonatkoznak. Az új iPadOS 15 mindehhez hasznos újdonságokat kap, amelyek támogatják a nagy képernyőn folyó munkát. Nem feledkeztünk meg a watchOS-ről az Apple Watch számára és a macOS-ről a Mac asztali számítógépek számára sem, amelyeket az új verzióban macOS Monterey-nek hívnak.

Az iOS 15 még inkább egyszerűsíti az iPhone-nal való munkát

Az első említett újdonság a ma széles körben alkalmazott FaceTime telefonálást érinti. Hozzá lett adva a Spatial Audio, ahol a telefonhívás hangja térbelinek tűnik, mintha a barátod közvetlenül melletted ülne, attól függően, hogy az iPhone képernyőn hol található  nagyobb számú hívó fél. A környezeti hangokat most jelentősen el lehet némítani, így a másik oldal  nem is hallja meg. A Portré móddal megrajzolhatod az arcodat, és elmoshatod a hátteret, hogy a hívó fél kitűnjön a képen. Az ütemezett FaceTime-hívást most megoszthatod egy olyan linken keresztül, amelyet más rendszerek, például a Windows vagy az Android felhasználóinak küldtek.

i Apple iPhone 12 (RECENZIÓ): 5G, OLED és bevált dizájn

Az idei rendszerek nagyban szólnak a megosztásról. A SharePlay funkció közelebb visz a szeretteidhez, még akkor is, ha nagyon távol vannak. Együtt könnyedén meghallgathattok egy dalt, filmet vagy sorozatot nézhettek, vagy más alkalmazásokban használhatjátok a megosztási funkciót. Mindezt egy FaceTime-hívás közben. A fejlesztők API felszereléseket kapnak az alkalmazások és játékok tartalommegosztásának integrálásához.

iOS 15, tartalommegosztás
Még akkor is, ha távol vagytok egymástól, élvezheted a zenét, filmeket vagy sorozatokat egy csomó baráttal és családdal együtt. Forrás: apple.com

A Messages üzenetek beszélgetéseiben most jobban és szórakoztatóbban jelenítik meg a fotókat. A beszélgetésekben említett linkek, dalok vagy akár sorozatok megjelennek olyan alkalmazásaidban, mint például a Newsfeed, a Safari, az Apple TV stb., miközben mindig láthatod, hogy melyik barátod ajánlotta ezt a tartalmat.

Az értesítések most az igazán fontosak közé tartoznak, amelyekkel kiemelten kell foglalkozni. Egy adott napszakban megjelenik a többiek kiválasztása. Ha az állapotot úgy állítottad be, hogy ne zavarjanak, a másik fél ezt látja a beszélgetésben. Amikor ennek ellenére el akar érni Téged, sürgősként tudod elküldeni az üzenetet. Ha beállítod a fókuszállapotot, lehetőséged van olyan alkalmazásokat kiválasztani, amelyek üzenettel értesítenek egy adott ideig. Így nem fogja elveszíteni az áttekintésedet arról, amit választottál.

iOS 15, értesítések
Válaszd ki a saját Focus módodat, ha nem akarod, hogy zavarjanak. A sok értesítés gyakran eltereli a figyelmünket. Forrás: apple.com

Nem lett kifelejtve a szórakozás szem

A Live Text  olyan funkció, amely nagyon gyorsan és kényelmesen képes kibontani a szöveget a rögzített vagy fogadott fotókból az iPhone idegi chipjének köszönhetően. Még akkor is, ha a szöveg el van forgatva és elmosódott, az iPhone képes kezelni azt, és lehetővé teszi például jegyzetekbe másolását. Megérti a szöveg természetét is, például felismer egy telefonszámot. A funkció jelenleg 7 nyelvet támogat, sajnos a magyar hiányzik. Az iPhone azonban a szöveg mellett az objektumokat is felismeri a fényképeken, és gyorsan lehetőséget kínál arra, hogy további információkat keressen róluk.

iOS 15, szöveg-felismerés
Az iPhone gomb megnyomásával felismerhető a felvételen lévő szöveg, és megjelölhető és másolható. Forrás: apple.com

A fotóid és videóid kollázsai jobban lesznek szerkesztve, ideértve a zenével való jobb együttműködést is. A zene szinkronban van a fotókkal, és testre szabhatók az egyes kimenetek, amelyeket az iPhone maga képes létrehozni.

i Apple AirTag: nagyon okos lokátor

A Wallet alkalmazás immár felváltja valódi pénztárcánkat, és eddig sikerült hitel-, betéti, törzsvásárlói kártyákat, repülőjegyeket, jegyeket, autókulcsokat stb. is tárolnia. Az amerikai felhasználók személyi igazolványokat tölthetnek fel a Wallet-ba, beleértve az Apple által kezelt személyi igazolványodat vagy vezetői engedélyedet. A felhasználót mindig előre tájékoztatják arról, hogy a szolgáltatás milyen adatokat vesz át az azonosító adatai közül. Az iPhone mellett az Apple Watch ezen funkcióit is élvezni fogjuk.

iOS 15, Pénztárca és térképek
A Wallet alkalmazásban már megkaphatod a kártyát egy szállodai szobához, valamint az elektronikus kulcsot a házadhoz. Térképek áttekinthető 3D-s nézetben. Forrás: apple.com

Az időjárási alkalmazás jobb animációkkal és pontosabb adatmegjelenítéssel érkezik. Újdonság az egy bizonyos térség időjárását bemutató térkép is. A Térképek alkalmazásban kicsinyítheti a földgömböt, és kiválaszthat egy adott felfedezendő helyet. A térképek most 3D mehjelenítésben működnek, és világosabbak a navigálás során, például sávváltáskor. Ha nem vagy biztos benne, merre menj, csak vizsgáld meg a környező házakat, és az iPhone gyorsan navigálhat a kibővített valóság segítségével. A Safari böngésző segítségével több tartalmat láthatsz azáltal, hogy a címsávot további menükkel összehúzod az alsó zsugorító sávig.

Az iPadOS 15 jobban kihasználja az iPad nagy képernyőjét

Az iPad olyan eszköz, amelyet a felhasználók másképp használnak, és az Apple tisztában van ezzel. Ezért az új iPadOS 15 az iOS-től kissé eltérő szempontokra összpontosít. Számos funkciót azonban megosztanak a rendszerek. Például a Safari böngésző is kompaktabban viselkedik az iPad-en, és az egyes könyvjelzők egyben címsorok is. Ezenkívül a könyvjelzőket csoportosíthatjuk és elnevezhetjük az Kirándulás tervezése, Gyakran látogatottak stb. A Safari lehetővé teszi olyan kiegészítők használatát is, mint a "felnőtt" böngészők a számítógépről.

Az iPadOS 15 jobban kihasználja az iPad nagy képernyőjét. Például a widgetek mostantól bárhol elhelyezhetők az asztalon. Kényelmesebb osztott képernyővel dolgozni is, ami több alkalmazással is kitölthető. A csaknem 13 hüvelykes iPad esetében ez valóban hasznos funkció.

iPadOS 15, homescreen
Az iPad képernyő méretének köszönhetően kényelmesen megjeleníthetsz több widgetet, akár nagy méretben is. Forrás: apple.com

A feljegyzések is hozzáadnak néhány újdonságot. Lehetővé teszi egy olyan felhasználó megemlítését, aki veled dolgozik egy megosztott jegyzeten, és hashtagek is hozzáadhatók a tematikus jegyzetek megkeresésének megkönnyítése érdekében. A Quick Note funkció gyors mód arra, hogy jegyezzünk fel egy gondolatot. Erre szolgál az Apple Pencil, amellyel kihúzhatod a jegyzetablakot a képernyő sarkából. A szöveg mellett a linkeket a Safari-ba is elmented. A Translate alkalmazásban a szövegfordításaid képesek kezelni a szöveges fotókat is bárhol a rendszerben.

i Apple iPad Pro M1 (PREVIEW): M1 chip, mini LED kijelző és 5G

A WWDC elsősorban fejlesztőknek szóló esemény. Őket örömmel tölt el, hogy az iPad-en található Swift Playground alkalmazás jobb kódolási munkára épül, és a létrehozott alkalmazásokat onnan közvetlenül feltöltheted az AppStore-ba. A tervezési folyamattól az alkalmazás közzétételéig mindent megtehetsz az iPad-en, Mac használata nélkül. Az iPad a telepített App Library alkalmazások egyértelmű kategorizálásával is jár. A Mac vagy MacBook felhasználók értékelni fogják az iPad intuitív kapcsolatát a számítógéppel, valamint a fájlok áthúzásának vagy az iPad vezérlésének képességét Mac egérrel és billentyűzettel.


iPadOS 15, programozás iPad-en iPadOS 15, megjegyzések
Mostantól az alapoktól kezdve programozhatsz úgy, hogy azt közvetlenül az iPad-en tedd közzé. Megcímkézheted a személyeket és hashtageket írhatsz a jegyzetekbe.

A szoftverújdonságok közé tartozik a Siri hangsegéd jobb biztonsága vagy az iCloud+ is a jelenlegi iCloud-előfizetők számára, hasznos funkciókkal, például az e-mail elrejtésével. Az Egészségügy alkalmazás érzékeny információit meg lehet osztani például a családoddal, és az Egyesült Államokban lehetőséged van arra is, hogy ezeket az információkat átnézésre továbbítod az orvosodnak.

Az új iOS 15, iPadOS 15, watchOS és macOS idén ősszel lesz elérhető a nagyközönség számára, a béta verziók már tesztelhetők. Az iOS 15 kompatibilis lesz az iPhone 6s és újabb verziókkal, az iPadOS 15 az iPad Air 2 és a mini 4 és újabb verziókkal.

i Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Az Apple elkötelezett a fizikai és mentális egészség, valamint az adatok és a magánélet védelme mellett. Az új rendszerek ezt világossá is teszik, ugyanakkor szórakoztatóak is, és szép funkciókat kínálnak a munkához.

iPhone 15 Pro 128 GB fekete titán - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,8 265×
iPhone 15 Pro 128 GB fekete titán
Mobiltelefon - 6,1"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2556 × 1179 felbontással (120Hz), 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A17 Pro processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,8) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 12Mpx teleobjektív, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023, iOS operációs rendszer
451 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI047b1
iPhone 15 Pro 128 GB fehér titán - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,8 265×
iPhone 15 Pro 128 GB fehér titán
Mobiltelefon - 6,1"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2556 × 1179 felbontással (120Hz), 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A17 Pro processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,8) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 12Mpx teleobjektív, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023, iOS operációs rendszer
451 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI047b2
iPhone 15 Pro 128 GB kék titán - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,8 265×
iPhone 15 Pro 128 GB kék titán
Mobiltelefon - 6,1"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2556 × 1179 felbontással (120Hz), 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A17 Pro processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,8) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 12Mpx teleobjektív, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023, iOS operációs rendszer
451 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI047b3
iPhone 15 Pro 128GB natúr titán - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,8 265×
iPhone 15 Pro 128GB natúr titán
Mobiltelefon - 6,1"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2556 × 1179 felbontással (120Hz), 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A17 Pro processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,8) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 12Mpx teleobjektív, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023, iOS operációs rendszer
451 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI047b4
iPhone 15 Pro 256GB, fekete - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,8 265×
iPhone 15 Pro 256GB, fekete
Mobiltelefon - 6,1"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2556 × 1179 felbontással (120Hz), 256 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A17 Pro processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,8) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 12Mpx teleobjektív, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023, iOS operációs rendszer
499 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI047c1
iPhone 15 Pro 256 GB fehér titán - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,8 265×
iPhone 15 Pro 256 GB fehér titán
Mobiltelefon - 6,1"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2556 × 1179 felbontással (120Hz), 256 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A17 Pro processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,8) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 12Mpx teleobjektív, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023, iOS operációs rendszer
499 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI047c2
iPhone 15 Pro 256 GB kék titán - Mobiltelefon Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,8 265×
iPhone 15 Pro 256 GB kék titán
Mobiltelefon - 6,1"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2556 × 1179 felbontással (120Hz), 256 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A17 Pro processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,8) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 12Mpx teleobjektív, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023, iOS operációs rendszer
499 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI047c3
iPhone 15 Pro 256GB natúr titán - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,8 265×
iPhone 15 Pro 256GB natúr titán
Mobiltelefon - 6,1"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2556 × 1179 felbontással (120Hz), 256 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A17 Pro processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,8) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 12Mpx teleobjektív, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023, iOS operációs rendszer
499 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI047c4
iPhone 15 Pro Max 256 GB fekete titán - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,8 182×
iPhone 15 Pro Max 256 GB fekete titán
Mobiltelefon - 6,7"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2796 × 1290 felbontással (120Hz), 256 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A17 Pro processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,78) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 12Mpx teleobjektív, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023, iOS operációs rendszer
549 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI048b1
iPhone 15 Pro Max 256 GB fehér titán - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,8 182×
iPhone 15 Pro Max 256 GB fehér titán
Mobiltelefon - 6,7"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2796 × 1290 felbontással (120Hz), 256 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A17 Pro processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,78) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 12Mpx teleobjektív, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023, iOS operációs rendszer
549 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI048b2
iPhone 15 Pro Max 256GB kék titán - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,8 182×
iPhone 15 Pro Max 256GB kék titán
Mobiltelefon - 6,7"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2796 × 1290 felbontással (120Hz), 256 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A17 Pro processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,78) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 12Mpx teleobjektív, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023, iOS operációs rendszer
549 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI048b3
iPhone 15 Pro Max 256GB natúr titán - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,8 182×
iPhone 15 Pro Max 256GB natúr titán
Mobiltelefon - 6,7"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2796 × 1290 felbontással (120Hz), 256 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A17 Pro processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,78) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 12Mpx teleobjektív, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023, iOS operációs rendszer
549 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI048b4
iPhone 15 128GB fekete - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,8 161×
iPhone 15 128GB fekete
Mobiltelefon - 6,1"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2556 × 1179 felbontással, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A16 Bionic processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,6) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 20W, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023, iOS operációs rendszer
368 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI045b1
iPhone 15 128GB kék - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,8 161×
iPhone 15 128GB kék
Mobiltelefon - 6,1"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2556 × 1179 felbontással, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A16 Bionic processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,6) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 20W, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023, iOS operációs rendszer
361 290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI045b2
iPhone 15 128 GB zöld - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,8 161×
iPhone 15 128 GB zöld
Mobiltelefon - 6,1"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2556 × 1179 felbontással, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A16 Bionic processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,6) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 20W, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023, iOS operációs rendszer
361 290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI045b3
iPhone 15 128 GB sárga - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,8 161×
iPhone 15 128 GB sárga
Mobiltelefon - 6,1"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2556 × 1179 felbontással, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A16 Bionic processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,6) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 20W, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023, iOS operációs rendszer
368 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI045b4
iPhone 15 128GB rózsaszín - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,8 161×
iPhone 15 128GB rózsaszín
Mobiltelefon - 6,1"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2556 × 1179 felbontással, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A16 Bionic processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,6) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 20W, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023, iOS operációs rendszer
361 290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI045b5
iPhone 15 Plus 128GB fekete - Mobiltelefon Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,9 36×
iPhone 15 Plus 128GB fekete
Mobiltelefon - 6,7"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2796 × 1290 felbontással, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A16 Bionic processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,6) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 20W, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023
410 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI046b1
iPhone 15 Plus 128GB kék - Mobiltelefon Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,9 36×
iPhone 15 Plus 128GB kék
Mobiltelefon - 6,7"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2796 × 1290 felbontással, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A16 Bionic processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,6) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 20W, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023
410 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI046b2
iPhone 15 Plus 128GB zöld - Mobiltelefon Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,9 36×
iPhone 15 Plus 128GB zöld
Mobiltelefon - 6,7"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2796 × 1290 felbontással, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A16 Bionic processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,6) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 20W, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023
397 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI046b3
iPhone 15 Plus 128GB rózsaszín - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,9 36×
iPhone 15 Plus 128GB rózsaszín
Mobiltelefon - 6,7"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2796 × 1290 felbontással, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A16 Bionic processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,6) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 20W, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023
410 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI046b5
Nyomtatás
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ