AD květen univerzal 0% splátky mobily, notebooky

Vivo V40 SE 5G (TESZT): stílusos külső, nagyszerű akkumulátor-üzemidő, de a teljesítménye lehetne jobb is

Termékkatalógus
Vivo V40 SE 5G, teszt, bevezető

Vivo V40 SE 5G (TESZT): stílusos külső, nagyszerű akkumulátor-üzemidő, de a teljesítménye lehetne jobb is

A Vivo mobilgyártó már bebizonyította, hogy képes csúcskategóriás okostelefont megalkotni. A kezünkbe került a jóval szerényebb Vivo V40 SE 5G. Azonban az alsó középkategórián belül nincs miért szégyenkeznie, fel is fedte előttünk a legfőbb előnyeit.Teszt

Szerző: Ondřej Chabr

Vivo V40 SE 5G (TESZT) – TARTALOM

 1. Egy újabb telefon műbőr hátlappal, de a Vivo műanyag változatot is kínál
 2. A Vivo V40 SE 5G minőségi kijelzővel büszkélkedhet, de mi a helyzet a kerettel?
 3. A tetszetős Funtouch OS rendszer feladja a leckét a processzornak
 4. A Vivo V40 SE kielégítő fotókat készít, a videofelvételekből hiányzik a részletesség
 5. A legjobb versenytársát nem meglepő módon a saját sorainban találjuk
 6. Általánosságban elmondható, hogy a Vivo V40 SE nem lóg ki a sorból, de van pár jó tulajdonsága
 7. Amit a Vivo V40 SE 5G-ről korábban írtunk
 8. Egy újabb telefon műbőr hátlappal, de a Vivo műanyag változatot is kínál

  A kínai márka portfóliójának új tagja, a Vivo V40 SE az alsó-középkategóriába tartozik, ahol sok felhasználó keresgél. Így ebben a kategóriában nem lehet hiány minőségi telefonokból. A Vivo esztétikailag és a funkciók sokaságát tekintve is látványosságot készített számukra.

  A dobozból egy meglehetősen terjedelmes mobiltelefon kandikált ki rám. A Vivo V40 SE 5G kijelzője 6,67 hüvelykes, a készülék teste pedig 16,3 cm magas, ami nem kicsi. Az arányokat tekintve azonban érdekes a 8 mm alatti vastagság és az általam tesztelt kristályfekete színváltozat esetében a 185 grammos súly. Őszintén szólva, valóban feketének egyszer sem láttam. A hátlapon csak egy világos mintázat látható, de az nem nagyon változtatja az árnyalatokat, amikor a fényben mozog. A telefon egyszerűen sötétkék. A lila változat 191 grammot nyom, főleg a műbőr hátlap miatt.

  Vivo V40 SE 5G, teszt, előlap Vivo V40 SE 5G, teszt, hátlap Vivo V40 SE 5G, teszt, a csomag tartalma
  A Vivo V40 SE 5G modern megjelenését a karcsú, csiszolt oldalú és érdekes hátlapi textúrával ellátott kialakítás fokozza. Az alapcsomag részét képezi egy védőtok is.

  A Vivo V40 SE 5G lapos. Az előlap látszólag egy polírozott oldalsó keretbe van ágyazva, de felette kissé megemelkedik a magassága és enyhén ívelt az oldalain. Ettől függetlenül az oldalak merőlegesek és polírozottak. Szép látvány, de az ujjlenyomatok megtapadása miatt nem túl praktikus. Felejtsük el az iPhone 14 Pro féle csiszolt acélt. Ez műanyag. A bal oldala üres, a jobb oldalon a hangerő-billentyű és a bekapcsológomb található. Minden gombot kényelmesen lehet megnyomni.

  Vivo V40 SE 5G, teszt, élek Vivo V40 SE 5G, teszt, fotómodul
  A készülék oldala és fotómodulja. Maga a fotómodul nem türemkedik ki, csak az egyes kamerák.

  A matt mintás hátlapot a kamerák körüli téglalap töri meg, amely fényes, puha felületű. Ez teszi különlegessé a hátlapot, vagy legalábbis nem annyira egyhangúvá. A három egyforma méretű lencsekört a világító dióda egészíti ki.

  A Vivo V40 SE okostelefon alapcsomagjában egy szilikonból készült átlátszó tok is megtalálható. Ez több okból is egy nagyon jó tok. Először is, van egy alsó fedele, amely az USB-C portba pattintható, hogy megóvja a szennyeződésektől, és emelt peremmel is rendelkezik a fotómodul körül. A magassága pontosan igazodik az egyes kamerákhoz, így nem hagyja őket sorsukra.

  Vivo V40 SE 5G, teszt, tok Vivo V40 SE 5G, teszt, csatlakozóvédő
  A telefon a mellékelt szilikon tokban érkezik.

  A Vivo V40 SE 5G minőségi kijelzővel büszkélkedhet, de mi a helyzet a kerettel?

  A kijelző már gyárilag védőfóliával van ellátva, amelyen egy kivágás található a szelfikamera számára. Távolabb van ragasztva az ívelt élekről, így nem gondolom, hogy rövid időn belül lehámlik. A 6,67 hüvelykes AMOLED panel aktív területe körül szélesebb keretet láthatunk, amelynek sajnos az alsó része a domináns. Az egyenletes keretezés határozottan jobban nézne ki, emiatt vizuálisan inkább egy alsó kategóriás készüléknek tűnik.

  i

  Piacra lépnek a Motorola Edge 50 Pro, Fusion és Ultra telefonok. Főszerepben a dizájn és a felszereltség

  A gyártó a maximális fényerőt ugyan 1800 nitben adja meg, de személy szerint én nem találtam annyira hangsúlyosnak, nem igazán emelkedik ki az átlagból. Továbbá, ha nem találod túl telítettnek a színeket a V40 SE-n, és összességében minden egyhangúnak tűnik, akkor szerencsére a beállításokban lehetőséged van a színeket világosabbra állítani.

  Emellett a kijelző reakciója eleinte nem tűnt túl pörgősnek, de a képfrissítési frekvencia magasabb, 120 Hz-es értékre állítása ezt orvosolta. Tapasztalataim szerint a telefonokban általában a dinamikus frekvenciát szokták alapból beállítani, de a Viva esetében a gyártó a standard 60 Hz-et választotta. Javaslom a mielőbbi váltást.

  Vivo V40 SE 5G, teszt, kijelző Vivo V40 SE 5G, teszt, felbontás
  A Viva V40 SE fényereje első ránézésre nem tűnt túl nagynak számomra, de amint az automatikus funkció akcióba lendül, a kijelző kellően fel tud világosodni.

  A panel alján találjuk az ujjlenyomat-olvasót. Lehetne gyorsabb, de az érzékelést jól kezeli. A Full HD+ felbontás az átlóhoz képest teljesen megfelelő.

  A tetszetős Funtouch OS rendszer feladja a leckét a processzornak

  Ahol a Vivo sajnos egy kicsit alulmarad, az a teljesítmény. A telefon Snapdragon 4 Gen 2 chipet kapott, ami nem tartozik a leggyorsabbak közé. Ez akadályozza a gördülékeny mozgást a rendszerben, lassabb alkalmazásváltást is tapasztaltam, és a többfeladatos alkalmazásváltás sem tartozik a leggyorsabbak közé. Ha akár egy kicsit is grafikailag igényesebb játékkal szeretnél játszani, a Vivo V40 SE 5G nem igazán van erre felkészülve, így a játék csak alacsonyabb képkockasebességgel fog futni.

  A chip a legmodernebb, ez nem kérdés. 4 nm-es gyártási eljárással, egy pár erős és hat hatékonyabb maggal rendelkezik. Bár a fenti elvárásoknak nem felel meg, de elvileg nem rossz választás, és egyértelmű, hogy a telefon ennek köszönheti az alacsonyabb árát is.

  Vivo V40 SE 5G, teszt, USB-C csatlakozó
  A SIM-tálcára memóriakártya is behelyezhető.

  Viszont dicséretet érdemel a tároló és az operatív memória. A Vivo V40 SE 5G-be memóriakártya is behelyezhető, erre persze csak akkor van szükség, ha a 256 GB-os belső tárhelyet bővíteni szeretnéd. Az operatív memória esetében a telefon beéri a teljesen elegendő 8 GB-tal. A jelenlegi trendnek megfelelően ezt megduplázhatod a tárolóból elkülönített virtuális memóriával.

  A Funtouch OS bővítmény az Android 14 operációs rendszeren fut. Véleményem szerint áttekinthető, nekem nem okozott gondot a beállításokban lévő elemek megtalálása, a felső sávban lévő elemek testreszabását is megfelelőnek találtam. A multitasking során nagyra értékeltem az alkalmazáselőnézetek váltásának lehetőségét, akár egymás mellett a képernyő nagy részén, akár rácsos elrendezésben, ahol 6 alkalmazás látható egyszerre. A támogatott alkalmazások egyszerre egymás fölött is megtekinthetők, vagy egy lebegő ablakban egy másik alkalmazás fölött. A beállításokban a telefon feloldásához, a töltéshez és a tartozékok USB-C-n keresztül történő csatlakoztatásához is választhatsz animációkat.

  i

  Az Infinix Note 40 telefonok meglehetősen okos töltéssel és gazdag funkciókkal rendelkeznek

  Bár nem egy olyan telefonról van szó, amely fel tudná venni a versenyt a legjobb gamer telefonokkal, van benne egy ún. Ultra Gaming Mode elem is. Itt aktiválhatjuk játék közben az oldalsávos kijelzőt, kikapcsolhatjuk az értesítéseket, beállíthatjuk a játék hanghatásait stb.

  A Vivo V40 SE 5G egy rejtett okosgombot is tartalmaz. Ha lenyomod és lenyomva tartod a hangerőcsökkentő gombot, miközben a kijelző ki van kapcsolva, akkor az általad kiválasztott művelet végrehajtásra kerül. Összességében tehát a beállítások meglepnek a felkínált lehetőségek számával. Ha nem tetszik a Funtouch OS szabványos megjelenése, a témák sokasága megkönnyíti a testreszabást.

  Vivo V40 SE 5G, teszt, menü Vivo V40 SE 5G, teszt, színbeállítások Vivo V40 SE 5G, teszt, a telefonról Vivo V40 SE 5G, teszt, widgetek Vivo V40 SE 5G, teszt, Geekbench
  Funtouch OS asztal, képernyő színbeállítások, információk a telefonról, widgetek kiválasztása és Geekbench eredmények.

  Sajnos a Vivo nem tudta elengedni a sok előre telepített alkalmazást a Funtouch OS-ben. Hozzáteszem, hogy van köztük sok népszerű alkalmazás is, amelyek a legtöbb felhasználó számára nem tűnnek olyan haszontalannak. Egyetlen egy előre telepített játék van rajta.

  Sajnos a csomagban nincs hálózati adapter. Ez elengedhetetlen a 44 W-os gyorstöltés használatához. Ilyen teljesítmény mellett körülbelül egy órát vesz igénybe a teljes kapacitásra való feltöltés. Maga az akkumulátor üzemideje a modern processzornak köszönhetően könnyedén eléri a két napot.

  A Vivo V40 SE kielégítő fotókat készít, a videofelvételekből hiányzik a részletesség

  A kameratrió nem tartogat meglepetéseket, legalábbis papíron. Az 50 Mpx-es főkamera a 8 Mpx-es nagylátószögű és a 2 Mpx-es makróval kombinálva AI és egyéb szoftveres eszközök jelenlétével próbál lenyűgözni. Egyébként ezen a téren nem sok újat tett le az asztalra a Vivo V40 SE. A portré mód mellett van éjszakai mód, videó mód, az Egyéb címszó alatt pedig olyan módok, mint a panoráma, time-lapse, dual video, Pro mód, dokumentum szkennelés, élő fotó és a teljes 50 MP-es felvételkészítés lehetősége.

  Vivo V40 SE 5G, teszt, széles fótó Vivo V40 SE 5G, teszt, nappali fotó Vivo V40 SE 5G, teszt, 2x zoom
  Vivo V40 SE 5G és a kameratrió. Széles látószögű, klasszikus és 2x zoom.

  Enyhén felhős jelenetek felvételekor a 12,5 megapixeles felbontású szabványos képek nagyításkor az egész területen csúnya zajt mutatnak. A színek sötétebb árnyalatokra hangolódnak, és a sötét területek mindenféle részletességre való törekvés nélkül összemosódnak. A nagylátószögű kép valamivel telítettebb színvisszaadással rendelkezik, de a sötét területek már teljesen elmosódottak, és részletességről sem beszélhetünk. A 2x-es nagyítással készült fotók valójában egy kicsit jobbak, mint a csak digitális nagyítással készültek, ha a részletességet egy normál képhez hasonlítjuk. Egy teleobjektívvel összehasonlítva viszont nem.

  Vivo V40 SE 5G, teszt, detail Vivo V40 SE 5G, teszt, 2-szeres zoom
  A különbség egy normál 12,5 Mpx-es kép zoomolt részletessége és a 2x-es zoommal készült képkivágás között.

  Ha megpróbáltam portré módban fényképezni, az AI nem igazán törődött azzal, hogy pontosan bekeretezze a témát. A tökéletlenségek nyilvánvalóak a képen, és csak remélhetjük, hogy a Vivo V40 SE majd javulni fog egy szoftverfrissítéssel. Ha van türelmünk, makró felvételeket is készíthetünk a telefonnal. Az optimális távolság megtalálása néha időbe telik, de én rosszabb eredményre számítottam. Tény, hogy a kép még a számítógép monitorján is jól mutat.

  Vivo V40 SE 5G, teszt, makró Vivo V40 SE 5G, teszt, éjszakai üzemmód
  A makró elég jól használható, de az éjszakai felvétel sajnos kevésbé sikeres.

  Akár bekapcsolod az éjszakai üzemmódot a sötétben, akár nem, a telefon akkor is legalább egy másodpercig fókuszál. A felvételek tehát nem állnak túl messze egymástól, és persze semmi különös nincs bennük. A képen látható tárgyak felismerhetők, de a részletek teljesen hiányoznak. Színben viszont élethű megjelenítésről beszélhetünk. Videózásra a hátsó kamerával vagy az elülső szelfivel mindig maximum Full HD 30 fps sebességgel van lehetőség.

  A legjobb versenytársát nem meglepő módon a saját sorainban találjuk

  Ha a legközelebbi modellt szeretnénk megtalálni a Vivo kínálatában, akkor valószínűleg a Vivo V29 Lite-ot vennénk elő. Bár régebbi processzorral rendelkezik, egyébként megfelelő versenyző. Az ívelt kijelzők rajongói jobban fogják szeretni. Viszont nem támogatja a memóriakártyát, és bár 64 megapixeles kamerával rendelkezik, hiányzik a nagylátószögű fotókhoz szükséges érzékelő.

  i

  Nubia Redmagic 9 Pro (BEMUTATÓ): egy felturbózott telefon a legigényesebb gamereknek

  A gamereknek a Vivo V29 5G-ért felárat kell fizetniük. Itt a chip, bár régebbi, már felülmúlja a Vivo V40 SE 5G-ben lévő chipet. A nagyobb kijelző nagyobb felbontást is kapott, a tartósság maximálisan IP68-as, a főkamera OIS-t kapott, a szelfi 50 Mpx felbontású, 4K videót készíthetsz, és a kisebb akkumulátor-kapacitás (4600 mAh) ellenére majdnem kétszer olyan gyorsan, 80 W-tal tölthető.

  Vivo V40 SE 5G, teszt, konkurencia, Vivo V29 5G
  A Vivo V29 5G lehet, hogy régebbi, de teljesítményben felülmúlja az újoncot. Forrás: vivo.com

  Az egyik legközelebbi, eltérő márkájú versenytársnak a Xiaomi Redmi Note 13 Pro tekinthető. A kamera sokkal nagyobb, 200 Mpx-es felbontással rendelkezik. A Mediatek Helio G99 Ultra processzor a Snapdragon 4 Gen 2-vel van egy szinten, a tárhely- és a RAM-kapacitások is megegyeznek. A Xiaomi valamivel gyorsabb, 67 W-os töltést és 3,5 mm-es fejhallgató csatlakozót is kapott. Ha azonban 5G-re vágysz, akkor az 5G-képes változatért felárat kell kifizetned. Utóbbi már jobb, Snapdragon 7s Gen 2 processzorral rendelkezik.

  Vivo V40 SE 5G, teszt, konkurencia, Xiaomi Redmi Note 13 Pro
  A Xiaomi Redmi Note 13 Pro az 5G nélküli változatban ajánlott, a Vivo ideális és alkalmas versenytársa. Forrás: mi.com

  A Samsung is forrón tartja a vasat. Bár a Galaxy A25 5G az alacsonyabb A-osztályú modellek közé tartozik, tisztességesen fel lett szerelve. Kicsit kompaktabb, 6,5 AMOLED kijelzővel rendelkezik. A kapacitás tekintetében rosszabbul áll. A legalacsonyabb árú változat mindössze 6 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel rendelkezik. Az Exynos 1280-as chip sem veri a Vivót, azonban a Samsung a hosszú szoftveres támogatással és a 3,5 mm-es jack csatlakozó jelenlétével jeleskedik. Az IP minősítés sajnos hiányzik, a töltés érezhetően lassabb. Bővebben a cikkünkben: Samsung Galaxy A25 5G (BEMUTATÓ): kedvező árú újdonság végre AMOLED kijelzővel.

  Vivo V40 SE 5G, teszt, konkurencia, Samsung Galaxy A25 5G
  A fergeteges Samsung Galaxy A25 5G még sok évig tökéletes szoftveres támogatásban részesül. Forrás: samsung.com
  Paraméterek/Modell Vivo V40 SE 5G Xiaomi Redmi Note 13 Pro Samsung Galaxy A25 5G
  Kijelző Képátló: 6,67" Képátló: 6,67" Képátló: 6,5"
  Felbontás: 2 400 × 1 080 px, 395 ppi Felbontás: 2 400 × 1 080 px, 395 ppi Felbontás: 2 340 × 1 080 px, 396 ppi
  Típus: AMOLED Típus: AMOLED Típus: AMOLED
  Képfrissítési frekvencia akár: 120 Hz Képfrissítési frekvencia akár: 120 Hz Képfrissítési frekvencia akár: 120 Hz
  Védelem: Védelem: Gorilla Glass 5 Védelem:
  Hátlapi kamera Fő: 50 Mpx Fő: 200 Mpx Fő: 50 Mpx
  Széleslátó: 8 Mpx Széleslátó: 8 Mpx Széleslátó: 8 Mpx
  Makró: 2 Mpx Makró: 2 Mpx Makró: 2 Mpx
  Előlapi kamera 16 Mpx 16 Mpx 13 Mpx
  Lapkakészlet Qualcomm Snapdragon 4 Gen 2 Mediatek Helio G99 Ultra Samsung Exynos 1280
  GPU Adreno 613 Mali G57 Mali G68
  RAM 8 GB 8 GB 6/8 GB
  Belső tárhely 256 GB 256 GB 128/256 GB
  Operációs rendszer Android 14, Funtouch Android 13, MIUI Android 14, One UI
  5G hálózati támogatás
  3,5 mm-es jack
  Ellenállóság IP54 IP54
  Akkumulátor 5 000 mAh 5 000 mAh 5 000 mAh
  Gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 44 W/- Gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 67 W/- Gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 25 W/-
  Méret 163,2 × 75,8 × 7,8 mm 161,1 × 74,9 × 8 mm 161 × 76,5 × 8,3 mm
  Tömeg 191 g 188 g 197 g
  A csomag tartalma USB-C kábel, tok, SIM-kártya eltávolító eszköz, használati útmutató USB-C kábel, adapter, védőtok, SIM-kártya eltávolító eszköz, használati útmutató USB-C kábel, SIM-kártya eltávolító eszköz, használati útmutató

  Általánosságban elmondható, hogy a Vivo V40 SE nem lóg ki a sorból, de van pár jó tulajdonsága

  Vivo V40 SE 5G; teszt, értékelés

  Vivo V40 SE 5G

  Mobiltelefonok

  Mint látható, a Vivo V40 SE 5G sokat tett le az asztalra, de ez nem elég ahhoz, hogy kilépjen a konkurencia bűvköréből. A legnagyobb malőr, amit felfedeztem, a processzorban keresendő, mivel az alacsony energiafogyasztása ellenére túl gyenge a chip. Ez az időnkénti rendszerhibákban mutatkozik meg. Maga a rendszer azonban üde és meglepően sok funkcióval rendelkezik. A Vivónak a fotók terén sem kell szégyenkeznie, de ez a kijelentésem nem vonatkozik a nagylátószögű és szürkületi felvételekre.

  Előnyök

  • Nagyméretű kijelző 120 Hz-es frekvenciával
  • Lila műbőr hátlap
  • Nagyszerű tok az alapcsomagban
  • Áttekinthető Funtouch OS operációs rendszer
  • Hosszú akkumulátor-üzemidő

  Hátrányok

  • Gyengébb processzor
  • Vékonyabb keret jobban állna neki
  • Az éjszakai üzemmód és a széleslátó nem nyújt sokat
  i Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

  Egy remek alsó-középkategóriás mobiltelefon, amely ugyanakkor együtt jár néhány kompromisszummal is. A verseny kiegyensúlyozott, így mindenki könnyedén sorra veheti a prioritásait, hogy azok alapján döntsön. A Vivo V40 SE 5G megfelelő a kevésbé igényes felhasználóknak, akiknek fontos a telefon kinézete és az ellenállósága. Ez az a terület, ahol a Vivo igazán elkapta a fonalat.

  Amit a Vivo V40 SE 5G-ről korábban írtunk

  Aktualizálva • Szerző: Ondřej Chabr

  A Vivo beszállt az alsó középkategóriás versenybe az új V40 SE 5G-vel. Szemmel láthatóan igyekszik kitűnni a tömegből és megmutatni, mi mindent tud. Vajon elég képességet tesz le az asztalra ahhoz, hogy meggyőző legyen a felhasználók számára, amikor új telefont választanak maguknak?

  Vivo V40 SE 5G, bemutató

  Vivo V40 SE 5G (BEMUTATÓ) – TARTALOM

  1. A Vivo V40 SE 5G vékony kialakítással és 2 hátlapi anyagválasztékban érkezik
  2. A Vivo V40 SE 5G AMOLED panelje nagy képátlóval és ígéretes fényerővel örvendeztet meg
  3. A modern processzor és a memóriakártyával bővíthető tárhely a Vivo V40 SE kezére játszik
  4. A kamerák paraméterei nem meglepőek. Vajon a Vivo V40 SE 5G ki tuja hozni belőlük a legjobbat?
  5. Vivo V40 SE 5G – ár és elérhetőség

  A Vivo V40 SE 5G vékony kialakítással és 2 hátlapi anyagválasztékban érkezik

  Akár tetszik, akár nem, a gyártók az utóbbi időben egyre gyakrabban folyamodnak a különböző hátlapi anyagok használatához. A műbőr vált a legelterjedtebb trenddé. Így járt el a Vivo is az újdonság lila színváltozatának esetében. Ezzel kapcsolatban a gyártó különösen a kellemes tapintású textúrát és a szabadalmaztatott foltálló felületet emeli ki. Az igazság az, hogy ebben az árkategóriában a Vivo V40 SE 5G ennek köszönhetően igencsak érdekes versenyzőnek tűnik.

  Vivo V40 SE 5G, fekete Vivo V40 SE 5G, lila
  Melyik színváltozat lesz a kedvenced? A kristályfekete vagy a bőrlila?

  A másik szín a kristályos fekete, amely már egy kompozit műanyag. Ha lilát és sötétkéket látsz a képeken, az rendben van. A kristályos fekete az, ami a képeken inkább kéknek tűnik, a valóságban valószínűleg a fény szögétől függ, de a hátlapot tisztán feketének valószínűleg soha nem fogod látni.

  i

  Honor Magic6 Lite (TESZT): kétnapos üzemidő egy töltéssel, cseppállóság és kiváló kamera

  Bármelyik színt is választod, egy olyan mobilt kapsz a kezedbe, amelynek kijelzője körül hangsúlyosabbak a keretelemek, az alsó pedig érezhetően vastagabb. Az oldalak azonban nagyon elegánsak, főleg azért, mert fémesek és fényezettek. A lapos felületű fotómodulban lévő kamerák triója vizuálisan is egységes. A telefon ellenállósága az IP54-es besorolással nem éppen a legmagasabb, de a telefon használata esőben, amikor csak néhány csepp éri a készülék testét, nem jelenthet gondot.

  A Vivo V40 SE 5G AMOLED panelje nagy képátlóval és ígéretes fényerővel örvendeztet meg

  A nagyméretű, 120 Hz-es AMOLED kijelző egyértelműen a Vivo V40 SE 5G egyik előnye. A 6,67 hüvelykes képátlóval a lehető legnagyobbak közé tartozik. A frissítési frekvenciát illetően a beállítások között választhatod ki, hogy a maximális 120 Hz-et szeretnéd-e a legsimább rendszermozgás érdekében, vagy elég lesz az energiatakarékosabb 60 Hz is. A teljes felbontás eléri a szabványos Full HD+ felbontást, a finomság pedig 394 pont per hüvelyk, ami egyáltalán nem rossz.

  Vivo V40 SE 5G, kijelző
  A lapos, majdnem 6,7 hüvelykes AMOLED kijelzőn ujjlenyomat-olvasó található.

  Ami említésre méltó, az a gyártó által említett fényerő. A Vivo V40 SE 5G állítólag akár 1200, sőt maximálisan 1800 nittel is büszkélkedhet. Ennek még erős tavaszi napsütésben is annyira meg kell világítania a panelt, hogy még a kisebb szövegek olvasása és az egyes színek megfelelő megjelenítése sem okozhat gondot. A Vivo nem felejtett el ujjlenyomat-olvasót is integrálni a kijelzőbe.

  A modern processzor és a memóriakártyával bővíthető tárhely a Vivo V40 SE kezére játszik

  A hatékonyságra fektetett maximális hangsúlyt és az alacsonyabb ár melletti döntés a telefon teljesítményében mutatkozik meg. A Vivo megtartja a Qualcomm processzort, ezúttal a modern Snapdragon 4 Gen 2-t. Ezzel együtt jár a rendkívül hatékony 4 nm-es gyártási eljárás. A rendszer futtatásához ez egy remek választás, természetesen az egyes felhasználók használati igényeitől függően. Az operatív memória területén azonban már érdekesebb a helyzet. Alapesetben 8 GB az alapfelszereltség, ez pedig a duplája növelhető virtuális RAM formájában.

  Az Android 14 operációs rendszer ebben az esetben a Funtouch OS 14 felépítmény alatt rejtőzik, széleskörű lehetőségekkel a rendszer megjelenésének testreszabására, valamint az alkalmazások kisebb ablakban, egy másik alkalmazás felett történő futtatásának lehetőségével. Az adatok számára 256 GB belső flash-tároló áll rendelkezésre, a megosztott SIM-tálca pedig akár 1 TB-os memóriakártyának is helyet biztosít. Helyből tehát nincs hiány, még a legigényesebb felhasználók számára sem.

  Vivo V40 SE 5G, processzor Vivo V40 SE 5G, akkumulátor
  A Snapdragon 4 Gen 2 nem a legigényesebb felhasználóknak szól, de egyébként korszerű gyártási eljárással rendelkezik. Ennek köszönhetően tökéletesen kezeli a teljesítmény/energiahatékonyság arányt.

  Zenehallgatáshoz és videónézéshez ideálisak a Hi-Res audio támogatással rendelkező sztereó hangszórók. A mobilfizetéseket NFC-chip kezeli, a modell megnevezése pedig az 5G mobilhálózatokkal való kompatibilitásra utal. Az akkumulátor üzemideje miatt nem kell aggódni, a Vivo 5000 mAh-s kapacitással rendelkezik. Vezeték nélkül nem tölthető a telefon, de a 44 W-os vezetékes töltési teljesítmény nem rossz.

  A kamerák paraméterei nem meglepőek. Vajon a Vivo V40 SE 5G ki tuja hozni belőlük a legjobbat?

  A 3 kamera egymás felett helyezkedik el a hátlapi fotómodul 3 lencséjében. A középső főkamera felbontása 50 megapixeles és f/1,8-as rekeszértékkel rendelkezik. A Vivo V40 SE 5G továbbá 8 megapixeles nagylátószögű képeket is képes készíteni. A legalsó kamera egy makróérzékelő 2 Mpx-es felbontással. Nem hiányozhat mellőlük a zseblámpaként is használható megvilágító diódarendszer.

  Vivo V40 SE 5G, kamera
  A kamerafelszereltség szabványos: főkamera, nagylátószögű és makró. A makrokamera felbontása alapján nem számíthatunk ígéretes eredményekre.

  Az említett számos üzemmód között jelen van az éjszakai üzemmód is. Hogy ez az üzemmód hogyan teljesít a gyakorlatban, az majd az értékelésünkből derül ki, jelenleg is teszteljük a telefont. Videók készítésekor a Double View mód sokaknak tetszeni fog. Ennek köszönhetően a végső felvételen a 16 Mpx-es szelfikamera és a hátlapi kamera képe egymás mellett látható.

  Vivo V40 SE 5G – ár és elérhetőség

  Ha szemet vetettél a Vivo V40 SE 5G-re, akkor 114 800 Ft-os bevezető áron lehet a tiéd. Ez az összeg megfelel a Vivo V40 SE 5G tulajdonságainak. Hasonló árcédulával azonban más konkurens telefonokhoz is hozzájuthatsz. De a Vivo szimpatikus rendszerfelépítéssel, az összkép és az anyagok modern koncepciójával tud lenyűgözni.

  Az alábbi táblázatban az új jövevényt egy másik Vivo modellel hasonlítjuk össze, amely régebbi processzorral és kissé eltérő kamerákkal rendelkezik.

  Paraméterek/Modell Vivo V40 SE 5G VIVO V29 Lite 5G
  Kijelző Képátló: 6,67" Képátló: 6,78"
  Felbontás: 2 400 × 1 080 px, 395 ppi Felbontás: 2 400 × 1 080 px, 388 ppi
  Típus: AMOLED Típus: AMOLED
  Frissítési frekvencia akár: 120 Hz Frissítési frekvencia akár: 120 Hz
  Védelem: Védelem:
  Hátlapi kamera Fő: 50 Mpx Fő: 64 Mpx
  Széleslátó: 8 Mpx Makró: 2 Mpx
  Makró: 2 Mpx Mélységérzékelő: 2 Mpx
  Előlapi kamera 16 Mpx 16 Mpx
  Lapkakészlet Qualcomm Snapdragon 4 Gen 2 Qualcomm Snapdragon 695
  GPU Adreno 613 Adreno 619
  RAM 8 GB 8 GB / 12 GB
  Belső tárhely 256 GB 128 / 256 GB
  Operációs rendszer Android 14, Funtouch Android 13, Funtouch
  5G hálózati támogatás
  3,5 mm-es jack
  Ellenállóság IP54 IP54
  Akkumulátor 5 000 mAh 5 000 mAh
  Gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 44 W / - Gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 44 W / -
  Méret 163,2 × 75,8 × 7,8 mm 164,3 × 74,8 × 7,9 mm
  Tömeg 191 g 177 g
  A csomag tartalma USB-C kábel, tok, SIM-kártya eltávolító eszköz, használati útmutató töltőadapter, USB-C kábel, tok, SIM-kártya eltávolító eszköz, használati útmutató
  i Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

  A Vivo V40 SE 5G-nek sikerül számos funkciót és képességet belezsúfolnia egy igazán vékony testbe. Ha a legtöbbet szeretnéd a pénzedért, a Vivo V40 SE 5G lehet a megfelelő választás. Kíváncsiak vagyunk a fotók minőségére és a rendszer teljesítményére, de papíron a specifikációk egyáltalán nem hangzanak rosszul.

4,9 11×
Vivo V40 SE 5G 8GB/256GB fekete
Mobiltelefon - 6,67"-es AMOLED kijelző 2400 × 1080 felbontással (120Hz), 8 GB RAM, 256 GB belső tárhely, hibrid, Qualcomm Snapdragon 4 Gen 2 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,8) fő kamera + 2Mpx széles látószögű, 16Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, gyorstöltés 44W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2024, Android operációs rendszer
+2 ajándék melynek értéke 31 780 Ft
114 800 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VIV122b1
4,9 11×
Vivo V40 SE 5G 8GB/256GB lila
Mobiltelefon - 6,67"-es AMOLED kijelző 2400 × 1080 felbontással (120Hz), 8 GB RAM, 256 GB belső tárhely, hibrid, Qualcomm Snapdragon 4 Gen 2 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,8) fő kamera + 2Mpx széles látószögű, 16Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, gyorstöltés 44W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2024, Android operációs rendszer
+2 ajándék melynek értéke 31 780 Ft
114 800 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VIV122b2
5,0
Vivo V29 5G 8GB/256GB fekete
Mobiltelefon - 6,78"-es AMOLED kijelző 2800 × 1260 felbontással (120Hz), 8 GB RAM, 256 GB belső tárhely, hibrid, Qualcomm Snapdragon 778G processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,88) fő kamera + 8Mpx széles látószögű, 50Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, gyorstöltés 80W, 4600 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
147 590 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VIV118b1
4,8 171×
Samsung Galaxy A34 5G 6GB/128GB grafit
Mobiltelefon - 6,6" AMOLED 2340x1080, 120Hz, MediaTek Dimensity 1080 8-magos processzor, 6 GB RAM, 128 GB belső memória, hátsó kamera 48 Mpx (f/1.8) + 8 Mpx (f/2.2) + 5 Mpx (f/2.4), 13 Mpx-es elülső kamera, optikai stabilizálás, GPS, Glonass, NFC, LTE, 5G, USB-C, Kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó, IP67 vízálló, hibrid slot, feloldva, 25W-os gyorstöltés, 5000 mAh akkumulátor, Android 13
Leárazás -5 %
115 890 Ft 121 990 Ft
Raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HUSAMO0249b3
4,8 24×
Samsung Galaxy A25 5G 6GB/128GB Yellow
Mobiltelefon - 6,5"-es AMOLED kijelző 2340 × 1080 felbontással (120Hz), 6 GB RAM, 128 GB belső tárhely, hibrid, Samsung Exynos 1280 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,8) fő kamera + 8Mpx széles látószögű + 2Mpx makró, 13Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, Jack (3,5mm) és USB-C csatlakozó, gyorstöltés 25W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
94 990 Ft
Raktáron 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HSAMO0256b3
Nyomtatás
P-DC1-WEB05
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ