Nakupování budoucnosti Zelená, to je naše!

Huawei Watch GT 2e (RECENZIÓ) – okosóra, amelynek középpontjában a mozgás áll

Termékkatalógus

Teszt

Frissítve

A Huawei Watch GT 2e egy olyan okosóra, amely a sportra összpontosít. Ezt bizonyítja a design, a puha perforált szilikon óraszíj, de a 85 edzésmód ütős kínálata is. És ez valóban sok, így a klasszikus futás és a kerékpározás különféle formái mellett a jóga, a taekwondo, a hastánc, a balett és még sok más is megtalálható a kínálatban, amiknek számszerűsítésére nem nagyon tartottak eddig igényt az adott mozgásforma űzői. Érdekes lehet például a pulzus figyelése a meditációs gyakorlatok során.

Huawei Watch GT 2e (RECENZIÓ) - TARTALOM

 1. A Huawei Watch GT 2e egy nagyszerű óra, de térjünk is rá a lényegre
 2. Huawei Watch GT 2e - félúton egy fitnesz karkötő és egy Apple Watch között
 3. A Huawei Watch GT 2e okosóra akkumulátorának üzemideje
 4. Huawei Watch GT 2e - zárt operációs rendszer és a menü, amely hosszú, mint a spagetti
 5. A Huawei Watch GT 2e egyes alkalmazásai túl egyszerűek
 6. A Huawei Watch GT 2e karóra kifinomult sport funkciói
 7. A Huawei Watch GT 2e bemutatásának és minősítésének összegzése

A Huawei Watch GT 2e egy nagyszerű óra, de térjünk is rá a lényegre

Kezdjük a GT 2e modell legnagyobb problémájával, ami nem más, mint a saját sorozatába tartozó versenytárs. Közvetlenül a Huawei GT 2 órára épül, valójában csak négy különbség van közöttük:

 1. Design. A GT 2e a sportolásra összpontosít, de már nem nagyon alkalmas akkor, ha társaságba mész. Viszont a GT 2 egész jól illik a zakóhoz is, miközben minden sporttevékenységet ugyanolyan jól kezel.
 2. Óraszíj. Puha, kellemes és gazdagon perforált, ezért jól bírja a jelentős izzadást. A stift szabványos 22 mm-es, de a végének a kialakítása egyértelművé teszi, hogy vásárláskor csak a közvetlenül a GT 2e-hez gyártott óraszíjakra támaszkodhatsz. Épp fordítva van ez a GT 2 modell esetében, amelynek óraszíja szabadon forog a tengelyen, így a későbbiekben bármilyen óraszíjat vásárolhatsz hozzá, amelynek megfelelő a szélessége. Mindkét esetben a stiften egy praktikus kar található, amely körömmel is megfogható, így a cseréjéhez nincs szükség semmilyen szerszámra.
 3. A gombok alakja. A GT 2 órán több kiálló kerek gomb található, a GT 2e-n kevésbé kiemelkedő, téglalap alakú gombok kaptak helyet. Mindegyik megoldásnak megvannak az előnyei és hátrányai, a GT 2e könnyebben becsúszik a ruhaujj alá, a GT 2 gombok jobban kitapinthatók (és ez különösen fontos sportolás közben). A különbség azonban nem jelentős.
 4. A Huawei GT 2 rendelkezik mikrofonnal és hangszóróval is, így sípolással figyelmeztet a "workout" során, és közvetlenül az órával telefonálhatsz, anélkül, hogy a telefonhoz nyúlnál, ami néha hasznos lehet. A GT 2e sportos változatában nincs mikrofon, sem hangszóró, ezért csak rezgéssel figyelmeztet. Amikor valaki hív, csak egy piros gomb jelenik meg a kijelzőn, így csak a hívás elutasítására van lehetőség.

A Huawei GT 2e ára 54 990 forint, a Huawei GT 2 64 530 forint, és szerintem a 10 000 forint különbség megfelel a fent említett kompromisszumoknak. A gond csak az, hogy vásárolhatsz Honor Watch Magic 2 órát is. A Honor a Huawei cég márkája, és ez az óra megegyezik a Huawei GT 2 modellel, miközben csak 55 390 forintba kerül! "Gondot" írtam, de az ügyfél számára ez tulajdonképpen nyereség.

Huawei Watch GT 2e - félúton egy fitnesz karkötő és egy Apple Watch között

De térjünk vissza a Huawei Watch GT 2e-re. Vezérlése főként az érintőképernyőn keresztül zajlik, az ujj egyszerű elhúzásának és a kijelzőn lévő nagy elemek kiválasztásának intuitív keverékével, amelyet könnyű megtanulni. Ezenkívül van még két igazi gomb az óra oldalán. Amikor felébreszted a kijelzőt, a felsővel beléphetsz a menübe és visszatérhetsz a kezdőképernyőhöz, az alsót pedig kijelölheted az elérhető alkalmazások bármelyikének elindításához.

Huawei Watch GT 2e; recenzió; okosóra
A Huawei Watch GT 2e óra vezérlését nagyon gyorsan meg lehet szokni.

A zseblámpát választottam, és élvezem, hogy folyamatosan elérhető. A karórának nincs LED-diódája, ahogyan azt a telefonoktól megszoktuk, fehéren világít, maximális fényerővel a kijelző teljes felületén. Természetesen nem erdei sétákhoz alkalmas, arra viszont nagyon jó, ha éjszaka kell a lakásban közlekedned, és nem szeretnéd felébreszteni a többieket. A gombok funkciója megváltozik az aktivitás mérésekor, az egyik leállítja a felvételt, a másik végiglapozza a képernyőket, a vízi sportoknál a kijelző érintőképernyője kikapcsol, ami a gomb hosszabb ideig tartó nyomva tartásával oldható fel. Nagyszerű megoldás.

Huawei Watch GT 2e; recenzió; okosóra
A Huawei Watch GT 2e okosóra AMOLED kijelzője a fekete szín tökéletes megjelenítését kínálja.

Maga a kijelző az AMOLED technológiát használja, ami csodálatosan élénk színeket és tökéletes feketét garantál. Olyan tökéletes, hogy az óra fekete változata hatásosan összeolvad a fedőüveg fekete peremével. Az AMOLED azt is jelenti, hogy a kijelző nem mindig világít, aktiválni kell - akár egy gombnyomással, akár azáltal, hogy a csuklódat az arcod elé emeled. Ez a gesztus érzékenyen van beállítva, csak kivételes esetekben nem ébred fel az óra. Éppen ellenkezőleg, a kijelző alkalmanként akaratlanul is aktiválódik, de nappal ez nem számít, és éjszaka elegendő a Ne zavarj módot aktiválni, amely leállítja a gesztusokat és a rezgést. Nem szükséges manuálisan átállítani az órát minden alkalommal alvás előtt és után, csak állíts be egy ütemtervet, amely alapján az üzemmód automatikusan változik. Nagyszerű megoldás, ha rendszeres az időbeosztásod.

A Huawei Watch GT 2e okosóra akkumulátorának üzemideje

A Huawei Watch GT 2e always-on üzemmóddal is rendelkezik (készenléti számlapként van beállítva), ahol a kijelző továbbra is mutatja az időt anélkül, hogy azt fel kellene ébreszteni. Ez a számlap egyszerűbb, kevesebb pixel világít, de az akkumulátor üzemideje így is a felére, mintegy öt napra csökken. Azonban a gesztussal történő felébresztés jól működik, ezért nem mindig használom az always-on módot, és a jutalmam egy körülbelül kilenc napig tartó üzemidő. Ez nagy értéknek számít az adott óra kategóriájában. A gyártó két hetet ad meg, amelyet az óra akkor közelít meg, ha kikapcsolod a folyamatos pulzusmérést. Egy fehér „gyűszűvel” tölthető fel, amely mágnesekkel rögzíti az órát a megfelelő helyzetbe. USB-C csatlakozóval rendelkezik, kábel is tartozik hozzá, de a töltőt neked kell beszerezned. Nulláról 100%-ra egy óra alatt jut el az akkumulátor.

i

A GT 2e Androidhoz és iPhone-hoz is csatlakoztatható. Az iOS esetében azonban a mobilalkalmazás nem képes zenét küldeni az óra memóriájába, és meglepő módon hiányzik a stressz mérésére szolgáló funkció is.

Huawei Watch GT 2e - zárt operációs rendszer és a menü, amely hosszú, mint a spagetti

Az operációs rendszer zárt, így az új funkciókat csak akkor kapja meg, ha a gyártó hozzáadja azokat az új firmware verzióhoz, maga az alkalmazás nem telepíti azokat. Csak a számlapot tudod megváltoztatni, e szöveg írásakor 141 változat található a mobilalkalmazásban, és ez a szám még nőni fog. Ez az a szám, amelyből választhatsz, azonban a számlapot úgy kell elfogadnod, ahogy van, az egyes adatmezők tartalmát nem lehet szerkeszteni. Az alkalmazások egymás után vannak elrendezve a menüben, és eltart egy ideig, amíg a húsz tétel végére érünk. Ugyanakkor kevesebb lehet belőlük, egyes alkalmazások lemásolják némelyiket a kezdőképernyőről, vagy az ikonokat a gyors kapcsolókkal rendelkező legördülő listából.

Huawei Watch GT 2e; recenzió; okosóra
A Huawei Watch GT 2e óra operációs rendszere teljes mértékben zárt.

Az első két helyet az Edzés (ahol megkezdhető a már említett 85 sport és egyéb tevékenység mérése) és a már befejezett edzések listája foglalja el. Az Edzés állapota funkció hosszú időn keresztül figyeli a kondíciódat, és egy pillanat alatt láthatod, javul-e vagy romlik. Az optikai pulzusmérés klasszikus betegsége alól ez az óra sem jelent kivételt, amely nyugalmi állapotban jól működik, de ha egyszer futni mész, az okosóra ugrálni kezd a csuklón, a pontosság csökken és a változásokra adott válasz lelassul. Segít, ha szorosabban meghúzod az óraszíjat, így a pulzusmérő jobban "bele tud mélyedni" a csuklóba. A pulzus pontosabb mérése érdekében ne csatlakoztass mellkaspántot ehhez az órához.

Huawei Watch GT 2e; recenzió; okosóra
Huawei Watch GT 2e – válassz az akár 85 különböző sport és aktivitás közül.

A Huawei készülékekben az SpO2 jelöli a Véroxigénszint mérését. A pulzusszámtól eltérően nem folyamatosan, hanem a felhasználó utasítására kerül monitorozásra. Meg kell nyugodni, az órát a számlappal felfelé kell tartani, és várni kell kb. 15 másodpercet. Megkapod az értéket, látni fogsz egy grafikont a mobilodon is, de ezek összefüggő mérések, így annak finomsága attól függ, hogy milyen gyakran fogod megnézni az SpO2 értéket. Egy egészséges és pihent embernél ennek az értéknek 100%-nak kell lennie, az érték csökken nagyobb magasságokban, terhelés vagy betegség alatt.  

A Tevékenység rész egy egyszerű összefoglalást kínál a megtett lépésszámról, azokról a percekről, amikor az óra fokozott erőfeszítést észlelt, és azokról az órákról, amelyekben legalább egy percig tartó mozgást regisztrált. Kiváló ösztönző, ha ülő munkát végzel, ha egy órán át nem mozogsz, a GT 2e automatikusan figyelmeztet.

Huawei Watch GT 2e; recenzió; okosóra
Mi a véleményed az eddigiek alapján a Huawei Watch GT 2e okosóráról?

A menüben haladunk tovább, az Alváshoz érkezünk, de itt csak az előző esti alvás hosszát fogod megtudni. Ugyanakkor az óra érdemben érzékeli az egyes alvási fázisokat, de ehhez az információhoz már szükség van a mobilalkalmazásra is. Kár érte, mert ez a diagram elférne még az óra kijelzőjén. A Stress a következő elem, és elismerem, hogy nem tetszett nekem túlságosan, mert nem értem, hogy az értékek mit jelentenek, és milyen alapon számítja ki őket a rendszer. A következő alkalmazás a légzési gyakorlat, amely egy egyszerű útmutató a lassú belégzéshez és kilégzéshez, amelynek stressz esetén megnyugtató hatásúnak kellene lennie. Ennek sem lettem lelkes rajongója…

A Huawei Watch GT 2e egyes alkalmazásai túl egyszerűek

A Zene alkalmazásnak két módja van - vagy az óra 4 GB-os memóriájában tárolt fájlokat játssza le (majdnem a felét elfoglalja a rendszer, tehát valójában csak 2300 MB áll rendelkezésre), vagy pedig a csatlakoztatott mobiltelefonon vezérelheted az éppen futó lejátszást. A lehetőségek egyszerűek: szünet, ugrás az előző vagy a következő számra és a hangerő beállítása. A barométer egy görbét jelenít meg a légköri nyomás nap közbeni változásáról, a következő képernyőn azok a tengerszint feletti magasságok láthatók, amelyeken mozogtál. A pontosságot elősegítheted kalibrálással, és elmondhatod az órának, hogy milyen magasságban vagy valójában. Az iránytű közvetlenül a kalibrálásról árulkodik, elég néhány másodpercig integetni a kezeddel a levegőben, máris nagyon pontosan jelez.

Huawei Watch GT 2e; recenzió; okosóra
Az értesítések gyorsak és megbízhatóak voltak a Huawei Watch GT 2e okosóra tesztelésekor!

Haladjunk tovább a menüben, az Értesítések megnevezés egyesíti az összes értesítést, amely a mobilról érkezik. Ugyanehhez a listához úgy is el lehet jutni, ha az ujjadat elcsúsztatod a kezdőképernyő alsó szélétől. A nagyszerű az, hogy pontosan a mobiltelefonon tudod beállítani, mely alkalmazásokat küldje el az órádra. Szeretem azt a lenyűgöző megbízhatóságot és sebességet is, amellyel a riasztás érkezik, nem számított kivételnek, hogy az óra előbb rezgett, mint a mobiltelefon megszólalt volna. Ugyanakkor nagy kár, hogy a riasztások passzívak - az üzenetre semmilyen módon nem lehet reagálni (még egy felfelé mutató hüvelykujj elküldésével sem, ahogy az egyes versenytársak esetében lehetséges), de az email törlésére sincs lehetőség.

Huawei Watch GT 2e; recenzió; okosóra
Sajnos a Huawei Watch GT 2e óra néhány alapvető alkalmazása befejezetlen és túlságosan le van egyszerűsítve.

Az Időjárás alkalmazás kissé kiábrándító - csak az aktuális hőmérsékletet, a napi maximumot és minimumot fogod rajta látni, valamint egy nap, felhő, eső stb. ikont. Végül is elég lenne, ha rá lehetne kattintani és meg lehetne nézni a következő napra vonatkozó adatokat... Hasonló a helyzet a stopperrel is - hiányzik belőle minden speciális funkció, el lehet indítani az időt, lehet egy kis szünetet tartani, majd újra lehet indítani, vagy vissza lehet állítani, ennyi. Nincs osztott idő, semmi.

A következő két alkalmazás sokkal jobban teljesített: Az időzítő, avagy visszaszámlálás. Választhatsz a nyolc előre beállított idő közül, vagy kiválaszthatod a sajátodat. Elnevezheted a riasztásokat, megismételheted azokat a hét különböző napjain, majd be- és kikapcsolhatod őket. Egyszerű, világos, nagyszerű.

A zseblámpa következik, amit fentebb már dicsértem. Az utolsó előtti a Telefon keresése, amely egy egyszerű segédprogram, amely utasításra megszólaltatja a csatlakoztatott telefont. Természetesen a Bluetooth jel hatótávolságán belül kell lennie, a lakásban pedig általában ez a helyzet, így meghallhatod és könnyen megtalálhatod. A huszadik elem a Beállítások, amelyben csatlakoztathatod a vezeték nélküli fej- vagy fülhallgatót az órához, finomhangolhatod a kijelző működési módját, átrendezheted a kezdőképernyőt, megváltoztathatod a rezgés intenzitását, beállíthatod a Ne zavarj üzemmód ütemezését, leválaszthatod a telefont stb.

A Huawei Watch GT 2e karóra kifinomult sport funkciói

A futás közbeni megtett kilométerek számolása és az útvonal megtervezése a mobilalkalmazásban már nem elegendő a sport okosóra cím kiérdemléséhez, akkor mi a különleges a Huawei órában? A pulzusmérés, amely úszás közben is működik, az SpOmérés, amihez egy időre meg kell állni és meg kell nyugodni, de az adatok elemzése, a célok kitűzése és az edzés terén is sok minden történik.

Huawei Watch GT 2e; recenzió; okosóra
A Huawei Watch GT 2e okosóra segít részletesen kielemezni a sportteljesítményedet.

Minden edzés után átnézheted az értékeket: átlagsebesség, átlagos tempó, a leggyorsabb tempó a leúszott kilométeren, a pontosan kiszámolt lépésszám futás közben (úszás közben tempó és SWOLF), a lépések ritmusa és hossza, a barométernek köszönhetően láthatod az emelkedés értékét, és még a pulzusszám-grafikon is ráfér, a következő képernyő automatikusan zónákra oszlik, ezt követik a tempóra, a ritmusra és a magasságra vonatkozó grafikonok, a rendszer értékeli az edzés általános állapotra gyakorolt hatását (túl keveset vagy éppen túl sokat tettél-e bele az edzésbe), és javaslatot tesz a regeneráció hosszára. További információkkal és a grafikonok részletesebb vizsgálatával kényeztetheted magad a mobilalkalmazásban.

Mielőtt elkezdenéd mérni az aktivitást, beállíthatsz célokat a távolságra, az időre vagy az elégetett kalóriákra nézve, az óra figyelmeztethet bizonyos időpontokban vagy időközönként, vagy beállíthatod a virtuális partner ütemét, majd futás közben nyomon követheted a kijelzőn, mekkora előnyre vagy hátrányra tettél szert vele szemben. Szép motiváció, csak nem számol a dombokkal, amikor természetesen ugyanolyan erőfeszítés mellett te ugyan lassulsz, de a digitális edzőtárs tovább tartja a gép tempóját. Kár, de ugyanezt a hibát elkövette a Garmin is, ami a sport karórák között etalonnak számít.

Huawei Watch GT 2e; recenzió; okosóra
Nagy hátránya, hogy az adatokat nem lehet exportálni a Huawei rendszeréből.

Érdekes volt kísérletezni a futóedzésekkel, a jelenlegi firmware verzióban 13 van belőlük a kímélő és rövidtől a hosszabbig (a leghosszabb 66 perc), intervallumokat írhatsz elő, beleértve a HIIT-t is. Ebből a szempontból a fent említett Garmin jelentősen előrébb tart, de talán ez csak a kezdet a Huawei számára, és a jövőbeni firmware verziókban a funkciót javítják, és más sportágakat is felvesznek a futás mellé.

Az edzés során beállítható a kijelző viselkedése/kikapcsolása, az adatképernyők rögzítettek és az összetételük logikusan különbözik a kiválasztott sportág függvényében. Szeretem az automatikus sporttevékenység-felismerést. Amikor elmész futni, és elfelejted bekapcsolni az adatrögzítést, egy idő után az óra megszólal, és megkérdezi, hogy bent vagy a szabadban futsz-e. Nagyszerű.

i

Kár, hogy a triatlon sportágai közötti váltás nem működik hasonlóan automatikusan. A verseny során csak egyszer próbáltam ki, de a fejem és a testem annyira elfoglalt volt az átmeneteknél, hogy mindig csak néhány kilométer késéssel jutott eszembe. Tehát értelmetlen dolgokat rögzített, ezekkel az adatokkal később nem tudtam mit kezdeni.

Felejtsd el (egyelőre) az adatok exportálását a Huawei Watch GT 2e-ről

A sportról szóló cikket a legnagyobb problémával fejezem be (véleményem szerint a legnagyobb). A tevékenységnaplók a Huawei Health rendszerében maradnak, és nem kaphatod meg azokat. Csak képernyőképet exportálhatsz, nem pedig GPX formátumú útvonalat, amelyet feltölthetnél a jól bevált rendszerek egyikébe, például a Diet, az Endomondo stb. rendszerébe. Az adatokat csak a Google Fit és a MyFitnessPal szolgáltatással lehet szinkronizálni, de az útvonal semmilyen esetben sem kerül továbbításra. A Huawei többször megerősítette, hogy dolgozik a funkción, ezért reméljük, hogy a közeljövőben bevezetésre is kerül, mivel ez nagymértékben megnehezíti az egyébként remek órák használhatóságát az olyan sportolók számára, akik évek óta egyetlen platformon gyűjtik az adatokat.

A Huawei Watch GT 2e bemutatásának és minősítésének összegzése

Huawei Watch GT 2e; recenzió; okosóra

Huawei Watch GT 2e

Okosórák

A Huawei GT 2e nagyszerű óra. Különösen nagyra értékelem az akkumulátor üzemidejét, a kijelzőn megjelenített élénk színeket és azt a megbízhatóságot, amellyel a csatlakoztatott mobiltelefonról érkező értesítések megjelennek. Nehéz szavakba önteni a kiváló ergonómiát, a működés gördülékenységét, az óra viselkedését, az összes többi apróságot, amelyet észre sem fogsz venni - ha jó munkát végzel (és itt többnyire ez a helyzet).

Vannak, akik hiányolni fogják az órával történő fizetés lehetőségét, mégis a legnagyobb gondnak a jól bevált sport platformokkal való kapcsolat hiányát tartom (Strava és mások). Az árpolitika pedig az egészet elrontja - miért venne valaki egy Huawei GT 2e-t, ha ugyanabból az alomból vehet egy másik testvért, a Honor Watch Magic 2 modellt? Ezek az órák tárgyilagosan nézve jobbak, szubjektíven szebbek és olcsóbbak.

Előnyök

 • Akkumulátor üzemidő
 • A fizikai aktivitások mérése
 • Az értesítések és a csatlakoztatás megbízhatósága
 • Ergonómia
 • Gördülékeny vezérlés

Hátrányok

 • Hiányzó linkek a jól bevált sport platformokhoz
 • Az NFC hiánya
 • Ár
i Ez is érdekelhet
Huawei Watch GT 2e 46 mm grafitfekete
Okosóra - unisex, közvetlen pulzusmérés a csuklón, alvásfigyelés, lehetőség telefon összepárosítása után hívás fogadás/vagy elutasítása, vízállóság: 50 m (5 ATM) , iOS és Android kompatibilis, tárhely kapacitása: 4 GB, szíj anyaga: szilikon, tok anyaga: rozsdamentes acél

41 790 Ft áfa nélkül 32 910 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: holnap 9:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: HU4692c1
0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Cégeknek Hogyan vásárolj Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB20
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és az Ön beleegyezésével weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadja a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési hálózatokon.
További információ Kevesebb információ